ORGANISERA MERA...

Ja det är verkligen ett motto som jag försöker jobba på nu när vi försöker göra i ordning en bra arbetshörna. Är så glad över att tillverkarna av förvaring för kontor och papper har tagit sig i kragen och insett att de inte bara behöver vara praktiska. Utan även kan vara snygga som till exempel pärmarna, mapparna och musmattorna i Marimekkos mönster Unikko:)


78747-1865
Bild: Vicke

Såg även att Åhléns hade ett mycket bra utbud på den fronten, skulle vara bra om man hann dit på lördag mellan hockeymatcherna för att få se det i.r.l. Blev mycket nyfiken på sakerna i mönstert virr de skulle matcha vår postpinne perfekt.

De hade inte bara fina saker att se på när dett gäller att organisera utan en massa bra tips om hur man kan göra det , verkligen värt ett besök på deras hemsida.

INSPIRATION LÄSHÖRNA

Vår nya arbetshörna i allrummet har så smått börjat ta form, måste ännu ta en sväng till Ikea för att komplettera med sånt som inte fanns på lager. Sen återstår naturligtvis det absolut roligaste det sista piffet , men dit är det en liten bit kvar.

Sitter i alla fall och premiärbloggar på min nya arbetsplats , mitt alldeles egna skrivord:)

Mycket planer och roliga tankar som snurrar runt i mitt huvud just nu. Hur man skulle kunna göra , vad som ska vara där och så vidare...

Ja ni vet nog vad jag snackar om;)

I alla fall så har vår nya arbetshörna ersatt vår tidigare läs- myshörna , de kommer att byta plats. Arbetshörnan är som sagt var nästan färdig men det är absolut inte läshörnan.  Surfar runt lite för att inspireras , fast egentligen vet jag hur jag vill att den ska se ut .Finns redan en vision bild i mitt huvud men det kan alltid vara bra att få den på en riktig bild för att det ska bli lite klarare så jag har gjort ett inspirationskollage på min bild.

78747-1864
Bild: Eget kollage med både egna bilder och från Ikea

Tycker det är roligt att blanda nytt och gammalt i inredning så när jag började skapa läshörnan utgick jag i från gamla saker . En fotölj fyndad på auktion för hela 20 kr som väntar på att få flytta in från förrådet den måste bara kläs om först och Loppislampan som hänger i hallen.

Det räcker inte med bara de två sakerna för att det ska bli en komplett läshörna så jag får nog ta och lägga till lite saker för att den ska bli lite mysigare.

Tapeterna till fondväggen är beställda, en från Boråstapters nya kollektion Orient, *ler* ovanligt vågad för att vara mig ska bli kul att se resultatet. Inte konstigt eftersom det inte var jag som valde utan maken, *fniss* så om det inte blir bra kan jag skylla på honom;)

Han har lovat smacka upp den snart, *längtar* men under tiden jag väntar så är det nog dags att ta sig en tur till Ikea. Förhoppningsvis vill min vännina E göra mig sällskap , vi hade så kul där sist;)

Att handla på Ikea
* Avlastningsbord Ikea Stockholm
* Fårskinn Ludde
* Ektorp svankkudde
* Salong vas vit eller röd kanske vit för att den ska matcha min ljuslykta Ikea Stockholm som jag redan har
* Våren konstgjord kvist

Perfekt då är inköpslistan klar bara resten kvar då innan man kan slå sig ner i fotäljen med en inredningstidning och mysa;)

ENSAM - TISDAGSTEMA

Tisdagstema dags igen och den här veckan är det ensam som är temat , frågan är om det är något bra eller dåligt?

Det beror väl egentligen helt på i vilket sammanhang, vem eller vad det gäller och framförallt om det är något man valt eller inte. Om det inte är något man själv valt eller kan påverka på något sätt är det fruktansvärt dåligt!

Men ensam kan också vara bra och det väljer jag att tolka med en bild som jag  verkligen tycker visar det och också gör mig så glad. Blir det utav att se att den lilla uppstickaren som så tufft vågar ta plats och vara annorlunda,  liten men så stark...


78747-1862
Bild: Vicke

En så härlig kontrast till den så gröna gräsmattan där den så tufft sticker upp den lilla orange saken , förresten så skulle det faktiskt vara kul att veta vad det är . En svamp kanske ??  Ni får skratta om ni vill, men det är min gissning är helt värdelös på det här med natur och namn på växter och djur. Så om det är någon vänlig själ därute som kan upplysa mig om vad det är så vore det kul:)

PRINSE(SSA)N PÅ ÄRTEN

78747-1861
Bild: Vicke

Sitter framför datorn och försöker uträtta lite nytta och även om det är väldigt rörigt kring min arbetshörna för tillfället så känns det väldigt bra. Eftersom jag vet att den röran av alla platta paket förhoppningsvis om några dagar ska leda till något helt annat. En bra organiserad och strukturerad arbetsplats...

Men det är faktiskt några av de platta paketen som inte är så platta längre, sänggaveln Malm har packats upp och monterats och huserar nu i Tonåringens rum. Mycket efterlängtat och det är dessutom inte den första gaveln som maken både släpat och monterat till det rummet.

*Fniss* Trots ett sk. Ikeaproffs i familjen, ni vet hon som till och med gått ut i tidningen med tips till andra Ikeashoppare  hur man ska göra i det stora varuhuset. Så har vi (läs jag) lyckats handla en Malmgavel i helt fel storlek , aningen lite (bara en så där 15 cm)  för bred både för madrassen och rummet.

Nåja det är sånt som händer även den bäste och det är väl av sina misstag man lär sig eller hur. Förresten att jag gillat att handla på Ikea har även lett till att jag lärt mig att göra mig av med sånt jag inte behövt på Blocket . Som blev min räddning denna gång, annars hade det blivit till att investera en bredare madrass;)

STARTSKOTTET

78747-1860
Bild: Vicke

Inte svårt att gissa vart jag varit i dag;)

Inköpen på det stora varuhuset kan också ses som startskottet för våra kommande projekt här hemma. De som så länge funnits i mina drömmar och tankar men bristen på både tid och energi har gjort startsträckan väldigt lång...

Men nu är vi äntligen där känns härligt och jag ser verkligen fram emot förändrigen som ska ske både i allrum, hall och kök. *Ler* men det är nog bäst att ta en sak i taget för så gott om tid eller så mycket energi har vi nog inte så att vi mäktar med alla rum samtidigt. Även om jag nog skulle tycka det vore roligast för helst vill man att alltt ska bli klart på en gång, det är inte så lätt att orka vänta på något så roligt;)

Är kanske bäst att säga att det inte är alltför stora och radikala förändringar som kommer att ske men ack så nödvändiga.  Detta innebär att det är allrummet som står först på tur att förändras ett rum som ska fylla många funktioner. Bland annat  en arbetsplats som ursprungligen var tänkt för en familj har blivit alltför liten i och med att det inte bara är en familj som huserar där utan även ett företag.

Så nu ska det till både mer förvaring och arbetsyta i det rummet så att vi kan få lite ordning i kaoset som råder där.

Fortsättning följer...

YTA - TISDAGSTEMA

Temat denna tisdag är yta och det var absolut ingen tvekan från min sida vad jag skulle visa för roliga ytor.

En yta som är väldigt föränderlig som ändrar skepnad beroende på årstid, väder och vind...

78747-1858
Bild: Vicke

Utan tvekan är vattenytan min absoluta favorit  i naturen (nästan i hela världen) och jag skulle inte ha något emot att kunna se lite av det från mitt köksfönster. Det är en av mina stora drömmar att en dag bo nära vatten eller kanske en liten sommarstuga invid en liten mysig sjö:)

*Ler* spanade in vad det var för tisdagstema i morse innan jag rusade i väg till jobbet och har sen dess hört låten "under ytan" i mitt huvud hela låånga dagen. Vi får väl hoppas att skiva slutar snurra nu när jag äntligen fått visa er min yta.

TÄNK OM DET VORE SÅ LÄTT;)

78747-1857
Bild: Vicke

Var budskapet på asken till mitt reafyndade Baglady halsband, är tvungen att dela med mig av det till er andra. Inte för att jag tycker det är en sann och bra text utan för att den i alla fall gav mig ett gott skratt när jag läste den. Vilket jag tänkte försöka dela med mig av till er , för ni vet väl att ett gott skratt förlänger livet.

Så på sätt och vis förde min lilla shopping lite lycka med sig i all fall för stunden om inte annat...

Det var väl en bra orsak (läs ursäkt) till att jag kom ut med två presenter i stället för en från butiken i lördags. Ett paket till den lilla födelsedagstjejen och ett till den stora tjejen;)

Men skämt åsido, lycka är absolut inte något som man kan köpa sig utan det är något man måste jobba hårt för att få och för att  behålla. Lycka är  nog dessutom inte  alltid något man  själv styr eller bestämmer över utan jag tror att  i bland påvkeras den av ödets makter.

LÖRDAGS MYS

78747-1856
Bild: Vicke

Lördag kväll redan , det är inte klokt vad dagarna försvinner i väg. Mysigt med helg och middag i lugn och ro ingen som är på väg någonstans.  Verkligen ett avbrott i vardagen och en markant skillnad mot veckans stressiga middagar. Som sällan intas av hela familjen samtidigt , eftersom det alltid är någon som är eller är  på väg till träning, jobb, möten eller andra aktiviteter. Så det känns verkligen som en sann lyx att alla sitter samlade runt matbordet utan att ha bråttom någonstans:D

Såna tillfällen kräver förstås lite extra omsorg vid dukningen av middagsbordet och en ny given favorit i hemmet  får naturligtvis göra oss sällskap till bords. Nämligen de nya sandfärgade Iitalaglasen Tumbler , desginade av Aino Aalto som kompletterar de turkosa vi haft sen tidigare riktigt bra.

Hopaps ni andra har haft en bra lördag och att ni får en härlig skön söndag!

ÅRETS DESIGNBUBBLA

78747-1855
Bild: Star Public Relations (med tillstånd)

BLIW plus nanso lika med årets designbubbla :

"Nansos designers Paola Suhonen och Jasmin Julin-Aro har gjort varsin design för årets Designbubbla. Den ena går i turkost och pryds av Paola Suhonens mönster, "Paulakukka" (Paulablomma), medan den andra är ljusgrön och dekoreras av Jasmin Julin-Aros mönster, "Yrtti" (Ört). Med årets Designbubbla ger du badrummet en extra touch av snygg design."

Det skriver Bliw och Nanso i sitt pressmeddelande och jag måste säga att det var verkligen en nyhet som gjorde mig glad.  Inte bara för att jag verkligen är förtjust i Nansos mönster Paulakukka utan för att jag även är förtjust i små saker som förgyller vardagen. Det tycker jag verkligen dessa tvålbubblor gör, sann vardagslyx :D

Så nu är det bara att hoppas att de snart finns i en butik nära mig för då kommer de sannerligen att få göra mina nya Nanso handdukar sällskap.

TRE - TISDAGSTEMA

Tisdagstema vecka tre är frågan Vart ser ni tre runt omkring er?

Jag måste naturligtvis besvara den frågan med en bild på något som jag dagligen ser tre av runt omkring mig.

ALLA GODA TING ÄR TRE...

78747-1853
Bild: Vicke

Vilken tur för mig då som berikats med en familj på TRE killar i olika ålder och storlek;)

Visste ni förresten att i sagornas värld är tre ett magiskt tal.

SÄTT SPRÄTT PÅ STÅLARNA MED STIL;)

78747-1852
Bild: Skärmdump från Swedbank med Privat bild på kortet

Har sett att  på "min" bank kan designa sitt eget personliga bankkort och i kväll har jag äntligen testat. Ska man sätta sprätt på sina pengar så kan man lika gärna göra det med lite stil. Har suttit här en stund och fördrivit tiden med att försöka välja ut ett passande motiv bland alla mina foton.

Tror det får bli en av mina favoritbilder som blir mitt slutgiltiga val , *ler* tycker det passar bra med detta motiv eftersom både maskrosbollar och pengar kan blåsa i väg både snabbt och lätt;)

Riktigt kul var det men också nyttigt för nu inser jag verkligen att det inte bara är ett personligt bankkort som behöver beställas utan att min dator och alla bilder behöver både sorteras, rensas och framför allt säkerhetskopieras. Tänk om jag skulle vara lika bra på att spara det som finns på  det kortet som allt det som man sparar i datorns minneskort;)

SNÖTÄCKTA LANDSKAP :D

78747-1851
Bild:Vicke

Här har det strulat hela långa kvällen när jag skulle försöka lägga in bilden på det vackra snötäcke som nu återigen omger vårt hus:D 

Så härligt med snö och det var verkligen dags för den att återvända det känns inte som riktig vinter om det är så lite snö.  Inte har det då varit mycket till kyla heller den här vintern, nog är det konstigt. Men förresten det där med kyla är jag gärna utan men snö är så härligt och så där lagom kallt med några minusgrader.

I dag när jag stod ute på gården och drog in den härligt friska vinterluften i mina lungor så fylldes jag av en enorm glädje. Tänk jag hade nästan glömt bort hur gott vintern luktar helt ljuvligt och jag blev så glad att jag tog mig tid för att stanna upp och förnimma den känslan.  Visst är det härligt att så små saker kan göra en så glad.

Har förresten lovat mig att bli bättre på att glädjas över de små sakerna här i livet och det här var en bra början på det nyårslöftet tycker jag!

FLYTT - TISDAGSTEMA

Hängde inte med på Tisdagstema i går så jag lämnar mitt bidrag i dag i stället , har inte varit med på flera veckor så det är nog dags att även där återvända till vardagen.  Bättre sent än aldrig som det heter...

I alla fall så är temat denna vecka Flytt vilket är passande eftersom Tisdagstema flyttar till en helt ny adress.  Men jag måste säga att den faktiskt också passar mycket bra eftersom Tjugondag Knut närmar sig och det är väldigt många som flytt(ar).

*Ler* eller för min del känns det som att om det inte blir flytt snart så kommer jag att se till att de blir vräkta;)

78747-1850
Bild: Vicke

FAVORITER HOS ELLOS

78747-1848
Bild: Eget kollage med bilder från Ellos

Inte ens här långt uppe i norr har vi haft någon riktig vinter än och dag efter dag kommer det dimpandes vår- och sommarkataloger i brevlådan. *Ler* det kanske egentligen är bra också att de kommer i god tid, för såna som mig som har lite att jobba på inför bikinisäsongen ;)

Men visst är det många sidor fyllda av härlig inspiration både för kropp och själ (läs inredning) och man får lust att klicka hem än det ena än det andra.  Plockade i hop några av mina favoriter hos Ellos som faktiskt bara blir bättre och bättre på deras inredningssortiment.

Inte blir jag mindre inspirerad eller kanske man skulle säga frestad att klicka hem antingen de fina tavlorna eller den häftiga vägglampan när det dimper ner en rabattkupong i mailboxen.

Tror nog de kanske skulle passa bra bakom soffan i vardagsrummet, Klick klick....;)

VARDAGEN NÄRMAR SIG

78747-1847
Bild: Vicke

Många traditionsfyllda helger börjar nu närma sig sitt slut och vardagen börjar ge sig till känna igen. Men jag tycker nog att det ska bli ganska skönt att hela familjen återvänder till de normala rutinerna.  Försteställer mig att det blir lättare att kliva upp på morgonen när klockan ringer när ALLA i huset måste göra det;)

I alla falll så har även Trettonhelgen börjat bli en helg full av tradtioner för familjen, med hockecup och den årliga kaffebjudningen hos Landshövdingen med Fru.  Som jag faktiskt var tvungen att utebli från,  för måste en hockeygalen morsa välja mellan fika på Residenset och att se en Finalmatch i Coop Arena så är det ganska givet val.

Dessutom har jag ett visst ansvar som Lagets webmaster att se till att det finns lite bilder från ett så speciellt tillfälle som detta.  Hemsidan måste naturligtvis uppdateras med bilder på både pokalen och det segrande laget våra duktiga hockeykillar!

Så jag tror nog att Landhövdingen ursäktar mig en gång som denna och tycker det är OK att jag väljer Hockey före hans dignande kaffebord;)

*Ler* Men jag hoppas naturligtvis att Tonåringen förser mig och de andra med nya biljetter nästa år för detta är en tradition som jag verkligen tycker vi ska fortsätta med:)

Förresten som ni kan se på bilderna så har jag inte bara varit med om skridskoåkning i arenor i helgen utan även i det fria. Måste nog säga att det nog är den vackraste miljön man kan åka skrillor i slår vilken arena som helst i skönhet.

Hoppas ni andra haft en lika bra helg som mig!

LYSANDE NYHET

78747-1846
Bild: Ikea

Det börjar nog snart vara dags att förpassa adventsljusstakar och stjärnorna tillbaks till deras förvaring i förrådet igen. Konstigt nog är det minst lika roligt att plocka undan som att plocka fram pyntet och visst vet jag att det egentligen är först till Tjugondag Knut som julen ska dansas ut ut. Men inte har jag då tänkt vänta tills dess utan har minsann tänkt tjuvstarta.

Skulle absolut inte ha något emot att byta ut någon av stjärnorna mot denna fina lampa som faktiskt även har ett passande namn så här efter julens frossande, Knubbig. Jag blev obotligt förälskad i den vita med mönstret Körsbärslomma och även lite förtjust i Blomma Rosa som i och för sig nog skulle göra sig bättre i Prinsessans rum än mitt;)

Lamporna finns i två olika storlekar också känner absolut att det börjar bli dags för en liten Ikeatripp för att spana in nyheterna.

ÄNTLIGEN UPPKOPPLING :D

78747-1845
Bild: Vicke

Nästan hela fyra dagar har vi försmäktat här utan någon internet uppkoppling, ni ska veta att det inte har varit lätt. Herregud helt sanslöst vad beroende man är av tekniken i dag, inte kan man betala räkningar, kolla mail, leta reda på telefonnummer eller framför allt inte ens blogga eller läsa bloggar. *Ler* men mycket av det beroendet kanske man själv skapar;)

Men ett roligt beroende är det i alla fall och nu hoppas jag verkligen att tekniken ska vara mig nådig så jag hinner hälsa på er i kväll för att uppdatera mig om hur ert nyår varit.

Här har vårt firande gått i lugnets tecken med god mat och mysigt i hemmets lugna vrå, härligt:D

Nyårsdukningen gick i temat silver och vitt, och den fina buketten med säsongens första tulpaner fick en given plats på bordet. Ut med den juliga halvt vissna amaryllisen och in med lite nya fräscha blommor även de i den färg jag gillar bäst på blommor vit  för att välkomna det nya året.

En riktigt God Fortsättning på år 2008 önskar jag er!
RSS 2.0