VÄRLDENS BÄSTA MÅNDAG

Tror minsann det var världens bästa måndag i går:)

Tänk vad man kan ändra sig under dagens gång, hade någon frågat mig mitt på dagen om jag tyckte det så hade mitt svar varit nej med stora bokstäver. Tekniken var inte alls på min sida och alla maskiner bråkade med mig, *ler* jag är väl medveten om att mitt tålamod inte är det bästa med teknik som strular. Vilken tur man har hjälpsamma kollegor.

Hur som helst så tog dagen en annan vändning tack vare vår brevlåda, för en gång skull var den inte full av räkningar och reklam utan jag hade rolig post som väntade på mig när jag kom hem. Till och med rolig post x 2Kan man bli annat än glad över en leverans från Kitchenbloom , till och med hennes sätt att förpacka sina fina alster blir man helt lycklig av. Hon är så duktig Lina innan jag ens fått fram illustrationen ur förpackningen är jag så imponerad över alla små detaljer som visar hur proffsig hon är. Det är nästan så att jag inte förmår mig att  öppna för att inte förstöra det fina. Men tillsist gör jag det för jag vet att det finns något ännu finare inuti , så varsamt viker jag i hop silkespappret som jag nog ska spara.


Men det kommer mera som sagt var fick jag rolig post i dubbel bemärkelse i går...Inredningstidning och detta var verkligen ett kanonnummer, fylld av en massa Vicke vill ha saker och härlig inspiration:)

 Inte nog med det de hade dessutom lagt med en extra bonuspresent i form av värmeljus, det gör mig också lite imponerad för hur sjutton kan de veta att värmeljus är något vi är storförbrukare av denna mörka årstid.

Ja kan man annat än säga att i går var världens bästa måndag:) 

TEAK MIN FAVORIT


Bild: Vicke

Två nya teaklampor har landat hemma hos oss strax före jul, eller nya och nya de är budade på Tradera och det innebär att de självklart är bättre begagnade. Säkerligen har de oxå hängt med i många år redan och lika säkert är att det är teaklampor. Jag har under senare år fått dille på lampor av just denna sorten, alltså teaklampor från 60-talet.

Tyvärr eller frågar ni min kabelfixande man så tack och lov är utbudet av dessa väldigt begränsade här uppe i vår lilla by. Det är nog en av de sakerna som en loppisfantast som mig saknar här i byn, många loppisar där man lätt skulle kunna ta en svängom en gång i veckan i jakt på nya fynd.

Sommartid har vi hela två loppisar och nu under vintern är det återvinningen som gäller, där kan man fynda men det gäller verkligen att komma vid rätt tillfälle. Nåja turligt nog finns det lite större utbud på nätet typ Tradera där man kan fynda emellanåt. Visserligen kan jag tycka att det inte är det enklaste att göra just det där fyndet med stort F på Tradera, är ju lite fler människor som krigar om allt fint.

Det här med återvinning och loppis är något jag  mer och mer att jag gillar. Gillar att blanda gammalt och nytt, för tillfället är jag på jakt efter en byrå eller skänk i tro det eller ej teak. Surfar vidare på Blocket i hopp om att hinna få tag i ett ex innan de hinner bli sålda.

Jakten på nya fynd går vidare;)

TULPANENS DAG


Bild: Vicke

Visste ni det att i dag är det Tulpanens Dag, vi är inne på vår andra bukett detta nya år 2012. Förra veckan var det en gul och denna vecka blir det rosa som pryder vårt köksbord. Tulpaner är verkligen mina favorit snittblomma, inte bara för att de är vackra utan jag tycker de bär på ett budskap. De är ett säkert tecken på att man går mot ljusare tider och att det återigen finns hopp om livet;)

"För själens hälsa är det små, ja till och med de minsta glädjeämnena av stort värde. "
V KepplerNU ÄR JULEN SLUT SLUT...


Bild: Vicke

Får väl önska er God Jul, Gott Slut, Gott Nytt År och God Fortsättning så här på en och samma gång...

Har varit datorlös i en heeel evighet känns det som , min stackars dator drabbades av ett mycket elakt virus och har varit hos datordoktorn. Tyvärr fick den inte komma hem igen men tack och lov lyckades mina foton räddas från den och överföras till en ny frisk dator. Inte klokt vilken tur jag hade, över 6 000 bilder som höll på att gå upp i rök. Blir lite sur på mig själv för att jag inte kommit till skott och gjort något åt att se till att jag har någon slags backup på alla bilderna. Hur många gånger har jag inte tänkt skaffa den där externa hårddisken, eller har ni något annat bra tips på hur man kan se till att kopiera sina foton i fall det skulle hända något med datorn. Alla tips mottages tacksamt.

Julgransplundring tror jag minsann att det börjar bli läge för, börjar bli trött på julsakerna och de får nog flytta tillbaka i sina kartonger igen. Tänk att det är likadant varenda år det är så kul att plocka fram advents- och julsakerna men det vette sjutton om det med åren inte blivit desto roligare att få undan de igen. Känns så härligt "rent" och befriande...

RSS 2.0