GLAS

Haha det är väl inte så glasklart att ni möts av ett inlägg när ni kommer på besök hos mig;) Skämt åsido det har varit lite dåligt med inlägg här , börjar bli orolig att jag inte kommer i håg hur man gör längre. Men det är väl som att cykla har man en gång lärt sig det så glömmer man aldrig.

Som sagt var så har jag planer på att bli lite mer aktiv här nu och att återgå till tolkning av Tisdagstema känns som en bra början. Dagens tema är glas, och jag hittade i mina gömmor en bild som visar flera olika varianter...

Bilden är tagen i Kattilakoski , ett riktigt "smultronställe" i kommunen.

Det här med glas är verkligen en hel vetenskap, trodde jag visste mycket om glas ända tills jag började jobba på ett Glasmästeri och insåg att jag hade noll koll. Jisses det finns hur många sorter och varianter som helst...
Kul förresten för det innebär att det finns hur många varianter som helst på tolkningen av temat Glas.

See you :D

VARDAG

Back to buissnes again, det är med andra ord slut på vila, ledighet, avkoppling och semester. Vardagen har så smått börjat återvända till mitt liv, men jag måste erkänna att det faktiskt känns rätt så skönt. 

 Det finns bara två saker som jag tycker det varit lite för lite av under mina lediga veckor nämligen Sol och Loppis. Var ju något jag tänkt njuta mycket av denna sommar, men det blir inte alltid som man tänkt sig;)

Har varit så oerhört Loppissugen den här veckan och i kväll tog jag mig en liten tur för att kolla in det lokala utbudet. Kul kul, kanske inte riktigt var en tur fylld av fynd och så.
Höll nästan på att komma hem tomhänt innan jag stötte på en asiett som jag minsann hade för mig jag skymtat på Tradera, det var väl inte bara därför den fick följa med mig hem utan såklart också för att jag gillade den. Pruta behövde jag inte heller göra, för en ynka femma blev den min.

Så det blev ju i alla fall ett loppisfynd under semestern, eller nåja efter semestern då men förresten det var ju faktiskt fynd nummer två. Har ju gjort ett under semestern...

När vi var på semester i huvudstaden var jag lite skeptisk till makens förslag att gå på Loppis på Hötorget. Har på hösten besökt det tidigare och det har varit både dåligt/litet utbud och dyra prylar där. Nåja jag var inte så svår att övertala;)

Är glad för det för nu var det faktiskt gott om försäljare fanns mycket fint att titta på, inte köpa för de är väldigt medvetna om priserna där. Med andra ord inte lätt att göra ett fynd, men faktiskt så vandrade jag därifrån med en hel uppsättning bestick precis såna som jag velat ha till stugan. Måset också erkänna att  18 st för 85 riksdaler  det kändes faktiskt som ett riktigt fynd för att vara på Hötorget:D

TYSTNAD

Sorry har varit lite tyst här på senaste tiden, vet inte riktigt vad jag ska "skylla" på om det är det att jag har semester. Har verkligen gått ner i varv den här sommaren och glömmer nästan bort både tid och rum, så det kanske inte är konstigt att bloggen blivit bortglömd;)

I alla fall vad händer här hos Vicke då under semestern då förutom att hon är mycket i stugan och kopplar av. Ja under förra veckan byttes utsikten från stugan ut mot denna:

Inte fy skam den heller och verkligen stor kontrast till den från stugfönstret, vi var en snabbvisit till vår vackra huvudstad och kollade in utbudet där. En liten minisemester blev det tillsammans med familjen, härligt trots att det var en väldigt spontan semester blev den väldigt bra och vi hade tur med vädret - not ! Men med hotellet hade vi i alla fall vädligt tur med, fördelen med att boka sent det mesta är slut som typ extrasängar och då kan man ha tur som vi hade och få ett extra rum for free i stället. Ni kan ju gissa om våra Tonåringar tyckte det var jobbigt;)


Annars då händer det faktiskt en hel del här hemma många stora projekt på G, kanske inte så spännande och omvälvande förändringar men ack så nödvändiga och härliga. Saker som varit hängande över oss i flera år, främst en gräslig fasad pga felval vid färginköp och sen en rutten bro / balkong säger bara snart är de ett minne blott.

Visserligen har vi "fuskat" och tagit hjälp, men vi har kämpat många somrar med att få bukt på våra fasader och det skulle vara det enda vi skulle pyssla med sommartid de närmsta åren om vi skulle göra det själv. Nej så vi har helt enkelt lejt bort det och det är banne mig det bästa vi gjort på evigheter.

Lovar att ni ska få se lite bilder sen när allt är klart, om och när jag lyckas lämna denna härliga semesterfeeling jag just nu innehar;)

Nu ska jag gå och sussa så jag orkar fortsätta grundmåla mera brädor till bron och balkongen. Ni ska ju inte tro att vi bara ligger i solstolen och tittar på när det målas, vi har ju flera byggnader att ta hand om stugan har målats ett varv till och så har vi ju stora garaget ...

Ja värsta ranschen ni förstår;)

Något som jag verkligen började förstå i dag, var att tänk nästa sommar kommer vi bara kunna ligga i solstolen och njuta av en fin fasad, fin bro, fin balkong och fin fin altan. Härligt men tills dess ska jag fortsätta njuta av även denna sommar som varit "annorlunda" men bra den med på sitt sätt.

Natti natti

RSS 2.0