SE UT ELLER IN

Det var ett tag sen sist har ju fler bilder från Funkisfriggeboden jag ville visa er, men men det är ju sommar sol och fint väder ...

Något jag var helt klar med vid planeringen av inredning  till friggeboden är att några "traditionella gardiner" var det inte tal om, att täcka för ett stort parti av glas som skapar sån härlig rymd och ljus var inget som jag kände var lockande.


Samtidigt som jag ville  ha en valmöjlighet att kunna dra för och skärma av både utsikt och insyn när man så önskar och valet föll på vita lamellgardiner från Jysk.Även om vi bor så avskilt så är det skönt att kunna dra för när man ska sova, *ler* vill ju inte riskera att några renar eller älgar ska få syn på mig i bara nattsärken stackarna skulle nog få sig en chock.

Nånå det var väl inte det jag skulle säga utan bara det att jag är så himla nöjd med lamellgardinerna, det blev precis så bra som jag trodde eller rättare sagt precis som jag ville ha det.

Efter en viss modifierng då kanske jag ska tillägga. Först köpte vi en som var 3 m bred och monterade den, men insåg att det var bättre med en bredare för att inte stjäla halva glasytan på den sista dörren. För det var ju precis därför mitt val föll på lameller, att kunna välja att ha helt fri utsikt när man vill det. Så det blev att komplettera med en 1 m bred ytterligare så man kan dra undan den helt och hållet för att kunna uppnå känslan av att vara ute trots att man är inne.

Som i lördags när det var en ledig dag och jag hade laddat för att lägga mig i solstolen med en bok och det bidde regn, då fick jag kompromissa och lägga mig i friggeboden och jag måste säga att det var mysigt det med. Att höra regnet smattra mot rutan och ändå ha kvar känslan av att vara ute utan att bli blöt var härligt:D

VILL BARA SÄGA

PRINSESSAN PÅ ÄRTEN

Att inreda Funkisgfriggeboden med dess 13m2 och få plats med många funktioner har varit väldigt roligt och spännande, jag vill verkligen att den ska vara mångfunktionell.

Avdelningen sova har tidigare varit väldigt provisorisk med en tältsäng, både för att vi blev med friggebod på hösten men också för att den skulle ut på lite äventyr och en sån är lite enklare att frakta med sig;)

Men som sagt var så är den här för att stanna nu och det var dags att uppgradera till en bekvämare säng...Valet föll på Hemnes Dagbäddstomme från Ikea, valde den inte bara för utseendet utan även för att den är mycket mångfunktionell på dagen en soffa och till natten kan den vara sängplats för en eller två.

Visserligen ett val som inte krävde mer eftertanke, utan något jag bestämt redan förra hösten. Efter att kikat runt lite på utbudet av sovplatser kändes denna som ett bra val. Jag måste säga att det var så himla kul när mina snälla medhjälpare monterade upp den och den kom på plats, kändes som om den var som gjord för vår Funkisfriggebod. Härligt:D

*Ler* har även nu investerat i en modern "myggmördarmaskin" för att få ha min Hemnes i fred , hade tyvärr sällskap av minst hundra andra som ville dela säng med mig under midsommarn. Tro nu för guds skull inte att jag hade sängen full av något annat än mygg. Men jag lovar de kommer att ångra sig mer än en gång för sitt tilltag.  Nu ni era piiiiiiiiip mygg ska ni få se på andra bullar för nu är det krig och ni kommer bittert  ångra att ni gett er på min älskade Funkisfriggebod.

RSS 2.0