SKENET BEDRAR...

Jag brukar inte publicera bilder på mig själv på bloggen men nu känner jag att det är dags för ett litet undantag från den regeln. Vill så gärna visa er hur det egentligen såg ut när jag hade besök av Fotografen Per Pettersson som skulle ta bilder till tidningen Bättre Hem.


Foto: Per Pettersson

Det var i början av Januari och temperaturen var ungefär minus 7 grader och jag skulle sitta i sommarkläder och försöka se avslappnad ut. *Ler* man skulle kunna säga att det var en häftig upplevelse faktiskt trots att det var lite kallt emellanåt. Fick ta på och av mig jackan ett antal gånger och springa ut och göra åkarbrasa för att hålla mig varm under arbetets gång.

Foto: Per Pettersson

(Fotona publicerade med tillstånd av Fotografen)
 

HAR MAN SAGT A...

Det har nu gått några månader sen jag lite kryptiskt i ett inlägg berättade för er om att jag varit med om en kul grej som ni skulle få veta mer om senare.

Nu har det alltså blivit dags för senare och jag kan avslöja min lilla hemlighet;)


I januari fick jag ett mail i min inbox, från redaktören för Bolist egen tidning Bättre Hem som berättade att de skulle ha reportage om personliga friggebodar i vårnumret och undrade om de fick göra ett från vår Funkisfriggebod.

Jag valde att svara JA, för jag är ju så glad över Funkisfriggeboden och valde att strunta i vad folk tycker och tänker om att jag är med i en tidning utan vill försöka sprida lite av den glädjen till andra. Ångrar inte mig en sekund för det var verkligen en superrolig upplevelse att få vara med om , även om jag inte är alltför bekväm att bli fotad var det kul att se en Proffsfotograf och hans Assistent in action.

Det fanns  ett litet problem med reportaget  eller bilderna kanske man skulle säga, friggeboden är väldigt kall och isig den här årstiden. Den är oisolerad och det finns ingen värme så det är aningen kallt där inne och rutorna rätt så isiga.  Så det fick bara bli några porträttbilder av Proffsfotograren sen fick de använda några av mina egna bilder på Friggeboden och interören. *Ler* bara och bara kanske man inte skulle säga om ett par timmars fotande i ett vinterkallt Tornedalen och jag skulle ha på mig sommarkläder.

Synd hade verkligen varit roligt att få min stolthet (om man får säga så) fotad av en riktig Fotograf.

Nåja det blev i alla fall en väldigt rolig upplevelse att sitta där i sommarutstyrsel mitt i smällkalla januari och låtsas att det var sommar och varmt...

TREVLIG HELG !

GULT ÄR FULT?

Bild: Vicke

Skulle någon sagt till mig för ett par år sen att jag skulle tycka att det är snyggt med gula detaljer så skulle jag nog skrattat och sagt never ever. Men nu känns det helt plötsligt helt annorlunda, det kryllade av härliga våriga färger när jag strosade på stan vid helgens besök i Skellefteå. Massor av glada härliga pasteller som ropade glatt på mig och sa att nu är det vår ...

Visserligen var väl en och annan detalj som fick följa med mig hem som var just i färgen gult kanske mest tänkt att ha till påsken. Men den här lilla söta rackarn som jag hade turen att hitta på Loppis för endast en guldpeng kommer att få stanna kvar lite längre än bara över påsken. Jag föll pladask för den där lilla gula kermaikfågeln som låg på ett bord och bara väntade på just mig.

Förresten så har jag haft en riktigt lyxhelg i Skellefteå , det är så enkelt att åka i väg med på hockeresor med stora killar de vill att man ska vara med "lagom mycket" så det finns massor av egen tid att njuta av. Jag har bott själv på hotell, strosat på stan, shoppat, varit på Loppis och njutit av både god mat och gott fika.

Såklart har jag ju sett varenda minut av alla rysligt spännande hockeymatcher H spelat och hejat så där lagom mycket. Ni vet lagom är bäst när det gäller Tonåringar *ler* , man skulle kunna säga att min helg var precis just det alldeles lagom.

En härlig mix av en massa kul:D

FREDAG - AVSLUTNING

Fredag är avslutningsdag för ännu en rolig Temavecka som Nilla fixat, Tack så mycket Nilla alltid lika roligt att vara med på dina Temaveckor!

Även om jag kanske "fuskat" lite och kanske inte riktigt fått till den riktiga Street Art tolkningen alla dagar, men jag har hängt på och gjort liten egen tolkning de dagar jag inte hunnit ut med kameran.

Här kommer då veckans sista temabidrag , som jag lägger in redan nu eftersom jag åker i väg med H på hockeycup till Skellefteå i morgon bitti och blir borta hela helgen.
Med de här bilderna önskar jag er en riktigt Trevlig Helg!

TORSDAG - GRINDAR

Temaveckan fortsätter och i dag är alternativen Skyltar, stolpar, staket, grindar med mera...

Jag valde grind och nu när jag börjar skriva det så ser jag att jag faktiskt har med både stolpar och staket i samma bild. Bilden är tagen i somras när vi var i Turkiet, denna härliga grind passerade vi när vi promenerade in till centrum från Hotellet. Verkligen en glad grind som många gånger fick mig att stanna till och beundra den härliga färgklicken.

ONSDAG - FASAD

Mönstervecka onsdag Natural street art fasadTISDAG - GATOR

Temaveckan fortsätter och i dag hann jag inte ut med kameran och fota så jag har grävt i mina gömmor och gjorde en egen liten tolkning...MÅNDAG - SNÖ, IS , VATTEN

Men visst väljer jag att hänga med på ännu en rolig Temavecka hos Nilla, min tolkning på måndagens tema snö, is och vatten var något jag sprang på när jag klev ut genom dörren på väg till jobbet i morse.

Får jag presentera mina täckbyxor som hängde ute på vädring...

Bild: Vicke

TISDAGSTANKAR

Bild: Vicke

FAVORITBLOMMAN

Min är helt klart Tulpan...

Kan inte låta bli att tycka att den till och med är vacker då den håller på att vissna.

Vilken är din favoriblomma? Om du känner för det så lämna gärna en liten kommentar, spelar ingen roll om du har blogg eller inte utan kommentera gärna:D

Hoppas ni haft en bra helg, det har jag verkligen!

CLOSEUP

Enligt önskemål från Malin kommer här en närbild på gardintyget...Som är en av vårens nyheter på Ikea, Charlotta Vild formgivet av Åsa Ekström. Vilda djur såsom älg och ren kändes som ett väldigt passande exotiskt mönster för hotellgäster / turister.

Med denna lilla parentes önskar jag er en riktigt Trevlig helg!

BILDER FRÅN TORNEDALEN

Kan inte låta bli att tjata lite till om inredningen av Hotellet, det har ju varit så himla kul och jag vill så gärna dela med mig lite av det roliga till er också.

Måste få visa en detalj i rummen som jag är speciellt förtjust i nämligen tavlorna, det är foton från bygden tagna av lokala Fotografer som vi beställt jätteförstoringar av.

Det var bara ett litet problem med denna del av projektet, hantverkarna var lite svårövertalade innan jag fick min vilja igenom att få upp de gigantiska spånskivorna på väggen. De tänker alldeles för praktiskt,  jag sa att de nog borde  gå hem och titta på lite fler inredningsprogram på Tv för där säger minsann aldrig hantverkarna emot inredarna;)
Skam den som ger sig , det bidde så bra så med spånskivan bakom bilden skapade lite mer djup i bilden.

*Ler* det kändes nästan som om jag fuskade lite för några rader sen när jag skrev Lokala Fotografer, för det är inte så jag ser mig själv som en Fotograf utan mer som en glad amatör och jag antar att en del av er höjer lite igenkännande på ögonbrynen när ni såg den här tavlan.

 

Nå Fotograf eller amatör spelar egentligen ingen större roll utan det viktigaste är att tavlorna skapade just den personliga lilla extra touchen som vi ville ge rummen. Man skulle nästan kunna säga att de gav rummen en Tornedalsk själ...

Det gör ju faktiskt också kuddarna och vepan på sängen som även de känns som en speciell detalj och dessutom är  lokalt tillverkat hantverk.

RSS 2.0