ANSIKTEN

Fredag och avslutning av svart-vita temaveckan med ansikten...


Bild: Vicke

Dålig fantasi att använda en bild från samma ställe (Borgholms Slott) även i går men jag tyckte den passade så bra , verkligen ett stenansikte;)

Tack Nilla för att du är så duktig på att fixa temaveckor det är alltid lika roligt:D

_______________________________________________________________________________________
Tillsist önskar jag er alla en riktigt trevlig helg!

SNART ÄR DET REDAN ...



Bild: Cosas

Tänkte bara tipsa er att om ni letar efter julen så finns den hos Cosas :D

MÄNNISKOR


Bild: Vicke

Mera bilder i svart-vitt och i dag är det människor som är temat , har väl kanske fuskat lite denna vecka med mina bilder. De flesta (läs alla utom en) är gamla bilder som jag redigerat om till svartvita, men det är ju så himla kul med temaveckor vill ju så gärna vara med så det får bli på det här viset.

Människor ...

Kunde inte varit ett mer passande tema i dag faktiskt, satt preics och funderade på det i dag när jag var på besök hos en anhörig på ett äldreboende.Alla dessa  människor som jag ni i snart ett års tid sett och på sätt och vis lärt känna, hur saker och ting förändrats. Eller det är väl egentligen jag som förändrats kanske lärt mig något nytt här i livet.

Den första tiden upplevde jag både miljön och människorna skrämmande , var nog lite rädd för gamlingarna. Kanske låter konstigt för en del av er, men det var precis så det var som en rädd liten flicka kände jag mig när jag satt där i matsalen mitt i bland de alla "farliga" typer.

I dag när jag sitter där så känns det helt naturligt och de farliga typerna har förvandlats i mina ögon, blir  till och varm i hjärtat av att se gamlingarna nu.De är så charmiga och söta, var och en med sina egna små personligheter och egenheter:  charmanta farbrorn som går runt med sin rullator och småflörtar med alla kvinnor unga som gamla, tanten med hårbandet som undrar om det finns någonstans hon kan sova i natt,  hon som ena stunden klagar på maten och sen i den andra går runt för att ömt säga godnatt till alla hennes kompisar på boendet.

Men jag vet också att det är lättare för mig att tycka att de andra gamlingar på boendet är charmiga och le åt  det de gör,  än det är för deras anhöriga att göra det. Jag har ju "lärt känna" de som de är nu och inte som de varit...

PRYLAR

Prylar har vi nog de flesta gott om hemma både stora och små kanske till och med för många;)


Bild: Vicke

Någonstans att förvara alla prylar är ett måste och det här är min alldeles egna lilla pryllåda, avsedd bara för mina prylar. Inte vilka prylar som helst utan speceilla små prylar som betyder mycket för mig, små minnessaker. Det är inte bara innehållet som är speciellt utan det är även den vackra lådan som jag fått av en kär vän i present, blir lika glad varje gång jag ser på den:)

VATTEN OCH TID

Dag två på Nillas temavecka och för mig blir det även siffran två på antalet bilder...

NR 1

Bild: Vicke

Den här fotade jag i dag med tanke på temat vatten ,något  som är så viktigt för oss alla här på jorden både människor, djur och växter.  Men tyvärr är det inte alla som har det lika bra som oss här i västvärlden som bara kan slå på kranen och få vatten hur mycket vi vill både kallt och varmt.  En sann lyx egentligen ...

NR 2

När jag sen satte mig vid datorn nu i kväll för att redigera bilden till svart-vitt så snubblade jag över en annan bild som passar in i dubbel bemärkelse. Både på svart-vitt temaveckan vatten och tisdagstemat tid.Det är i och för sig kanske lite fusk att använda den eftersom bilden inte är helt min egen utan det är Tonåringen som fotat . Men den fanns i alla fall lagrad i min dator så då borde det väl vara OK;)


Bild: Vicke


Fruset VATTEN som varit en svit på Jukkasjärvi Icehotel för ett par år som kallades 22:05 med temat TID.

En lite rolig parentes är att den var designad av en kille från en grannby som ligger vid Polcirkeln , en by som jag förövrigt varit mycket i eftersom min mamma är född och uppvuxen där;)

MED PÅ TEMAVECKAN

Givetvis hänger jag med på ännu ny och spännande Temavecka hos Nilla som denna gång ska vara bilder i svart-vitt med olika teman:

måndag - natur, tisdag - vatten, onsdag - prylar,
torsdag - människor, fredag - ansikten


Bild: Vicke

Mitt bidrag på temat natur är en bild tagen för någon vecka sen som jag sen gjort om i ett fotoprogram till svart - vitt. Önskar jag också hade lika bra framförhållning som Nilla och tänkt på att fota de olika bidragen under helgen då man är hemma och det är dagsljus. Hade varit kul att testa kameran lite med att fota direkt i svart-vitt...

*Ler* sen måste jag säga att det passar perfekt med en temavecka så man tar sig i kragen litegrann och uppdaterar bloggen. Har varit lite dåligt med inspirationen på senaste tiden och kanske lite dåligt med tid också inte klokt vad det är fullt upp med möten och andra aktiviteter just nu. 

Men man får vara glad åt att man har något att pyssla med det blir ju inte långtråkigt i alla fall;)


PRIVAT

Är temat denna tisdag och om det är någonstans man vill vara just PRIVAT så är det väl här...


Bild: Vicke

HÖSTNYTT SOM FÖLL MIG I SMAKEN


Bild: Vicke


Fortsätter även i dag att spinna vidare på temat Favoriter i hemmet ...

Det är burkarna från Ikeas nya serie Celeber  som var en av höstens nyhter som jag verkligen blev nyfiken på att få se i verkligheten.  Kan lugnt konstatera att jag inte blev besviken utan tvärtemot de var ännu finare än de såg ut att vara på bild och nu kan jag dessutom lägga till att de också är funktionella.

Så bra att jag till och med kompletterat med en burk  till , vi får väl se om de får ytterligare kompisar ur serien. De kändes som så rätt till vårt lightrenoverade kök som fortfarande inte har fått det sista piffet på plats. Men jag lovar när de sista detaljerna gjort det så ska ni få se lite före och efter bilder.

*Ler* vet inte om jag börjat tappa stinget så här länge brukar det inte ta för mig innan allt är klart, man kanske börjar bli gammal;)

HÄRLIGT MED LJUS


Bild: Vicke

Hösten är nog kanske inte precis min favorit årstid , men det finns i alla fall något jag verkligen gillar med hösten. Det är alltid lika mysigt att plocka fram alla ljus och ljusstakar efter den härligt  ljusa sommaren vi har här uppe i norr.

Nordic Light är nog min absoluta favorit på den fronten så det är verkligen ett passande bidrag i kategorin favoriter i hemmet. Det är en kategori som nog varit lite eftersatt senaste tiden måste komma i håg att lägga in något där också emellanåt.

*Ler* något som också varit lite eftersatt hemma hos mig är skötseln av blommor, krukorna i köksfönstret gapar återigen tomma.  En hel vecka lyckades jag hålla liv i de senaste inköpta krukväxterna dit, lika bra att inse att det är lönlöst att försöka sig på något annat än suckulenter för min del.

Appropå blommor så kan ni skymta veckans fredagsblomma, kronärtskocka (hoppas jag kom i håg rätt namn nu). *Fniss* även om jag  uppenbarligen inte har så gröna fingrar så vet jag i alla fall  att det inte är en blomma utan en grönsak men jag tycker de är ganska läckra som dekoration.  Vilket jag till och med var tvungen att erkänna för den rara kassörskan på Ica i fredags som undrade hur de smakade. *Ler* hrrmmm sa jag ingen aning köper bara den för att jag tycker den är snygg att ha på ett fat.

I bland kanske folk undrar om jag är riktigt klok eller?;)

Hoppas ni haft en bra helg!

HA EN FORTSATT...


Mobilkamerabild: Lånad av H

Som ni ser har jag fått konkurrens eller assistans i familjen när det gäller att fota och hålla på med bilder på nätet. *Ler* kul men det är så förbaskat svårt numera att få tillgång till datorn, för min är nämligen favoritplatsen för i den finns det gott om bilder  som man kan låna.

Skyndar mig att göra ett snabbt inlägg  för att önska er en fortsatt trevlig helg innan datorn okuperas igen...;)




DE BIDDE ...


Bild: Vicke

LINGONBAKELSER

Tusen tack för det receptet Vardagslycka Liza, supersmarrigt! *Ler* synd bara att vi endast fick smaka några futtiga kantbitar av den , resten går oavkortat till morgondagens brödbasar. Visserligen är det till ett gott syfte , insamling av pengar till skolresa men jag kan lova att det inte var lätt att hålla sig från att mumsa i sig hela  härligheten själv;)

Vilken tur då att vi har massor av lingon kvar i frysen så  vi kan få oss lite större smakbitar av den en annan gång. Till och med jag som normalt inte är så förtjust i lingon blev överförtjust i den, sånt härligt möte mellan sött och syrligt.

Tänkte att även ni andra skulle få möjlighet att uppleva det mötet så här kommer receptet.

LIZAS LINGONBAKELSER

 3 äggulor och 2 dl socker vispas
 blanda i 50 g smält margarin
1 msk vaniljsocker
 4 dl vetemjöl,
2 tsk bakpulver
 2 msk kokande vatten 
1,5 dl mjölk

Grädda i långpanna, 200 gr ca 12 min.
Ta ut kakan och bred på: 3 äggvitor och 3 dl socker (hårt vispade) 1 tsk vaniljsocker och 3 dl röda bär (ex lingon, vinbär), grädda ytterligare någon minut tills marängen fått fin färg. Skär när den har stelnat!
Enkelt och gott! Blir så fin blandning av smaker med marängen kontra lingonen!

Tack Liza och tack även alla andra för era tips är övertygad om att jag kommer att testa även de!

EFTERLYSNING...


Bild: Vicke

Har tidigare berättat om lingon och syltkokning men vi har också en hel del lingon kvar i frysen och jag tänkte det kunde vara kul att baka något och använda de. Men jag har faktiskt inte ett endaste ynka litet recept på något sånt bakverk...

Så om det finns någon vänlig själ därute som har något bra recept att dela med sig utav så tar jag tacksamt emot det antingen genom en kommentar eller via mail (vickesblogg snabela hotmail punkt com).

STÄNGD

Vad kul för i dag blir det äntligen av att visa för er något jag länge tänkt och velat göra. I kväll när jag var och hjälpte våra vänner med lite höstskyltning i deras sportaffär så kom jag på att just det faktiskt passar in på dagens tisdagstema stängd.

Affären har väldigt många nästan för många och väldigt stora skyltfönster , att skylta i alla de är inte en lätt uppgift. Men de har hittat en mycket bra lösning på det problemet utan att behöva stänga igen något fönster...


Bild: Vicke

De har med kedja hängt upp skivor som sen tapetserats med en tapet som jag tror många av  er känner igen, Cole & Son Woods.

Supersnyggt vill jag lova!

HAR INTE GLÖMT BORT ER...

Det är bara lite mycket just nu och kanske lite lite inspiration för tillfället.  Men jag lovar att återkomma snart och tänkte i alla fall ta och lägga in lite bilder från förra helgens besök på Rosendahls Trädgård. Som verkligen bjöd på härlig höstmiljö både inne och ute...

   
(Klickbara mobilkamerabilder)

Sänder samtidigt än en gång en tacksam tanke till bloggvärlden för utan Linas inlägg om deras besök där vet jag inte om vi hittat detta smultronställe. Ett ställe dit jag gärna vill återvända fler gånger :)

Ha en fortsatt trevlig helg!

KRAM PÅ ER

VILD


Bild: Privat (mobilkameran)

Alltså det här med att fota med mobilkameran är inte alls min grej, man kan lugnt säga att vi är långt i från bästa kompisar vi två.  Dess bättre var vi två som fotade, helt perfekt för då kan man låna lite bättre bilder från makens telefon.Tycker det är supersvårt att fota med en liten liten telefon för att inte tala om hur länge jag fått sitta här och kämpa för att få bilderna från mobilen till datorn. Inte långt i från att jag med mitt tålamod (läs brist på tålamod) gav upp, tur att det finns andra i huset som är mer haj än mig på det;)

I alla fall så kommer här mitt tisdagstema bidrag, *ler* vet att det är onsdag i dag men för mig som varit på resande fot och ledig från jobbet i måndags känns det precis som tisdag i dag. Så därför tycker jag att det är helt OK att i dag på "min tisdag " lägga ut mitt bidrag till veckans tema som är vild.
RSS 2.0