MITT FLAX

Här kommer fortsättningen som utlovats i går, jag nämnde ju att jag i lördags hade lite flax på Ikea...

Som ni vet så har ju sommaren anlänt med stormsteg även till oss här uppe i norr och det är dags att plocka fram sina sina trädgårdspinaler och fundera på om det är några kompletteringar som behöver göras. Jag kom fram till att en av sakerna på vår att införskaffa lista var 1 st bänk till altanen vid utebastun.

Så naturligtvis började min hjärna genast gå på högvarv för att hitta en passande sån, inte för stor-rätt form-rätt färg och naturligtvis ska det även vara en snygg en. Det var  Saras inlägg om hennes otur med  vid Ikeabesöket i Sundsvall i kombination med makens idé om målning av bastun som fick mig att inse att det var ju precis den som skulle vara helt perfekt till oss också.

Surfade glad i hågen in på Ikeas hemsida för att kolla lagersaldot men besvikelsen blev stor och omedelbar, trädgårdsmöbeln hade gått upp i rök existerade inte ens på sidan längre. Jag bannade mig själv i massor ,hur kunde jag vara så korkad som inte fattat det långt tidigare. Någon av alla de gånger jag passerat trädgårdsavdelningen på Ikea och bara tänkt nåja jag hinner det är för tidigt än.

Suck och stön,  i Lördags bestämde vi oss i alla fall för att ta en liten omväg via Haparanda och Ikea för att se om det ändå kunde vara så att det fanns kvar i butiken trots att den inte fanns på nätet. Men mycke riktigt precis som jag misstänkte så skulle vi bli utan Trädgårdsmöbeln med stort T, så liten moloken sa jag till maken att det bara var att ge upp och åka hem.

Men nej det tyckte han minsann inte utan att vi först skulle ta oss en titt på fyndhörnan för att se om det inte fanns en där. Jag idiotförklarade honom, hur tror han att vi ska hitta en där när det verkar som om de är slut i hela landet varför skulle vi ha sån tur. Mycket motvilligt och muttrande släpade jag fötterna efter mig för att följa honom till fyndhörnan och när vi närmar oss hör jag honom glatt säga , men där står ju en . Jag såg minsann ingen och var nog beredd att säga honom sanningens ord om hur han kunde retas så med mig jag som så gärna ville ha en Väderö Soffa i svart. 

Vilken tur att jag besinnade mig och tog några steg ytterligare...


Bild: Vicke

För där stod den ju och bara väntade på precis oss :D

Visserligen lite smått kantstött men det gör absolut inget det är lätt att fixa med lite färg och vi har ju fått 40 procent rabatt för det lilla besväret. För det bästa av allt är ju ändå att vi lyckades få tag på ett alldeles eget exemplar, har inte hört hur det gått för Sara men vi får hoppas hon hade lika tur som oss!

Innan jag avslutar detta inlägg måste jag bara få säga att mitt mammahjärta nästan håller på att bubbla över av glädje och stolthet efter kvällens reportage i Aktuellt om vår äldste son.  *Ler* så jag väljer absolut att posta detta inlägg under kategorin Favoriter i hemmet det finns ju flera orsaker till att det passar så bra där.

RSS 2.0