ATT VARA HUSÄGAREJa ni det finns faktiskt tillfällen då man önskar man bodde i en lägenhet i stället för ett eget hus, och förra helgen var verkligen ett sånt tillfälle.

För att göra en lång historia kort så fick vi en vattenläcka i vintras, maken lyckades få stopp på den och fixa det tillfälligt. Sen var det då dags att anmäla skadan till Försäkringsbolaget, för övrigt vår första skada på de 19 år vi bott i huset. Trodde det skulle räcka med ett telefonsamtal så skulle resten fixa sig, men men som vanligt när det gäller försäkringar så är de bra så länge man betalar premien och inget händer;)

Vårt hus var för gammalt hela 19 år som sagt var, så det var inte många kronor vi skulle få via försäkringen och det hela skulle bli en kostsam historia som skulle svida rejält i plånboken.

Nåja tur i oturen att man har en händig man då , som kan köra både grävmaskin och dra rör själv...

Så förra helgen var det då dags att skrida till verket, även om maken är händig behövde han sent sent på lördag kväll viss assistans att få in två stycken rör i huset. Tonåringen och Frun (jag) fick komma till undsättning och agera assistenter, *ler* men jag måste nog erkänna att jag inte var det gladaste assistenten på jorden. Lördag kväll klockan var över tio och naturligtvis började det regna när vi stod där nere i "gropen" och kämpade med dessa j***a rör...

Jag var inte nådig över vilket aber det faktiskt var att bo i hus att allt vore mycket enklare om man bodde i lägenhet, då skulle man slipppa både vattenläckage, fula fasader som vår (pga val av fel färgmärke när vi målade om för fyra år sen), rutten bro och rutten balkong...

Ju längre tid det tog och ju tuffare det var att försöka få in de förbannade rören ju fler fel han jag hitta på vårt hus. Bestämde mig lite smått för att lägenhet is the shit , lerig trött och frusen som jag var.

*Fniss* kan ju säga att det gick över redan nästa dag , för nog är det härligt att bo i hus och jag älskar ju vårt hus trots alla små skador och skavanker som det fått sen vi byggde det.

Men visst måste jag erkänna att det skulle vara bra allt mycket roligare att lägga pengar på lite tapeter, rolig badrumsinredning och sånt i stället för på rör och fasadfärg.

Medaljens baksida med att bo i hus kanske man skulle kunna säga...

Hoppas ni haft en trevlig helg det har jag!

RYSSVÄRME

Bild: Vicke

Helt otroligt säger jag bara, vilket väder vi har haft i flera dagar nu rena sommarhettan och det är bara den 19 maj i dag. Inte klokt (tolka positivt) egentligen vad fort allt gått det är inte länge sen vi hade snö och vitt på marken och nu är det hur grönt som helst. Det har fullkomligt expolderat, grönskan alltså och jag tror minsann vi det här året hoppat över våren gått från vårvinter direkt till sommaren.

Inte mig emot, skulle heller inte ha något emot att det fortsätter på det här viset länge länge till. Bara att passa på att njuta, *ler* nästan så man måste nypa sig själv i armen emellanåt för att se om det bara är en dröm och dags att vakna upp;)

Kontrasterna känns så stora när man liksom hoppar över en hel årstid så att säga, tänkt på det när jag tagit min sedvanliga kvällsprommis *stolt* att munderingen ändrats drastiskt bara på några dagar. Från vindjacka, fleece, fodrade brallor och långfillingar till shorts och t-shirt , det är faktiskt en häftig känsla.

*Ler* kanske bäst att förtydliga att det inte är munderingen jag är stolt över utan mig själv, eller det faktum att jag är så duktig och tar mig i väg på prommis. Jobbets stegtävling är den bästa spark i baken jag fått på länge, för nu är det ett riktigt måste att ta sig ut när man kommer hem och ser hur sjukt lite steg man fått i hop på jobbet.

Varma soliga häftiga (vår)sommarkänslor till er alla!

FYRA ÅRI dag är det ingen vanlig dag i dag är det inte bara Norges Nationaldag utan även Vickes Bloggs födelsedag, hurra hurra hurra.

Det var den sjuttonde maj 2006 som jag tog de första stapplande Vicke stegen ut i bloggvärlden, en helt ny och okänd värld för lilla mig. Jag hade egentligen noll koll på vad det egentligen innebar , hur det funkade eller vad jag ville eller vart jag skulle med min blogg...

Men i dag fyra år senare när jag ser i backspegeln och reflekterar över vad mycket som hänt sen dess:

-Jag minns så väl den dagen jag fick min första kommentar (då räknar jag inte min första läsare Lillasyster)
-Jag minns också vilken lycka det var när den stora idolen och inspiratören Frida lämnat ett avtryck hos mig
-Jag minns också hur pirrigt det var att själv börja skriva kommentarer hos favoritbloggarna
-Jag minns såklart hur kul det var när de började kommentera hos mig
-Jag minns hur dessa kommentarer hos varandra utvecklades till mer, hur somliga av de i dag är mina vänner
-Jag minns att jag fick vara med om smygpremiär på mitt favvovaruhus Ikea som öppnade i en stad nära mig
-Jag minns hur oerhört nervöst det var inför första ir.l träffarna med (blogg)vänner både hos de och hos mig
-Jag minns vår tjejträff i Piteå då det där med att vara nervös för att träffas inte existerade
-Jag minns besöket på Formex
-Jag minns fotograferingen i Funkisfriggeboden
-Jag minns det celebra besöket i Funkisfriggeboden

Min lista över positiva minnen och roliga saker jag fått uppleva tack vare min blogg skulle jag kunna skriva hur lång som helst. Men det är ingen som orkar följa med mig på den låååååånga resan i minnenas allé så jag väljer ut några av gobitarna.

Hade någon i maj 2006 sagt till mig att jag skulle få vara med om allt detta och lite till tack vare ett litet infall att börja blogga hade jag nog skratta i hjäl mig. För vem hade väl trott på någon sån historia...

Men i dag med facit i hand är jag så oerhört tacksam, för detta är varken en rolig historia eller en saga utan en alldeles fantastisk och sann tillbakablick på fyra år med Vickes Blogg!

Är så oerhört tacksam över att jag tog språnget ut i en okänd värld och jag tror också att jag på många sätt "vuxit" under resans gång. Att jag lärt mig så oerhört mycket att jag fått så oerhört mycket tack vare just det beslutet:D

Till sist vill jag tacka er alla läsare för vad vore väl Vickes Blogg utan alla er härliga människor där ute i Cybervärlden. Tack för att ni finns !

CELEBERT BESÖK

Lovade berätta mer för er om vårt mycket speciella besök i montern på Vårmässan...Är säker på att dessa två herrar inte behöver någon ytterligare presentation för Simon och Tomas bör ju alla normalt allmänbildade (läs inredningstokar) mer än väl känna till.

Hur som helst veckan innan mässan höll jag och min kollega/kompis som jag skulle jobba med i montern på att skoja på FB att de enda besökarna vi inte ville ha var just precis Simon och Tomas. *Fniss* för hur sjutton skulle vi kunna förklara för två stora inredningsgurun att vi faktiskt gillar både Svensk Furu och vitt.  Ni som sett de på Tv eller lyssnat till deras föreläsningar förstår nog precis vad vi menar...

Men i alla fall redan första mässdagen hände precis det vi misstänkte kunde hända, självaste Simon och Tomas kom till vår monter. *Ler* men det gick riktigt riktigt bra måste jag säga jag lyckades lotsa in de utan att snubbla i trapporna eller drabbas av tunghäfta. De hade  heller inget emot vår Svenska Furu inte vad de sa i alla fall , utan de sa att det var really nice. Däremot att väggarna var vita var de ju såklart tvugna att anmärka på (men med glimten i ögat), jag var snabb på att "försvara" mitt färgval och  förklarade helt kort och koncist att : I like White

Nåja besöket var inget vi behövt frukta för utan tvärtemot mycket mycket trevligt, det var två väldigt glada och trevliga herrar som gav oss tummen upp för Funkisfriggeboden. Superkul och jag är så imponerad över att min kompis var så snabbtänkt och hann få fram kameran och fråga de om hon fick ta en bild.

Härligt jobbat försäljarkollegan, tack för det är ju alltid bra att ha bildbevis på att man haft besök av två livs levande Inredningskändisar i sin Funkisfriggebod. Ett riktigt kodakmoment!

RESESKILDRING

Så är vi hemma igen efter en hel helgs äventyr i Luleå och Vårmässan, visserligen är det väl egentligen bara jag som är hemma. Funkisfriggeboden är nästan  hemma, den står hos Heikkiläs i väntan på att ängarna ska torka upp så att de kan köra med hjullastaren över de för att ställa tillbaks den.

Ni förstår säkert att jag både väntar och längtar på att få tillbaka den hem, det börjar ju bli dags för projekt inreda altanen.

I alla fall här kommer den utlovade rapporten från mässan för er som inte var med...Sammanfattningsvis skulle man kunna säga att det varit en hektisk helg men framförallt oerhört rolig, både tack vare alla trevliga besökare och det trevliga sällskapet i montern av två "kollegor" .

Man får en energikick av att åka ut på det här viset och få träffa så mycket nytt folk, många spännande möten med människor som är givande på så många sätt. Har också lärt mig mycket de här dagarna och det har varit riktigt roligt att få höra besökarnas tankar om olika användningsområden för Funksifriggeboden. 

T.ex en kvinna med gröna fingrar som direkt såg potentialen i den , hon skulle driva upp sina plantor i den under våren och sen när det var dags för de att flytta ut så skulle hon flytta in...

Det var ett exempel men det fanns många fler tankar, så man skulle kunna säga att ordet Mångfunktionell stämmer väl in på den. En annan sak som också kändes väldigt roligt var den väldigt positiva respons vi möttes av hos våra "gäster". Så kul att både höra och se deras reaktioner och höra deras reflektioner...

Frågorna var varierande allt från tekniska frågor till frågor om inredningen, kul kul är verkligen så glad att jag följde med min Funkisfriggebod på resa denna gång.

Vill passa på att tacka alla besökare och kollegorna för en mycket  mycket trevlig helg!

Förresten så har vi haft ett mycket speciellt besök som jag berättar mer om i morgon...

TRAILERHade tänkt knåpa i hop ett litet "reportage" från helgens mässa och äventyr med Funkisfriggeboden men mina ögon behöver få lite vila så jag återkommer i morgon...

PACKAT OCH KLART
Då var det packat och klart, Funkisfriggeboden står redan på plats i Luleå och väntar på oss och framförallt på massor av mässbesökare.

Så tidigt i morgon bitti bär det av de 17 milen till Luleå för att göra den sällskap och jag hoppas att det är fler som tänker göra det i helgen. Göra oss sällskap alltså, ser fram emot en härlig inspirerande helg på Vårmässan ...

Önskar er alla en riktigt trevlig helg och hoppas vädrets makter är med oss som ska stå utomhus hela långa helgen så vi får njuta av solens värmande vårstrålar!

Har packat med mig kameran så att även ni som inte har möjlighet att få se lite bilder från mässan, och till er andra som tänkt komma så säger jag än en gång:
VARMT VÄLKOMNA!

EFTERLYSNING

En morgon när jag kikade ut genom fönstret möttes jag av denna syn...Tomt, platsen där min älskade Funkisfriggebod stått gapade tomt den var spålöst försvunnen...

*Ler* skojar bara, visserligen var den borta det är helt sant men jag vet precis vart den tagit vägen och varför.

Det är nämligen så att det är dags för den att åka ut på en ny roadtripp och den här gången blir det åt motsatt riktning jämfört med förra trippen som var norrut i vårt län.  Närmare bestämt Luleå och Vårmässan på Arcus, så där kan ni som vill se Funkisfriggeboden och även träffa lilla mig i.rl. göra ett besök vi kommer att finnas där hela långa helgen från 7-9 maj.

Så varmt välkomna till Heikkiläs Såg och Hyvleris monter som ni hittar utomhus U23 !

VÅR ??
Sköna Maj Välkommen, ja nog kan man börja undra om det verkligen stämmer att vi nu är inne i maj månad och våren är på antågande. För när man kikar ut genom fönstret är det bara grått och trist regnet bara fortsätter ösa ner, flera dagar sen solen visade sig och i fredags var det inte regndroppar som föll från skyn utan snö. Tre grader visar termometern usch!

Nu låter jag som värsta pessimisten, men det är nog vädret som även är orsak till det. Den här tiden ska man ju spritta av värkänslor och det är stört omöjligt utan sol och värme;)

 Visst ska försöka tänka positivt att det är bra att det regnar, det ska väl om inte annat sätta fart på snösmältningen för vi har faktiskt rätt så gott om den varan kvar ännu. Som ni förstår så längtar jag efter vår och värmen nu, efter en mycket mycket lång, mörk och  kall vinter.  Så om ni vädergudarna är så moderna att ni  läser bloggar kan ni väl se till att min önskan och längtan om sol och värme går i uppfyllelse.

Vi har i alla fall gjort vårt bästa för att hjälpa våren på traven i dag, för här har alla vinterkläder förpassats från hallen till  både förråd och tvättmaskin. Nu säger vi bara vägra varma tjocka jackor det är hög tid för att få ta på sig den lite ljusare tunnare saken som så snällt väntat i flera månader på att komma fram ur gömmorna. Bort med yllesockar och tjocka skor och fram med lite mer flärd och högre klackar igen, det är vår!

*Ler* förresten en upptäckt som vi gjorde i dag var att det är väldigt mycket mindre plagg att både tvätta och föra undan när de små liven förvanldats till Tonåringar. För i deras värld existerar inte sånt som långkallingar, vinterskor, täckisar eller tjocka handskar , nej nej same same året om oavsett väder och vind. Man köper sig ett par skateskor som man lufsar omkring i året runt, har insett att det faktiskt är ganska praktiskt den dan man ska byta säsong i hallen i alla fall så jag tror minsann jag slutar tjata om varma kläder framöver;)

Hoppas ni haft en härlig Valborgshelg och att ni har haft lite bättre tur med vädret och om det är någon som sett solen så tala om för den att den ska bege sig längre norrut också för att tina upp en vinterfrusen Vicke:D
RSS 2.0