NYTT ÅR NÄRMAR SIG


Bild: Vicke

Det är så dags att önska er alla ett Gott Slut och ett riktigt Gott Nytt År!


Skickar er massor av nyårskramar och så hörs vi igen nästa år;)

ADVENTSKALENDER VINST :D


Bild: Vicke

Tänk att jag som aldrig brukar ha turen på min sida lyckades kamma hem vinsten på Lucka nummer 11 i Husmusens Adventskalender:D

Så i dag landade paketet hos mitt paketombud och jag är nu en Lycklig ägare av den fina röda klockan ur Ikeas PS serie som jag så länge haft ögonen på men det inte har blivit av att köpa...

Men vilken tur det egentligen för det kommer att vara så mycket roligare att hålla koll på tiden nu, för varje gång jag ska kolla vad klockan är så kommer den att göra mig glad oavsett om jag har gott eller ont om tid. För tänk att jag minsann vunnit den, helt otroligt!

Lägger naturligtvis in detta inlägg under kategorin Favoriter i hemmet ,för jag har en bestämd känsla av att det är något denna klocka kommer att bli:D

Tack Husmusen Frida och Ikea för den fina vinsten!


NATURENS KONSTVERK


Bild: Vicke

Bilden är tagen i Luleå på Juldagen , helt underbart vackert skådespel naturen bjöd på rimfrost i träden och till det en strimma soljus. Det är nästan så man tappar andan när man är ute en sån här dag...

GOD FORTSÄTTNING !

Kikar in lite snabbt för att önska er en ...


Bild: Vicke

Innan jag fortsätter att njuta av ännu fler lediga dagar fyllda av vila, avkoppling och inte att förglömma massor av god mat;)
 
Tiden innan jul var lite knapp och jag hann aldrig med att lägga in lite adventsbilder hemifrån oss så jag tänkte lägga in några nu men nu kanske man kan kalla de julbilder i stället.

Som vanligt är det klickbara bilder...
ÖNSKAR ER ALLA EN RIKTIGT ...


Bild: Vicke

KAKNÄSTORNET FRÅN PEPPARKAKELANDADVENTSHEM NUMMER FYRA

Nu när fjärde advent närmar sig så är det också dags för oss att få se lite bilder från Adventshem nummer fyra. Man skulle kunna säga att på sätt och vis är det det hemmet eller i alla fall en som bor där som är "upphovsmakare" till att jag kör det här temat med lite olika Adventshem på bloggen. Visserligen är det väl ett par år sen Lillasyster kom med det förslaget , men det är väl bättre sent än aldrig man brukar säga;)


Bilder: Lillasyster

Tack Lillasyster för den strålande idén, bilderna och för att ni låter oss alla komma in och kika på ert mysiga adventsfina hem!

Här hemma hos oss fortsätter "kampen" om Raggarslangen, en skrattande H klev in genom vår ytterdörr i kväll och sa: Mamma jag tror minsann du börjar gilla raggarslangar. Jag sa inte så mycket utan skrattade och tänkte  :in your wild dreams graben;)

Trevlig helg på er alla!

SÅ STÄNGER VI DÖRREN...

till Adventshem nummer tre och tackar för den här gången, för jag har fortfarande kvar några bilder från ett rum i detta hem som jag gärna vill visa er. Fiffiga lösningar och lite tips som kanske inte har direkt så mycket att göra med advent så därför tänkte jag spara de ett litet tag. Men den som väntar på något gott...


Bild: Vicke

Här kommer lite fler klickbara bilder...I alla fall så får jag säga tack så mycket till värdinnan som bjöd in mig till deras adventsfina hem och lät er andra också få följa med, det var jättekul!

Det är så dags för oss att i helgen få hälsa på i Adventshem nummer fyra och njuta , *ler* härligt att man får njuta av andras adventsfina hem när man inte hunnit fixa så mycket här hemma;)

I och för sig har vi haft en egen liten fixare här hemma i veckan, en nykläckt Tonåring H som gillar att provocera sin morsa och när det gäller adventspynt vet han precis vad morsan ogillar. *Ler* kan väl säga att precis en sån pryder nu så fint vår bro och är det första man möts av när man kommer till oss, en mörkblå raggarslang snyggt och prydligt lindad runt en stolpe. Tänker inte låta honom "vinna" genom att plocka ner den så den får vackert hänga kvar där men jag kan i alla fall på detta sätt offentligt dementera att det inte är något pynt som jag varken köpt, satt upp eller gillar.

Inget illa ment mot er andra därute som gör det , vi har olika smak och tänk vad trist det skulle vara annars:D

Hoppas på lite fixartid i helgen så kanske det kan bli en och annan bild hemifrån oss också innan det lackar mot jul.

ADVENTSHEM NUMMER TRE:s ENTRÈ


Bild: Vicke

MERA RÖD...


Bild: Vicke

RÖD

Är tisdagtemat denna vecka och det var verkligen passande för just den färgen Röd är en favorit den här årstiden i veckans Adventshem.


Bild: Vicke

AVENTSHEM NUMMER TRE

I går fick ni se en liten glimt från Adventshem nummer tre och nu var det då dags att öppna dörren och kliva in för att få se lite mer. Vi börjar i det rum som brukar vara husets hjärta eller ska man kanske säga sjä,l som i detta hus är ett rum som enligt Frun i huset nyttjas mycket flitigt. Vilket jag kan förstå det är verkligen ett stort härligt rum med massor av yta , väldigt  gott om plats för både matlagning och umgänge.


Bilder: VickePå sätt och vis är det här inte en helt ny bekantskap för er, visserligen har jag vi inte tidigare varit in hemma hos denna familj utan på jobbet hos Frun i huset. Nu när jag går tillbaka för att länka till det så ser jag till och med att det i dag är exakt två år sen.  Huuva det här blev nästan lite kusligt...

 Ses i morgon då fortsätter vi vårt besök i Adventshem nummer tre.

TREDJE ADVENT

TREVLIG HELG

Snart tredje advent och det  innebär att det är dags för oss att kika in en sista gång hos det andra Adventshemmet. För den här gången i alla fall;)  Nästa veckar är det så dags att kila vidare till Adventshem nummer tre... 


Bild: Vicke

Som vanligt är de mindre bilderna klickbara...Ett stort Tack til vänninan E med familj för att vi fått hälsa på hos er och se hur mysigt ni har det!

En riktigt riktigt trevlig helg önskar jag er alla och glöm ej släcka ljusen!

NU TÄNDAS TUSEN JULELJUS...

SMÅ SMÅ PAKET...


Bild: Vicke

UPPMÄRKSAMHET

Även denna vecka ville jag kombinera mitt tisdagstemabidrag med veckans Adventshem, krävdes många timmars funderande. Börjar visst bli lite gammal och trög;)

Men tillsist hittade jag den,  bilden från Adventshemmet som också passar in på uppmärksamhet...


Bild: Vicke

För om det är något dessa härliga röda ljuslyktor kräver i detta svart vita kök så är det just det, uppmärksamhet. Härligt röda detaljer som piggar upp så här i Adventstider!

Nu tror jag också att det kanske ringer en liten klocka någonstans för en del av er, att ni även varit in i detta Adventshem tidigare , dock då bara i köket.  Eller bara och bara skulle jag inte vela säga om det snygga köket, men deh här gången kommer ni alltså att få se lite mer. Det har ni i och för sig redan fått se en del av i går , min vänninas hem eftersom hon/de  var så snälla och ställde upp som Veckans Adventshem:D

Så fortsättning följer...

KÄRT BARN HAR MÅNGA NAMN


Bild: Vicke

Kulor säger vi här uppe i Tornedalen men jag har hört att en del kallar de Pumlor, undrar om det finns fler namn?

Lämna gärna en kommentar så får vi lära oss mer skulle också vara kul att veta vad din favoritfärg på kulorna till jul är?

ADVENTSHEM NR 2

Så var det då dags att besöka Adventshem nummer två och jag tänkte vi skulle börja det besöket med att kika in hos den minsta killen i huset . Han var kanske inte så munter när jag var hos de och fotade eftersom han varit sjuk och var tvungen att stå över en hockeymatch. Att göra det är inte kul så nog har han verkligen förtjänat att vara den som är först ut här på bloggen...


Bild: Vicke

Lastbilen som ni ser i fönstret har han tillverkat helt själv på slöjden, visst är han duktig!

Här kommer lite fler klickbara bilder och den sista av de tre är däremot från husets storebrors rum, även han måste få hänga med på ett hörn;)

ANDRA ADVENT


Bild: Vicke

Det andra adventsljuset är nu tänt och julen närmar sig med stormsteg, det är med skräcklbandad förtjusning jag inser det. Så lite tid kvar så mycket att göra...;)

Redan söndag kväll och  ännu en fullspäckad helg närmar sig sitt slut vi har hunnit med en hel del, *ler* tyvärr allt annat utom julförberedelser kanske man skulle kunna säga.  Förresten vad gör väl det när det är en massa roligt vi pysslat med, bland annat har vi varit på den årliga glöggfesten hos våra vänner superkul verkligen en kväll fylld av många goda saker både ätbara och sällskapet. Många skratt fick vi oss och dessutom varsin liten julklapp som vi lyckades kamma hem i det superroliga spelet. Härligt:D

Sen har det såklart blivit att vara i  ishallen för att se på hockey och sist men inte minst har jag varit och fotat lite bilder till nästa veckas adventshem. Så i morgon mina vänner är det dags för mig att presentera adventshem nummer två...

TREVLIG HELG


Bild: Vicke

Så var det redan fredag igen och helg, närmare bestämt andra advent. Det är dags att ta adjö av det första Adventshemmet och tacka för att vi fått "hälsa på" hos er!

Nästa vecka är det dags för ett nytt Adventshem tills dess önskar jag er alla en riktigt trevlig helg och andra advent.

TOMTAR PÅ RAD


Bild: Vicke

SE DET SNÖAR SE DET SNÖAR...


Bild: Vicke

NÄRA

Nu är det ...


Bild: Vicke

Fler tolkningar på Tisdagstemat Nära.

ADVENTSHEM

Lillasyster har nu i flera års tid "tjatat" på mig om att jag borde ha Adventshem på Bloggen med ett nytt hem för första, andra osv. Det är väl på tiden att jag tar och uppfyller hennes önskan, men hon ska nog minsann få jobba lite för den ideén själv också för naturligtvis blir deras hem ett utav de fyra adventshemmen;)

Så nu Lillasyster förväntar jag mig bilder i mailboxen från ert adventsfina hem...

*Ler* men jag ska vara lite snäll och låta henne få lite tid på sig att fixa bilderna för jag har redan en hel drös bilder som passar ypperligt in på kategorin Adventshem. Som ni vet har jag varit och fotat lite bilder till ett bildspel på jobbet och det är i ett hem som ni tidigare besökt för precis ett år sen.  Men det har hänt en hel del där sen sist inredningsmässigt och i dag blir det fokus på deras Inglasning som verkligen ändrat stil ...Den går nu i sobert vitt och svart, väggarna som tidigare var gröna är nu vita och golvet har bytts ut till ett svart blankt. Trädgårdsmöblerna har ersatts med den här härliga soffgruppen som verkligen ger rummet en lounge känsla. De har lyckats mycket bra måste jag säga ,  det här är nog den snyggast inredda inglasningen jag sett . Vilket inte vill säga lite eftersom vi säljer såna på mitt jobb har jag sett en hel del av den varan (*haha* där fick jag in lite reklam också;)

Här kommer lite fler klickbara bilder titta och njut!
Det är egentligen ganska bra att jag via jobbet "måste" dit och fota lite nya bilder till varje Skyltsöndag för jag får en sån "kick"  varje gång till att själv ta tag i att försöka göra lite adventsfint även hemma. Man blir verkligen full av energi  och fylld av inspiration, härligt:D

Kommer att bjuda på ytterligare bilder från Adventshemmet hela veckan, så fortsättning följer...
RSS 2.0