FYRA FAVORITER

Jösses vad tiden går det är redan flera veckor sen jag tänkte mig att anta Saras utmaning att berätta om sina guldkorn för stunden. *Ler* det var si så där 18 dagar sen...

Nåja bättre sent än aldrig kommer här mina 4 favoriter som förgyller hemmet just nu, inga djur och människor fick ingå.


Bild: Vicke

1. 
En skål fylld av minnen pryder vårt köksbord, stenar och snäckor plockade på en solvarm strand i Turkiet. Där vi tillbringade en underbar vecka i somras, de får oss inte bara att minnas utan också att längta tillbaks.

2.
Vet inte om det var tillåtet med något som står utomhus i denna utmaning men det här är nog egentligen min absoluta nummer ett på vad som förgyller hemmet just nu, Funkisfriggeboden. Önskar bara att det inte var så förbannat kallt ute för annars skulle den inte bara förgylla mitt hem utan vara just precis det MITT HEM.

3.
Njuter av ljus i alla tänkbara former , det är nog det absolut bästa med hösten och mörkret att få tända ljus uppkurad i soffan under en filt.

4.
Smyckesskrinet med det vackra snidade mönstret,känns för mig som Pandoras ask varje gång jag öppnar det. Trots att innehållet egentligen inte är så spännande, det är ju bara mina smycken som bor där men en gång i tiden har skrinet tillhört en mycket elegant parant dam.

En dam som har haft (säkert ännu har) en stor plats i mångas hjärta, min kära färgstarka Faster och det var inte bara hon som var elegant utan alla dessa spännande smycken som en gång i tiden bodde i skrinet.  Exotiska smycken från jordens alla hörn innehöll det, kan än i dag minnas hur spännande det var som liten flicka att få öppna hennes skrin och  ännu bättre garderob. Där var det minsann inte se men inte röra som gällde utan  och vi fick gärna prova både hennes festblåsor, högklackade skor och smycken hur mycket och ofta vi ville.  Minns än i dag känslan av hennes boa runt axlarna och de svarta lackstövlarna på mina små fötter.

Så det här är verkligen ett speciellt skrin för mig på många sätt och jag blir alldeles varm i hjärtat varje gång jag ser det. Minns min kära gamla Faster och jag undrar om inte hon kikar ner på mig och skrinet med ett stort leende på sina knalliga läppstiftsröda läppar.

TEXTURER / MÖNSTER


Fler bidrag på veckans tisdagstema hittar du här...

AVSLUTNING

Nillas Temavecka med komplementfärger...

Bild: Vicke

 

Så Tack Nilla för ännu en rolig temavecka!

Passar också på att önska er en trevlig helg!

GUL - LILA

Temaveckan fortsätter och dagens komplementfärger är gul - lila...


Bild: Vicke

Var tvungen att gräva i mitt fotoarkiv för att kunna fixa dagens bidrag för här är nämligen det mesta vitt i dag. Vi har nämligen fått flera cm snö, dags att börja leta fram vinterkläder kanske.

Jag valde i stället dessa två från sommarens Turkiet resa, där behövdes verkligen inte några vinterkläder. *Längtar tillbaks*

TEMA GÅNGER TVÅ

 

Nillas temaveckor är något jag gärna brukar hänga med på, men det har varit lite mycket senaste dagarna och  lite tid för fotograferande skulle man kunna säga. Blev så glad när jag i dag upptäckte att hon har paus på tisdag för Tisdagstemat , perfekt då har även jag en chansh att vara med.

För med den här bilden kan jag kombinera temaveckan komplementfärgerna röd-grön som var måndagens tema med tisdagstemat gott.

Så jag då var jag på banan jag med, alltid så kul med dessa Temaveckor så tack Nilla!

FYRA V

 

Av någon konstig anledning verkar jag springa på det ena fyndet efter det andra just nu, dessa två skönhter hittade jag i veckan.

Besökte Återvinningen för att lämna in en kartong med saker och passade naturligtvis samtidigt på att se mig om. Har rensat i röran flitigt senaste veckorna först genom att hyra bord på Loppis i Finland, där jag blev av med hela 99 prylar inte illa. Det jag inte fick sålt skänkte jag till Röda Korset och sen då som sagt var sista lådan till Återvinningen.

Så nog hade jag gjort plats för en och annan ny pinal, ni vet en sak in och en sak ut...

*Haha* men jag lovar att jag inte ska följa den regeln för det blir inte så lätt att fixa har ju precis gjort mig av med 99 föremål;)

Brådis hade jag när jag sprang in där på lunchen men tänkte att jag i alla fall skulle kika runt som hastigast och inte bara det jag hann både det och hitta dessa. Bra jobbat om jag får säga det själv och priset det är inte så mycket att orda om, hela tolv kronor fick jag ge.

Tror att de kommer att passa bra i Funkis Friggeboden de med.

Till sist ett litet förtydligande av min rubrik Fyra V

Vicke
Vas
Virr
Varr

RSS 2.0