FIGUR

Om det är något vi har gott om här uppe i Norr så är det snö och på jag tänkte det kunde passa bra att mitt tisdagstemabidrag fick gå i snöns teckan. Så här kommer mitt svar på vad jag kan fota för figur...


Bild: Vicke

Nej det är inte något avtryck på en elefant om ni nu trodde det utan låt mig få presentera snö-FIGUREN Vicke för er . Gillar inte att vara på bild i normala fall med såna här bilder är det helt OK måste jag säga;)

ÖNSKAR ER ALLA...


Bild: Vicke

VACKER VYDen här vackra utsikten hade jag från vindrutan på min bil i går på väg hem från Haparanda, *ler* nu tänker givetvis alla att jag varit på en liten Ikeatripp. Men så var faktiskt inte fallet denna gång utan det var en ren arbetsresa , *fniss* att jag sen hann springa in där en snabbis på lunchen räknas väl inte ;)

I alla fall så när jag körde hem så kom jag att tänka på att det finns en fördel med att det är så himla kallt ute, för kallt har vi verkligen haft de senaste dagarna temperaturen har pendlat mella minus 20-30 grader Kung Bore håller oss i ett järngrepp.  Men får man sitta inomhus eller i en varm bil som jag gjode när jag fick njuta av dessa vackra vintervyer gör väl inte det så mycket. För det är bara att konstatera att naturen visar sig från sin allra bästa vintersida när det är riktigt kallt ute och solens strålar letar sig fram. Kanske bäst att tillägga att jag körde sakta när jag försökte föreviga det vackra med min mobilkamera, man vet ju aldrig om någon från ordningsmakten är här och läser;)

Nu till något helt annat än en gång blev jag  förundrad över hur mycket kul saker bloggen kan leda till , i dag var det ett oväntat telefonsamtal. Min kusin från Huvudstaden som undrade vart jag köpt den fina tavlan jag hade på min blogg , så vi fick oss en trevlig pratstund på köpet. Härlig oväntad överraskning så här mitt i vardagen som gjorde mig glad... :D

Förresten är även tavlan något som jag aldrig hittat utan bloggvärlden, det är duktiga Kitchenbloom Lina som är mästaren bakom den. Kika in hos henne det finns många fler mästerverk , vem vet kanske en som bara väntar på just dig.

HANDGJORD

När jag läste vad det var för tisdagstema denna vecka, handgjord kom jag genast att tänka på en svunnen tid. En tid då till skillnad från i dag kvantitet inte var ett ledord utan snarare kvalitet ...


Bilder:  Vicke - från byns Hembygdsmuseum där det finns massor av handgjorda bruksföremål

KIKAR IN

Sara undrade om jag var sjuk eller nåt när det är så tyst här inne hos mig , men jag kan lugna henne med att det inte är någon större fara med mig det är bara :
Vad passar väl bättre att lägga in för bild till detta inlägg än den på Linas fina illustration som nu pryder ett kök hos mig:D

Kram på er alla

MJUK

I know det är onsdag i dag , men jag var så trött i går så jag orkade inte med något tisdagstema inlägg. Även om jag själv visserligen passat perfekt in på temat mjuk, för det var precis så jag kände mig efter att har roat mig med att klättra i och ur skyltfönstret i vännernas affär.Det var dags att piffa upp lite efter att julskyltningen avlägsnats .Jag är nog dåligt tränad kanske, eller kanske och kanske  klart det är så om man lyckas få träningsvärk och känna sig mjuk av det;)

Men i all fall är jag nästan tvungen att göra ett litet inlägg i dag ändå för jag kan inte gå lägga mig i vetskapen om att det första mina läsare möts av när det kommer på besök är *pekar neråt och skäms*...

Så här är min tolkning av mjuk och det passar på sätt och vis rätt så bra in i dag för det är precis den mjuka varan som dalar ner utomhus just nu.

DEN SJÄTTE BILDEN

Hade fått en utmaning av Sara i dag och klart jag inte kan motstå den, alltid kul med utmaningar :D

* Gå in i mappen Mina bilder.
* Gå till den sjätte mappen och välj sedan den sjätte bilden i den aktuella mappen.
* Släng upp bilden på bloggen och skriv något om den.
* Utmana sex andra personer och länka till dem, samt tala om att de är utmanade.

*Asgarvar* jag tyckte nog att utmaningen var kul ända tills jag letade fram bilden enligt instruktionerna, men herregud kunde det inte varit en anna bild. Nåja inte så mycket mer att göra än att gilla läget för fuska tänker jag minsann inte göra.  Sara  stackars dig,  jag tror nog minsann du kommer att ångra att du valde att utmana mig;)

Ni ska veta hur svårt det är att lägga in bilden på bloggen, usch och fy är nog bäst att jag tar och varnar alla känsliga läsare. Här kommer alltså den sjätte bilden från den sjätte mappen...*Haha* ja här kan ni alltså se en bild på en vattenskadad toalett, *fniss* som inte ens är fotograferad av mig utan av vår granne. De hade nämligen oturen att drabbas av vattenskada och lånade min kamera för att dokumentera till sitt Försäkringsbolag.

Sammanfattningsvis vad säger den sjätte bilden om mig då som i alla fall uppenbarligen har kvar den i min dator, trots att det inte är min bild eller att jag har något behov av den. Absolut att jag är extremt dålig på att rensa och sortera i mina bilder på hårddisken . *skattar igen* förhoppningsvis fick jag sån läxa av att både behöva lägga ut en sån här bild på min blogg och dessutom erkänna allt detta så jag kommer att bli bättre på det framöver.

Nu är det alltså min tur att utmana sex andra personer , men jag tror faktiskt att jag avstår att nämna någon speciell utan utmanar alla som redan inte hunnit bli utmanade att vara med. Trist jag vet men jag tror nog det är rätt så många som fått denna utmaning , men om inte  så häng gärna med och skriv en kommentar i detta inlägg så vi kan få se din sjätte bild i din sjätte mapp.

BÄTTRE SENT ÄN ALDRIG...

*Ler* ja om det tog mig två år att få upp postpinnen så är det i alla fall på betydligt kortare tid som jag äntligen lyckats få i hop ett inlägg om vårt kök. Det har bara tagit mig en sisådär nästan ett år...

Lina stackarn som för så länge sen skrev en kommentar om att hon längtade efter att få se mina bilder av köket before and after hoppas hon inte tröttnat;)


Kanske bäst att förtydliga att vi inte bytt kök utan att vi valde att göra en light renovering och ersätta vissa delar av det gamla köket. Som vi köpte och satte in när vi byggde vårt hus för 17 år sen  (huuva har det redan gått så många år), ett vitlaserat ek kök från Marbodal. Men för att piffa till  det lite så har vi:

* Bytt det grå kaklet till lite större vita
* Bytt ut bänkskivorna i gråspräcklig laminat till ek
* Bytt ut köksfläkt, diskho och häll
* Skåpet ovanför fläkten ersattes av en kåpa
* Sen bytte vi även ut laminatgolvet som även det var grått som köksinredningen till ett golv i ekparkett
* Sist men inte minst så åkte de gröna tapeterna med den "ärtiga" kaffekoppsbåden ut och ersattes med en vit neutralKöket är ett rum vi vistas mycket i och jag måste säga att det är så mycket trevligare att vara där nu när även inredningen är mer "uppdaterad" . Att jag inte varit så förtjust den gamla stilen kunde jag lugnt konstatera när jag skulle försöka hitta några före bilder därifrån , har länge och väl suttit och letat igenom datorn efter någon vilket inte var lätt. Visserligen har jag extremt mycket bilder på min hårddisk men de från vårt gröna kök var inte många...

Så det är väl ett säkert tecken på att det inte var mitt favoritrum inredningsmässigt men det är det absolut nu och jag tycker det känns så mycket varmare än tidigare när vi blandat upp det så grå köket med lite andra färger (haha läs vitt) och ek. Många av besökarnas reaktion har också varit att det känns större än efter renoveringen.

Vad skönt det känns att jag äntligen lyckats få till det här inlägget, nu gäller det även att få till de sista små detaljerna som fattas i köket. Vilket bara är lite tavolor och piff men jag jobbar på det och som jag tidigare sa så vill jag hellre att det tar lite tid att hitta det bara det blir "rätt".

Ett säkert ålderstecken kanske men det är väl egentligen kanske bra också antar jag...

Inte att man blir gammal alltså utan att man blir klokare med åren;)
RSS 2.0