HÄRLIG HELG

Tillbaka hemma i byn igen efter en härlig helg i storstadens puls, den har verkligen varit underbar och innehållit alla ingredienser en perfekt weekend ska göra...

Bild: Vicke

  • Premiär besök på Formexmässan, något jag länge drömt om att få göra. Svävade omkring på små moln hela dagen,  det var verkligen en dream come true känsla. *Ler* men efter låååång dag med måååånga mååååånga steg så kanske beskrivningen sväva vid dagens slut inte riktigt stämde längre. Nej det var nog mer som om fötterna var av bly, men vad gjorde det när huvudet var fullt av en massa härlig inspiration och intryck.
  • Hotell/säng-frukost
  • Shopping
  • T-Banan  som var en räddande ängel för slutkörda fötter
  • God mat
  • Gott fika (favoriten var hallongrottan fylld med kräm av citron i stället för hallon)
  • Sist men inte minst supertrevligt resesällskap som förgyllde helgen, Tack för det Sara och Lina!


Sammanfattningsvis säger jag bara absolut utan tvekan JA till Formex fler gånger innan jag fortsätter att försöka sortera och smälta alla nya intryck.
FÄRGPALETT

Har suttit och roat mig med att leka med bilder på sidan som Sara tipsade om...
Jättekul, där kan man lätt slösa bort en liten eller kanske till och med stor stund med alla härliga färgkombinationer. En av bilderna jag testade med var den här från Funkisfriggeboden och tänk att något som ser så "färglöst" ut hade en sån varierande palett.

Det var bara en sak som var mindre kul med att välja just den här bilden,  att jag började längta så oerhört  mycket till våren och den riktiga "invigningen" av Funkisfriggeboden *längtar så jag spricker* .

Inte är det bara en invigning att längta till utan det är en massa annat spännande på G med Funkisfriggeboden, bland annat ska den ut på en resa igen till våren.

Sen är det också dags för altanen och lite inredning till den och när jag fick se vad som komma ska på Ikea så börjar jag längta ännu mer. För det ser ut som om det finns mycket spännande bland nyheterna som skulle kunna passa de planerna perfekt.

Nåja jag klarar nog mig för turligt nog så har jag  jag något  superspännande och roligt att se fram emot redan till helgen, stundande resan till storstan. Weekend med en massa kul som Formexbesök tillsammans med bästa tänkbara resesällskapet Lina och Sara.UTVALDA TRE

Naturligtvis fortsätter jag haka på den roliga utmaningen  1 2 3 hos Lina ...

Bilder: Vicke


 

FRAMFÖR INTE BAKOM...

I bland så måste man bara våga tacka JA till roliga erbjudanden, ta chanshen som ges en att få göra något "annorlunda" spännande mitt i vardagstristessen. Är verkligen glad att jag gjorde det för i går så blev jag  en erfarenhet rikare eller på sätt och vis två. Både fotografering och intervju...

Fotomodell för en dag, nåja nu ska jag inte överdriva för en timme för att vara mer exakt kanske. En rolig upplevelse var det i alla fall, men inte kan jag säga att det var ett dugg glamouröst utan raka motsatsen. Skulle nog snarare beskriva att det där med att det "leka modell"var fruktansvärt isigt kallt,  och det kändes lite konstigt att låtsas att det är sommar mitt i smällkalla vintern. Tack och lov var det bara kring minus tio i går och inte som förra veckans hemska trettiofem grader.

Nåja, kan än en gång konstatera att jag mycket hellre står bakom kameran än framför den. Men det var riktigt intressant att få se hur riktiga proffs jobbar , superspännande. Förresten turligt nog så är det inte riktigt jag som kommer stå i fokus utan jag är bara en del av det hela, *lättad*.

Ska också bli spännande att se slutresultatet om ett par månader , mer än så kan jag inte avslöja utan ni får snällt ge er till tåls och vänta...

UTVALDA 123

Tack Lina för att du ger mig en spark i baken, för det är tack vare dig och din superba idé om att köra utmaning Utvlada 123 som jag äntligen lyckas få till ett litet inlägg här.

Man kan inte precis säga att de duggat tätt här senaste tiden, kameran har mest stått i ett hörn och dammat i väntan på både tid, inspiration och ljus. Men vad gör väl det för jag behöver inte damma av den för att kunna vara med på Linas utmaning utan det är bara att göra det med alla gamla bilder som mest ligger på hårddisken och skräpar.

Så här denna premiärtorsdag så är det i bil som är temat ...

 

Jaja bäst att köra hela vägen så att mitt bidrag blir komplett , det var inte bara bilder som skulle dammas av utan även några korta rader skulle man skriva till varje bild.


Bild Nr 1:
Januari-09 , ungefär så här skulle det sett ut om jag haft med mig i kameran och brännt av en bild från bilen i dag minus 35 grader visade vår termomter, brrr.

Bild Nr 2:
Augusti -09 ,Betydligt behagligare temperatur , men lite mer mygg kanske;) I alla fall bilden är tagen på bron som går över Torneälven till Finland och man kan skymta Övertorneås egen playa på ena kanten.

Bild Nr 3:
Juli-07, Ännu en bild tagen på en bro men lite längre söderut i vårt avlånga land. Det är GPS:n som guidar oss över till Öland .RSS 2.0