TREVLIG HELG


Bild: Vicke

Redan fredag och dags att säga trevlig helg, svosch sa det bara och så har ännu en semestervecka förbrukats. Men jag klagar inte för den här semestern har fortsatt lika bra som den har börjat. Vädergudarna har verkligen varit på min sida och mestadels bjudit på strålande sol och värme, har kunnat tillbringa många timmar på vår altan och bara slappat. Högen med böcker som jag plöjt igenom bara växer , det här är verkligen sommar och semester:D

Att vi sen inte har några mygg och kan få sitta ute i lugn och ro på altanen gör inte saken sämre, det är verkligen så härligt att kunna utnyttja sin altan till fullo utan en massa inkräktare som stör. Normalt brukar vi behöva ta vår tillflykt till myggpaviljong för att kunna få vara i fred, så det här känns verkligen som rena lyxen. Saknar absolut inte myggen och skulle helt klart kunna tänka mig ett fortsatt liv utan de;)

Innan jag går ut och ser om det är någon sol som vill göra mig sällskap på altanen i dag så önskar jag er en riktigt trevlig helg och vill också visa er sommarens bästa köp. Duktyngder från Ikea som är både snygga och praktiska, *ler* funkar till och med på mina gamla avlagda gardiner som nu får tjänstgöra som duk på trädgårdsbordet i stället för att hamna i Loppislådan.

EN APA SOM GÖR EN GLAD

Även om var sak har sin tid så kan jag inte låta bli att önska att jag hade små barn NU, det finns så mycket fint både till barnens rum och kläder. Härliga färgglada saker som gör en så glad...

Tack och lov har vi varit bjudna på barndop gånger två denna sommar, så jag har fått en anledning att klicka hem Linas små apor.


Bild: Vicke

Kan inte tänka mig en bättre gåva att ge blir lika glad varje gång jag ser den härligt färgglada Apan, helt underbara och så kul att få ge bort:D

Förresten så skojar jag nog mest när jag skriver att jag önskar att jag hade småttingar nu, för nog är det så att var sak har sin tid och sin tjusning. 

Men jag kan ändå inte låta bli att emellanåt bli så förvånad över att åren går (gått) så fort, det hände senast i söndags. När vi var i kyrkan på dop och vår äldsta Tonåring sjöng solo  slog det mig än en gång att det är inte klokt vart tiden tar vägen och vad stora våra killar är . Det känns som det var i går som vi bar fram vår förstfödda son till dopet och nu står han där  så lång och ståtlig som så vuxen, sjunger så vackert till sin småkusin. Det var bara för lilla mamsingen att lägga undan kameran en stund för att torka bort en tår ur ögonvrån. 

Tack snälla småbarns familjen för den fina dopstunden vi fick vara med om i kyrkan och allt gott ni bjöd på efteråt, en riktig festmåltid!


 

BEST OF TURKEYBilder: Vicke


* Så otroligt avkopplande att bara ligga på en solstol och vifta med tårna samtidigt som man läser en bra deckare.
* Flip Flops ett måste i den brännheta sanden.
* Likaså ett dopp i havet och det gansk ofta och länge för att få lite svalka när temperaturen mitt på dan ligger mellan 40-50 grader.
* Favoritstranden blev Long Beach den lite mindre och lugnare stranden .
* Ett par snabbdopp i Hotellets Pool blev det också men bäst var ändå stranden och Medelhavet.

* Favoritmaten blir två olika rätter som naturligtvis är från favoritrestaurangen Trios en liten mysig "familje restaurang"  med härlig stämning. Nummer ett blir alltså Trios Special en stor bricka fylld av diverse läckerheter tätt följt av tvåan Testi Kebab saftigt och gott blev köttet och kyckligen som tillagats i ett lerkrus.

Skulle visserligen vara ett bildkollage över Best of Turkey men vissa saker / minnen måste bara få följa med där eftersom det också är saker som på sätt och vis varit värst samtidigt som det varit bäst och gett oss många skratt...

* Värsta Turistbilden, men visst har även jag precis som alla andra besökare i Side brännt av en och annan bild på Apollotemplets mäktiga ruiner.

* Ja vad ska jag säga mer än att jag blev blåst som *pip* när jag tog denna bild, Panoramaphoto only for you my friend... Det blev kostsamma bilder men också många skratt åt vår eminenta guide som utgav sig för att jobba där och kunde släppa in oss på specialställen för att fota. Är man godtrogen som Mama så följer man såklart med på rundturen, resten av familjen försökte protestera men fick inget gehör av Mama.

* Shopping, ja vad säger jag mer än tacka vet jag shopping i Sverige där man kan titta i lugn och ro ,fråga vad saker och ting kostar utan att bli kallad Maffia och oförskämd. Sen finns det andra i familjen som är mer än nöjda med sina Turkietinköp som har en mycket bättre förmåga än Lady att deala och pruta. Kan säga att killarna ganska snabbt insåg att det var bäst att sköta sina inköp själv om man skulle göra en bra affär;)

OOPS!

På den här restaurangen finns en viss risk att bli blöt om fossingarna...


Bild: Vicke

Vill ni se fler tolkningar på tisdagstemat oops hittar ni de här.

LONG TIME NO SEE...


Bild: Vicke

Finns några tappra stackare som dag efter dag kikat in här för att förhoppningsvis hitta ett nytt inlägg men tyärr har jag nog gjort er besvikna mer än en gång, sorry hoppas det ska bli lite bättre framöver. Men det är kul att se att det finns folk som fortsätter hälsa på trots att det varit så tyst.

Så ett litet tack till er alla trogna läsare som finns därute och orkat vänta på att det ska hända något på Vickes Blogg, det både värmer och glädjer mig:D
 
Måste också erkänna att det också gör mig lite nyfiken på vem/vilka som finns därute i cybern som återkommer dag efter dag...

Den här våren har varit helt galen på sitt sätt, så otroligt mycket både som hänt men också så mycket att göra så min tid eller energi har inte riktigt räckt till att blogga. Sträckan fram till semestern har kännts så låååång som ett oändligt maratonlopp som aldrig tar slut, men äntligen har jag nått mållinjen. Dessutom har jag visst redan förbrukat halva min semester, oops hur gick det till?

Men ack så härlig halva jag haft , vi är nyligt hemkomna från varmare länder nämligen Turkiet där vi verkligen kopplat av och bara varit . Inget jobb , ingen telefon, ingen Tv, Ingen dator, inga måsten, inga tider att passa *ler* förutom busstiderna till och från stranden då. Vi har verkligen fått njuta av sol, värme och framförallt kvalitetstid tillsammans med familjen.

Det här var verkligen bästa tänkbara sätt att fira att man blivit tant på, bättre födelsedagspresent kunde jag inte fått. Om det är så här att fylla fyrtio år så har jag inget emot att göra om det en annan gång;)

Hoppas ni andra också har en härlig avkopplande semester / sommar!
RSS 2.0