BILD MED TAVELVARNING

Det tyckte Perlan om bilden jag lånade av Tonåringen till ett inlägg  för att tolka tisdagstemat upp. *Ler* man kanske skulle kunna säga att hon satte i gång mig med den kommentaren för nu är inte bilden bara en "tavelvarning" utan har blivit verklighet.

Under julgranen för lite drygt en månad sen fanns ett stort platt paket...


Bild: Vicke

Som nu pryder sin plats i Tonåringens rum , så tusen tack för den  kommentaren Perlan en jättebra julklappsidé du gav mig! 

En kul och personlig gåva, motivet har mottagaren själv sett till att föreviga och den är dessutom förknippad med en massa roliga minnen för honom. Så givetvis blev han jätteglad och jag tror att det här är en tavla som även kommer att få följa med till hans första egna hem. *Fniss* men tills dess får vi hoppas att det dröjer länge länge...;)

Sen måste jag också passa på att rekomendera företaget som jag beställde den från, Canvas Photos som jag också förresten hittade till tack vare en annan bloggare Husmusen.  Bra och snabb service men framförallt blev jag imponerad över kvalitén på tavlan, har tidigare beställt en tavla från en fotofirma på nätet och jag kan bara säga att skillnaden var enorm. Blev verkligen glatt överraskad:D

I morgon är det redan fredag så jag tänkte faktiskt önska er en trevlig helg redan nu! 

DET TOG BARA TVÅ ÅR...


Bild: Vicke

För Postpinnen som jag beställde på nätet att hitta sin rätta plats hemma hos oss, *ler* eller egentligen är det väl så att det är innehavaren som haft lite svårt att bestämma sig;)

Stackarn har länge bara fått ligga och skräpa i mina gömmor tills det perfekta stället äntligen dök upp. I samband med att vi skaffade mer förvaring till vårt Allrum eller Arbetsrum kanske är ett mer passande namn på det stora rummet mitt i vår övervåning.

Det är lite lustigt hur pusselbitarna i bland bara faller på plats, plötsligt bara händer det...

Men samtidigt är det också lite skrämmande för varför köper man något som man egentligen varken kanske inte har plats för eller behöver. Är det så att man bara blir så förtjust i något och klickar hem det utan att egentligen veta riktigt till vad eller vart man ska ha det utan bara  att man vill ha det??

Den här postpinnen har faktiskt lärt mig en liten "läxa" och varje gång jag ser på den så kommer jag att påminnas om det. Inte för att jag har några större problem med att jag shoppar för mycket eller så men det gäller ändå att göra det med eftertanke. Fundera en gång extra eller två om det verkligen är något man behöver och vart man i så fall ska placera prylen. Kan nog vara nyttigt för de flesta i dessa slit och släng tider!

Tycker därför att det passar utmärkt att arkivera min postpinne i kategorin Favoriter i hemmet här på bloggen eftersom den är det av flera anledningar som ni säkert förstår. Den fyller verkligen sin funktion som påminnare både för lappar men också för eftertanke.

ADVENTSHEM BLEV FÖLJETONG...


Bild: Vicke

Det tog sin lilla tid innan jag kom till skott med att lägga in de bilderna jag egentligen menade när jag skrev att jag ville visa er ett till rum från Adventshem nummer tre. Men det var ju några andra kul saker jag kom på att ni också måste få se därifrån innan vi tar avslutningen Grande Finale;)

Master Bedroom är det till och med som får avsluta vårt besök hos de, även här flera bra lösningar som jag bara var tvungen att få visa er. Husets händiga Fru har piffat upp den "enkla" bokhyllan Billy (som nog finns i mångas hem) genom att tapetsera den med samma tapet som de har som fondvägg.  Kan intyga att det var supersnyggt och bokhyllan fullkomligt "smälte in" i rummet på ett suveränt sätt.

klickbara bilder  

Garderobsdörrarna är utbytta mot ett draperi , så fint så även det!

Det här var nu alltså de sista bilderna från Adventshem nummer tre som också fick bli lite mer än Adventshem,  en liten följetong i Vicke besöker. Men det har varit kul och än en gång får jag tacka Värdinnan för att jag fick hälsa på med min kamera och kanske till och med kunnat sprida lite inspiration till fler:D  

SKYLTAR


Bild: Vicke

Den här skylten hittar man på Rosendahls Trädgård, tycker att både skylten och budskapet är charmigt. Vill ni se fler tisdagstemabidrag på skyltar kan ni göra det här...

BONUSBILDER...

Här kommer det lite fler bonusbilder från Adventshem nummer tre...


Bild: Vicke

Snygga detaljer i köket  som inte direkt passade att lägga in under kategorin Adventshem men som  var sånt som jag "fastnade" för och gärna ville visa även för er.

Sen var det också förresten superkul att få se väggordet som Perlan designat  ir.l  på en vägg hemma i byn:D

BÄST ATT HÅLLA SIG SYSSELSATT;)


Bild: Vicke

Ja de här helgen kan man för en gång skull ta och räkna in sig som en riktigt duktig husmor , *ler* det är inte alltför ofta det händer. Nej men skämt åsido , det här med mitt lilla projekt minus ett antal kilo har gett oanade biverkningar men väldigt positva såna. Jag har världens energi att göra både det ena och det andra här hemma, städar skåp, bakar matbröd, rensar och sorterar ...

Så nu kanske ni förstår varför det varit så tyst här de senaste veckorna , har fullt upp med att röja och städa.

Allt för att inte sätta mig ner och bli sugen på något sött, visst finns suget där hela tiden i alla fall det är som om man är inne i värsta avgiftningsperioden inte klokt egentligen. Men det gäller att göra allt för att undvika att inte frestas;)

Tänkte ta och fresta er med ett litet recept från ett av bröden jag bakat under helgen, lätt att baka kräver inte ens någon jästid och det som är extra roligt med detta bröd är att jag lärde mig baka det när jag gick på högstadiet på vår ungdomsgård Frippes.

Hällakakor från Rantajärvi ( ca 40st)

1 l filmjölk
4 tsk bikarbonat
4 tsk salt
1 dl sirap
2 l rågsikt

Blandas och bakas ut till tunna kakor ca 20 cm i diameter,  gräddas på båda sidor i stekpanna.

Hoppas ni haft en trevlig helg!

SKYDDA DIN TAPET

Skrev tidigare att vi skulle återvända till Adventshem nummer tre för att jag hade kvar några bilder från ett rum som jag ville visa er. Men jag ljög...

För när jag har suttit och sorterat och rensat bland mina bilder nu under jullovet så kom jag på att det faktiskt var två rum som jag ville visa. Eller först och främst kanske man skulle kunna säga att det är tips på bra och fiffiga lösningar som ni ska få se.


Bild: Vicke

I hallen har Mona monterat upp en skiva av plexiglas för att skydda den snygga vita tapeten, bra lösning som inte döljer något av varken tapeten eller mönstret.

Eftersom vi också har vita tapeter i hallen så vet jag av egen erfarenhet hur känsliga de är för att få avtryck av både skor och kläder , så även om det är försent för mig att undvika att få det så kanske jag kan rädda någon annans vita tapeter med detta tips.

Plexiglas hittar ni hos er Glasmästare;)

STORA MASKINER

En stor fördel med att vara tillbaka i vardagen igen är att favoritprogrammen på Tv är tillbaks , med favoritprogram menar jag naturligtvis inrednings och bygg. I dag var det säsongsstart för Bygglov och man kan säga att jag slog två flugor i en smäll, fick inte bara en härlig inspirerande stund i tv-soffan utan även dagens tolkning till tisdagstema.

Hade precis innan programmet suttit vid min dator och försökt hitta en bra bild på Stora Maskiner utan större framgång. Så jag gav upp och bänkade mig framför Tv:n och Bygglov, det tog ett litet tag men så kom jag på det sprang upp och hämtade kameran och återvände till Tv:n...


Bild: Vicke

NU SKA JULEN UT UT UT...


Bild: Vicke

Det är alltid lika härlig känsla att få dansa ut julen och befria huset från stjärnor, tomtar och pynt...

Visst är det väl roligt att plocka fram de och njuta av de också, ett litet tag i alla fall och hade det varit upp till mig så skulle vi nog ha slängt ut det för länge sen. Men har man en julälskare i familjen som bönar och ber om att de får stanna ett litet tag till får man väl försöka stå ut några dar ytterligare.

 Förresten så gäller det kanske också att fjäska lite för killarna , har ju börjat inse att de börjar bli så stooora så det bara är en tidsfråga innan det är dags att fira jul med ev. kommande flickvänner. Huuva hemska tanke, nåja var sak har sin tid eller kanske man skulle göra som syrran föreslog skriva ett kontrakt med de om att varje jul firas med mamma och pappa...;)

*Ler* är nog bäst att låta raggarslangar få vara i fred, julpyntet vara till Tjugondag Knut och nästa år ta in allt gammalt julpynt igen för att låta H dekorera julgranen precis som förr i världen. Stackarn som hittade vår gamla jullåda försökte övertala sin hemska mamma att det minsann skulle vara så fint med det  i julgranen, suckade när det bara skulle vara nya kulor i granen och bara två olika färger på pyntet. Han tycker vi har världens fulast pyntade gran, till skillnad från Inredningstokiga morsan som förstör allt;)

Så det kanske är dags att tänka om här framöver för att lyckas få de att inse att julen minsann alltid ska firas hemma oavsett hur gammal man är , vart man bor och vem man bor med;)

Nu är det i alla fall dags att återställa vardagen även i huset , bort med julpynt och tillbaks med det vanliga...

Den röda Julstjärnan på köksbordet har ersatts av en mycket fin blomma som vi fick till jul av Goda Vänner.  En väldigt speciell blomma riktigt hantverk, tillverkad av bla ull och lokalt av  en dam i byn som har hantverk som hobby .Det är så häftigt att   jag som normalt inte gillar konstgjorda blommor blev  mer än superförtjust i denna. Den fick genast en plats i mitt hjärta , så fin, så naturlig trots att den är konstgjord, inget dussin exemplar, hantverk och så annorlunda helt enkelt *me like*. Så bättre ställe för den än under   kategorin Favoriter i hemmet finns inte:D

 Klickbar bild

VINTER

Herregud man blir ju alldeles snurrig på dagarna när man är ledig så här länge, hade helt glömt bort att det är tisdag i dag. Har haft jullov även från tisdagstema men det kanske är en bra mjukstart att börja komma i gång  med vardagen igen genom att vara med på tisdagstemat .

Vinter är temat denna tisdag och det är väl ett passande tema för mig som bor här långt uppe i norra Sverige , för vinter kan man verkligen säga att vi har just nu. Termometern visar minus 23 grader och snö har vi en hel del av, men visst skulle vi kunna få ännu mer av den varan för att det ska bli riktigt bra före i slalombacken. Inte för att jag är orolig för det för nog brukar vi ha snö så det både räcker och blir över;)

Så vinter för mig är utan tvekan snö och kyla...


Bild: Vicke

Nu ska jag gå och hitta på något mer som får mig att vakna ur den här ledighetskoman som jag befinner mig i, för i morgon börjar allvaret igen;)

PRESENKORTET BIDDE ETT...

bord som fick bli kompis till fåtöljen i vår Läshörna. Första gången jag såg sidobordet i Ikea Stockholmserien på nätet blev jag så förtjust i det och när jag fick se det i verkligheten övergick min förtjusning till kärlek. Har ju sen tidigare ett avlastningsbord i samma serie , en serie som jag för övrigt gillar mycket.

Tack vare en givmild Tomte (läs arbetsgivare) som i julklapp gav ett presentkort till Ikea behöver jag nu inte längre bara drömma om bordet utan har nu ett alldeles eget ett.  Det blev inte längre så många pengar jag själv behövde lägga ut för att investera. Härligt:D


Bild: Vicke

Redan i septemer-08 skrev jag att Läshörnan snart var klar, *ler* men det har tagit lite tid att få dit de sista detaljerna men det närmar sig sakta men säkert.  Har börjat bli mer eftertänksam med vad jag köper och vill att det verkligen ska bli rätt så därför får det ta den tid det tar. Kanske jag har mognat eller kanske jag har blivit gammal;)

Nåja hur som helst nu är det bara en lampa som saknas för att det ska vara helt perfekt.

Ha en Trevlig Trettonhelg!

GOD FORTSÄTTNING !


Bild: Vicke

Kan inte riktigt fatta det att det inte bara är att vända blad i almenackan utan dags att ta fram en helt ny . En för ett nytt år , tjugohundranio innehållande 365 nåja snart 364 nya oskrivna blad att fylla...

Det är bara att hålla tummarna för att det också blir en del blad som får förbli oskrivna, dagar för att bara vara. Känns som om det varit lite för lite av den varan förra året.;)

Men jag ska inte klaga , det är väl också upp till en själv att se till att det blir så och det är också ett av alla mina nyårslöften som jag gav i går. *Fniss* det kommer att bli svettigt det här att börja ett helt nytt liv när vardagen återvänder om lite mindre än en vecka;)

 Härligt ännu några dagar kvar att njuta av ledigheten och faktiskt bara inte göra någonting. *Ler* men jag ska väl ta och erkänna  att jag hade lite (läs mycket)  svårt för att dra ner tempot först. Kände mig lite rastlös där i början , svårt att bara vara och inte göra någonting men jag har tvingat mig själv till att i alla fall försöka. *Skrattar* nu är det nog mer än ett försök det har blivit en livsstil de senaste dagarna och jag njuter i fulla drag.

Hrmmm har redan börjat nedräkningen tills det är slut på sötebrödsdagarna och man måste återgå till normala gängor gå och lägga sig på kvällen och inte mitt i  natten, kliva upp på morgonen och inte till lunch. Eller förresten undrar om man ska ta och snacka med chefen om att få börja jobba efter lunch i stället ? ;)

Oj då det blev ett lång utläggning det här , hade ju bara tänkt slita mig från tv soffan en snabb sväng för att önska er Gott Nytt år och en God Fortsättning .
 
Hoppas det blir ett bra Tvåtusennio!

Ja just det jag höll nästan på att glömma om att jag skulle tipsa om ett superbra recept på Sparris som vi hade som tillbehör till huvudrätten på vår nyårsmeny.
RSS 2.0