ÖNSKAR ER ALLA ETT RIKTIGT ...

78747-1844
Bild: Vicke

Trots att jag kanske inte har så mycket energi för tillfället tänker jag i alla fall komma tillbaka ut i bloggvärlden. Har  insett att den både ger mig så mycket glädje och energi vilket är precis det jag behöver mest av allt just nu. Det är tufft när någon som står en nära är sjuk, men för att orka med allt det så är det också bra att ha saker omkring sig som är positiva . Så jag tänker låta min  blogg fortsätta vara det den varit för mig många gånger under året som gått, en stor och sann källa till glädje:D

Blir alldeles varm i hjärtat när tänker och  ser tillbaka på 2007 ute i bloggvärlden , den har gett mig så mycket positivt som jag är så tacksam över. Massor av inspiration men det viktigaste av allt är alla nya vänner jag fått runtom i landet som jag aldrig skulle träffat eller lärt känna om det inte varit för den. Ser verkligen fram emot ett nytt bloggår 2008 tillsammans med er alla!

*Ler* tänk  vilket beroende av data och internetuppkoppling man gått och skaffat sig tack vare det. Ni måt tro att jag som nu varit utan internet (tack Telia för det) i hela två dygn nu håller på att gå upp i limningen när jag inte kommer åt bloggen eller mail. Inte kan jag ens önska alla mina läsare och vänner där ute i bloggvärlden ett Gott Nytt År.  Vilken tur att maken har resurser och är så modern att man kan koppla upp sig mobilt på hans bärbara, annars vore nog min Nyårsafton helt förstörd;)

Men nu vet nu i alla fall varför jag kan inte kan besöka er alla mina bloggvänner för att önska er alla ett Gott Slut och ett Gott Nytt År som jag skulle velat.

Men så är det med tekniken i bland är den med oss och ibland inte...

I alla fall önskar jag er ALLA både släkt, vänner, läsare och andra bloggare ett riktigt

GOTT SLUT OCH ETT GOTT NYTT ÅR!

TACK !

78747-1843
Bild: Vicke

För tillfället finns det ingen energi eller ork att varken blogga, läsa bloggar eller kommentera varken hos er eller svara på  kommentarer hos mig...

Men jag måste i alla fall tacka för de rara kommentarer jag fått i mitt förra inlägg, ni ska veta att det värmer mitt hjärta så oerhört mycket !

VARMA KRAMAR TILL ER ALLA

VILL BARA SÄGA ...

78747-1841
Bild: Vicke

För det är väl så man säger så här efter jul och snart så får man säga både gott slut och gott nytt år .

Kommer så väl i håg när jag var liten hur jag tyckte det var så konstigt med alla dessa "fraser" som alla vuxna sa vid den här tiden på året och nu gör man det själv. Undrar om det är ett tecken på att jag börjar vara gammal och vuxen jag med.  

Julen är nu över och det känns faktiskt lite skönt för vår jul har detta år varit mer fylld av sorg och saknad än glädje.  En mycket viktig person fattas oss på ett så märkligt sätt, hon finns bland oss men ändå inte...

På något konstigt vis har vi trots omständigheterna tillsammans både stora och små lyckats klara av julen rätt så bra ändå. För vi har inte bara varit ledssna utan även också skrattat, ätit god mat och firat jul vilket jag tycker är ett bra bevis på att tillsammans klarar man mycket!

GRANEN STÅR SÅ GRÖN OCH GRANN I STUGAN...:D

78747-1840
Bild: Vicke

Granen är visserligen en plastgran men tyvärr har man inget annat val med allergiker i familjen. Men nåja jag är riktigt nöjd med deni alla fall. Det där med att ha en brun jul var inte så tokigt i alla fall , jättemysigt känns det och framförallt är det verkligen en färg som jag gillar och gör mig glad:D

Nu kan jag äntligen pusta ut lite för det mesta börjar vara klart så här inför julafton, bara skinkan kvar att sätta i ugnen. Men det ska man inte göra än eftersom vi har som tradition att provsmaka den varma julskinkan på julaftonskväll eller natt som det kanske oftas blir.

Sträckan hit har kännts lång inte för att jag stressat så mycket utan för att jag däckats av en elak förklyning eller kanske man skulle säga borde varit däckad. Men är man envis så är man envis och nästan allt jag förutsatt mig att göra till jul har jag misann gjort. Måste säga att en gång som denna är det en bra egenskap det där att vara tjurskallig för det klarar man sig långt med. Visst vet jag att det blir jul i alla fall ävan om jag inte skulle gjort det jag velat men det känns både skönt och roligt att få en sån jul man vill ha.

Dessutom är jag väldigt glad över att jag har en familj som också är mycket delaktiga i alla förberedelser inför julen. Så jag som saknat småbarn så här i juletider är nu glad att jag har stora barn som kan både koka knäck och göra rischoklad;)

Till sist vill jag önska er ALLA en riktigt underbar jul med härlig avkoppling, god mat och mysiga dagar !

JULKRAMAR TILL ER ALLA skickar jag trots min förkylning , det är det som är fördelen med cyberspace. Baciluskerna förs inte vidare;)

SNART REDAN FJÄRDE ADVENT;)

78747-1839
Bild: Vicke

Hade förberett ett litet inlägg till tredje advent som jag tänkt publicera men det blir inte alltid som man tänkt sig...

I alla fall så är det nog bäst att jag ser till att lägga in det för det är faktiskt inte många dagar kvar så är det redan fjärde advent. *Ler*  H l har i dag lite försiktigt påpekade för mig att det är en del saker vi har  ogjort ännu som vi alltid brukar göra till jul. Men jag lugnade honom (läs framförallt mig själv) med att vi minsann har heeeeeela långa helgen på oss samtidigt som jag kände svetten började lacka. Jaja har man inte lackat paket eller julkort är det väl bra att det lackar någonstans i alla fall;)

Förresten blir jag genast mycket lugnare när jag tänker på att jag fick en mycket välfylld kasse i dag av min underbara extramamma. Tidigare har hon hjälpt mig att sy gardiner och nu ger hon en hel stor kasse full av Tornedalska specialiteter som verkligen  kommer att förgylla vår jul. Hon vet precis vad jag saknar mest av allt från de tidigare jularna under min uppväxt och ALLT det fanns där. Tack snälla rara Extramamma du har ett hjärta av guld  säger jag samtidigt som jag torkar en tår!

78747-1837
Bild: Vicke

Oj oj vad långt inlägg det blev men det har varit en händelserik dag i dag med en massa kul och jag var bara tvungen att få berätta en del av det för er.

Men nu till vad jag egentligen tänkt att mitt inlägg skulle handla om tredje adent och att jag verkligen är supernöjd med valet av soffa som vi gjorde.  Så lätt att variera med olika fäger på kuddar och annat,  Har redan hunnit med orange, grönt och så nu lite juligare.  Jag vet att det faktiskt smög in lite lite rött där i en kudde som jag kombinerade med lite vintervitt.  Men kudden har i alla fall lite bruna ränder i sig så nog passar den bra in i vår bruna jul i alla fall. Det gör även kaffebönorna som är i vår stora adventsljusstake de har inte bara rätt färg utan doftar ljuvligt. Att valet föll på kaffebönor som dekoration är verkligen ödet för två gånger samma dag fick jag det tipset av två tjejer med god smak,  först av  min vännina E och sen Saga så det var oundvikligt.

MERA BRUNT...

78747-1836
Bild: Vicke

Tänk vilken tur att jag bloggat om att vi skulle ha en brun jul i huset för när kära syster var på besök så hade hon med sig ett litet bidrag till den. Eller rättare sagt vilken tur att jag har en så snäll syster som läser och ger mig så fint underlägg i filt från Pentik som verkligen känns julig med sitt snirkliga mönster. Superglad blev jag och naturligtvis även inspirerad att besöka Pentik när vi var i Luleå för att införskaffa några fler.

Men jag kom inte bara ut från butiken med fler bruna utan faktiskt även en röd löpare i samma fina mönster, och material så lite röd jul blir det i alla fall även hos oss;)

STOR - TISDAGSTEMA

Redan är det ny tisdag och ett nytt tisdagstema och ganska passande så här i juletider är det STOR. För runtom i vårt land så finns det en massa små barn som inte riktigt till måtten passar in på ordet STOR men som har en STOR tid just nu.  Förväntan , spänningen och glädjen är STOR och de rätta personerna att gestalta det är mina supersöta syskonbarn  med denna bild från förra julen när de sitter och väntar på tomten...

78747-1833
Bild: Vicke

*Ler* funderar seriöst på om inte moster som själv har barn hemma av storleken STOR ska ta och bosätta sig hos de från första advent till juldagen för att få lite mer julstämning som små barn verkligen är bra på att sprida;)

Så även om de är små så gör de en STOR gärning denna tid på året:D

TREDJE ADVENT

78747-1831
Bild: Vicke

Kölden biter i advent och vårt tredje ljus blir tänt.
Gud bevare alla frusna ,
ge de värme låt det ljusna.

Versen hittade vår Tonåring i sina gamla papper från deras julspel i trean där han spelade Josef, det känns som om det var i går. Men jösses vad fort åren går , knappt så man hänger med det som känns som nyss är i verkligheten 6 år sen .

Så i dag är den "lilla killen" som stod på scenen inte så liten längre utan har förvandlats till en lång och ståtlig yngling.  Som i dag  firar sin 15:e födelsedag, ja det är knappt så man kan förstå att det faktiskt är sant att han är så stooooor.  Att det redan har gått så många år sedan vi mitt i natten i världens snöstorm åkte de 7 milen till BB ...

Naturligtvis har vi kalaserat och firat honom hela dagen lång och jag måste säga att det är ganska bra med födelsedag mitt i allt julstök. Man kan baka både till julfikat och kalas samtidigt, sen blev jag som aldrig bakar småkakor så oerhört inspirerad av mitt nya våningsfat från Koziol .  Så det blev  till att baka både Saras snöbollar och Lisas 12-timmars kakor sent i går kväll efter en lång dags julklappsshoppande  i Luleå. Se där vilken stor nytta ett nytt litet fint fat kan göra för att sätta fart på en;)

Innan jag återgår till mitt julkortsskrivande så vill jag bara säga många grattiskramar till dig min älskade son , jag är så glad  över att du kom till oss och att du är den du är du ger oss så oerhört mycket. Är så stolt över att vara just DIN mamma och jag älskar dig så oerhört mycket!

TOMTEVERKSTAD

78747-1829
Bild: Vicke

Som ni ser så fortsätter jag med julförberedelserna även denna dag och i brist på lucior och stjärngossar (det är slut med det också när man har stooora barn;) så har jag roat mig med att hjälpa tomten Har hunnit med att både köpa några julklappar och göra paket,  vilka naturligtvis även de inspireras av min bruna jul

Men förresten på tal om brunt så har jag visst fått uppleva lussestämning i dag, för vi hade besök på jobbet av världens sötaste lilla ett åriga Peppis (pepparkaksgubbe) . Han var inte bara supersöt utan hade även med sig sötsaker till oss jättegoda lussebullar bjöd han på till kaffet:D

LUSSEBULLE

Är ett måste nu för i morgon är det lusse lelle lusse lelle elva nätter före jul...

78747-1828
Bild: Vicke

Oj oj och jag som kanske inte riktigt ännu fattat att det bara är så få dagar kvarl. Blir lika förvånad varje gång jag hälsar på hos Saga och ser hennes nedräkning. Tur att hon har så vackra stämningsfulla bilder till den så chocken lindras något;)

Det är nog bara att inse att snart är det jul och börja kavla upp ärmarna och sätta igång med det jag tänkt hinna fixa.  I dag var det inte bara ärmarna som kavlades utan även deg till både lussekatter och saffransbullar som jag fyllde med smör och riven vit choklad. 

För i morgon är det Lucia och då ska man äta lussebullar, fast jag tror nog inte vi orkar vänta tills dess utan tar nog och smakar lite redan nu.

Ha en bra Luciadag !

KÖK - TISDAGSTEMA

Mörkt ute och mörkt inne gör att det inte känns speciellt lockade att fota mitt kök till dagens tisdagstema. Skulle nog inte bli några vidare bilder. Sen är det  kanske inte egentliga orsakent till att jag inte känner mig speceillt inspirerad att fota vårt kök.  För tillfället känns köket inte så speciellt inspirerande  att vistas i , jag både längtar och väntar på att vi ska börja göra om lite i köket.

*Ler* det är synd att jag redan hunnit publicera bilderna från vänninan E:s kök det hade varit det perfekta bidraget till dagens tema.

Hittade en annan lösning i stället för att slippa visa mitt nuvarande kök, lovar ni ska få se före och efter bilder när den dagen kommer.

 Ni får i stället följa med till mitt första kök, ett kök som absolut var inspirerande på den tiden jag "vistades" där. Många är timmarna som tillbringats där och många är gångerna som det möblerats om och lagats mat där inne. En klar favoritplats för en lite mindre Vicke;)

78747-1827
Bild: Vicke

Nämligen köket i mitt dockskåp , ett kök som jag sannerligen kommer att minnas och  bära med mig i mitt hjärta så länge jag lever:D

JULMYS

78747-1826
Bild: Vickes Tonåring

Efter helgen kan inte ens jag undgå att börja känna lite julstämning för den har verkligen varit en fylld av härliga ingredienser för det.

Vi har varit i väg till Haparanda *ler* nu tror väl ni genast att jag varit på favoritvaruhuset igen, men fel fel fel...

För vi har nämligen besökt Sveriges östligaste fastlandspunkt Cape East för att ha julfest med jobbet. Jag säger bara ett ord WOW,  att få äta det mest delikata julbord man kan tänka sig tillagat av mästerkockar i en sån härlig mijö. Gamla Tornedlasgårdar som är varsamt renoverade i tidsenlig stil och smakfullt inredda, verkligen ett ställe som andas jul skulle säkerligen få vilken julhatare som helst att känna världens julstämning.  Inte för att jag är julhatare tvärtemot och jag vill lova att jag fullkomligt njöt av varenda minut vi var där. Supertrevligt nästan så att man inte ville åka hem i morse.

Dessutom så har jag fått två julklappar passande för en Ikeafantast som mig, presentkort till favoritvaruhuset. Visst är det väl OK tomten att man öppnar såna julklappar redan nu, det är ju så länge länge kvar att vänta till julafton?;)

Så jaja ni hade väl inte helt fel heller när ni trodde jag varit på Ikea för klart man måste sätta sprätt på ena julklappen, det kan ju bli gammalt presentkortet ju;)

Hoppas ni andra haft en helg lika fylld av härlig julstämning som mig!

TÄND ETT LJUS

78747-1825
Bild: Vicke

Med den här bilden på H:s egentillverkade lju vill jag önska er alla en riktigt trevlig andra advents helg !
 
Vi får verkligen  hoppas att vädret blir lite trevligare framöver. Det är tusen gånger lättare att komma i rätt stämning om det snöar i stället för regnar. Mycket av den fina härliga vita snön som legat ute på marken håller så sakta på att tina bort:(

Det gillar jag inte för jag vill eller SKA ha en vit jul!

Nåja trots regn och rusk hoppas jag att ni får en riktigt mysig helg och glöm ej tända det andra ljuset.

Kram

RUDOLF MED RÖDA MULEN

78747-1824
Bild: Vicke

*Ler* jag som bara för någon dag sen skrev om hur lite jag hade börjat förbereda inför julen så har jag faktiskt i dag packat upp något som verkligen är förberett i god tid;)

Redan i höstas inhandlades dessa nya glöggmuggar från Sia på Inredningsbutiken ...
 
*Blink blink* om det beror på att jag gillar att fynda eller har väldigt lång framförhållning och är bra på att planera låter vi vara osagt;)

Det enda som jag tycker är lite synd är att jag inte hade ännu bättre framförhållning för då hade jag kanske lyckats få tag i fler än en förpackning.  Fyra muggar funkar visserligen utmärkt om vi bara är familjen som ska dricka glögg men det kan vara trevligt med sällskap. Så jag får nog hålla lite utkik om jag stöter på de någon annanstans.

HORISONT - TISDAGSTEMA

Har suttit här och försökt att titta längre bort  för att hitta något att fota eftersom  tisdagstemat är horisont.  Men det är becksvart ute och jag kan inte se så mycket annat än mörkret. Förresten det finns faktiskt något mycket vackert som verkligen syns i horisonten för de flesta av oss den här tiden på året både nära och långt bort...

78747-1823
Bild: Vicke

Adventsstjärnor i olika storlekar, färger och former som lyser upp vår horisont i decembermörkret:D

NEDRÄKNINGEN HAR BÖRJAT

78747-1820
Bild: Vicke

Ser texten på Tonåringens anslagstavla 21 dagar kvar till julafton och står där som ett frågeteckan. VA???
Kan knappt fatta att det är sant, stämmer det verkligen??

Än mindre har jag börjat planera eller förbereda något alls ,  men det är klart hur kan man det när man inte riktigt insett att det faktiskt snart är jul. Inte ens mina mardrömmar som jag brukar ha vid den här tiden på året har hjälpt mig. De som brukar handla om att det är julafton och jag har missat att köpa både julklappar och julmat.

Förresten så har jag faktiskt klickat hem två stycken julklappar på nätet förra veckan, vilken tur att Internet finns. Öppet dygnet runt och så lätt attt sitta hemma vid datorn och handla, perfekt för oss som har lite svårt att hinna med.  Fast jag kommer inte att fixa alla julbestyren på nätet för nog är det en viss känsla att handla julklappar i verkliga livets butiker.  En känsla som förhoppningsvis leder till att julstämningen börjar infinna sig.

Dessutom har jag i kväll gjort en beställning på årets julkort och även det på nätet så jag får faktiskt bocka av några punkter på min att göra till jul lista. *Ler* kanske man måste skriva en sån lista först då ;)

På tal om julstämning så var det verkligen det jag möttes av i Kitchenblooms kök i går , en härlig doft av nybakade lussebullar mötte mig redan i dörren.   I köket låg den ena vackrare kreationen än den andra och svalnade både katter, änglar, hästar och hjärtan. Hoppas jag minns rätt nu för annars tror jag nog att den goa söta bagerskan  tycker jag har dåligt minne;)

Så tack snälla rara familjen Saga för att jag fick sitta i ert mysiga kök och mumsa så goda lussebullar bakade med kärlek och glädje. *Ler*  började nästan (observera bara nästan) längta efter lite mindre barn igen när ni fick mig att minnas hur förväntansfulla de kan vara den här tiden på året.  Hur härligt det är med de små stjärnögonen som riktigt lyser och väntar... ;)

Men visst är det så saker och ting ändras med åren , men det är också den stora tjusningen med att vara förälder, var sak har sin tid:D


 

FÖRSTA ADVENT

Tänk att det redan är första advent helt otroligt , men det är också en mysig tid vi har framför oss nu. Det är så mysigt med alla ljus och stjärnor som sprider sån härlig stämining, som lyser upp i mörkret:)

Naturligtvis har vi som så många andra i vårt avlånga land ägnat dagen åt att hänga upp lite pynt så även vårt hushåll kan bidra med lite ljus.  Men jag tänkte faktiskt inte visa några adventsbilder från vårt hem i dag utan från  ett annat hem jag besökt med kameran denna vecka.  För jag har inte bara fotat E:s nya fina kök under veckan utan även lite andra bilder till ett bildspel för morgondagens skyltsöndag.

I torsdags var det ett besök hemma hos min chef och hans fru för att fota lite inglasningsbilder. Frun i huset var så rar och bjöd på supergod lunch, värsta lyxen med efterrätt och allt. Inte var dag man äter så bra lunch och i så mysig miljö dessutom. Så adventsmysigt hade hon fixat det hemma och jag  kunde inte låta bli att fråga om jag fick ta lite mer bilder än på inglasningen;)

Vill så gärna försöka dela med mig av den härliga adventskänslan jag fick under lunchbesöket hemma hos de:)

78747-1818

78747-1819
Bild: Vicke

Så tusen tusen tack rara Frun för den supergoda maten och mysiga lunchen!

NÄSTAN SOM GUBBEN I LÅDAN...

Måste ännu bara få visa er en detalj från E:s kök :)

78747-1817
Bild: Vicke
RSS 2.0