TEMA - MAT

Nillas närbildsvecka fortsätter och i dag är det tema mat som vi ska försöka fota. Min bild från i går hade kunnat passa in på även den kategorin. Men inte sjutton kan man använda samma bild två gånger så det var bara att plocka fram kameran. Som dessvärre blir min gamla "lilla" kamera och även om denna närbildsvecka är rolig så får den mig att längta efter ett macroobjektiv till min systemkamera;)

I alla fall här kommer mitt bidrag till mat och de flesta gånger man intar mat så kan det vara bra att ha en sån här...


78747-1787
Bild: Vicke

Valde mina vackra gamla tallrikar från Uppsala-Ekeby som jag fick med i en auktionslåda som ropade in billigt.  Gillar de mycket men kanske inte något som används alltför flitigt i vårt hem eftersom de inte mår bra av maskidisk.

TEMA - TRASIG

På tisdagar brukar jag vara med på något som kallas tisdagstema som ni som brukar hänga här säkerligen vet. Men denna vecka tolkar jag inte bara temat trasig med min bild utan är även med i Nillas närbildsvecka med den.

Så kul det gäller att klura lite extra och det gillar jag, *fniss* var till och med tvungen att slå (läs knäcka) sönder något för att kunna få en bild på något som är trasigt.

78747-1786
Bild: Vicke

Tur att klockan var rätt så mycket när jag började knäcka ägg annars kanske jag blivit frestad att vispa i hop en god kakasmet.

TEMA - NATUR

Nilla är en riktig klippa när det gäller temaveckor och att komma på olika utmaningar. Denna gång är det närbilder och givetvis vill jag gärna vara med på något så roligt:D

Men det finns bara ett litet krux bilderna ska vara nytagna för att det ska vara en riktig utmaning och det blev det verkligen för mig. Hade tänkt försöka förbereda och fota lite i helgen för att kunna göra det när det är dagsljus. Men de stunder det varit ljust under helgen har jag varit inne i olika ishallar.
 
Lördagen på hemmaplan nästan halva dagen och sen söndag åkte jag klockan åtta med H till Jokkmokk  och vi var inte hemma förrän klockan tio. *Ler* Man kanske skulle börja blogga om hockey i stället tänk vad mycket jag skulle ha att skriva om.  Men jag klagar inte tvärtemot det är så kul att följa med och det är verkligen avkoppling  för när man ser på hockey så tänker man inte på något annat utan all fokus är på det som händer på planen.Dessutom är vi många föräldrar som föjer med och vi har jättekul tillsammans:D  Enda jobbiga är att mammahjärtat får oroa sig en och annan gång, de har fått börja med taklingar nu.

Nåja nog om det nu i alla fall var det då dags att försöka få till en tolkning av dagens tema som är en närbild på natur.

Ja det var inte lätt det här för visst har jag massor av vacker natur omkring mig men hur sjutton ska man få till något bra foto när det är totalt becksvart när man kommer hem från jobbet. Så det gäller att  försöka hitta på något annat , gick från rum till rum här hemma för att hitta något som kan fotas inomhus och passa in på natur...

78747-1785
Bild: Vicke

Det blev en bild på vår lilla uppsklagsbok Ut i Naturen med 600 svenska växter och djur som vi har i bokhyllan.


Puhhh vad skönt jag lyckades i alla fall få med ett bidrag;)

MAIRO PANELER

78747-1781
Bild: Vicke

Gardinskenan kvartal från Ikea hänger i vårt sovrum och jag gillar den skarpt. Speciellt kanske för att man inte behöver sy gardiner till den utan det är bara att klippa och skruva dit lister.

Den enda nackdelen med dessa gardiner till det fönstret är att de bara finns i en bredd 60 cm. Det blir lite väl brett att sätta två längder i detta fönster som bara är 120 cm så jag har valt att bara ha gardiner på ena sidan. Vilket har kännts bra sommartid då man vill ha in så mycket ljus som möjligt. Men under mörka trista hösten och vintern skulle jag gärna ha två längder en på var sida.

Vilken tur jag då hade i somras när jag var på Inredningsbutikens utförsäljning då jag snubblade över dessa panellängder från Mairo. De var endast 45 cm breda och fungerade utmärkt att använda på samma sätt som Ikeas så nu hänger de i vårt sovrumsfönster. Där de gör mig nöjd och glad över att jag lyckades fynda så fina gardiner som funkade till den skenan.

SAKNAD - TISDAGSTEMA

Tisdagstema denna vecka är saknad och det finns faktiskt en sak som det är många fler än mig i byn - kommunen som saknar.  

BELYSNING...

78747-1784
Bild: Vicke

När det var dags för att tända gatubelysningen förra hösten så blev det inte så och har än i dag inte skett, eftersom Kommunen och Ekfors Kraft ligger i tvist med varandra . Men jag tänker inte gå närmare in på det utan ni kan säkerligen hitta massor på nätet att läsa om det, bland annat här.

Det är många i vårt avlånga land som både läst, hört och sett om detta så visserligen sätter det vår lilla by på kartan men kanske inte så positiv PR. Elbolagets byggnad mitt i byn har heltklart blivit en stor sevärdhet ;)

Nu är vi nog många här som börjar tröttna på mörkret det är fruktansvärt mörkt vill jag lova er och nu innan snön kommit är det SVART. Så nu vill  vi bara ha lite ljus i mörkret!

BLOMMANDE FILT

Har tidigare bloggat om min vepa i filt som snabbt kommit att bli favoritduken på köksbordet. En så  stor favorit att jag faktiskt funderat på att försöka få tag på en lite mörkare nu till hösten-vintern.

Häromdagen fick jag ett nyhetsmail från Inreda och gissa vad de hade fått in i sitt sortiment...

78747-1783
Bild: Eget kollage med bilder från Inreda

Den fina filduken från LOB Design i två olika färger och det fanns till och med två olika mönster på den. Rosor eller blomma det är bara att välja och klicka hem den , ja det förstås man måste betala också;)

Fanns även att få som vepa och jag tänkte givetvis genast på dig Erika som har svårt att hitta tillräckligt långa dukar , detta borde vara den perfekta lösningen för det problemet. Funkar nog lika bra som duk eller vepa bara att välja själv vad man vill göra med den.

TUPPKAM

78747-1782
Bild: Vicke

Att veckohandla är inte det roligaste som finns alla gånger,  tänk om man alltid skulle  ha ett välfyllt kylskåp utan att behöva göra det;)

En sak som jag gillar med fredagshandlingen på ICA är att ta en sväng förbi blomavdelningen och spana runt lite. *ler* Man skulle kunna tro att det är en jätteavdelning men det kanske är att ta i lite och kalla det blomavdelnig skulle nog passa bättre med att säga blomhylla. I alla fall trots att det inte är så stort så är det välsorterat och olika roliga erbjudanden brukar de ha nästan varje vecka.

Den här veckan hade de bland annat denna tuppkam för en ringa penning och jag kunde bara inte motstå den. Det var en härlig orange höstfärg på den som passar fint till de andra detaljerna i vardagsrummet som jag plockade fram förra helgen när jag "höstade". Sen var den faktiskt både annorlunda och riktigt rolig blomma med ett roligt namn . Men vi får väl se hur länge den är rolig efter att flyttat in hemma hos mig, Fru blommördare;)

Ha en riktigt bra lördagskväll och en lång härlig ledig söndag, själv ska jag leka bambatant i morgon det är en av de roliga sakerna man får prova på som hockeyförälder.

HINDER - TISDAGSTEMA

Hade planerat hela kvällen för mitt inlägg till dagens tisdagstema som är hinder. Just nu känns det absolut som om mitt främsta hinder är tid, eller kanske bristen på tid. Så mycket som man behöver och vill göra men så lite tid...
Hade precis förberett bilderna på klockor innan jag åkte för att hämta hem H från hockeyträningen och skulle göra inlägget senare. Ni vet det där med tid;)

I alla fall när jag och H pratade undrade han vad det var för tema denna tisdag så när jag berättade att det var hinder sa han genast glatt:
"men mamma då kan du blogga om mig"
Blogga om dig när det är hinder det kan jag väl inte göra vännen inte är du något hinder sa jag och han kontrade genast med sitt svar:
"jag spelar back och det är vår viktigaste uppgift att vara ett hinder för motståndarna"

*Ler* visst har han så rätt så vår hockeyspelande back och vilket perfekt bidrag han gav sin mamma denna vecka.

Så givetvis lägger jag in en bild på hindret H som mitt bidrag:D

78747-1780
Bild: Vicke

NYA GARDINER MED HJÄLP AV TÅNG

78747-1778
Bild: Vicke

Jalusier eller hissgardiner som jag brukar kalla de har i många år legat mig varmt om hjärtat och har nästan alltid funnits i vårt hus.  *Ler* kanhända att det hänger i hop med min brist på sömnadskunskaper , för några såna behöver man absolut inte för att ha en hissgardin;)

Men under senare år har det nog varit mer panellängder än hissgardin i fönstret även hos mig och jag kände för att förnya vårt allrum lite. Så nya jalusier Iris inhandlades på Ikea i går och jag hade tänkt ut en lite lösning på hur man skulle fixa upphängningen. För vill man kunna variera mellan vanliga gardiner och jalusi är det inte så kul att hålla på och skruva upp och ner gardinstången. Eller ta bort och sätta dit krokarna för att kunna haka på jalusin...

Min tanke var att använda gardinringar i vilka jag skulle fästa kroken dignitet (utan klämma) och bara kunna hänga på hissgardinen i den konstruktionen. Vilket faktiskt med hjälp av en tång (för att böja upp klämman lite så jag kunde haka in i öglan i gardinen) gick jättebra! Så till en billig penning fick jag ett höstfint fönster i vårt allrum utan att behöva använda varken sax eller symaskin:D

LYXIGT VÄRRE

78747-1777
Bild: Vicke med mobilkamera

Hoppas ni nu inte tror att jag stylat om hemma hos mig och fått det så här lyxigt och fint ;)

Är så dålig på att använda min mobilkamera och jag måste säga att när jag ser den här bilden som jag smygfotat på Ikea förstår jag varför. *Ler* i och för sig tycker jag att det är så jobbigt att smygfota så jag hinner nog inte ens göra ett försök att fixa några inställningar. I alla fall så ville jag visa den här fina kandelabern som var en av nyheterna jag spanat in under eftermiddagens Ikeabesök.

Visst fanns det mycket andra nyheter att titta på och de flesta gick i julens tecken, men jag måste nog erkänna att även om jag älskar julen så är det alldeles för tidigt för sånt ännu. Herregud jag har precis fattat att det är höst och i går lyckats bli av med sommarens dammråttor och få lite höstfint hemma. Ska man då direkt hoppa vidare till nästa steg och börja inhandla julpyntet. Nej tack jag tror jag väntar ett tag ännu (läs köpte bara en stjärna) innan jag börjar med det, var sak har sin tid. Sen är det bara att hålla tummarna att något av julpyntet finns kvar när jag har fått den rätta stämningen.

Vad glad jag blir när jag tänker på hur lyxigt en Ikeafantast som mig har som har fått favoritvaruhuset så nära.Tänk att jag när jag får Familyerbjudanden kan planera in ett besök på varuhuset för att kunna köpa något utav det.  Att dessutom inte behöva göra besöket på värsta rusningstiden är väl ännu lyxigare säg. Synd bara att jag missade Saga och hennes sällskap hade varit kul att stöta på de där mellan hyllorna. 

Förstår verkligen hur lyxigt jag har det nu när jag hör om hur en annan Ikeafantast Sara längtar dit, precis  likadant har jag haft det tidigare. För att försöka dela med mig lite av min lyx till henne försökte jag i alla fall tänka på henne i varuhuset under eftermiddagen;)

Nu ska jag ta och krypa ner under mitt nya härliga Ikea Famlily fyndade vintertäcke, så att jag kommer att sova gott i natt är det ingen tvekan om:D

TREVLIG HELG PÅ ER ALLA !

78747-1774
Bild : Vicke

Fredag kväll redan, herregud vart tar dagarna vägen det var nyss det var måndag. Inte för att jag protesterar det ska bli riktig skönt med helg och några dagars ledighet. *Ler* eller ledighet och ledighet men kanske lite tid för att pyssla hemma och äntligen få lite höstmysigt. Ska bli riktigt skönt, det hoppas jag även er helg blir riktigt skön!

VÅRDAD - TISDAGSTEMA

När jag började klura på vad för bild jag skulle tolka tisdagstemat vårdad med hade jag så svårt att komma på något. Var ut med kameran och tog lite bilder på kvällen och tyckte det kändes som en bra tolkning. *Ler* men det blev ändå en helt annan tolkning när det väl var dags att göra inlägget.

Jag kom i stället att tänka på bilder som jag tog i somras på ungdomar "på väg ut i livet". Deras klädsel kanske annars inte alltid  är så vårdad men en dag som denna är det verkligen vårdad klädsel som gäller för alla tjejer och killar. Det är alltid lika roligt och högtidligt att se och detta år hade jag med mig Systerdottern som älskar glitter och glamour och givetvis stortrivdes. Tills hon kom att tycka synd om mig eftersom jag "bara" har killar och inte får vara med och fixa med balklänning och frisyr. Hon tyckte att det är så mycket tråkigare med killar som man bara köper kostym och slips till. För att råda bot på problemet har hon lovat att moster ska få vara med och hjälpa henne den dag hon tar studenten.

78747-1775
Bild: Vicke

ENDAST FÖR DEKORATION...

78747-1771
Bild: Vicke

För någon vecka sen när vi var på Ikea höll jag nästan på att lämna varuhuset utan att ha köpt en endaste liten pinal. Började få lite smått panik och nästan svettas, är det verkligen så  det har blivit att Vicke lämnar ett Ikea varuhus utan att ha handlat något.  Det är snart precis som jag befarade när jag fick höra att mitt favoritvaruhus skulle komma så nära mig, att det inte var samma tjusning längre. Att det blir för lättilgängligt...

Men herregud något måste jag väl ha med mig ut genom kassorna , börjar vara dåligt för min image det här om jag åker från Ikea utan att  handlat något;)

Så när jag såg röret med Cucumismix hade jag genast lösningen på problemet, eller två problem egentligen. Jag skulle slippa gå tomhänt ut och detta skulle väl ändå vara en växt som passade mig perfekt. Behöver inte ens vattnas, måste bara hålla reda på att någon inte stoppar de i munnen. Eftersom följande stod på förpackningen "Endast för dekoration ej lämpliga att äta".  Undrar om man måste ta och sätta upp en liten varningsskylt;)

Kompletterade med en förpackning stenar för att få en komplett ny dekoration till mitt fat Hultet. Så i kväll har jag äntligen gjort ett litet ryck här hemma och har hunnit göra i ordning den nya dekorationen. Som inte tog många minuter att fixa och till en billig penning dessutom.

ROLIGA TÄVLINGAR

Tänkte jag skulle ta och tipsa alla söndagskvällssurfare om två stycken roliga tävlingar ni kan ta och roa er med :D

Den första hitar ni på Åhléns hemsida där ni ska inreda ett vardagsrum så mysigt som möjligt på tre minuter. Lovar er paret som sitter i soffan är inte så lätta att vara till lags för att de ska tycka att det är mysigt och ge en bra betyg på mysomtern. Tiden är också väldigt kort men prova ni om ni lyckas bättre än mig och jag lovar det är jättekul! Man har dessutom chansh att vinna ett presentkort .

78747-1770
Bild : Skärmdump Åhléns

Sen hittar ni den andra tävlingen hos Theas Rum  där ni kan vinna den jättefina personliga almanackan
 som så många ville ha förra året men blev utan. Jag tillhör en av de så nu är det bäst att jag genast susar vidare för att tävla. Tänk om jag skulle ha sån tur att vinna, *ler* vilket jag vet är liten risk eftersom jag aldrig brukar vinna. Men man kan alltid hoppas;)


HJÄLP ÄR DET REDAN HÖST

78747-1768
Bild:Vicke

Det har varit mycket den senaste tiden och jag har absolut inte hunnit med att "hösta" och göra det lite mysigare hemma. I fönstrena hänger de skira vita sommargardinerna ännu kvar och skriker till mig snälla snälla hjälp oss vi vill inte hänga kvar här det är ju så mörkt och trist utomhus;)

Längtar faktiskt efter en dag att bara få vara hemma och städa, ja det trodde jag inte att jag skulle kunna längta efter att få städa. Men nu gör jag det verkligen , vill inte bara få rent och fint utan även få byta ut de ljusa detaljerna mot lite mörkare och murrigare. Ta fram mera ljus och ljusstakar som varit förpassade till gömmor under de ljusa sommarmånaderna. Det är faktiskt höst och mörkt redan ute så det är verkligen dags att få lite höstmysigt inomhus också.

Eftersom det nog inte lär hända den här helgen heller så gjorde jag ett litet tappert försök att få lite höstmysigt i alla fall. Ica hade erbjudande på en liten ask Physalis och även om det inte är min favoritfrukt så fick de följa med mig hem.  Tänkte de kunde passa bra som en liten höstdekoration i någon skål , sen får vi väl försöka att inte titta åt något annat håll hela kvällen. Så kanske lite höstmyskänsla kan infinna sig i alla fall trots att jag inte riktigt hunnit med hösten som kommit av bara farten. Förstår inte vart all tid tar vägen;)

Vi får hoppas på en helg med lite extra timmar på dygnet så att vi får njuta av en lång härlig hösthelg.

TREVLIG HELG !

TYGTAVLA

78747-1767
Eget kollage med bild från Åhléns

Vet inte hur länge jag funderat på att fixa en tygtavla men det har aldrig bara blivit. Men nu när jag såg den fiffiga nyheten på Åhléns måste jag bara ta och göra en. Det fanns nämligen färdiga byggsatser till ramen som man behöver för att fästa tyget i. Lättare kan det väl inte bli och det bästa av allt man behöver inte kunna sy för att fixa en tavla av tyg. Det gäller bara att kunna hantera en häftpistol och det är jag bra på;)

Så nu ska jag ut på tygjakt...


TISDAGSTEMA - LJUD

Denna gång är tisdagstemat ljud och det är verkligen något som vi omger oss med i stort sett hela dagarna. Ljud av olika slag och olika volym , vissa trevliga och vissa mindre trevliga.

När killarna var små så var det många leksaker som hade ljud som kanske mamma och pappa blev lite småless på. Men nu när de inte är så små längre så kan jag bara konstatera att ljuden blir bara fler och fler och högre och högre.
* Musik
* Tv & Tv-spel
* Dator
Vi lever verkligen i en teknikvärld full av ljud...

För att vi föräldrar inte alltid ska behöva omringas av ljud från alla håll och kanter är ett par hörlurar räddningen;)

Så det blev mitt självklara val till dagens tema bild , H:s hörlurar som inte bara har bra ljud utan också är rätt så coola.

78747-1766
Bild: Vicke

Han har länge drömt om dessa hörlurar med ett motiv han gillar skull (döskalle) och såklart valde han de i sin absoluta favoritfärg rosa.

STORSTADS HELG:D

78747-1764
Bild: Vicke

Tillbaka till verkligheten igen då efter en härlig lång weekend i vår huvudstad Stockholm. *Ler* även om jag i går skrev om borta bra men hemma bäst så måste jag medge att det finns vissa saker borta som jag kunde haft några dagar till. Rätt så skönt att få bo på hotell och bara bli uppassad, för att inte tala om frukostbuffén ...

Den var något extra den frukosten som vi fick på Hotell Sheraton  där vi var lyckliga gäster  under denna helg . Tro nu för all del inte att det hör till vanligheterna att vi bor där när vi är i storstan , nej det bara råkade sig så denna gång eftersom resebyrån hade weekendspecialpris där. *Fniss*  kan bara säga att man kände sig lite bortkommen när man kom in genom den pampiga snurrdörren dragandes på sin lilla slitna svarta weekendresväska . Härlig kontrast till de enorma guldvagnarna i foajen fyllda med exklusiva resväskor med matchande små sminkväskor;)

Men nog kan jag lova att trots att  den nya mijön med all lyx och flärd som vi till vardags kanske inte är vana vid så njöt vi till fulla drag av det och den goda servicen. Frukosten som sagt var den bästa som jag någonsin har ätit, helt otroligt vad mycket mat helt sanslöst mycket egentligen. Att sen få sitta och titta ut på Stockholms Stadshus när man äter frukost är väl en toppenbonus och  det bästa av allt det fanns croissanter (säkert felstavat)  på buffén :D 

Som jag har längtat efter ett hotell med Croissanter till frukost sen jag fick det för två år sen i Göteborg. Ett mycket säkert kort för att vinna Vickes hotellhjärta är att ha servera de till morgonkaffet;)

Vad har vi pysslat med mer då ? För inte har vi väl rest över 100 mil för att bara bo på hotell...

Aboslut inte för lantisar som oss finns det massor att göra och njuta av i storstan, saker som man saknar hemma i byn och inte gör varje dag. 
 
Så vi hade en del saker på vår "lista" som vi ville hinna med under helgen

Cafébesök
Givetvis på favoriten Vetekatten, men lillasyster visade även oss ett nytt ställe i Sickla  Kolonigarden som är både en livsstilsbutik och servering och ligger i ett orangeri. Är övertygad om att det inte var sista gången vi fikade där , Sickla är sen tidigare ett favorit köpställe och det misstänker jag att även serveringen kommer att bli.

Restaurangbesök

Var en del av min present till maken (när han fyllde 18 med 22 års erfarenhet) och tack vare Sagas tips så kunde han få sin avnjuta sin favoritmat grillat i den underbart mysiga miljön på Melker Anderssons restaurang Grill
Vilkenperfekt kombination för en make som gillar grillat och fru som gillar inredning;) Men jag säger bara att det är nog maten jag kommer att minnas mest för den var gudomlig :)

Teaterbesök
Den andra delen av presenten var ett teaterbesök på den anrika gamla vackra teatern Vasan och det vill jag lova att vi fick skratta massor åt denna fars Otroligt het. 

Shopping
*Ler* ja det här kanske var en punkt som mest fanns med på min egen lilla lista över att göra, vilken tur då att jag har en så tålmodig shoppingmake med mig som sällskap. Bra på att bära kassar och gladeligen (lite överdrift kanske;) gå med mig  timme efter timme  i många av stadens affärer utan att tjata;)

Inredningsbutikerna vi besökt är många men där måste jag nog göra er lite besvikna för kassarna som följde med hem från de är väldigt få.  Men en och annan kasse från klädaffärer fick jag nog med mig och vilken tur då att jag alltid packar med mig en tom väska i resväskan. Vi åkte med en väska och kom hem med två, en gammal vana jag har sen mina Ikeashoppingsdagar och vanor är till för att följas eller hur.

Så som ni förstår så har vi haft en toppenhelg i storstan och en utav de sakerna som jag ändå tycker är häftigast med Stockholm är alla människor. Så många många och så många olika härliga personligheter, tycker det är så underbart  att se. Det är minsann annat än hemma i byn, som jag sa när vi var på bio " Det är fler människor i toakön här i storstan än vad man ser hemma i byn på en hel vecka;)

Stockholm visade sig från sin allra bästa sida på söndag när det var dags att bege sig hemåt igen , strålande sol och 18 grader varmt. Härligt  det var när vi stosade omkring i Gamla Stan och det var det  faktiskt också att komma hem igen härligt. Härligt att lämna storstadens puls för lugnet för ett tag igen innan vi tröttnar på det och det är dags för en ny resa:)

78747-1765
Bild: Vicke

Om någon från Sheraton råkar läsa det här så lovar jag att inte en enda av era små söta flaskor med skönhetsmedel kom med hem *håller fingrarna i kors* .
RSS 2.0