LOPPISFYND

På sätt och vis skulle man kunna säga att dagens tisdagstema blev lite annorlunda än jag tänkt mig och av en ren slump. I dag kände jag mig på fotohumör och bestämde mig för att ta lite bilder på helgens loppisfynd, och det var innan jag slagit igång datorn.

Senare i kväll när jag satte mig framför datorn och kikade in hos Weronica såg jag att hos Fabriken var tisdagstemat loppisfynd. Har inte tolkat tisdagstema där tidigare men det var ju helt klart att det fick bli premiär för bilderna fanns redan i min kamera...

Det är bara att konstatera att väntetid när man är på Hockeycup kan i bland vara bra , detta var nämligen resultatet av denna helgs väntan. Hittade ett jättefint Loppis i Kalix, men tyvärr var det inte många minuter kvar av öppettiden när jag gjorde det.

Hann i alla fall fynda lite porslin som ska få flytta in i Funkisfriggeboden , tallrikar från Rörstrand Ruta heter de och sen då tre kaffekoppar och ett fat. *Ler* rätt så kul grej måste jag säga, hade nämligen hittat två såna Gustavsbergs fat på ett annat loppis för ett par veckor sen och köpte de utan någon egentlig tanke vad jag skulle göra med de. Det enda jag visste var att de tilltalade mig, tänk vilken tur för nu hittade jag ju en kompis till och udda koppar Monika som faktiskt funkade helt utmärkt till faten. Så av två udda fat blev det tillsist tre kompletta udda kompisar att dricka kaffe ur.

Oj vad det är kul med Loppis :D

ERKÄNNANDE

Hej jag heter Vicke och är missbrukare...

 

Av väskor och kanske även skor, jag erkänner så där helt utan omsvep och utan att skämmas. *Ler* kanske skäms jag lite i alla fall och kommentaren min Tonårsson fällde häromdagen när jag provade mina nya höststövlar fick nog mig att göra det mycket mer än lite...


"Mammma alla pengar ni tjejer slösar på skor skulle säkert förse hela afrikas svältande barn med mat". Emellanåt kan han chocka mig vår Tonårskille med sina kloka kommentarer och tankar, men det gör också mammahjärtat varmt av kärlek tänk det finns ändå något kvar där under det hårda Tonårsskalet.

Så varje gång jag tar på mig mina nya höststövlar kommer jag att bli varm i hjärtat av hans kommentar men också tänka på hur bra vi egentligen har det. Kanske man skulle kunna säga att det faktiskt är nyttigt med nya skor emellanåt , att det kan vara ganska tänkvärt;)


Skämt åsido men ni förstår nog vad jag menar, men jag är ganska säker på att jag inte är den enda som är missbrukare av väskor och skor. Kommer inte i håg om det var på radio eller tv jag hörde en sammanfattning av varför det är så, skor och väskkor kan man med lätthet shoppa ovasett om man gått upp eller ner i vikt.


Om jag skulle fortsätta tjata om väskor då så måste jag bara få kommentera denna, även om den här ny så har den har faktiskt på sätt och vis en speciell historia. Först ska jag börja med att säga till mitt försvar att den faktiskt var ett riktigt riktigt fynd hittade den på halva reapriset. Då måste det väl bara vara OK att köpa den, även om det redan finns en och annan hemma i garderoben, men jag lovar ingen just sådan. Men vet ni  det värsta av allt är att det en gång i tiden fanns två "äkta" såna väskor i min mammas ägo och att det bara är tre år sen vi kasserade de.


Varken jag eller mina systrar insåg deras värde och de fick möta sitt öde, stora containern. Tänk aldrig i livet sa jag då om att hänga den på min arm och i dag säger jag JA TACK GÄRNA,  det är lustigt vad några år kan göra. Vet inte vad det beror på är det kanske jag som mognat och min smak som med det förändrats . Eller ännu värre tänk om jag blivit gammal eller kanske  desperat och ska ha inneprylar oavsett om jag gillar de eller ej.

 
Men nåja spelar rocken roll för tro det eller ej nu är det faktiskt en väska helt i min smak och jag känner på mig att det kommer att bli vinterns favorit så jag postar detta inlägg under kategorin Favoriter i hemmet.

VILA

Vila är temat denna tisdag och för mig var valet väldigt enkelt denna vecka , för hos oss finns verkligen en perfekt plats för just det...Vid det här laget behöver nog inte den här platsen någon närmare förklaring så mycket jag tjatat om den i så många många inlägg, Funkisfriggeboden. Det är med ett sting i hjärtat jag inser att det snart är dags att göra vinter där och det dröjer många månader igen innan det är varmt nog att vila i den.

Nåja var sak har sin tid och sin tjusning man brukar väl säga att den som väntar på något gott väntar inte för länge , det är alltid bra att han något att längta till under en lång och kall vinter...

Men tack och lov är vi väl inte riktigt där än, vintern alltså nej nu får vi passa på och njuta av härliga höstdagar som förhoppningsvis blir många och låååååånga.

HÖSTRAPSODY

Vilket härligt höstväder vi fått njuta av de senaste dagarna, ja förutom i går då. Men jag som varit och lyssnat på Mia Törnbloms föreläsning i fredags har fått lära mig att man ska fokusera på det postiva och lyfta bort alla negativa tankar. Så gårdagens regniga gråa väder lyfter jag genast bort och tänker på något annat roligt i stället som  att man kan välja att flanera på Ikea en sån dag, det är faktiskt bra med regniga dagar;)

Det är faktiskt inte enda stället jag flanerat på under den gångna helgen har faktiskt varit så duktig så, varit ute i skogen och låtit mig förföras av det vackra skådespel som naturen bjudit på och inte bara det hade till och med mig kameran. Inte illa, det var längesen jag fotat så mycket...

Det är verkligen vackert den här årstiden, naturen fullkomligt exploderar av färger helt underbart :D

Hoppas också att jag ska börja få lite fotoinspriation tillbaka igen, det var som sagt var riktigt kul att vara ute i naturen med kameran. Man får helt andra ögon när man har den med sig upptäcker små detaljer, små nyanser som man med stor sannolikhet missat utan den runt halsen!

SVERIGE STÖRSTA LOPPIS

Här tillbringades gårdagen, Sveriges Största Loppis Ikeaparkeringen i Haparanda.

Jag måste säga att jag är helnöjd med dagen , att arrangemanget skulle vara bra kunde man nästan räknat ut för just Ikea brukar vara rätt så duktiga på att tänka på detaljer. Var där tidigt på morgonen med 119 andra glada loppisentusiaster, kravet för att få boka bord var bara ett att man var Familymedlem . Självklart är jag det och så gällde det naturligtvis att slänga sig på tangenterna och vara snabb på att anmäla sig.


Hade tur och var tillräckligt snabb och fick vara med, det är jag glad för det var en kul happening. Arrangemanget var mycket välordnat fina nya bord hade ställts ut till vårt förfogande på parkeringen. När vi höll på att packa upp som bäst så kom det Ikeapersonal som bjöd på kaffe och nybakta kanelbullar inte illa, de hade dessutom avdelat särsklig personal som gick runt och kollade att allt flöt på som det skulle servade oss med rabattkuponger m.m


Verkligen ett superbra idé, har varit på flera loppisar och detta är det bästa jag varit på inte bara var det välordnat utan också välbesökt. Under första timmen tror jag nog att hälften av mina pinaler hade bytt ägare, det var nästan lite småstressigt att hinna med och serva alla kunder, men kul var det att det var åtgång på prylarna.


En sak som jag lovat mig själv när jag åkte hemifrån på morgonen var att INTE komma hem med något loppisfynd, nej nej fy Vicke inte ens tänka tanken utan detta skulle bara vara en dag för att rensa. *Ler* tror ni jag kunde hålla mig, var så duktig nästan ända till slutet då jag snabbt sprang igenom området och fick syn på en sprillans ny handväska frå Ordning och Reda. Kunde inte låta ett sånt superfynd gå mig förbi, var bara tvungen och dessutom var det precis en sån handväska som jag absolut behöver;)

Sammanfattningsvis var det en mycket trött men nöjd Vicke som packade i hop kvarvarande pinaler (som var färre än jag trott) och rusade in på varuhuset för att handla upp presentkortet somvi fick för att vi ställde upp. Inte illa va, både få lite extra slantar för saker man tröttnat på och dessutom få handla nytt för bordet det är heltklart det bästa loppis jag varit på!

RSS 2.0