VACKER BRICKA

78747-162378747-1622
Bild: Designonline

Med denna vackra bricka Majamoo i formpressad björk skulle det vara en ren fröjd att bära ut sommarfikat till altanen. Den är desingad utav Jani Martikainen och tillverkad i formpressad björk. Vill man klicka hem den så går det bra att göra på Designonline.

Den har verkligen ett formspråk som jag gillar och heltklart en viss likhet med ett soffbord som jag också är så förtjus i men tyvärr inte ägare utav. Swedeses Flower men denna bricka skulle kunna bli det perfekta alternativet och helt klart mycket billigare än ett soffbord om nu 719 kr är billigt för en bricka;)

Kanske en sak att lägga på önskelistan till sommarens födelsedag ...

Ha en bra fredag!

RARA BLOGGVÄNNER

78747-1626
Bild: Vicke

Att avsluta varje dag och vara tacksam för något som hänt under dagen är något jag försöker göra. För det är så lätt att bara rusa i väg och glömma bort att se och uppskatta det små sakerna här i livet. Att bara ta så mycket för givet...

I går kväll var jag nog mer än tacksam över en så rolig överraskning som väntade mig hemma efter en dag på jobbet. Jag hade fått post och då menar jag inte ett sånt där tunnt brunt kuvert som man måste betala för. Utan ett tjockt vaderat ett på vilket det stod mitt namn. Skrivet med så vacker handstil och til och med adresslappen var ett konstverk i sig!

*Ler* nog för att jag visste att jag skulle få brev utav denna tjej med lite läsning, men att det också innehöll ett paket.  Till MIG oj oj vad jag blev glad och vilket paket så vackert och omsorgsfullt inslaget, ni ser ju själv och jag tror nog att många av er kan räkna ut vem som skickat det när ni ser den söta lilla nallen.  Jag som annars bara sliter upp paket i normala fall , satt och beundrade det länge och väl. Riktigt njöt utav spänningen och den vackra inslagningen ville suga på karamellen så länge som möjligt.

Så jag satt där med ett stort leende på mina läppar och ett varmt hjärta och bara tittade...
Maken hade inte ens velat ringa mig för att berätta att jag fått post för att han vet att han då skulle bli tvungen att stilla min nyfikenhet genast och öppna det vadderade kuvertet. För att avslöja för mig vad det innehåller, så nyfiken är jag inte att han skulle få öppna själva paketet;) Han trodde inte det var sant, men hallå vad är det med dig ska du inte öppna det??

*Fniss* Javisst det kanske man ska göra öppna det måste bara hämta kameran först;) Mitt hjärta tog ett glädjeskutt när jag såg innehållet. Citatböcker och jag som gillar citat och har letat såna böcker senast förra våren!

Har redan hittat ett favortcitat
De människor som får mest ut av livet
är inte de som levt ett sekel
utan de som har levt varenda minut.
COLETTE

Men vet ni det var egentligen inte gåvan i sig som gav mig den största glädjen utan de rara orden  på korten och själva tanken bakom det. Så nu har jag lärt mig två nya saker om rara Sara , hon är inte bara duktig på att fota och inreda utan hon är en mästare på att göra  vackra paket och har en underbart vacker handstil!

Här är ett litet citat som genast fick mig att tänka på bokens avsändare
Jag tror jag är allergisk mot mornar.
SNOBBEN

Oj oj vad långt inlägg det blev var inte min avsikt men det är så svårt att med ord försöka formulera vad man tänker och känner en sån här gång:D

Min tacksamhetstanke i går kväll gick givetvis till bloggvärlden och alla underbara nya vänner jag fått genom den. Vänner jag aldrig annars skulle ha lärt känna och det är många av er därute i cyber som blivit det för mig!
KRAM PÅ ER ALLA!!

JAKTEN PÅ EN ILLUSION

Oj oj vilket svårt tisdagstema det var denna vecka...

Illusion hur ska man gestalta det med sin kamera , svårt det var verkligen en utmmaning. Det första jag kom att tänka på var Trollkarl. Tänk om man skulle be killarna klä ut sig, *fniss* de skulle säkert idiotförklara mig så det är bäst att låta bli.

I min desperation tog  jag till och med fram ordlistan för att få lite hjälp.  Där det stod bedräglig förhoppning - felaktig uppfattning som förklaring. Inte blev jag så speciellt hjälpt utav det så det var bara att gå vidare jag ringde en vän alltså min syster som är lärare. Hon måste ju bara veta vad man kan fota i det temat och visst kunde jag publicera den bilden jag hade tänkt på när det gällde illusion. En bild jag tagit förra våren när vi var och fiskade .

78747-1625
Bild: Vicke

Kändes förresten lite trist för det är ju en bild jag haft med tidigare på bloggen. Skulle vara kul med någon ny bild så jag tog med kameran på min motionsrunda.
När jag genade i väg över ängen så kom jag ju på det den perfekta illusionen är ju faktiskt skuggan. För det är verkligen en bedräglig förhoppning - feklaktig uppfattning och det stort. För så lång och smal som min skugga är önskar jag kanske att jag skulle vara men så är absolut INTE fallet;)

78747-1624
Bild: Privat

 Även om jag redan haft en skuggbild med på tisdagstemat tidigare kändes det OK för det här var ju en sommarskugga;) Dessutom var det inte bara själva bilden som var en illusion utan det var även mina tankar och syner fulla utav. För jag hade ju tänkt promenera efter en grusväg i skogen , men jag både såg och hörde björnen överallt . Man har ju sett en björn i närheten utav vart vi bor , *ler* så det var med raska steg jag vände riktning och  i stället promenerade på asfaltväg bland bebyggelse.Förhoppningsvis trygg från alla stygga björnar.

Innan jag var hemma hade jag hittat en till illusion för i den här spruckna väggfärgen såg jag något helt annat. Så den illusione tillägnar jag Er alla:) 

 Så min jakt på  illusioner gav faktiskt resultat både i bild , syn och tanke det är väl en helt ok tolkning av tisdagstemat.

TANKE BLEV HANDLING...

78747-1616
Bild: Vicke

Nu hänger den där på riktigt tavlan med stort T som jag velat ha ända sen jag la ögonen på den första gången förra sommaren. Har ju gjort lite fotmontage här tidigare för att se hur det skulle se ut med den ovanför soffan. Men nu vet jag att det är ännu finare i verkligheten än det såg ut på den bilden. Den passade helt perfekt till både soffan och platsen den hänger på. Är så glad, tänk att man kan bli så glad över en tavla:D

Inte så svårt då för er att räkna ut vart jag varit i dag då...
Min morsdag har varit toppen började med frukost på sängen och sen fortsatte dagen så bra. För finns det något bättre ställe att ta sin Ikeatokiga mamma (fru) till än det stora varuhuset. *ler* Visst var det väl litegrann också för att maken hade ett jobbärende dit. Men det låter mycket bättre så här på morsdag och allt att säga att det var för min skull vi åkte dit.

Ikea hade verkligen tänkt på alla mammor i dag .  För hade man Familykortet kunde man i restaurangen äta två och betala för en eller något sånt och sen fick man ett paket kaffe i present .Dessutom hade vi en familykupong som gav oss gratis rabarberkaka med vaniljvisp till efterätt. Vi fick med andra ord en riktig brak middag till billig penning:)

 Så typiskt Ikea att tänka på både en billig morsdagsmiddag för hela familjen och present till mamma.  Vilken suverän idé utav Ikea för alla mammor blir så glada över både present och billig mat så de shoppar desto mer;)

Ni ser ju bara på hur det påverkade mig som äntligen köpte tavlan jag så länge velat ha.

DAN FÖRE MORSDAG BLEV HUSMORSDAG

78747-1614
Bild: Vicke

I morgon är det alltså morsdag men i dag har jag nog haft lite utav en husmors dag;)
Bakat har jag gjort nästan hela dagen , men så kul det var för det är evigheter sen jag bakat matbröd. Dessutom är det alltid roligt att pröva nya recept och det är precis det jag gjort i dag. Tre stycken helt nya och dessutom är alla tre nätrecept. 

Nästa helg har vi konfirmations bjudning och jag har börjat förbereda lite utav buffén redan i dag. Gillar saker man kan förbereda och göra klart i god tid. Hatar att stressa i sista minuten innan gästerna kommer och en vecka i förväg det kan man väl verkligen kalla god tid;)

Så i dag blev det Brytbröd med solroskärnor som var både gott och lättbakat och passande till en buffé.  Sen har jag gjort två olika sorters matmuffins som också var både goda och lättbakade.  De första var med fetaost och soltorkade tomater som jag fått receptet utav gulliga Erika som var så rar och mailade mig det ! Tack snälla rara du:D   Sen var det då lite ost och salami muffins som fick avsluta mitt bageri för den här dagen. Nu är det bara att plocka fram de ur frysen nästa helg och hoppas att de faller även gästerna i smaken;)

Så i morgon tänker jag bara ha en lång härlig skön morsdag med en massa uppassning av mina barn. För det är väl det som är meningen en sån dag:)

Ha en fortsatt trevlig helg!

VÅRENS FÖRSTA BLOMMA;)

78747-1613
Bild: Vicke

Vårens första blomma har jag hittat ute på vår bro. Blir så avis på alla er som bor i sydligare nejder och bloggar om era fina blommor. *Fniss* Så jag var ju bara tvungen att föreviga den vita penseén som förövrigt nog är de enda blommor man vågar satsa på här uppe i norr än så länge. Sån tur då att den frosttåliga blomman är så fin och tillhör en av mina absoluta favoriter.

I dag har det varit en riktigt härlig vårdag med både sol och värme. Vilken tur för i dag var det Urban och enligt bondepraktikan ska man ha päls på sig när det är  Erik och skjorta på Urban för att det ska bli en bra sommar. Det har stämt mycket bra så nu är det bara att hålla tummarna att de gamla talesätten håller än så får vi en toppensommar.

Men egentligen så har jag bara hört uttrycket på Tornedalsfinska och det låter faktiskt mycket bättre än översättningen. *ler* Fast jag är inte så speceillt bra att skriva på finska och ni är nog kanske inte så bra på att läsa det;)

Hoppas finvädret håller i sig även i morgon så vi kan få packa upp våra nya trädgårdsmöbler som vi fyndade på rean i höstas. Det var verkligen tur att maken övertalade mig att låta bli att slita ut de från kartongen direkt vi kom hem med de. För nu har vi något roligt att se fram emot den här våren i stället:D

Önskar er alla en toppenhelg!

DAGENS BILD

78747-1612
Bild: Vicke

Dagens bilder har jag tagit när jag och H var ute i härliga vårvädret och cyklade. Vi var och kollade in vårfloden och de höga vattennivåerna. Det är verkligen mycket vatten och högt vatten på många ställen...

Här tar cykelvägen slut pga vattnets framfart, fågelskådningstornet och grillplatserna i Ekoparken är långt under vatten. Naturens krafter är ganska faschinerande och mäktiga.

H blev nog lite småless på att behöva stanna cykeln hela tiden för att mamma skulle fota. Så han började fundera på hur han skulle bygga någon slags anordning jag kunde fästa kameran i cykeln med och så bara ha en knapp i jackan som jag tryckte på när jag ville ha en bild.  Fiffigt !

Så det är väl bara och vänta och se när uppfinningen är klar;)

GOD NATT PÅ ER!

SIFFROR

Denna tisdag hade jag absolut inga svårigheter att hitta det rätta motivet att fota till tisdagstemat för siffror finns det väldigt gott om i mitt liv;)

78747-1611
Bild: Vicke

Eftersom det faktiskt är något som jag gillar och umgås med flitigt både på dagarna och kvällarna, siffror alltså...

SJU SORTERS KAKOR

Först måste jag ta och rapportera att solen och värmen äntligen börjar vara på väg till oss. I morse vaknade jag till strålande sol och lite varmare har det varit i dag:D

Så helgens hopplöshet har förbytts till förnyat hopp;)

Våren och försommaren brukar vara en tid utav fester och högtider som ska firas och de olka festerna avlöser varandra i många familjer. Det är konfirmation, studenter, skolavslutningar ...

Något som blivit populärt igen är både småkakor och fina fat att servera de på och med  tanke på stundande högtider så tyckte jag att ett inspirationskollage på kakfat passar bra.

78747-1610
Bild: Eget kollage med bild från respektive företag

KAKFAT PÅ FOT
You deserve från Kraitz finns på Designonline
Tårtfatet Trevlig från Ikea
I Cult Designs serie Gracils finns detta vackra tårtfat
Kakfat med brodyr kan du beställa från Ellos

VÅNINGS KAKFAT
Ikea 365+ kakfatet har jag ännu ej lyckats hitta i butik
Även om Rusta inte är min favoritaffär gjorde jag ett besök där för att se kakfatet i melamin som skulle passa att ha ute på altanen i sommar i den limegröna färgen.
Bengt och Lottas underbara fat hittar man hos Formodesign i flera olka mönster och med både två och tre våningar.

Kakor är förresten inte det enda man kan ha på dessa fina fat det funkar precis lika bra med godis eller om man vill vara lite nyttigare så kan man lägga frukt på de;)

Koziols kakfat finns att klicka hem hos Favoritsaker i många olika färger

Förresten ska jag ta och passa på och efterlysa ert bästa buffé recept för hos oss är det snart dags för Tonåringens konfirmation. Så alla tips om lättare mat vi kunde servera efter kyrkobesöket till våra gäster mottages tacksamt! Det ska vara sånt som man inte behöver stå och värma utan kan servera kallt och förberda dagarna innan.  Om ni har något bra recept att dela med er utav så maila gärna mig på vickesblogg(snabela)hotmailpunktcom;)

DAGS ATT SLUTA HOPPAS ?

78747-1608
Bild: Vicke

Jag fortsätter väl mina rapporter om våren och fina vädret som aldrig verkar komma till mina breddgrader. Stackars knopp nog har du blivit grundlurad för det är nog så att det inte blir varken någon vår eller sommar här. Tror faktiskt att det är höst för precis så har det kännts denna helg.

Förutom en liten liten stund i dag då solen letade sig fram, fåglarna kvittrade och jag var ute njöt och arbetade med att rensa vår 70 m långa häck. Samtidigt som jag planerade för allt jag skulle hinna med denna underbara dag då plötsligt hela himlen öppnade sig igen...

Så man skulle kunna säga att största delen utav helgen har regnet  fullkomligt öst ner och vi har till och med haft åska som jag vet att en viss Camilla skulle gilla:)   *Ler* Tänk att för ett tag sen var det jag som fullkomligt prisade regnet och nu är det helt tvärtom. Aldrig är man riktigt nöjd med vädret, antingen för kallt eller för varmt, för torrt eller för blött. Visst är det konstigt;)

Hoppas ni andra haft bättre tur med vädret den här helgen!

KNOPP GER HOPP...

Kanske kanske den äntligen är på väg även till våra breddgrader den efterlängtade våren. Trots att det ännu känns riktigt kallt ute så har det börjat knoppas på både syrén och björk.

78747-1607
Bild: Vicke

Det kan väl inte vara något annat än ett tecken att våren, solen och värmen snart är här:D

Hoppas ni alla får en riktigt härlig vårhelg !!

Lovar jag ska svara på alla era snälla kommentarer i förra inlägget när jag inte är så trött,  typ i morgon ;)

KRAM

VICKES BLOGG FIRAR 1 ÅR

Helt otroligt det har redan gått ett år sen jag bestämde mig för att börja blogga. Närmare bestämt den 17 maj 2006 var dagen då jag började. Det var inte långt före det som min lillasyster invigde mig i bloggvärlden och tipsade mig om Husmusens blogg som också blev början till något helt nytt för mig. Hittade massor av andra bra bloggar via Husmusen och  en helt ny värld öppnade sig. Ganska snart bestämde jag mig för att ta det stora språnget. Att själv börja blogga...

Hade länge drömt om att ha en egen hemsida men hade absolut ingen kunskap. Så detta med att blogga kändes som ett lockande och mycket enklare alternativ. 

Tyckte Saras idé om en slags resumé över året som gått var så suverän så jag tänker absolut härma henne och göra något liknande. Är helt övertygad om att den gulliga tjejen inte har något emot det och dessutom var hon en utav de första bloggarna jag började läsa efter Husmusen:)

Så här kommer saker jag speciellt minns från mitt första bloggår

78747-1605
Bild: Vicke

Maj -06
Mina första stapplande steg som bloggare togs och jag hade en trogen läsare och kommentator i början. Tack för det lillasyster!  För även tacka dig för att du hjälpte mig hitta till denna underbara nya värld:D
Juni-06
Att inte bara skriva om prylar och inredning utan även försöka väva in lite personligt i bloggen var något jag började med denna månad.  Det var bland annat lite om min mammas 70-års dag. Men det är nog familjeliv som är det som är svårast att skriva om. Man blir lite rädd att lämna ut för mycket om sig själv och sin familj eftersom man inte vet vem som läser. På något sätt känns det nog värre när folk i min närhet läser det gör mig så nervös. Kanske är det för att jag bor på ett litet ställe som gör det. Blir det för offenligt i lilla byn med Vickes Blogg. För i bland får man höra "vi vet ALLT ni gör för det läser vi på bloggen".  Så det kan ge en lite kalla fötter i bland det är lättare på något sätt när obekanta läser . Men man får försöka att inte bry sig vad andra tycker och inte glömma bort att det är för att det är roligt man bloggar:D
Juli-06
Jag var med i färgveckan vilket var jättekul och det är speciellt inlägget med blå som jag minns. *ler* Det är nog utav två orsaker . Den första var på affären när jag letade en viss blå öl och inte hittade då jag träffade en bekant. Som sa att  det fanns en massa andra sorter . Hur förklarar man att det absolut måste vara just den ölen? Att jag ska fota den;) Hur galen skulle de tro att man är?
Sen när jag höll på att fota  min tolkning av blå hade H besök och killarna frågade honom varför hans mamma fotar öl??;)
Augusti-06
Började visa mer bilder från vårt hem och tyvärr drabbades jag ganska snart av min första elaka kommentar. Vilket gjorde mig verkligen både sårad och ledssen.  Det är nog en utav de enda negativa minnenan jag har från mitt bloggande för bloggvärlden är en positiv värld. Vilket jag också  verkligen fick erfara denna gång stödet jag fick från mina bloggvänner var otroligt!
September-06
Min kamera var  och är något som används flitigare och flitigare och det är verkligen tur att man bor lite avsides. För skulle grannarna se mig krypandes i gräset tidigt på morgonen för att försöka fånga frosten och solens strålar skulle de nog tro man blivit tokig;)
Oktober-06
Hade länge varit avis på alla duktiga bloggare som satte i hop så fina kollage och jag började så smått försöka mig på egna i paint. Kul det där men jag hade och har mycket kvar att lära mig...


78747-1606
Bild: Vicke

November-06
Två megastora upplevelser fick jag denna månad tack vare bloggen. Först förhandsvisningen utav det nya Ikeavaruhuset i Haparanda och sen en pirrig träff utav en bloggvän Saga i verkliga livet:D
Jag hoppas på att det blir fler av mina bloggvänner jag får träffa I.R.L
December-06
Än en gång har lillasyster ett finger med i spelet när hon föreslår att jag ska blogga om byns inredningsbutiker Inredningsbutiken och Trendia.  Som var både kul och spännande samtidigt som det kändes lite pirrigt.
Så att vi gör ett besök för att se deras fina adventshem är självklart denna december månad som för övrigt är välfylld utav kollage.
Januari-07
Nytt år påbörjas och också ett nytt liv en liten Skrutt kommer till världen och glädjen hos både stora och små är stor:D  En annan rolig sak som jag börjat delta i är tisdagstema.
Februari-07
En light makeover av vardagsrummet görs och så många kommentarer som det inlägget genererar har jag inte fått sen Ikeabesöket. Jättekul!
Mars-07
Att jag skickade med kameran med Tonåringen till hans beök på Ishotellet i Jukkasjärvi var så bra. För vilka vackra bilder han hade med sig hem!! Det var en imponerad mamma som fick tillbaka kameran.
April-07
I samband med tisdagstemat djur utlyser jag en tävling där man ska ge namn åt vårt välkomstfår. Tyvärr meddelar jag inte juryns beslut eftersom tråkiga saker kommer emellan. Men jag ska absolut göra det denna vecka och en vinnare är redan utsedd.

Oj oj vad långt det blev det var inte min tanke men när man skriver om något så roligt som bloggen så är det svårt att fatta sig kort. Hoppas ni inte somnat av utmattning!

Så nu ska jag runda av genom att tacka Er ALLA för den glädje ni ger mig !!
KRAM PÅ ER ALLA

TAVEL TANKAR

78747-1604
Bild: Vicke kompletterad med tavla från Ikea

För tillfället är väggen ovanför vår soffa i stort behov utav någon slags utsmyckning. Det är väldigt tomt sedan vi tog ner filttyget som varit där  under vardagsrummets orangea tid.

Har bara lite svårt att bestämma mig för vad det ska bli dit. Kanske man skulle göra en tygtavla utav något snyggt tyg. Ganska praktiskt också eftersom det är lätt att förändra och variera. Eller kanske inte kanske man ska ha en tavla där som är rätt så neutral i färgerna som passar till vilken accent som helst.

Naturligtvis går mina tankar genast till tavlan med stort T som jag stått och beundrat nästa varje Ikeabesök sedan förra sommaren. Så jag har lekt lite i Paint klippt och klistrat för att få en lite klarare bild hur det skulle se ut med tavlan i vårt vardagsrum.  Kan konstatera att  det kanske inte vore så tokigt i alla fall med en Pjätteryd  ovanför soffan och att jag gillar tavlan är det ingen tvekan om . Men den måste även kännas rätt i rummet.

Det är väl bäst att ta och kika på den här bilden och fundera och fundera...

Förhoppningsvis kommer jag snart fram till ett beslut  och kan göra slag i saken vilken det nu blir;)

Ha en riktigt trevlig helgdag i morgon!

HÅLLBAR

78747-1602
Bild:  Vicke

Hållbar är tisdagstemat denna gång och  vår gamla timrade utebastu är faktiskt en bra symbol för det.Den är byggd utav min farfar för länge länge sen. Har varit en hölada som vi sen för några år sen plockade ner och satte upp bakom vårt hus. Det blev en mycket förträfflig utebastu som gett oss många mysiga stunder.

Så att det är en hållbar byggnad är det ingen tvekan om för den är  kanske en 80-100 år gammal. Kan nog säkerligen vara  tack vare att den är tillverkad av gediget material gammalt hederligt timmer som man själv högg i skogen. Dessutom tror jag inte ens att den är behandlat med något annat än väder och vind.

Men sen finns det väldigt roliga detaljer på flera ställen i träet, det är min farbror som roat sig med att rista in sina initialer, namn och skrivit hej då. Detta har han gjort när han elva år gammal vallade kor som var på sommarbete.

78747-1603
Bild: Vicke

Så visst är det ett hållbart sätt att skriva som än i dag går att läsa tydligt 66 år senare...:)

MATCHANDE TÅRTA;)

78747-1601
Bild: Privat

H:s födelsedag har vi firat i dag, helt otroligt att det redan har gått elva år sen han föddes. Förstår inte att det är riktigt sant att vi inte är några småbarnsföräldrar längre.

*Fniss*  i bland när jag ser och hör Tonåringen brukar jag börja fundra på vem den där långa gängliga killen med bullrig röst är som flyttat in hos oss. Är det kanske någon som kidnappat vår kille och bytt ut honom mot den här som man knappt känner igen? ;)

Men nu är det väl kanske dags att börja inse att när familjens lille kille fyller så mycket som elva år att det faktiskt är så. Vi har inga små barn längre utan STORA killar , vet inte på något sätt känns det lite overkligt...
Vart tog alla åren vägen hur kunde tiden gå så här fort det var ju nyss vi kom hem från BB och nu har vi inte någon liten minimänniska hemma längre. Var tid har sin tjusning som man brukar säga men nog är det ändå kul med bebisar. Så vilken tur att vi har en liten Skrutt att rå om i bland när längtan blir  för stor, enda problemet är att vi är så många som vill hålla henne. Kanske man skulle börja ha en äggklocka så det blir rättvist?;)

Men i kväll har vi i alla fall firat vår STOR kille med massor av gott fika.  Jag tyckte det var bra att fortsätta på det limegröna temat från vardagsrummet även när det gäller bakningen. Vi kan väl låtsas att det var för att matcha färgerna i inredningen som jag bakade Smala Chokladkakan med lime.  Inte för att det är min absoluta favorit kaka , mums *Ler* njae faktiskt var det ju inte för min skull som jag bakade den för det är även en stor favorit hos födelsedagsbarnet själv. Så det var inte för själviska syften då utan helt enligt beställning.
 
Han är inte så förtjust i tårta så han valde bland annat den med vispgrädde till i stället. Sen att mamma la till en annan egen favorit Sagas kardemummakaka ska vi inte tala högt om.Hans kommentar när han såg den: men mamma jag hade ju inte valt den kakan. Men oj då vad tokigt då måste jag ju ha hört fel...;)

Men trots en olydig bagerska så var det en helnöjd kille som stupade i säng efter en toppendag! Det kanske jag också borde göra stupa i säng:)


FRÅN ORANGE TILL GRÖNT

78747-1598
Bild: Vicke

Precis som ett trafikljus har det nu slagit om från orange till grönt i vårt vardagsrum.  Inte för att jag  inte har gillat den färgen som accent  utan för att det börjar bli dags för en lite mer passande vårfärg. Så det har bytts ut små detaljer i rummet och de gamla förpassades till förrådet. Där de får tillbringa sommaren och flytta in igen till hösten då man vill ha lite mustigare färg.

Vilket enkelt sätt att förändra i ett rum genom att bara byta ut lite kuddar och sånt. Är verkligen så glad över vårt val av färg på den nya soffan.  Det var verkligen inte lätt att byta accenter med den gamla, få se nu ska jag välja blått eller kanske beige...

Kuddarna med blad kommer från Serholt och är köpta på Trendias flyttrea,  den randiga silkeskudden är från Ikea och är en julklapp som vi fått för flera år sen. Hade nästan glömt bort den då jag av en slump fick syn på den och vilken härlig färgklick den blev i soffan helt perfekt. Tror faktiskt de finns än i dag men i en annan färg och plädarna är konstigt nog från Ikea;)

78747-1599
Bild: Vicke

Hade tänkt variera fönsterlamporna och rädda de mörkbruna från att bli helt blekta utav solen och köpa nya ljusare skärmar. Men när Lykta endast kostar 69 kronor var det inte så mycket att fundera över utan det fick bli de i stället. De lysande kvistarna i golvvasen har kännt så himla vintriga så jag har försökt hitta något annat alternativ. Föll direkt för de här på Inredningsbutiken när jag såg de och det kändes mycket somrigare.

Så nu är det bara att hoppas att mina gröna detaljer även kan locka fram våren utomhus för här har vi så kallt ännu. I går snöade det igen men i dag fick vi äntligen se solen och den värmed så skönt från de kalla vindarna. Den kunde inte ha kommit lägligare för i dag hade H bjudit sina kompisar på kalas (*ler* hoppas han inte läser det här för det heter visst fest när de är större men vaddå stor han är ju vår lillkille;) Perfekt väder för att vara ute och kalasera!

Nu ska jag ta och avsluta ska hinna slå in lite presenter till morgonens firande och förstås hinna hälsa på hos er andra.

FREDAGSBESTYR

78747-1597
Bild: Vicke

Fredag kväll och pysslar jag med då, stryker och hänger upp gardiner. Men ni vet väl hur det är vänta till i morgon för att se hur det blir går bara inte;)

H har länge sagt att han vill ha nya gardiner i sitt rum så när vi var på Ikea fick han själv ta och välja ut ett tyg som han gillade. Han hittade snabbt ett som föll honom i smaken , Pernilla som är designat utav Linda Svensson som förresten nu jobbar på Cult Design.  Men han blev lite smått bekymrad när jag började klippa av tyget som såldes i metervara. Men mamma vem ska sy de??

*Ler* ja killen känner verkligen sin mamma och vet att hon inte har den minsta talang när det gäller sömnad och sånt. Vilken tur då att jag har världens snällaste gulligaste arbetskompis som gillar att sy och lovat hjälpa mig med det. När jag en gång var i gång tycket jag det var lika bra att även passa på att  köpa utav Pernilla i den grön gråa nyansen. Som ska bli likadana kappor  till vårt kök som vi så småningom hoppas få tid att börja lightrenovera.
Snart snart hopas jag...

Gillar denna modell utav gardinkappa rätt så smal och inget rynk eller så precis lika bred som fönstret. Som ni ser på den översta bilden trär jag in en gammal gardinstång i den nedre fållen så gardinen får lite tyngd och hänger snyggt. Har man ingen gammal kan man ju alltid investera en ny på Ikea där de billigaste kostar 19 kr.

Sen måste jag bekänna en liten hemlis för er;) Jag har ju berättat om att jag gillar att rensa i röran och göra mig av med saker jag inte använder. Skänka till Röda Korset, Återvinningen eller Loppis men (låter nästan som Tony i Lets Dance) ...

Jag har faktiskt även en liten fyndlåda liggandes i förrådet för i bland råkar man faktiskt stöta på de mest fantastiska fynd som man inte kan motstå. Man kanske inte alltid har någonstans att placera dessa fynd så de får ligga där och vänta på det rätta tillfället. Så det är i den jag och H hittade de här svarta krukorna som jag köpt på Hemtex för 40 kr/st.  Perfekt för nya krukor och blommor är något han också velat ha länge så vilken tur att det fanns så fina liggandes i fyndlådan och dessutom i rätt färg. Visste väl att de skulle komma till användning någon gång;)

Med den här bekännelsen önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!!

STELTON HAR FÅTT SÄLLSKAP

78747-1596
Bild: Vicke

Ni ska nu inte tro att Ikea är enda stället jag besöker när jag är i Haparanda. Nej det finns ju fler roliga butiker i närheten såsom Village, Hemtex och Fabriksbutiken.

Så givetvis hann jag en ta en repa även där i lördags och hittade kompis till min Stelton termos.  Spanade in den på Hemtex först men tänkte att jag skulle ta och fundera på saken och gick vidare. Nästa anhalt var då Fabriksbutiken och vad skådar mitt öga likadana termosar här som i grannbutiken. Dessutom 40 kr billigare och ett sånt fynd kan man ju inte motstå;)

Det blev ett riktigt fint par utav de termosarna och visst har de ju lite likheter måste man ju säga.  Tänkte att den här större termosen blir helt perfekt att ta med kaffet ut till altanen i sommar. Om vi nu får någon sommar just nu känns det hopplöst i morse när jag vaknade var det vitt ute (aningen) och snöade:(

NY IKEA UPPLEVELSE

78747-1594
Bild: Vicke

Lördagens besök på Ikea var alltså återigen en ny Ikea upplevelse. Trodde inte att jag kunde få fler nya roliga såna när vi nu har så himla nära till det stora varuhuset;)

Vi var där redan 40 minuter innan de öppnade varuhuset eftersom maken hade en avtalad tid i Haparanda. På parkeringen fanns det redan andra bilar som väntade och flera husvagnar med campande Ikeabesökare.
Behövde inte vänta så länge eftersom man fick komma in i foajen och Bistron en halvtimme före de öppnar. Bra idé utav Ikea som bjöd på kaffe den halvtimmen och sen kunde man få köpa sig antingen fika eller en frukostpåse. De tänker verkligen på allt!!

*Ler* Vi var nästan nästan först in i varuhuset den morgonen;) Vilken tur vi hade som slapp stå ute i kylan och vänta.

Men vi var absolut inte de första som gick in i själva affären. Det var så kul att sitta och kolla på morgonspektaklet som ägde rum där innan öppning. Jag och Tonåringen satte oss i godan ro för att fika och vilken tur att vi tog en vagn redan när vi gick in. För det bara strömmade till folk hela tiden  och vagnarna gick åt, massor av människor vill jag lova. Skulle nog nästan tro att det var ett hundratal personer i kö inne i bistron som väntade på att bli insläppta i varuhuset. 

Det var jätte kul att  sitta och studera alla köande förväntansfulla Ikeabesökare. Så målinriktade och startklara stod de där på startlinjen berdda att rusa in i det stora varuhuset när startskottet gick.  Så koncentrerade på sin uppgift att hitta allt som står på deras långa långa medhavda lista och så glada. Vet precis hur det är när man inte har Ikea så nära...

Har hört så mycket om att det är så mycket folk på lördag förmiddag på Ikea. Massor massor av människor och flera busslaster med långväga resenärer från både Finland och Sverige. Men jag hade aldrig trott att det var så här mycket. Vi har ju förmånen att bo nära ett varuhus nu och kan välja att besöka det på de stunder när det inte är värsta rusningen. Lördag eftermiddag te.x när alla dessa människor är på väg ut i kassorna då brukar vi komma in vilket brukar vara helt perfekt.

Sen var det ju en enotmtur att vi inte hade en lång handlingslista med oss och behövde rusa runt med alla andra. Utan vi tog lugnt fel väg gick in genom kassorna (ooops det kanske man inte ska berätta) eftersom vi insåg att det var lönlöst att gå genom möbelutställningen. Vilket funkade helt perfekt vi kunde helt i lugn och ro botanisera bland tyger,lampor och småplocket som jag brukar säga.

Jag hann till och med "smygfota" de fina runda canvastavlorna som jag såg förra gången och blivit så förtjust i. Har väntat och väntat att de skulle dyka upp på hemsidan så att jag skulle få blogga om de. Men icke så vad gör man inte för bloggen. Kameran fick givetvis följa med in i väskan, *fniss* förstår inte varför resten av familjen fick så bråttom att försvinna när jag började ta fram den;)

Vi gjorde visserligen ett försök att ta oss till restaurangen innan vi skulle till kassan, men vände snabbt tillbaka innan vi kom fram. Insåg att "trycket" snart skulle närma sig kassorna och då skulle vi behöva köa i evighter så vi ändrade våra lunchplaner och kunde snabbt och smidigt betala.

På väg ut från varuhuset möttes jag av många desperata ikeabesökare som vill ha min vagn. Nu ville jag inte ta emot Euron så de två första blev inte så glada åt mig men desto gladare blev den svenska tjejen som fick en vagn. Herregud man kanske skulle ha börjat auktionera ut sin vagn till högstbjudande ett bra sätt att finansiera nästa besök. För det blir absolut fler besök men inte på lördag morgon hur kul det än var att få se detta. Men det räcker med en gång och jag har ju faktiskt nära till Ikea nu:D

VÄNNER

Vänner , måste säga att det här nog är det svåraste tisdagstemat som varit sen jag började vara med.
Eftersom jag har beslutat mig för att inte lägga in bilder på människor eller rättare sagt bilder där man kan urskilja vem det är.  Har suttit och bläddrat igenom mitt bildförråd. Massor av fina fina bilder på människor olika sorters vänner. Syskon, kompisar, kusiner ja massor av olika fanns det men ingen jag skulle kunna använda.  Eller förresten bilden på killarna tagen förra sommaren som är så fin kanske funkar eller kanske inte för vänner är de verkligen inte alla gånger. Tvärtom;)

Vänner är verkligen ett ord med stor innebörd det finns så många sorters vänner och så olika sorters vänskap. 

Tänkte precis på det förra veckan när jag varit ute och promenerat med min bästis (som man sa när man var liten). Men det var faktiskt precis det jag insåg att hon är min BÄSTIS!  En sann vän som finns där både när jag är glad och ledssen. Så jag kände mig så tacksam för den rätt så "nya" vänskap som vuxit fram mellan oss!

Men jag har också under året som gått hittat en helt ny värld full utav gulliga rara vänner i cyberspace. Är så glad att jag började blogga och hittade till denna värld. Tänk så många härliga människor jag lärt känna via en dator och tangentbord. Människor som jag aldrig annars skulle  mött eller ha någon aning om att de fanns. Men det gör de absolut i högsta grad! Det finns massor utav härliga vänner därute som jag gladeligen hälsar på nästan varenda dag. Som man delar en hel del med ...
*Ler* Listan över bloggar som jag besöker blir bara längre och längre, önskar man hade mer tid;)

Det känns som om man känner många rätt så väl trots att man aldrig träffat de i verkligheten. Det är en rätt så häftig känsla.

Har ju faktiskt även mött en av mina bloggvänner Saga IRL och det var verkligen en upplevelse tänk att möta någon som man känner men ändå inte.  Det var precis som att möta en kär gammal vän som man känt länge länge...
Är helt övertygad om att jag kommer att träffa fler bloggvänner IRL :D

En utav de är nog den gulliga bloggvännen som jag fick ett mail utav i går som värmde mitt hjärta så oerhört mycket!! Tack gulliga rara du:)

Oj oj vad mycket text det här då blev det här är ju faktiskt en fotoutmaning och inte en ordutmaning.  Men det finns ju så mycket att skriva om alla dessa nya vänner som jag hittat. Det är nog bäst att jag tar och lägger in en bild innan ni tröttnar.

Så mitt bidrag får bli en hyllning till alla härliga Bloggvänner som finns därute i cyberspace och betyder så mycket för mig . Tack för att ni finns!!

78747-1593
Bild: Privat

Hoppas snart att jag får lite tid över att uppdatera min länklista på favvisar jag besöker för det finns många fler.

KRAM PÅ ER ALLA VÄNNER!!

SKUM RENGÖRARE...

78747-1592
Bild: Privat

Det är en nybastad Vicke som sitter här och känner sig så nöjd både med helgen och sig själv:D

Har hunnit med massor den här helgen, i går var vi till Haparanda och Ikea eftersom det är så länge sen jag var dit sist;) Det blev en rolig upplevelse som jag berättar mer om i morgon för i dag är det rengöring som gäller. Är så inspirerad utav alla dofter kring mig här uppe. Det fullkomligt exploderar av härliga dofter här från rena rum fyllda utav rena nytvättade sängläder som fått torka ute i det fria. Vilket var premiär för det här året, så härligt!

Våren började så himla bra men sen har det som bara verkat stanna av liksom så jag tänkte att det är bäst att göra en liten insats. Gör man vårfint inomhus så bör det väl även bli det utomhus...
Så operation vårfint på övervåningen har genomförts i dag och nu är allt vädrat och tvättat.. Varenda rum är befriat från alla snyltande hyresgäster läs dammråttor och sist men inte minst alla 12 fönster är skinande rena.

Egentligen är det väl ett rätt så tråkigt ämne att skriva om det här med städning men jag har haft sånt Halleluja moment i dag när jag putsade fönstren som jag så gärna vill dela med mig utav

Maken har länge försökt övertala mig att prova ett utav hans mirakelmedel som han använder på jobbet som tydligen funkar till det mesta. Men jag har tackat nej gång efter gång för det bästa sättet att få rent är att göra som min mamma lärt mig eftersom hon alltid varit värsta proffset på det.  Så det innebär tre olka moment vid fönsterputsning först får de sig en omgång med diskmedel, sen med rent vatten och sist skrapar man de torra.

Vilket nonsens tänkte jag ett konstigt skum som man bara sprayar på och sen torkar av. Bara ett moment det kan ju bara inte funka hur dum tror de att man är.  Skrattar när jag läser texten på flaskan Super Foam universal skumrengörare , Proffesonal cleaning system... Snacka om mördande reklam.

WOW säger jag bara ! Det var verkligen otroligt, allt som stod på flaskan och som maken sagt var faktiskt sant. Snabbt och lätt blev fönstrena skinande rena och som ett litet barn sprang jag omkring här och testade skummet på både det ena och det andra. Whiteboard tavla som vi inte fått ren, lampskärm i glas som varit hopplös, skrivbordsstol som även den varit svår att rengöra. Det funkar!

Maken kan ju bara glömmat att få igen den där flaskan till Garaget! Jag har gömt den på ett säkert ställe till nästa helg då fönstrena på nedervåningen ska få sig en omgång med Super Foam min bästa vän;)

Nu ska jag hälsa på hos er andra innan jag hoppar ner i min renbäddade go`doftande säng:D

TREVLIG HELG!

78747-1591
Bild: Vicke

Så var det redan helg igen den här veckan har verkligen gått fort konstigt va;)

Hoppas att vårvärmen återvänder till oss här i norr så här lagom till helgen. Trots avsaknad av värme så börjar vårtecknen så sakta ge sig tillkänna. 

Isen på Torneälv har gått och i år var det en extremt lugn och tidig islossning. *Ler* lite synd faktiskt för jag hade ju redan planerat ett islossningsinlägg. Så att jag skulle kunna visa mina bloggvänner söderöver naturens magiska krafer. Med både stora isflak och översvämningar som vi brukar få se den här årstiden. Men tyvärr blev det inte något utav det;)

Det är ganska kul det där med vårtecken egentligen för även det kan ändras med tiden. Något som knappt funnits tidigare mer än på idrottshallar är nu ett säkert vårtecken i mångas trädgård. Ni vet de där stora stora blå runda plattorna som poppar upp som svampar i var och varannan villa trädgård...

Studsmattan och vet ni vår är uppmonterad och det innebär att det är VÅR:D

Ha en riktigt trevlig helg!

ÖVERRASKAD MAMMA :D

Har tillbringat kvällen i vårt arbetsrum och försökt göra lite nytta. H har huserat omkring på nedre våningen och frågat efter både det ena och det andra. Smör, receptbok och såna saker och det enda jag fick veta var att det skulle bli chokladbollar.

Blev lite fundersam på hur detta skulle sluta eftersom han inte så ofta grejar på i köket helt själv utan assistans. Men någon gång måste ju vara första gången...

Så jag satt lugnt kvar på övervåningen och hörde hur han pysslade på och resultatet måste jag säga både imponerade och överraskade.

Får jag presentera för er H:s Chokladbollstårta

78747-1590
Bild: Privat

Det ska vara barn som kommer på en sån sak som att ändra form på något som vi vuxna skulle ha så svårt att göra. Varför måste det alltid vara runda bollar säger H som valde att forma degen till en slät fin tårta.

Såna här små vardagsöverraskningar värmer verkligen mammahjärtat :D

SMAKER

Man glömmer nästan bort att det är tisdag i dag en sån här helgdag och allt.  Men vilken tur att jag kom på det för det innebär ett nytt roligt tisdagstema. Smaker är det denna gång och det hade varit jättekul att ha foton från något rum man inrett vid inflyttningen till huset för 16 år sen och ett hur det ser ut i dag. Hade varit en perfekt tolkning på temat smaker för det är verkligen något som har förändrats med åren inredningssmaken;) 

Även tekniken har ju förändrats under dessa år och digitala bilder visste man inte ens vad det var på den tiden så det får bli lite bilder jag fotat i vårat kök i dag.

När jag hör på ordet smaker så tänker jag på :

78747-1589
Bild: Vicke

Sött är nog en favorit smak hos mig som toppas utav choklad, en annan favorit är flingsalt som vi har i den lilla Marimekko skålen som är så gott  till matlagning.
Att kombinera de olika smakerna för att bryta av är också spännande och då kan citrondropparna komma väl till pass.
 *ler* Så var vi visst inne på det här med godsaker och godis igen turligt nog om man ledssnar  på söta godisar finns det ju både syrliga, sura och salta att välja på;)

Men det finns också olika styrka på på smaker:

78747-1588
Bild: Vicke

Är nog lite mera försiktig utav mig när det gäller styrkan på smakerna så det blir nog helst mild eller om jag ska vara riktigt tuff medium. Men det finns andra i familjen som föredrar den styrkan där det kommer rök och eld ur öronen. Så ordspråket "Smaken är som baken" är verkligen något som stämmer på oss här hemma någon gillar sött, någon salt, andra surt och syrligt.  Samma sak gäller även styrkan på smaken...;)

SKÖNA MAJ VÄLKOMMEN...

78747-1587
Bild: Privat

Valborgsmässoafton gick bra trots det kalla vädret tur att man har både täckjacka, täckbyxor och en stor värmande brasa. Så att man kan vara ute i kylan och grilla sin korv som är en tradition.

Men de här bilderna får även symbolisera vad som har hänt med kopian utav min blogg den har nu gått upp i rök:D Det är inte tillåtet att kopiera varken andras bilder eller texter och det finns sätt att få stopp på det!
Härligt att det finns rättvisa även ute i Cyberspace:D

Ha en bra dag nu ska jag ta och göra lite nytta härhemma och klura på tisdagstemat för de är ju faktiskt tisdag i dag. Vilket jag nästan höll på att glömma bort.
RSS 2.0