SIGVARD

78747-92978747-920
Bild: DesignonlineSigvard från Sassabrassa (härliga namn) är en av höstens nyheter hos Designonline. Mönstret är det unika och klassiska virrvarr som designades 1961 av Sigvard Bernadotte.
I dag finns det att beställa glasunderlägg och bordstabletter, de är vändbara svart på ena sidan och vit på andra. Senare i höst kommer det även att finnas
Grytunderlägg
Ljusstake för ett ljus
Ljusstake för fyra ljus ( spännande att se den kanske skulle bli en fin ny adventsljusstake)
Äggkopp / Servettring
Knivmagnet


NÄR KATTEN ÄR BORTA............

78747-926
Bild: Interskol

Hann liksom aldrig fixa figuren till bikinisäsongen i våras och man kan ju inte precis påstå att den blivit bättre i sommar med allt gott man stoppat i sig . Så nu försöker jag komma i gång och motionera , då har man lite tid på sig till nästa sommar och lyckas kanske komma i jeansen igen nu till hösten.
I går kväll blev det en promenad med stavarna i högst hugg, måste säga att det känns att det ger mycket mer än att bara promenera. Det ger också tyvärr träningsvärk , mina vader är inte roliga i dag. Brukar normalt inte få ont i vaderna men jag tror man trycker i från med foten kraftigare när man går med stavar.

När jag kommer tillbaka från promenaden och öppnar ytterdörren slår den mest ljuvliga doft emot mig, följer doften in i köket och där står tonåringen i full färd med att baka chokladsockerkaka. Han hade blivit inspirerad av sin nya Hemkunskapsbok som de fått i skolan och hittat receptet där.
Så kvällen tillbringades framför Tv:n och favoritprogrammet Roomservice med chokladsockerkaka och te.
Mina planer på att börja mitt nya och hälsosamma liv var jag ju tvungen att skjuta på till nästa dag, vad gör inte en mamma för sina barn;)


Så hos oss dansar inte råttorna på bordet när katten är borta utan bakar sockerkaka;)

HÖSTNYHETER PÅ ÅHLÈNS - 2

78747-910
Bild: Åhléns

Finns ännu två nyheter  på Åhléns som jag bara måste visa er och det första är de här fina vaserna och det andra som ni absolut måste få se är draperiet från min historia om Pojken och draperiet.
Om ni vill se lite live bilder på det fina Fransdraperiet hälsa på hos Malin som nu är en lycklig ägare av ett.
78747-903

Bild: Åhléns

HÖSTNYHETER PÅ ÅHLÈNS

78747-90478747-913
Bild: Åhléns

På Åhléns textilavdelning har det kommit in massor av fräscha höstnyheter både som metervaror eller matchande kuddar till i olika storlekar och material.
Det är ett lätt sätt att förnya eller göra om i sitt hem med lite nya kuddar eller gardiner, stod på Åhléns i Söndags och beundrade många av tygerna. Önskade att jag skulle kunna sy, ojoj vad mycket fint det skulle bli. Men nu är det inte riktigt min grej det här med att sy, tror nog främst på att det kräver för mycket tålamod och är sånt petgöra och det är inte riktigt min starka sida.
Men men för oss alla som inte är sykunniga fanns det även de här fina färdig sydda kuddarna och massor av fina färdigsydda gardiner. Det är mer min melodi bara att stryka och hänga upp, för stryka det kan jag i alla fall även om det kanske inte är favoritsysselsättningen.

78747-91278747-90978747-905
Bilder: Åhléns

INREDNINGSBLOGGARE

78747-902
Bild:Sanna Eriksson - Piteåtidningen

I dag önskar jag att jag hade bott i Piteå  som Saga och fått läsa dagens Piteåtidning på "riktigt" , men som tur är så finns det i alla fall möjlighet att läsa den på nätet. Vet att både Isa och Saga redan har bloggat om detta men jag tycker det är så roligt så det kan inte bloggas för mycket om det.
De har två roliga artiklar i dag den första och stora artikeln är om den kreativa bloggande mamman och illustratören ISA.  Den duktiga tjejen är värd all uppmärksamhet hon kan få och jag hoppas att det även har positiv effekt på hennes nystartade företag.  Grattis till dig Isa , tycker det är så roligt för dig!!

Den andra artikeln som handlar om det växande bloggläsandet bland inredningsintresserade och där nämner de flera superbra (läs mina favoriter)  bloggar med inredning som tema .  Vill även Gratta dessa duktiga tjejer ,  och det är faktiskt så att majoriteten av de som bloggar är tjejer.


GRATTIS TILL ER ALLA  , ÄR SÅ GLAD FÖR ATT DET FINNS SÅ MYCKET BRA BLOGGAR DÄRUTE SOM GER MIG SÅ MYCKET GLÄDJE!!

FAVORIT GARDIN

78747-887
Bild: Privat

Sara ville höra och se vad vi andra har för favoritgardiner hängandes i fönstret så här kommer min absoluta favorit som egentligen är en rullgardin med trälist från Mairo.
Vi har många fönster i köket och rullgardninen hänger i det minsta som är ovanför diskbänken, det har tidigare varit så svårt att få likadana gardiner till det här fönstret som de övriga större. Så det här är en riktigt bra lösning som inte kommer att bytas ut i första taget. Dessutom är det här fönstret i en helt annan del av vårt stora kök så det gör inget att det inte är likadan gardin i det fönstret som i de andra.

Jag har beställt rullgardinen på vår lokala Inredningsbutik, de går att få i massor av olika tyger och färger samt både i standardmått och även specialmått.

REGNET DET BARA ÖSER NER ...

78747-89778747-892
78747-89578747-894
78747-89678747-891
78747-89878747-893
Bilder: Privata

Det är nog första gången i världshistorien som jag jublar över att regnet smattrar så härligt mot taket och fönsterrutorna. Det känns riktigt mysigt att sitta inne och njuta , kommer inte i håg när det regnat sist det är evigheter sen kanske minst en måndad.
Allt ute i trädgården är torkat och sönderbränt och  gräsmattan har man inte behövt klippa många gånger i sommar, så det var mer än välbehövligt. Att ett regn kunde kännas så förlösande efter den toppensommar som varit känns så roligt, tänk att man kunde bli glad av att det regnar.
Det började  mitt på dan i dag och från mitt jobb ser jag till en verkstadsindustri , det var en härlig syn att se ett tiotal personer (fullvuxna karlar) stå och titta på regnet. De såg ut som små barn på julafton, ögonen tindrade som om de aldrig sett något liknande tidigare.
Påmminner litegrann om min upplevelse med " Pojken med draperiet" häromdan, vilken vecka flera härliga syner har jag fått.

DAGENS LAMPA

78747-890
Bild: Aneta Belysning

Den här lampserien heter Pumpa och som ni ser finns det flera modeller , stommen är svartlackerad och skärm av vit stretch textil som spänts över en trådstomme.
Vägglampan fanns även den med i Elkedjans tidning Lysande Ideér som kom på posten i går och jag blev så förtjust i den . Har du inte fått tidningen kan du göra ett besök på deras hemsida för att bläddra i den på nätet.


FASCHINERANDE DRAPERI

78747-889
Bild: Inreda

I söndags var jag på Åhléns och när jag kommer upp för rulltrappan så ser jag att det står någon med en kamera bakom silkesdraperierna som hänger på heminredningsavdelningen. Börjar genast le och tänka att här är en bloggare i farten, personen bakom draperiet börjar dra i silkestrådarna för att det ska röra på sig och försöker fota det. Då ska ni veta att mitt leende blev ännu större för vad ser jag bakom draperiet, en kille som kanske är kring tio år som fotar för glatta livet. Såklart tänker jag då att det måste vara en son till en bloggare, stackarn även han hjärntvättad som mina barn.
Han försvinner bort med kameran men återvänder snart för att  under hela mitt Åhléns besök stå och faschinerat röra i draperiet så att trådarna fladdrar fram och tillbaka. Det var en så härlig bild som verkligen etsat sig fast i mitt minne, för det var absolut inget bus med det han gjorde utan man såg hur han njöt av att känna på materialet och se dess rörelser.

DAGENS LAMPA BLEV DAGENS SHOPPING

78747-888
Bild: Privat

I dag blev det så att Dagens Lampa även blev Dagens Shopping, har länge suktat efter den lampan bara inte kunnat bestämma mig. Valet föll på den röda som nu pryder sin plats med de övriga röda detaljerna i vårt sovrum på Malmbyråerna. Den är mycket finare i verkligheten än i katalogen och jag är glad att jag äntligen köpte den, förra vintern hade jag så svårt för att bestämma mig och när jag äntligen gjort det så var de slut. 

DAGENS LAMPA

78747-88678747-88378747-884
Bild: Markslöjd

Bordslampan Vaduz från Markslöjd har jag  stått och beundrat många gånger på Elkedjan butiken, men har aldrig bestämma mig för vilken färg och vart jag skulle ställa den. Har kanske inte riktigt plats för den men det blir nog till att göra plats någonstans ,för de lär väl ha en rykande åtgång nu när deras tidning Lysande Ideér kommer på posten i dag och folk ser en så fin lampa till det låga priset av 249 kr.

SOMMARENS BÄSTA KÖP

78747-874
Bild: Privat

Sommarens bästa köp, frågan om det inte är det bästa köpet någonsin som gjorts till barnen. H:s rosa Foppisar som vi säger och Crocs som andra säger är absolut värt varenda krona som de kostat. Finns det några bättre skor för en kille som varit ute i en jordhög och lekt hela dagen , ner i diskbaljan med de och fram med borsten och borsta och gnugga. Upp på tork och nästa dag är de rosa favoritskorna åter skinande rena och redo för en ny dags äventyr.

MITT HEM ÄR MITT HEM & MIN BLOGG ÄR MIN BLOGG

78747-873
78747-87878747-87778747-87678747-875
Bild: Privat

Måste börja med att tacka alla för ert engagemang och era kommentarer i mitt förra inlägg, det gjorde mig både glad och många gånger rörd att läsa alla era fina ord om både min blogg och mitt hem.  Roligt att det var så många som hade åsikter och goda råd att ge en mycket ledssen bloggare.

Min första tanke när jag lästen den "negativa" kommentaren var att bara radera den och gå vidare, men jag kunde inte göra det . Det här med att "kränka" andra människor med ord eller handling är något som jag tycker är alldeles för viktigt att man ska vara medveten om och göra något åt. Tro mig jag vet ! iIdag förekommer det alldeles för mycket av sånt både ute i "verkliga livet" och på nätet för att man bara ska strunta i det. ALLA människor ska ha rätt att vara den de är , se ut som de vill och göra det de vill utan att andra människor ska ha rätt att yttrycka sig kränkande om det.
Man går inte på stan och säger åt någon att den personen har en ful tröja eller hem till någon och säger att den personen ska ta ner sina fula gardiner och lika lite gör man det på nätet. Det är mycket lättare många gånger att sitta i skydd bakom sin skärm och säga saker som man aldrig skulle göra live. Detta börjar bli ett stort problem bland te.x  barn och tonåringar både på Lunarstorm och SMS. Även ute i forum och bloggvärlden vad jag nu börjat förstå , visst har alla rätt att tycka och tänka vad man vill men om man inte gillar det man ser behöver man inte lämna någon kommentar överhuvudtaget.

Jag skrev inte det inlägget för att jag ville att ni skulle tycka synd om mig, utan för att vi alla måste tänka på att respektera andra människor både i verkligheten och på nätet.

Jag var också säker på att jag skulle fortsätta blogga för den betyder så mycket för mig och har gett mig så mycket glädje och nya vänner. Det har gett mig så mycket positivt och jag skulle aldrig låta en negativ kommentar förstöra det  . Men att jag behövde få lite distans några dagar för att tänka och sortera mina tankar och känslor för trots allt blev jag väldigt ledssen och kränkt.

Ett råd som jag nu vill lämna till er som drabbas av otrevliga kommentarer är att ni ser IP numret på den som lämnat kommentaren och kan spärra den från att lämna kommentarer i fortsättningen på Er blogg.

Avslutningsvis vill jag bara skicka en stor KRAM till er alla som uppmuntrat mig när jag behövde det, det betyder så mycket och gör det också så otroligt mycket lättare att borsta av sig det som varit och gå vidare.

VICKE ÄR TILLBAKA !
TAFFLIGA KINATAVLAN (med anknytningar till Kungen av Nepal) HÄNGER KVAR!


TAFFLIGA TAVLOR = TAFFLIG KOMMENTAR

78747-36
Bild: Privat

Har skrivit om att det var så nervöst att lägga in bilder från sitt eget hem , vilket är väldigt personligt och nu har precis det som jag befarade hänt. Den här trevliga kommentaren har jag fått i dag:
Postat av: vadhardupåväggen
Åhh, snälla !! Dina väggar är lika viktiga som ditt "golv" . Inredning handlar inte bara om möbler och tapeter ! Tavlor ska harmoniera med den övriga inredningen. Dom ska inte heller hängas så högt som i tonåringens rum ! Snyggt i övrigt, men satsa på lite konst på väggarna!!!!!..(Plocka ned den taffliga "kinamålningen" och lyft blicken!
Ett hem är aldrig komplett om inte helheten harmonierar.....
2006-aug-25 @ 12:24:35  

Egentligen vet jag inte om det är rätt att ens besvara en sån kommentar, dessutom vågar inte ens den personen stå för sina åsikter utan lämnar den anonym . Men jag är en person som står för MINA åsikter och MITT hem, på MIN blogg visar jag saker som JAG gillar och förväntar mig inte att andra har samma smak som mig. Men jag förväntar mig inte heller kommentarer av det här slaget, gillar man inte det man ser så är det bara att gå vidare och kolla in något annat som man gillar bättre.

Det viktigaste med ett HEM är att omge sig med sånt man gillar och göra saker för sin egen skull och på sitt sätt för att man ska trivas där och vi trivs mycket bra i vårt hem.  Utger inte mig för att vara någon expert av något slag och absolut ingen konstexpert och vårt hem är inte någon lokal för konstutsällningar utan bara VÅRT HEM.

Vad det gäller den sk "taffliga kinatavlan" så är det en absolut favorit tavla för mig ,mycket för att jag fått den av min faster som betyder så otroligt mycket för mig. Den tavlan har alltid hängt i hennes hem hela min uppväxt och varit hennes favorit eftersom Nepal där hon köpt den var hennes favoritland under hennes år som utlandsbosatt och länderna hon bott i  är många.
78747-825
Bild: Privat

Sen när det gäller kommentaren om tavlan i tonåringens rum så vill jag bara upplysa att det inte ännu finns några tavlor uppe i det rummet. Men du kanske menar den här i H:s rum och då kan jag bara säga att bilden förvillar lite eftersom det är snedtak i rummet, den  hänger den ungefär mitt i väggen  och det tycker VI är snyggt.

Visst alla har rätt att ha sin åsikt men nästa gång du skriver in den i någons Blogg tänk på att du kan såra den personen mycket.

Nu kommer jag att ta bloggledigt den här helgen sen får vi se om jag har lust att återkomma på måndag eller inte. Just nu känner jag faktiskt mig väldigt ledssen och har nog ingen större lust att blogga.

En stor kram till alla de som läser min blogg och lämnar trevliga kommentarer ni ska veta att det gör mig glad.

HÖSTFINT


78747-861
78747-87078747-871
Bilder: Privat

Mina fiberclaykrukor som jag fyndat på Granngårdens rea hade jag tänkt spara till nästa sommar men när jag i onsdags såg dessa underbara bollkrysantemum på Ica kunde jag inte motstå de stora och fina höstblommorna. Att de desstuom var till superbra pris två stycken för 79 kr gjorde inte saken sämre.
Hem och plocka fram krukorna ur förrådet igen och bort med alla krukor med torra sommarblommor så nu har vi riktigt höstfint vid vår trapp. Vill ni se någon som har riktigt höstfint hemma tycker jag ni ska hälsa på Sara.

MERA BOTTNA

78747-839
Bild: Iitala

För dig som gillar Anna Danielssons Mönster Bottna finns nu möjligheten att köpa även porslin med det mönstret i Iitalas serie Teema. Tallrik, mugg och skål i två olika storlekar finns det, skulle vara perfekt komplement till vårt vita porslin. Så skålar och muggar hamnar väldigt högt upp på Vickes vill ha lista.

Även Marimekko har lite köksnyheter med mönstret Bottna
Bricka, pannlappar, duk, förkläde och bordstablett i den här färgställningen
78747-855
Bild: Marimekko


Mönstret togs fram av  den svenska designern Anna Danielsson för Marimekko 2002, mycket roligt att även Iitalas klassiska Teema designad av Kaj Franck 1952  nu kompletteras med det här vackra mönstret. Utmärkt att kombinera i hop en livfull servis av Teemas enfärgade porslin med det nya mönstrade.

UTMANING ANTAGEN

Är egentligen inte heller få förtjust i listor men utmaningar är kul och får man den av tre av sina bloggvänner Anna, Sara och Saga måste man absolut anta den

*Skriker och svär* ,Är ännu mindre förtjust i Blogg.se hade svarat klart på hela utmaningen i går kväll och skulle bara publicera då allt försvann !

Fyra arbeten jag haft i mitt liv:
- Glasögonputsare *tidigt jobb på marknad*
- Skogsplanterare*sommarjobb i flera år*
- Ideella arbeten * mamma till idrottande son*
- Nuvarande jobb * här uppe hos oss är det ont om jobb och har man väl fått ett hänger man kvar *

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
- Så som i Himmelen
- Top Gun *favorit filmen som yngre såg den så mycket så filmen nästan gick av*
- Harry Potter *tonåringens stora intresse för denna fantacyvärld har smittat av sig*
- Hemvideos på barnen när de var små

Fyra städer jag bott i:
- Haparanda ( Under mina gymnasiestudier)
-
-
-
* Frågades om städer jag bott i  har nästa alltid bott i byn så det går inte att svar på den frågan, ni vet här uppe byter man inte varken jobb eller bostad i onödan;)*

Fyra TV-serier jag gärna ser:
- 24
- Roomservice *snart snart kommer den*
- Kalla fötter *önskar det skulle komma fler avsnitt*
- Morden i Midsomer *Älskar engelska deckare*

Fyra ställen jag vill åka till:
- Ikea
- Storstäder såsom London, Paris, New York
- Varmare länder
- Fjällen

Fyra webbsidor jag besöker dagligen:
-Mina favoritbloggar *många fler än fyra*
-Blocket.se
-Hitta.se * man är ju nyfiken och måste kolla vem som säljer vad i byn ;) *
- Ikea.se

Fyra favoriträtter:
- Älgstek
- Dopp i Kopp
- Min mans baconpannkaka
- Tonåringens köttfärssås

Fyra ställen där jag trivs:
- Hemma *borta bra men hemma bäst* gärna tillsammans med familjen
- Hos bloggvänner
- Ikea
- Shoppingcenter


Fyra bloggare jag vill utmana att svara på dessa frågor:
- Camilla  *tredje gången gillt*
- Isa *vet att du är utmanad av Saga också *
- Malin * fler utmanare kommer här*
- Jenny

SOVRUM

Det här blir det sista rummet jag tänker visa er på ett tag och också det sista på övervåningen förutom badrummet men såpass mycket stolthet har jag att jag inte lägger in vårt pastellfärgade 90-tals badrum på bloggen. Men längre fram har jag tänkt ha lite mer Hemma Hos det finns en hel våning till i vårt hus som jag kan visa.

78747-849

78747-850
78747-84678747-84578747-84378747-84478747-840

Sovrummet är även det omtapetserat i våras , Boråstapeters kollektion Form & Inspiration 11229 och 11231 som Fondvägg vid det lilla fönstret.
Sängen är en Kontinentalsäng från Mio som står på en sockel, tyckte det var så häftigt när jag såg Sagas och Saras även de har Kontinentalsäng vilket sammanträffande. Alla vi tre sover som prinsessan på ärten.
På vår säng ligger överkastet Kilan från Ikea, det är vändbart så man kan antingen ha beige eller brunt.
Kuddarna är från Ikea och Hemtex, på var sida om sängen har vi varsin byrå Malm med två lådor i ekfanér. Är på jakt efter bra och snygga lampor att ha ovanpå de, ett krav är att de är bra för läsning så om ni har några tips så tar jag tacksamt emot de.
Prylarna i det stora fönstret kan man verkligen kalla fyndhörna blomkrukorna inhandlades i Luleå för 15 kr/st och lyckan blev fullkomlig när jag råkade få syn på lampfoten på återvinningen. Det var ju exakt samma stil på den som krukorna så för hela 20 riksdaler blev jag lycklig ägare till den, med lampskärmen Sirkön från Ikea blev det jättefint.
Röda kudden är från Hemtex , och den fina "hängaren" har vi fått i julklapp av lillasyster och den kommer från trip trap denmark . Valde att ha den som en slags herrbetjänt och det funkar jättebra .
I fönstret hänger Panelgardinen Anno Inez  på Gardinskenan Kvartal , har sett att Camilla har också den Panelgardinen.
Utländsk trätallrik från något exotiskt land som tidigare hängt hos farmor och farfar ,sen hon mina föräldrar och nu hemma hos oss. Så den är hemma hos tredje generationen, kanske vill någon av killarna föra traditionen vidare.
Ett litet sideboard av två stycken byrå Malm och ovanpå denna vas med röda kvistar från EM och Fado bordslampa.

Då var det allt för denna gång med mina Hemma Hos inlägg och jag vill bara tacka er för alla snälla kommentarer. Det var jättenervöst med mitt första hemma hos inlägg , brukar inte vara nervös för inlägg men det var något helt annat att lägga in sitt hem på det sättet.TILLBAKA I RUTAN

78747-837

78747-836
Bild: Kanal5

Har precis lyssnat på Johnnie och Mattias på radion och vilken glädjande nyhet om en vecka är det dags för Roomservice på Kanal  5 igen. 
Premiär onsdag 30 augusti och den kommer jag och killarna absolut inte att missa, vårt klara favorit program när det gäller inredning .

H:s rum

Det får bli lillebror i huset alltså H:s rum som står på tur i vår lilla husvisning, rummet är omgjort för några år sen och han ville ha svarta tapeter med vita döskallar på. Till föräldrarnas stora lycka fanns det inte några såna så de aprikosa tapeterna målades om till grått och detaljerna blev  i svart, vitt och rött.

78747-816
78747-82178747-818
78747-82278747-832
78747-83078747-831
78747-817
Bilder: Privat

Inredningen skulle kunna vara hämtad dirkekt från en Ikea katalog och det är faktiskt så det är, till en billig kostnad förvandlades H:s barnrum till ett lite tuffare pojkrum.
En given plats i rummet har sängen och även i detta rum är det en resårbotten med madrassben. Som sängbord har han Vestby avlastningsbord och i samma serie en byrå för förvaring av lego och småbilar.
Riddare, många  medaljer, pokaler och fina bilar har sin plats i Bertby Vitrinskåp i silverfärg.
Favorit BMW:n en förtjänst för sålda jultidningar har hamnat på hedersplats uppe på en hylla.
Gardintyget är faktiskt en av de få sakerna i rummet  som inte är från Ikea utan från Ohlssons Tyger.
Efter alla kommentarer om ordningen i storebrors rum var jag bara tvungen att ta med denna bild,H:S  favorit kläder "ordentligt vikta på golvet" från killarnas favoritafför JC . Spännande kontraster rosa tröja till kamoflagebyxor och det är på något sätt en så bra beskrivning av storebror och lillebror för de är så totalt olika.
Datorbord Mikael med påbyggnadsdel ryms det en hel del i inte bara datorn utan även lite förvaring , när det surfas eller spelas spel så slår man sig ner på ungdomsstolen Jules.
Förvaringen  Fångst ur PS serien fick H i present  och den passade perfekt i ett hörn i rummet , där sitter vakthunden Raiku och håller uppsikt över Husse H.

TONÅRINGENS RUM

Fortsätter  rundvandringen hemma hos oss och jag väljer att visa tonåringens rum nu, för det har han förtjänat som visat mig hur jag ska kunna göra bilderna mindre . Det var nog ingen lätt uppgift för en hungrig mamma med dåligt tålamod och ett nytt program är ingen rolig kombination.
Tack för all hjälp!

78747-809
Tonåring-3Tonåring-5
78747-805Tonåring-4
Tonåring-2Tonåring-1
78747-753

En säng är något som en tonåring använder flitigt det vill jag lova och på den ligger ett våfflat överkast från Konsum, kuddarna på sängen har moster sytt av tyger från Inredningsbutiken och Ohlssons Tyger.
En kär gammal vän som än hänger med är Björne som han fått i present  av sina gudföräldrar som liten, ljusstaken är  av märke Trend Interiör.
Arbetsplats och skrivbord är något som används flitigt,  även det är från Ikeas arbetsplatsserie Effektiv, Det blev samma som i vårt allrum för om man någon gång får större arbetsrum går de att kombinera.
Det bästa vi investerat till det här rummet är ändå Billy Bokskåp med dörrar av frostat glas, för han har massor av  böcker och det var alltid hemskt dammigt i den gamla öppna hyllan.
Flygplanet har han fyndat på ett Loppis för en tia och nyckelband inköpt på NK i Göteborg  från Ordning och Reda, mamma hoppas att det även i hans rum ska råda samma som texten på bandet.
Som sängbord har han Hopen avlastningsbord, man kunde antingen ha skivan under sängen eller utåt. Vilket vi tyckte var bra för man fick avställningsyta och där ligger golvkuddar , den översta i Marimekkotyg  som moster sytt och de andra är från Ikea.  I fönstrena hänger gardinkappor sydda av tyg från Ohlssons Tyger, all sömnad får vi tacka moster för. Blomkrukorna är av märket Twins Home och innehåller Vickes favoritblomsort suckulenter så tacksamma och lättskötta.

Det är ännu lite tomt ovanför sängen sen vi tapetserat om men efter att han sett vår nya Isa i köket vill även han ha en egen till sitt rum så vi kommer att beställa Landskap i blått som nog kommer att bli en riktig färgklick.  I Söndags  sa H att han också vill ha en Isa till sitt rum så hennes illustrationer har verkligen fallit våra killar i smaken, och mamma är bara glad över att de har så bra smak.


SMITTSAMT?

78747-810
Bild: H

Skulle tömma kameran i dag och vad ser jag bilder som jag inte hade någon aning om att de fanns där. Saker som stylats och fotats i sann blogganda, det verkar som att någon i familjen smittats av mitt bloggfotande. Blev så full i skratt när jag såg bilderna så jag måste bara dela med mig av de till er och det får även vara en liten varning till alla föräldrar så att ni ser vad det är man för över på barnen;)ALLRUM

Är själv en ivrig påhejare av Hemma Hos bilder hos andra bloggare så nu börjar det väl även bli dags för mig att försöka knåpa i hop lite sånt.  Hade tänkt vänta tills jag hade ett bildbehandlingsprogram men tålamod är nog inte min starka sida. Önskar att jag kunde göra det lika snyggt som Saga, Sara och Malin
som har inspirerat mig att göra detta.

Vårt hus är två våningar och jag tänkte faktiskt ta med er upp på övervåningen först till vårt kombinerade all- och arbetsrum.

Allrum-7
Allrum-2Allrum-3
Allrum-6
Allrum-5Allrum-4
Allrum-8
Allrum-9Allrum-1

När man kommer upp för trappen är det första man ser vår arbetshörna med skrivbord, skåp och hurtsar från Ikea och deras serie Effektiv . Här sitter jag och bloggar och då får jag vila ögonen på den fina musmattan som en kompis till oss är kvinna bakom. En Uppslagsbok för skrivbordet kan komma väl till pass vid arbete, den har jag fått av min gamla faster som har köpt den 1951 för 6:50. 
När jag inte arbetar så sitter jag gärna med en inredningstidning i vår läs och tvhörna där vi har fåtöljerna Poäng från Ikea som har den sandfärgade klädseln Sirkön. Fötterna kan man antingen lägga upp på fotpallen Poäng eller låta de ligga kvar och mysa i ryamattan Vitten.
Ramen som står på skrivbordet kan man både använda till foton och meddelanden även den köpt på Ikea,  mera foton hittar man på vår lilla utställningsvägg och några av barnens teckningar.
Bakom läshörnan har min man byggt en typ av  sideboard med Faktum fläktskåp , till skåpen valde vi dörrarna  Nexus i björk.  På detta har han lagt en byggskiva (som är billigare och smalare än bänkskivor) i ek,  måste säga att detta var en jättebra förvaringslösning som rymmer mycket och det behövs alltid.
På väggen ovanför vår "sideboard" hänger en verklig favorit tavla som även den är från min faster som är en mycket berest kvinna, tavlan har hon köpt i Nepal när hon bodde där.  Lampan heter Ebba och är inhandlad på den lokala Elkedjan.
Vår gamla barndoms sparbössa i form av en buss och en polisbil som låg med i en leksakslåda som ropades in på auktion har jag lagt beslag på och de får pryda vårt allrum i stället för att delta i lekar.

Ni kan nog säkert konstatera efter att ha sett dessa bilder att Ikea saker finns det gott om av i vårt hus, hmmm undrar om jag kommer att få VIP biljetter till invigningen i Haparanda?
Nej, skojar bara men det har blivit en hel del prylar därifrån trots att närmaste Ikea nu är 70 mil bort, det ska bli så roligt när de öppnar i Haparanda då har jag bara 7 mil dit.
PUTSA & FEJA

78747-803
Bild: Privat

Här har det putsats och fejat föl glatta livet hela dagen, oj vad det känns skönt nu det var så länge sen vi gjorde en ordentligt städning. Så fint väder som det varit hela sommaren så har man inte haft sån stor lust att göra så mycket inomhus utan i stället valt att vara ute i det fina vädret. Sommaren är kort så det gäller att njuta men i dag avstod jag från solstolen trots att vädret varit fint nu kände jag bara att det var tvunget att göra något åt alla dammråttor .  Det är inte bara dammråttorna som försvunnit utan en massa tvätt har tvättats, fläckar har tagits bort från stolar och till och med H:s Foppisar har putsats med såpa och borste. Så att de ska vara rena och fina till skolan som börjar igen i morgon efter sommarlovet.

Det bästa jag vet när det gäller att ta bort fläckar är Galltvål den är helt oslagbar , funkar på gräs, näsblod och fettiga fingeravtryck på stolsdynor.  Men tröjan på bilden som H haft på sig i dag när han jobbat i lekstugan som numera är snickerboa klarar nog inte ens Galltvålen.

Helt rätt beslut att städa i dag måste jag säga för nu känns det så underbart och vi får gå och lägga oss i renbäddade sängar i kväll, oj vad vi kommer att sova gott och killarna kommer förhoppningsvis att vakna pigga och utvilade i morgon bitti. Ska bli spännande att se hur det går för de att komma i gång efter ett långt och härligt sommarlov.

Vi bloggare kanske skulle ta och bilda en husmorsklubb så husliga som alla verkar varit denna helg , Saga och Sara har bakat till kalas och även Malin har städat och renbäddat.  Alla börjar få energi att ta tag i sina inneprojekt nu när hösten så sakta börjar närma sig, även om det är svårt att tro det för det fina vädret verkar fortsätta.

Nu kan jag i alla fall lova att jag börjat förbereda lite inlägg med bilder från vårt hem, skulle helst vela kunna redigera lika fint som Saga, Sara och Malin innan jag lägger in något men tålamod är inte min starka sida så nu orkar jag inte vänta längre. Snart kommer det......


KALASDAG

78747-668
Bild: Privat

I dag blir det en dag fylld av kalas vi ska hinna med två stycken i dag först och fika till en kompis och sen blir det att fira min faster som fyller 85 år. Vad passar då bättre än fira de på bloggen med den här fina orkideén som blommar så fint till min stora glädje.
Hela nio blommor bärs upp av en stängel, och den har redan blommat flera gånger trots att det är en billig variant köpt på Ica. Jag som inte brukar vara så bra på blommor annars har nog klarat denna tack vare tantens skötselråd. 
Gör gärna ett besök på  Inredningsportalen. om ni vill läsa lite mer om orkideér.

Ha en riktigt härlig lördag !


FÖRVARING AV MEDICIN

78747-746
Bild: Inreda

Var på Apoteket och hämtade ut mediciner i dag och jag skulle då inte ha något emot att kunna lägga ner de i den här fina  plåtburken  från Inreda  hemma i skåpet.  Förvaring och förvaringslösningar är något man aldrig kan ha för mycket av.

MIN FÖRSTA ISA PÅ PLATS

78747-740
Bild: Privat

Nu äntligen är min första Isa på plats på vår köksvägg, det kommer verkligen att bli en fröjd att sitta vid köksbordet och titta på den . Jag är så glad att jag beställde den superfint blev det, och hade det varit upp till mig så hade den hängt på plats för många timmar sen. Men tyvärr är jag fruktansvärt dålig på att klippa rakt så  jag var tvungen att få assistans av min äkta hälft och ni vet hur det är med karlar och deras simultan kapacitet. Att både kunna städa och rensa i förrådet och klippa till en liten tavla samtidigt är mer än de klarar;)

Kan bara säga att det var nästa omöjligt att fota en tavla för en nybörjare som  mig, det här är det som blev en bild med lite konstig vinkel. Vet inte hur många bilder jag tagit där antingen jag eller någon lampa, tak eller gardin speglar sig i glaset. Det spelade ingen roll om jag hade med eller utan blixt så om det är någon av er andra proffsfotografer därute som kan ge mig lite tips och råd så vore jag tacksam.YOU`VE GOT MAIL

78747-734
Bild: Privat

Gissa om jag tog några glädjeskutt i dag när jag hämtade posten och såg den här lilla rullen sticka upp i brevlådan. Fort hem och öppna rullen och få tjuvkika på den fina illustrationen Vildblomma gjord av Isabelle Norman , ISA Form. Kan bara säga att jag blev absolut inte besviken tvärtom detta var över all förväntan hela illustrationane andades kvalite´t . Klara och fina färger och kvalitetspapper , kan bara säga att det här är nog inte den sista beställningen av Isa.

78747-735
Bild: Privat

Nu återstår bara att sätta den i ramen som redan inhandlats färdigt innan beställning av illustration gjordes , även denna köpt i Piteå illustratörens hemstad. Men vi måste ta och klippa till den lite för att den ska passa ramen och det är inget man vill göra nu när man är trött.  Så jag får snällt vänta till i morgon även om det inte är min starka sida att vänta,  hoppas ni har bättre tålamod på att vänta på en uppdatering . Då ska ni få se hur fint det blir i vårt kök med den nya tavlan.

VICKES INSPIRATION

Efter att sett Living By W:s fina inspirationskollage har jag bestämt mig för att försöka mig på ett eget.  Hon utmanar andra bloggare  om att göra inspirationskollage med det man drömmer om nu i höst . Jätterolig utmaning men ack så svårt att välja det finns så mycket man vill ha och många saker kommer man säkert att få drömma om länge länge för att det är så dyrt. Men vad vore livet utan drömmar här kommer mina höstdrömmar.


78747-72078747-71278747-717
78747-716

78747-72978747-713
78747-72178747-715
* Handväskan Faris från Marimekko designad av Marja Isola  i svart och vitt skulle gärna få hänga på min arm i höst , om någon vill  fylla den med pengar för att  jag ska kunna uppfylla en del av mina shoppingdrömmar protesterar jag inte.
* Iitalas prisbelönta skålar Origo vore fint att äta frukostflingorna ur nu när vardagen sakta börjar återvända efter en underbar sommar, vi har redan muggarna som skulle matcha till. Vill man köpa dessa skålar på nätet så går det att göra på Designonline men jag kan åka över bron till Iitalas hemland Finland.
*  Nummer ett på vår hemmaprojektlista är vår gula fula hall som ska göras om i höst/vinter  och den nya färgskalan kommer att bli svart och vitt .  Efter det att  hallen är omgjord och nystädad skulle det vara underbart att få rulla ut en matta från Pappelina på golvet.
* Yngve Ekströms fåtölj Lamino som finns att köpa på bland annat  Svenssons i Lammhut är nog den pryl som kommer att vara den dröm som varar i evigheter för att den är så dyr. Tänk att sätta sig i denna med sin hög av inredningstidningar och bara mysa.
* En ny soffa är nog det som måste prioriteras på vår inköpslista soffan Coffe från Mio kanske kan vara ett alternativ. Vi vill i alla fall ha en soffa som är ganska stram och gärna en hörnsoffa eftersom vårt vardagsrum är lite svårmöblerat.
* Att sen få piffa till den nya soffan med lite nya kuddar från Mairo är något som jag gärna skulle göra,  kan till och med inhandla de på ortens inredningsbutik.
* Tänk vad glad jag skulle bli om bordet Flower från Swedese stod framför vår nya soffa, även den skulle kunna köpas på ortens inredningbutik. 
* Vardagsrummet skulle inte vara komplett förrän lampan Norm 69 från Norman Copenhagen hänger över soffbordet. På nätet hittar ni den hos Dansk Design men jag hittar den på vår lampaffär, ni ser vilket bra utbud vi har fast det är en liten ort.

Sist men inte minst önskar jag att jag hade ett Fotoprogram att göra mina collage i och redigera mina foton i, men sen är ju det också att man måste lära sig att använda det .
Vill ni se två tjejer som är duktiga på att göra collage tycker jag ni ska kika in hos Saga och Isa helt underbara collage med en massa fint att inspireras av.

DAGENS LAMPA

78747-699
Bild: La Redoute

Den här lilla runda lampan i poppig 70-tal stil kommer från katalogen La Redoute, den är bara 15 cm hög.
Ni hittar den på deras hemsida under interiör och sedan dekoration och det var verkligen en bra grupp för dekorativ är den verkligen, häftig.


78747-705
Bild: La Redoute

SJÄLVVATTNANDE KRUKA

78747-680
Bild: Danskdesign

Den här självvattnande krukan från Eva Solo såg jag i min lillasysters kök när vi var där och den var så snygg. Den var inte bara snygg utan även smart, en självvattnande kruka kan det bli bättre. Perfekt för de som är dåliga på att komma i håg att vattna sina blommor, det är klart man måste komma i håg att fylla vatten i behållaren. Men det kanske är lite lättare eftersom det inte blir lika ofta, det är framförallt utseendet på krukan som tilltalar mig.

INSPIRATION
78747-689
Bild: Ikea

Egentligen är hösten en härlig tid när det gäller inredning och inspiration med allt nytt som kommer. Hämtar inte bara inspiration från bloggar och inredningstidningar utan möbelföretagens kataloger är även utmärkt läsning att inspireras utav.
Så jag väntar med spänning på dessa, Ikea har jag ju redan kommit och den kommer jag att tumma i många gånger innan nästa katalog kommer tur att jag har två exemplar.
Är du inte en lycklig ägare av den katalogen kan du beställa den här : Ikeakatalog

Fler kataloger som jag väntar på är

78747-688       78747-690           78747-691
Bild: Från respektive företags hemsida

Hos Mio och Svenska Hem kan du förbeställa katalogerna redan nu , och Europa Möbler får du beställa senare.  Det går även att läsa dessa på hemsidorna men jag tycker att det är roligare att bläddra i en papperskatalog.

Beställning av kataloger
                        
Mio

Europamöbler

Svenska Hem

VÄNTANS TIDER

Ja här går man i väntans tider och det är lika spännande att hämta posten varje dag för jag har ju två jättespännande leveranser på väg hem till mig

78747-618
Bild: Isa.nu

Den första leveransen som också är den mest spännande är min illustration  Vildblomma som jag beställt från  Isa Form , en superduktig tjej från Piteå som gör de mest fantastika illustrationer. Till sist kunde jag bestämma mig för den här men det var inte lätt när det fanns så många fina att välja på.  Gör ett besök på hennes hemsida övertygad om att ni kommer att gilla vad ni ser. Dessutom måste jag säga att jag blev så imponerad över Webbutiken mycket snyggt och lätt att titta  och handla. Extra pluspoäng till dig där Isa för att det är så bra gjort. Jag vet att Isa har skickat den till mig men jag tror nog att Posten vet hur mycket jag väntar på den och gillar att hålla mig på sträckbänken. Hoppas på att den dyker upp i morgon!

Den andra leveransen är min Alvar Aalto vas som jag får för mina Telia fördelspäng.

Jag fick i alla fall en del roligt på posten i dag , de måste väl trösta mig med något

78747-696
Bild: Privat
En tanke  som slog mig i dag undrar varför alla tre tidningarna måste komma på samma dag?
Kanske man inte måste prenumenera på alla inredningstidningar jag vet, men jag kanske då ska erkänna att jag har en tidningsprenumeration till. Kan man vara missbrukare av inredningstidningar kan ni nog räkna mig till den skaran, inköp av Leva & Bo sker även varje vecka . Min man är så snäll så han åker in till byn och köper den åt mig varje lördag, en gång ringde personalen till honom och sa att hans bilaga hade kommit;) De tror nog att han är inredningsintresserad och läser den , stackarn det är inte lätt att vara gift med mig alla gånger.

TORRT SOM FNÖSKE

78747-679
Bild: Danskdesign

Det är evigheter sen det har regnat här sist och det är kruttorrt ute och på många ställen här i Norrbotten rasar det  flera skogsbränder. En brandvarnare hoppas jag att alla har hemma och förhoppningsvis kommer de aldrig att behöva tjuta. Nu finns det dessutom brandvarnare som inte bara räddar liv utan är snygga.
Joniserad Brandvarnare designad av Jacob Jensen är både fin att se på och funktionell, den kommer dessutom i en presentförpackning. Kanske är detta den perfekta bröllops- inflyttningspresenten till paret som redan har allt de behöver.

DAGENS LAMPA

78747-681
Bild: Royal Shopping

Lampan Elephant från Intermezzo hittade jag på belsysningar för barn på Royalhshopping, går både att ha som vägg- eller bordslampa.
Vet två stycken som är väldigt förtjusta i Elefanter och det är Saga  som har lyckats övertyga mig  om det på sin blogg och vår granne . Vår granne  samlar på Elefanter  den här skulle nog få en hedersplats i hennes samling .

SOLEN SKINER INTE BARA PÅ HIMLEN

Utan vi har massor av egna små fina solar i vår trädgård, Solrosorna har precis börjat blomma så fint det får vi tacka vår tonåring för!
Han tog hand om en fröpåse som kom med i en tidning som han skötte och försåg sen både mig och mormor med fina solrosplantor. Så nu får vi alla njuta av dessa vackra blommor, vilken tur att vi har en tonåring i huset med gröna fingrar och det har då inte ärvt av mig.

78747-685

78747-687

78747-686

CULT DESIGN

78747-682            
Bild: Cult Design

Blev så glad när jag läste Frida - Cult Designs blogg och såg att Cult Design  nu uppdaterat sin hemsida och släppt foton på den nya kollektionen. Gör gärna ett besök där en massa fina saker fanns det. Blev jätteförtjust i deras Retro serie med inspiration från 50-60 talet, väntar med spänning att få se den i butik. Hoppas en av våra lokala inrednigbutiker som säljer Cult Design har tagit in av det temat.


NÄTSHOPPING

78747-669
Bild: Lillasyster

Det är nu andra gången jag köpt födelsedagspresent på nätet och jag måste säga att jag blir bara mer och mer imponerad över hur smidigt och bra det är när man har släkt långt bort.
Har tidigare bloggat om några av nätbutikerna där man kan köpa presenter , denna gången var det present till syrrans tvillingkillar som skulle fixas. Valet föll på Inreda där det inhandlades en virkad ambulans  , det gick att få presenten inslagen och även välja födelsedagskort med egen text på. Jag betalade och paketet skickades direkt till de två små ettåringarna, lätt sätt att handla på och stort utbud.
Enda som jag inte skulle ha gjort var att sätta tvillingarna som mottagare, det blev väldigt krångligt på postutlämningsstället eftersom de inte hade någon legitimation. Skulle nog inte tro att det är så många 1-åringar som har det.
Bad min syster fota paketet och presenten så att även vi skulle få se hur det såg ut , spännande eftersom det här är så nytt för oss . Det var så roligt att se att det  var så fint paket och kort , blev även glad över att ambulansen  var lika fin som den såg ut att vara . I bland blir man besviken när man får något man beställt för det ser inte alls ut som på bilden, men det behövde vi inte bli denna gång.

78747-670
Bild: Lillasyster

SOMMAR SOL OCH LATA DAGAR

78747-667
Bild: Privat

Sommar sol och lata dagar vilken perfekt beskrivning på mina semesterveckor som tyvärr nu redan är slut. Som man brukar säga tiden går fort när man har roligt och nu är det bara att parkera båten, för det är slutbadat och färdiglekt på stranden . Dags att åter ställa väckarklockan till morgonen och återvända till verkligheten och det som kallas för arbete, tillbaka till vardagen och rutiner. Även om det känns lite lättare efter en sån här toppensommar som vi haft så kommer det nog vara jobbigt att ställa om sig igen. Har verkligen vänt på dygnet nu när man varit ledig, tur i alla fall att jag har en vecka på mig att göra det innan det är killarnas tur att återvända till skolan.
Kommer säkert att sova oroligt i natt och vara rädd för att försova mig på morgonen, önskar jag skulle få vara ledig lite lite till undrar hur man skulle kunna få det?
H föreslog mig en gång att jag skulle kunna vara lärare under loven , hm undrar om det finns någon sådan lärartjänst ledig? Tror nog också att det är enda tiden jag skulle vela vara lärare alltså under loven, det är nog ett rätt så tufft jobb i dag. Så jag går nog till mitt eget i stället i morgon bitti om jag bara lyckas vakna.

(Bron som synd i bakrunden är den som går över Torneälv mellan Sverige och Finland)

OBJUDNA GÄSTER

78747-661
Bild: Privat

Vi hade en jättetrevlig kväll i går med massor av god mat , men det enda som förstörde stämningen var alla objudna gäster. Trots att vi var långt ut i skogen i en liten by fanns det gott om objudna gäster på festen , eller kanske var det stället som gjorde att det fanns så gott om de.
Vi hade dukat ute i ett så fint mygglusthus och skulle sätta oss för att skala den första kräftan då dök de upp i hundratal dessa förbannade knott var bara att ta sin tallrik och försöka springa in och söka skydd , bättre fly än illa fäkta för det är bara att inse att vifta bort knott samtidigt som man skalar kräftor är en omöjlighet.  Så i dag har vi inte ont i huvudet utan en massa knottbett överallt .
78747-662
Bild: Privat

Men om det är någon man som har problem med huvudvärk dan efter så har Sara ett superroligt botemedel.

KRÄFTSKIVA

I kväll blir det kräftskiva med några kompisar, jag har stått och fixat lite i köket och gjort västerbottenspaj och melonsallad som vi ska ta med oss. 
78747-659
Bild : Privat

Västerbottenspaj

Det här behövs till 10 pers

Pajdeg
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vaten

Fyllning
225 g riven västerbottensost (ca 6dl)
3 ägg
1 dl matlagningsgrädde
Ev. Lite salt
1 krm svartpeppar

Garnerning
1 dl Créme fraiche
100 g löjrom
gräslök
nymald svartpeppar

Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör smör och mjöl i en matberedare till en smulig massa . Tillsätt vatten och
     blanda hastigt ihop till en deg.
2. Tryck ut degen i en pajform 34 cm, gärna med löstagbar kant. Nagga i kanten med gaffel och ställ kallt  
     ca 15 min går även att ställa in i frysen dagen innan.
     Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
3. Riv osten grovt. Vispa i hop ägg och grädde, krydda och blanda i osten.
4. Bred ut ostblandningen i pajskalet och grädda ytterligare ca 20 minuter eller tills ytan fått färg och låt 
     svalna.
5. Garnera med klickar av créme fraiche, löjrom, gräslök och svartpeppar.

Denna gången när den är som tillbehör till kräftor blir det ingen garnering, men kan varmt rekommendera den supergod en klar favorti även bland familjens yngre medlemmar. I bland har vi haft den som förrätt och tagit ut små bitar med ett glas, men god även till buffébordet eller som varmrätt.

I nyaste numret av Plaza Interiör hittade jag det här receptet

78747-660
Bild: Privat

Melonsallad

4-6 personer

2 små meloner av olika sorter cantaloupe, honungsmelon eller svensk melon
2 msk pressad lime
1 nypa salt
Färskmalen svartpeppar
1 liten rödlök
1 handfull mynta och persiljeblad strimlade

Dela melonerna och kärna ur de. Skär loss fruktköttet från skalet och dela i bitar. Lägg i salladsskål och, häll över limejuicen och krydda med salt och peppar. Skala och skiva löken så tunt som möjligt. Lägg i blöt i kallt vatten några minuter för att få bort den mest skarpa smaken. Blanda melon med lök mynta- och persiljeblad.

Alltid spännande att prova lite nya recept , nej nu ska jag ta och börja packa i hop det vi ska ha med oss ha en riktigt trevlig lördagskväll allihopa:)

NYHETER FRÅN MARIMEKKO

78747-657
Bild: Marimekko

Den här superfina handväskan Faris från Marimekko designad av Maija Isola stod jag och vägde i min hand en lång stund på Marikmekko butiken i Haparanda. Men min shoppingbudget börjar vara överskriden så nu får jag ta och lugna ner mig litegrann. Får fortsätta och drömma om den och kanske tipsa jultomten , många i min närhet tycker nog att jag har nog med handväskor men kan en flicka någonsin ha för många handväskor.HYLLA

78747-656

Bild: designonline

Hylla designad av Jonas Wangsten för Krokodil som finns i ek och valnöt och har många användningsområden gillade jag jättemycket. Funderar på någon liten hylla till sovrummet den här skulle passa perfekt, den är nu 100 kr billigare på Designonline.78747-655

LAMPSKÄRMAR

78747-652
Bild: Ikea

När vi var på Ikea kollade jag efter nya lampskärmar till våra fönsterlampor i vardagsrummet  ett roligt och lätt sätt att förändra och om man köper skärmarna på Ikea blir det dessutom billigt. För tillfället har vi skärmen Gåvsta  även om jag gillar den så är det kul med lite förnyelse. Tyvärr hade de inte fått in några som helst nya skärmar när vi var men nu ser jag att det har kommit massor av nyheter , önskar att de skulle öppna i Haparanda typ i morgon eller så.

78747-649

Bild: Ikea

Skärm Kapela

78747-65078747-651
Bild: Ikea

Skärm Kålsta


78747-65478747-653
Bild: Ikea

Skärm EretSom ni ser har det nu kommit in massor av fina skärmar att välja på.TACK FÖR TIPSET SARA!

78747-648
Bild: Telia

Min stora dröm har länge varit att ha en Alvar Aalto vas från Iitala och i dag gick den drömmen i uppfyllelse. Detta tack vare Sara som gjorde mig uppmärksam på att man får fördelspoäng på Telia, vilket jag inte hade någon aning om. Så jag skickade Telia ett mail och kollade om jag hade några fördelspoäng och nu fick jag äntligen svar jajemen visst hade jag det och ganska gott om de också. Så jag behövde endast lägga till 242 kr för vasen som kostade 999 kr. Gissa om jag svävar på moln , tack för det Televerket  och framför allt tack för det Sara vet inte hur jag ska visa dig min tacksamhet. Mjukglass har jag ju redan erbjudit så jag får väl försöka hitta på något annat, men det här är ju verkligen ett levande bevis på hur bra det är men bloggar och bloggvänner:)

VACKER KVÄLL

Vilken underbar kväll vi har haft igen, den här sommaren har verkligen varit toppen och måste då säga att det här är den bästa semestern jag haft på många många år. Har verkligen lyckats koppla av, njuta och bara vara vilket jag kanske inte alltid är så bra på.

Kvällens aktivitet har varit

78747-646

78747-645
Bild. Privat

Det här är jag säker på saras son hade gillat att hänga med på vet att de fyndade en cross på auktion. Mamma däremot var inte så road av denn aktivitet utan hade som vanligt med sig kameran och kröp omkring i buskarna och jag måste säga att rallarrosorna är rätt så vackra även när de håller på att vissna.

78747-647
Bild: Privat

SEMESTERFYND 4

78747-644
Bild: Privat

Skulle nog ha suttit bra med den där bingovinsten i går i alla fall, så mycket superfynd jag gör under min semester kanske bra i alla fall att man börjar jobba på måndag.
Vi var till Haparanda i dag igen och då passade jag på att besöka en rätt så ny Marimekko affär som finns där, vilket paradis en jättelokal fylld med en massa Marimekkoprodukter och så stilfullt inrett  med massor av rymd.  Har nästan alltid med mig kameran så även i dag men när jag tänkte ta fram den häll tonåringen som var med mig på att dö "men mamma vad du är pinsam" så då tänkte jag det var bäst att lägga tillbaka den.Där kan jag då rekomendera ett besök och såklart kunde inte jag motstå de här två skålarna som var på halva priset, inte kan man låta en sån chansh gå förlorad.
Innan vi åkte hem passade vi på att äta en hamburgare under kristallkronorna och sen blev det ett besök på Jysk. Ja jag vet egentligen gillar jag inte Jysk men nu var det så att jag skulle kolla på en trägårdsmöbelgrupp som var på halvapriset som var slut i Luleå,  den var så fin så vi slog till och köpte den. Gruppen heter Saga vilket jag tyckte var häftigt samma som Kitchenbloom.
Vet att sommaren snart är slut men vi har länge funderat på att göra om vår altan vi har haft våra plastmöbler sen vi flyttat in 1991 så nog var det dags. När man ändå tänkt det så känns det bra att handla nu på sensommaren när man kan få det på halva priset det blev även två grupper med fiberclay krukor på halva priset på Granngården i Övertorneå. Det var egentligen inte så mycket rabatt på de men min man är bra på att pruta och han ökade rabatten till halva eftersom vi tog två grupper totalt 5 krukor drygt 600 kr för de. Bra att ha med honom i bland när man ska fynda för jag hatar att förhandla pris.
Så dagen har verkligen varit full av fynd, men tro nu för all del inte att det enda jag gör är shoppar.

DESPERAT ELLER?

78747-642
Bild: Privat

Ja det kan man ju verkligen börja undra börjar jag bli desperat eller eftersom kvällen i går tillbringades i en bil i tre timmar där vi satt och spelade Bingo. Men eftersom H hela sommaren så gärna velat gå på Bilbingo och jag har så mycket ideér och projekt som vore roliga att få förverkliga tänkte jag att vi kunde slå två flugor i en smäll. Han skulle bli glad över att få spela bingo och jag skulle bli glad för alla pengar som kunde hjälpa mig att förverkliga min drömmar. Så vi for med mamma och pappa till ortens bilbingokväll, men tror ni att jag vann något tror ni helt fel inte ett korvöre blev det för någon av oss. Det var någon annan lycklig vinnare som for hem tjugotusen kronor rikare(:
Men jag är nu en erfarenhet rikare har för första gången varit på bilbingo, för många är det ett stort fritidsintresse här uppe de åker långa sträckor för att spela och det flera kvällar i veckan. Jag kan bara säga att det nog inte var riktigt min grej det händer alldeles för lite och kräver för mycket tålamod men konstigt nog gillar den fartiga H det jättemycket.

78747-643

NJUTARHÖRNA

78747-641
Bild: Privat

Vår altan är rätt så stor och vi har i många år haft en hammock på den men förra hösten hamnade vår hammock på soptippen. Det har inte blivit av att vi har skaffat något nytt dit  så den deöen av altanen har varit rätt så tom. I går när vi var på Jysk i Luleå och såg den här gruppen som var på rea tänkte jag på Saras härliga njutarhörna på deras altan .Vilken bra idé med en njutarhörna perfekt på vår tomma altan. Så gruppen inhandlades gladeligen för bara 500 kr eftersom det var halva priset  vilket fynd,  tro nu för alldel inte att Jysk blivit min favoritaffär trots att det nu skett flera inköp där. Men jag har väl lite smått börjat se att det även finns något bra även där.
Så i dag har det skruvats i hop möbler för glatta livet. Skulle behövt din hjälp och skruvdragare Sara , sa så bestämt åt min man att detta fixar jag  minsann själv! Sagt och gjort jag gick ut och försökte och försökte men beskrivningen som var med var inte speciellt lätt att förstå så tillslut var jag tvungen att be honom om hjälp. Grrrr inte roligt att krypa till korset men vad gör man när man inte är så teknisk, så vi hjälptes åt hela familjen och nu har vi vår egen härliga njutarhörna på altanen.

78747-638
Bild: Privat

DEN SOM VÄNTAR PÅ NÅGOT GOTT.....

78747-637
Bild: Privat

Vi har gjort om i Tonåringens rum redan i april men ingenting på väggarna förrän nu allt på grund av att denna förbenade anslagstavla Bits från Ikea inte gick att beställa när vi beställde möbler till hans rum. Eller förresten den gick att beställa men endast i silver och han ville ha den vita för den kan man skriva på med whiteboardpennor.
Men nu inhandlades den under semestershoppingen på Ikea och söndag då det var lite sämre väder här passade vi på att få lite såna saker gjorda här hemma. Roligt att man även kan uppskatta lite sämre väder efter alla fina dagar som varit denna sommar, kul att äntligen kavla upp ärmarna och få lite gjort här hemma.

MOBILVÄSKA

78747-636
Bild: Privat

Vilken härlig egen liten värld det är jag har hittat ute på nätet massor av inspiration och nya vänner får jag numera via bloggar.
Camilla visade sin fina mobilväsak som hon hade köpt , visste inte ens att de fanns. Så i dag när jag var på Elgiganten i Luleå och jag såg alla mobilväskor som de hade föll väskoman Vicke naturligtvis pladask. Enda problemet var att det fanns så många fina , härligt trodde att mina väskinköp var begränsade till vissa användningsområden men det dyker alltid upp nya. Det blev tillslut den här svarta med en vit blomma på tillverkad av golla of finland, i den får nu min nya telefon flytta in fint.
Tack för det tipset Camilla!

DETTA VAR PLACET

78747-635
Bild: Privat

Rätt svar var alltså Frasses Hamburgerbar i Haparanda, det var väl ganska oväntat för de flesta av er. Ganska häftigt inrett för ett hamburgerhak, detta är det första som började byggas i Haparanda när det blev klart att Ikea skulle komma dit. Måste ju även påpeka att det är en kvinna som äger det företaget och var snabbast i startgroparna och att det inretts så häftigt men det kan man ju förstå.
Så även om man spenderar en hel dag på Ikea och har rätt så tomt i börsen kan man äta ståndsmässigt under kristallkronor till en ringa penning.

Vinnare är alltså Saga som skrev följande
Postat av: Saga

Oj oj oj, vad svårt att gissa! Nu har jag klurat jättelänge och äntligen kom jag på det. Det är ju på stans korvkiosk. Jag har hört att "Hasses korvmoj" i Övertorneå har renoverat och rustat upp, men att han hade gjort så där fint kunde ju ingen tro. Kanske han tvättar lite svarta pengar, Hasse. :)

Det här var väl så nära man kunde komma ett rätt svar det var bara orten som inte stämde.

Grattis grattis Saga du har vunnit

78747-634
Bild: Privat


När du kommer för att besöka Ikea i Haparanda kommer jag att bjuda dig på Frasses största mjukglass då du får sitta i den röda fåtöljen och avnjuta denna i kristallkronornas sken.

Saravillfara du ser det blev faktiskt en mjukglass för även oss i helgen vi behövde bara åka 7 mil enkel väg för att köpa den. Men vad gör det när den serverades i den miljön!

GISSA PLACET?

Man kan då ramla över den mest otroliga inredning på de otroligaste ställen så jag tänkte faktiskt låta er gissa i vilken sorts miljö vi sett den här inredningen i dag.

78747-629
Bild: Privat

78747-633
Bild: Privat78747-63278747-631
Bilder: Privat

Det här är detaljer från toaletten lägg märke till lampan även kristallkrona där

SEMESTERFYND 3

78747-607
Bidl:Privat

Village är en affär som jag gillar och naturligtvis hann jag besöka en Village butik under semestern där jag fyndade den här fina löparen på halva priset. Hade världens beslutsångest om jag skulle ta den beiga eller mörkbruna , kunde inte motstå den vita dalahästen så även den slank med.

FÅNGAD AV EN......

78747-627
Bild: Privat

Fångad av en stormvind  flugfångare , fick den här fina flugfångaren i present av mina systrar när jag fyllde år .  Den är jättefin och kan verkligen behövas eftersom vi har en extremt flugrik sommar . Men jag kan nog inte dirket säga att den funkar tror nog även flugorna bara tycker den är vacker , det är nu tredje veckan den hänger och hela tre flugor har vi fångat!
Vilken tur att den är så fin där den hänger på vår bro  då gör det inte så mycket om den inte funkar så bra  den är i alla fall en fröjd för ögat.

NATTMACKA

78747-628
Bild: Privat

Har precis delat min nattmacka med Camilla som bor i Malmö 160 mil i från mig, visst är det häftigt med bloggvärlden och alla nya härliga vänner man får.
God natt Camilla sov så gott och ja även min macka smakade bra .

LÖRDAG

Har lovat Saravillfara att blogga om vad det blev i stället för festival eller mjukglass vi har faktiskt haft en rätt så skön dag hemma. Det var lite blåsigt och mulet under förmiddagen så jag passade på att göra undan lite som blivit liggande när det varit så fint väder, såsom dammsugning visst låter det spännande. Passade även på att baka chokladrutor med H men efter att sett Sagas underbara konstverk som hon bakar så vägrar jag lägga in någon bild på vår kaka. Ni kan i stället besöka henne så får ni se själv och även ta del av härliga recept!

Under eftermiddagen blev det återigen jättefint väder lite försent för att dra i väg till stranden så vi for i väg på en cykeltur hela familjen det var jättemysigt . När vi kom hem grillade vi och satt ute på altanen och njöt av den fina kvälle.

Så Sara vi hade en egen liten festival och i stället för mjukglass blev det chokladrutor, man tager vad man haver.....

78747-626

IKEA INKÖP 4

Här kommer en liten frossa i orange som köptes in på Ikea , tänkte vara lite inne i höst men är inte mer vågad än så att det blir på lite detaljer. Har inte bestämt mig om det blir till sovrummet eller i vardagsrummet , eftersom vi är i stort behova av ny soffa i vardagsrummet och gärna vill ha en brun så skulle det nog vara snyggt med lite orange på accesoarer.

78747-603
Smycketsträdet som jag bloggat om tidigare blev nu inhadlat men det måste jag säga att det var mycket större i verkligheten än vad jag trodde.

78747-612

78747-613

Filt och kudde till soffa eller säng, även kudden har jag bloggat om tidgare den var ännu finare i verkligheten än på bild.

Annat som jag bloggat om och nu inhadlade är
Panlegardin Andrea
Påslakanset Andrea kakel

Sist men inte minst såklart köptes det servetter det är väl ljus och servetter som är storsäljare och som de flesta säkert har med sig i kassen när de lämnar varuhuset även de i orange kan var fint till hösten.

78747-610


SOLSTING

78747-623
Bild: Privat

Nej nu tror jag faktist att H måste ha fått solsting se här vad som hänger på vår anslagstavla juklappsönskelistan. Det är ju ett bra tag kvar till jul så jag kan inte se någon annan förklaring än att han har fått solsting under den toppenveckan som varit i solväg.
En av sakerna han önskar är en resa till New York för 4 pers, antar att det är till hela familjen vi är ju 4 personer så man får ju hoppas att tomten läser önskelistor eller kanske han är så modern att han läser bloggar!


FONDTAPETER

78747-620
Bild : Åhlens

Åhléns har kommit med höstens nyheter på fondtapeter de här fyra olika finns det och man kan även få matchande detaljer såsom kuddar och metervaror till. De var fina, jag gillade även de som de hade förra säsongen Camilla hade gjort en väldigt fin tavla av Fjäril Vinga genom att klistra upp den på en spånskiva titta under pyssel på hennes sida. Mycket fiffig idé och snyggt blev det kanske man kunde göra med någon av dessa.

78747-62178747-622ISA

78747-618
Bild: Isa

Via Kitchenbloom och Saravillfara har jag också hittat till Isas blogg , extra roligt att hon är från Norrbotten . Vilken begåvad tjej med många talanger superfin blogg och sen så är hon grafisk formgivare kolla in hennes fina Illustrationer en massa fint som man kan beställa. Kommer att lägga in en beställning men har lite beslutsångest kanske det blir den här ovan till köket.
Vet det är massor av bloggare som skrivit om henne nyligen men kan inte låta bli det här kan man inte blogga om för mycket.

Till sist ett tips till lillasyster med småbarn i huset kolla in alla fina barnillustrationer kanske vore något till storebror eller tvillingkillarna
78747-619
Bild: Isa
SEMESTERFYND 2

Har många gånger funderat över att Hemtex nästan alltid har rea i sin butik, det är då inte många gånger jag varit där utan att det varit rea. Inte mig emot  som jag skrivit gillar jag rea, den här gången fyndade jag en hel del som ska ge lite förnyelse till vårt kök. Skulle egentligen vela tapetsera om där men vi har flera andra projekt före så det får bli lite annan förnyelse

78747-615

4 st färdigsydda panlellängder78747-605

2 st kuddar till kökssoffan

78747-604

1 löpare till köksbordet

Allt detta fick jag till det ringa priset på 193 kr , helt otroligt billigt ska bli kul till hösten att försöka fixa till det lite där. Hatar de gröna tapeterna men hatar hallens gula mer så det får bli den i stället, förstår inte hur vi kunde välja dessa färger det är bara några år sedan de rummen är omtapetserade vad tänkte vi på!
Tänkte föra allt jag handlat under resan i förrådet och ta fram det till hösten när det blir grått och trist för att ta fram det då . Men det är inte lätt för precis som Saga är jag också en tjej som inte gillar ordet vänta, det kan vara bra att ha något att se fram emot till hösten för vare sig vi vill eller inte så närmar den sig.BRA GREJ

78747-617
Bild: Vicke

Camilla har alltid så mycket härliga matbilder som man blir så hungrig av , just nu är jag allt utom hungrig proppmätt efter att ha ätit kebabpizza. Vi blev så trötta efter en heldag på sandbanken så det kändes skönt att hämta hem en familjepizza från Lövbiten. Deras kebab är så god vi har förökt testa på många andra pizzerior men har inte hittat någon som är godare än! Varför jag egentligen fotade detta var för att visa ett roligt Ikea inköp som gjordes, en Pizzaslicer en rolig men kanske inte så himla nödvändig kökspryl men bra var den.

FRESTANDE PRESENTER

78747-616
Bild: HM

Sitter här och funderar om jag måste ta och beställa något från HM Katalogen eftersom man då kan bli den lyckliga ägaren till det här fina  påslakansetet i vitt värde 198:- samt beställa ytterligare ett för 99:-. Det är väl ett levande bevis att med så här fina mutor måste man som kund beställa något och med andra ett bevis på att det är ett bra försäljningsknep.
Ska jag ska jag inte det är frågan om jag behöver något eller bara lockas av den fina presenten? Hur är det med er andra brukar ni frestas?

IKEA INKÖP 3

78747-602
Bild. Privat

Även om jag har massor med värmeljuslyktor kunde jag inte motstå den här på Ikea även den är ur Ikea Stockholm serien och finns förutom i den här vita i färgerna röd, svart , grön och transparent.
Nu närmar sig ju hösten med stormsteg och då är det mysigt när man får börja tända lite ljus igen, vi har ju aldrig mörkt här på sommaren så man använder varken ljus eller lampor då.

IKEAS HEMSIDA

78747-328
Bild: Ikea

Här är skålen ur Ikea Stockholm serien som jag bloggat om tidigare och hade sån otur när jag skulle köpa den.  Det finns så mycket fint i den serien både möbler och annat såg precis när jag var in på Ikeas hemsida att de hade en ny rolig länk på denna serie gör gärna ett besök där för att se vad mer kollektionen Ikea Stockholm innehåller.

IKEA INKÖP 2

78747-608
Bild: Privat

Ni får urskäkta mina bilder på mina semesterinköp, jag är verkligen urusel på att fota saker  men ni kan kanske i alla fall se litegrann vad det är .
Den här burken är från Ikea och designad av Maria Vinka fanns med olika färger på locket den här eller svart och orange om jag kommer i håg rätt.

SEMESTERFYND 1

78747-606
Bild: Privat

Har fyndat en massa på Rea under semestern, åh vad jag älskar rea! Det här påslakansetet har jag stått och hållt i många gånger på Åhléns det skulle vara så fint i Tonåringens rum han har brunt och turkost som accentfärger. Det var nu nedsatt till 100 kr från 195 så jag bestämde mig för att nu skulle jag slå till, när jag ska betala drar hon av ytterligare 30% så priset blir endast 70 kr, det kallar jag fynd. Dessutom sa tjejen i kassan att det är mycket behagligt att sova i så det garanterar en god sömn för vår tonåring.

IKEA INKÖP 1

78747-601
Bild: Privat

Tänkte börja visa lite av de utlovade inköpen som gjorts under semestern det här Grytunderlägget är köpt på Ikea hittade inte det på hemsidan ännu .Det kanske inte ens kommer att finnas där men i butiken i Sundsvall fanns det i alla fall. 
HÄNGSTOL

Har tidigare bloggat om vår absoluta favorit hängstolen som vi har på bron och den nya som vi fyndat på Rusta men jag måste säga att även om den var billig blev den dyr. Man var tvungen att köpa till en massa upphängningsanordningar som gick på ett par hundra i den som jag fått var det komplett . Den är inte heller lika skön som den vi haft först mycket smalare sits .
Här är en annan variant av hängstol som min lillasyster fyndat på Indiskas rea den var prissänkt och dessutom var det tag 2 betala för 1, vilket fynd och den var riktigt skön att sitta i.

78747-561
Bild: Privat

MIN NYA BILD

Vet inte om ni lagt märke till min nya bild på bloggen och jag säger bara att äras den som äras bör . Den fina teckningen på mig fick jag av Prinsessan när hon var hos oss , Tack för den gumman den är så fin.

78747-599

NYA RUM

78747-581
Bild: SVT

Blev så glad när jag satt och läste tidningen i morse och såg i Tv-bilagan att Ernst är tillbaka med Nya Rum den 8 augusti. Han kommer inte bara att inreda utan även laga mat varje avsnitt och sen kommer den han inreder hos även att delta aktivt i arbetet. Som han själv säger så "vägrar han vara någon smakpolis som ska bestämma hur andra ska ha det".  Ser fram emot de nya avsnitten , har även sett Ernst live i Kattilakoski. Vår lokala inredningsbutik i samarbete med andra företag ordnade en inspirationskväll där med Ernst som föreläsare det var superbra. Men vad lång Ernst var det hade jag inte trott, kul att lyssna på var han när han berättade om hur vi skulle befria kvadratmetrarna. Helt rätt miljö för en inspirationskväll i denna fantastiska byggnad samt den italienska bufee´n som serverades efteråt av mästerkockarna i Kattila var utsökt. 

EN DAG PÅ STRANDEN

78747-590

Vilken härlig dag vi haft i dag hela dagen har tillbringats på stranden mitt ute i älven eller sandbanken som vi säger , kanonväder och jag njuter av varenda minut så här ska det vara när man har semester vi hade ingen aning om vad klockan var tiden bara rusade i väg. Vi har ätit gott , spelat boule och naturligtvis måste man ta och doppa sig i Torneälvens vatten emellanåt. Härligt!

78747-59378747-592


För ta sig dit måste man åka båt  för att den är mitt i älven vår stora strand.

78747-596


Det är nog många som varit på stranden i dag en som jag vet och inspirerade mig med hennes fina bilder är Saravillfara. Önskade jag hade ett fotoprogram och var lika duktig som hon på att använda det!

SEMESTER 2

78747-56378747-598
Bild: Lillasyster

Efter några underbara dagar i Göteborg fortsatte vi vår resa till Stockholm för besök hos min lillasyster och hennes familj. De bor så jättefint vid vattnet skulle inte ha något emot att göra det, här är deras mysiga altan där vi suttit och njutit av god mat.

Snacka om att det blev repris på det som hände när vi kom till Storasyster i Luleå när vi svängde in på Lillasysters parkering öppnade himlen sig och det bara vräkte ner regn. Det var inte långt att springa in men det var som att vi hade duschat så blöta var vi. Denna kväll hade vi bokat bord för att äta i Velamsund på Långa Raden som på fredagar har olika program på Brända Baren . Typiskt det hade inte regna på evigheter och nu när vi skulle sitta ute och mysa var det tvunget att börja. Men det löste sig vi fick sitta inomhus och äta den kvällen och det är mysigt även inne där.
78747-562
Som jag skrivit tidigare så tillbringades åtskilliga timmar på Ikea i Kungens Kurva och jag mådde som en prinsessa. Men jag kan ju säga att timningen kunde varit bättre vi var inte ensamma där, första regndagen på länge i Stockholm men jag lyckades få med mig en del. Lovar att jag ska visa detta senare i veckan, har även gjort en hel del andra fynd under resan en lantis måste ju passa på och shoppa när man kommer till storstan!

Bilden ovan tog jag i Sundsvall där vi stannade för att äta lunch vid nerfärden, Ikea har även bra mat till rimligt pris för en barnfamilj . Köttbullar gillar våra killar , hann naturligtvis ta en snabb sväng genom varuhuset för att kolla lite. Måste säga att jag blev imponerad vad stort och fräscht det var, mycket bättre än det gamla.
Såg den fina skålen från Ikea Stockholm serien som jag så gärna vill ha stod med den i handen och tänkte nej jag väntar och köper i Stockholm . Gissa vad de hade inte ens fått in den där,så det blev en vända till in i Sundsvall på vägen hem och såklart var den slut typiskt min otur. Dessutom är det 70 mil till närmaste Ikea ännu ett tag till, fy bubblan.

Söndagen ägnades åt att bada och även det i Velamsund där vi var tvugna att gå till Långa Raden för att äta vår favoritmacka till lunch med ägg och bacon, men även den var slut så det fick bli en annan variant i stället med Brie och Salami det var gott även det.

78747-597
Bild: Lillasyster

På kvällen började vi vår hemfärd och övernattade i Sundsvall , hemma sent på måndag kväll efter en veckas resa och 330 mil i bil. Men vi var alla glada och supernöjda över veckan som gått och det kan jag bara säga att investera i den bärbara DVD spelaren var ett superbra köp. Killarna tyckte i bland att vi rastade för ofta speciellt om det var mitt i en spännande film.

Det här var sista rapporten från vår semester förutom de utlovade inläggen om mina semesterfynd! Jag älskar att fynda:)TACK FÖR TIPSEN

Man lär sig så mycket nytt hela tiden i bloggvärlden och får så mycket inspiration och nya vänner och inför vår Göteborgsresa fick jag två tips som verkligen var bra

Malin tipsade om shopping i stadsdelen Haga med inredningsbutiker en av de var Liten Karin som var en så gullig leksaks- inredningsbutik med massor av fint
78747-558

Tekla tipsade om att man i samma stadsdel alltså Haga kunde äta superstora kanelbullar och det tipset vill jag lova killarna gillade

78747-557

De var nästan lika stora som en mattallrik och kan bara säga att det hade räckt med en till hela familjen.

Tack snälla ni för de tipsen som förgyllde resan och tack alla ni andra som läser min blogg och de som kommenterar det gör mig så glad! Har saknat er under resan och är glad att vara tillbaka:)

DELIKATESS

78747-555

I dag har vi ätit Dopp i Kopp till middag, vilket är färskpotatis direkt från landet som kokas och serveras med en kopp rikitgt smält smör med gräslök i. Om man vill kan man äta lite sill till detta, en av sommarens absoluta höjdpunkter i matväg skulle vara roligt att höra om detta är något typsikt för Tornedalen eller om det även äts i andra delar av vårt avlånga land.

78747-556

SEMESTER 1

Ja nu var man tillbaka från semestertrippen vi har haft det superbra och verkligen kopplat av. Tänkte det kunde vara roligt för er att se lite av det vi upplevt.

Första etappen blev inte så speciellt lång vi körde till Luleå för övernattning hos min storasyster och hennes familj. De ville vi skulle komma tidigt så att vi skulle hinna bada i det fina vädret precis när vi svänger in på deras uppfart börjar det åska och regnet bara öser ner. Jaha vi hade i alla fall tur med vädret.....
Eftersom det bara regnade tyckte min syrra att vi skulle ta och möblera om i deras arbetsrum och det slutade med även en "homestyling" synd bara att vi glömde ta lite före och efter bilder. Nu ska jag berätta en hemlighet för er jag tror att hon har ett hemligt mellanlager för Ikea hemma hos de, för när vi höll på att fixa och jag sa "det skulle vara fint med en lackhylla från Ikea där på väggen"  kom hon kånkandes på en helt ny sån i kartong. Det fanns en massa nya saker i deras förråd som kom från Ikea hm..... skumt .

Nästa morgon klev vi upp tidigt och den här dagen körde vi långt till Örebro över 100 mil blev det dit och vi hann med ett besök på Örebro Slott dagen därpå innan vi styrde kosan mot Göteborg. Letade med ljus och lykta efter Malin men hon tydligen bor hon inte på slottet.
78747-504

Resan från Örebro till Göteborg kändes riktigt kort eftersom vi kört så långt dagen före. Vi hade det jättebra i Göteborg här är lite av det vi har gjort där

 
Båttur med Paddan som de turister som vi är i Göteborg var det faktiskt rikitgt roligt och det var en underbar kväll.
78747-52678747-522

Givetvis Liseberg
78747-500
Där alla andra i familjen började med att åka Balder som är världens största berg och dalbana i trä men jag tyckte att Pariserhjulet var nog spännande för min del.  Även Universeum var uppskattat av killarna tiden bara rusade i väg där.
78747-51478747-50778747-528

Hotellet  Qality 11 som vi bodde på var helt underbart stort rum med gott om plats för oss alla och det bästa av allt var relaxavdelningen högst upp med bubbelpool på taket den nyttjades varje kväll av oss.

78747-529

78747-531
78747-54678747-551
78747-54478747-552

78747-535

Här sitter två supernöjda killar i Göteborgs hamn och väntar på Älvsnabben som ska ta de till hotellet för sista natten innan färden fortsätter mot Stockholm
78747-553


RSS 2.0