HÖSTLOVS UTFLYKT

78747-1276
Bild: Privat

Märks verkligen att det är en mycket trött Vicke som sitter framför datorn. Var precis klar med inlägget så råkade jag stänga ner utan att spara. Ja då är det väl bara att försöka börja om ...

Trött är jag efter en liten höstlovsresa till Luleå tillsammans med killarna sen i går eftermiddag. Vi har kommit hem nu i kväll.

Dagen har tillbringats i stan med shopping, då förväntar ni nog er en liten shoppingdeklaration. Men det blir  en mycket tunnsådd sådan. Måste säga att det var mycket lättare att få sin egen shopping när killarna var såna där minimänniskor (måste låna Sagas suveräna ord) och satt i vagnen . Då följde de snällt med på alla mina affärer. Men i dag är det jag som får följa med på deras.  I alla fall H vill än så länge ha sällskap av morsan. Tonåringen går gärna själv och träffar oss stundtals. Det finns inte så speciellt mycket inredning att shoppa på H:s affärer utan mera sportprylar, skategrejor och spel. Men vad gör väl det när man får ha en härlig dag tillsammans med killarna.

Visst är det kul att shoppa men ännu bättre är det att äta och fika. Som är en av höjdpunkterna en sån här dag. Ni må tro att jag är mätt efter allt vi stoppat i oss. Hunnit med både kinamat till lunch, fika och en liten onyttig sak innan vi åkte hem. 
Mysigast är det nog att sitta på ett café med en latte och Cantuccini som för övrigt var en premiär för mig. Mums! gott var det så en påse inhandlades med hem och en påse Gute te. 

En annan premiär var tidningen Residence som köptes på Pressbyrån. Vilken tur att jag har 16 mil till närmaste Pressbyrå för deras utbud på inredningstidningar var stort. En massa tidningar som jag aldrig sett hemma tidigare.  Med tur menar jag alltså för min plånbok.

Så nu är vi tillbaka hemma igen nöjda och trötta efter en liten miniresa till stora stan.

ÖGONBLICKSBILD

78747-1275
Bild:Privat

I morse klockan 6 när jag steg upp visade termometern minus 22,4 grader. Brrrrr....
Vintern har verkligen anlänt till våra breddgrader!

VÄLKOMSTPRESENT

78747-1274
Bild: Montage av bilder från Bingolotto

Tro nu inte att mitt favoritnöje på söndagar är att spela Binglotto. Visst det är absolut inget fel i att göra det. Men att sitta i timmar och spela Bingo kräver mycket mer tålamod än jag har.
Är glad åt att det finns så många som både köper och spelar Bingolotto. Eftersom det är ett bra tillskott i kassan för många föreningar.  Så som förälder till en aktiv idrottskille är en av våra uppdrag att sälja Bingolotter. I dag var det dags för mig att teckna en prenumeration på lotter och som tack fick man välja en välkostpresent. Det var inget svårt val eftersom en av premierna var MiniMine designad av Ulrica Hydman-Vallien.

"Den populära glasserien Mine har fått en liten tillökning i form av ett litet rustikt glas som passar lika bra till ägg, shot, en liten förrätt m sill som för de första vårblommorna som plockats av förväntansfulla barnhänder. MiniMine är en liten variant av det numera klassiska Mineglaset ".

Nu är det bara att vänta på den spännande premien som jag hoppas få i någon av ovanstående färg. Givetvis väntar jag också på den stora vinsten i Bingolotto. Skulle inte vara helt fel.... *drömmer*

SÖNDAGSSTEK

78747-1273
Bild: Privat (Naturens eget konstverk)

Här kommer det utlovade receptet på gårdagens Söndagsstek.

Söndagsstek
1,5 kg kött
33 cl Coca Cola (ej light)
33 cl Lättöl
1 dl Soja
6-7 Enbär
8 Svartpepparkorn
2 Gul lök (hackad)
2 Köttbuljongtärningar
Lite salt

Koka upp allt och lägg i köttet. Sjud 45 min - 1 timme per kilo. Lått köttet ligga och vila under tiden du silar vätskan och gör sås av den.

VINTERN HAR ANLÄNT


78747-1270
Bild: Privat

Den hemska stormen som skulle dra in över våra breddgrader i går skulle man kunna säga nästan uteblev. Visst blåste det och snöade hela eftermiddagen och kvällen. Men inte var det någon katastrof som det förutspåtts. Utan ett helt vanligt litet vintersnöoväder, med snö och blåst.

Det börjar bli dags att rensa bort höstblommorna som gömts under ett snötäcke.  Borstade bort snön från de och döm om min förvåning när jag såg Kålblomman ( heter den så?). Trots lång tid med kyla över 15 minusgrader och snöoväder var den vid full vigör. Lyser upp så fint mot den annars så vita naturen. Så den får nog hänga med ett litet tag till.  Man kan väl i alla fall konstatera att det är en väldigt tålig blomma.

Nej, nu är det nog bäst att slita sig från datorn för att gå och laga lite mat. Ska göra en Söndagsstek i Cocacola och Lättöl.  Så även om det är lördag ska vi äta söndagsstek som är både lättlagad och god.

Ha en riktgt härlig lördagskväll!!

ETT ROP PÅ HJÄLP

78747-1265
Bild: Privat

Ni behöver inte bli oroliga jag är inte insnöad eller i någon annan nöd pga ovädret . Här är det lugnt ännu, kanske lugnet före stormen.  Utan jag har ett annat problem, ett förvaringsproblem.

Gillar vinter på alla sätt och vis. Men det finns en sak jag inte gillar med den årstiden och det är en jätteväska som helt plötsligt ska bo i vårt hus. Hur sjutton förvarar man en sån här jättetrunk fylld av hockeyprylar. Prylar som dessutom blir svettiga och ska packas upp ur trunken för att hänga på tork.

Vi byggde vårt hus för 15 år sen, 15 år sen står det verkligen rätt oj vad åren går fort. Då var vi bara två vuxna ( läs unga och gröna) som skulle ha någonstans att bo. Sen dess har familjen utökats med två killar och en massa saker. Inte var det någon husförsäljare som upplyste oss om att vi skulle tänka på framtida behov. Att vi skulle komma att behöva en större tvättstuga för förvaring av diverse sportartiklar, tvätt som ska hängas på tork, snöiga jackor och skor som ska torka. Listan kan göras hur lång som helst...
Men det kan inte tyvärrkan vi inte göra vår tvättstuga hur lång som helst.  Utan vi har den långsmala  trånga gång till tvättstuga som vi har. Visst har vi en pytteliten bastu där vi i dag hänger utrustningen på tork. Men ni kan väl tänka er hur ofta man orkar värma bastu då man måste tömma den först.

Funderar mycket på hur vi ska lösa detta dilemma för att be H sluta spela hockey är inget alternativ.
Vissa dagar brukar jag skrika när jag är i tvättstugan att jag ska ta en knippe dynamit och tända på. Men det kanske inte är så genomtänkt. Skulle bli en aningen dragigt i vårt hus så här lagom till vintern och kylan. Så då finns det väl kanske några andra bättre alternativ som jag kommer på

1. Ringa Martin Timell och Äntligen Hemma
2. Ringa Jonny & Matias och Roomservice
3. Kontakta Svenska Spel för finansiering
4. Vänta tills sonen spelar i NHL för då kan han sponsra en utbyggnad. Men det är klart då finns det inte
    kvar någon hockeytrunk hos oss längre

Som ni ser så är nog ingen av mina alternativ heller så bra eller sannolika att de kommer att inträffa.  Vi kanske får ta och göra som Sara en operation tvättstuga light. Eller ännu bättre kanske skulle ta och bjuda in Sara till oss för att få slut på vårt dilemma. Så kan vi kombinera det med ett besök på Ikea tillsammans.

Slutsatsen av mitt inlägg är inte att ni ska förbjuda era barn att spela hockey för det är kul!  Utan ett gott råd om ni går i byggtankar eller husköpartankar. Tänk på att varenda kvadratmeter inte ska utnyttjas till boyta utan att det även är väldigt bra med biytor.

Ha en riktigt Trevlig Helg allihopa hoppas vi inte stormar bort eller blir utan ström. För i kväll ska jag faktiskt ta och tömma bastun och bada sen såklart se på Idol och till det behöver jag ström.
Kram på er allihopa!!

FINT UNDER FATEN

78747-1264
Bild: Eget kollage med bilder från Formodesign

Tallriksunderlägg är något som vi använder dagligen hemma hos oss. Roligt är det att det finns så många fina varianter. Senaste tiden har det varit mest tygvarianter men det börjar komma mer och mer fina i plast.  De här hittade jag hos Formodesign trendriktiga i vitt och svart i flera olika mönster.
Den överst heter Ogräs, ett mycket vackert ogräs måste jag säga. De nedre heter Mairo, Medaljong och kvist fina var även de. Vill ni ser mer av de finns de under nyheter på deras sida.

RETRO ÄR POPPIS

78747-1246
Bild: Lehmanns

Saga bloggade i går om att det var 61 dagar kvar till julafton och det innebär att i dag är det bara 60 kvar.  Jag är en stor julälskare och det är min absoluta favorithögtid. Men en sak som händer mig varje år före jul är mardrömmar. Jag drömmer om hur det är Julafton och jag har glömt att köpa julklappar. Det är inte bara en natt jag drömmer det utan det kan vara många många.
Så i år tänkter jag börja handla mina julklappar i god tid för att slippa mardrömmar.

Ett kul julklappstips till alla som gillar Retro är det här spelet som till och med heter Retro. Där får man följa med på en resa från 50 talet till 90 talet. Svara på frågor och göra listor, många skratt  minne och diskussioner utlovas.
Vet inte om det finns ute i handeln men det gör det säkert. Jag såg det i Lehmanns katalog för företagsgåvor till jul

KVÄLLS MYS

78747-1249

Bild: Privat


I går kväll var det som vanligt dags att bänka sig framför tv:n och Äntligen Hemma med killarna.  Men H kom aldrig och satt sig med oss utan försvann in i köket och förbjöd mig att komma dit.
 En stund senare kom han bärandes på den här brickan med kvällsfika till vardagsrummet. Han hade gjort i ordning te och mackor med japanskt tema sa han. Tror nog han tänkte mest på muggarna då för rieska (brödet) är väl mer finskt  än japanskt. Mamma som försöker låta bli kvällsmackorna var tvungen att offra sig. Vad gör man inte för sina barn;) Supergott , han hade till och med blandat i flingsalt i smöret.
Det här kan man kalla vardagslyx!

SE DET SNÖAR.....

78747-1247
Bild: Privat

Se det snöar se det snöar det var väl roligt Hurra! Nu blir det vinter nu blir det vinter som vi har önskat Hurra........

I morse har det börjat snöa och sen har det snöat lite smått hela dagen.  Det gör det  ännu därute så vitt jag kan se i mörkret. Härligt med snö och riktig vinter och som tonåringen sa i helgen "det luktar så gott med vinter". Dessutom har vi ingen gatubelysning tänd hos oss som kanske många av er sett i medierna. Kan bara säga att det är fruktansvärt mörkt.  Så att det kommer snö är verkligen ett ljus i mörkret.....
Hoppas den är här för att stanna.

78747-1248
Bild: Privat

PREMIÄRER

78747-1245
Bilder: Privata

I dag har jag haft rena lilla julafton för mitt paket från Designonline har kommit. Spännande att öppna paketet och få se varorna som jag väntat på. Normalt brukar de leverera på ett par dagar men nu hade de inte inne armbandet. Har fått flera mail med information om förseningen och leveransen så servicen var jättebra.

Allt som jag hade beställt motsvarade mer än väl mina förväntningar. Det var första gången jag beställde inredning på nätet men absolut inte sista.  Det vill jag lova och Iitalas skålar var till och med billigare än i dess hemland Finland.  Eftersom vi bor så nära Finland så blir det att åka över dit lite då och då.

Alltså mycket nöjd med mitt premiär paket från Designonline men det är inte enda premiären i dag . Har även lyckats ( lyckats kanske man inte kan kalla det) sätta i hop mitt första lilla bildcollage i Paint. Även om det är långt i från bra eller perfekt så är det en början på något jag länge velat göra.

JUL PÅ IKEA

78747-123378747-1232
 78747-123678747-1238

Bild: Ikea

Precis som jag funderar på att maila Ikea och fråga varför det inte finns några julsaker på hemsidan så ser jag hos Camilla att det nu gör det. Äntligen har jag hunnit kolla in julsortimentet lite grann och en massa roligt fanns det. Som vanligt går inget av säsongsvarorna att beställa på Handla hemma. Men vad gör väl det när det är mindre än en månad kvar tills de öppnar i Haparanda.  Då får jag se julsakerna i en butik nära mig och kanske köpa en och annan ny julsak som förgyller vårt hem.

Rensade faktiskt friskt bland julgrejor förra året och sålde bort massor på Blocket. Tänk att även adventsljusstakar och tomtar kan man tröttna på.  Klart att jag förnyade en del redan förra året, men det finns nog alltid något nytt man behöver eller vill ha.

Det får mig att tänka på förra året i november när vi var till Stockholm och jag fyndade med mig snöbollslampor från Askos stora rea. Köade lång stund till kassan och med stor omsorg tog jag hem de som handbagage på flyget. Var så glad och nöjd över mitt fynd på en fin affär och trodde jag skulle vara ensam om att ha de hängandes i fönstret till advent.
Nästa dag ser jag att precis samma lampor finns att köpa på ortens OK station billigare än mina "designbollar" . Då var jag inte längre så nöjd över mina fina fynd  eller ensam om att ha de i byn.

Men jag får mig ett gott skratt varje gång jag ser på de. Ordspråket "Man ska inte gå över ån efter vatten" stämmer kanske ganska bra....ÅRSTIDENS VÄXLINGAR

78747-1218

Bild : Privat


Den här veckan har vintern verkligen anlänt till våra breddgrader. Inte så mycket snö än men kyla har vi haft, 13 minus grader var det i går kväll. Rätt så kyligt var det i dag också när jag var ute på en promenad under dagen. Och som ni ser på bilden har vi riktigt vinterlandskap nu och det är riktigt vackert. Tänkte på det när jag gick, hur naturen är vacker på så olika sätt under de olika årstiderna. Här är lite exempel på hur den ser ut beroende på årstid


78747-122078747-1225


78747-122178747-1223

78747-122278747-1224

78747-122978747-1228
Bilder: Privat

Vet att Camilla väntar och längtar efter vintern så jag skickar henne en liten hälsning med de här bliderna och säger bara att hon är så välkommen hit upp till oss i norr där vi redan har vinter.

POSTORDERPAKET

78747-1215
Bild: Privat (Fotade utomhus inte bara för ljuset utan också för att visa den lilla snö som kommit)

I går hämtade jag ut mitt paket som jag beställt från Ellos innehållande mattan som jag bloggat om i Okotbers inspirationscollage. Som jag fyndat  efter ett tips från gulliga Sara om att man kunde få 40% rabatt på en vara. Så då kunde jag inte motstå att göra en beställning ni vet hur det är med rabatter, tänk hur mycket pengar man sparar på att utnyttja de;)

Hade tidigare spanat in en skål i Bo Concepts katalog som jag tyckte var fin, men hittade inte den i butiken när vi var i Stockholm. Så när jag surfade runt på Ellos sida och såg en skål som såg ut att vara en likadan kunde jag naturligtvis inte låta bli att lägga ner den i varukorgen. Måste säga att postorderföretagen har gjort en liten uppryckning när det gäller sitt sortiment på inredning, det är längesen jag har beställt något till hemmet på postorder men nu blev det både matta och skål   från Ellos.

Ska visa er bilderna från de två olika katalogerna så får ni själv se att det nog är en likadan skål som finns både i Bo Concepts sortiment och Ellos. Så det kan finnas en del guldkorn hos postorderföretagen bland allt annat ....


78747-121778747-1216
Bild: Ellos & Bo Concept

STARLIGHT

78747-120778747-1206
Bild: Designonline

Jag tog Sara på orden när hon sa "Fram med adventsljusstaken" och gör som hon säger , så här har ni min blogg adventsljusstake. Starlight i lackerad stål från Design House Stockholm och jag som redan gillar många av sakerna i deras sortiment har hittat ytterligare en. Den finns i tre färger röd, vit och grön och går att beställa lätt och smidigt på nätet från Designonline.

TIDNINGSSTÄLL

78747-118678747-1187
Bild: Favoritsaker

Högen med inredninstidningar som jag påbörjat eller ska läsa bara växer och växer, undrar om det beror på att man har för många tidningar eller för lite tid att hinna sätta sig ner och läsa. Men nu närmar sig helgen och då kanske man kan få lite tid över för att krypa upp i soffan med några bra tidningar för lite höstinspiration och trevlig läsning.

I stället för att bara ha tidningarna liggandes i hög vore det fint att förvara de i det här tidningsstället från Pluto som jag sett hos Favoritsaker . För tillfället ligger bara mina tidnignar som är på G travade på mitt sängbord eftersom risken att jag glömmer bort de om jag lägger in de i lådorna är stor. Ni vet jag med mitt minne......

Tidningsstället kanske även skulle gå att ha i ett arbetsrum som förvaring av post eller andra papper man har liggande framme.
 

MITT DOCKHUS VILKEN NOSTALGI

Mamma C bloggar i dag om dockskåp till dottern och det får mig genast att tänka på det absolut roligaste fynden vi gjorde på våra föräldrars vind var våra gamla dockskåp. Både mitt och lillasysters, storasyster har hämtat ner sitt tidigare eftersom hon har en liten tjej som leker med det.

Docksåpen var i bra skick och det mesta av möblerna fanns kvar , vet inte vem som tyckte det var mest spännande att packa upp kartongerna med möbler barnen eller mammorna.
En annan spännande sak var att studera när kusinerna både tjejen och killarna lekte med dockskåpen, det var en lite annan typ av lek än när vi var små. Deras lek var inte som vår mamma, pappa, barn lek utan killarna höll mest på med att möblera och inreda i rummen. De hade olika teman ett rum var det orangaeoch ett det blå osv.....
Kanhända att de nog är lite påverkade av sin miljö och omgivning som växer upp med en massa inredningsprogram och föräldrar som gillar inredning och säkerligen får höra en hel del prat om design och inredning.  Men kul att se var det i alla fall och lyssna på deras dialog enligt min lillasyster som satt och gjorde det.

Mitt dockskåp står nu i tryggt förvar hemma i vårt vardagsrum innan jag ska förflytta det till vår vind i stället, kanske då till barnbarnen. Men det kliar i mina fingrar, har sån lust att fortsätta att inreda dockskåpet så att det blir komplett. Surfade runt lite på nätet efter möbler till det och kollade på Tradera, höll nästan på att trilla av stolen det fanns massor. Massor av bland annat möbler till 70-tals dockhusen och sen tipsade även Linnea mig om en artikel i en inredningstidning om två tjejer som inrett deras. Vet ni det finns ett utbud hur stort som helst på desing och inredning till mitt dockskåp, till och med myran stolar kan man köpa. Det verkar vara fler än mig som tycker det skulle vara / är kul att förverkliga sina inredningsdrömmar i retro stil i ett dockskåp som är perfekt för det ändamålet . För ett mer retro hus än detta kan man väl nästan inte få, se och beskåda.......

78747-1200
78747-119878747-119978747-120278747-120378747-120178747-1204

Ni ser till och med ett litet virrvarr köksbord fanns det *blir drömmande i blicken både av nostagi och att få inreda det*
Tänk om jag kanske skulle ta och försöka krympa familjen så vi skulle kunna flytta in där..............

SPARA ELLER SLÖSA

78747-119578747-1191Bilder: Från respektive företag

Brukar gilla inredningstidningarnas Spara eller Slösa reportage där de visar saker eller rum som är snarlika varandra och den ena dyrare och andra billigare.
Det här är nog en sån produkt som skule kunna passa in i ett sånt reportage, så jag tänkte ta och låta er gissa lite grann innan ni får scrolla ner för att se om ni hade rättDen första skålen kommer från Favoritsaker och kostar 79 kr

Den andra skålen är originalet Marimekkoskål från Iitala och kostar hos Finnishdesignshop 70eur ungefär 651 sek. Den röda skålen är nästan tre gånger dyrare än de andra färgerna av Marimekkoskålen.

NYTTIGARE RECEPT

78747-1196
Bild: Privat

Finns alltid så mycket frestande recept ute i bloggvärlden, skrev en gång om att vi borde lägga ut lite nyttigare recept så det vore lite lättare att börja mitt nya liv.
Vi gjorde en god sallad till middagen i dag som jag tänkte ta och dela med mig av , inte salladen då förstås utan receptet .  Det fiffiga med den är att den har lång hållbarhet om man nu inte mumsar i sig allt på en gång och så är den god förstås också.

TVÅ VECKORS SALLAD

1 kg Vitkål
3-4 Morötter
1 Purjolök
1-2 Paprika

Som strimlas och blandas

Lag: 1 dl Äppelcidervinäger
         1- 1 1/2 dl olja
         1 dl socker
          Italiensk salladskrydda efter smak

         

Lagen kokas och slås varm på grönsakerna. 

Vi hade bara hemma vitkål och morot i dag , men det blev ändå riktigt gott.

VÄRLDENS BÄSTA GARDINER

Är helt värdelös på att sy, tror kanske också att det handlar om intresse och det är absolut inte något jag tycker är så roligt. Men nu har jag hittat de perfekta gardinerna för oss som inte kan eller vill sy , visst det finns färdigsydda gardiner att köpa men de är nästan alltid för långa till våra fönster.  Det är bara att klippa till önskad längd och skruva ditt två stycken slags skenor och hänga upp de i fönstret och njuta, man slipper till och med ett annat tråkigt moment som är att stryka.

78747-118978747-1190
Bild: Privat (Ursäkta de dåliga bilderna tagna på kvällen i mörker med dåligt ljus)

Så nu hänger det två stycken panellängder omlott i vårt sovrum den översta är en Andrea som är designad av Roomservice Jon och den undre en Tupplur  .  De hänger i skenan Kvartal med tre spår, det enda som jag skulle önska med de här panellängderna är att de fanns i smalare varianter till mindre fönster. Så att man skulle kunna ha en längd på varje sida. De är såklart inhandlade på Ikea  och redan i somras, eftersom det är så långt dit så får man planera sina inköp i tid men snart snart blir det mycket närmare att åka till Ikea i Haparanda.
Men det är tur att det finns så snälla bloggkompisar som både Sara och Camilla som varit på Ikea i helgen och var så gulliga och tog med mig på bloggisars vis till min favoritaffär. Så jag fick mig en liten försmak om vad jag kommer att få se snart , Tack så mycket tjejer ni är så gulliga det var jättekul på Ikea:)

STÄDMARATON

78747-1182
Bild: Stockhome

Är helt slut i kroppen orkar knappt skriva ett inlägg, i dag har jag genomfört ett maraton känns det nästan som.  Har städat hela hela dagen lång med allt vad det innebär fönsterputsning, dammtorkning och vaskat golv. Tvättmaskin och torktumlare har snurrat hela dagen och sängkläder vädrats, sommartäcken bortpackade och vintertäckena på plats i sängen. 

 Så nu sitter jag här nybastad och längtar efter att få slänga mig i sängen för det bästa jag vet är att lägga sig i en renbäddad säng efter man badat bastu. Ännu härligare hade det förstås varit om lakanen fått hänga ute och torkat i vinden, men nu är det alldelses för kallt för det.
Allt det här tvättandet och städandet  det får mig att tänka på de härliga klädnyporna Rondine som jag såg på Stockhome, vad kul det skulle vara att klämma fast nytvättade lakan på tvättlinan med de här fina fåglarna.

Ojojoj, det här blev nästan ett äkta Tornedalsfru inlägg för det populäraste samtalsämnet bland de den här tiden på året är hur många fönster man tvättat och tak man skrubbat. Det där med att jag vaskat golven var väl inte riktigt sant, men om jag skulle skriva vem som gjort det så skulle min stackars man bli kallad för Knappsu på byn. Så kallas karlar som städar, lagar mat eller diskar i Tornedalen. Tack och lov är det ett ord som är på väg att dö ut bland oss yngre.


VI HAR SKAFFAT HUND

Vi har utökat vår familj med en ny familjemedlem, en hund som heter Skotte och som fungerar alldeles utmärkt att ha även om man har allergiska barn.
Det var i veckan när jag satt och läste Sköna Hem som jag bestämde mig för det, höll på att trilla av stolen när jag såg vem som var designern bakom min gamla Skotte. Självaste Stig Lindberg har designat den på 60-70 talet för Handelsbanken och vi är nog många som kommer i håg hur vi har stoppat ner våra små slantar i den för att spara. Så givetvis var jag tvungen att genast ringa min mamma för att höra om Skotte fanns kvar i hennes gömmor, stackarn hon hittade honom i leksakslådan bland alla leksaker. Skyndsamt rusade jag till undsättning klart att Skotte måste få flytta hem till oss, han är både en allergifri hund och designad av Stig Lindberg.

78747-1181
Bild: Privat

IN I DIMMAN

Ingen fara jag har inte börjat fira helgen i förväg och korkat upp vinet för att komma in i dimman utan det har vi verkligen befunnit oss i vädermässigt i dag.  När jag åkte hem från jobbet var det rejäl dimma, men hemma var det alldeles klart trots att jag bara har ett par kilometer hem från jobbet.

När jag sen står och diskar efter middagen så ser jag genom fönstret världens härligaste himmel där solen håller på och går ner samtidigt som dimman närmar sig oss. Det blev ett helt underbart ögonblick som jag naturligtvis var tvungen att springa ut och fota.  Så i stället för att skicka ut mannen i huset som Saga så lät jag honom ta över disken i stället och sprang ut i kameran i högsta hugg. Hade naturligtvis behövt göra som Sara gjorde i morse ta på mig stövlar, men det fanns ingen tid för det bäst att hinna agera innan solen gått ner. Så i stället för att bli kall om fötterna kan man väl säga att jag blev rätt så blöt om fötterna, men vad gör man inte för att försöka fånga såna stunder med kameran.

78747-1180
78747-117778747-1175
Bild: Privat

Önskar bara att jag hade lyckats lite bättre med att få med de härliga kontrasterna som blev mellan dimman och solen ( vita härliga sträck vid träden) .
Sen fotade jag även vår rönn för att det är rätt så roligt att se skillnaden på hur långt hösten har kommit hos oss här uppe i Tornedalen jämfört med Sara som bor 40 mil längre söderut.

78747-1176
Bild: Privat

ROOMSERVICE INREDARE

Vet att det finns många därute liksom jag som på onsdagkvällar sitter bänkade fraför Tv:n och tittar på Roomservice. Det är mitt absoluta favorit inredningsprogram och då är det inte bara för inredningens skull utan det är en sån skön mix av inredning och humor. Man får sig många skratt ått Jonnie och Matias ,men det finns även några av inredarna som jag också gillar mycket och som kompletterar Jonnie och Matias så perfekt. En inredare som gör det är Jon Eliason  precis som Camilla  skriver tycker jag också att han är så engagerad och rolig.

78747-1166
Bild: Kanal5


Surfade in på hans hemsida Gong Gong Design för att få veta lite mer om Jon Eliason vad han har pysslat mer med än Roomservice och jag blev både överraskad och glad att han var designern bakom många prylar som jag både gillar och känner igen.
Här ser ni några exempel

ÅHLÈNS

78747-1169

IKEA

78747-116578747-1170
78747-117378747-1168


SAGAFORM
78747-1167


Så som ni ser så är inte Jon bara en duktig inredningsdesigner utan även en produktdesigner.
Kudden som han designat för Ikea är jag en lycklig ägare av och jag måste säga att det känns ännu roligare nu när jag vet att det är Jon som designat den.
INREDNINGSSHOPPING PÅ NÄTET

78747-115578747-115778747-1156
Bild: Designonline

Designonline har nu Pelle Larssons Postpinne från Örnahusen Snickeri med det välkända mönstret Virrvarr i svart eller vitt och jag måste säga att jag föll för den direkt.
Otaliga är de gånger jag bara surfat runt på deras hemsida för att titta på allt fint och inspireras men nu var jag tvungen att göra min första beställning därifrån, det är faktiskt premiär för mig att shoppa  inredning på nätet ska bli spännande att se hur det fungerar.

Det fina armbandet Fudge i brunt som jag hade med i mitt inspirationscollage för Oktober klickades hem även det , bäst att passa på när man nu en gång gör en beställning. 
78747-1134
Bild: Designonline

Glad och nöjd klickade jag mig vidare till kassan för att betala min beställning då jag upptäcker att om man beställer för 700 kr får man det fraktfritt, att då betala frakten på 99 kr när jag kunde få den gratis tyckte jag var onödigt så bäst att ta och lägga till någonting. 
Ytterligare en sak från mina inspirationscollage blev det som hamnade i varukorgen, IitalasTeemaskålar med Anna Danielssons mönster Bottna . Visserligen bara 2 stycken men det är en bra början nu får vi så smått börja samla på de och sen komplettera även med muggarna.

78747-1159
Bild: Designonline

En sak kan man  konstatera att  både inspirationscollage och köpgräns för fri frakt fungerar verkligen, i alla fall på mig;)
Så nu väntar jag på spänning på en avi från Designonline så att jag får hämta mitt paket.
SVAR PÅ NY ELLER GAMMAL

Ja svaret på den frågan kunde ni faktiskt allihopa hur lätt som helst, så jag får väl utropa er alla till solidariska vinnare av min lilla tävling. Men Anneli kan få en stjärna i kanten eftersom hon var först med att svara.

NR 1 Ny lampa - Parello från Mio  och kostar 1.950 kr  och slösas alternativ

78747-1152
Bild: Mio

NR 2 Gammal Lamp - Vindsfynd och mina föräldrars första kökslapma som är över 40 år gammal som spara bara behövde gå upp på vinden och hämta.  Medge att de två lamporna har en viss likhet, mycket av det gamla är på återtåg i inredning.

78747-1158
Bild: Privat

NY ELLER GAMMAL

78747-115278747-1154TÄVLING GISSA NY ELLER GAMMAL

Här ovan ser ni två stycken lampor den ena är gammal och är ett vindsfynd från vindsrensningen och den andra är en ny lampa.  Ni som känner för det får gissa vilken av de som är ny eller gammal 
Lampan till vänster får heta NR 1
Lampan till höger får heta NR 2


Alla andra utom min storasyster och lillasyster (som gav mig ideén till detta) får gärna delta i gissningen.

INSPIRATION OKTOBER

78747-113278747-113178747-113478747-112778747-113378747-112478747-113978747-113878747-1126

Bilder: Från respektive företag

Det har redan gått en vecka av oktober och  hög tid  för ett nytt Inspiraionscollage, så här är Vickes Oktober månads drömmar och vill ha saker.

- Boken Älskade Form av Thomas Eriksson med svensk formhistoria från 50-70 talet  skulle jag gärna ha i  min bokhylla som en inspirationsbok. Har börjat med att beställa ett ex. från Biblioteket för att få bläddra lite i den innan jag bestämmer mig för om jag ska köpa den. Tur att vi har så bra bibblo som erbjöd sig att fjärrlåna den från ett annat bibblo eftersom de inte hade hemma den.

- Ett brickbord till vardagsrummet är något som jag länge velat ha, skulle vara praktiskt eftersom en hel del fikastunder framför inredningsprogram sker där. Brickbordet Tablo från Design House Stockholm skulle vara fint, går att klicka hem på nätet hos Designonline.

- Har fått någon slags förkärlek  till armband senaste tiden och gärna armband i trä av olika slag, Fudge i trä och silver från Ekbladh & Co som är designat av Catrine Olsson  skulle gärna få vara på min arm. Även det kan man hitta hos Designonline i brunt (mitt val) , svart och vitt  .

- Som vanligt när man börjar att göra om eller byta ut någon möbel hemma så leder det ena till det andra och nu när vi börjat kika på ny soffa så har vi insett att det även skulle vara fint med nya stolar till matbordet i vardagsrummet.  Kanske det skulle vara fint med stolen Nandor från Ikea till de bruna och naturtonerna som vi har tänkt ha i rummet.

- Har tidigare fyndat en mindre Stelton termoskanna på Loppis men den håller inte varmt i så många timmar därför skulle en lite större variant till kaffet skulle vara bra. De har just nu erbjudande på Stelton termosar hos Danskdesign men lägger man till kostnaden för frakt så blir det nog inte så mycket billigare än att köpa i butik.

- Att baka skulle vara ännu roligare om man kunde göra det i den fina bunken Margrethe från Rosti  som är designad redan 1950 och är en klassiker. Såg den i massor av butiker i Stockholm och på nätet finns det flera som säljer den, bland annat Danskdesign.

- Som jag sa man börjar med en sak soffa då i vårt fall som leder till mera och det skulle ju naturligtvis vara fint med nya mattor till vardagsrummet gärna två stycken då en under matbordet och en under soffbordet. Den här kommer från Ellos och det är tack vare Sara som jag hittat den, men är lite tveksam till att beställa mattor vill gärna klämma lite på de. Så om det är någon som beställt den så får ni gärna lämna ett litet omdöme om den .

- Är svag för Cult Designs Retroserie och jag blev helt såld på panellängderna ur den kollektionen som jag sett i vår lokala inredningsbutik.

- Sist men inte minst för att kunna göra lite proffsigare collage och bildarrangemang såsom Saga ( om jag nu klarar av att använda programmet)  Photoshop Elements.

LÖRDAGSNÖJE

Tidigt i morse åkte jag i väg med en fullpackad bil till Folkets Hus och Loppis där, hade bokat bord och tänkte ta och göra mig av med lite prylar som inte används eller behövs längre.
Funderar på om det går att lösenordsskydda bloggen för sin man innan jag fortsätter skriva, eller gubben om du läser det här så tycker jag du ska sluta här eftersom det ändå kommer att vara så tråkig läsning.
78747-1149
Bild: Privat

Perfekt dag för Loppis var det en riktigt grå och regning höstdag, trodde jag i alla fall men det var knappt något folk alls på hela dagen kanske de också kände sig som Sara i dag och låg hemma under en filt.
Glad i hågen var jag när jag for på morgonen skönt att bli av med lite prylar och inte skaffa fler prylar, men som ni ser på bilden ovan gjorde jag en hel del fynd (hihi min man tycker nog att jag fyndar lite för mycket i bland)  Så i stället för att komma hem med mindre lådor än när jag for på morgonen så kom jag hem med fler. Blev lite panikslagen det var inte riktigt så här jag tänkt mig en dag på Loppis, vilken tur att mina föräldrar bor grannar med oss. Lämnade av några kartonger med mina saker hos Pappa som lovade lämna in de på återvinningen på måndag.
Återvinningen kanske inte är så dumt i alla fall, ganska mycket lättare än att stå en hel dag på Loppis och tjäna hela tio kronor som det blev kvar för mig i dag efter jag hade betalat bordshyran. Hehe då har jag inte räknat vad mat och fika kostat eller mina fynd som faktiskt var riktiga fynd nästan gratis;)
Men det är väl precis det här som är tjusningen med att stå på Loppis man blir av med en del gammalt och har med sig en del nytt.  Att det knappt var något folk alls i dag är inget man kan göra något åt och det var ingen som sålde bra i dag. Så min slutsats är att Loppis är Kul!!

Ha en bra Lördagkväll allihopa:)

PALL FÖR ATT MJÖLKA KOR ELLER KNYTA SKOR

78747-1148
Bild: Lillasyster

Det här var nog ändå det häftigaste vi såg under vår Shoppingrunda i Stockholm, på R.O.O.M fanns den här pallen .Som hör och häpna är designad för Habitat ( VIP Produkt) av självaste Ingvar Kamprad, Ikeas grundare. De hade tydligen bjudit in några personer för att designa några VIP Produkter, så endast på R.O.O.M. kan man köpa en möbel designad av Ingvar Kamprad.  När han designade den så hämtade han inspiration från sitt första arbete, som bestod av att mjölka kor åt sin far.

Vi hade däremot gärna velat ha en i hallen för att kunna sitta på och knyta skor, men tyvärr fanns den bara hemma i rött och vi ville ha en svart. Däremot köpte lillasyster en röd till sonens rum, de har länge varit ute efter en röd och nu fanns det bara röda . Alltid tidigare gånger när de varit där har det bara funnits pallvis med svarta och trä, inga röda.  Lite typiskt när vi som har så långt till R.O.O.M så gärna ville ha en svart, men det blir nog fler besök drä och då hoppas jag det finns en svart pall till vår hall.

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN LILLASYSTER

78747-1145
Bild: Födelsedagsbarnet

I dag är det Lillasysters födelsedag och här kommer massor av grattishälsningar till dig från oss Alla, hoppas du får en riktigt bra födelsedag med massor av presenter.

Två stycken presenter har du redan fått när vi var där förra helgen och firade dig lite för tidigt, men så är det när avståndet är långt då får man i bland göra på det viset.
Det första paketet innehöll Rostis bunke Margrethe och en matchande slickepott , bunken fanns på massor av olika affärer i Stockholm men att hitta den i rött var inte lika lätt. Men tillsist lyckades vi på Cervera. När vi sen gick runt med er på R.O.O.M och du började kolla på Rosti bunkar och prata om hur kul det skulle vara att ha såna när man bakade och att du nog skulle börja byta ut dina gamla så smått var det så häftigt. Där stod jag med Cervera påsen med ditt paket i min hand och kollade på min man och det var inte lätt för oss att låta bli att skratta, men så kul för nu visste vi att det var något som du ville ha.

Men en trebarnsmamma kan väl inte bara få köksprylar i födelsedagspresent, vi måste även ta och tänka på mammalyxen också. När vi strosade runt och jag på en av dina favorit (barnklädesaffärer) såg denna i skyltfönstret tvärnitade jag. Finns det något bättre för en mor som kommer med barn som har på sig kläder från P.O.P till tvillingträffar och annat som ni småbarnsmammor pysslar med att ha en handväska från samma butik. Så jag stegade in och det fick bli present nummer två till lillasyster och dotter, för jag ska inte ta åt mig hela äran för presenterna vi är ju flera stycken som ger de tillsammans till dig men jag skötte inköpen.

78747-1146
Bild: Privat

Tur nog fanns det en enda väska kvar på den affären så jag var så nöjd och glad tills jag kom på att en sån handväska skulle ju passa även mig perfekt. Jag som har så lite handväskor....
Så vi letade upp en annan P.O.P affär så att jag även kunde utrusta mig själv med sån handväska, när vi sen kommer till Kallax och vår Storasyster ser väskan blir även hon jättesugen på en sån.  Det är nog så det blir när man alltid klär sina barn i likadana kläder, för när vi var små så hade alla tre tjejer för det mesta prick likadana kläder och det är nog något som följer oss som vuxna.
Storasysters dotter Prinsessans kommentar om mosters nya väska var så härlig " Den ser ut som en gardin som vi har hemma".
Så nu återstår att se om alla tre systrar snart är utrustade med likadana handväskor:)

MASSOR AV FÖDELSEDAGSKRAMAR TILL LILLASYTER, MOSTER och SVÄGERSKA!!!!

STOCKHOLMS SHOPPING

78747-1140
Bild: Privat

Inlägget om min shopping i Stockholm är ett rätt så magert inlägg, det var inte så mycket jag fick med mig hem i shoppingkassarna. Har alltid med mig en tom extraväska i resväskan när vi åker till Stockholm och det är då första gången den inte behövdes vid hemresan. Har jag börjat tappa stinget eller kanske det blev för övermäktigt för en tjej från en liten by att komma till stora staden och se alla vackra saker;)
Trots att det inte blev så mycket som följde med hem i kassarna så var det nog ändå den bästa shoppingturen jag varit på, massor av glädje, upplevelser och inspiration fick jag med mig hem.

På den översta bilden ser ni nya ljusstakar till vardagsrummet som inhandlats på Bo Concept, där jag även tänkte köpa en likadan fin skål som Sara köpt men de var slut och skulle komma in fler på måndag men det är lite för långt att återvända.

78747-114478747-1142
Bild: Lillasyster & Privat

Tänkte att om jag har en så här fin vattenkanna så kanske mina blommor skulle må lite bättre än de gör (tror ni det hänger på vattenkannan *fnissar*) och den köpte jag på R.O.O.M. .
Men som många av er redan vet så är mitt minne inte alltid som det borde, så den har min kära lillasyster fått fotografera eftersom den blev kvar hemma hos de. Vi satte oss på bussen och hade precis åkt i väg från hållplatsen när jag fick en konstig känsla av att det var något som saknades, turligt nog var det i alla fall inte min man jag glömt kvar men däremot påsen från R.O.O.M.

En ny löpare till köket hittade jag på Village, där jag också verkligen njöt av att gå och titta för det fanns massor av fint.  Kändes som att den skulle bli riktigt fin på vårt köksbord och faktiskt matcha nya illisen från Isa som hänger på väggen.

Ja det var väl nästa allt av min shoppingdeklaration i alla fall tror jag om det inte är något mer som jag lämnat kvar i Stockholm och glömt någonstans.
Du syrran jag vet att det fattas två saker ännu i min shoppingdeklaration men de passar bättre till i morgon;)

KANELBULLENS DAG

78747-1123
Bild :Privat

Egentligen hade jag tänkt blogga om min Stockholmsshopping i dag men det går väl inte för sig en dag som denna. Kanlebullensdag då bloggar man inte om något annat än Kanlebullar ( säger väl så för att jag inte hinner med annat) .

Hade sån lust att baka Kanelbullar själv i dag, vet inte när jag gjort det sist men tyvärr var det där med tid igen då som satte käppar i hjulet. Men som tur var finns ju min nästan favoritaffär Ica och deras nya lilla skåp med butiksbakat som i dag innehöll nybakade Kanelbullar.
ICA räddade oss och vi kunde göra vår plikt och fira Kanelbullensdag, man måste väl offra sig;)

DESIGN HOUSE STOCKHOLM

Jag gillar Designhouse Stockholms produkter och är man i Stockholm är det ett måste att leta upp en av deras återförsäljare för att få njuta av de.
 
78747-1117
Bild: Designhouse Stockholm

Den här ljuslyktan 2 Ligth som är designad av Lovisa Wattman och finns i tre olika färger var en av de sakerna som fick följa med oss hem i shoppingkassarna.  Men den var inte till oss själva utan till paret som var så gulliga och tog hand om våra killar över helgen.

Fler saker som jag gillar ur deras sortiment är

78747-112278747-112178747-1120

Bilder: Design House Stockholm

Hot Pot Wood Trivet
Designad av Åsa Mac Cormac skulle vara riktigt fin att ha under varma husgeråd i köket, men tyvärr hade de bara ett skyltex inne i butiken så vi kunde inte köpa den.

Nordic Light
Designad av Jonas Grundell är min absoluta favorit hos Design House Stockholm och även en absolut favorit i hemmet, fick den i julklapp av min käre make  förra julen en vit 4-armad.

Light Hanger
Designad av DHS Studio , som vi för något år sen gett en vit till lillasyster & man i julklapp och den är så fin i ett av deras långsmala  fönster.

STOCKHOLMS HELG-2

Lördag
Det bästa med att bo på hotell tycker jag ändå är frukosten, det är så härligt att bara gå till ett dukat frukostbord med massor av gott ,och att man när man ätit i lugn och ro varken behöver duka undan eller diska är väl lyx.
Normalt brukar Lördagen under ett Stockholmsbesök ägnas åt Ikea i Kungens Kurva, men inte denna gång eftersom jag vill "spara" mig till öppnandet i Haparanda så vi hade en hel dag till att bara hitta på annat. Vilket också kändes som otrolig lyx att bara kunna vara spontan och strosa omkring i helt andra butiker och områden än vi annars brukar göra i stan ,utan några som helst måsten eller någon lista med vad vi skulle handla.
78747-1089
Bild: Bo Concept

Men listan över butiker vi hann besöka blev nog rätt så lång den, och min käre man hade så roligt åt mig och min glädje över alla inredningsbutiker. Han sa att det ser ut på dig som om du var i himmelriket och man kunde nog inte sagt det bättre för det var jag nog verkligen i inredningshimmelriket.


78747-108878747-110778747-1099
Bild: Granit, Stockhome, Village

Vi hann även med att äta lite god lunch och så slank jag förstås in i någon enstaka klädbutik, vilket min annars så tålmodiga man tyckte var mindre kul än att gå in inredningsbutiker.  Kan också säga att även jag tyckte att klädaffärerna var mycket jobbigare att gå på eftersom vi inte var ensamma på stan en lönelördag så det blev inte så många.

På eftermiddagen träffade vi min lillasyster och hennes killar (4-åring och tvillingarna) på Kungsholmen och Västermalmsgallerian för att därifrån gå till R.O.O.M för att fika på deras restaurang och naturligtvis göra ett besök i butiken.78747-111278747-1114


Det var inte svårt för mig att välja fika eftersom min absoluta favorit morotskaka fanns där och en latte till det så blev det en fullträff. Nu kom jag faktiskt i håg min kamera , men tyvärr var killen som sålde fikat ingen vidare estet utan bara slängde ner morotskakan på tallriken så den välte så jag blev tvungen att låna dessa bilder.
Är så glad över att lillasysters idé om att vi skulle besöka R.O.O.M. eftersom jag aldrig tidigare varit där trots att vi varit på Kungsholmen massor av gånger under  åren de bott i den mysiga stadsdelen.
Det här var dagens absoluta höjdpunkt och jag kan bara lova att det är inte mitt  sista besök där, kanske det här blir mitt nya ställe när jag inte längre kommer att behöva åka till Ikea en hel dag som tidigare.

Sen följde vi med de hem till deras underbart fina hus för att äta lite god Thaimat som vi tog med oss på vägen dit och hann både med att få se alla projekt som de fått färdigt och umgås både med de och killarna. Det blev en jättebra avslutning på en helt underbar dag innan det var dags att ta bussen tillbaka till hotellet för en god natts sömn .Efter en lång dag med massor av upplevelser och fötter( ni ser mina på bild ) som var i behov av att få vila lite efter en hel dags promenerande på stan.
 
Måste nu ta och varna alla känsliga läsare för bilden på min stackars fot som kommer att ta och scrolla ner snabbt om ni inte tål blod ;)

78747-109378747-1092
Bild: Privat

Söndag
Vi bestämde oss för att vi verkligen hade gjort oss förtjänta av en riktigt skön söndag på hotellet och lyxade till det genom att beställa Roomservice och frukost på sängen efter lördagens strapatser.
Trodde vi i alla fall där vi låg och väntade och väntade på vår lyxiga frukost som skulle intas i sängen tittandes på frukost Tv, men den dök aldrig upp mellan den avtalde tiden :(
Måste ha blivit något missförstånd av städerskan som hängt tillbaka beställningen i vårt rum, så det vara bara att gå ner i matsalen för att äta frukost. Eller så var väl Jonny och Mattias upptagna med något inredningsprojekt någon annanstans och hann inte med oss;)
Sen hann vi inte så mycket mer än att inhandla present till kusinen och sambon som varit så gulliga och varit med killarna under helgen innan det var dags att bege sig till Arlanda och flyga hem till kalla Norrbotten igen.

Men vi är så glada över att fått en hel helg fylld av en massa vuxentid och lyxiga upplevelser tillsammans ,så med det i bagaget kändes det bra att återvända hem till vardagen, verkligheten och framförallt barnen.

STOCKHOLMS HELG

78747-1096
Bild: Privat

Så var vi tillbaka hemma i byn igen efter en underbar helg i storstaden Stockholm, så mycket har jag njutit av denna helg och allt vi har gjort och sett så jag har till och med glömt bort kameran som legat i handväskan hela helgen. Det kom jag på i morse på hotellet och i det gråa och trista regnvädret öppnade jag fönstret på hotellet för att försöka få med mig någon stadsbild hem.

Men något som jag har med mig hem är massor av inre bilder, intryck och inspiration, det är verkligen ett bra sätt att få ladda sina batterier på att tillsammans åka i väg och bara koppla av.
Ska försöka dela med mig lite av vår helg med er .

Fredag
Vi åkte hemifrån på fredag morgon och hann med ett besök på Svenska Hem i Luleå för att titta på lite soffor innan det var dags att bege sig till Kallax Flygplats. Vi lämnade ett svinkallt Norrbotten (- 1 grad) för ett soligt och varmt Stockholm där det var 18 grader varmt när vi landade. Gissa om vi svettades med våra långkalsonger, varma jackor och handskar innan vi kom till Freys Hotell för att ta av oss några lager kläder före vi begav oss ut på stan för att se oss omkring. En dag som denna såg man verkligen hur stora skillnader det kan vara i vårt avlånga land.

78747-1094
Bild: Freys

Vi hann givetvis med att besöka en och annan affär den eftermiddagen och även sätta oss ner på ett mysigt café för en latte och lite gott fika. Det är en sann lyx för oss som bor på ett litet ställe utan Café och bara kunna gå ut för att fika. Det blev ingen shopping för min egen del den eftermiddagen utan vi köpte lite presenter till barnen och sen även presenter till min syster som fyller år nästa vecka.

Sen var det dags att gå till Hotellet för att fräscha upp sig lite innan det var dags för kvällen höjdpunkt , restaurangbesök som även det är en sann lyx för oss som bara nästan kan gå ut och äta pizza och hamburgare här hemma. Vilket också märks eftersom jag inte tänkte på att börja boka bord mer än några dagar i förväg, tänkte det är väl inga problem finns ju hur många bra restauranger som helst i Stockholm men vi var nog inte de enda som skulle ut och äta gott där. Vi hade tänkt oss gå på Grill som både lillasyster och Saga besökt och varit så nöjda med, men det var bara att glömma att få bord där på så kort varsel så det blev Stockholm Fisk i stället som även ligger väldigt nära vårt hotell.
78747-1087
Bild: Stockholm Fisk

Där vi fick njuta av en supergod trerätters middag och ett riktigt gott rött vin och jag har nu lärt mig att det gäller att boka bord i god tid till de populära restaurangerna ,för det var med nöd och näppe vi fick bord på Stockholm Fisk.  Fick även ett tips av Isa  om hennes favorit restaurang i Stockholm som jag kommer att lägga bakom örat för någon annan weekend.


Eftersom jag är tillbaka till vardagen och verkligheten så finns det lite plikter här hemma som väntar på att jag ska lämna tangentbordet och ta hand om lite väskor som ska packas upp och lite tvätt som ska hängas upp så jag bloggar mera om helgen i morgon.
RSS 2.0