ANGENÄMA BEKYMMER ;)

Bild: Vicke

Angenäma bekymmer är något jag har just nu, det är rena ketchupeffekten på möblemanget till min lilla Funksifriggebod. Snacka om I-lands problem, har för mycket möbler...

Det är som om det bara "ramlar" nya fynd över mig som dessutom passar perfekt till de 14,3 m2 jag har till förfogande att möblera. Inte letar jag heller efter möbler utan den är redan fullt möblerad och jag är mycket nöjd med hur det ser ut där.

 Men som sagt var nu sitter jag där med dubbla uppsättningar gungstolar och den vita som jag fyndat på Blocket i vintras har jag kämpat med att inte bära ut till friggan eftersom jag redan har en gunstol där som jag älskar. Utan jag har kånkat runt på den vita från rum till rum i huset i jakt efter att hitta den perfekta platsen för den, låtit den stå på vissa ställen i månader. Men inget har kännts rätt, så i torsdags gav jag så upp och bar ut den till Funksifriggeboden. Precis som jag vetat länge var den som gjord för att stå där i hörnet, trots det var det med sorg i hjärtat jag plockade undan min favoritgunstol och ersatte den.  Inte bara ersatte stället utan också favoritskapet den vita är nu nummer ett och den bruna trillade ner till favoritplats nummer två.

Har funderat ett par dagar över vad den bruna gungstolen ska få för öde, klarade inte riktigt av att besluta att göra mig av med den. Men nu är det så beslutat och redan klart den ska få flytta vidare till en annan lycklig ägare och det bästa av allt är att jag är övertygad om att hon kommer att ta väl hand om min näst bästa gungstol. Ett bättre hem ja förutom mitt då kan den inte få;)

Fortsättning följer jag verkar ha haft för gott om tid att botanisera på loppisar denna sommar...

SOMMARFAVORITER

Bild: Vicke

Det är en trött Vicke som sitter bakom tangenterna i dag, visst har jag semester men i dag har det varit en fartfylld semesterdag. Som Företagarfru och Tonårsmorsa har man fått börja lära sig att fira semester "ensam" och vissa dagar går det bättre andra dagar sämre;)

I dag var en bättre dag och jag har roat mig själv med att:

-Befria altaner från fågelskit
-Städa stugan
-Plockat blommor
-Målat
-Städat bastu
-Målat lite till
-Naturligtvis tittat på sommarfavoriten Ernst 

Ni ser jag har haft energi i dag, men det känns härligt dessutom har det varit lite för kallt för att sitta i solstolen och läsa. Jag har blivit rätt så duktig på det med denna sommar, inget ont som för något gott med sig;)

Men jag klagar inte var sak har sin tid och just nu är det en sån här tid, det är bara att gilla läget och göra det bästa av saken.

Dagens bästa har varit alla vackra rallarrosor som slagti ut i blom, det är min älsklings sommarblomma och till min stora glädje kryllar det av de bakom vårt hus.

LITE NY FÄRG


Bild: Vicke

Tar och spinner vidare på temat Loppis lite till, det ligger mig varmt om hjärtat och då känns det okej att tjata lite om det. Som sagt var så önskar man kanske bara att det fanns mer tid till att besöka flera Loppisar men jag har också väldigt dålig koll på olika Loppisar i Norrbotten. Så tips mottages tacksamt, vore bra om man en dag skulle få den där tiden till att ta en lite längre runda.

Hur som helst så var det inte själva temat jag skulle tjata om utan tanken med detta inlägg var att visa förra sommarens fynd som blev så gott som ny med bara lite vit färg. *Fniss* ni läste helt rätt förra sommarens fynd, har nog tappat stinget litegrann både vad det gäller att ta hand om mina fynd men också till att blogga;)

Som vanligt när jag går på Loppis så är det kärlek vid första ögonkastet när jag ser vissa saker, även om det kanske inte ser så vackra ut där de står. Men jag ser alltid deras potential och får en bild i mitt huvud om hur de kommer att se ut när de är klara.

Den här stolen, stackarn som fått stå målad och klar hela långa vintern i vårt garage och vänta på en plats att flytta in på. Fyndad för endast 30 kronor på Återvinningen blev precis så fin som jag trodden när man men enkla medel bara bytte färg från turkost till vitt.

Dessutom var den som gjord till att stå i Funkisfriggebodens "hall" :D

LOPPISRUNDA


Bild: Vicke

Njuter mest hela dagarna av altanlivet , man kan då inte klaga på vädergudarna de bjuder verkligen på ett riktigt toppen semesterväder och det får de gärna fortsätta med.

Visst händer det emellanåt att solen går i moln, men då finns det alltid andra saker man kan roa sig med. Förra veckan var en av de sakerna min årliga loppisrunda som börjar bli tradition att göra under semestern. Inte något märkvärdigt utan bara besök vid våra tre lokala Loppisar här i trakterna, men inte att förringa en sån liten utflykt känns verkligen som lyx. För det är väldigt sällan man hinner med sånt när vardagen är i full gång...

Naturligtvis gjorde jag en del fynd och precis som jag hade väntat mig var det självklart på mitt favoritloppis de flesta fynden gjordes. Som vanligt var det saker som bara låg där och väntade på att få följa med mig hem och som alltid utan att det sved i plånboken. Mycket fint för pengarna bland annat detta gröna lilla Uppsala Ekeby fat i en härligt pigg färg som jag blev kär i vid första ögonkastet. Kunde inte riktigt komma på vart eller vad jag skulle ha det till men för en tjuga fick det ändå bli mitt. Vilken tur för när jag kom hem slog det bara mig att det var ju helt självklart att det var som gjort för att vara på vårt soffbord.

 Så där ligger det nu som ett litet utropstecken och piggar upp vårt vardagsrum :D

MORGONSTUND HAR GULD I MUND...


Bild: Vicke

Ännu en härlig semesterdag att lägga till handlingarna och på sätt och vis har det varit en ovanlig dag i Vickes semesterliv. För en av de saker jag förknippar med semester / ledighet är att sova läääänge på morgonen. Men i dag var ett undantag, jag klev nämligen upp redan när maken for i väg till jobbet. Helt imponerad av sig själv och framförallt oerhört glad över att jag tog det beslutet. Bättre start på dagen kunde jag nämligen inte fått, satte mig ute i solen för att äta frukost till sällskap av strålande sol, klarblå himmel och fågelkvitter.

Frukosten bestod som för det mesta av en tallrik fil, *ler* morgontrött Vicke tycker det är lagom jobbigt att hälla upp en tallrik fil.Men i dag fick den en extra krydda och inte vilken som helst utan även det en sann smak av sommar färska jordgubbar. Säger bara mums så gott, och verkligen sann vardagslyx.

Det här med vardagslyx och att uppskatta de små sakerna är något jag tycker jag blivit lite bättre på  , kanske något man lär sig med åren inte vet jag. Men med det menar jag inte att jag blivit gammal eller så;)

Strunt samma men i morse konstaterade jag att morgonstund faktiskt har guld i munn och njöt av en morgon fylld av sann vardagslyx:D

SOMMAR, SOL OCH SEMESTER

Bild: Vicke

Hej på er kära vänner!

Har inte riktigt kommit i gång med bloggandet som jag hade planerat vi har verkligen lagt ett intensivt halvår bakom oss. Mycket har hänt och vår familj har hunnit lägga många stora milstolpar bakom sig, men nu kan vi pusta ut litegrann några veckor innan det är dags för nästa...

Antar att ni förstår från min rubrik vad som händer här just nu, sommar-sol-semester det känns riktigt nice. Jag njuter på hemmaplan av altanliv-stugliv-ta dagen som den kommer liv och det är precis vad som behövs. Har till och med hunnit med att läsa ut min första bok från stora högen semesterläsning jag laddat upp med från bibblan. Känns som rena vardagslyxen att ha tid att få njuta av en bra bok :D

Appropå sommar så är rabarber verkligen en smak jag förknippar med sommar, försöker ta tillvara vår rabarber har bakats både tårtor och pajer.  Men jag blev så inspirerad av Sara och i går var det premiärdags för rabarberkräm som jag glad i hågen tänkte servera till efterätt till våra middagsgäster.

*Skrattar* det hela höll på att sluta i katastrof, verkar som om min hjärna verkligen tagit en välbehövlig vila och inte klarar av allt för svåra utmaningar. Såsom att läsa recept, tyckte väl att det var väldigt mycket vatten till så lite rabarber. Hela fyra liter vatten, hade knappt en kastrull som var stor nog. Bestämde mig för att halvera receptet så allt skulle få plats, och allt var frid och fröjd så långt. Tyckte att den blev lite väl tunn kanske lite mer soppa än kräm, då först bestämde jag mig för att dubbelkolla receptet. Hrmmmm 4 liter hade jag läst det stod 4 dl, inte undra på. Nu var goda råd dyra gästerna på ingång och min kräm var väl så tunn, för att försöka rädda situtationen bestämde jag mig för att sila soppan. Det var inte så dum idé , lyckades faktiskt få till en fullt ätbar kräm och jag la till lite extra krydda i form av kanel.

Kommer helt säkert att koka rabarberkräm fler gånger, men jag är också säker på att varje gång jag gör det så är det med ett stort leende på läpparna åt detta minne.

RSS 2.0