HEMMA IGEN

78747-1763
Bild: Vicke

Så var vi tillbaka hemma i byn igen efter några dagar i storstadens puls:D

Lovar att ni ska få ett litet reseinlägg i morgon när jag känner mig lite piggare för nu tänker jag bara ta och krypa ner under täcket. I min egen säng dessutom så ljuvligt...:D

Visst är det härligt att komma bort några dagar men minst lika härligt att komma hem igen. Så det där med borta bra men hemma bäst är nog ganska kloka ord som stämmer bra i alla fall. Även om man inte alltid tror det de gånger när man som mest önskar sig bort;)

Tack för alla era önskningar om en trevlig helg!

RESFEBER;)

78747-1760
Bild: Vicke

Rönnbären lyser med sin frånvaro denna höst, synd de som är så vackra att ta in som dekoration. Lite rönnbär är lika med lite snö (*ler* hoppas jag kommer i håg rätt nu) till vintern.  Vilket jag nog hoppas inte stämmer för är det vinter så är det vinter då ska det bara både snö och kallt;)

Men nu var det inte om väder och sånt jag skulle skriva om i mitt inlägg utan jag tänkte faktiskt ta och önska er alla en trevlig helg! Men vaddå tänker ni väl nu det är bara onsdag har hon blivit helt snurrig...

*Fniss* nej det har jag inte utan för mig är det bara en dags arbete kvar = i morgon innan det blir helg och en resa till huvudstaden på tu man hand med maken. Där vi ska njuta av  kultur, god mat och förhoppningsvis lite shopping.

Så nu kommer jag absolut att vara bloggledig några dagar och bara koppla av och ha det härligt:D

Kram på er

GAMMAL - TISDAGSTEMA

Jag brukar kunna välja ut bara en bild till tisdagstemat men denna vecka måste jag säga att det var riktigt svårt.  Gammal det finns så många olika tolkningar, definitioner på gammal och de har också förändrats med åren för mig.

Därför satte jag i hop ett litet kollage som får bli min tolkning av gammal.

78747-1759
Bild: Vicke

Maskros - Ja maskrosorna och många andra växter blir snabbt klassade som gammal.

Saker - Variationen på när man anser saker som gamla är nog ganska stor vissa saker blir gamla fortare än andra. Eller är det kanske så att man lessnar på vissa saker snabbt och tycker då att de är gamla;)

Människor - Ja när räknas en människa som gammal egentligen ? Beror nog på vem eller hur gammal person man frågar, tänker själv på när jag var liten herregud vad gammal man tyckte de som var i fyrtioårsåldern var . Men i dag när jag själv snart befinner mig där så tycker jag då absolut inte man är gammal när man är fyrtio;)

Byggnader - Skulle nog säga att det tar länge innan man anser att en byggnad är gammal de kan minsann hänga med länge de. Dessutom tycker jag att gamla byggnader - hus är riktigt charmiga vet inte om jag tycker det samma om till exempel maskrosor så visst är det stora skillander på definitionen gammal...

RÄTTA SVAREN

Antingen gjorde jag utmaningen för lätt eller så var ni alldeles för smarta och duktiga för det var flera som faktiskt hade alla rätt :D

78747-1758
Bild: Vicke

1. Turning Torso
2. Kokosnöt
3. Kräftor
4. Lilja ( bäst att skriva så vet inte om det heter ståndare, eller pistill;)
5. Studsmattan eller den blåa svampen som poppar upp i var och varannan trädgård på våren
6. Fina Marimekkoskålen från Iitala
7. Jepp den välkända Kalles Kaviar och precis som ni gissade milda sorten
8. Bibeln för alla Ikeafrälsta ( Imponerad över att det var så många som såg det)

Men som i alla tävlingar finns det naturligtvis en vinnare och det är... *fanfar*

Petra som inte bara hade alla rätt utan svarade först redan på 18 minuter hade hon klarat utmaningen med den bedriften så här kommer en fin väljförtjänt medalj till henne.

Grattis Petra bra jobbat!!

Bra jobbat av er andra också ni var jätteduktiga och så många det var som minsann kände igen Ikea katalogen eller bibeln som Petra så fint kallar  den.

UTMANING GISSA BILDEN

Ja det har sannerligen varit ont om blogginlägg och kommentarer den senaste tiden. Men jag har inte bara haft ont om tid utan varken inspiration eller ork att blogga...

Visst vet jag att det inte är något måste att blogga eller läsa bloggar och lämna kommentarer , att det är helt OK att pausa när det inte finns lust eller ork att göra det.  Men eftersom bloggar och bloggandet gett mig så otroligt mycket det senaste året och inte bara inspiration utan det har varit mitt sätt att både koppla av och ladda mina batterier hoppas jag att jag nu ska ha ork att återvända till bloggvärlden. För det är en så trevlig värld att vara i:D

Tycker att Saras utmaning gissa bilden var så himla kul så nu tar jag över stafettpinnen efter  Nilla, TiniTott och LizaLoop. *Ler* men jag var tvungen att utöka antalet bilder till åtta eftersom mitt blidprogram bara klarar 4 eller nio bilder;)

Så här kommer mina bilder till utmaningen Gissa bilden.

78747-1756
Bild: Vicke

78747-1757
Bild: Vicke

Hoppas nu bara inte att jag har gjort det för lätt för er, vill ju vara lika duktig som de andra på att göra det till en riktig utmaning;)

INTERAKTIV NYHET

78747-1755
Bild: Ellos

Ellos är verkligen på stark frammarsch inte har de bara förbättrat sitt sortiment utan jobbar även hårt med att förnya sina funktioner på nätet.

Det senaste är en interaktiv nyhet man kan testa olika gardiner i fönstret och inte bara det utan man får även:
Välja utsikt
Byta färg på väggar
Välja golv
Dekorera
Välja tillbehör

*Fniss* känns nästan som när jag lekte med mitt dockskåp när jag var liten , men en lite modernare nätvariant då. Bra vad för alla mammor som vill leka lite;)

Allvarligt talat så tyckte jag det här var en mycket fiffig grej, kul att kunna pröva olika gardiner innan man bestämmer sig.

Bra jobbat Ellos!

OLIKA- TISDAGSTEMA

Tisdagstema denna vecka går ut på att hitta skilnader och olikheter runt omkring oss. Vad kan jag med min kamera hitta som är olika?

För mig är svaret på den frågan helt given:

Mina söner naturligtvis !

78747-1754
Bild: Vicke

Två helt olika killar kan man verkligen säga de är varandras raka motsatser på så många sätt.
Både till sätt, utseende, intressen ja med det mesta skulle man nog kunna säga att de är olika och det har de varit sen första dagen de kom till världen.

Visst är det så faschinerande att syskon kan vara så olika trots att man har samma förutsättningar, gener och uppfostran. Men i det fallet så tror jag inte vi är så olika andra familjer för precis så verkar det vara hos de flesta att man har barn som är så olika. Tänk vad härligt det ändå är och vad mycket olika saker man får uppleva tack vare det:D

Så tack mina killar för att ni är så olika och ger mig så mycket på så olika sätt!

VÄRMANDE BRASA;)

Ute viner höstvindarna och regnet smattrar (öser) ner mot rutorna, tänk vad härligt att kunna tända en brasa och sitta inne och kura...

78747-1753
Bild: Vicke

*Fniss* har man ingen riktig brasa att värma sig framför får man väl ta till andra metoder. Även om jag dörmmer om en riktig kamin eller något sånt så finns det inte med i vår investeringsbudget på många många år än. Listan över saker som behöver göras hemma är lång och det andra som vi  måste (läs jag vill) göra känns viktigare.

Maken brukar säga att om jag vill se en sprakande brasa kan jag gå ut i pannrummet och titta på vår vedpanna;) 

Men pannrummet är långt i från ett mysigt rum så där tänker jag minsann inte sitta. Den perfekta lösningen hittade jag  somras när jag på OnOff såg deras DVD-Brasa för endast 39 kronor. Så smart och tänk vad lätt den är att tända, man kan till och med välja ljud till den :
Sprakljud
Klassisk musik
Julmusik
Inte behöver man heller kapa, klyva, stappla eller bära in några ved för att få njuta av den det är bara att bekvämt luta sig tillbaks i soffan och trycka på en knapp;)

Nu tror jag att jag ska ta och lägga mig framför brasan med en bra bok och bara mysa:)

HÖST

78747-1752
Bild: Vicke

Det bästa med hösten är alla vackra sprakande fäger som naturen bjuder på, tänk vilka konstverk...

Tänkte bara ta och önska er alla en riktigt Trevlig Hösthelg!!

Kram

GE MIG RÅD ...

78747-1751
Bild:Vicke

Helt otroligt Rhododendron som jag köpte i början av sommaren har överlevt hemma hos mig hela långa sommaren.  Jag som knappt ens kan stava till namnet på den än mindre har jag någon aning om hur man ska sköta om den...

Det första rådet som jag fick av Barbro (som är raka motsatsen till mig när det gäller trädgård och växter , hon är typ värsta proffset misstänker starkt att hon i hemlighet jobbar som trädgårdsmästare;) Oj vad långt utlägg det blev om det i alla fall vad jag skulle skriva var att man skulle ha en speciellt typ av jord , absolut inte blomjord som jag naturligtvis hade min i .
 
*Ler* ja ja jag lydde inte hennes goda råd men jag lovar om det finns någon duktig trädgårdsmänniska därute som kan ge mig ett gott råd hur jag ska lyckas övervintra min Rhododendron till nästa sommar ska jag verkligen lyda det. Slaviskt dessutom , för det vore så roligt att lyckas göra det:D

Kan man ha kvar den i min fiberclaykruka över vintern?
Vår isolerade stora gamla komposlåda vore det en bra bostad för den över vintern?
med mera med mera...

Har massor av frågor men så få svar så jag vore tacksam för goda råd!

NÄRA

*Ler* tänk vad häftigt min bild på liljan i går skulle ha passat bra på dagens tisdagstema NÄRA .  Skulle bara kunna lägga till att det även är bilden för temat denna vecka. Men ordet NÄRA kan ha så mycket större innebörd än något som man fotat NÄRA. 

För det viktigaste som finns här i världen för oss alla är de människor som står oss nära...

78747-1750
Bild: Vicke

När man är lite blyg och behöver få en paus från busandet finns det väl ingen bättre plats att vara på än NÄRA sin pappa. Den ultimata tryggheten!

BLOMSTERPRAKT

78747-1749
Bild: Vicke

Härligt med en kväll hemma efter helgens flängande , jag har bland annat roat mig med att rensa bland alla fina snittblommor maken fick till sin födelsedag. Tyvärr var det de flesta som vissnat , *fniss* vet inte om det beror på att jag glömt byta vatten i de (en stackars bukett hade inte en droppe vatten i sin vas)  eller om deras livstid var över;)

När jag höll på att slänga bort alla vissna blommor tänkte jag  på hur vackert det har varit med blombuketter på borden hemma. Varför köper man inte mer snittblommor egentligen för att pigga upp sig själv så här i höstmörkret.

Visst köper jag tulpaner  nästan varje vecka när det är säsong för de men annars är det nog mycket ovanligt att jag köper en bukett blommor hem till oss själva.  Så nu tror jag minsann att jag ska börja lägga till ytterligare en vara på fredagshandlingslistan:

Snittblommor

Kanske bäst att tillägga att jag lovar att skärpa mig på att sköta om de och se till att de har både vatten och rent och fräscht sådant. Annars är väl risken att jag aldrig någonsin mer får en bukett snittblommor av någon stor;)

SLUT DATORTID;)

78747-1748
Bild: Vicke

Min helgrapport blir inte mycket mer än de här bilderna...

I dag har min datortid använts till något mycket viktigare , har killarna lyckats få med sig bronsmedaljen från cupen så måste de verkligen förtjänat en uppdatering av hemsidan.

Roligt dessutom att jag och H tillsammans knåpat i hop bilderna till sidan, *ler* kanske ett sätt att överföra lite av mammas intresse till honom;)

Hoppas ni haft en bra helg det har vi:D

HA EN RIKTIGT ...

78747-1747
Bild: Vicke

Jag vet i alla fall vad jag ska pyssla med den här helgen för nu börjar hockeysäsongen igen och det är dags för oss glada föräldrar-supporters att stå på läktaren. Bäst att leta fram stora klapparhandskarna och friska upp minnet på några bra ramsor och kanske till och med leta fram en svensk flagga att vifta med. För i morgon bär det av till Finland för hockeycup i dagarna två. Det räknas väl nästan som landskamp då för våra hockeykämpar;)

*Ler* men det är nog bäst att jag låter bli att ta med mig någon flagga för risken att  H inte vill ha med sig sin mamma till nästa hockeymatch är nog stor Men en sak som jag absolut får och måste komma i håg att ta med mig är kameran. För precis som de stora grabbarna har nu killarna en egen hemsida som jag fått äran att ansvara för. Så det är bäst att sköta sina förpliktelser så att den kan uppdateras med lite färska bilder efter avslutad cup.

Hoppas ni andra också får en riktigt bra helg!

Kram på er alla.

HÖSTMÖRKRET

78747-1745
Bild: Vicke

Egentligen är väl inte hösten min favorit årstid mörkt och trist är det ute. Ingen höjdare för en mörkrädd tjej som mig;)

Men man ska väl se det positiva i allt och det som i så fall är positivt med höstmörkret är att man får sån lust att "boa" in sig och göra mysigt. Fram med ljus, ljusstakar byta gardiner och försöka göra det lite trevligare inför den långa mörka tid man har framför sig. 

Har inte riktigt haft tid att börja fixa med höstmyset hemma förutom då golvlampan som fick sig en ny skärm från Ikea i går. Måste skratta åt mig själv tänk jag som så stort skulle vägra denna när jag köpte lampfoten i våras. Tänkte att jag inte skulle göra det så enkelt för mig och välja den de hade skyltat med i butiken till foten. Utan försöka ha lite fantasi och göra mitt eget val ...

 *Ler* Ja ja jag klarade det nästan i ett halvår men vilken tur att jag inte gjorde det längre för denna passade mycket bätrre både till foten, soffan och favorittavlan.

VICKES HÖSTFAVORITER PÅ IKEA

78747-1744
Bild: Eget kollage med bilder från Ikea

Ett litet besök på Ikea för att spana in lite av höstnyheterna har jag längtat efter i flera veckor nu och i dag blev det äntligen av.

En del av det jag ville se hade de fått in men tyvärr inte skåpet eller  tyget som nog var det jag längtade mest efter att få se och köpa. Hade tänkt att det skulle bli en fin tygtavla utav det. *Fniss* Men nåja nu har jag en anledning att återvända dit snart igen;)

Däremot fick jag både se och känna på tidningslådan och grytorna och jag gillade det jag såg,  så jag misstänker att något av det kommer att få följa med mig hem en annan gång.

*Ler* sen borde jag nog haft med mig mitt kollage för att komma i håg allt jag ville se för både lampan och dekorationerna glömde jag helt bort.  Så nog sjutton är det dags för ett nytt besök snart igen:D

SVART/VIT

Då var det dags för ett nytt och roligt tisdagstema som denna gång är svart/vit och jag kom att tänka på något som passar i på det. En sak som nog många av oss får i brevlådan varje dag, där saker och ting står svart på vitt...

78747-1742
Bild: Vicke

Nämligen dagstidningen och visst finns det väl lite inslag av färg i den också men det mesta är ändå svart och vitt.  Så det känns som ett passande bidrag till dagens tema.

En liten bonus med mitt bidrag är att artikeln handlar om en annan bloggare , den duktiga Isa som de flesta nog känner till vid det här laget.  Läs gärna hela artikeln den var jättebra och dessutom var det fina bilder på både Isa, Theo och hennes superfina arbetsrum.

SLUTFIRAT...

78747-1741
Bild: Vicke

Så kan vi då pusta ut efter att ha klarat av firandet av makens jämna år. Visst är det roligt att fira och ha fest men det är också en hel del att fixa både före och efter. *Ler* ni ska bara veta hur många konstiga ställen vi hittat rödvinsfläckar på i dag.  Så just nu känns det som om jag nog flyr fältet när det är dags för mitt eget firande om två år;)

Kanske jag hinner ändra mig längre fram  men just nu känns det som så kan väl bero på att jag mest känner mig som en urvriden trasa. Men det är väl så det ska vara efter en rolig fest. Vet inte vad som är värst att jag har lite ont i håret i dag eller att jag är så fruktansvärt trött. Timmen hann blir rätt så sen innan jag gick och la mig eller kanske rätt så tidig kan man säga för klockan han bli halv fem innan jag diskat klart. *Fniss* Det där med att diska skulle passa inpå utmaningen  om vanor och ovanor som Erika gav mig. För jag klarar inte av att gå och lägga mig och sova med köket fullt av disk så var det även i går. Även om det kändes övermäktigt och jag knappt visste i vilken ände jag skulle börja så skulle det bara göras.  Men som min gamla faster brukar säga det är ett bra sätt att avrunda en bra fest på samtidigt som man tänker igenom den trevliga kväll man haft;)

Är nog bäst att runda av innan jag somnar vi datorn ska bara ge er ett superbra recept på rostbiff först. Helt perfekt till både små och stora bjudningar och enkelt att laga och som går att förbereda sånt gillar jag:)

Rostbiff
*Stek ca 1 kg kött i ugn på 125 grader
60-62 grader = rosa
65-67 grader = ljusrosa
70 grader = helt genomstekt

Låt köttet vila ca 5 min

*Lägg köttet i dubbla plastpåsar med följande marinad:
1 1/2 dl kinesisk soja
1/2 dl vitvninsvinäger
2 msk honung
3-4 pressade vitlöksklyftor
1/2 msk grovt krossad svartpeppar

*Marinera köttet i 2 dygn i kylen. Vänd köttet då och då.

*Tips
Jag brukar spara lite av marinaden och droppa över det skivade köttet.
En gräddig potatisgratäng smakar gott till.

I morgon ska jag väl vara lite piggare och orka hälsa på hos er andra. Hoppas er helg varit bra!
RSS 2.0