INIFRÅN OCH UT

Back in buisness again, "missade" förra veckans tisdagstema så den här tisdagen hade jag minsann bestämt mig för att inte göra det .

Så här lyder uppdraget denna vecka:

"Inifrån och ut (foto taget genom fönster tex. "Det är som om att ute och inne vill varandra någonting." för att citera Ernst Kirchsteiger)"

I morse när jag klev upp och kollade ut genom fönstret såg det ut så här...


Stora snöflingor dalade ner från himlen, nog för att vi vill ha vinter och snö ännu till påsk för att kunna åka skidor och skoter men inte sjutton behöver det väl komma mer. Nog har vi väl av den varan så det både räcker och blir över;)


DILEMMA NUMMER TVÅ
Häromdagen berättade jag om mina små inredningsproblem att jag plötsligt fått så svårt för att bestämma mig om jag gillar saker och ting. Lika bra att fortsätta spinna vidare på det temat och visa er nästa sak som jag går omkring och funderar på om blev bra eller inte.

*Ler* det är inte lätt att vara velig, men det värsta av allt är som sagt var att jag inte brukar vara det utan genast kan känna om det funkar eller inte. Nåja i alla fall mitt nästa dilemma är även det uppe i vårt allrum precis som läshörnan, men denna gång är det förvaringslösningen Bestå som är problemet. Eller det är inte själva skåpet som är problemet utan det är jag supernöjd med blev så bra så och framförallt uppfyller den absolut mina förväntningar på bra förvaring. Nej det är hurvida jag ska riva bort tapeten i skåpdörrarna eller inte, *fniss* stackars maken som gjort så fint och nogrannt enligt mina instruktioner och så kändes det bara så fel.

Kanske kan skylla på att det tog så länge innan tapeten kom på plats så jag helt enkelt hann vänja mig vid det vita;)
 
När det egentligen är så att min vision av att plocka upp fondväggen även i skåpet inte alls blev som jag tänkt mig, skåpet tog som så mycket mer "plats" med tapeten än när det var vita dörrar. Då liksom smälte det så fint in i det vita räcket och kändes så mycket luftigare.

Luftigt var precis den känsla som jag ville eftersträva med nytt skåp förutom det där med bra förvaring då förstås som var det viktigaste. Det gamla skåpet vi hade där tidigare uppfyllde inte riktigt något av de kraven,så det har förlyttats ut på förvaring i väntan på att H ska flytta hemifrån. Stackarn blev så olycklig när vi inte skulle ha kvar hans favoritskåp längre så han skyndade sig att paxa det för framtida behov.

Men i alla fall nu har jag nog äntligen bestämt mig för hur det ska bli med skåpdörrarna , de får bli vita igen vet att det är tänkt att man ska kunna ge de en personlig touche genom att placera något mellan skivan och glaset men jag nöjer mig med de helt naturella.

Hur länge det får vi se...

Förrsten höll ju på att glömma , Lina tyärr lampan från vår hall som hängde mellan dörrarna har hittat en ny perfekt plats hemma hos oss. Den hänger nu i vårt allrum i stället så tyvärr ingen affär denna gång;)

TISDAGSTEMABIDRAGVill Du se fler tolkningar och bidrag på veckans tisdagstema kan du göra det här.

BU ELLER BÄ ?


Bild: Vicke

Brukar med jämna mellanrum besöka Ikeas hemsida för att spana in nyheterna och det är länge länge sen jag la ögonen på mattan Jorun för första gången.  Men vid varenda ett av mina besök på varuhuset så har den bara funnits inne i grönt eller varit helt slut så det har inte blivit något köp. Ända tills nu för någon vecka sen...

 För plötsligt bara hände det av en ren slump, vid en snabbvisit på varuhuset få fanns den bara där och dessutom i den rätta färgen. Inte nog med det den var dessutom prissänkt för oss som är Ikea Family medlemmar, så det var ingen tvekan om att den äntligen skulle få följa med mig hem.

Men...

Jag vet inte riktigt vad det är ,platsen som den var tänkt till vår Läshörna kanske inte var den rätta  för den eller är det helt enkelt bara så att jag börjar tappa stinget. Brukar inte tveka om jag gillar saker eller inte utan brukar redan i affären veta att det där  köpet kommer att bli helt perfekt just till det stället, men numera har jag börjat göra detnär saker kommer på plats om det var rätt eller inte. *Ler* ja kanske ännu ett tecken på annalkande fyrtioårskris eller vad sjutton är det som händer med mig. Så här brukar jag inte dividera och jag kan erkänna att just nu är det här en av tre saker i inredningsväg som jag inte kan bestämma mig om det är bu eller bä.


INREDNINGSTRÄSKET


Bild: Vicke

*Ler* när jag nu lägger in även denna bild så är det bara att erkänna att jag befinner mig i inredningsträsket, det är inte bara inredningsprogram på Tv som gäller för mig utan även tidningar med det innehållet konsumeras flitigt.

Precis som hos Frida råder det tidningskaos även här hemma och jag är nog ganska säker på att det är nog är  ganska många som har det så.

I alla fall i dag var det drastiska metoder här hemma hos oss för att äntligen råda lite bot på kaoset, maken "tvingade" mig att rensa ut en del av alla gamla tidningar som jag har lite här och var. Har med andra ord lite svårt att slänga gamla inredningstidningar, så det var med både stor tvekan och sorg en stor jättekasse gamla tidningar fick flytta från mitt sängbord till återvinningen. När jag satt där och bläddrade i de gamla tidningar och rensade bannade jag mig själv för att jag än i dag inte lyckats börja klippa ur sånt jag tycker är intressant. Har länge tänkt börja göra det och spara urklippen i en pärm eller så, för det är många gånger man "fastnar" för något i tidningar och när det sen är dags att hitta igen det så är det omöjligt. Är som att leta efter en nål i en höstack, nu är det hög tid att jag skriver in fixa en urklippspärm på min att göra lista.

I alla fall skulle vara kul att veta hur ni andra hanterar era Inredningstidingar:

A. Sparar alla tidningar.

B. Klipper ur och sparar intressanta saker.
C. Slänger bort tidningen när den är läst.

Skriv gärna en liten kommentar och berätta...

Förresten det är ju inte ens tisdag i dag och jag har lyckats få till ett litet inlägg det var inte illa, där ser man att det faktiskt var lite nyttigt också att skiljas från de där gamla tidningarna;)

Hoppas ni haft en bra helg!

TISDAG

Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt eländet men tisdagar är visst enda dagen som jag lyckas få till ett blogginlägg. Detta tack vare Tisdagstema som lustigt nog i dag till och med var tisdag ;)

Så vad är tisdag då för mig mer än att jag tar mig i kragen och försöker uppdatera min blogg lite, *ler* svaret på den frågan är för mig som är helt galen i alla inredningsprogram på Tv är ganska enkel...Då kanske ni kan räkna ut att :
Måndag = Design Simon & Thomas
Onsdag= Arga snickarn
Torsdag =  Kan inte förstå hur Tv Kanalerna gjort en så stor miss inte ett enda inredningsprogram , den enda av veckans vardagskväll som man inte kan förgylla med lite rolig tvtid;)

*Fniss* tro nu inte att det är alla dessa byggprogram som sliter mig från bloggen och er skulle nog säga att det mera är en kombination av brist på både tid och framförallt inspiration som jag tidigare även sagt.

Så vi får se när det återvänder och om den gör det, hoppas bara att ni inte glömmer bort mig helt under tiden vi eller framför allt jag väntar.  Börjar nästan misstänka att jag nog börjat få en liten släng av fyrtioårskris som tappat stinget på det här viset;)

Då ses vi väl så där nästa tisdag eller så...

SPÅR

Med risk för att börja låta tjatig men det är inte klokt vart tiden tar vägen , redan tisdag och ett nytt tema som denna gång är spår

Naturligtvis tänkte jag först på ni vet just spår, spår av människor, djur och sånt när jag skulle försöka få till en bild till temat. Eftersom vårt hus är omgivet av mycket ängar som just nu är snöklädda med ett djupt vackert vitt snötäcke finns det gott om olika spår att välja på.  Hittade spår av oss människor i form av fotavtryck , även spår av en hare som skuttat runt vårt hus och *ler* mest av allt massor massor av avtryck av något som är lite mer konstgjort än det andra nämligen skoterspår.

Men det var ändå inget av dessa spår som blev mitt val av bidrag till spår utan jag tänkte om helt , det är ju det som är så kul just med tisdagstemat att försöka göra det lite klurigare. 

Så valet föll på en helt annan sorts spår och ett mycket vackert sånt ...Nämligen spår av tiden eller åren som gått kanske man skulle kunna säga och visst är det härligt att se hur vackert obehandlat trä åldras.

HÄRLIGT MED LJUSETDet har varit lite dåligt med inlägg här på senaste tiden men jag hoppas på att få både mer tid och inspiration nu när ljuset börjar återvända till oss. För om det är något man blir piggare utav så är det vårsolen, rena vitamininjektionen...

 Solens strålar har verkligen varit underbara mot oss denna helg två härliga vårvinterdagar har vi fått njuta av. Visserligen var det betydligt kallare ute i dag minus 22 grader visade termometern när jag klev upp i morse men vad gör väl det när solen skiner och det är så ljust ute, härligt:D

Det gäller att passa på att vara ute och ta tillvara det fina vädret och jag har hunnit med både skidtur och långpromenad, *stolt* så nog hade jag gjort mig förtjänt av lite belöning till lördagsfikat eller hur . Morotskaka en klar favorit tyvärr har jag själv ännu inte lyckats baka en som inte blir katastrof , vilken tur att det var brödbasar på Ica i fredags så jag kunde göra det lätt för mig bara öppna börsen;)

Gårdagens skidtur har verkligen satt sina spår varenda muskel (läs varje gram fett) i min kropp vet att den lever, fy sjutton vilken träningsvärk jag har.  *Ler* bara ett eller förresten känns nog mer som tusentals tecken på att det är alldeles för sällan man drar på sig skidorna och tar ett varv. Lovar mig själv att det inte ska bli årets första och enda skiddtur utan många många fler.

Såja nu blev det ett ordentligt offentligt löfte så det är bäst att se till att uppfylla det också...

Hoppas ni andra också fått njuta av vårsolens strålar denna helg!
RSS 2.0