GOTT NYTT ÅR!!

78747-1414
Bild: Privat

I morgon kommer vi att ha fullt upp med förberedelser för nyårsfirandet. Ni vet mat ska förberedas, bord ska dukas och allt annat som man har att fixa innan gästerna anländer.....
Så därför vill jag redan nu ta och önska er alla ett riktigt riktigt Gott Nytt År 2007.

Hoppas ni alla har en underbar Nyårshelg och nästa gång vi hörs är det redan ett nytt år. Tycker det var alldeles nyligen det var nyårsafton och redan dags igen. Håller ni inte med mig att åren bara går fortare och fortare.

Det har varit ett händelserikt år för mig och jag tänker inte ens försöka mig på att skriva någon krönika över året som gått. Då skulle jag sitta kvar här framför datorn ännu i morgon när gästerna kommer och det vore väl oartigt;)

Så jag tar och försöker fatta mig kort allt för att kunna vara en god värdinna i morgon. En av de stora sakerna som hänt under 2006 är att jag börjat blogga. Tänk för ett år sen visste jag inte ens vad en blogg var och nu har jag själv en blogg. Som har gett mig så otroligt otroligt mycket !!

Har hittat en massa bra bloggar som jag dagligen läser och kan hämta inspiration hos. Prioriterar bloggläsandet så mycket att högen med inredningstidingar jag inte hunnit med att läsa växer. Men jag måste säga att det är tusen gånger roligare att läsa bloggar.
 
De flesta Bloggar skrivna av helt "vanliga" människor precis som mig. Människor som delar med sig av sitt liv och sina idéer och som bjuder in en i sina hem.  Människor som man skapar en relation med via datorn och till och med får vänskapsband med. Härligt!!  Har till och med träffat en av mina nya bloggvänner  IRL vilket var så häftigt.  Är också övertygad om att jag kommer att göra det med fler nyfunna vänner för många bloggvänner blir även "riktiga" vänner.

Bloggen har alltså gett mig en massa nya vänner och ny inspiration och det är också tack vare den jag fått en av de största upplevelserna jag fått vara med om under det gågna året. Mitt IKEA besök på det nya varuhuset i Haparanda. Går nästan inte med ord att beskriva hur stort det var för en sån Ikea fantast som mig.

Vilken lättnad det måste vara för ens familj att slippa allt tjat om inredning och design. Nu finns det en kanal där jag kan ge uttryck för det och det är min blogg. Så jag är så glad över att jag börjat blogga och att det finns folk därute i bloggvärlden som läser det lilla jag skriver. 


Oj vad långt det blev men som sagt skulle kunna skriva massor. Men det skulle ju vara ett kort inlägg så nu är det bäst att jag avrundar och kommer till slutklämmen.

Tack snälla rara människor som finns därute i bloggvärlden för det gågna året !
Tack alla duktiga bloggare för att jag får läsa era underbara bloggar och inspireras!
Tack alla mina nya bloggvänner för att ni finns!
Tack alla ni som läser min blogg!
Tack alla som lämnar kommentarer! Ni ska veta hur era positiva kommentarer lyfter lilla mig!

Tillsist önskar jag er alla ett Gott slut och ett Gott Nytt År!!

KRAMAR I MASSOR FRÅN VICKE

MINA UNDERBARA KILLAR

78747-1411
Bild: Privat

Måste bara berätta om mina underbara gulliga killar som gjorde sin mamma så glad i dag. Tonåringen var på biblioteket i dag. För de hade lite böcker som de erbjuder till sina låntagare som gåva. Han hittade ingen bok till sig själv utan en till sin mamma. En så vacker bok Björn Abelin Escapes som var fylld med så underbara svarvita bilder. Det var inte bara bokens innehåll som var vackert utan även pärmen som var i min favoritfärg mörkrun och så fint material. Den kommer att få ligga framme som ögonfröjd i vårt vardagsrum när vi ska fixa där snart.

Inte nog med det utan även H som bara sprang in på Biblioteket för att hämta brorsan hade med sig en påse ut och log så finurligt. För med sig i påsen hade han en present till sin mamma Design av John Heksett / Raster.  En bok som handlar om designprocessen som det ska bli spännande att kika lite mer på sen.

Visst är det världens gulligaste två killar jag har. Mitt mammahjärta blev alldeles varmt av lycka i dag:D
Härligt......

Härligt även av Biblioteket att dela ut böcker till låntagarna. I det här fallet blev det två killar med ett stort hjärta som fick möjlighet att glädja sin mamma.

MELLANDAGS SHOPPING

78747-1409
Bild: Eget kollage med bilder från EM och Iitala

Som så många många andra mellandagslediga människor begav vi oss till Haparanda i dag för lite shopping. Kan bara säga att vi var absolut inte ensamma på IKEA , oj vad folk det var där. Tur att stolarna vi skulle köpa till vardagsrummet inte fanns inne. Så att vi slapp ställa oss i kön till kassan som var så lång så lång.  Vad glad man blir en sån gång över att vi har så nära till IKEA så vi kan åka tillbaka en annan dag när stolarna finns hemma. Dessutom en kväll mitt i veckan när det är mindre folk.

Men nu var det inte för stolarnas skull vi åkte till Haparanda utan vi skulle shoppa en Bröllopspresent på Fabriksbutiken.  De hade massor av fint till fin fina mellandagspriser så vi fyndade Iitalas fina muggar ur serien Origo. Vilket var kul för det innebär att man kan ge ett fler antal muggar än man skulle ha kunnat vid ordinarie pris. Längtar verkligen till i morgon ska bli så roligt att gå på Bröllop det är inte så ofta man gör det.

Sen fortsatte vi vår färd till Kalix och jag hann med en liten sväng på EM för att se mig omkring litegrann. *Fniss*  Hade naturligtvis med mig en liten kasse med ut från EM. Inte kan man låta bli att shoppa när jag fyndade så fina lampor. Som kommer att bli perfekt till vardagsrummet och matcha den nya soffan.

Köpte två olika lampor som bägge var på bra erbjudande och vi har många fönster i vardagsrummet så jag måste ju ha flera;)  Den ena lampan är Scirocco  en bordslampa med lampfot i valnöt och en brun skärm. Det går att få foten i både valnöt och ek och skärmarna i flera färger. Finns även som golvlampa och taklampa. De hade nu prissänkt den med 100 kr så det var klart att jag var tuvngen att slå till. Dessutom har jag sett den som ett köptips på Saras blogg tidigare och hennes köptips måste man ta på allvar.
 
Den andra lampan finns tyvärr inte på deras hemsida och min är i tryggt förvar i vårt förråd. Så jag låter bli att hämta in den för att fota den. För gör jag det är  risken att jag börjar slänga ut julpyntet för att få in det nya är för stor. Ni vet att vänta är inte min starka sida.

Hade egentligen tänkt blogga om julklappar i dag men kunde inte vänta med att få visa mina fynd:D

BÄSTA JULKLAPPEN

När vi kom till Luleå dagen före julafton blev besvikelsen över vädret stor. De hade ju INGEN snö alls där vi hade åtminstone lite vitt på marken. Skulle det bli en grön jul som jag befarat i alla fall. I Finland kallar man inte det för grön jul när det inte finns någon snö utan svart jul. Måste säga att deras uttryck är bättre för det känns verkligen svart ute när det inte finns någon snö. Vi som är vana att för det mesta ha massor av vit snö till julafton.

Så på morgonen när vi vaknade blev vi alla väldigt glada för under natten hade det snöat och det var i alla fall lite vitt på marken. Det var inte några stora mängder snö men vi slapp i alla fall en svart jul. 
Efter frukosten begav vi oss hela gänget ut på en promenad i det nysnötäckta landskapet.  Storasyster och hennes familj bor dessutom väldigt vackert nära vattnet. 

Den bästa julklappen fick vi redan den förmiddagen i form av väder. Det var ett underbart strålande vackert
julaftonsväder som vi fick uppleva vid vår promenad.  För det var inte bara snön som lyste vackert utan SOLEN vi fick se solen. Det var evigheter sen jag fått se den sist så det värmde verkligen mitt hjärta och sinne.  Är det ett tecken på att man börjar bli gammal när det bästa man kan få i julklapp är solen och snön. Eller kanske man på något sätt i bland lyckas stanna upp för att uppskatta de små sakerna här i livet som man ofta tar för givet. Tror nog att det är det senare alternativet för gammal, nej inte jag inte;)

78747-1408
Bild: Privat

EN FRÖJDEFULL JUL

78747-1406

Bild : Privat


Julefrid
Umgänge
Ledigt
Eftertanke
Njutning

Julen 2006 börjar sakta närma sig sitt slut  och så tycker jag nog att även min bloggledigthet får göra. När bloggen så blivit en del av ens liv är det faktiskt rätt så svårt att vara ledig så här många dagar. *Fniss*  Såg att det fanns fler bloggare därute som hade svårt att hålla sig från bloggen. Men jag har lyckats lite längre;)

På Julafton var vi hos min Storasyster i Luleå för att fira tillsammans med hela min familj. Mysigt har vi haft det med gott sällskap, god mat , gott godis och en snäll jultomte. Som kom förbi på julaftonskväll med en säck full av en massa fina julklappar.  Lovar att ni ska få se lite mer av de fina sakerna som jag fått en annan dag.

I går på juldagen åkte vi så hem för att få tillbringa några lata juldagar hemma och njuta av vårt julmysiga hus. Ätit en massa massa gott har vi förstås gjort men det viktigaste av allt är att vi fått koppla av. Varit lediga och laddat våra batterier. Härligt att ha lite tid till att få spela sällskapsspel, se bra filmer, ta en promenad  och sova ut på morgonen.  Precis vad vi behövde...
Dessutom har jag till och med hunnit börja beta av på den växande högen av olästa inredningstidningar.

Kommer att vara ledig mellandagarna så på sätt och vis är inte den härliga ledigheten slut för vår familj ännu. Härligt!!

Hoppas ni alla har haft en underbar julhelg!!

JULKORT

78747-1405
Bild: Privat

I morgon börjar jag mitt "Jullov" och vi kommer att ha fullt upp.
Städa
Plocka fram tomtar
Klä julgran
Steka skinkan (eftersom vi åker bort på lördag) får det bli redan då. Annars har vi som tradition att göra det kvällen före julafton.
Handla hem julmat
Slå in resten av paketen
Listan blir nog längre i morgon när jag är lite piggare....  och orkar tänka klart

Men vet ni vad det blir jul i alla fall även om vi inte hinner med allt på vår lista. Så ta det lugn och stressa inte utan njut av den mysiga julhelgen.

Naturligtvis hoppas jag att vi även ska hinna sitta ner och njuta av vårt julpyntade hus. Gärna med lite julmusik och en kopp glögg.

Så nu önskar jag er alla en riktigt riktigt God Jul !!

Med de orden tar jag även lite jullov några dagar från bloggen.

JULFÖREBEREDELSER

78747-1401
Bild: Privat

Hallelujamoment det måste jag verkligen säga om min kväll. Det är helt tyst i huset killarna sussar och maken jobbar. Enda ljudet som hörs är underbar julmusik från CD: spelaren .......
Jag har hunnit med att både göra rischoklad och slå in paket.  Paket i silver, guld och vitt och naturligtvis har en sån Ikea fantast som mig köpt julpapper och tillbehören på Ikea. Fy skam vore väl annars nu när det är första julen och allt med ett "eget" varuhus.

Vad kunde väl bara bättre avslutning på min underbara kväll än att göra ett litet blogginlägg. För att försöka dela med mig lite av den undrbara julstämning som jag känner just nu. Julen närmar sig.......
Mysigt!!

LYSANDE KVISTAR

78747-1399
Bild: Privat

Fyndade en golvvas på Loppis i somras och har hela tiden tyckt att den sett så tom och ensam ut där den står. När vi sen var till Stockholm i höstas så såg jag kvistar med belysning i som jag tänkte skulle passa perfekt till den. Hade lite svårt för att bestämma mig så det blev inget köp den gången. Givetvis ångrade jag mig direkt när vi kom hem och såg den stackars ensamma vasen.

Men nu äntligen har vasen fått sin kompis och slipper vara ensam. Ellos hade liknande kvistar men de var förstås restnoterade . Som vi har väntat och väntat vasen och jag i hela två månader. *Fniss* Det är nog lilla otåliga Vicke som väntat mest. Så äntligen i går kväll pep mobilen och det var ett SMS från Ellos om att paketet får hämtas i dag.

Är jättelgad och postivit överraskad för det är alltid en chansning att beställa saker man inte sett IRL. Men besviken behövde varken jag eller vasen bli. För de var så fina och passade perfekt i hop. Än så länge får de bo i vårt allrum. Men sen när vi ska göra vår light förvandling av vardagsrummet får de nog flytta dit.

Nu ska jag ta och slita mig från datorn för att koka lite knäck:D

JULKLAPPAR I MASSOR....

78747-1397
Bild: IKEA

Vet att det finns många många (läs Storasyster och Saga) som är så nyfikna på paket;)  Älskar att leta paket för att klämma och skaka på de. Här får ni nu chanshen att göra det virituellt med hela 20 st paket så här en vecka före julafton. *Fniss* måste ju faktiskt även jag erkänna att det var riktigt roligt.
Kanske det även är någon som kan få något sista minuten julklappstips.

Jag hittade detta roliga hos Fröyas favoriter.

GOD HELG

78747-1395
Bild: Privat

En riktigt god lördag hade vi verkligen i går. Fylld av massa gott att äta och gott sällskap. Först var det firande av vår tonåring som sig bör med både tårta och gott fikabröd.  Måste bara ta och visa er en av presenterna som han fick av en kompis. Godis i ett fint glasrör, men inte vilken godis som helst. Det var bara godis i färger som han har i sitt rum. Bruna och turkosa godisar var röret fyllt av. Vilken rolig och genomtänkt idé den måste jag lägga bakom örat.

Vi var även på glögg hos våra vänner och hade jättetrevligt med en massa god dryck och gott tilltugg. Jag hade med mig laxröra på pepparkakor supergott. Vet det låter som en konstig kombination men jag lovar det är inte det. Utan är jättesmaskigt och passar så bra till glögg.

Vi inte bara åt och drack utan hade en rolig aktivitet som vi vuxna roade oss med. Vi spelade ett spel om julklappar.  Ska försöka förklara det för er även om det är svårt att göra det så att man riktigt förstår hur roligt det är.
 
Alla vi hade med oss julklappar till ett värde på 50 kr totalt då fick man välja om man köpte ett paket eller fler men max för den summan. Temat för paketen var mat och dryck , men både belopp och tema kan man välja fritt själv.
 
Sen satte vi alla paket i en hög på bordet och lekledaren startade en äggklocka. Vi hade två tärningar och turades om att kasta. Fick man par så fick man ta ett paket ur högen och när paketen var slut så fick man ta av varandra. Oj oj så svårt jag hade för det , kändes verkligen i mitt hjärta att ta vinsten från någon.
När klockan ringde var det så dags att öppna sina paket, oj vad mycket fint vi hade fått tänkte man.

Men nej nej spelet var inte slut utan nu började en ny likadan omgång. Klockan ställdes och tärningar kastades.  Vissas populära saker vandrade friskt  runt runt hos oss alla som fick par. Det fanns helklart några favoriter. Så nu växte även hornen ur pannan på mig för den fina julbrickan skulle minsann bli min. Från att varit en så snäll och försynt tjej var jag plötsligt värsta spelaren;)

Vi hade verkligen roligt och skrattade så tårarna sprutade och det hände  saker hela tiden. En sak som var så rolig att se var att de paket som varit populärast när de hade papper på och såg så spännande ut. Inte alls var det längre när de var öppnade utan det var helt andra saker vi "slogs" om .
Ett tag satt jag och maken med varsin jättehög och hade precis alla paket i potten, men det kan vända snabbt och vi var nästa lottlösa där ett tag.  Det slutade med att alla fick med sig något paket hem i alla fall tillsist när spelet var klart. Naturligtvis blev den fina brickan inte min;) Men vad gör väl det när jag fick mig en så himla rolig upplevelse med massor av skratt och glädje:D

Nu ska jag snart ta och åka i väg in till byn för att försöka avklara de sista julklappsinköpen.

VECKANS INREDNINGSBUTIK

Förra veckan skrev jag att ni skulle få följa med på den andra av byns inredningbutiker.  Det har nu blivit dags för lite "shopping" och inspiration från Inredningsbutiken som den heter.

Inredningsbutiken ägs och drivs av Mona Outinen 40 år och hon har varit intresserad av inredning hela livet. Har därför länge funderat och drömt om att öppna en inredningsbutik i Övertorneå. Men inte riktigt vågat eftersom det är så litet ställe. När sedan intresset för inredning började växa mer och mer fullföljde hon sina drömmar. Hon har nu haft butiken i ett par år och sin inspiration hämtar hon mycket på nätet och i inredningtidningar. Hennes favorit tidningar är Sköna Hem, Allt i Hemmet, Plaza Interör. 
Bloggar läser hon en del och nämner te.x Husmusen och Saravillfara.   Hos Sara har hon till och med fått en idé som hon använt i sin butik. När hon såg det fina arrangemanget med fransdraperiet fick hon idén till att göra likadant med draperiet som hon hade i butiken. För att visa sina kunder, ni får se det i inspirationskollaget.

Mona kommer tyvärr (för oss som bor i byn) flytta sin butik till Haparanda och ett stort köpcenter som kommer att vara klart i början av 2008. Hon kommer då att öka sin butiksyta som i dag är på  80 m2 till 200 m2. Vilket hon ser som en väldigt spännande och ny utmaning och hon kommer även att öka sortimentet.
Inredningsbutiken säljer inredning, lite möbler , smycken och utför även homestaging. Deras huvudsakliga leverrantörer är :
Sia
Trend Interiör
Broste
Smyckena kommer från Erica Huuva en duktig silversmed som jag bloggat om tidigare.

Nej nu tycker jag verkligen det är dags att vi kliver in i Inredningsbutiken för lite julinspiration ....

78747-1394
Bild: Privat

Med de här bilderna vill jag önska er en riktigt trevlig fredagkväll och lördag. I morgon ska vi hinna med både att fira vår Tonåring som fyller 14 år , jösses vad åren går fort. Sen ska vi på glöggkväll hos ett par kompisar så i morgon finns det ingen tid till att blogga. Men ni kan ju dröja kvar i butiken för shopping så länge...;)

Kramar till er alla!!

LUCIA TRADITIONER

78747-1392
Bild: Privat (urskäkta de dåliga bilderna men det är så *pip* mörkt jämt)

Under driftstoppet på Bloggen har man hunnit göra undan lite grann på " att göra till jul" listan. En av de sakerna är att fixa Pepparkakshus. Nåja vi brukar köpa en färdig byggsats och det brukar ändå sluta med någon slags katastrof.  Ni kan tänka er fyra personer som inte har så stort tålamod som ska hålla på med något så tålamodskrävande. Det brukar bli årets största familjeprövning att få i hop alla delar utan att bli allt för osams. *fniss* Men jag måste säga att i år gick det faktiskt ovanligt bra. Vi lyckades få i hop det utan större katastrof trots att det var trasigt i kartongen och vi var tvungen att laga det lite.

Visst det är inte världens vackraste, men vad gör väl det. En kär jultradition är det hemma hos oss att ha ett. . Till Lucia ska pepparkakshuset stå färdigt på köksbänken och dekoreras av killarna. Samt pyntas med tomtar och i år har tomtarna fått tillökning med Cults fina tomtar.  H tyckte det var dumt att jag köpt vit dekorationssnö vi borde ha haft något grönt i stället. För det ska väl vara likadant som det är ute....
Ja fy bubblan vad säger man om det , en grön jul:(

Två andra kära saker har även fått komma fram ur skåpet nu till Lucia.  Den fina brickan som H målat åt mig när han var 6 år (vilket var viktigt att jag poängterade). Ni vet det är ju pinsamt om någon skulle tro att han ritat den teckningen nu;) Det är nog en av mina absoluta favoriter till jul.
 
En annnan kär favorit är den gamla pepparkaksburken. Den har tidigare funnits hemma hos mina föräldrar men har nu för ett antal år sen flyttat in hos oss. Den är inte bara fin den är även full av goda hembakta pepparkakor som tonåringen bakat.  Han hjälpte mormor och morfar med pepparkaksbaket  och hade dessutom med sig en stor burk hem till oss. En riktig räddande ängel för det är en sak som jag hade strukit från "att göra till jul" listan.  Tänkte att det går lika bra med köpes så blir det en sak mindra att hinna med. Men nu får vi musa hembakta jättefina julbockar, gummor och gubbar i stället:)

Tur att vi har lite härliga traditioner hemma till Lucia, för jag måste säga att det är en tråkig sak när barnen blir stora. Man får inte se en endaste "livs levande" lucia, stjärngosse, pepparkaksgubbe eller tomte. Hade faktiskt lite funderingar på om man skulle smyga sig in på något dagis för att får sig en skymt. För att komme ytterligare ett steg på väg i jakten mot julstämning;)

Nu ska jag ta och fortsätta skriva julkorten så har jag ytterligare en sak på listan som jag kan stryka.

JAG HAR FÅTT RIKTIG POST

Vilken glädje att det var att hämta posten i dag. Jag hade fått ett "riktigt" brev skrivet med en vacker snirklig handstil. Visst får man brev varenda eviga dag men det är då alltid bara räkningar och räkningar.
Kuvertet var av blått tjockt papper och man kunde känna att det fanns något inuti det. Spänningen steg för varje sekund som gick innan jag hade sprättat kuvertet.

78747-1389
Bild: Privat
Brevet innehöll inte bara ett gulligt kort utan även den här underbart vackra ängeln.  Det går knappt att beskriva den glädje jag kände för det jag fått. Ängeln tog direkt en plats i mitt hjärta och jag kände genast att detta kommer att bli mycket om omtyckt och speciell sak i hemmet. Varje gång jag tittade på den i går kväll kunde jag bara känna hur jag blev varm av glädje och tacksamhet för den fina gåvan.

Tack söta rara gulliga Anneli du är inte bara en Flitig Myra utan även en  Söt Gullig Rar Snäll Myra !! Om du inte bodde så avsides så skulle jag genast komma och ge dig en bamsekram. Men skickar dig massor massor av virituella kramar!!! 

Varenda gång jag ser på Ängeln kommer jag att tänka på gulliga dig och den kommer inte bara att vara min skyddsängel. Utan även en symbol för den underbara bloggvärlden som gett mig så otroligt mycket. Hjärtat inuti ängel får symbolisera alla de hjärtliga och underbara människor som jag lärt  känna i blogglandet:)
__________________________________________________________________________________
Kunde via Flitiga Myrans inlägg om Hantverksmässan i Sollentuna spåra den duktiga Hantverkare som skapat den underbara Ängeln.  Hon heter Annika Nyman från Svenska Trådarbeten och mer om henne oc hennes alster kan ni läsa på Norraslöjdvägen.

JOHANNABACKENS ADVENT

Vet att det börjar bli tjatigt vid det här laget med inspirationskollage på temat julen. Men en sann julälskare som mig  måste bara göra fler och fler. Det är så rolig och dessutom känns det verkligen att det är något som jag behöver i stora doser denna vinter. Inspiration så att man ska förstå att det snart är jul trots att regnet smattrar mot fönstret. Suck.....!! Vad är det här för vinter egentligen??

Men nu till något mycket roligare för nu ska vi ta och bege oss ut på en liten julresa. En del reser till rymden men vi ska resa genom cyberspace. Många är vi som har långt avstånd till våra nära och kära. Vilken tur att det med hjäp av dagens teknik trots det går att hålla så bra kontakt och vara delaktiga i varandras liv.  Dessutom kan alla ni få följa med till mina nära och kära på ett besök och det hade aldrig gått i IRL.  Hade nog blivit lite trångt;)

Så håll i er nu kära vänner för nu bär det av på en lång lång resa ( i alla fall från mig) till Johannabacken. Där vi ska få hälsa på hos min lillasyster och hennes familj i deras underbara hus för lite adventsinspiration.
En liten extra bonus för alla oss som inte sett solen på evigheter är att vi även får se en skymt av den. En strimma ljus i mörkret.

Så inspireras och njut av bilder från Johannabacken

78747-1384
Bild: Privat kollage med foton tagna av lillasyster

Tack snälla rara lillasyster för de härliga adventsbilderna från ert underbart underbart vackra hem!!
Kul att jag och alla mina vänner fick göra ett besök hemma hos er:)

 

EN LITEN SOCKERBAGARE HAN BOR I ......

Övertorneå kanske man skulle kunna sjunga i dag. För i dag har jag och tonåringen haft en "bakdag". Både Tonåringens födelsedag och julen närmar sig. Så vi har börjat förbereda och fylla frysen med lite goda bakverk.

Vi har bakat Saffranssnurror som jag hittade recept på hos Arla.  Det var verkligen ett supergott alternativ till Lussekatter. Vi har redan mumsat i oss flera stycken tillsammans med mormor och morfar som varit hit på adventsfika. Tänk att det redan är andra advent.... Även om det är svårt att tro det vädermässigt. Det är plusgrader ute och har regnat under helgen. Hoppas prognoserna om snö till i morgon stämmer. Väntar och hoppas än på den vita julen. Nåja vi har i alla fall fått lite vitt i våra saffranssnurror som är fyllda med vit choklad.

Sen har vi även hunnit med att göra Pepparkaksmuffins. Ett nytt recept som jag lånat från Perlan, de har vi inte hunnit provsmaka än. Men de sprider en ljuvlig juldoft i vårt hus och julmusiken ( hrmm just nu hörs bara Markus singel som snurrar på Tonåringens CD hela hela tiden) bidrar även den till en mysig julstämning.

Det är en härlig tid på året det här men det gäller att  inte bli stressad över alla måsten. För det finns inga måsten utan det är vi  själva som sätter ribban. Så det gäller att inte sätta den för högt !


78747-1382        
Bild: Privat

TÄNT VAR´E HÄR

78747-1380    Bild:Privat

I dag har det blivit en liten tur till Haparanda och Ikea. *Fniss* Tänk nu är det fjärde gången på en månad som jag varit på ett IKEA varuhus. Det känns ännu lite overkligt att det är så nära....
Den här gången kunde jag bara inte gå förbi den fina kandelabern ur Ikea Stockholm kollektionen.  Utan nu hamnade den i kundvagnen för att sen få följa med oss hem.

Tålamod är inte min staka sida och även om vi har massor av adventsljusstakar och ljus framme var jag tvungen att bara få prova lite. Så fram med 7 stearinljus och ljusstaken på plats på vårt matbord i vardagsrummet. Givetvis togs även kameran fram för att försöka få en liten bild till bloggen. Det blev ett smärre vetenskapligt experiment för att få någon bild som skulle gå att publicera. Omöjligt att fota inomhus när det är mörkt och ännu värre när motivet är stearinljus. Vilken tur för mig och otur för er att ni inte fick se mig in action. Försökte ett tag ha makens pannlampa på huvudet för att få lite mera ljus .... oj oj vad roligt det måste ha sett ut.

Tillsist gav jag upp för jag ville ju så gärna visa den fina kandelabern för er redan i kväll och med den bilden önskar jag er en riktigt trevlig lördag.

För i morgon blir det inte mycket tid till att blogga. Vi ska till Luleå för att se på Hockey först lite mindre killar H:s lag och sen ganska mycket större killar. Det är premiär för mig att gå och se på Luleå Hockey ska bli kul.

Ha en underbar Lördag!!

VECKANS INREDNINGSBUTIK

Har många gånger i min blogg nämnt att lilla Övertorneå har två Inredningsbutiker. Vilket är mycket för en så liten by. Vi har inte så många affärer här i byn totalt ett tiotal butiker så att två av de är Inredningsbutiker är en hög procentuell andel. Många gånger tittar jag in på Inredningsbutikerna bara för att insupa atmosfären och bli inspirerad.  Så det är också en bra inspirationskälla, naturligtvis är det bra om man även handlar i bland;)

Det är många som har Veckans Webb butik på sina bloggar och då tyckte jag att det vore kul att ha veckans Inredningsbutik från lilla Övertorneå . *Fniss* Så hela två veckor i rad kommer ni att få se resultat av den geniala idén som förresten från början var lillasysters förslag.  Så jag får passa på och tacka henne för den roliga idéen och för att hon även i bland korrekturläser trötta syrrans texter;)

För att kunna genomföra detta projekt slängde jag i mig lite mat på min lunchrast för att hinna till butiken för att fota. Ville få lite bilder under den korta korta stund vi har lite dagsljus.  Snacka om att man är lite knasig;) Eller bloggtokig kanske man skulle säga.

Först ut är butiken Trendia och här kommer en kort presentation:

Butiken ägs och drivs av Berit Pasma 38 år och hon har öppnat den år 2004. Men har tidigare även haft butik mellan 2002-2003. Hon beslutade sig att öppna egen Inrednings- presentaffär för att hon tyckte det verkade roligt att pröva sina egna vingar.

Berit hämtar sin inspiration främst på Formexmässan men även ur olika inredningstidningar. Där favoriterna är Allt i Hemmet, Sköna Hem och Lantliv. När jag frågade henne om hon läser några bloggar svarade hon att det är en väldigt ny grej för henne. Men att hon så smått läser Fridas och *fniss* min.

I Berits butik hittar man inredning, presenter och smycken. Hennes främsta leverantörer är
Sia
Cult Design
Twins Home
Miljögården
Pilgrim
Snö of Sweden


Här kommer ett litet inspirationskollage med bilder från Trendia som naturligtvis går i julens tecken.

78747-1378

Bild: Privat

VARDAGSRUMS KÅSERI / DRÖMMAR

78747-1371
Bild: Kollage med bilder från Ikea

Vid min förhandsvisning av det nya IKEA varuhuset i Haparanda fick jag syn på denna underbara kandelaber. Som är från Ikea Stockholm kollektionen.  Blev kärlek vid första ögonkastet! Har tittat och fingrat på den bägge de andra gångerna jag varit dit. Den skulle nog vara jättefin på vårt matbord i vardagsrummet. Visst inte kan man ha för många ljusstakar * övertygande röst* .  Vi som har becksvart nästan dygnet runt och dessutom ingen gatubelysning måste ha gott om ljusstakar;) Tycker inte ni också det?

Ur samma kollektion är även denna fina stol som är i lackerad massiv ek  med dyna i läder. Den var  också supersnygg.  Drömmer om att byta ut stolarna till vårt matbord i vardagsrummet. Ni vet det är inte hälsosamt att köpa ny soffa. Det ena leder till det andra....
Men även om de här stolarna är jättesnygga så passar de inte till vårt matbord. Så det får  bli några andra stolar att drömma om. . Bordet är vår allra första IKEA möbel , som vi beställde när vi flyttade in i huset.  Det är också  en av de möbler som tillhör våra favoriter. Favoriter ska man inte göra sig av med för de ger bara positiv energi.

Men oj ! Nu när jag sitter och skriver ordet huset kommer jag på vad vi glömt. Huset har haft födelsedag det har fyllt 15 år för två veckor sen och vi har totalt glömt bort det. Hoppas det inte leder till några obehagliga överraskningar som vattenskador eller liknande... Man vet aldrig vad försmådda hus kan hitta på;)

Mycket drömmar och planer finns i mitt huvud nu efter soffbeställningen och jag längtar tills det är dags.
Vill ni se lite fina vardagsrumsbilder från någon som förverkligat de drömmarna kika in hos Sara.

VITT PÅ MARKEN

78747-1368
Bild: Privat

Äntligen kom den efterlängtade snön som jag har tjatat om . När jag hade börjat ge upp och försöka intala mig själv att det kommer att bli så mysigt med en grön jul. Då det under förmiddagen börjar att dala ner stora jättesnöflingor där ute. Kände mig  precis som ett litet barn när första snön kommer. Nästan att jag började dansa och sjunga " Hej mitt vinterland nu är du här...." . Men som tur var hejdade jag mig ni kan väl tänka er vilken syn det skulle vara med en vuxen kvinna som gör det på sitt jobb....;)

Nu är det bara att hålla tummarna att den är här för att stanna och att det inte börjar regna igen. Det får gärna komma mer nederbörd men då i form av snö.

Jag som redan under helgen började känna av julstämningen efter glöggdrickande och pyntande. Det här är verkligen det enda och sista som saknades för att stämningen skulle bli fullkomlig.
Snälla snälla snö stanna kvar hos oss jag ber snällt för vi vill ha en vit jul!!

STJÄRNSPÄCKAD HELG

Vill ni se en stjärna se på mig........ eller kanske rättare sagt jag sitter och ser stjärnor just nu. Vet inte om det beror på att jag börjat komma i julstäming. Eller om jag är så trött efter vår stjärnspäckade helg.
I går var det som sagt städning och dags att plocka fram stjärnorna till advent. I dag var det väckarklockan på ringning för att hinna äta frukost och ta lite foton innan vi skulle och se på Hockey. I form av vår egen "stjärna"  H  och senare på eftermiddagen "stjärnmålvakten" från Luleå.

Även om klockan ringde tidigt så var det inte tillräckligt tidigt för att hinna både med mysig adventsfrukost och fota adventsbilder från vårt hus. Men det hade inte hjälpt även om klockan ringt tidigare  eftersom den 
inte styr ljuset utomhus. Det är inte lång tid vi har ljust ute den här årstiden.  Så jag hann inte ta många foton innan avfärden. Men vilken enorm tur att även jag som är amatörfotograf har en assistent. *Fniss* Precis som riktiga fotografer har. Tonåringen löste mitt dilemma genom att ta lite bilder åt mig. Världens snällaste Tonåring tror jag nog han är. Tack för det min hjälpsamma "Stjärn Tonåring"!

Så nu sitter jag här med stjärnögon och har satt i hop ett litet adventskollage från vårt hem. Trött är jag men har jag lovat så har jag......;)
Fast det är nog mer än löftet som gör att jag orkar. Det är ju så himla roligt! N kanske inte tycker att mitt kollage blir lika roligt eftersom det blev så lååååååångt. Så jag får väl ursäkta mig med att jag älskar både den här högtiden som börjar och att göra kollage.

Sitter faktiskt just nu och nynnar på julsånger så det är väl ett gott tecken på att den stjärnspäckade helgen äntligen gett mig den julstämning jag längtat efter. Trots att snön inte kommit än;)


78747-1366
Bild: Privat och Assistent

JULBLOMMA

78747-1362
Bild: Privat


I dag har jag både jagat dammråttor och gjort Adventsfint hemma. Det är nyligen jag kunnat sätta mig ner och pusta ut efter dagens äventyr. Skulle helst ha velat knåpa i hop ett kollage med adventsbilder från oss. Blev så inspirerad av Sagas fina julkollage och tänkte jag skulle försöka mig på ett eget. Men innan jag var klar med allt så var klockan allt för mycket och det var för mörkt att ta några foton. Så förhoppningsvis ska jag hinna fota lite i morgon bitti innan det bär av på Hockeymatch.

Var tvungen att ta en liten paus i städningen när det var dagsljus för att föreviga min fina Amaryllisbukett. Som inhandlades på vår Ica butik i fredags. Härligt att kunna köpa med sig en fin blomma samtidigt som man handlar maten.

Blomman var i knopp i går och i morse när jag klev upp möttes jag av denna vackra syn. Amaryllisen är en av mina favorit julblommor. Den är så vacker och dessutom en av de få julblommor som går att ha i ett allergihem.  Såklart har jag även en röd som står på tillväxt och förhoppningsvis ska blomma lagom till jul.

Ha en riktigt bra första advent allihopa som faktiskt är redan i morgon:)

FAVORIT TOMTEN

Hjälp redan är det den andra december i dag och julen närmar sig med stormsteg. Men jag har faktiskt klickat hem flera julklappar på nätet. Allt för att förebygga mina mardrömmar som jag brukar ha den här årstiden. Så jag är ute i ovanligt god tid och jag måste säga att det är väldigt bekvämt att handla hemma vid datorn och få paketen på posten.  Även om vi kanske inte behöver köa och trängas allt för mycket här i vår lilla by. Skulle gärna handla allt hemma om det bara var möjligt men urvalet kan vara lite begränsat i bland. Så då är nätbutikerna ett perfekt komplement.

En bra symbol för den nya månaden är Tomten och min absoluta favorittomte är en ulltomte som faktiskt är inhandlad hemma i byn på  Simu Nordic  .  Ulltomten är tillverkad av Åsa Göthander - Åsas tomtebod.
En tjej som vågade satsa och "hittade sin grej" och Åsas Tomtebod gör de mest underbara tomtar.

78747-1352
Bild: Tomtebod

Har den en mindre av dessa tomtar som jag älskar och såg nu dessa tomtar även i byn Inredningsbutik. De hade alla storlekar och jag blev så förtjust i den största ulltomten som gärna skulle få flytta in hemma hos oss.

IDOL 2006

78747-1359
Bild: TV4

Hade förberett ett inlägg om min favorittomte som jag skulle lägga in efter Idol. Men att blogga om en tomte en kväll som denna när Markus Fagervall från Övertorneå vunnit Idol 2006 är otänkbart.

Säger bara som H sa till Markus mamma som jobbar på H:s skola " Markus Äger"!



RSS 2.0