ÖNSKAR ER...


Bild: Vicke

Har en kamera fulladdad med härliga bilder från ett adventsmysigt hem (tyvärr inte mitt)  som jag besökt i dag för att fota lite bilder till jobbet. Det var så oerhört inspirerande och mysigt så jag kunde inte låta bli att knäppa av lite fler bilder än de vi behövde till vårt bildspel vi ska visa på Skyltsöndag.

Önskar att det inte var samma sak med min almenacka, att den var så fulladdad som den varit senaste tiden skulle gärna snarast ta och dela med mig av bilderna till er också. Men jag lovar det kommer så fort jag julskyltat klart, adventspyntat klart , haft julfest och sett på hockeymatch...

GULD- TISDAGSTEMA

I dag var det självklart för mig som bor uppe i norr  vad jag skulle välja att tolka tisdagstemat guld med för bild. *Skrattar* nu kanske många tänker och tror att det blir som på Tv , Norrlandsguld men vi har faktiskt flera sorters Guld här vid våra breddgrader;)
Bild: Vicke

TILLBAKA...

från en härlig helg i Umeå, fylld av alla ingredienser som en hockeyhelg ska innehålla , blod-svett och tårar;)

Men också fylld av massor av glädje och skratt det är verkligen kul att åka i väg ett helt gäng föräldrar (familjer)  tillsammans med våra härliga hockeykillar och  bara koppla av och umgås en hel helg.


Bild: Vicke

Det gick riktigt bra för killarna och med sig hem i bagaget hade de en pokal och bronsmedaljer, men för H var det tyvärr inte det enda han fick med sig hem utan det var väl han som på sätt och vis fick stå för det här med blod. För med sig hem fick han även en hjärnskakning:(
 
Usch kanske börjar bli dags för mamma att övertala honom om att det är dags att börja med något annat fritidsintresse,  som att spela schack  eller något annat lite lugnare där man inte kan skada sig;)

Men det bästa av allt den här helgen har nog varit den lilla bloggträffen med Sara, så kul det var att träffa henne igen! Är så glad att vi lyckades hitta en lucka i schemat för att  hinna ta en fika tillsammans.  En person jag lärt känna i cyberrymden som kommit att bli  en god vän som jag  tyvärr får träffa allt för sällan.  Tack snälla goa Sara för den stunden ! Superkul och du *fniss* vilken tur att en av oss har bra minne i alla fall och har plånbok med sig;)

En stor kram till dig!

REDAN HELG:D

I morgon bitti följer jag med H på Hockeycup till Umeå så därför kikar jag in redan nu och skickar er ...


Bild:Vicke

Önskar jag er också, det kommer säkerligen också vi att ha med både  på och utanför isen.

PRICKIKG


Bild: Vicke

Något som säkerligen finns i varje hem i dag är ett mikrolock och jag tror också att ni håller med om att det för det mesta ser väldigt tråkiga ut.

*Ler* inte för att det kanske är utseendet som är det viktigaste utan funktionen  men det är ju alltid kul med vardagsprylar som gör en lite glad. Prickig i en härligt grön färg som nu bor i vår mikro har verkligen den effekten på mig och dessutom är den väldigt "rejäl". Att den sen bara kostar nio kronor i inköp gör inte det hela sämre, så sammanfattningsvis kan man säga att det är ett mikrolock som har allt.

MÖRKER

Mörker Kan man ju lugnt konstatera att det verkligen är något som råder här i Övertorneå , mörker det är nu tredje vintern vi är utan gatubelysning här i kommunen. Den här tiden på året känns det helt fruktansvärt det är helt becksvart ute, visserligen lyste den lilla snö som kommit upp litegrann. Men inte tillräckligt mycket...

Börjar som sagt vara tröttna på detta mörker och det gäller att hitta andra alternativ som lyser upp tillvaron lite;)

Ljus i MÖRKER...


Bild: Vicke

Som i dag var i form av en vacker bukett till mig:D

Den inte bara lyste upp i MÖRKRET utan värmde även mitt hjärta så tack systrar ystrar för den !

FÅGEL, FISK ELLER MITTEMELLAN...


Bild: Vicke

*Skrattar* det var verkligen ett passande tisdagstema i dag, för fågel fisk eller mittemellan är verkligen en passande beskrivning på kvällens aktivitet eller deltagarna skulle jag kanske säga...

I dag var det premiär för kursen som jag så länge sett fram emot, Digitala bilder äntligen skulle jag få lära mig att använda Photoshop som så länge bara väntat och väntat i min dator. Så glad i hågen klev jag in i kurslokalen och mina förväntningar var enorma.

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta när jag såg det brokiga sällskapet som väntade där, hrmm undrar om jag kommit rätt eller ? Kan väl säga att medelåldern var rätt så hög inte för att det gör något men det kändes lite konstigt att gå "Datakurs" tillsammans med en gammal klasskompis föräldrar, rektorn från högstadietiden osv.

Såg mig om efter en nödutgång och när kursledaren började fråga runt vad vi ville lära oss och någon sa "hur man för över bilder från kameran till datorn" då var jag nästan beredd att hoppa ut genom fönstret. Insåg verkligen att nivån på deltagarnas kunskap och förhoppningar var extremt olika - Fågel, fisk eller mittemellan skulle man absolut kunna säga.

Men jag tänkte att har jag nu äntligen tagit mig i kragen och lyckats anmäla mig till den där kursen som jag så länge velat gå måste jag i alla fall ge det en chans och det är jag glad att jag gjorde. För när jag väl satt framför datorn så glömde jag nästan tid och rum, den nya roliga uppgiften fick alla min energi och uppmärksamhet.

Så nästa vecka är det jag som sätter mig på kursstolen igen beredd att ta mig an nya utmaningar.

Sen måste jag väl också förtydliga att jag inte har fördomar mot de som är lite äldre och datorer utan tvärtom beundrar de. Tycker de är både modiga och tuffa, dessutom var det flera där som var riktigt haj på det här med datorer *imonerad*.

*Fniss* men man kanske skulle ha olika kurser för olika behov, för det kan inte varit lätt för den stackars läraren att försöka få i hop det hela.

Fågel , fisk eller mittemellan ...

KALASPRISER HOS COSAS


Bild: Skärmdump från Cosas.se

Måste tipsa er om att Cosas som fyller två år har kalaspriser hela veckan och dessutom är det fraktfritt så passa på att handla.  Jag lovar er att det finns massor av fint att klicka hem...

Sist men inte minst så vill jag naturligtvis gratulera Cosas och det är så kul att se hur ni frodas och utvecklas, fortsatt lycka till i framtiden!

HELGPYSSELDet finns en månad på året som man nog nästan skulle kunna säga att jag hatar. Nämligen november så grå och trist , den lilla snön vi fick är borta och det är helt becksvart ute.

Men när jag sitter här och summerar helgen så måste jag väl lite smått erkänna att det har sina fördelar med gråa och trista dagar. Äntligen har vi tagit tag i flera saker här hemma som bara legat och legat och legat och väntat på att bli gjorda. Saker som samlas på hög av någon konstig anledning, små små saker men ack så viktiga.

En av de sakerna är att sätta upp lampan som jag vunnit på Tradera , *fniss* visst låter det fint att säga vunnit i stället för köpt. Det måsta jag lägga bakom örat att jag ska använda, ett bra argument förtsättningsvis när jag ska motivera varför det är så bra med fler fin fina Traderafynd;)

I alla fall så har alltså den äntligen funnit sin plats i vårt vardagsrum och får göra en ärvd  gammal lampa sällskap  och så glad jag blev för precis som jag hade trott så skulle de funka bra tillsammans:D

Lägger in två klickbara bilder till så ni får se lite mer...

  

Hoppas ni haft en bra helg!KIKAR IN FÖR ATT ÖNSKA ER...

FÖRVARING JAG GILLAR

Dags att damma av den gamla kategorin budget-lyx , var som ett litet tag sen jag gjorde ett sånt inlägg.

Först ut får vår nya tidningskorg vara...


Bild: Vicke

Har länge varit lite avis på Tonåringen och hans snygga korg som han fått i present , supersnygg brun sak. Det är också ett flertal gånger jag stött på såna i olika butiker men det har inte blivit av att köpa (läs varit för snål).

Men nu äntligen har även mamman i huset en lika snygg korg men i svart och en budgetvariant , från Rusta .För endast 149 riksdaler blev den min och både priset och färgen var helt rätt :D

Vi som bara var in där för att köpa lite shampo och sånt, *fniss* jag som egentligen inte är så förtjust i Rusta måste nog smått börja erkänna att det finns en del guldkorn där bara man orkar leta. Hrmmm hoppas inte familjen läser det här nu för de har haft så roligt åt att Rusta är morsans nya favvoaffär, men om ni läser det här så kan jag säga att den dagen aldrig kommer. Inget illa menat åt er som har den som favorit , det är bara inte min typ av affär.

Men om ni nu läser det här får jag väl till mitt försvar säga : kan väl inte rå för att jag lite då och då snubblar över världens fynd där, det betyder inte att det blir Rusta i stället för Ikea i fortsättningen;)

HALLOWEEN

Tänkte ta och hänga med på tisdagstemat Halloween trots att det inte är någon högtid-helg som vi direkt firat. Varken med dekorationer, utklädnader inte ens hade vi något besök av barn som ringde på för att säga bus eller godis. *Ler* vilket i och för sig var bra för då fick vi desto mer godsaker att äta själv, eller förresten det kanske inte är så bra egentligen men gott är det i alla fall;)

Så jag tar och tolkar temat med en bild från höstens besök på Rosendahls Trädgård för om det något som jag förknippar med Halloween så är det pumpor.


Bild: Vicke

FÖRGYLLER VÅRT TRISTA BADRUM...

Att få in lite lyx och flärd i vardagen är inte så lätt alla gånger och något jag gillar det är "vardagsdesign". Så gissa om jag blev glad när jag var och handlade i fredags på Ica och stötte på dessa...


Bild: Vicke

Vademecums nya fräcka tandkrämstuber designade av Karin Mannerstål som jag nog tror de flesta känner till. De kommer att ges ut under en kortare period och kallas Limited Edition 2008.

Attans också varför tänkte jag inte på att hamstra lite fler när de var på erbjudande , *ler* kanske man till och med skulle tagit hela bunten. För en sån snygg tandkrämstub kan säkerligen förgylla både din morgontoalett och framförallt ett så trist fågelmönstrat pastellfärgat badrum som vårt. 

Så jag säger bara *me like* och jag ser gärna mer av denna vara vardagsdesign :D

TÄNDA LJUS


Bild: Vicke

Många ljus är det som har tänts runt om i vårt land denna helg då det varit Alla helgons dag, det är så vackert när man åker förbi kyrkan med alla ljus som lyser upp i mörkret.

Appropå det så har det till min och säkerligen många andras glädje kommit lite snö här i dag, det är helt underbart hur mycket ljusare det blir med lite vitt på marken. Tro mig lite ljusare är verkligen vi både behöver och välkomnar här i byn som fortfarande är utan gatubelysning. Detta är tredje vintern för oss i mörker, så jag hoppas verkligen att snön är här för att stanna...

Hoppas också att ni haft en riktigt bra helg  och förhopnningsvis ska jag få till lite fler inlägg nästa vecka. *Ler* vilket nog inte ska vara så svårt att klå efter denna vecka med bara ett;)
RSS 2.0