BARNSLIG

Man kanske skulle kunna säga att just nu är jag BARNSLIG(t) förtjust i gamla teaklampor från Tradera...


Bild: Vicke

Vill ni se fler tolkningar på tisdagstemat barnslig kan ni klicka er vidare här.

RUSKA


Bild: Vicke

Har så många dagar tänkt att jag måste försöka hinna ta med mig kameran ut och föreviga lite av den vackra sprakande hösten som omger vårt hus innan det är försent...

För rätt vad det är så har alla löven och med de vackra färgerna blåst sin kos, dessutom var det väldigt länge sen jag varit ute och luftat min kamera. Dags att börja  ta sig i kragen lite när det gäller den biten, är ju så kul att fota. Det var riktigt härligt ända tills en lite skogsfågel nästan skrämde livet ur mig, då var varken färgerna eller det härliga ljuset så speciellt magiskt längre. *Ler* varenda vindpust och prassel från löven fick mig att hoppa till så det vara bara att inse att det nog var bäst för mina nerver att återvända in till säkerheten;)

Såg hos Nilla att det är höstdagjämning i dag så det var ju en passande dag för att fota lite höstbilder och göra ett litet inlägg om det.

För er som undrar över min överskrift till dagens inlägg kan jag berätta att Ruska (hoppas att det är så det stavas) är ett finskt ord för höstfärger (?).

STÖD UTSATTA BARNSåg hos Sara att vi bloggare kan hjälpa till att stödja utsatta barn i världen och givetvis vill även jag vara med att göra det!

Häng med ni andra också det enda vi behöver göra är att länka till Uppdrag Barn så får de 20 kr från Vattenfall för det.

Många bäckar små...

HÖST


Bild: Vicke

Visst är det höst även här uppe hos oss i norr och jag skulle nog vela säga att det redan varit det i flera flera veckor.

Hur hösten ter sig hos mig? Ja nog hade jag väl tänkt ha ett lite roligare eller kanske  man skulle kunna säga vackrare bidrag till tisdagstemat än en bild på min Personliga almanacka.  Hade minsann planerat att bege mig ut för att fota lite vacker höstnatur i dag och hade tagit fram kameran och allt för att inte glömma det.

*Ler* hade visserligen inte skrivit in det i min almanacka utan där stod det tisdag: skjutsa till hockeyträningen ...
 
Vilket just nu innebär en resa på 10 mil tur och retur eftersom byns ishall är trasig, synd att jag inte även skrivit in i almanackan : ta med dig kameran.  För det skådespel som naturen bjöd oss på under resans dit (hem var det bara becksvart) var bedårande. Så underbart vackert med de sprakande färgerna i de djupa dalarna, nästan så man tappade andan.

Men visst även om det är vackert så väljer jag nog ändå som mitt bidrag att ha med en bild på almanackan för det är ett säkert tecken på  höstens ankomst. För när de långa lata sommarveckorna är över är det dags att återigen ta fram sin lilla bruna för att komma i håg allt som just kommer med hösten:
*Jobb
* Föräldrarmöten
* Andra möten
* Tandläkare, läkare
* Aktiviteter och allt vad det innebär med skjutsande, möten , ideelt arbete

Ja listan kan göras mycket längre men jag tänker varken klaga eller trötta ut er med mer om det utan konstaterar bara att hösten är här och så almanackans återkomst.

Men det är faktiskt ganska skönt med lite vardag och rutiner igen, var sak har sin tid och det gäller att ta tillvara den!

LÄSHÖRNAN SNART KLAR...

Ni har tidigare fått se bilder från vår Allrumsmakeover där jag visade att en liten läshörna så sakta börjat växa fram. Sakta och sakta med mina mått är det nog med snigelfart den gjort det , men det finns vissa förklaringar till det. För normalt sett är vi inte de som tar evigheter på oss att slutföra projekt utan vill att det ska ske ske snabbt (helst på en gång enligt Vicke).

I alla fall så berodde det hela på fåtöljen som jag för ganska precis två år sen fyndade på auktion, eller inte på själva fåtöljen utan svårigheterna att hitta någon som kunde klä om den.  Det var nämligen den som skulle vara huvudrolls innehavaren till den nya läshörnan den var den som var stora inspirationen till hur det skulle komma att bli.

Nu är vi alltså äntligen nästan där, de sista pusselbitarna är på väg att falla på plats, läshörnan är snart helt klar!

       

       
Bilderna är klickbara...

Fåtlöjen som jag betalade en tjuga för på auktion har alltså fått ny klädsel tack vare en mycket duktig lokal hantverkare, och även om vi både köpt tyg och betalat för arbetet så blev den ändå inte speciellt dyr i slutändan. Tänk att ett spontanköp på en auktion en grå trist höstdag ändå kunde hitta den perfekta platsen i vårt hem, trots att det nu tog sin lilla tid:)

Förresten så är inte fåtöljen enda auktionsfyndet i läshörnan utan det är även vägglampan, som också för övrigt är mitt första auktionsfynd på nätet  och Tradera .*Ler* men det är nog inte mitt sista nätauktionsfynd,  för vad mycket fint man kan hitta där gäller bara att komma i håg frakten som i bland kan kosta tre gånger mer än det man köpt (det har jag precis fått erfara) . Nåja i alla fall så har lampan nu en "ny" kompis golvlampfot i teak på väg hem till sig och förhoppningsvis ska den passa perfekt som läslampa. Det återstår att se...

Ett roligt projekt börjar alltså gå mot sitt slut och på något sätt har det här varit ett speciellt projekt, kanske det beror på blandnigen av gammalt och nytt.

Gamla saker för med sig lite minnen,  kul att tänka på fåtöljens väg från en gårdsplan i grannbyn till vårt allrum  och vägglampan mitt första köp från Tradera . Inte nog med att den var det utan några dagar efter jag fått den råkade jag av en ren slump ramlade in på en blogg och hittade den tidigare ägaren av lampan. Man brukar säga att världen är liten men tänk att till och med cyberspace kan vara det:)

UTMANING...
Skäms nästan att det tagit så lång tid för mig att anta Minigrisens utmaning , men bättre sent än aldrig...

I instruktionerna står det att jag ska :
Ta några djupa andetag, koppla av och först när du känner dig lite avslappnad så svarar du.

Så *andas in andas ut, andas in andas ut, andas in andas ut* , *koppla av* såja nu känner jag mig både avslappnad och redo för att svara:

Klädbutik - Är nog lite "allätare" när det gäller kläder men jag gillar att fynda på rea;)

Inredningsbutik -  Få se nu , måste jag verkligen ta och tänka efter, *fniss* tror nog att de flesta redan vet svaret på den frågan . Ikea såklart, men det känns kanske lite som om det börjat tappa lite av sin tjusning tyvärr nu när vi har fått det så nära. För precis som jag trodde så blir det lite för mycket" vardag" med Ikea och det finns i var och vartannat hem här i byn, så om ett år eller två kanske svaret är något helt annat.
Förresten så har jag faktiskt delvis redan fått en ny favorit Tradera där jag i dagarna gjort mitt tredje fynd, gillar att blanda nytt och gammalt när det gäller inredning.

Godis - Utan tvekan choklad i alla dess former.

Stad -  Stockholm i mitt hjärta.

Dryck - Tänk att jag som varken gillat vatten eller vin nu svarar det! Härligt att man kan ändra sig eller är det ett tecken på mognad (läs att man blivit gammal) ?

Musik -  Där svarar jag nog lite blandat, lyssnar nog mest på radio.

TV-serie
-  Absolut alla inredningsprogram( förutom Extreme Homemakeover) som bara visas, banne den som stör Vicke mitt under pågående sändning.

Film -  Gärna svenska "deckare" till H:s förtret, han hatar när mamma väljer hyrfilm för det blir alltid något inom den schangern.

Träning -  Något jag lovat mig själv att börja med.

Bakverk
-  Något jag lovat mig själv att sluta med.

Kaffe -  Ja tack gärna bara det finns mjölk till.

Sen är det meningen att jag ska skicka vidare denna utmaning till några stycken, men nu får jag väl skämmas igen för lika dålig som jag är på att skicka vidare kedje- mail och mms lika dålig är jag på att skicka vidare utmaningar. Så jag väljer inte ut någon speciell att utmana utan säger bara att alla som känner för det kan gärna anta utmaningen.

Hoppas ni haft en bra helg!

KLOKA ORD"Vi måste försöka
 ta till oss
vardagens
glädjestunder"

Det är mycket kloka och tänkvärda ord som jag tänkte önska er trevlig helg med!

Om det är någon som inte bara tycker att det var ett klokt budskap utan också en mycket snygg blompinne som texten är på tycker jag ni ska göra ett besök hos Katarina K i hennes brännheta shop.

Utan bloggvärlden och alla duktiga bloggerskor från Piteå hade jag aldrig hittat dit så på det här sättet hoppas jag kunna få fler att göra detsamma. Kan verkligen rekomendera denna duktiga konsthantverkare hon har en massa fint, det är väldigt bra service när man beställer och sist men inte minst är hon supertrevlig. Är så glad över att jag vågade mig fram och hälsa på henne när jag besökte Noliamässan:)

Ha en bra helg!

KRAM

HUMOR


Bild: Vicke

Tyckte den här bilden passade så bra som tolkning av dagens tisdagstema som är humor, för är det något man blir av humor så är det väl just glad. Humor kan göra den mest gråa och trista dag rolig och färgglad:D

I och för sig så finns det väl olika sorters humor men det är väl just det som är så härligt med oss människor att vi är just det olika.

Humor har säkerligen alltid funnits, men i dag finns det lite fler sätt att enkelt och snabbt sprida vidare den till vänner och bekanta i och med all "ny" teknik.  För nog sjutton är det ganska vanligt i dag att det plingar till i både mobilen och på mailen av just den anledningen humor.

EN DOFT AV HÖST
Den här helgen har som man kanske kunna säga gått i höstens tecken och jag som haft så svårt att tro att det redan är dags för höst har faktiskt börja känna mig både nöjd och tillfreds med att hösten är här. Det är ändå trots allt en mysig årstid, var sak har sin tid som man brukar säga och det gäller att ta tillvara på det bästa med varje tid hitta de små guldkornen.

För mig har de nog varit alla höstdofter jag fått njuta av i helgen, *ler* eller sett till att få njuta av kanske man skulle kunna säga. Höstens dofter har börjat sprida sig både utomhus och inomhus där det doftar ljuvligt av fönsterputs-såpa, hur det kan vara en typsik höstdoft kanske bara vi som är uppvuxna i Tornedalen (storstädningarnas paradis) kan förstå;)

I alla fall så är det nog det som är en av tjusningarna med hösten att man får börja fixa och dona lite inomhus igen , göra lite mysigt inför alla mörka kvällar vi har framför oss. Ta tag i projekten som inte blev färdiga eller som man lovat sig själv ska ta sin början till hösten. Kan lugnt konstatera att detta är en företeelse som jag inte är ensam om , det har man verkligen kunnat se på de senaste Ikeabesöken.

Helgens bästa hösdoft som för övrigt är en helt ny doft i vårt hus har varit doften av nykokta lingon, en doft som också för mig tillbaks till barndomens Tornedalen.  Där man inte bara städade  på hösten utan det syltades och saftades för fulla muggar, det gällde att fylla både frys och källare till vintern. Vilket  min mamma och pappa fortsatt med även när vi varit utflugna och de har inte bara sett till att fylla deras frys och källare utan även deras döttrar ha fått ta del av naturens rikedomar så länge de varit friska och pigga.

Men i dag var det alltså premiär för vår familj med helt egen lingonsylt, och jag är så glad över att Tonåringen gjorde det möjligt. För det var nämligen han som i går efter ett besök i en kompis stuga kom hem med en hink full med härliga röda lingon och i dag ville vi skulle koka sylt av de.

Vilken tur att han gav mig en spark i baken att själv lära mig att sylta, för det var inte svårt och framförallt var det riktigt roligt. Säkert för att vi gjorde det tillsammans men sen också för att vi på något sätt kände att vi förde mammas-mommos tradition vidare. Sylten blev inte bara vilken vanlig sylt som helst utan en fylld med massor av kärlek och värme, av alla minnen som väcktes av doften.  Doften av höst och mamma-mommo...

Så i kväll när vi lägger oss så tror jag vi både känner oss glada och stolta över att vi har lärt oss något nytt och jag är väldigt tacksam över att Tonåringen gav mig den möjligheten. För trots allt är det hans förtjänst att det blev det, han som kämpat i skogen med att plocka alla lingon!

VILLE BARA ÖNSKA ER...


Bild: Vicke

JAG HAR...


Bild: Vicke

En liten fråga till er alla vänliga själar därute som har lite grönare fingrar än mig.

Kan jag på något sätt övervintra min Lavendel på stam och mina olivträd ??

Alla tips och råd emottages tacksamt, så under tiden ni funderar på den saken och förhoppninsvis skriver en rad till mig så ska jag gå och vara otrogen...

*Fniss* hoppas ni fortsätter läsa resten av texten och inte stannar här för att ringa en vän , annars lär väl ryktena på byn snabbt vara i gång;)

Det är inte värre än så att jag ska gå och lägga mig med den nya Miokatalogen som jag vid första anblicken tyckte verkade mycket mer spännande än året Ikeakatalog. Voi voi inte bra för mitt rykte att erkänna sånt, men årets stora kataloghändelse blev lite av en besvikelse för mig.

ONYTTIG

Onyttig var uppdraget att fota till veckans tisdagstema, och givetvis tänkte jag som de flesta andra genast på saker man äter.  Eller kanske saker som man inte borde äta så mycket av, för att vara lite mindre onyttig som jag  lovat mig själv att bli *Ler* men på något sätt flyttas den där måndagen när man ska börja sitt "nya liv" bara fram hela tiden. Det kallas kanske dålig karraktär...;)

Brukar gilla att försöka hitta en lite "annorlunda" tolkning av teman men det var svårt den här gången så därför får det i dag bli en bild på mig själv och min kamera som var  såonyttig(a) denna tisdag.Bild: Vicke

VÄRT ATT VÄNTA...

I våras vände jag mig till er för att få tips om hur jag kunde fixa lampskärmarna till mina  guldlampfötter  och det fick jag flera bra tips och handfasta råd. *Ler* men jag skrev också att jag inte är så pysslig utav mig så det har inte hänt så mycket med lampskärmarna sen dess.

Vilket egentligen är tur, eller kanske man skulle kunna säga att det är ödet ...

När vi var på semester i Stockholm i somras så bara fanns de där , väntade på mig och framförallt mina lampfötter. De perfekta skärmarna, helt otroligt egentligen det var verkligen av en ren slump jag nästan bokstavligt talat snubblade över de. Strosade runt på Mio i Kungens Kurva och när jag kom till lampavdelningen såg jag DE , precis såna skärmar som jag hade sett i min vision om hur det en dag skulle komma att se ut på våra nattygsbord. Tänk de var till och med i den färg som jag och vänninan pratat om skulle vara snygg till vårt sovrum, det var med andra ord för bra för att vara sant.

Eller förresten det var det verkligen för dessutom var skärmarna , mina drömskärmar från Watt och Veke dessutom på REA och en rejäl sån dessutom 70% rabatt  var det. Så ni må tro att jag snabbt som attan grabbade åt mig två stycken och jublade när jag sjungandes sprang till kassan.

                 
(Klickbara bilder Vicke)

Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge:D

RSS 2.0