MY DRESSINGROOM

Vårt senaste projekt som påbörjades och avslutades förra helgen är nu klart , ja förutom två små detaljer då. Ska kompletteras med en matta på golvet och ny taklampa men annars är det både invigt och i bruk. Blev så nöjd:)

Skämtsamt kan man kanske säga att detta är effekten av att barnen börjar lämna boet och vi helt plötsligt efter tjugo år fick en garderob över. Det ena ledde till det andra och idén om att förvandla vår trista klädkammare till ett dressingroom började gro.

Förra helgen blev då idén till verklighet och här kommer resultatet...
Det roliga med det här projektet är att det verkligen är återvinning på hög nivå. Idén har fått mogna några månader och det har bara varit bra för som sagt var det ena leder till det andra. Har ett par gånger under året lagt ut vår bokhylla som vi tröttnat på till försäljning på Blocket, men inget napp. Så den har fått stå kvar på sin plats i vardagsrummet i väntan på bättre tider eller som sagt var en ny ägare. Så plötsligt en dag när jag suttit och letat efter nya hyllor till mitt dressingroom så fick jag en idé som en blixt från klar himmel. Hmm kanske det skulle gå att återanvända bokhyllan i stället för att köpa nytt , borde funka med att det kan få bo kläder i den i stället för böcker...

Det funkade hur bra som helst, måtten stämde perfekt bokhyllan rymdes i det lilla utrymmet som varit klädkammare och skulle förvandlas till dressingroom. Var bara att skruva bort de små benen på hyllorna och skruva fast sektionerna i väggen så blev det en perfekt förvaring för kläder.

Vitrinskåpet fyller också sin funktion eller rättare sagt har blivit en plats för installation, i stället för glas får det husera fina skor, väskor och smycken.

Som jag sa så är detta projekt ett återvinnings eller återanvändningsprojekt på hög nivå, även den utflyttade sonens sängbord som blivit över fick flytta in i mitt dressingroom. 

Vår kostnad för projektet har hittills varit 198 kr för två rullar tapet, tror nog inte att slutnotan blir alltför dyr trots att matta och lampa återstår att investera innan det är helt klart.

Kan bara sammanfatta det hela med *Me like*

A CORNER OF MY DRESSINGROOM

ÄLSKAR LOPPIS


Bild: Vicke

Skrev något om fortsättning följer när jag bloggade om vår badrumsrenovering och då var det alltså dags för det nu. Det oväntade en detalj som blir så bra och ännu ett Loppisfynd...

Det vita brickbordet som jag fyndade på Kommunens Återvinning för hela fyrtio riksdaler och varför var det så oväntat då. Ja precis som med julgransfoten var det här ett loppisfynd som inhandlades med hjärta alltså jag hade ingen aning om vad jag behövde det till och vart det skulle stå. Länge fick det stå i vårt garage på väntelistan , *ler* tur vi har stort garage och förråd;)

Sen när det var dags en helg här i höstas för det sista piffet i vårt badrum kom jag bara på det. Självklart det var ju precis därför jag köpte brickbordet, det var ju i vårt badrum det hörde hemma:)

PYSSEL


Bild: Vicke

Helgens projekt är nästan klart fattas två små detaljer , måste säga att jag är supernöjd det är verkligen återvinning på hög nivå;)
Mer kan jag inte säga just nu men jag lovar det kommer bilder är lite för mörkt för att fota i kväll.

Kreativiteten flödar här just nu och det gäller att smida medan järnet är varmt, tänkte visa er mina två senaste loppisfynd som fått flytta i hop...

Först ska jag berätta om den söta lilla lilla julgransfoten som jag inte kunde motstå på ett loppisbord så för endast tjugo riksdaler blev den min. Inte visste jag vad jag behövde den till eller skulle göra utav den men jag gjorde som jag brukar vid såna tillfällen struntar i det och följer mitt hjärta.

Ett par veckor senare får jag en idé, springer in på vår lokala Blomsteraffär och förser mig med några kvistar trollhassel och inspirerad av Lina är installationen klar. Hokus pokus så har jag fått användning för min julgransfot, jag visste väl det :)

Då över till loppisfynd nummer två eller rättare sagt två och tre, för dessa två änglar råkade jag stöta på en lunch. Där i Kaffilas lilla loppishylla står det två übersöta änglar från Island och bara väntar på att få föja med mig hem * kärlek vid första ögonkastet*.

Väl hemma med mitt fynd går jag runt och funderar på vart de ska få bo, prövar ett par ställen sen kommer jag på det. För nog passar de väl helt perfekt till min lilla julinstallation. Kan det vara ödet säg...

FRÅN IDÈ TILL VERKLIGHET :)

PROJEKT

Även om det har varit tyst här på bloggen en lång tid så finns det inte egentligen så många projekt att berätta om. Antar att det också är effekten av ett händelserikt år , har väl inte funnits
varken tid lust eller energi till att dra i gång några projekt.

De få projekt på hemmafronten vi genomfört har inte varit många men man kan säga att de varit lååååånga vilket är väldigt ovanligt för oss. När vi väl sätter igång brukar det gå undan och vi brukar veta vad vi vill göra och hur vi vill ha det. *Ler* nåja kan väl vara nyttigt och lärorikt att det inte alltid är som det brukar.

Det projekt jag tänker på är renoveringen av vårt badrum på övervåningen, vi hade som börjat tröttna på lila golv och vit/blå/lila fågelmönstrade väggar. Har faktiskt inte några före bilder men  ni förstår kanske vad jag menar. För tjugo år sen (huuva tjugoo år sen låter som om vi vore supergamla men det är vi såklart inte utan vi var kanske ovanligt unga när vi byggde vårt eget hus) var det superduper inne med pastellfärger . Såklart följde vi den trenden slaviskt, dessutom olika pastellfärger i varje rum ju fler desto bättre ;) 

Vi valde att göra ett lite "enklare" badrumsprojekt och det blev nya golv- och väggmattor. Tack och lov finns det lite nytt utbud på den fronten,  men då är det betoning på lite. Det känns som om just detta vore ett sortiment som skulle behöva uppdateras ännu mer till tjugohundratalet många färger och mönster känns som om de lever kvar i det förgångna.


Bild: Vicke

Vi var som sagt var less på pastellfärger och valde en vit väggmatta och ett svart golv. Golvet är av den varianten som har små upphöjda cirklar, hoppas ni förstår vad jag menar . Maken ville ha in något som bröt av de vita väggarna i duschen kom med en massa goda ideér som hans Fru vänligt men bestämt avslog. Av den anledningen att hon inte ville ha in tre olika "delar", men skam den som ger sig tillsist kom han på en så genial lösning som inte ens en bestämd Fru kunde säga nej till utan var tvungen att säga men det kan ju funka. Gäller ju att försöka kontrollera sitt jubel över en så bra idé som man inte själv kom på;) Alltså att låta golvmattan klättra upp efter väggarna i duschen.

Sagt och gjort så fick det bli och mattläggaren och rörmockaren blev klar med sin del innan studenten som vi önskat. Sen fortsatte vi med resten och det gick väldigt bra till en början, det är nu det konstiga börjar. Vi fastnade nämligen i en liten liten detalj vilket inte är likt oss. Badrumslampa som passade till både den nya spegeln, inredningen och den gamla eldragningen. Shit det var inte en lätt uppgift, det tog faktiskt flera månader innan vi lyckades...

Sökte med ljus och lykta på en massa ställen köpte hem ett par lampor som fick återlämnas. *Fniss* man brukar väl säga att det finns närmare än man tror. Efter många månaders letande och funderande kom jag på att vi har en lokal elaffär som faktiskt säljer lampor och vad fanns väl där en passande lampa. Vi kunde äntligen leva lyckliga i alla våra dar med vårt badrum:)

Fortsättning följer det finns en liten detalj till i badrummet som jag måste berätta mer om det där oväntade som bara blir så bra...

STORT STEG;)

Vicke har nog börjat bli riktig modig eller kanske jag skulle citera favoriten Ernst " I bland önskar man ju att det var någon som stoppade mig"...

Bild: Vicke

Vad har jag gjort som är så "hemskt" då och hör i hop med bilden ovan, man skulle väl kunna säga att jag tagit ett jätte stort steg med mina foton. Kastat mig ut i det okända och vågat använda mina bilder utanför bloggens trygga värld. Nämligen en digital fotoutställning med tema jul & advent på vårt eminenta bibliotek.

Tror nästan jag kan utnämna vår bibbla till Sveriges bästa, de har massor med ideér och påhitt som förgyller vardagen för både stora och små i kommunen. De tänker verkligen outside the box och är med på både vanliga och ovanliga arenor och servicen där är helt suverän. Aktiviteterna avlöser varandra ...

Kan nog till och med säga att det är tack vare de jag nog fått lite bättre fart på min kreativitet igen så nog måste det väl vara Sveriges Bästa Bibliotek;)

RSS 2.0