SNÖLYKTA

78747-1348
Bild: Eget kollage med bild från Ellos

Vet att jag nog börjar bli lite tjatig vid det här laget. Med mitt evinnerliga skrivande om avsaknad av snö och riktig vinter. Men den här tiden på året ska det finnas snö!  Så jag får väl fortsätta tjata ända tills det blir någon ändring på den saken.

Det är inte bara julkänslan och stämningen som uteblir utan även skidåkningen. Vi gillar att åka skidor både på tvären och längden. Ska man kunna göra det nu så är enda skidorna som funkar rullskidor. Riktigt så vågad är jag inte så det är bara att vänta..........  och vänta........... på snö.

Något som också är mysigt med snö och då speciellt tösnö är alla fina "konstverk" man kan fixa. Såsom snögubbar och min absoluta favorit snölyktor. Det är något som man gjort mycket som barn. Minns så väl hur man kämpade med att försiktigt lägga snöbollarna ovanpå varandra så att det inte skulle rasa. Det gällde och ha tungan rätt i mun. *Fniss* Även om jag är vuxen så är det precis lika svårt att bygga utan ras. Undrar om det inte till och med är svårare.

För er och oss:( som inte har någon snö att bygga en egen snölykta med så finns räddningen på Ellos en stämningsfull snölykta. Med belysning och allt . Den borde till och med  jag kunna fixa utan att det rasar.

KOMMA I STÄMNING

Dripp dropp dripp dropp...................................
Evigt mörker, mörkt när man stiger upp mörkt när man kommer hem från jobbet. Verkligen becksvart och det värsta av allt all den fina vita snön som kom är borta. Man kan knappt tro att det är sant vi som haft så riktig vinter. Trodde verkligen att den var här för att stanna. Men ack så fel vi trodde. På söndag är det första advent och jag måste säga att jag har ingen lust att börja pynta ens. Hur ska man komma i stämning det är frågan. Tur att det finns så mycket härlig julstämning hos många andra bloggar som kanske kan hjälpa mig på traven. Finns det fler därute som behöver hjälp med det gör ett besök hos Camilla, Saga, eller Cult Designs blogg.

Även jag måste väl börja ta mig i kragen och fixa lite stämning om inte annat för min egen skull. För det är verkligen något jag behöver.


78747-1345
Eget kollage med bilder från respektive företag

Överst ser ni den fina ljusstaken-skålen Solanum från Cult Design och på deras blogg kan ni se fina tips på hur ni kan dekorera den . En sån ligger i säkert förvar i vårt förråd och väntar på att få flytta in i stugvärmen. Jag brukar dekorera min med rött dekorationsglas.
Även Nilla har en sån ljusstake så kika gärna in hos henne också för att se fler förslag på dekoration.

Det är så populärt med pappersstjärnor i fönstrena och jag blev så frälst i denna ljusslinga med små pappersstjärnor från Watt & Veke . Jag klämde och kände på den på Village i Haparanda i går och funderade på om den skulle få följa med hem.

Lyckos er som har ett Åhléns varuhus i er närhet för de hade en massa julfina saker. Fint rött fat att servera alla sju sorters julkakor på. För ni har väl fyllt frysen med alla sju sorter redan för att vara en riktigt god husmor;)  Att tända ljus i dessa röda och vita metalljustakar och riktigt mysa när man doppar av alla sorter skulle vara mysigt.  Något som verkligen hör julen till och skapar stämning är glögg. Helt perfekt att servera julglöggen på denna träbricka i böjträ som naturligtvis också är röd.

Som pricken över i vore väl detta röda fina julträd från Trend Interiör som jag faktiskt stod och höll i min hand på Svenska Hem förra lördagen. Nu ångrar jag mig att den blev kvar där och inte fick komma med hem. Nåja inte så mycket att göra det är 16 mil enkel väg dit så det får nog bli kvar där.

Om jag tar och skriver orden Jul och Röd på tavlan tillräckligt många gånger kanske stämningen infinner sig. Men just det har ingen svart tavla då får det bli i Word.
JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL JUL 
RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD RÖD  




 

KUDDKRIG

Direkt efter jobbet i kväll åkte vi i väg på en liten utfykt. Ni vet min stackars man, det stora IKEA fanset (enligt tidningen och allt som står i tidningen är sant) har inte fått besöka vårt nya varuhus ännu. Så han ville så gärna åka, bönade och bad att vi skulle åka. Så vad gör man inte för sin älskling? Klart jag offrar min kväll som skulle ha ägnats åt hushållssysslor.

Så vi hann både äta middag där och strosa runt i varuhuset och än en gång var det perfekt timning. Utanför stod en massa bussar som precis var på väg hemåt när vi kom. Det hade nog varit en del folk under dagen men fick vi gå i lugn och ro utan att trängas. Det har varit värsta kaoset där under helgen. Jag hörde på radion om en som köat 40 min för att komma in och sen stått två timmar i kön till kassan för att få betala, helt otroligt!! Därför är känslan att kunna välja när man vill åka dit så härlig, att inte behöva åka dit en helg med massor massor av andra. Att en kväll efter jobbet bara kunna åka dit en liten sväng, jag kan nog inte riktigt än förstå att det är sant.

Kikade runt på kuddar till vårt kommande vardagsrumsprojekt. Det fanns en massa fina och till väldigt bra priser så här kommer lite inspiration till "Kuddkrig". Tyvärr gör inte alla bilder kuddarna riktigt rättvisa.


78747-1339
Bild: Eget kollage med bilder från Ikea

Kudde Sanela 119:-
Kudde Vinde 119:-
Kudde Inez Knopp 129:-
Kudde Lotten Mörk 99:-
Kudde Andrea 129:-
Kuddfodral Lotten 159:- för två stycken

Egentligen hade jag tänkt blogga om något med tema advent eller jul men vem har någon känsla för det en sån här dag. Vi har nästan ingen snö kvar och det bara regnar... Nu får det börja snöa så man får lite stämning annars kommer jag att starta kuddkrig med vädergudarna!

TWINSHOME

78747-1338
Bild: Eget kollage med bilder från Akvihome

Vi trotsade det gråtrista vädret i går och var ut på Skyltsöndag. För att försöka få lite julstämning slank vi in på en och annan julmysig butik.  På Trendia ( en av våra inredningsbutiker vi har faktiskt två stycken) fanns det nya saker från Twinshome. Twinshome grundades av systrarna Eva och Pia Nyström, tvillingarna tar tillsammans med profisonella designers fram sina kollektioner.
Mina absoluta favorit blomkrukor som vi har både i köket och tonåringens rum är från Twinshome.

Denna underbara kollektion blev jag jätteförtjust i och den är designad av   Anna Elzer Ocarsson och finns i flera olika färger och utföranden.

Värme Lattemugg
Värme Skål
Värme Temugg

Du som inte vill komma till Byn och handla dessa produkter kan klicka hem de hoss Akvihome.

HÄNDELSERIK HELG

78747-1336
Bild: Privat

En händelserik helg har det varit och nu har jag äntligen fått några minuter över för att sätta mig vid datorn.
I går åkte vi till Luleå för att fira min STORAsyster och innan det hann vi med att gå in på Svenska Hem för att beställa soffan som vi tittat på tidigare. Ni läser rätt vi har handlat möbler på Svenska Hem och inte Ikea. I bland måste även en stor IKEA fan göra sina inköp på andra affärer;) Hoppas det nu inte förstör mitt rykte helt och hållet.  Men jag lovar att den kommer att fyllas med kuddar och filtar från IKEA som fortfarande naturligtvis är min absoluta favoritbutik.
Så nu får vi vänta till början av nästa år innan vi får hem vår nya soffa och en light förvandlingav vårt vardagsrum kan börja. Vill ni se en superfin vardagsrumsförvandling och inspireras tycker jag ni ska hälsa på hos Sara.

Efter det var det dags för en rolig födelsedagsfest hos min STORAsyster som ni ser på bild i kollaget. Visst är hon söt och det är en söt liten prinsessa som tillverkat denna "bild "på sin mamma min syster.
Vi fick njuta av en massa god mat och dryck under kvällen som var jättetrevlig!!

78747-1337
Bild: Privat

I dag söndag har vi varit i väg på Skyltsöndag för Övertorneå tillhör en av de orterna som valt att frångå gamla traditioner och tjuvstartat julskyltningen. Vilket jag kan tycka är lite tråkigt eftersom det är på första advent det brukar vara Skyltsöndag. Så har det varit i alla tider här hemma.
Något annat som är supertråkigt är vädret det har nu regnat här varje dag i över en vecka. Snön är nästan helt borta och i dag vräkte det ner vatten. Det var bara att bege sig ut i förrådet för att hämta in regnbyxor att ha på sig för att kunna vara ute och räkna tomtar. För det är det vi gör på Skyltsöndag räknar tomtar i skyltfönstrena och har chans att vinna ett presentkort. 

Men jag inte bara räknade tomtar utan de här sötisarna från Cult Design fick följa med oss hem. Visst är de gulliga och de ska få bo vid vårt pepparkakshus. Även dessa är något jag aldrig hittat utan bloggar, tack för tipset om de Frida !!

SOFFSITTARKVÄLL

78747-1335
Bild: Kollage med bilder från Svenska Hem

I dag tror jag nog alla i Övertorneå suttit bänkade i Tv-soffan för att se på byns egna idol Markus. Håller tummarna för honom. Var nästan omöjligt att rösta på honom där ett tag efter andra låten. Fick ingen kopplingston i telefonen eller så sa en kvinnlig röst " du kan inte ringa från detta abbonemang" eller något liknande. Tack och lov så har vi mobiltelefoner att ringa med. Var nog många i byn som ringde och samtidigt så det blev helt överhettat på telefonnätet.

Appropå Tv-soffa så får vi nog äntligen tid att i morgon göra ett besök på Svenska Hem  i Gammelstad för att förhoppningsvis beställa en ny soffa. Vi har siktet inställt på denna soffa Cliq  från Svenska Hem men det finns några saker vi måste ta och kolla in i morgon innan det blir beställning.
Sen skulle jag nog vela ha ett nytt soffbord till soffan ni vet hur det ena leder till det andra......
Men vi får väl se om vi hittar något och jag lyckas övertyga maken om att vi behöver ett nytt;)

Så i morgon blir det förhoppningsvis soffinköp och framförallt åker vi till Luleå för att vara med och fira STORAsysters födelsedag.  Ska bli kul!!
Så ni får ha en riktigt bra lördag allihopa i morgon hinner jag inte blogga

DAGS FÖR GRAN

78747-1334
Bild: Privat

Tiden bara rusar i väg och nu är det bara lite mer än en vecka kvar till första advent. Det är så mysig tid vi har framför oss. Älskar  den här tiden och längtar efter att få börja pynta. Det är så härligt med allt fint som lyser upp i vårt mörker. Men det är klart listan på vad som ska göras innan julen är här är lång......

En av de saker  som står överst på listan att fixa innan advent är en utejulgran. Vi som tyvärr inte kan ha någon "riktigt" julgran inne eftersom killarna är allergiska skule aldrig avstå att ha en utegran.
Tidigare om åren har min Pappa fixat julgranen till oss men förra året skapade vi oss en ny tradition att själv tillsammans hela familjen gå till skogen och hugga en. Jättemysigt och så kul när man själv fixat hem den från skogen.  Givetvis måste man fråga markägaren om lov först innan man gör det. Vi är skötsamma och laglydiga;)

Fick förresten ett roligt "gransamtal" av min kompis i dag som undrade om jag ville följa med henne och sonen till skogen och hugga gran. Men tyärr hade jag inte möjlighet skulle ha varit roligt. Två tjejer ute i skogen och fixar gran.  *Fniss* skulle det bara vara jag så skulle det nog inte gå något vidare men för min kompis som kör både motorsåg och traktor är det nog inga problem att fixa ner en liten gran.

Vill ni bli julinspirerade tycker jag ni ska hälsa på hos Camilla och hennes julfina sida. Hon har inspirerat mig så mycket så jag var tvungen att gå på lunchen och köpa en pappersstjärna på ekfot. Visst är det härligt med all inspiration som flödar i bloggvärlden.

Vill även passa på att skicka en krya på dig hälsning till Saga stackars gulliga hon som har så ont och trots det gör ett superduperfint inlägg som gjorde mig helt rörd och tårögd när jag läste det i morse.
Hoppas du mår bättre snart snart:)

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN STORASYSTER

78747-1331
Bild : Privat (lite mörk för att inte avslöja allt;)

Tro nu inte att jag redan tjuvstartat med att tända alla fyra adventsljus. Nej jag har tänt ljusen i dag till min  kära Storasysters ära  som i dag firar sin stora dag. Hon har födelsedag och fyller jämna år,  men man brukar inte nämna en kvinnas ålder så det ska jag inte göra. Men om ni absolut vill veta så får ni ta och gångra antal ljus med tio.  Sen vill jag bara poängtera till alla STORAsysters kompisar och kollegor att det är faktiskt hon som är äldre än mig och inte tvärtom som ni brukar tro.

Sent i går kväll kom ett mail från STORAsyster som ville visa en bild på sig själv när hon var lika gammal som jag är nu. Hmmm..... undrar om det var en komplimang till mig eller sig själv eller började hon få lite
_ _ - års kris;)

GRATTISKRAMAR PÅ FÖDELSEDAGEN STORASYSTER, SVÄGERSKA och MOSTER!!

Vi ses på Lördag då vi ska fira din (aktningsvärda) ålder och paketen får du bara ta dig en tjuvtitt på än så länge. Vilken tur att det är så långt för nyfiken på paket tjejen att åka hit och skaka och pilla på de. Så du får dig bara en liten förhandstitt på nästan alla paket ett är för avslöjande att fota så .... Nu blir du nyfiken va;)

Hon har startat sin nyfiken på paket karriär redan som liten. Före jul när våra föräldrar var och handlade satte genast storasyster sina småsystrar att leta paket. Naturligtvis var hon den som var ivrigast av oss alla att försöka hitta något .Hade hon riktigt tur så hittade hon hela kartongen med beställda julklappar från Ellos. Hittade man något som var inslaget så skulle det skakas eller till och med tjuvöppnas för att se vad det är. *Fniss* Kan bara säga att hon är precis lika nyfiken på paket som vuxen , det bevisade hon på kusinens 50-års kalas. Där hon hade väldigt svårt att låta bli att vara och fingra på paketen på presentbordet. Det är tur att hon har en så ansvarsfull LILLAsyster som stoppade henne;)

HIPP HIPP HURRA FÖR FÖDELSEDAGSBARNET ( eller är det nu man ska börja säga Tant)!!

KRAM KRAM...........

JULKLAPPSTIPS


Så här års är nog det här med julklappar något som många funderar på och är stressade över. Det brukar i alla fall jag bli. Varenda år när julen närmar sig så brukar jag drömma mardrömmar om hur det är julafton och jag har glömt att köpa julklappar.... Ni kan tänka er hur jag vaknar upp med ett ryck och pustar ut, det var bara en dröm. Så i år tänkte jag försöka mota olle i grind och se om jag kan slippa mardrömmarna då. De första julklapparna är redan inhandlade och det blev på nätet, så bekävmt och bra att sitta hemma framför datorn och klicka hem de. Slippa köer och stress....
Vill inte avslöja vad det är eftersom Lillasyster är en flitig bloggläsare och det är hennes tvillingkillar som ska få det paketet.

Har sett att det är många bloggare som har julklappstips och det tänkte jag även ta och köra lite grann. Mest för att inspirera mig själv , för jag tycker det är så svårt att köpa julklappar och presenter eftersom jag tycker det är så viktigt att mottagaren ska gilla det de får.
Man ska inte omge sig med saker som man inte gillar bara för att det är något man fått, det tar bara en massa energi.
Så därför vill jag verkligen försöka ge sånt som ger energi;)

78747-1330

Bild: Eget kollage med bilder från Aalto.com

Här är ett litet kollage med Alvar Aalto prylar, perfekt till den designintresserade som redan har allt och älskar sin Aalto vas.
Brickan har jag sett i verkligheten och den är så fin.
Detsamma gäller ljusstaken som jag gärna skulle ha själv.
Men jag tycker nog i alla fall att de här två prylarna var de absolut roligaste och kanske också sånt som man inte köper själv. Isbrickan och kakformen, tänk vad kul att trycka ut pepparkakor i denna vackra form.

*Fniss*  Kom på att det här nog blir bra blogginlägg eftersom jag kanske inte bara inspirerar mig själv till vad jag ska köpa. Utan förhoppningsvis läser Tomten bloggar och ser vad jag vill ha;)

FABRIKSBUTIKEN

78747-1327
Bild: Privat

Vid ett besök på IKEA i Haparanda tycker jag absolut att man även ska bege sig till deras grannar. Ikanohuset där det finns några roliga affärer en av de är Fabriksbutiken . Där alla varor i Iitalagruppen ska ingå och säljas till Outletpriser. Det är en del av varorna som är andra sortering och till lägre pris, men jag tyckte nog att det var rätt så höga priser på många varor för att vara en Outlet.  Iitalas Teemaskålar som jag betalat 139 kr för på Designonline kostade 169 kr i Fabriksbutiken. Så allt är nog inte superbilligt , men en fräsch butik med en massa fint var det.  

Jag köpte med mig ett gäng kökshandukar från Himla ,  ville så gärna ha de även om det inte är rätta färgerna till vårt kök. Men jag tänkte att det kan vara roliga presenter att ha hemma och ge till någon.
Vilket jag var glad för eftersom jag nästan genast fick nytta av mitt presentförråd. De röda handdukarna bor nu hemma i Sagas superfina kök och det gör mig glad för de kommer att både bo fint och bli väl omhändertagna.

En annan rolig sak som hamnade ner i varukorgen var den här lilla tingesten som jag tänkte att ni kunde få ta och gisssa vad det är för något:
78747-1328
Bild: Privat

En liten ledtråd är att söndagen den 3 december är det nog många som skulle ha nytta av denna.

SAGAN OM SAGA OCH VICKE

78747-1326
Bild: Roasters

Lovade i går att jag skulle berätta en Saga för er och skrev även att jag hade pratat och pratat i Piteå och det var inte med några andra hockeyföräldrar jag gjorde det....

Utan jag har träffat Kitchenbloom / Saga IRL för en pratstund och fika på Roasters i Piteå. 
Tänk att vi vågade ta steget och träffa varandra så kul och häftigt det var!!

Men jag kan lova att det var nervöst när jag stod där och väntade på henne. Trots att man "känner" varandra via bloggen så är det en helt annan sak att träffas på "riktigt". Hjärtslagen var snabba och funderingarna många, Tänk om vi inte har något att prata om, Tänk om det blir pinsamt tyst, Tänk om hon inte gillar mig..... Jag hann tänka massor och blev nervösare och nervösare. Hur skulle vi känna igen varandra (*fniss* jag som har varit på bild i tidningen borde vara lätt att känna igen)  men kanske vi  ändå skulle haft en nejlika i knapphålet;)  

Det tog inte lång stund efter att vi träffats för att nervositeten skulle släppa det var precis som att träffa en kär "gammal" (då menar jag inte åldern Saga) vän som man känt länge länge. Att det skulle bli någon pinsam tystnad var det inte tal om vi hade massor massor att prata om. Tiden bara rusade i väg, men det är väl så man brukar säga att tiden går fort när man har roligt.  Det hade vi verkligen och de timmarna jag hade till förfogande innan nästa hockeymatch var alldelses för kort. Vi hade nog kunnat sitta och prata hur länge som helst.  Så vi får nog göra om det en annan gång;)

Är så glad för att jag vågade ta chanshen att träffa Saga IRL, och hon var precis den underbara tjej som jag hade trott att hon skulle vara till och med mycket mycket  mer . Tack snälla söta rara Saga för ditt trevliga sällskap och det goda fikat!!

Tänk att jag som normalt brukar hata november månad och nu har jag en så helt suverän månad trots att det är november. Först får jag en förhandstitt på det nya IKEA varuhuset i Haparanda och sen får jag träffa en nyfunnen bloggvän i verkliga livet. Tänk vad mycket bloggandet har gett mig så mycket nytt, spännande och positivit som jag aldrig fått uppleva om jag inte börjat blogga.  Jag hade aldrig hittat alla er underbara bloggvänner som ger mig så enormt mycket glädje:)
Vad jag är glad att jag börjat blogga och att ni finns!! 
Ni ser väl att detta inlägg är postat under kategori Familjeliv för det är så jag ser er som en del av min familj.

HOCKEY HELG

78747-1324
Bild : Privat

Ja då var åter en helg i hockeyns tecken slut och i morgon är det redan måndag och allvaret börjar igen. Har som ni vet tillbringat hela helgen i Piteå för att se på H:s Hockeycup. Avfärd tidigt tidigt på lördag morgon och vi har kommit hem sent i kväll.  Vilken tur att jag inte behöver prata utan skriver detta för min röst är helt slut efter allt "skrikande" och hejande på våra killar.  Fem superduper spännande matcher har vi fått se och det gick jättebra för våra killar. De kammade hem segern i finalen mot självaste värdstadens lag Piteå. Lite oartigt kanske;)  Men gissa om vi hade med oss ett gäng superlyckliga killar hem i bussen med medaljer runt halsen. Det var inte det enda de fick utan den stora jättebucklan är i deras ägon nu i ett år. Ni ska veta att de var stolta!!

Har inte bara ansträngt min röst med att vara hockeysupporter utan har även ansträngt den med att prata och prata. Så jag har en annan superrolig Saga som jag vill berätta för er. Men eftersom jag är så trött efter dagens strapatser så tror jag att ni får vänta till i morgon. Önskar jag hade ork att kolla in era bloggar för att se vad jag missat under helgens ledighet och svara på mina kommentarer. Fast det får vänta till i morgon även det för nu ska jag hoppa i säng.

Godnatt!

TEMAVECKA 5

78747-1321
Bild: Ikea - Garderob Hopen

Då är åter en arbetsvecka slut och det är ängligen fredag. Tänkte också sätta punkt för min IKEA temavecka i dag. Det har varit en kul vecka som till och med innefattade ett besök på IKEA.
Sen kommer jag att ta bloggledigt i helgen för tidigt tidigt i morgon bitti beger vi oss till Piteå för H har hockeycup. Piteå som är   Sagas, Isas och Misslas hemstad.  Vad häftigt det är egentligen nu när man börjat blogga man både förknippar orter och saker med bloggkompisar.

Fick den här IKEA historien på mailen i dag och jag tycker det är en utmärkt avslutning på min temavecka och förhoppningsvis får ni er ett gott skratt.

Se hur det kan gå om man shoppar på IKEA.

En ung nygift kvinna hade varit och inhandlat en garderob på IKEA.
När hon kom hem började hon att montera upp den. Utanför hennes fönster fanns en busshållplats.
Precis när hon var klar med garderoben körde bussen förbi och garderoben föll ihop.

Hon kliade sig lite i huvudet och monterade sedan upp den igen. Strax därpå kom nästa buss, och garderoben föll ihop som ett korthus. Hon ringde då till IKEA och talade om vad som hänt. De lovade att skicka dit en kille som kunde fixa det.
Montören kom strax dit och fick ihop garderoben. Men precis när den var färdigmonterad igen så kom bussen och garderoben föll ihop. När han för andra gången fått ihop garderoben gick han in och ställde sig i garderoben för att se vad det var som egentligen hände. Just då kom kvinnans make hem.

Han var nyfiken på hur garderoben såg ut som hans fru hade inhandlat och stegade in i rummet där garderoben stod.
När han beundrat den öppnade han garderobsdörren för att se hur den såg ut innanför.

Maken och montören tittade ett ögonblick på varandra och sedan sa montören:
"Du tror väl inte mig, men jag står faktiskt här och väntar på bussen."



Ha en riktigt trevlig helg allihopa!!

TEMAVECKA 4

78747-1320
Bild: Privat

Ni kan väl inte gissa vart jag har varit i kväll ;)
Efter middagen åkte jag och killarna i väg till Haparanda och det nya IKEA-varuhuset. Mannen vågade nog inte åka med eftersom hans rykte som macho Tornedaling är i farosonen efter tidningsartikeln.Det stod ju att även han tillhör fansen, snacka om knappsu. *Fniss* Nej, skojar bara han hade nog åkt med om han inte hade jobbat.

Vilken härlig känsla det var att en kväll kunna åka i väg till IKEA och det bara tog 45 minuter så var vi där. Helt rätt att åka i väg nu i kväll för det var inte alls mycket folk, kanske tycker det eftersom vi nästan alltid besökt IKEA varuhus under högsägsong. Semestertider och så, tänk att man nu kan välja att gå på IKEA när det inte är värsta ruschen.  Kan tänka mig att det kommer att vara betydligt mycket mer folk i helg när alla är lediga.

Måste säga att det kändes lite pirrigt att knalla omkring i varuhuset efter tidningsartikeln. *HiHI* Undrar om fok kände igen IKEA-fantasten, men det var ytterligare en grej som gjorde min premiärshopping lite speciell. Det  var min känsla jag hade när jag följde pilarna genom varuhuset. En känsla av lugn och harmoni, ingen stress , ingen press och ingen lång lista med en massa saker som jag MÅSTE ha med mig innan jag går ut. Eftersom det nu är så nära så om jag glömmer något eller något är slut så kan jag bara åka tillbaka en annan dag. För med våra norrländska mått mätt är 7 mil väldigt väldigt kort bit att åka.

Ni kan ju bara gissa vilka glädjetjut jag skrek ( läs tänkte skrika) när jag såg den. Skålen med stort S , IKEA Stockholm fanns. Så den åkte ner i kundvagnen snabbare än kvickt.
Blev väl en och annan liten sak till som åkte med ner i kundvagnen, mestadels julsaker ljus och annat småplock. För det är ingen stress vi kan ju åka till IKEA precis när vi vill nu!:)

TEMAVECKA 3

78747-1313
Bild: Eget  Kollage med bilder från Ikea

Förra månaden har Ikea lanserat  deras nya kollektion Maräng formgiven av Angeta Livjin. Kollektionen består av muggar, tallrikar , skålar.
Här är några delar ur den kollektionen
Maräng Mugg 2-pack med underlägg och skedar
Maräng Ugns-serveringsform 3-pack
Maräng ungns-servieringsform
Maräng skål med lock

Förhoppningsvis blir mitt första "riktiga" IKEA -besök i morgon kväll, riktiga menar jag då ett där jag får handla.  Maräng muggarna är något som jag ska titta närmare på då. Nog för att vi har gott om muggar i skåpen men kanske det är någon som är lite kantstött som man måste byta ut;)

TACK!!

78747-1317
Bild: Eget kollage med bilder på Famnig Hjärta från Ikea

Famnig hjärta är verkligen en bra bild att välja för det är precis det jag skulle vela göra,ta er alla i min famn.
Skriver detta inlägg med ett stort leende på läpparna och en sån glädje i hjärtat. Helt otroligt glad inte bara över mitt IKEA-besök utan även över den positiva responsen jag fick av alla ER som skrivit kommentarer eller mailat. Många har ni varit som delat min glädje och som skrivit gulliga och rara ord. TACK !! Alla ni härliga människor som läser min blogg.

Sen vill jag även tacka min underbara familj för att ni står ut med er inredningstokiga bloggande Ikea fru/morsa.  För att ni fick mig att anta erbjudandet och har delat min gläjde över IKEA-besöket .Tyckt att det varit så roligt och spännande för mig att få uppleva detta.
Många gånger har ni fått vänta med att äta upp mat och bakverk innan de är fotade. Kliva "ur bild" för att inte hamna med på några bloggbilder.  Stackare! Men ni har börjat vänja er vid morsans och frugans nya intresse och kan även  till och med i bland säga att det borde du fota till bloggen...

 Vilken tur att jag som emellanåt kan vara lite "hispig" har mina killar som stöttar och tar ner mig på  jorden;)
Ett bra exempel på det är väl i går morse när jag kom hem med Kuriren och var helt hyper över att min bild var på första sidan . Det var det ingen som sagt till mig trodde bara det skulle vara med i bilagan. Hjälp!!.... ohhhhhhhh guuuuuuuuuuud!!!
Reaktionerna som jag fick var:
Mannen: Vad kul ! Vilken fin bild!
H: *himlade med ögonen och suckade innan han gick och satte sig framför TV:n igen*
Tonåringen: "Lugna ner dig" sa han och låg kvar på sin säng. (*fniss *vet att du tycker att morsan är värsta pinsamma som skriver detta. Men det är en morsas uppgift att vara pinsam;)

Så ni ser vad bra mina killar kompletterar lilla nervösa mig .  De  hade redan fått läsa artikeln fredagen innan publiceringen och  den tyckte de var jättebra förstod inte alls vad det var med bilderna;) Nja, en och annan kanske knorrade över att det stod att de tillhörde Fansen. Visst kunde de erkänna att IKEA är bra men fans??? Inte lätt att erkänna sånt i Tornedalen då kanske man är Knappsu:)


BAMSEKRAMAR TILL ER ALLA!!!

TEMA VECKA 2 - LYCKANS DAG

När jag skriver det här inlägget är det torsdag den 9 november men jag måste vänta några dagar med att publicera det. *fniss* Är belagd med yppandeförbud , visst låter det spännande. Bli inte oroliga det är inte något brottsligt jag gjort utan något roligt...

Jag ska ta och gå tillbaka i tiden där den här historien tar sin början. Fick för nästan två månader sen denna kommentar i ett inlägg jag skrivit om Ikea
"hejsan Vicke! Gillar din blogg och jag skulle gärna vilja prata lite om IKEA med dig. kan inte du vara snäll och mejla mig?
Ffrree "
Jag var helt övertygad om att detta var någon som drev med mig och svarade:
"Ffrree: Hej på dig! Kul att du gillar min blogg och visst kan jag snacka Ikea med dig men det är lite svårt när du varken lämnar namn eller mailadress för Ffrree heter nog ingen. Det enda du har lämnat är ditt IP nummer för helt anonym är man inte när man kommenterar;)"
Då fick jag en riktig mailadress jag kunde maila till och det visade sig vara en journalist från Kurirens inredningsbilaga Hemmavid som hade fått en reportageidé. Hon ville vara anonym på bloggen för att inte avslöja den . De ville låta en IKEA-fantast besöka  nya varuhuset i Haparanda i  förväg för att betygsätta det. Det var där jag kom in i bilden, jag lilla jag skulle vara den IKEA-fantasten.

Det går nästan inte med ord att beskriva den glädje jag kände över det erbjudandet. Mina stackars barn trodde nog att deras mor blivit galen.  Ena sekunden sitter hon och läser ett mail och nästa sekund springer hon omkring och tjuter av glädje. Ringde även min man och skrek att jag vunnit högsta vinsten och han trodde väl att det handlade om en miljonvinst. Men där trodde han fel för vinsten var att jag skulle få besöka mitt IKEA -varuhus flera dagar innan öppnandet. *hihi*

Vilket erbjudande jag hade fått och allt detta tack vare min blogg, utan den hade hon aldrig hittat lilla mig. Vad kul!  Först var jag natuligtvis superglad och övertygad om att detta är världens roligaste grej jag fått chansen att vara med om. Men sen kom tveksamheten eftersom hon även i artikeln ville berätta om mitt inredningsbloggande.
 Hjälp.... skulle jag bli avslöjad nu min lilla hemlighet skulle bli offentlig. Det är inte många i min omgivning som vet om att jag bloggar. Vad ska folk i vår lilla by tycka och tänka ... detta var tankar som snurrade i mitt huvud. Min käre make fick mig att sluta tveka "klart du ska vara med skit i vad andra tycker".  En sån här chans får en IKEA fantast som dig bara en gång i livet. Om du tackar nej till detta kommer du att ångra resten av ditt liv. Visst hade han rätt, varför ska jag bry mig vad andra tycker om min blogg och mitt bloggande. 
Att blogga och läsa bloggar är faktiskt något som jag gör för min egen skull, för att det är så himla roligt. Det handlar absolut inte om att visa upp sig själv eller sitt hem för att vara märkvärdig eller skryta. Gillar inredning, att fota och i min blogg får jag utlopp för detta och den är verkligen mitt andningshål från all stress i vardagen.  Bloggandet har gett mig både massor av  inspiration och det viktigaste av allt massor av nya vänner runt hela Sverige. Tack för att ni finns alla mina kära bloggvänner!
Så jag hörde av mig till journalisten för att meddela att jag gärna är med som deras IKEA-fantast. Det var inte lätt att låta bli att få dela med mig av den roliga nyheten till någon.  Men desto större överraskning blir det för de som känner mig när de slår upp tidningen på tisdag den 14 november:)

78747-1312
Bild: Privat

 Den 9 november var det då äntligen dags för den stora IKEA dagen som jag väntat så länge på.
Har nog inte riktigt förstått att den stora drömmen om att få ett IKEA-varuhus nära mig snart är verklig. Det var en sån konstig känsla när jag kom körande in mot Haparanda och såg varuhuset.  Kan det verkligen stämma att jag som haft 70 mil till IKEA nu bara skulle få 7 mil, är det verkligen sant??

Träffade Journalisten  och fotografen från Kuriren på en lunchrestaurang för att prata lite om mina Ikea minnen och upplevelser innan det var dags för den stora stunden att få kliva in i det stora blå huset.
Vilken dröm att nästan en vecka före invigningen få tjuvkika på det stora varuhuset. Helt i lugn och ro utan att behöva trängas med andra kunder.

Vi guidades runt av både Varuhuschefen och Kommunikations- och inredningschefen.
Jättespännande att få höra lite mer om IKEA-tänket och hur de har byggt upp den 24 000 m2 stora butiken.
Då menar jag inte själva byggnaden för det tycker jag inte är så intressant utan inandömet. Personalen verkade ha fullt upp med att få klart allt till invigningen. Det måste verkligen vara kul för de att få vara med redan från start och bygga upp ett nytt varuhus. Lärde mig att det ligger verkligen en tanke bakom allting på IKEA inget lämnas åt slumpen. Fick t.ex. veta att pallarna som är på golvet innan man kommer till kassan läggs ut efter linjer på golvet. För att de ska stå rakt allihopa och ge ett snyggt och ordentligt intryck. De höll på att rita ut de linjerna när vi gick förbi där. Det här var bara en av de sakerna som jag fick lära mig under vår vandring. Kul att för mig som gillar att besöka IKEA så mycket att få veta lite mer om hur de jobbar.

Så i hela tre timmar fick jag "ensam" strosa runt varuhuset för att bekanta mig med det och se mig om. Varuhushefen och Kommunikations- och inredningschefen bar på min kappa och väska så jag skulle få titta obehindrat. Kände mig verkligen som en IKEA-drottning för en dag. WOW! Ni må tro att jag trivdes och njöt. Det enda som jag inte kände mig så bekväm med var att bli fotad. Står mycket hellre bakom kameran än framför. 
Finns knappt ord för att beskriva  hur jag kände mig under dessa timmar, men jag tror nog att ni andra därute som är lika Ikea frälsta som mig förstår. Var nästan tvungen att nypa mig i armen för att se att jag var vaken. Att det som jag fick uppleva inte bara var en dröm.

Lite synd bara att det inte var tillåtet att handla något den dagen, men ni må tro att jag ögonshoppade en hel del. Fanns en massa nya saker som jag inte sett på nätet eller i katalogen tidigare.  En fin soffa, kandelaber i Stockholms serien, fina gardiner, fina kuddar ja listan kan nästan göras hur lång som helst. Så det är nog bäst att jag låter bli att fortsätta.  För det här inlägget är redan långt nog som det är ni storknar väl av utmattning, stackare.
Vilket jag nästan gjorde innan rundvandringen var slut av alla härliga intryck och saker. Det var en mycket lycklig Vicke som lämnade IKEA den eftermiddagen. Kommunikations- och inredningschefen gav mig ett varmt handfast handslag innan vi gick ut och hälsade mig välkommen åter.*Hihi* Kanske hon såg en bra kund i mig. Men det vill jag lova att jag kommer att komma åter och det blir nog många många gånger.

I morgon onsdag  är det den stora invigningen och öppnandet av Ikea i Haparanda, men jag har redan varit där *blink blink*. Gissa hur lycklig jag är... *fniss*

Så för att avrunda en lång text  som jag fick  vänta med att publicera till i dag som är utgivningsdag av tidningen. Vill jag tacka de som gjorde denna dag möjlig för mig ,Journalisten och Fotografen på Kuriren. Samt Varuhuschefen och Kommunikations- och inredningschefen som tog sig tid och visade oss runt.
___________________________________________________________________________________
Artikeln finns nu på nätbilagan av  Kuriren  klicka här  för att läsa den
Edit: Fick precis mail från Kuriren nu är artikeln på nätet helt klar. 
Inte lätt att välja ut  mina fem i toppbloggar finns så många bra bloggar som jag gillar så ni är många fler.

TEMAVECKA

78747-1311
Bild: Eget kollage med privat bild och bilder från Ikea

Den här veckan är en stor vecka för alla IKEA-älskare  som mig här i Norr . För den stora dagen närmar sig med stormsteg.  Dagen då IKEA öppnar sitt varuhus i Haparanda  är på onsdag denna vecka.
Så jag tänkte köra min egen lilla temavecka på bloggen och naturligtvis blir temat IKEA.

Något annat som närmar sig med stormsteg är advent och jul. En lykta som jag tycker är så fin att ha utomhus under den tiden på året är lyktan som IKEA haft i förzinkad stål. Den finns nu även i en större storlek 38 cm hög som är för blockljus. Skulle passa fint med de här blockljusen Isig  i den.  Den mindre lyktan som är för värmeljus heter Rotera . Värmeljus är nog en av IKEAS storsäljare och i Plus test konstaterades att man får mest värmeljus för pengarna på IKEA.

COSAS

78747-1308
Bild: Cosas

Fick precis mitt första nyhetsbrev från Cosas,   Annelis nya nätbutik som öppnar i morgon kl 09.00. Ska bli så spännande att få se vad de har för fint.  Den här fina julstjärnan som är på bilden kommer man att kunna klicka hem.  Ett stort grattis till dig Anneli och lycka till!!

VÄRMANDE PLÄD

78747-129978747-1298
Bild: Designonline

För alla som gillar Pappelinas mattor finns nu även en pläd. Pläden heter Seb och är tillverkad i 100% merinoull. Som är ett superhärligt material kan jag lova, har en poncho i det materialet. Det är varmt , mjukt och kilar inte. Pläden finns i tre olika förgkombinationer och jag gillar den svarta kombinationen bäst. Finns att klicka hem hos Designonline.

  Efter att ha tillbringat nästan hela dagen i en kall ishall för att titta på hockey skulle jag inte ha något emot att vira in mig i en sån mysig pläd.  Även om vi hade varit där nästan hela dagen för att heja på våra killar var det många mammor som hade svårt att slita sig därifrån. Eftersom så snart vi hade gått därifrån skulle isen intas av Idol Markus som skulle göra ett inslag till nästa veckas program. Men de skulle tömma lokalerna först innan. *Fniss* gissa om vi hade vilda planer på att gömma oss i hallen någonstans för att få se det hela redan nu. Men våra karlar lyckades släpa med oss hem till stugvärmen och middag i stället.
I byn råder det värsta Idol yran nu eftersom Markus är hemma för lite inspelningar och på flera ställen hänger det stora skyltar och plakat " HEJA MARKUS" .... Häftigt i lilla Övertorneå!

ORGANISK FREDAG

Så har vi redan kommit till finalen i den roliga Mönsterveckan som nu kommit till det sista bidraget som är organiskt. Först vill jag bara ta och tacka Nilla för den superroliga utmaningen.
Har fått tänka till och leta många gånger innan man kommit på ett bra mönster att kunna fota de olika dagarna. Det har inte varit så lätt alla gånger och prickar var nog det som var svårtast för mig men jag lyckades komma på det till sist. Trodde det inte fanns några prickar hos oss, men oj vad jag började skratta när jag satt mig och åt i kväll. Prickar fanns det gott om under vårt köksbord och stora var de.

Så man har fått upp ögonen för olika mönster den här veckan vilket varit jättekul och lärorikt. Har upptäckt mönster hemma som man aldrig tidigare tänkt på.

Organiskt är alltså dagens tema och här är mitt bidrag

78747-1297
Bild: Privat

Överst är vår myshörna uppe i allrummet och fåtöljerna Poäng från Ikea med klädse Sirkön i sandfärg. Matchande  Sirkön lampskärmar  till fåtöljerna hittar man i vårt sovrum och naturligtvis är även de inköpta på mitt favoritvaruhus Ikea. I bakgrunden kan ni se fondväggen i vårt sovrum.

BLOMMIG TORSDAG

Mönsterveckan fortsätter och i dag torsdag har turen kommit till blommigt. Vad kul det kan vara vissa dagar har man svårt att hitta något och i dag hade jag svårt att välja. För blommigt fanns det gott om men mycket av det har redan funnits på min blogg . Är det en utmaning så är det då  vill jag komma på något nytt än det här som jag redan haft
- Den blommiga handväskan som både lillasyster och jag har. Det motiv som hon trodde skulle komma;)
- Bilder på blommor från både sommar och höst 
- Tonåringens gardiner som är blommiga eller hans solrosor.

Det här var alltså saker som jag tänkte på i går kväll som alternativ till blommigt. När jag är på väg hem från jobbet i dag så ser det mest perfekta blommiga motivet. Dessuotm ett helt nytt blommigt motiv. Mina tapeter original från 70-talet som till och med är i min favoritfärg beige med vita blommor. Vilken tur att de inte renoverat där på alla dessa år för nu är de riktigt moderna igen. Såklart har jag ingen kamera med mig, har många gånger tänkt att man alltid borde ha den i väskan. Men glömmer bort det, då kommer jag på att jag faktiskt har en kamera i mobilen. Bildkvalitén kanske inte blir den bästa men jag testar. Måste säga att jag är faktiskt förvånad resultatet blev över förväntan.
Så här ser ni mina jobbtapeter som får bli mitt bidrag till blommigt.

78747-1296
Bild: Privat

VARDAGSLYX

78747-1295
Bild: Eget kollage med klocka från Designonline

I går fick jag en ny utmaning av Veronica om vad Vardagslyx är för mig. Ville så gärna svara på utmaningen redan i går eftersom det är så kul. Men hade inte riktigt tid...

Så här kommer mitt svar och lustigt nog är Vardagslyx för mig TID. Tid att bara få vara, tid att kanske sätta sig ner att njuta av tillvarorn och det man gillar.
Många gånger känns det som om att dygnets timmar inte räcker till allt man vill och gillar att göra.  För det finns alldeles för många saker som man måste göra. Men jag klagar inte utan tvärtemot man värdesätter nog de små sakerna här i livet mer när man har ont om tid. 
Misstänker att jag inte är ensam om att tycka att TID är vardagslyx.

PRICKIG ONSDAG

I dag är det Prickig Onsdag och jag fick lite smått panik. Prickigt ? Tror nog inte jag kan komma på en endaste pinal hemma som är prickig. Inga prickiga små trosor eller något prickig tröja. Inte ens kylskåpet kunde hjälpa mig denna gång med någon skiva prickig korv.
Hmmm... undrar om det är några barn i närheten som har mässling eller röda hund som kan smitta mina killar. Så jag får lite prickar att fota. Glömde att det är inkubationstid innan det bryter ut och det kan jag inte vänta  på. Kanske jag kunde ta och måla lite fräknar på min käre make... *fniss*.  Jaha där sprang han ut genom dörren så inga fräknar där inte. Attans också;)

Tänk tänk..... Men visst där har vi det Isa har fixat randigt åt Sara och nu fixar hon prickigt åt mig . Här är mitt och Isas bidrag till en Prickig Onsdag.

78747-1294
Bild: Privat

I tonåringens rum hänger Isas illustration Landskap , så där har vi våra prickar. Väldigt fina prickar tycker både jag och tonåringen.

RUTIG TISDAG

78747-1289
Bild: Privat

I dag tisdag är det rutigt som gäller i Mönsterveckan så då var det dags att hitta något som är rutigt hemma hos oss.
En flitigt använd förvaringssak hos oss är tvättkorgen som står uppe i badrummet. Det är det mindre förvaringsbordet Hol från Ikea som fylls med smutsiga plagg. Kan inte riktigt förstå hur det kommer sig att den alltid är full. Tycker tvättmaskinen är i gång hela tiden ändå tar det aldrig slut. Har starkt börja misstänka att även våra grannar lägger sin smutsiga byk i den. För att sen komma tillbaka och hämta rena och fräscha kallingar. Inne i bordet kan ni skymta Ikeas berömda blå kasse som används för att frakta ner tvätten till tvättstugan. Tror nog inte vi är de enda i Sverige som använder den kassen till det.

RANDIG MÅNDAG

Nilla har kommit med den roliga idén och utmaningen om att ha en Mönstervecka för de som gillar att ta bilder och utmaningar.  Vilket jag gör så givetvis antar jag den utmaningen.
Måndag-randigt, tisdag-rutigt, onsdag-prickigt, torsdag-blommigt, fredag-organiskt eller övrigt.

MÅNDAG - RANDIGT

Här kommer mitt bidrag

78747-1288

Bild: Privat

Streckkoder är något som vi alla säkerligen ser många gånger varje dag. Det måste vara en av de flitigaste använda ränderna som dessutom är internationella (tror jag i alla fall). Jag har fotat två stycken mejeriprodukter från två olika länder. En från vårt land Sverige och den andra är från vårt grannland Finland. En av fördelarna med att bo så här vid gränsen är att kunna åka över och handla finsk mat.

Jättekul utmaning Tack för det Nilla! Enda som inte var kul är att man önskar att man hade utrustning för att kunna ta bra bilder inomhus när det är mörkt. 

VIRRVARR

78747-128578747-1284
Bild: Desigonline

Ljusstakarna Sigvard från Sassabrassa finns på Designonline. Mönstret behöver nog inte någon närmare presentation och inte heller dess formgivare Sigvard Bernadotte.
Four för fyra ljus vore väl en snygg och annorlunda adventssljustake.

Virrvarr är verkligen ett perfekt ord som beskriver vår hektiska helg som varit ett enda virrvarr av aktiviteter. Visst har det varit en riktigt kul helg men nu känner jag mig helt slut. Huvudet känns som ett enda virrvarr just nu så det här får bli ett kort inlägg. Vet inte om det beror på för mycket rödvin på festen i går kväll eller för lite sömn. Kombinationen födelsedagsfest till småtimmarna och hockeymorsa kan göra en lite lätt virrvarrig. Gick och la mig efter klockan två och klockan 05.10 ringde väckarklockan . Hockeyspelaren H skulle väckas och hinna äta gröt innan det var dags för avfärd till Isladan för dagens första match. Som tur var ställde snälla morfar upp och skjutsade honom dit så vi fick somna om några timmar till ända till klockan halvnio. Innan det var dags att ställa sig på Ishallens läktare och vara supporter.
Så nu ska denna virrvarriga nattsuddande hockeymorsa ta och slappa framför tv:n en liten stund. Innan det är dags att mycket tidigt sussa för att försöka ta igen lite förlorad nattsmömn. För att inte vara allt för virrvarrig anlända till jobbet i morgon bitti.

TREVLIG HELG

78747-1281
Kollage med privata bilder från förra Halloween

Tror nog inte att det kommer att finnas någon tid över för bloggande denna helg. Schemat är fulltecknat till söndag eftermiddag. Det är hockeycup hela helgen så förutom att vara supporter blir det att arbeta i kiosk och sekretariat.  Men vi kan inte bara ägna hela helgen åt att se sport utan ska även hinna med lite nöjen. Så i morgon kväll ska vi på fest . En kompis till oss fyller jämna år och det ska vi fira.

Därför vill jag bara önska er alla en riktigt trevlig helg så hörs vi nog igen på söndag kväll.

JAG HAR FÅTT KORGEN...

78747-1280
Eget kollage med bilder från Inreda

En korg som jag fullkomligt älskar är min Carrybag i rött. En absolut favorit att ha med sig på picknick. Nu är det lite för kallt för att packa en picknickkorg. Så det dröjer nog lite innan den kommer till användning igen. Men något som det inte dröjer så länge till är julen.  Kanske skulle kunna var den perfekta julklappen att ge bort.

Inreda har en hel del av Reisenthels produkter en del gamla bekanta och några nya.  Nytt för mig var den fina förvaringskorgen och tvättkorgen. De finns i två olika färger sand och mocka. De två skulle gärna få flytta in hemma hos oss. Tänk vad roligt det skulle vara att slänga ner prylar i så fina korgar.
Carrybagen som jag känner igen sen tidigare fanns i lite nya mönster. För den trendriktiga finns den nu i Barock mönster eller Folklore. Ni hittar de under nytt senaste 7 dagarna på Inredas sida.

INSPIRATION NOVEMBER

78747-1277
Bild: Kollage med bilder från Ikea

Så var det redan dags att vända blad i almanackan, det känns som att det var i går vi gjorde det sist. Men november månad är redan här. Normalt är det den månad på året som jag hatar. Mörkt trist och tråkigt brukar det vara . Ända tills man kommer till första advent som är en inledning på min favorithögtid julen!
Men nu är det nog kanske den bästa månaden på det här året. Varför det då frågar ni kanske er nu. Jo givetvis för att det är den månaden Ikea i Haparanda slår upp sina portar. Nu är det bara 14 dagar kvar, nedräkningen har börjat!!

Därför var mitt val till inspirationskollage för november mycket enkelt det går helt i tema Ikea. Närmare bestämt Ikea Stockholm . En klassisk kollektion som samtidigt har ett modernt uttryck  och av hög kvalitet till ett lågt pris.
Har plockat i hop ett vardagsrum med inredning från den serien.

IKEA STOCKHOLM

Kudde 129 kr
Soffa 12 995 kr
Soffbord 1 995 kr

Puff  1995 kr
Avlastningsbord 1 795 kr
Fåtölj 2 295 kr

Golvlampa 995 kr
Matta Rand  2 495 kr
Gardin Blad 599 kr för två stycken

Skål 249 kr
Pläd 229 kr
Vas set med 3st 99 kr

Totalt 25 870 kr
RSS 2.0