BORD DUKA DIG

Tack och lov är som sagt var insynen i Funkis Friggeboden inte så bra eftersom vi bor så pass "fritt". *Ler* annars kanske du skulle finnas en viss risk för att jag skulle bli inspärrad , fullvuxna kvinnan ( för visst är man vuxen när man är fyrtio) hålla på och leka i sin lekstuga på det viset...

 

Det var precis den tanken som slog mig i går när jag mitt på ljusa dagen dukade i Funkis Friggeboden, för att kunna få se hur det såg ut med mina fynd och så klart skjuta av en och annan bild också.Kändes precis som när man var liten och lekte i sin lekstuga, enda skillnaden är kanske att man är lite större (läs på bredden)och fotograferar det man gör;)


Men jag var bara tvungen att få se hur tallrikarna jag hittade på Loppis passade och om glasen som jag rensat ut för att själv sälja på Loppis för många många år sen funkade till. Givetvis också kunna fota när det var lite ljust ute, ja ni förstår...

Det är så skönt med er andra bloggare, ni förstår mig precis och jag tror till och med flera kan känna igen sig själv. För visst är det fullt naturligt att mitt på ljusan dagen duka för skoj skull för att få se om något blev som man föreställt sig och fota. Snälla svara JA på den frågan *desperat* ?

Glasen är förresten ännu en sak att lägga på listan saker som äntligen hittat hem, våra första vinglas som jag rensat ut så tappert släpat med till flertalet Loppisar och försökt bli kvitt men inte lyckats. Hittade de häromveckan när jag gick igenom Loppiskartongerna och insåg direkt att de absolut inte var saker till salu längre utan självklart skulle få flytta in i stugan i stället. Häftigt!


 Har tyvärr inte någon kategori som heter Vicke Leker så tallrikarna och förresten glasen också får snällt finna sig i att bli sparade som Loppisfynd.

 Foto: Vicke

DETALJ NUMMER TVÅ

Javisst två detaljer var det som saknades och den sista av de är alltså ännu ett Tradera fynd som jag gjort. Jag som inte har så stor tillgång till Loppisar i närheten säger bara me like Tradera:D

*Fniss* maken däremot blir kallsvettig varje gång jag får ett paket och undrar vad tusan jag nu budat hem;) 

 

 Var lite tveksam först till om det bröt för mycket mot de andra kuddarna.Men det är ju faktiskt det som är meningen också , det får ju inte vara alldeles för matchat heller. Nu har jag en och annan detalj som blir ett litet utropstecken också, något som sticker ut lite.

Till sist önskar jag er alla en trevlig helg!

Foto: Vicke

SISTA DETALJERNA

Två detaljer var det alltså som återstod innan jag kunde säga färdig om inredningen av Funkis Friggeboden.

De anlände i måndags på posten lustigt nog samma dag och allt, i alla fall så tänker jag börja med att presentera min absoluta favorit av de:

 

Linas underbara illustration , jag föll pladask direkt jag såg den och kände bara direkt att är det något som ska få bo i min Funkis Friggebod så är det en sån. 

Kan lova att jag blev ännu gladare när jag spikade dit spiken och fick hänga upp den, det här var inte bara en detalj en dekoration utan verkligen pricken över i:et. 

Så bra den var och texten är också passande There´s no place like home, för det är ju precis så det känns med Funkis Friggeboden som ett home där jag kommer att trivas.

Dessutom kommer jag alltid att tänka på Linas underbara text om hennes Farmor när jag ser den. Tänk kanske det är just en sån Farmor som tidigare ägde gungstolen som står under tavlan och satt i den och gungade...

Foto: Vicke

SVAR

Fick lite frågor på mitt förra inlägg som jag tänkte besvara med ett alldeles eget inlägg.

Först har vi en läsare som heter Carina som väntar på bild med utsikten genom det stora glaspartiet . Så här ser det ut , inifrån och ut...

 

Inget märkvärdigt kanske , vi bor på landet och vårt hus är omgivet av skog och ängar så det är precis det som blir vår utsikt från Funkis Friggeboden. Visst kunde jag som drömmer om att bo vid vatten önska att det var havet man såg från glaspartiet, men man kan ju inte få allt;)


Eftersom vi bor så "fritt" som vi gör så är det ingen som helst insyn in i stugan, men jag vill ändå kunna ha möjligheten att avskärma om man känner för det. Vill absolut behålla den här känslan av öppenhet och rymd som glaspartiet ger så jag kommer inte att hänga upp några traditionella gardiner utan kommer att välja lamellgardiner

Som man kan dra för när man så önskar , vad som också är bra med de är att de "försvinner" på ett bra sätt när man drar undan de. Vill inte att gardinerna ska ta någon "uppmärksamhet" från glaspartiet utan när man drar undan så ska man kunna dra undan de helt.

Då går vi över till nästa fråga B undrar om den är 15 m2 min Friggebod , på det är svaret nej. Min är 13m2 jag måste säga att den är otroligt rymlig! Men det är inga problem att få den större , dvs 15m2. Heikkiläs som tillverkar den är ett "litet företag" och så här skriver de på deras hemsida:
"Finns det ett önskemål att förändra i ritningarna
antar vi gärna utmaningen. Flexibilitet är vår styrka"

Vet att det bland annat finns beställningar på en 15m2 stor Funkis Friggebod som ska vara bastu, mysigt:DFoto: Vicke

MYS-AVKOPPLING-FÖRVARING

Den tredje och sista funktionen mys, avkoppling och förvaring är kanske en lite konstig kombination , men jag tycker nog att det går ganska bra att klämma in dessa på samma ytrymme.


Som ni ser så finns det faktiskt en och annan liten sak som avviker från den svart-vit-gråa färgskalan, som jag annars så strikt försökt hålla mig till. Man måste ju ha något som sticker ut och skapar lite spänning;)

Den röda klockan ur Ikeas PS kollektion är ännu en pinal som äntligen hittat "hem", eller sin rätta plats skulle man kunna säga. Jag hade turen att vinna en sån på Husmusens Adventskalender , jag som inte brukar vinna. Även om jag blev superglad över min vinst och alltid gått och sneglat på en sån klocka kunde jag av någon konstig anledning inte hitta den rätta platsen i vårt hem för den. Stackarn har fått vandra runt för att till sist stå på nåder vid min arbetsplats, i avvaktan på något bättre. Ända tills nu då det helt plötsligt var helt glasklart att det var precis för denna plats den var avsedd, än en gång detta fenomen härligt:D

Gungstolen och den ommålade väggljusstaken är de delar som får representera både mys och avkoppling  i detta hörn. Så härligt att sitta där och gunga, *ler* det kan jag intyga kunde bara inte låta bli att redan i fredags kväll mitt i röran sätta mig där med massor av tända ljus och bara njuta.

Sen kommer vi till det där rätt så tråkiga men ack så nödvändiga , förvaring. Måste finnas någonstans att lägga undan både lite prylar och porslin. Har nämligen tänkt att stugan ska utrustas med saker som man behöver när man ska äta och fika, så det inte är miljoner saker att släpa med sig ut till stugan för att kunna göra det.

Just det var nog det svåraste i möbelväg att hitta som kändes rätt, fick inte vara för litet eller för stort, för högt eller för lågt eller kosta allt för mycket. Tyckte nog att skåpet som även det är ur Ikea PS kollektionen uppfyllde de flesta av kriterierna jag satt upp för en förvaringslösning. Var lite tveksam till om det skulle rymmas in vinglas och sånt annat lite högre i det, men nu råder ingen tvekan längre för det gör de alldeles precis.


Har skrivit mycket om olika funktioner, *ler* men allt kan inte ha en funktion utan stugan måste även ha lite dekoration och en klar favorit är allt den nygamla vasen. Tänk vad lite svart färg kan göra,hokus pokus så har man en skinande blank snygg vas.

Ja det här börjar väl vara det stora hela från Funkis Friggeboden...

Men jag måste nog kanske varna er med risk för att ni nog vid det här laget har tröttnat på alla dessa bilder, att det nog kommer en och annan bild på någon liten liten detalj till.


ÄTA - FIKA - UMGÅS


Så var det dags för lite bilder från del nummer två av Funkis Friggeboden, ett ställe där man kan sitta ner och umgås och inte bara det utan också kan få lite gott i sig.

Både stolarna och bordet är inhandlat på Favoritloppiset och det känns som om de verkligen var avsedda till stugan. Tänk vilken tur man kan ha i bland, inte bara det det känns också lite mer speciellt med möbler som är inhandlade på Loppis och så. Lite mer personligt på något sätt än saker som man köpt i en möbelaffär, de har ju en historia med sig i bagaget och som jag sagt tidigare så är det också vänligt för både miljö och plånbok.
*Fniss* jag och vänninan lyckades också skapa en ny spännande historia för bordet redan under hemtransporten av det. Är ganska säker på att det är något vi kommer att minnas varje gång vi ser på bordet med ett stort leende på läpparna. Nöden har ingen lag skulle jag nog vela säga eller hur K och vilken tur vi hade där kan man snacka om rätt man på rätt plats, jag kanske till och med skulle ändra mitt smeknamn på honom till Räddande Ängel i stället?

Nåja det här var bara en liten parentes som nog bara jag och K kan ha roligt åt, mer vågar jag inte säga man vet aldrig vem som är in här och läser och om böter kan ges retroaktivt;)

Bordet var inte bara ett fynd det var ett superfynd, fanns till och med en extra skiva med perfekt om man är lite fler. Dynorna till stolarna har jag köpt på Ikea.

Som ni ser så har jag valt en väldigt "lugn" färgskala i min inredning av Funkis Friggeboden, men det är ett mycket medvetet val jag gjort. Vill att man i stugan ska få en känsla av lugn, avkoppling och harmoni...

Foto: Vicke

GRÖNT ÄR SKÖNT

Här är min tolkning av dagens tisdagstema

Bild: Vicke

 

Vill ni se fler tolkningar kan ni göra det här.

SOVA

Har envist försökt sova/vila bort de elaka förkylningsbacillerna, men nu blev jag trött på sängen och tänkte roa mig framför datorn en stund i stället. Det är ju inte förbjudet att ha roligt när man är sjuk , eller;)

I alla fall så tänkte jag fortsätta visa lite mer bilder från Funkis Friggeboden, är ju så himla kär i den så jag måste erkänna att det här varit de svåraste bildkollagen att knåpa i hop. Helst skulle jag vela lägga in en miljard bilder, *ler* men det blir ju inte så bra det vet jag ingen orkar titta på alla dessa bilder. Så jag har försökt lägga band på mig och bara välja ut några stycken gobitar.

Stugan är verkligen så rymlig trots sina ringa 13 m2 och det går till och med att få in flera funktioner i den. Så det är på det viset jag kommer att presentera mina bilder i tre olika delar. Där den första är sova...


 

Här är alltså sovavdelningen, som än så länge bara är utrustad med en tillfällig lösning i form av en tältsäng. *Fniss* bli nu inte oroliga Sara och Lina att ni ska behöva trängas på den smala osköna bädden när det är dags för er bokning. Nej jag lovar tills dess ska vi ha ersatt den med en skönare variant som vi redan spanat in på Ikea.

Ljusstaken (om det nu är en ljusstake men jag tyckte den passade till det )är ett gammlat Loppisfynd som stått utomhus några år och blivit rostig och trist .Men även den fick sig en omgång av sprayfärg och blev som ny, alltid kul med återvinning/återanvändning. 

Inredningen i stugan är en salig blandning av Loppisfynd , Ikea och Förrådsfynd dvs hyllvärmare som jag skaffat mig eller tröttnat på men inte riktigt velat göra mig av med. En del av de har fått sig en omgång färg och andra inte utan på något sätt bara varit så perfekta till stugan.

Nästan som om det bara varit något de gått omkring och väntat på, att få flytta in i stugan te.x tavlan som jag köpte på Loppis för tre år sen. Den har fått vandra runt från ställe till ställe för att sen förpassas till utebastun eftersom den aldrig hittat den rätta platsen att hänta på. Men nu känns den så rätt , verkligen rätt sak på rätt plats och där kommer den att få stanna.


Foto: Vicke

BILDKAVALKAD NR 1

Har en kamera fulladdad med bilder från en inredd Funkis Friggebod och det två sista detaljerna kom på posten i dag. Men tyvärr har även en elak förkylning tagit min kropp besittning och energin räckte inte riktigt till ...

 

Därför bjuder  jag bara på en liten försmak av vad ni ska få se mer av när orken är lite bättre, kanske redan förhoppningsvis i morgon ska ni få kliva in i min stuga.

 


Bild: Vicke

Ska väl också tillägga att utvändigt tillkommer det en 10m2 stor altan innan den är helt komplett.

GRAND FINALE NÄRMAR SIG...

Bild: Vicke

Alla pusselbitarna i mitt projekt Funkis Friggebod börjar snart vara på plats, en och annan liten detalj är kvar att lägga . Så är det klart och kanske redan i morgon är det dags för er att få kliva in och se vad det blev av alla mina loppisfynd och små detaljer som ni fått er en sneakpeak på senaste veckorna.


Kan hända ni börjar tröttna på mitt tjat om detta projekt men jag kan inte låta bli det är ju så frukansvärt roligt. Måste också säga att i eftermiddag när jag började inse att projektets slut börjar närma sig var det en stark känsla av vemod jag kände. Som sagt var det har ju varit så himla kul att drömma, planera och genomföra det. Men det fanns också en känsla av glädje av att den bild jag så länge haft i mitt huvud och längat efter att få se i verkligheten faktiskt både börjat ta form och vara klar.


Underbart även att drömmen om en egen liten stuga nu är sann, och jag här helt övertygad om att denna Funkis Friggebod kommer att ge oss många stunder av glädje många många år framöver. Redan på fredag kväll var jag tvungen att tända massor av ljus och sitta där och mysa i en halvfärdigt inredd stugan. Men det är inte bara oss den ska glädja utan även övernattande gäster på sommaren, så visst Sara är stugan lite din också och du det ingår inte bara frukost i övernattingen utan även ett Ikea besök;)


Hoppas att ni andra haft en härlig hösthelg!

MERA PYSSEL

Bild: Vicke

Visar lite mer prylar som jag förnyat med lite färg och som också såklart ska få flytta in i Funkis Friggeboden. Snart snart är det dags för det roliga...

Den runda bruna spegeln har jag fyndat på Återvinningen för endast tjugo riksdaler och den blå väggljusstaken har vi för många många år sen fått i julklapp. Tror nog minsann Lillasyster känner igen den;)

Hur som helst så var blått favoritfärgen en gång i tiden och den här är en kvarleva som inte jag gjort mig av med från de åren. Kändes som om det var något som var värt att spara som kanske på något sätt i någon form kunde återupplivas, och tänk vad bra för nu har den dagen kommit.

MERA SVART...

Misstänker att det finns fler än mig därute som råkat ut för fenomenet att man blir förtjust i en sak och sen när man kommer hem med den så tycks man inte hitta den där perfekta platsen. Den får flytta från ställe till ställe och det känns inte riktigt rätt...

Har några såna prylar liggandes i förrådet som jag inte haft hjärta att skicka i väg utan sparat för rätt tilfälle och rätt plats. Två av de har nu fått komma fram ur gömmorna och fräschas upp litegrann innan de ska få flytta in i Funkis Friggeboden.

Som jag tjatat om i veckor så är jag ju på jakt efter lite prylar för att inreda den nya stugan som i går anlände till oss. En golvvas var en av sakerna på min lista och jag budade på världens finaste svarta i funkisstil på Tradera men förlorade. Jag som investerat i innehåll till den och allt:(

Har då fortsatt att leta både på Ikea och Loppis men inte riktigt hittat en vas som är lika fin som den och till rätt kurs. Men vad gör väl det när bloggvärlden finns för där hittade jag den prefekta lösningen, en slags kompromiss. Av en ren slump besökte jag Ida och får se hur hon förändrat en keramikvas genom att måla den.

Så jag "härmades" och det gick hur bra som helst nu har Loppisvasen som låg på mellanlandning i förrådet fått nytt liv och kommer äntligen att hitta en plats som känns rätt.Tack för tipset Ida, jag tar och skickar jag vidare det  till er andra därute som har en vas som är fel färg , de går superbra att måla om. Vi valde att spraya vår svart...

ÄNTLIGEN

Så var det äntligen dags för den stora dagen ...


Bild: Vicke

Synd bara att man skulle ha Föräldrarmöte en kväll som denna, hade ju helst vela sätta i gång genast. Ni vet och inreda och piffa...

 Nåja får väl ge mig till tåls för nu är det ju helt becksvart ute och även om det kliar i fingrarna så är jag alldeles för mörkrädd för att ens våga gå ut och kika på den nu. Så jag får snällt vänta till i morgon, undrar om man skulle ta och ringa chefen i morgon bitti och säga att man tar Vård av Friggebod eller något sånt;)

LOPPIS

Länge sen jag hade något i Kategorin Vicke besöker så i kväll passade jag på att ta med mig kameran när jag åkte till Favorit Loppiset norr om byn.  Ägarinnan var så snäll så jag fick både lov att fota och publicera, tack så mycket för det alltid kul att få visa pärlor/guldkorn som finns här även för andra.

 

Man skulle kanske kunna tro att jag inte gör något annat än besöker Loppis just nu, *ler* som sagt var detta underbara ställe brukar jag väl normalt vara till en gång varje sommar. Alldeles för få gånger egentligen, men tack vare mitt pågående projekt Funkis Friggebod har det nu blivit två:D

Har berättat om vilket flyt jag hade här förra gången då de mest perfekta stolarna bara stod där och väntade på mig. Saknade ett bord till de och hon trodde hon hade ett passande på ingång, lovade höra av sig och i dag gjorde hon det. Hon hade fått in ett bord och mycket riktigt var det också precis vad jag letade efter, i bra skick var även det snacka om tur.Eller man kanske inte bara kan kalla det tur utan också förmånen att ha ett bra Loppis i närhten, mysigt, charmigt, hemtrevligt och med väldigt bra service.

I alla fall så är det här faktiskt halva nöjet med mitt nya projekt, leta, handla och fixa i ordning prylar och piff. Är också lite av en "sport" / utmaning att hitta den rätta (rätta för mig) mixen  av nytt och gammalt för att lyckas skapa den känslan man vill ha och få det personligt. Men det gäller även se till att budgeten för projektet inte blir skyhög, för tyvärr är inte resurserna obegränsade-  Eller förresten tar jag tillbaks tyvärr och byter ut det mot tack och lov!

Då skulle det ju inte vara en "sport" utan alldeles för enkelt och lätt tillgängligt , nej det ska vara lite av en utmaning och så mycket roligare det blir när man lyckas få i hop en helhet av gammalt och nytt. Dessutom är det inte bara vänligt för plånboken med återvinning utan även för miljön.

Hur som helst så är det superkul med mitt projekt Funkisfriggebod:D

PORO

Bild: Vicke

PORO (finska) = Ren (svenska) en liten parentes för er som inte förstå finska/meänkieli som många av oss häruppe i Tornedalen behärskar.

Måste ju bara få visa er mitt senaste loppisfynd, *ler* eller näst senaste skulle man kunna säga har ju hunnit med ett nytt i kväll. Det verkar som om jag har värsta flytet med såna just nu loppisfynd alltså. Den här hittade jag av en ren slump i lördags när vi åkte över bron till vårt östra grannland Finland. Hade väl egentligen inte något riktigt ärende dit utan var bara ute på rent allmänt lördagsfördriv, då jag kom på att det ju även finns Loppis eller Löytytuppa även där. Så jag var ju bara tvungen att kika in det är säkert minst fem år sen jag var där sist.

Jag tog en snabbrunda i lokalen och ganska snart la jag mina ögon på världens perfektaste poro (ren), stackarn  låg där i en låda med gardinupphängningsskrot och ropade på hjälp. Vilken tur att jag kom där som värsta riddaren i rustning till undsättning och varsamt plockade upp den och gav den ett nytt liv.

Hade tänkt att den skulle få flytta in i vår nya stuga, men jag ångrade mig genast jag kom hem nog var den för "fin" för det.  Klart den skulle få bo i självaste huvudbyggnaden, bara på den korta stunden vi kännt varandra hade den redan lyckats få en speciell plats i mitt hjärta.

Inte bara det den gav dessutom mig en stor spark i baken att äntligen komma till skott och boka bord på Löytytuppa. Så i eftermiddag har jag varit där och packat upp en massa pinaler som förhoppningsvis ska hitta någon ny ägare som förbarmar sig över de. Precis som jag gjorde med världens vackraste Mr Poro i teak och kanske kanske får något  en ny plats i ett nytt hem i ett nytt hjärta.

Det är väl det som är meningen med Loppis...

ÖNSKAR ER ALLA EN


Bild: Vicke

FLER DETALJER

MER TJAT;)

Bild: Vicke

 

Som ni ser är det inte bara platta paket som väntar på att få flytta in utan ett och annat runt också.

 

 

ÄNNU EN DETALJ

Bild: Vicke

Kan inte låta bli att fortsätta tjata om mitt projekt Funkis Friggebod, men det är ju så himla roligt. Att få drömma, planera och genomföra:D

I vårt garage finns en del prylar från Loppis, platta paket och annat smått och gott som bara väntar på att få flytta in i sitt nya hem. Här inne i huset finns en ägarinna som det kliar i fingrarna på att få sätta i gång att börja packa upp möblera och piffa.

Men hon får allt ge sig till tåls ännu några dagar till innan det är dags att skrida till verket, *ler* så ni får snällt stå ut med att det kommer att bli ett och annat inlägg med små detaljer av vad som komma skall...

 *Ler* har till och med lagt till en helt ny Kategori som heter Funkis Friggebod så ni förstår att det inte är slut här.

 

RESANS MÅL

Funkis friggeboden har ju som ni säkert läst varit i väg på en roadtripp och är nu välbehållen tillbaks i byn. Snart är det dags för den att få flytta hem till oss, vi måste bara göra i ordning en liten "grund" för den att stå på.

Självklart måste jag lägga in lite bilder från resans destination, ni har ju fått vara med ända från projektets start så nog ska ni få följa med hela hela vägen ända tills den står hemma på vår gård inredd och klar. *Längtar*

 

Dessutom lyckas jag också med detta inlägg på sätt och vis även väva in veckans Tisdagstema Vänskap eftersom det är en vän till mig som både inrett Funkis Friggeboden för visning och är Marknadsknalle.

Bilderna är lånade från Heikkiläs, Tack för att ni gav oss som inte var på plats och fick se den ir.l möjligheten att också få en liten glimt av hur det såg ut!

 

 

 

SNEAK PEAK...

ska ni få av mitt andra Loppisfynd som jag gjorde förra veckan , vill ju inte avslöja allt innan det är dags att inreda Funkis Friggeboden och ni får se helheten. Men en liten tjuvkik ska ni i alla fall få ...

Bild: Vicke

Ska också ge er en liten ledtråd:

Gung Gung Gungeligung

Ofattbart att även den bara stod där på byns Loppis och väntade på just mig:D

VILKET FLYT

Bild: Vicke

Helgen har inte bara varit drömmar och planering av inredning till Funkis Friggeboden, nej då jag har minsann fått lite uträttat också.

Inköp har det blivit och med en hel del flyt och tur måste jag säga, visserligen då kanske inte vid dagens Ikeabesök då allt inte fanns inne. *Ler* men vad gör väl det nu när vi bara har sju mil till närmaste Ikea varuhus, värsta lyxen när det tidigare var sjuttio mil.

I går hade jag enormt stor tur måste jag säga, gick här på eftermiddagen och muttrade för mig själv kanske sa ett och annat olämpligt ord också över att det finns så få Loppisar i närheten. Bara Återvinningen och ett annat Loppis, då det slog mig att jag ju helt glömt bort Loppiset som är ett par mil norrut som jag brukar besöka en gång varje sommar. Men som jag glömt bort/inte hunnit med, sommaren gick ju så fort detta år...

Så jag satte mig i bilen och brassade i väg, en vild chanshning att det skulle vara öppet för hon har nämligen inga bestämda tider utan har öppet när hon är hemma. Gissa om jag blev glad när jag närmade mig och såg skylten nere vid vägen , det stod OPEN:D

Det första jag skymtade när jag kom fram var vita pinnstolar som såg ut att kunna vara precis det jag letade efter, och vid en närmare titt kunde jag konstatera att jag hade världens flax. För inte bara var de helt perfekta utan det var världens kap , för en hundring blev alla fyra mina.

Dessutom hittade jag superfina tallrikar i funkisstil och som bonus på det hela lite bling bling till mig själv, superfint halsband till det facila priset av trettio kronor.

Hade aldrig kunnat tro när jag öppnade ögonen denna gråa trista regninga lördag att det skulle kunna bli en så bra dag. Först fick jag förmånen att vara i vännernas Butik och vara (läs försöka vara) lite kreativ med höstskyltning och sen värsta bästa Loppis trippen ever!

Sån tur brukar jag inte ha för det första var det öppet, för det andra fanns det precis det jag behövde och lite till.*Fniss* var faktiskt tvungen att köpa mig en Trisslott när jag for och handlade på hemvägen, men där var tyvärr min tur slut.

Förresten det är till och med den andra lyckade Loppistrippen denna vecka , jag fyndade ju även i torsdags och även det var något som ska få flytta in i Funkis Friggeboden när den kommer hem från sin resa.

Lovar att ni ska få en tjuvtitt på det fyndet en annan dag, kul det var länge sen jag fick lägga in ett inlägg under kategorin Loppisfynd och nu har jag två.

 

FÄRGSÄTTNINGFunkis Friggeboden står nu på Kiruna Marknad och beskådas av marknadsbesökare medans jag sitter kvar här hemma i byn och drömmer/planerar.

Tack och lov för nätet säger jag samtidigt som jag sitter och Googlar på Funkis Inredningsbilder, vill bli lite inspirerad få ideér. Även om det på sätt och vis redan finns en bild i mitt huvud på hur det på ett ungefär ska se ut, så är det aldrig fel med lite mer inspiration.

 Jag är i alla fall helt klar över vilken känsla jag vill skapa med inredningen, det ska i alla fall bli ett rum för avkoppling-lung-harmoni med ganska "enkla färger"och lugna intryck.

Det kanske ni redan kan se i bilderna ovan som visar mitt val av färgsättning invändigt:

Väggar och Tak är målade med Perfekt Täcklasyr i vitt , valde en färg som är avsedd för utomhusfasader eftersom stugan kommer att stå kall under vintern.

Golvet är målat med en täckande Golvfärg och nyansen heter Skygrå.

Nu ska jag surfa vidare i cyberrymden och fördjupa mig i lite mer Funkisbilder och kanske en sväng på Blocket för att se om det dykt upp några fynd.

Önskar Er alla en trevlig helg!
ROADTRIPP

Som sagt var så skulle Funkis Friggeboden i väg ut på en resa och i dag var det dags för avfärd...

 Till Kiruna Marknad där den kommer att stå hela helgen,så om Du har vägarna förbi så kan du få se den i.r.l och kanske blir så inspirerad att du beställer dig en helt egen;)

För som ni ser så är det inga som helst problem att transportera den, det enda du behöver göra för att skaffa en helt egen Funkis Friggebod är att lägga in en beställnig, välja färg, måla och inreda den efter ditt tycke och smak.

Tveka inte om du är intresserad och vill veta mer är det bara att kontakta Heikkiläs .FÄRDIG MÅLAT

Bild: Vicke

Puhh vi kan andas ut nu "stugan" hann bli klar inför sin resa, med gemensamma krafter hann vi fixa det ett riktigt teamwork av alla inblandade.

I går lades den sista men ack så viktiga touchen , killarna monterade glaspartiet och terassmarkisen som man verkligen kan säga är pricken över i:et. Nu hann jag tyvärr inte börja veva ut den och fota men jag lovar att det kommer fler bilder när den kommit hem igen. Så ni får ge er till tåls ett tag till, men om ni vill försöka visualisera hur det kommer att se ut så kan ni även lägga till en 10m2 stor altan framför den.

Det här har verkligen varit ett roligt projekt , lite speciellt också eftersom Funkis Friggeboden är en produkt från vår lilla lilla bys Sågverk Heikkiläs Såg & Hyvleri. Dessutom är glaspartiet tillverkat på mitt jobb av mina duktiga arbetskamrater, så det är verkligen en speciell känsla och atmosfär i den:D

Sen är det verkligen kul att projektet inte är slut ännu utan nu börjar det bästa av allt , att få börja inreda. *Ler* vet att vintern är i antågande och att vi inte hinner använda den så länge denna säsong men lite måste jag ju få fixa i alla fall;) 

Här planeras inredning och piff så det surfas  friskt både på Blocket- Ikea , samt har blivit besök både på Återvinning och Loppis. Man vet ju aldrig vad man kan tänkas hitta som passar perfekt till vår nya Kesäpuoli (sommarsida) . Har förresten gjort världens fynd till den redan i dag på Loppis , men vad det är får ni se en annan dag.

I alla fall med andra ord så är följetongen om Funkis Friggeboden inte slut än på långa vägar i morgon får ni veta vart den tagit vägen...


Bild: Vicke

LITE FÄRG


Bild: Vicke

Som sagt var så har det hänt lite här på projektfronten senaste veckan och jag har lovat att ni ska få följa processen. Steg för steg...

Den tidigare träfärgade "stommen" har börjat få lite färg på sig och det var ganska givet vilken färg jag ville ha nämligen svart. *Ler* även om färgen heter Falu Rödfärg så blir det inte speciellt rött som ni kan se, men numera finns Falu Rödfärg i flera olika kulörer bland annat denna svarta variant.

Än så länge är jag jättenöjd med valet av färg och jag hoppas också kunna överbevisa alla misstänksamma och skeptiska Tornedalingar att det visst går utmärkt att använda sig av den kulören. *Svettas* hoppas bara att jag nu har rätt och slipper stå där med lång näsa, nej skämt åsido jag är inte ett dugg orolig utan bara glad över att det känns så rätt och blev precis så bra med svart som jag trodde.

ÄTBART

Kan verkligen inget om svampar och vad som är ätbart eller inte men dessa finns på vår gård och jag kan inte låta bli att undra vad det är för svamp?

Bild: Vicke

Men jag lovar att inte pröva steka en sån till middag eller så, för en sån svampnovis som mig är det säkrast att hålla sig till burkchampinjoer och vill man slå på stort finns det ju alltid färska såna;)

FULLT UPP

Ny tisdag igen det var ju nyss jag skrev inlägget om ett nytt roligt projekt som var i antågande, det är därför det varit så tyst här i en vecka nu. För om det ska bli något av projekt så går det inte bara att planera utan man måste också agera;)

Så torsdag kväll var det dags att kavla upp ärmarna och börja jobba, byns sågverk meddelade att det nu var klart för målning.

 Min del av projektet tog sin början, jag ska måla hela världen lilla mamma...Bild: Vicke

*Ler* kul kul , men många penseldrag har det blivit de senaste dagarna, tur jag har haft lite hjälp också för det är lite brådis med projektet som snart ska ut på en resa.

Man kan  lugnt säga att det känns att det är många många timmar som tillbringats med en pensel i handen. För det är nämligen en hel del muskler (eller kanske brist på muskler) som jag inte ens visste fanns där som gett sig tillkänna, vilken tur att jag investerade i den där turksalvan annars skulle jag aldrig fixat det. En omgång av den varje kväll på värkande armar så var man som ny nästa morgon. Så nog måste ni väl förstå nu kära familj att jag inte alls blev lurad den gången i Turkiet och köpte jätteburk Tigerbalsam i en lite trevligare färg och förpackning till en dyr peng. Den är ju rena mirakelsalvan;)

I alla fall så ska ni också få fortsätta följa med oss och projektet som ska färdigställas inför resan och i morgon lovar jag ni ska få se mer av vad som pågår. Man skulle kunna säga att den "fula ankungen" ska förvandlas till en vacker svan.

Fortsättning följer i morgon , samma tid och samma kanal...

RSS 2.0