BÅT OCH HUSVAGNS INSPIRATION

Ja inte äger jag - vi varken något båt eller husvagn men jag känner de som gör det så man kanske kan inspirera andra med det här kollaget;)

78747-1667
Bild: Eget kollage med bilder från respektive företag

RUSTA 
Dricksglas och vinglas i olika färger
Bricka i melaminplast
Uppläggnings skål även den i plast

IKEA
Bestick med ett praktiskt ställ att förvara de i
Polarvide fleecepläd att vira runt sig kalla sommarkvällar

FRAPP
Grillen och spelen från Sagaform kan man klicka hem hos Frapp
Diskbaljan och durkslaget från Normann Copenhagen finn även där

FORM & DESIGN
Har till och med en egen kategori som heter till båten / picnic och där finns de här underbara tallrikarna och sovsäcken som faktiskt var min grund till färgsättning av kollaget.

Sen sparade jag det bästa till sist ... (bästa nätbutiken och innehavare;)

COSAS
Kuddöverdragen Bubble och Candy  som är behandlat så att tyget tål väta och smuts.  Dessa är till och med på rea så skynda att fynda:)

Så lilla syster som önskat detta kollage nu blir det kanske ett besök på Rusta trots att det inte är din favoritaffär för de hade mycket fina plastpryttlar till båten;)

EN RIKTIGT

78747-1670
Bild: Vicke

Önskar jag er alla och så får vi hålla tummarna för att vi får lite trevligare väder i helgen!

JAKTEN PÅ EN HÄNGMATTA

Sara hon har köpt upphängningskrokar till sin hängmatta och väntar på fina vädret så att hon får ligga där med en bok och mysa.  Men hemma hos oss pågår en frenetisk kamp för att få bli lyckliga ägare utav en och jag tror faktiskt att man även skulle få med en bok med den.

Det är inte jag som för den kampen utan det är husets Tonåring som gör det och visst är väl vi med på ett litet hörn. För någon måste hjälpa honom att handla hem och konsumera alla mjölkprodukter som ska se till att han blir ägare utav en hängmatta från Norrmejerier.  Så här söks det recept för fulla muggar och funderas vad man kan använda de olika produkterna till då.  Som härom kvällen då han absolut skulle göra något med vispgrädde för att få lite såna blommor, fick inte vara de med lång hållbarhet ni vet grädden för de hade inte några blommor på förpackningen.

Så Norrmejeriers motsvarighet söderut Arla fick bistå i jakten på recept på en  kaka med mycket vispgrädde i och till. *ler* Men jag klagar inte för vi fick njuta utav en utsökt vit  kladdchokladtårta och med vispgrädde till .Behöver jag säga att det var massor massor av vispgrädde. Ni vet man ska få i hop fler grädde blommor;)

78747-1669
Bild: Vicke

MAIRO RULLGARDIN

78747-1668
Bild: Eget kollage med bilder från Frapp

Mairo har mycket fina mönster och ett utav de är Ogräs som jag såg fanns att få även som rullgardin, snyggt!
Vill man beställa den på nätet finns den hos Frapp eller om man bor i Övertorneå kan man göra ett besök på Inredningsbutiken. Som är återförsäljare för Mairo , har tidigare beställt två andra rullgardiner hos de som jag gillar så mycket:)

PICKNICK INSPIRATION

Något som verkligen hör sommaren till är picknick i det gröna så jag har plockat i hop ett litet kollag med picknick inspiration.

78747-1666
Bild: Eget kollage med bilder från respektive företag

FAVORITSAKER
Picknickpläd i väska från Sagaform
Marimekkos Unikko glas och kanna perfekt till saften
Tallriken Alice från Koziol är verkligen en fröjd för ögat och likaså den matchande väskan

INREDA
Muggar i melamin som finns i många  olika färger från Rice

FRAPP
Hinkgrill från Sagaform
Termos som även den är från Sagaform med mönster som matchar filten

ÅHLÈNS
Rolig kylväska

Så nu är det bara fina vädret som fattas för att man ska kunna packa picknickkorgen för att bege sig ut.

STYRKA

78747-1664
Bild: Vicke

Tisdagstemat den här veckan är styrka och med en här bilden lyckas jag få med två olika tolkningar av styrka.

Först och främst det som jag tycker är den viktigaste styrkan i hela världen, nämligen den inre styrkan. Styrkan att vara sig själv, göra det man gillar, stå för sina åsikter ni förstår säkert vad jag menar.  Rätt och slätt styrkan att våga vara sig själv och tro på sig själv. Gör man det kommer man alltid att klara sig på ett eller annat sätt i livets med och motgångar!!

Den andra styrkan som den här bilden symboliserar är en mera påtaglig styrka som är mycket lättare för ögat att se. Eller kanske man skulle säga som gör det mycket lättare för ögat att se , nämligen styrkan i linsen på glasögonen.

TILLBAKA I TIDEN

Kameran har varit flitigt använd under våra dagar i lilla byn Jänkisjärvi. Som jag skrev i går så får man en känsla utav att tiden har stått still i den lilla byn. Nästan som att resa tillbaka i tiden...

78747-1663
Bild: Vicke


Riktigt allt är inte fotat i själva byn utan några av bilderna är från grannbyarna. På midsommardagen tog vi nämligen en lite sightseeing tur i omgivningarna. Vilket både vuxna och barn tyckte var roligt, kanske för att det var något helt nytt att åka omkring i sin egen hemkommuns små byar och se sig om. Men jag lovar det fanns en massa spännande och vackert att se. 

Så jag kan verkligen rekommendera andra att se sig omkring även i sin närhet vi är så bra på att åka långt bort för att upptäcka omgivningarna. Det finns en massa spännande runt knuten som också kan vara kul att upptäcka.

Tänk att vi som året om bor i en liten liten tyst by kunde hitta ett ställe där vi riktigt njöt utav stillheten och tystnaden. Ett lugn sänkte sig över oss alla . H som normala fall inte gillar stillhet och tystnad blev helt förälskad i dessa omgivningar. Han började smida planer på att vi ska skaffa oss en sommarstuga där :
"Det kan väl inte vara så dyra hus här?"
"Det finns massor av ängar här som man kunde bygga en stuga på?"

Vi får väl se en vacker dag kanske han uppnår sin dröm om en stuga i den lilla byn;)SUPERBRA MIDSOMMARHELG !

78747-1661
Bild: Vicke

En härlig och avkopplande midsommarhelg går sakta mot sitt slut. Tre härliga dagar har vi haft ledigt och det är verkligen rätta ordet för den här helgen. Ledigt med stort L , precis vad vi behövde:D

Midsommarfirandet har på något sätt kännts väldigt genuint och gammeldags. Vet inte om det beror på sättet vi firat på eller vart vi firat?  Men det spelar egentligen ingen större roll för det viktigaste är att vi har haft trevligt och fått koppla av och det är precis vad vi gjort.

Midsommarafton inleddes med besök i den "driftiga" byn Kuivakangas strax norr om oss som ordnar så jätteroligt midsommarfirande. Med tombola, hästskokastning, tipspromenda och en massa andra aktiviteter som uppskattades mycket utav hela familjen.

Sen fortsatte vi vidare till en ännu mindre by mitt inne i skogen vi polcirkeln för att fortsätta fira med goda vänner i deras stuga. Jättemysigt och trevligt har vi haft det med alla ingridienser som behövs för det:
* Trevligt sällskap med många  glada skratt
* God mat
* God dryck ( jag blev helt såld på rosévinet som var en premiär för mig)
* Basutbad
* Mysig miljö
* En gäst som också gillar att fota så jag var inte ensam om att fota mat och dryck, härligt;)

Ja ni vet allt det där som gör en kväll helt perfekt...:)

MIDSOMMARDAGEN

Vi sov över i deras stuga och fick även fortsätta njuta nästa dag och vädrets makter var verkligen med oss. Strålande sol från en klarblå himmel och avkoppling i massor. 

78747-1662
Bild: Vicke

Att sitta på en sten och meta är verkligen rofyllt och att de som fiskade dessutom fick väldigt gott om napp gjorde inte saken sämre. *ler* Men jag struntade förstås i att meta och sprang gladeligen omkring med min kamera och fotade massor massor. Det är avkoppling för mig:)

Så det finns många härliga bilder jag skulle vela dela med mig utav till er andra från denna lilla by där tiden på något sätt stått still. Men det får nog bli en liten bildspecial från det i morgon i stället för jag vill hinna runt hos er andra för att se om ni haft en lika toppen midsommar som oss.

Måste bara först säga : Tack snälla rara vänner för en supertrevlig midsommarhelg !!

TREVLIG MIDSOMMAR !

78747-1660
Bild: Vicke

Äntligen finns det en liten stund över för att sätta sig framför datorn och se till att de där äckliga bilderna inte ligger överst på bloggen.  Har känt mig stressad över de hela kvällen för det är inte precis det jag vill att alla mina kära läsare ska mötas av när de ska önska mig en trevlig midsommar.

Så nu känns det genast mycket bättre för ni förtjänar verkligen att få se lite trevligare bilder så här i midsommartider och allt. Moitvet är passande nog midsommarblomster som det finns gott om runt vårt hus eftersom vi är omgivna utav ängar i nästan alla vädersträck. Så vi får verkligen njuta utav massor av vackra sommarblommor:D

Det hoppas jag ni ALLA mina kära läsare och besökare också får göra under den kommande helgen. Njuta utav sommarblommor, god mat och härliga lediga dagar.

Massor massor av midsommarkramar till alla er från mig !!

KRAM KRAM

SPÖKSTADEN...

Herregud byn håller på att förvandlas till en spökstad, sakta men säkert håller Häggspinnmalarna att ta över hela samhället...
 
Även om min blogg ska handla om sånt jag gillar måste jag få göra ett undantag en gång och visa er något jag inte gillar. Det kändes som om jag var mitt inne i en skräckfilm när jag höll på att fota och det enda som fattades var lite läskig musik i bakgrunden.

KÄNSLIGA PERSONER VARNAS HÄRMED FÖR ÄCKLIGA BILDER!!!

78747-1658
Bild: Vicke

Det är inte bara häggarna som angrips utan de ha börjat ge sig på både hus, maskiner och andra träd.

78747-1659
Bild: Vicke

Så här springer folk hej vilt omkring och kapar ner sina häggar för att stoppa invasionen;)

Nej nu ska jag släng mig i duschen för det kiar och kittlar överallt känns som om jag också är angripen...

USCH OCH FY!!!

RÖD

78747-1657
Bild: Vicke

Tisdag och det innebär ännu ett nytt tisdagstema som den här gången är röd.

Mitt bidrag blir en favorit i repris jorgubbarna som jag plockade i vårt land för två somrar sen. Den här tiden på året är det verkligen något som stämmer in på ordet röd för mig. Så det får bli mitt bidrag även om det är lite trist med repriser.

Men ack så bra att man har lite gamla bilder att plocka fram en kväll som denna när tiden är så knapp för fotografering. För i dag var det arbete som hockeyförälder som gällde på föreingens bilbingo och det är viktiga saker som man absolut måste ställa upp på! *ler* Så jag fick byta ut kameran på magen mot en låda , ni vet den där sången "han hade låda på magen" .Då förstår ni väl vad jag pysslat med;)

PLÅSTER PÅ SÅREN

78747-1656
Bild: Kollage med bilder från Ikea

Plåsterförbrukningen hemma hos oss brukar öka under sommaren och nu äntligen har vi vuxna fått lite revanch gentemot våra barn;)

Det har i många många år funnits en massa roliga motiv att plåstra om sina sår med för barnen. Men för oss som inte gillar spiderman och bamse är det bruna trista plåster som varit alternativet. Nu är det slut på det  för nu kan vi köpa oss en helt egen ask med lite tuffare design och mönster på plåstren . Salvequick har tagit fram en ny snygg kollektion och  är man som mig Ikea Family medlem kan man köpa en Special Edition på varuhuset till ett förmånligt pris.

Så man kan både känna sig snygg och utvald i stället för ledssen och ha ont när man plåstrar om sina sommar blessyrer. Vid mitt nästa besök kommer absolut en bunt av dessa askar få följa med hem;)

FÖR MYCKET AV DET GODA...

78747-1655
Bild: Vicke

Hos både Saga och Nilla kan man hitta härliga recept på sommartårtor , *ler* men jag vill nog inte ens höra ordet tårta efter de här intensiva dagarna som varit  Det känns som om det kommer tårta ut ur öronen på mig snart;)

Sen i torsdags har vi hunnit med att fira
* Skolavslutning
* Studentfester två stycken
* Födelsedagsfester två stycken
* Trettioårsfest 

Som ni förstår har det alltså ätits en hel del tårta och annat gott under dessa dagar. *Fniss* Men kanske man hinner glömma det lagom till midsommar för Sagas jordgubbstårta såg verkligen smarrig ut;)

Det har naturligtvis blivit inhandling av en och annan present till alla som ska firas och än en gång har jag tänkt på hur roligt det är att vi kan göra det hemma i byn:) Det finns ju faktiskt två butiker som säljer inredning och presenter!

30-åringen förärades med det härligt gröna fatet från Twinshome och matchande servetter från Cult Design. Jättekul hon gillade fatet jättemycket och det kom till användning på en gång, kakorna dukades upp på det.
Det var nog inte bara mottagaren av presenten som blev förtjust i fatet utan även givaren , skulle inte sitta helt fel med ett sånt fat;)

Hoppas ni andra har haft en bra helg med lite mindre tårta än mig för jag kan lugn säga att det blev för mycket utav det goda!

VACKRA SERVETTER

78747-1652
Bild: Vicke

Såg hos Liza hennes fina tavlor i köket som bestod av inramade servetter och tyckte det var en helt suverän idé. För det finns verkligen massor av snygga servetter att köpa och så lätt att förändra och variera.

Bra idéer är till för att "stjälas" så nu har jag ramat in Cult Designs underbart vackra servetter i serien Gracils. Så vackert sirligt mönster som jag fullkomligt älskar.  Bättre start på dagen kan man i nte få för när jag slår upp mina blå (läs gröna) varje morgon är dessa tavlor det första jag ser:D

Ha en härlig helg!

VISA MIG DITT KYLSKÅP...

Har blivit utmanad utav Lisa som har kommit på idén att man ska visa sin kylskåpsdörr och det kan säga en vem man är . Om man nu inte redan vet det;)

Spännande undrar vad min kylskåpsdörr säger om mig...??78747-1651
Bild: Privat

Lovar jag har inte fuskat genom att styla eller framför allt plockat bort något;) Som ni ser så är det helt vitt och rent från både magneter och annat. Det är så jag vill ha mitt kylskåp!

Sen måste jag säga att jag blev väldigt nervös när jag läste överskriften på utmaningen , hjälp ska jag fota mitt kylskåt invändigt och lägga ut det på nätet. Det skulle ju behövas städas och rensas i det, så jag blev lättad när det var dörren det var frågan om.

UPPDATERAT
Glömde bort att i min tur utmana någonatt visa sin kylskåpsdörr så jag utmanar
Mariakoden som jag vet så gärna vill vara med;)
Barbro
Lisa

DEN BLOMSTERTID NU KOMMER...

78747-1650
Bild: Vicke

Det är verkligen ett tecken på att det är sommar när man får sitta i kyrkan på skolavslutning och höra barnen sjunga för glatta livet.

Mysigt och tur med vädret hade vi också efter flera dagars regnande så kom solen fram lagom till avslutningsdagen, härligt:D

Sen måste jag bara berätta för er om oss som ALDRIG vinner något på lotterier förutom på skolans lotteri då förstås. Varje klass på mellanstadiet har på våren planterat en gurkplanta i sitt klassrum som de driver upp och tävlar om vem som har den största plantan när terminen slutar. Sen lottas plantan ut i respektive klass, *ler* ja vi som aldrig normalt vinner drog högsta vinsten på lotteriet även denna gång. Tonåringen har vunnit den två gånger utav tre och nu vann H den sitt första år på mellanstadiet.

Lustigt va att vi somär helt värdelösa på att sköta såna saker har sån tur när det gäller utlottningen, ödets ironi?Stackars gurkplanta säger jag bara. Eller stackars mig kanske jag ska säga denna gång för H som vet hur det har slutat för Tonåringens planta har minsann talat om för sin mamma om att denna gång så ska vi få den att överleva, annars...

Så nu vädjar jag till er alla som vet hur vi ska göra för att  lyckas med det och kanske ge oss en eller annan gurka, Vi har inget växtus som den kan bo i utan har ställt den på altanen mot väggen. Snälla hjälp mig annars kanske det inte bara är en gurkplanta som riskerar livhanken;)

78747-1649
Bild : Vicke

NATUR

Härligt tisdagstema denna gång , natur för det är verkligen något som många vistas mycket i den här tiden.  Lätt för mig dessutom som är omgiven utav massor av vacker natur. Perfekt finns massor av fota men så är det faktiskt meningen att detta ska vara en utmaning det får inte vara för enkelt för mig;)

Mamma och Pappas vackra blommande äppelträd, njae visst är det fint men det är så typiskt mig att välja det. Har ju massor av naturbilder på bloggen redan måste försöka komma på något annat...

78747-1648
Bild: Vicke

JA naturligtvis!! Myggmedel för det är verkligen något som är nödvändighet om man ska vistas ute i naturen här i norr utan att bli uppäten. Det verkar som om vi har slut på den fridfulla myggfria somrarna i naturen som vi haft de senaste två åren. Vi har faktiskt klarat oss utan myggmedel men nu verkar det som om det är dags att använda de igen. Men vi får väl hoppas att det inte blir så.

*Ler* Jag kunde inte låta bli att smyga med en liten bild av äppelträdet i bakgrunden det har snart blommat klart , redan så tidigt. Det brukar börja blomma först till midsommar i vanliga fall.

Förresten i dag är det Eskil och enligt bondepraktikan kan man nu här i norr börja plantera ut sina blommor utan risk för frost . Men jag tror nog att det är de flesta som redan gjort det så varmt som det varit här och ovanligt tidigt.
Observera varit för nu har vi verkligen kallt och ruggigt ute får hoppas att solen återvänder till torsdag då det är skolavslutning.

VID REGNBÅGENS SLUT...

78747-1646
Bild: Vicke

Att man kan hitta en skatt vid regnbågens slut är nog något som de flesta utav oss hört och när jag googlade på det så hittade jag många anda roliga saker om vad som förknippas med regnbågen.

"I grekisk mytologi förknippas regnbågen med Iris. I många religioner har regnbågen tolkats som en bro mellan två olika världar. t.ex. Bifrost i fornnordisk mytologi, indiansk mytologi räknar den som en stege till andra världar. I andra (bla på Java) symboliserar den en himmelsk orm med två huvuden där den ena suger upp vattnet från det ena havet och spottar ut det i det andra. Kinesisk lära talar om himladraken som förenar himmel och jord, eller som ett tecken för föreningen mellan yin och yang. I Europeisk folktro finns ofta en skatt där regnbågen slutar."
 
Källa: susning.nu

PLANTERAT OCH KLART:)

78747-1640
Bild: Vicke

I dag har det jobbats som bara den ute i trädgården med gräsklippning och plantering. En härlig dag för det har det också varit trots att det kanske inte var riktigt lika varmt som i går. Det är väl typiskt, men jag ska inte klaga för nog har det varit varmt så man har kunnat strutta omkring i bikiniöverdel ett bra tag  i alla fall. *ler* Sen var nog det bästa utav allt mina nya skor och handskar de har knappt lämnat mig på hela tiden;)

Vet inte om det var mina nya fina trädgårdsattiraljer som gjorde allt arbete extra roligt den här dagen. Det gick till och med som en dans att rensa ogräs. Eller var det kanske en kombination utav de och nya fina fiberclay krukor som vi även inhandlat i höstas på sueprrea. Samt lite nya sorters växter, vet att det är väldigt mycket gröna nyanser och lite färger men jag tycker det är så snyggt till de gråa ruffa krukorna. Köpte en del utav de i stora staden i går här har vi tyärr inte så stort urval på sommarblommor mer än de traditionella. Jag är kanske inte så traditionell utav mig alla gånger utan tycker det är kul med lite nytt.

Det blev detta faktiskt verkligen något nytt jämfört med vad vi haft tidigare och den växt som jag tycker ska bli mest spännande utav alla att följa är Diamond Frost.  Håller tummarna för att jag ska få den lika snygg som den är på den bilden. Men oddsen är kanske inte så goda för jag är verkligen inte duktig på det här med blommor.  Förresten så var denna mycket billigare hemma i byn hos vår lokala handelsträdgård än på stora blomaffären i stan. 30 kr i byn och 59 kr i stan så än en gång har jag fått erfara att det ofta är mycket billigare att handla hemma;)

*Fniss* Att jag inte är duktig på blommor det ser nog alla sanna trädgårdsexpterter på mina bilder för är det minsann inte en Rhodedendron som finns i en utav krukorna. Är hon galen tänker ni och svar ja jag vet det är en buske. Men vi kan väl se det som ett sorts experiment och jag får väl ursäkta mig med att jag vet inget om blommor och trädgård mer än om jag gillar växtens utsende. Det var det jag föll för när det gäller denna och att Coop Forum dessutom hade de för endast 50 kr gjorde att jag vågade ta en vild chanshning. Vi får väl se hur det går, fortsättning följer...

En riktig toppendag har vi alltså haft i dag med härligt väder och vi har verkligen varit ute hela långa dagen. Helt otroligt egentligen det är inte sommarlov än och vi sitter ute på altanen och äter. Härligt:D

UTRUSTAD FÖR PLANTERING

78747-1639
Bild: Vicke

Dagen har inte tillbringats i en solstol trots det fina vädret utan i bilen och  i Luleås shoppingcenter. Egentligen åkte vi dit för att maken hade ett jobbärende men det är ju bra att passa på och förena nytta med nöje.

Skönt att bara strosa på stan i bland och få vidga sina vyer litegrann när man bor i  en liten by. Hade absolut inget jag var tvungen att shoppa och det är väl då det är som roligast att gå på stan.  Mysigt att bara sätta sig på en uteservering och äta sånt har vi tyvärr inte så gott om uteserveringar alltså. Dessutom skulle det inte finnas lika mycket att titta på om vi hade det förutom vackra vyer och frisk luft. Men det får jag massor utav dagligen hemma så det är så kul att sitta och titta på liv och rörelsen som råder i en stad;)

Besök hos syster med familj för en fika ute på deras altan i det fina vädret hann vi också med kul:D

Shopping blev det inte mycket utav och det var inte heller meningen. Men när jag såg dessa "gummitofflor" och handskar  föll jag pladask. På Coop Forum av alla ställen var det. Men ni vet när alla affärer stänger så förbaskat tidigt och vi lantisar inte ännu hunnit tillfredsställa vårt behov att besöka affärer är det nästan den enda stället som har öppet;)

Glad att vi tittade in där för då kan jag vara riktigt fin när det är dags att plantera lite blommor ute och tänk vad roligt det blir att rensa ogräs med så fina skor och handskar:D

HJÄRTLIGT TREVLIG HELG!

78747-1638
Bild: Vicke

Ville egentligen bara önska er alla en hjärtligt trevlig helg!

En bra symbol för den önskningen är det fina hjärtat som fick följa med mig hem från vår Ica butik i dag med alla matvaror. Dyrt var det också hela 9:90 ;)

Det ska nog få flytta ut i någon kruka utomhus när jag planterat blommorna , förhoppningsvis kanske i helgen.

KRAM PÅ ER !

VACKER GRÖNSKA

78747-1637
Bild: Vicke

Det är faktiskt något man verkligen lägger märke till den här årstiden, grönskan och hur vacker den är. Att solens strålar sen tittar fram gör det inte sämre...

Vi har varit i skogen i dag för att gräva upp lite ormbunkar *ler* att säga att jag grävde är väl inte helt sant. Men jag visade i alla fall vart maken skulle gräva och sen  kröp  jag nog mest omkring med kameran för att försöka fånga allt det vackra som fanns omkring oss. Är så glad över mina "nya ögon" som jag fått sen jag börjat fota mer ,det gör att jag upptäcker så oerhört mycket mer som jag aldrig tidigare tänkt på. Tänk vad mycket vackert man missat.

Vi behövde inte vara ensamma i skogen det säger jag då bara de där **** myggen har vaknat och det rejält. Det var massor massor utav de och naturligtvis älskar de mig och mitt blod. Så fotostunden blev inte alltför långvarig det var bättre att fly än illa fäkta.

78747-1636
Bild: Vicke

SAGA PRYDER NU VÅR ALTAN

78747-1635
Bild: Privat

Vilken härlig dag det har varit i dag ledigt så här mitt i veckan. En riktig bonusdag då man har hunnit med lite av sysslorna utomhus.  Det finns en hel del som man vill göra den här tiden på året ute i trädgården , *ler* tro nu inte att jag har fin trädgård eller gröna fingrar så . Men man kan ju göra ett försök i alla fall så nu har vi fått planterat några buskar, äppelträd och potatisen har hamnat i jorden.

Vi har till och med hunnit med en liten shoppingtur i vårt grannland Finland som naturligtvis inte firade i dag och hade alla butiker öppet. Perfekt för på K-rauta hittade vi äntligen dynor till våra trädgårdsmöbler som inhandlades på  Jysks rea i höstas. Hade ju sett ut och tänkt köpa dynor på Ikea men så klart var det slut när vi väl kommit till skott och skulle handla...

Så jag trodde nog att vi som var så duktiga och förberrede genom att shoppa möblerna när det var halva priset i stället nu skulle bli utan dynor. Men turligt nog blev det inte så och nu vågar jag även lägga in lite bilder och låta er se resultatet. Ni måt tro att det är stor skillnad mot våra tidigare plastmöbler som hängt med i 15 år.

En annan kul sak med möblerna är att de har samma namn som en av mina bloggvänner, Saga så varje gång jag ser möblerna tänker jag på henne;)

Hoppas ni andra också haft en bra nationaldag!

LYCKA

Tisdagstemat är lycka och vad är lycka för mig , egentligen är det ett ganska lätt val som heltklart är mina barn och min make med andra ord min familj. Finns inget i världen som kan ersätta de varken pengar eller saker...

78747-1632
Bild: Vicke

Det är väl också det man önskar mest av allt för sina barn lycka!

Att de ska få vara lyckliga ...
Få vara friska
Få vara den de är och accepteras för det
Få göra det de drömmer om

Ja listan kan göras lång men det är inte konstigt för den största lyckan och gåvan jag fått här i livet är mina två killar.

Jag älskar de över allt annat på joden och det är för mig LYCKA!

LJUSA NÄTTER

Sara undrar om vi har mörkt eller ljust den här tiden på året och jag tyckte det bästa var att inte bara kommentera utan även leverera bildbevis på hur det är hos mig!

Sagt och gjort jag har precis sprungit ut med kameran på vår altan för att få en bild, *fniss* det är verkligen tur att man inte bor i  ett tätbebyggt område;)

Så här ser ni hur ljust och härligt vi har det vid den här tiden på dygnet i alla fall den här årstiden. Det är så härligt med ljuset och precis som Sara skriver så är det inte lätt att komma i säng ...

78747-1631
Bild: Vicke

SOMMAREN HAR KOMMIT !

78747-1630
Bild: Vicke

*Ler* Ja den här bilden kanske inte passar så himla bra till min överskrift på detta inlägg. Men eftersom vår helg kretsat mest kring Tonåringens konfirmation är  naturligtvis kyrkliga bilder de enda bilderna som finns i kameran;)

Helt otroligt i alla fall juni har precis börjat och sommaren har anlänt och det rejält.  Solen har verkligen värmt oss med sina strålar. Har till och med lyckats bränna mig på axlarna när jag var ute och försökte bekämpa lite ogräs i går. Men det är absolut inget ovanligt jag gör det varenda sommar och flera gånger om. *fniss* Båder rensar ogräs och bränner mig.

Nej det är nog lika bra att avsluta det här inlägget innan det spårar ur totalt är alldeles för trött för att skriva något vettigt. Det har verkligen tagit på mina krafter både alla förberedelser för buffén, konfirmation och värmen så jag tror nog det är bäst att krypa ner under täcket i stället. Förresten det får bli på täcket för vi har fruktansvärt varmt inne (men jag klagar inte absolut inte) tänk klockan är över tio och vi har 18 grader varmt och det är bara 3 juni. Det bådar gott för sommaren om det här fortsätter, tänk om vi får en likadan sommar som förra året.

Hoppas ni andra haft en lika bra helg som mig , jag kikar in hos er i morgon kväll!

HA EN TREVLIG HELG

78747-1628
Bild: Vicke

Vårkragen (tror jag den heter är helt värdelös på det här med blommor och namn) lyser så gul och fin ute i trädgården. Hoppas att även solen kommer att göra det under helgen lysa gul och fin...

Med den förhoppningen önskar jag er alla en riktigt riktigt trevlig helg!
RSS 2.0