FYRKANTIGT - TISDAGSTEMA

Tisdagstemat är fyrkantigt och jag måste säga att det fanns lite dåligt med bra fyrkantiga bilder i mitt bildarkiv. Men jag hittade en bra en i Tonåringens och eftersom jag hjälpt han med läxan så är det väl inte mer än rättvist att han hjälper mig med tisdagstemat;)

78747-1937
Bild: Tonåringen

Ice Hotel i Jukkasjärvi serveras dryck ur fyrkantigt glas tillverkad av is från Torneälv.  Lite fuskigt faktiskt det är andra året i rad Tonåringen besöker Ice Hotel och jag har inte varit där en enda gång än.  Morsan måste nog ta sig i kragen nästa vinter och göra sitt premiärbesök där.

Kanske inte så vårig bild jag har valt, men det är faktiskt gott om både snö och is häruppe i Norr än.

Önskar er alla en riktigt trevlig Valborgsmässoafton!

JIPPIE :D

Jag är så GLAD :D

Tänk att jag som aldrig aldrig brukar vinna något har vunnit en tävling hos en Mammas Dag !

78747-1936
Bild: Eget kollage med privat bild och bild lånad av Helena

Är så glad så jag knappt kan sitta still , står här och hoppar jämfota av glädje. Resten av familjen trodde jag fått fnatt när jag gick och satte mig vid datorn för att några minuter senare utbryta i ett glädjetjut.

Härligt snart kommer jag att få knåpa i hop en alldeles egen fotobok från Photohome, som så småningom ska glädja någon annan:D

VAD ÄR DETTA ?

78747-1934
Bild: Vicke

Jag blev verkligen förfånad för ett par dagar sen såg att det var något "konstigt" som växte i min svärmorstunga.

Har aldrig hört talas om att det är en växt som blommar, så jag tänkte att det kan inte vara något annat än ogräs det där. Måste ha varit något som legat i jorden och nu växer upp, *ler* eller kanske det är bristen på jord som bidrar till detta.För det är verkligen något som jag kan erkänna att skötseln av mina stackars krukväxter är under all kritik , de får knappt vatten för att inte tala om ny jord. Några gröna fingra har jag absolut inte...

När jag sen i går fick se precis samma utväxt hos en annan likasinnad blomskötare, så kändes det inte som om det inte kan vara ogräs. Kanske bara jag som inte hört talas om att svärmorstungan är en växt som blommar.

Så i dag var jag tvungen att googla på svärmorstunga och jag  hittade också en förklaring. "Svärmorstungan blommar ganska gärna även i kruka" och jag kunde också läsa att det är en mycket tålig växt.

Då kanske ni kan förstå varför just den krukväxten är en favorit i mitt hem, en blomma som knappt behöver vattnas eller skötas om;)

Hoppas er helg varit bra!

FLÄTAD FREDAG

Flätad fredag är det ,och redan avslutningsdags för den så roliga temaveckan. Tack Ellas inspiration för att vi fått ha så kul tillsammans med dig och alla andra härliga mönsterbloggare.

För mig blev det ytterligare en favorit som fick bli min mönsterrepresentant, flätade favoritkorgarna från Bruka som jag för många år sen fått av  mina systrar i present. De hänger fortfarande med och blir faktiskt bara vackrare med åren, förhoppningsvis kan man säga det samma om oss en dag. För än är vi inte till åren kommna;)

De bor i vårt kök och är inte bara fina att se på utan väldigt praktiska rymmer både ljus och servetter, perfekt förvaring för både smått och gott.78747-1932
Bild: Vicke

Tillsist vill jag bara önska er alla en riktigt TREVLIG HELG!

RUTIG TORSDAG

Rutig torsdag och i dag var det verkligen av en slump jag hittade något att fota med det mönstret. För rutiga saker finns det faktiskt inte så gott om i vårt hus. Eller så är det kanske bara jag som har svårt att komma på något, önskar i bland att man vore lite mer som barnen de har mycket lättare att tänka i andra banor.

Hade detta varit för en vecka sen så hade jag haft så perfekt rutig sak att fota, min nya fina väska. Men inte sjutton kan man ha så dålig fantasi så att man måste lägga in en bild som varit med så nyligen.

Med lite mat i magen så löste sig mitt dilemma...

78747-1930
Bild: Vicke

För mitt favorit knäckebröd är verkligen rutig både till namn och utseende :D

BLOMMIG ONSDAG...

Blommig onsdag är det i dag och för mig var det ingen tvekan vad jag skulle bidra med till det .

Nämligen vårens absolut viktigaste blomma och en blomma som hängt med i många många år , närmare bestämt 100 år.  Tror nog de flesta vet vilken blomma det är och kanske till och med har köpt en blomma eller två av någon "liten" försäljare.

78747-1929
Bild: Vicke

En blomma med ett mycket gott syfte och vill ni läsa mer om den så kan ni göra det på Majblommans egen sida eller kanske vara med och rösta fram färgen på 2009 års blomma.

NATURMATERIAL - TISDAGSTEMA

Ännu en utmaning att hänga med på en som återkommer varje vecka, nämligen tisdagstema. Denna gång är det naturmaterial som är temat och jag tänker på sätt och vis återanvända en byggnad som nog varit med på temat ett par gånger.

Men jag kan faktiskt inte hitta en mer passande tolkning på temat naturmaterial ...

78747-1928
Bild: Vicke

En gång i tiden Farfars gamla hölada och då var det en byggnad tillvekrad av nästan 100 % naturmaterial. Timrade väggar  tillverkade av stockar man avverkat i skogen och format till en "byggsats" . Väggarna sitter i hop utan varken skruv eller spik och tror att den även hade ett tak tillverkat utav trä , mest troligt spåntak.

Så nog har detta varit en byggnad tillverkad av naturmaterial och enligt urgamla hantverkstraditioner.

PRICKIG TISDAG

Temaveckan hos Ellas inspiration fortsätter i dag med prickig tisdag och här kommer mitt bidrag.


78747-1927
Bild Vicke

En prickig tavla och ju fler och mer pilar som hamnar mitt i prick(ig) ju bättre är man,  *ler* men jag tillhör nog inte de för jag lyckades knappt pricka tavlan;)

Men kul var det att försöka skjuta mitt i prick(ig) med en riktig pilbåge:D

UTMANING OCH TEMAVECKA

Svettigt värre är det i bloggvärlden just nu för oss som gillar utmaningar och temaveckor;)

Saravillfaras utmaning om att bidra med en bild från svunnen tid kan man inte tacka nej till, samtidigt som Ellas Inspirations mönstervecka startar i dag.

Så jag hade nog tänkt hinna få till två inlägg i dag för jag vill inte missa något av detta roliga, men det behövdes inte för jag hittade en perfekt bild.

En bild som uppfyller bägge kriterierna touch av nostalgi och randigt...

78747-1925
Bild: Vicke

Precis som hos Sara är det en bild på två syskon. (Edit: Min glädje över att få vara yngre än Sara var kortvarig;)

Det är jag som sitter till vänster och storasyster till höger , passande nog har vi som ni kan se randig krage i våra nya fina sjömansklänningar och sitter dessutom i en randig soffa.

Egentligen är vi tre systrar och brukar ha tre likadana klänningar på oss när det är fotografering som gäller , men konstigt nog var detta tillfälle ett undantag. Så sorry Lillasyster du får inte vara med denna gång, du hade passat bättre in på temat rutig;)

PROJEKT HALL

Äntligen ska ni få se lite mer av vår nyrenoverade hall, som jag så länge lovat er. Hade så stort tänkt att jag skulle hinna lära mig Photoshop lite mer så att jag kan få i hop ett snyggt kollage. *Ler* men jag insåg att det nog inte går så snabbt utan är lika bra att göra på det gamla sättet i stället. För annars lär det nog vara dags för en ny renovering innan jag  lyckas få i hop något kollage;)

Nåja nog med snack här kommer lite bilder , det här var det vi möttes av när vi öppnade dörren hemma hos oss tidigare...

78747-1922

En både jättegul och jätteful hall om jag får säga min åsikt, utan något illa menat mot er som gillar gult eller furu. Men man kanske kan säga att det är något vi verkligen tröttnat på med åren och nog känns det mycket trevligare och ljusare att  kliva in i den nya vit svarta hallen...

78747-1924

Nästan så att jag tror jag kommit till fel hus när jag öppnar dörren, har lite svårt att förstå att det verkligen är vår hall. Att drömmen om att göra om i husets "hemskaste rum"  blivit verklighet efter många år:D

För att förverkliga den drömmen har vi i och för sig tagit lite genvägar, vi har faktiskt i brist på (fri)tid anlitat hantverkare till en del av jobben som målning och golvläggning *skäms lite*.  Vi brukar gilla att fixa och göra saker själva men om det ska bli gjort någon gång detta årtionde var det kanske nödvändigt.

78747-1923
Bilder: Vicke

Tänk vad tokigt egentligen att man skäms för att anlita hantverkare det är faktiskt det de är till för. *Ler* det borde väl jag om någon veta som jobbar åt flera hantverksföretag. Så nog ska ni anlita de utan att skämmas, för jag lovar att ni inte behöver skämmas för resultatet och dessutom går det snabbt att få jobbet utfört. Så anlita hantverkare och gör det ofta! (Bäst att tänka lite på personalrabbaten om chefen är in här och läser *blink blink*)

Lite fakta om vår hall
* Fondvägg från Boråstapeter Etage 2155
* Övriga väggar Plain i vitt även den från Boråstapeter
* Golv Tarkett Viva i ek
* De gamla dörrarna har förnyats med Orust 230 (finns även att beställa på mitt jobb)
* Inte så svårt att gissa att både byrån och kristallkronan är från favoritaffären IkeaNu ska jag hålla tummarna och trycka på publicera och hoppas att det tredje försöket lyckas...

Hoppas ni haft en bra helg!

FAVORITFÖRVARING

TiniTott har en temavecka i gång  om förvaring och jag gillar temaveckor så naturligtvis har jag tänkt vara med på denna. Det är redan torsdag i dag och om jag alls ska hinna få in ett inlägg  innan temavecka är slut så är det bäst att sätta lite fart.

Trofast min absoluta favorit när det gäller förvaring blir en mycket bra representant för temat , Den är inte bara en favorit utan har hängt med hemma hos oss i många år . Det får den även fortsätta att göra länge till , om än nu med lite nytt utseende så den skulle vara värdig vår fina "nya" hall.

78747-1920
Bild: Vicke

Förklaringen till att den blivit en favorit för mig är nog att den är så bra att ha under trappen en yta som annars inte är så lätt att möblera. Att den sen sväljer massor av vantar och mössor som man samlar på sig i en familj gör den ännu mer perfekt.


ÅTERVUNNET SKRÄP

78747-1919
Bild: Vicke

Visst var min nya väska tillverkad av gamla kaffepaket och ni var minsann många som visste det . Men snabbast av alla var EVELYN , Grattis till dig!

I alla fall det är inte bara en snygg och häftig väska jag har skaffat mig utan en miljövänlig sådan, verkligen återvinning nästan till hundra procent. Härligt tycker jag och sen är den dessuotm riktig hantverk tillverkad av en äkta "tant" som jag känner.

Hon har klippt remsor från kaffepaket som hon sen syr i hop med maskin och efter det är det dags att fläta i hop hela härligheten. Så det är många timmars arbete från skräp (kaffepaket) till färdig snygg väska.

Min nya väska den känns väldigt speciell och det är helt enkelt verkligen inte bara utseendet utan främst kombinationen av hantverk och återvinning som gör den till det.

Så spelar roll om den är en tantväska eller inte *me like* :D
_________________________________________________________________________________________
Tips:  Vill ni se mera väskor av återvunnet material kan ni besöka Happyplanet som har liknande flätade väskor av chipspåsar.  Men de är tillverkade utomlands och inte lokalt som min.

TANTVARNING

I dag när jag kom hem från jobbet var det två killar som samstämmigt sa har du ny väska ?

Jag blev genast jätteglad, vad kul att de lägger märke till att morsan har investerat en ny shoppingväska. Men glädjen var kortvarig för sekunden efter utfärdade de tantvarning på mig.  De var inte nådiga med sina kommentarer ska jag säga det var verkligen ingen tvekan både vad de tyckte om både den och de som hade en sån.

*Ler* jag vad ska man säga verkligheten kommer i kapp en det är väl bara att acceptera sanningen;)

Men som lite plåster på såren tänkte jag att vi tanter kunde ha en liten gissningslek för väskan är nämligen tillverkad av lite ovanligt material.

Så tant eller inte släng in en liten gissning får vi se vem som är snabbast på att gissa rätt...

78747-1918
Bild: Vicke

HIMMEL - TISDAGSTEMA

Vad glad jag blev i morse när jag kollade vad det var för tisdagstema, himmel kunde inte varit lämpligare tema en dag som denna. Det är verkligen evigheter sen vi haft en så klarblå himmel som dessutom var smyckad med en stor vacker sol. Så innan jag for i väg till jobbet tog jag mig en snabb sväng ut med kameran.

Men...

Jag ändrade min tolkning nu framåt kvällen när jag satt och skulle lägga in fotot. *Ler* kanske delvis för att jag inte tyckte det var så bra men också för att  himmel är något jag både gillar och hatar. Vad jag gillar med himmel är nog ganska givet , naturligtivs en vacker klarblå himmel eller en med spännande mjuka vackra vita moln. Nåja det kunde ni nog räkna ut , vad är det då som jag inte gillar med himlen mer än när den är grå och trist...


78747-1917
Bild: Vicke

Att komma närmare himlen oavsett hur klarblå och vacker den är, jag tillhör typen som helst står stadigt med mina fötter på jorden .

Så här ser ni alltså en kombination av två saker som skrämmer mig nämligen höga höjder och åka karusell. *Fniss* så ni förstår att det krävdes mycket mod för att åka en tur med Pariserhjulet;)

EN BILD SÄGER MER ÄN TUSEN ORD

78747-1916
Bild: Vicke

I kväll klockan 21.00 har även vi tänt ett ljus...

SPÄNNANDE MÖTEN ...

78747-1914
Bild: Vicke (Ikeas nya kudde Ofelia Blad)

Snart kan man nog börja kalla mig kuddmissbrukare, för jag tror nog att efter värmeljus är det nog det jag handlat mest på Ikea sen de öppnat i Haparanda.

Vet inte om det beror på det stora utbudet av kuddar  till rimligt pirs som finns på Ikea eller på att vi nu har en soffa som är neutralare än vår tidigare. Vilket innebär att det är lätt att variera och ändra om i vardagsrummet genom att byta ut kuddarna i soffan, ändra accéntfärg.

I alla fall så var vi till Haparanda i går för lite miljöombyte och lite av min heder stod på spel detta Ikeabesök.  Eftersom jag skulle bevisa för H att mamma minsann kan besöka Ikea utan att shoppa någonting alls. Med andra ord gå ut genom dörren utan en endaste liten pinal med sig hem, ett besök i varuhuset endast för att strosa och bli inspirerad. Kan säga att H var helt säker på sin sak att jag INTE skulle kunna göra det...

*Ler* det gick jättebra ända tills jag stötte på den meste underbara kudde jag sett på länge, en nyhet Ofelia Blad. Som bara skulle passa i vår soffa så perfekt nu till våren-sommaren.  Man skulle nog kunna säga att det för min del blev kärlek vid första ögonkastet. En enfärgad vit kudde men ändå ett så härligt och spännande möte som uppstod i de tre olika fälten. Ett möte både mellan olika material, former och strukturer *me like* .

Så givetvis var jag bara tvungen att glömma det jag skulle bevisa för H och ta med mig två stycken underbara nya vårkuddar hem. *Blink blink* förresten har jag något mycket viktigare att upprätthålla nämligen min image som Ikeafantast;)

Hoppas ni haft en bra helg!

FREDAG HELA VECKAN

78747-1913
Bild: Vicke

Ja det är nästan så det känns veckorna verkar bara bestå av måndag och fredag. Inte klokt vart veckan bara försvinner och nu är det redan fredag igen, härligt:D

Bilden som jag önskar er trevlig helg med är också en liten reklambild för vad som kommer på bloggen nästa vecka...

Då ska ni få se vår "nya"  hall , den som man tidigare kunde beskriva med ett ord nämligen GUL;)

Kram på er !

PEST OCH BÄST...

Liza skickade vidare utmaningen om vad man gillar mest i sitt hem respektive ogillar till alla som vill delta.
 
*Vinkar* här är en som absolut vill vara med, gillar utmaningar och jag hoppas att det är OK att jag gör min "egen" tolkning och variant .

78747-1911
Bild: Privat på vårt gula furuhalltak som verkligen är pest

78747-1912
Bild: Privat på halltaket som nu är allt utom furugult :D

Väljer att göra utmaningen på detta vis för det är så kul att visa att tillslut kan faktiskt pest bli bäst. Även om det i bland kan vara många års drömmande innan det blir verklighet:D

Så nu är det bara att fortsätta drömma om nästa furutak som skulle få bli vitt, för tyvärr finns det ett kvar;)

Men vad vore livet utan drömmar...

MAT - TISDAGSTEMA

Så var det en ny tisdag igen och naturligtvis ett nytt roligt tisdagstema att tolka. Mat är det denna gång och det var en ganska självklar sak för mig vad jag skulle fota. För är det något som går åt i massor i just vårt hus så är det mat...

78747-1910
Bild: Vicke

Vi har alltså två stycken mat(vrak) vid mat(bordet) , med andra ord killar som både växer så det knakar och äter så det brakar;)

Här ser ni ena mat(vraket) i action med hopp från tak med mammas gamla ombyggda rattis, ska man orka äta mycket måste man också förbruka det.

*Ler* tänk vilken tur att MR H kom inspringandes i går och ville att jag skulle fota honom och lägga det på bloggen. Tänk vad bra det passade i dag då .

ALLRUMS MAKEOVER DEL 2

Allrummets minsta del har som sagt var tidigare varit arbetshörna och den största har varit tv-hörna. Dessutom har det varit i stort sett en tv-hörna som fått stå oanvänd sen vi blev med platt-tv. Då var det nämligen ingen som ville sitta uppe och titta på lilla tv:n.

Så där satt vi i ett hörn och trängdes och en stor del rättare sagt den största delen stod bara där till ingen nytta.

78747-1907

Dags att göra något åt saken...

78747-1905
78747-1909
Bild: Vicke

Det vi gjorde var att möblera om och  investera i lite nya kontorsmöbler (Effektiv naturligtvis från Ikea) och framför allt ännu mer förvaring. Det kan man aldrig få för mycket utav, det kan man däremot få av gulnad furu och bilden får mig att önska att vi även målat om detta tak. Men nåja man kan inte få allt på en gång, och tänk vad trist att inte ha  några kommande projekt att drömma om.

Arbeshörnan är nu nästan klar (bara kvar att åtgärda kablarna) och den delen av rummet är mer än väl  till nytta för den är flitigt använd och man får hoppas att även vi gör detsamma när vi sitter där. Lite nytta;)

ALLRUMS MAKEOVER

På övervåningen har vi ett rätt så stort allrum som många år fungerat som ett kombinerat tv- och arbetsrum.  Men vi har senaste tiden börjat känna att det inte riktigt fyller sin funktion. Arbetshörnan började vara alldeles för liten för vårt behov som vuxit och den var dessutom inklämd i den minsta delen av det stora rummet. 

78747-1903

Så det var dags att göra något åt saken, ska man sitta och jobba ska det åtminstone  göras i en trevlig och lite rymligare miljö. Inte så kul att sitta så inklämd med en trapp bakom ryggen och väggen alldeles framför nosen...

Så den gamla arbetsplatsen plockades ner och där har en liten läshörna sakta börjat växa fram.

78747-1902

Makeovern som skett har egentligen mest varit en sorts ommöblering - omoriganisation. Det har inte skett några större renoveringar eftersom vi är jättenöjda med de stockholmsvita väggarna vi har i rummet.  Men de gamla skåpen lämnade både fula märken och stora hål efter sig i väggen så där blev det  nya tapeter. En fondvägg  i svart och vitt , som även blir en sorts markering mellan arbetsdel och läshörna.

Sen inte att förglömma en liten detalj till som vi renoverat eller liten och liten en sak som gör stor skillnad. Den tidigare furugula trappen och trappräcket är nu ett minne blott och är i dag härligt vita.  Både häruppe i allrummet och nere i hallen, vilken skillnad det blev!

78747-1904
Bild: Vicke

Tapeten är ur Boråstapeters nya kollektion Orient och jag är så glad att jag lät mig övertalas av maken om att vi skulle ha den. Var rädd för att det skulle bli för grylligt och stort mönster, men det blev det inte alls utan tvärtom den är som gjord för den väggstumpen:)

Det finns än så länge bara en möbel i läshörnan avlastningsbordet Ikea Stockhom , som också gör mig så glad eftersom jag länge drömt om att en dag ha ett.  Naturligtvis ska det också finnas någonstans att sitta och läsa där, annars är det väl ingen läshörna. Jag har en loppisfyndad fåtölj som kommer att bli helt perfekt dit, passar superbra till avlastningsbordet. Är bara ett litet problem med den , nämligen att den behöver kläs om och det verkar inte vara lätt att hitta någon här i byn som kan göra det. Så är det någon läsare som kan tipsa mig om vart jag kan få det gjort så tar jag tacksamt emot det.

Förresten så vann jag min första Tradera auktion i dag och det är faktiskt en sak som kommer att få flytta in i läshörnan. Spännande och naturligtvis lovar jag att ni snart ska få veta vad det är , hoppas bara att den är lika fin i.r.l som på bild.

Fortsättning följer...

BEGAGNAT...

78747-1901
Bild: Eget kollage med privat bild och skärmdump från Blocket

Blocket är en sida som jag dagligen besöker, bäst att hålla koll i fall det dyker upp något fynd. Det är verkligen bra det där att kunna köpa och sälja saker begagnat på nätet.  Dessutom är det både enkelt och smidigt, jag har gjort många affärer via Blocket både köpt och sålt.

Det kan faktiskt också vara rätt så roligt tidsfördriv att kolla runt på Blocket och häromdagen när jag var ute på min vanliga runda fick jag mig verkligen ett gott skratt.  Det var ett par begagnade fåtöljer som var till salu och här är den bästa delen av annonsen. Den del som fick mig att vrida mig av skratt:

"Välskötta i princip oanvända säljes pga allt för många inredningsprogram på TVn och en lättinfluerad hustru. "

*Ler* tror nog att vi är många därute i Bloggvärlden som kanske tillhör den kategorin;)

En annan sida på nätet där man kan handla begagnat är Tradera och det har jag faktiskt ännu inte gjort. Men jag hoppas att det ska ändras om några dagar för jag håller precis på och budar för fullt. Spännande, ni får väl hålla tummarna för att det ska gå vägen. Vad det är tänker jag inte avslöja för då lär jag väl inte vinna budgivningen;)

PIMP MY DOOR

78747-1898
Bild: Vicke

Vet att ni gärna vill se mer bilder från våra projekt men jag har bestämt att jag inte vill visa något innan allt är klart. Skulle det vara upp till oss skulle det vara det för länge sen, vi brukar inte dra ut på projekt så här länge. Men tyvärr finns det något som heter felleveranser, leveransförseningar och reklamationer...

Så det är bara att snällt (orkar jag nog snart inte vara) vänta och vänta , under tiden vi gör det så får jag roa mig med att visa er lite små detaljer som vi fixat. Ni har tidigare fått er en lite tjuvtitt på att vi satt små runda fönster i några av våra innerdörrar. Vi har också bytt ut handtagen i guld som jag tyckte vara supersnygga för sjutton år sen till nya i borstat stål.  En liten obetydlig detalj kan det tyckas men jag lovar er att det är en stor förändring till det bättre enligt min åsikt.

Dessutom inte så jättedyrt heller, köpte ekonomipack som är komplett med både handtag och den där grunkan man sätter på låset.

Med andra ord ett sätt att förändra sina innerdörrar som är både billigt och enkelt *ler* säger hon som inte lyckades få dit de själv. Tur man har både små och stora händiga killar i huset;)

LÅNG - TISDAGSTEMA

Ett så passande tisdagstema för oss som har Blogg.se , för det har verkligen varit en LÅNG väntan på att det ska funka som vanligt igen efter deras plattformsbyte.

Men nu verkar det vara i sin ordning igen och det är bara att kasta sig ut i bloggvärlden igen;)


78747-1895
Bild: Vicke

Den här bilden får symbolisera temat lång på flera sätt:

 Er väntan på att få se arbetsrummet som vi fixat till lite har varit LÅNG , så jag bjuder er på en lite förhandstitt här.

Avlastningsbordet ur Ikea Stockholmkollektionen är nu äntligen min efter en LÅNG tids drömmande och dessutom är den LÅNG.

Men jag måste nog  säga att det bästa av allt är nog att dagen blivit så LÅNG, äntligen har ljuset börjat återvända till våra breddgrader!  Att vi ändrat klockan till sommartid har gjort att det inte bara är dagen som känns LÅNG utan även kvällen.  För några veckor sen var det otänkbart att fota inomhus vid sjutiden på kvällen och få sånt ljus, ni ser hur det bara flödar in härligt ljus genom fönstret:D
RSS 2.0