MATTOR

Kikar in hos Fabriken och ser att Tisdagstemat i dag är mattor, och jag måste säga att jag blir faktiskt lite glad och lättad när jag kikar runt bland alla fina bidrag. Helt plötsligt förstår jag att jag inte är ensam , vi verkar vara många som har ett lite komplicerat förhållande till det här med mattor.

Är väl inte världens största vän av mattor men visst fyller de sin funktion och absolut har de sin tjusning. Men som typisk mellanmjölkssvensk går jag efter mottot lagom är bäst. Men vad är det egentligen som är så krångligt med mattor då förutom att de inte får bli för många. Ja det här med att hitta rätta storleken, materialet , färgen och formen känns som en hel vetenskap...

Otal är de gånger jag glad i hågen kommit hem med en matta och tänkt, NU äntiligen har jag hittat den perfekta mattan med stort M. Så rullar man ut den på golvet och vad händer, mattan som såg helt perfekt ut i affären och uppfyllde alla mina kriterier är helt plötsligt allt annat utom perfekt. Det enda den helt plötsligt förmedlar är FEL FEL FEL, suck då var det bara att börja om från början igen då.

Men skam den som ger sig;)

Nu kommer i alla fall mitt bidrag till mattor har efter många om och men i alla fall lyckats hitta favoriter:



Det här är nog den största och bästa av de alla i kategorin mattor...

SÖNDAGSBILDEN

Här kommer mitt bidrag till Fabrikens Söndagsbilden...

Bild: Vicke

Köpte en bukett med vita tulpaner och röda kvistar till jul, tulpanerna har vissnat men jag lät de röda kvistarna vara kvar som lite dekoration.  De får fortsätta vara kvar i vasen ett tag till, händer en massa spännande med kvistarna. Rena rama vårgrönskan...

TISDAGSTEMA

Min tolkning av Fabrikens Tisdagstema Recycling blir lite av recycling det med, en favorit i repris skulle man kanske kunna säga...

Bild: Vicke

 

Har visat upp de på bloggen tidigare men vad gör väl det är verkligen favoriter som tål att visas upp många gånger. Favoritväskan och rosen som är tillverkade av en lokal hantverkare, materialet hon använt sig av är kaffepaket :D

 

GOD FORTSÄTTNING

EN riktigt God Fortsättning önskar jag er alla på det nya året, ja då var det dags att lära sig att skriva tjugohundraelva jag som precis börjat få kläm på det där med tjugohundratio. Det är inte klokt vad dagarna går...

Nu över till något annat gott, såg att Sara hade menytorka och behövde lite tips. Lite kul faktiskt för jag hade planer på att i veckan blogga om förrätten vi åt till nyår , det passar väl bra då kanhända att jag kan inspirera henne eller någon annan därute...


4 portioner

En mycket användbar terrine som man kan äta helt vegetariskt , med rökt souvasrenkött eller som här med rökt lax.

6 medelstora kokta potatisar
1 1/2 gelatinblad
125 g philadelphiaost
1 dl créme fraiche
50 g riven västerbottensost
1 msk dill
1 msk gräslök
salt
vitpeppar

Tärna potatisen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 min. Vispa i hop hälften av philadelphiaosten med créme fraichen. Hacka dill och gräslök. Värm upp resten av philadelphiaosten och smält tillsammans med de urkramade gelatinbladen. Vänd i potatisen, créme fraiche blandningen. Västerbottensosten, örterna och krydda av med salt och pepper. Häll upp i en form och låt stelna i kyl över natten.
Finhacka rödklök och gräslök till garnering.

Ett recept som passade mig både i smak och tillagnning, är ingen mästerkock men detta var enkelt och framförallt går att förbereda dagen före *me like*

RSS 2.0