VÄLKOMMEN IN I E:S KÖK

Förstår att ni vill se mer utav det snygga köket som ni fick smygkika på lite i går och såklart vill jag inte hålla er på sträckbänken utan har suttit och kämpat med bilderna hela kvällen. Nu tänker jag inte skriva mer eftersom bilderna talar för sig själv ...

78747-1814

78747-1812

78747-1815

78747-1813
Bilder: Vicke

Dessutom tänker jag inte svara på några frågor eller kommentarer om köket för det tänker jag låta huvudpersonen E själv göra:D

Det enda jag vill göra er uppmärksam på är den fiffiga lilla detaljen i vitrinskåpet, som inuti är tapetserat med samma tapet som fondväggen.  Fondväggen som förresten har ett stänksydd av glas på från mitt jobb, *ler* nu fick jag in lite reklam också;)

Ni ska bara veta hur snyggt och smakfullt köket är i.r.l helt superfint, inte konstigt att H säger varje gång han kommer hem därifrån och kliver in i vårt. Mamma vi skulle verkligen behöva ett nytt kök...


Till sist säger jag bara Tack snälla E för att jag fick luncha i ert nya fina kök och dessutom ha med mig kameran:D

PYNT - TISDAGSTEMA

*Ler* Pynt var verkligen ett passande tisdagstema för mig just nu, det var nästan som gjort för mig. För Pynt är verkligen något som snurrar runt i mina tankar just nu. Absolut inte för att jag är så förtjust i pynt , längre kanske man ska säga. Har tidigare innehaft pynt i stora mänder av varierande utseende och färg men det mesta utav det har åkt i väg på Loppis.  Inte tänker jag heller pynta en massa till jul som jag tidigare gjort men det är väl så det är man ändrar sig och kanske blir man klokare med åren;)

Efter allt mitt snack om brist på pynt hemma undrar ni väl varför jag då tänker så mycket på det just nu, jo det ska ni få veta. Det är nämligen dags för julskyltning snart om bara några dagar och premiär för mig att få skylta  på jobbet och så ska jag hjälpa ett par komisar som har affär med deras skyltning. Ska bli riktigt roligt jag längtar verkligen , räknar nästan dagarna:D

Men jag tänker inte avslöja mer om det pyntandet eftersom jag tror att det faktiskt är rätt så många från byn som läser min blogg. Trots att det inte är så många som gett sig tillkänna;) Men det blir inget spännande för de om jag lägger ut här hur det ska bli , för jag har faktiskt en bild i mitt huvud hur det ska se ut. Vi får väl se om det blir så eller bara pannkaka av mina tankar.

Tänker i stället fresta er med en liten reklambild från ett  kommand Hemma Hos Reportage från min vän E:s kök .  Dagens lunch intogs där  för att kunna fota när det var dagsljus, iInte för att jag vet om det hjälpte så himla mycket för det är inte mycket till dagsljus överhuvudtaget den här årstiden. Nåja jag lovar att ni ska få se mer en annan dag men här kommer alltså en liten reklamsnutt .


78747-1811
Bild: Vicke

Dessutom på mitt favoritpynt stearinljus :D

HÄRLIG LÖRDAG

78747-1810
Bild: Vicke

Så skönt det känns när man lyckas få undan lite saker som man länge känt att man skulle behöva ta tag i men inte hunnit eller haft energi till. Vi har nu lyckats få ut de sista resterna av sommarens jackor och skor ut i förådet och vad gott om plats vi plötsligt fick i hallgarderoben. Hoho här ekar det nästan, *ler* men inte så länge till misstänker jag för på något underligt sätt lyckas det alltid förr eller senare bli fullt igen;)

Något annat gott som det lilla rycket också förde med sig var att jag äntligen tog in min lilla kartong med saker som legat där sen hösten och bara väntat. Sakerna är från mitt barndomshem som vi tömt i höstas när mina föräldrar flyttade till en lägenhet. Ni ska bara vet att det fanns gott om saker och prylar i deras hus, man hinner samla på sig mycket under 35 år.

Har inte bara tagit in kartongen utan även hunnit med att packa upp den och en hel uppsättning av olika Iitala glas i serien Ultima Thule ligger nu  i diskmaskinen för att sen få flytta in i vårt vitrinskåp. Tänk vad man ändrar sig hade mamma frågat mig för ett par år sen om jag vill ha de hade det absolut blivit ett blankt Nej. Men nu tackade jag gladeligen JA:D

Sen var det så häftigt när jag packade upp och förstod att det fanns en speciell mening med att jag bestämt mig för en brun jul i vårt hus...

Den fina gamla keramikskålen som varit fylld med nötter varje jul sen jag var liten passar nu perfekt in i det temat. Vilken tur att jag hann rädda den från att åka med sakerna som for till Loppis.


Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!

SVART INSPIRATION

78747-1809
Bild: Eget kollage med bilder från Åhléns

En hemsida som jag gillar att besöka är Åhléns och nu hade de uppdaterat med en julklappsguide.  Med lite olika förslag och idéer som dessutom var uppdelade i  olika kategorier.

*Ler* Konstigt nog hamnade jag på den som heter "Vet du någon som gillar att inreda" , JAAAAA det vet jag faktiskt och många!

Men när jag valde ut lite fina saker ur det sortimentet för ett litet kollage tänkte jag faktiskt på en speciell person som gillar att inreda.  Inte bara för att de har ett så superfint nytt kök i vitt och svart som ni förresten snart ska få hälsa på i. Utan för att jag också vet att hon gärna vill ha en duk i filt liknande min men en som passar deras runda bord bättre än en löpare. I alla fall så kom jag genast att tänka på det när jag såg de svarta filtunderläggen Cindy att det kanske skulle vara ett alternativ.


Så kanske min vän och jag får göra ett besök på Åhléns mellan någon hockeymatch i Piteå nästa helg;)


ROLIG LÄSNING :D

78747-1808

Bild: Skärmdump från Kurirens nättidning

I dagens Kuriren och dess eminenta bilaga Hemmavid eller inredningstidning skulle jag nog vela kalla den, fanns det jätterolig läsning. Nämligen en helsida om den duktiga Anneli (mer känd som Flitiga Myran i bloggvärlden) och hennes superfina nätbutik Cosas.

JÄTTEKUL:D

Psst. har ni förresten sett att det är hos Cosas tomten bor;)

OMGJORD - TISDAGSTEMA

Tisdagstemat omgjord får mig naturligtvis att genast tänka på inredning och omgjorda rum. Bilder på hur ett rum eller en möbel ser ut före och efter...

Men det blir faktiskt inte mitt val till dagens tolkning utan det finns faktiskt något som automatiskt blir omgjort minst fyra gånger om året. Dessutom utan att vi anstränger oss det minsta;)

78747-1807
Bild: Vicke

Nämligen något som faktiskt hänger i hop med hus och hem, vår utsikt som för min del består av en massa natur. Eftersom jag bor ute på landet eller i buschen som jag sa när jag var yngre. *Ler* jag som alltid var så arg på mina föräldrar som bosatt sig utei buschen gjorde sen själv samma val när det var dags att sätta bo.

Det här är i alla fall vår utsikt från husets "baksida" och vår altan och den utsikten blir omgjord ganska ordentligt fyra gånger per år. Härligt :D

VILL NI SE EN STJÄRNA...

78747-1806
Bild: Eget kollage med bilder från Watt & Veke 

Tycker det är så kul med alla nya häftiga färger som kommer på advents- och julpyntet . Mörka färger blandat med lite glammigare som te.x guld eller silver. Så jag hakar på den trenden både hemma med brunt julgranspynt och på jobbet kommer det att bli stjärnor i mörka färger.

När jag var på vår lokala Elkedjan i fredags för att hitta något nytt till jobbfönstrena föll jag direkt för denna svarta stjärnan med sirligt gudmönster från Watt&Veke.  Tror den kommer att bli jättefin i fönstret i vårt  kontor som har vita väggar, svart som accentfärt och möbler av ek.

Ska blir riktigt spännande att få hänga upp den och tänk att det snart redan är första advent:)

__________________________________________________________________________________________
Edit: Omöjligt att länka så jag får försöka mig på det senare.


BRUN JUL ;)

Har lovat er en liten shoppingrapport från mitt Ikeabesök i torsdags men det har dröjt litegrann. Men för en viktig orsak för jag är inte bara en mor som försummar sin son utan i bland försöker jag vara en god mor;)  I går tillexempel då vi var på hockeyresa ända upp till Kiruna och det blev en riktig heldag . Närmare bestämt  17 timmar tog det från att vi stängde vår dörr hemma innan vi var tillbaka.

Hoppas ni inte blir alltför besvikna för egentligen är det inte något stort och spännande jag hade med mig hem i kassarna. Utan mest lite småsaker som ska plockas fram till advent och jul.

78747-1804
Bild: Vicke

*Ler* tänk att även julen i vårt hem kommer att gå i favoritfärgen brunt, stackar stackars barn;)

Inte nog med att mycket av tomtarna rensats bort och julgranen inte får prydas med diverse gamla saker som kommit hem från skolan. Nu får det inte ens vara röda kulor i granen längre eftersom mamman som är galen i en helt annan färg fick en lysande ide´på favoritvaruhuset. 

Mamman som för det mesta går omkring klädd  i  brunt (möjligtvis svart i bland)  och som gärna inreder i olika bruna nyanser fick syn på julgranskulor i älsklingsfärgen. Naturligtvis kunde hon inte motstå sin idé och vision om att ha en brunt "inredd" julgran i vardagsrummet detta år. Så givetvis fick en hel bunt  kulor och saker av olika härliga bruna nyanser följa med hem.


Så det blir absolut en brun jul hemma hos oss , men förhoppningsvis bara inomhus för utomhus ska det vara en vit jul. Där kan jag inte tänka mig något annan färg hur tokig jag än är i brunt;)

ETT ÅRS KALAS :D

78747-1803
Bild:Vicke

Vilken härlig eftermiddag jag har haft i dag, slutade lite tidigare från jobbet för att gå på 1-års kalas. Det var inte vilket kalas som helst utan en utav mina käraste vänner som firade 1 år. *Ler* nämligen Ikea varuhuset i Haparanda. Tänk att det redan gått ett år sen en utav mina drömmar gick i uppfyllelse ett alldeles "eget" favoritvaruhus inte långt i från mig.

I alla fall så var dagens födelsedagskalas en riktig höjdar upplevelse , inte för alla aktiviteter som de hade på varuhuset. Utan för att jag hade ovanligt trevlig sällskap med mig dit i dag, och kära familj missförstå mig inte nu visst är det trevligt att vara där med även er.  Men det är lite speciellt för en inredningstokig att ha med sig en likasinnad dit. Att få lite annorlunda reaktioner när man visar något fint än mmmmmmm visst den var jättefin, eller men vart ska du ha den ...

Alltså en person som är på precis samma våglängd och som pratar precis samma språk som mig. Som dessutom är insatt i bloggvärlden och vet vad man pratar om när man pratar om olika människor eller saker som finns där.  Som gärna hakar på när man tar ett kuddfodral och springer och håller det brevid andra för att se om färger och former harmoniserar. Ja ni som läser här vet nog precis vad jag menar;)

Tiden bara rusade i väg och vi hade jätteroligt med många skratt, *ler* nästan så att vi glömde bort att vi inte var ensamma i Haparanda. Våra söner hade nämligen följt med oss och de var bara med oss en snabbis in på varuhuset för att äta för att sen dra vidare på egena äventyr.  Emellanåt  (läs många gånger) ringde de oss för att kolla om vi skulle göra de sällskap på Ikanohuet. Mmmmm vi är på tygerna nu vi kommer snart, mmmm vi är vid ramarna nu kommer snart. mmmmm vi är vid julsakerna så alldeles snart...

Innan vi visste ordet av så ropade de ut i högtalarna att Ikea skulle stänga om en halvtimme , oops vi som ska hinna göra sönerna sällskap också. Innan dess skulle vi då alltså hinna både betala våra inköp och packa in i bilen för att kila vidare. Bäst att skynda sig då tur att det inte är så långt till Ikanohuset eller kassakö  ! Så med röda kinder och andan i halsen men med hela tio minuter tillgodo innan Stadium stängde kliver vi (två stressade mammor) in i butiken.

Personalen som står bakom disken tittar lite menande på oss när vi kommer in och jag vill nog inte veta vad de tänkte. Antar att det nog var något  liknande som att de tyckte synd om våra stackars bortglömda barn.  Vi hittar två killar som ser aningen less ut på att vänta de har väntat länge (läs typ två timmar) på sina inredningstokiga morsor.  *Fniss* somliga lämnar in barnen på Småland men vi har hittat en annan lösning för lite större barn, Stadium funkar helt perfekt eftersom de gillar sport;)

Hoppas att inte myndigheterna ingriper om de läser det här de får väl ha lite överseende med att det kan gå så här när man har så roligt så man glömmer både tid och rum:D

Visst hade vi också med oss en och annan liten kasse i bagaget hem och jag lovar försöka hinna med en liten shoppingrapport i morgon. Om jag vågar för efter den är det verkligen stor risk att mina dagar som förälder är räknade;)

Till sist vill jag bara säga :Tack för det trevliga sällskapet  E jag gör gärna om det en annan gång!

STUDIEBESÖK :)

Ni mina kära bloggläsare har tidigare fått följa med mig in i mitt hem, på inredningsbutiker och till skönhetssalongen. Nu finns det ännu ett ställe som jag vill ta med er till, ett ställe där jag tillbringar alla veckans dagar (förutom lördag och söndag förstås) och verkligen trivs:D

Det är nämligen mitt jobb och när man kliver in genom dörren möts man av en speciell "möbel" som jag vill att ni ska få se. Det är en egen konstruktion som Chefen både designat och byggt, vår reception - kassadisk.

78747-1801
Bild: Vicke

Jag är inte speciellt bra på att förklara men jag gör ett försök med denna listiga konstruktion. Grunden eller stommen består av tre stycken byrå Malm från Ikea som han ställt på rad och fäst i hop med en bänksikva i ek. Fronten har klätts in med en vit skiva, en ljusslinga och till sist kronan på verket - en skiva i frostat glas.Kanske inte är så konstigt att en Glasmästare väljer just det materialet som ansiktet ut mot sina kunder;)

Jag kanske inte är så bra på att förklara konstruktioner men jag kan i alla fall säga att det är supersnyggt och en bra lösning till en billig kostnad. Det där med kostnader och naturligtvis intäkter är något jag förhoppningsvis är bättre på för det är nämligen det jag pysslar med på det här stället;)

Sverige idag - ute

78747-1799
Bild: Vicke

Tisdagstemat den här veckan går ut på att visa hur stora variationer vi har ute och med vädret i vårt avlånga land. Så därför tar jag på mig kavajen och kammar till håret lite för att kunna avlägga min :

VÄDERLEKSRAPPORT

Här långt uppe i norr närmare bestämt Tornedalen och Övertorneå har dagen bjudit på en gråmulen himmel med temperaturer strax under noll. Uppehåll i snöandet och den nederbörd i form av snö som kommit förra tisdagen ligger fortrarande kvar:D

Over and out från den tillfälliga meterologen Vicke.


ADVENTSFEST

78747-1797
Bild: Eget kollage med bilder från Åhléns

Måste på något sätt försöka börja inse att det faktiskt inte är så många veckor kvar till första advent. Surfade in hos Åhléns för att spana in deras utbud utav adventsfina saker och blev verkligen glad. Massor av fina saker fanns det så jag knåpade i hop ett litet inspirationskollage. Om inte annat så kanske jag lyckas inspirera mig själv till att förstå att det faktiskt inte är länge kvar till advent;)

Behöver ni också inspiration så här inför de stundande högtiderna råder jag er också att göra ett besök på Åhléns hemsida. Det fanns en massa bra tips , recept och fina saker där. Vad kul det skulle vara med ett besök på varuhuset för att få se sakerna.

Men det här kollaget ger mig inte bara inspiration utan en STOR påminnelse om att det är hög tid att börja installera Photoshop på min dator och framförallt försöka lära mig det. Är det någon snäll expert som har lust att ge mig en snabbkurs lovar att bjuda på fika:D

FAVORITPAJEN

78747-1796
Bild: Vicke

Söndag kväll redan och en ny vecka på intåg redan det är inte klokt vad tiden bara rusar i väg. Men för en gång skull har vi faktiskt haft en lugn helg utan något inbokat. Härligt det var väldigt väldigt många månader sen vi hade det och det är väl bäst att passa på att njuta utav lugnet. För nu ser det ut att vara fullt upp med helgplaner för närmaste veckorna eller kanske månaderna;)

Visst är det kul att det händer saker men det är också skönt att bara få vara i bland och bara ta dagen som den kommer.  Hinna besöka släkt och vänner som man inte träffat på länge vara hemma och pyssla lite. Riktigt härlig faktiskt , men jag måste kanske medge att det kännts lite ovanligt .

Ovanligt länge sen var det också som vi åt favorit köttfärspajen så i går passade jag på att laga den till middag och med lite sallad och bröd till så är det en perfekt måltid. Att den dessutom är en nyttig smalvariant gör väl den som en passande rätt en lördag då man kanske stoppar i sig en och annan onyttig karamell.

Hoppas ni andra också haft en härlig helg!

JAG = MAIROFYNDARE

78747-1795
Bild: Vicke

Mycket som händer och sker för tillfället så tyvärr finns det inte så mycket tid till att blogga. Önskar jag hade tid över för att kunna svara på era rara kommentarer och skriva en rad hos er. Men för tillfället finns det inte nog med timmar på dygnet så jag får nöja mig med snabba besök hos Er. Men jag lovar och hoppas verligen att  jag snart snart ska  få lite tid och ork för även er ute i bloggvärlden;)

Så naturligtvis händer det inte så mycket hemma hos mig i inredningsväg heller förutom att jag fått upp mina nya Mairo gardiner. Blir så glad varje gång jag ser på de , tänk att jag fått så fina gardiner av ett tyg som jag länge drömt om att ha. Härligt och att jag  fyndade det på rea och dessutom hittade en snäll sömmerska som ville hjälpa mig.  Ingen dålig bedrift och jag är så tacksam över att min kollega så snällt hjälper mig med att sy och hon gör det toppenbra dessutom.

*Ler* snart kanske jag kan börja kalla mig för Mairofyndare i stället för Ikeagalning för det här är faktiskt tredje fönstret i vårt hus som förgyllts med någon variant av Mario gardin eller tyg;)

EN / ETT - TISDAGSTEMA

I dagens tisdagstema som är en - ett så måste jag bara få köra en liten "specialare" och omvandla det till första i stället. Det är väl giltigt en dag som denna...


FÖRSTA SNÖN

78747-1793
Bild: Vicke

Kan bara inte låta bli att blogga om den första snön. Vilken lycka och vad härligt ljust det blir ute nu , hoppas verkligen snön är här för att stanna. Det knarrar så skönt under skorna :D


TEMA - MÄNNISKA

Nillas roliga temavecka med närbilder avslutas i dag med en närbild på temavecka människor

Eftersom det är Alla Helgons helg nu helgen då vi hedrar de människor som inte längre finns bland oss. Människor som vi  älskat, saknar och sörjer.

Många är vi som går till kyrkogården och tänder ett ljus i helgen, en fin gammal tradition tycker jag.  Därför blir det också en bild på en gravlykat som blir mitt bidrag till temat människa. En hyllning till alla underbara människor som finns och funnits.

78747-1792
Bild: Vicke

Med den bilden önskar jag Er alla en trevlig Alla Helgons helg !

TEMA - PRYLAR

Prylar är dagens tema i Nillas närbildsvecka och man skulle kunna tro att det är busenkelt att hitta något bra till det. Men icke sa nicke, trots att ett hem ofta är fyllt av olika slags prylar. Både stora och små...

Jag som oftast till temabilder brukar få en känsla ganska snabbt utav vad jag vill fota har haft så svårt för det i dag. 

Höstlovsbesökande Storasyster gav mig förslaget att jag kunde ta och fota en romolåda (tornedalsfinska för skrotlåda) . Men herregud syrran hur ska jag kunna göra det inte finns det en endaste sån i vårt välstädade hus svarade jag. Hoppades givetvis att hon inte skulle öppna något  av våra såna skåp för risken att få innehållet på sig är överhängande;)

En sak är säker i alla fall att Prylar är något som minskat sakta men säkert under åren som gått.  Jag som för ett par år sen hade en överbelamrad bokhylla fylld av diverse prydnadssaker (bland annat små minicyklar i plåt minst ett trettiotal) började en dag att tröttna på alla Prylar som bara samlade en massa damm. ..

Så den stora rensningen startade och jag sålde massor massor på Loppis , för även om jag tröttnat på Prylar så finns det många som inte gjort det. Dessutom är det ett mycket bra sätt att göra sig av med saker som är bra men man inte vill ha, gillar inte att slänga men att rensa.

I samma veva började jag läsa böcker om Feng Shui och förstod mer och mer vad det var jag börjat göra. Jag hade börjat rensat i röran, känslan när jag läste var häftig. Tänk det var precis så det kändes och visst var det så att man bara ska omge sig med prylar man gillar för att inte bli av med en massa onödig energi genom att irritera sig på det man inte gillar.  Jag är nu inte någon fanatiker som lever efter den läran till punkt och pricka men tycker det finns mycket kloka och tänkvärda saker i Feng Shui.

Oj vilket utlägg det blev om Prylar det var inte min mening men det är väl precis så att det finns många olika sorters prylar, åsikter om prylar och prylsmak. I alla fall kom till sist fram till vad jag ville fota och det var det fina trädet designat av Maria Wester som var det enda jag shoppade i inredningsväg i Stockholm.   Alltså det blir en bild på en pryl avsedd för att hänga andra prylar (smycken) på. Men för min del kommer den bara att få vara en dekorativ pryl som gör mig glad:D

78747-1790
Bild: VickeRSS 2.0