TÄNKTE BARA ...

78747-1894
Bild: Vicke

MINNE

Här kommer ett litet bidrag till tisdagstema trots att det är torsdag i dag och passande nog är temat minne. Även om jag har dåligt minne så missade jag inte att kolla efter temat i tisdags men där fanns inget nytt och i går kom jag inte i håg att kolla om det fanns något nytt. Men bättre sent än aldrig...

Minne kan man tolka på många olika sätt och jag kom förstås genast att tänka på det här med minne. Alltså att komma i håg saker eller bristen på att komma i håg kanske man får kalla det nu för tiden. Mitt minne är inte vad det borde vara och ger mig också många skratt och förstås även extra vändor och spring för att man glömmer saker. Skulle nog kunna skriva ett inlägg som är lika lång som en roman om detta ämne , hur jag glömmer att barn ska åka med mig hem efter jobbet, glömmer att ta med mig betalkortet till affären m.m.

Jag lovar att även ni skulle få skratta många gånger , men det är nog ändå bäst att avstå från det. Har precis i förra inlägget berättat om hur jag fjuttade eld på tulpanbuketten ni skulle ju tro att jag är helt tossig. För det andra så besöker jag byns ålderdomshem ofta och jag är rädd för att om allt detta kommer ut så lär de nog inte släppa ut mig därifrån vid nästa besök;)

Men det finns eller man kanske kan säga fanns massor av andra sorts minnen för mig många år tillbaka, jag har nämligen varit en samlare av stora mått en gång . Mitt rum och framförallt mina skrivbordslådor var belamrade av minnen av olika slag, saker som jag köpt, hittat eller fått på något ställe som bar på ett minne. Det var nog allt från gamla biobiljetter, stenar till godispapper. Mina lådor var helig och förbjuden mark och absolut något min mamma inte fick städa eller rensa.

En klar favorit var minnessaker från olika platser man besökt , ni vet olika sorters souvernier muggar, knivar, nyckelringar och naturligtvis skulle det stå ortens namn på de. Oj oj vad mycket jag hann samla på mig under de åren en liten ekorre har jag minsann varit. Men nu finns det inte mycket kvar av mina pryttlar utan jag har lärt mig att spara minnen i hjärtat i stället för i saker.

*Ler* tänk vad härligt det är att man kan ändra sig så totalt , nu kan man nog kalla mig allt utom ekorre jag är en baddare på att rensa. Att göra mig av med saker som jag inte behöver saker som bara tar plats och energi, och även souvernirshoppandet har jag lagt av med. 

Ja även om jag bytte inrikting blev det ett långt inlägg det här om minne och hur jag kom att tänka på allt det här egentligen, jo jag fick faktiskt ett reseminne i dag av min extrammma som varit på resa. Men jag lovar er hon har långt mycket bättre smak än jag hade under min souvernirstorhetstid .

78747-1893
Bild: Vicke

Så vacker tvål har jag aldrig skådat och inte heller tvålfodral, den fick genast en plats både i mitt hem och framförallt i mitt hjärta. 

DAGS FÖR VARDAG IGEN

78747-1892
Bild: Vicke

Efter flera långa lata härliga påskdagar är det dags för både Henrietta och mig att återvända till verkligheten. Jag ska börja jobba och Henrietta ska flytta från vårt kökbord och changeljusstaken till förrådet och göra de andra påsksakerna sällskap. De stackars påssakerna som inte alls fick komma in från förrådet och upp ur lådan det här året. *Fniss* tänk vad det kommer att skrämma Henrietta när hon får höra det om de , stackarn kommer väl att vara livrädd vad som väntar henne nästa påsk ...

Men jag lovar att hon minsann ska få sitta på vårt köksbord även nästa år och övervaka mina ljus. Med mig i närheten är det nog bäst så. Tänker på i torsdagskväll när jag satt i köket hade tänt de nya fina påskljusen och läste nyaste numret av Family Living. Tyckte det började lukta lite bränt och gick för att kolla maten som var i ugnen, funderade om det började brännas där. Men nej inte det inte, så jag återvände till köksbordet och min tidning.

Jag kunde fortfarande känna lukten av bränt, men nåja eftersom maten var OK så tänkte jag inte mer på det utan dukade bordet och fick sällskap av resten av familjen att äta lite gott. Då ser maken hur det ryker från tulpanbuketten. *Fniss* han löste problemet med vad det var som luktade, lilla jag hade tänt ljusen som stod rakt under buketten och ooops de var visst lite för nära varandra. Inte konstigt att det luktade där jag satt och läste det var rakt under näsan på mig det pyrde;)

Men nåja det gick ju bra och jag kan intyga att tulpanerna absolut inte tog någon större skada , tvärtemot verkar de bara mått bra utav det. Superfina ännu, men lova mig att pröva inte det därhemma . Det kan gå illa, man ska inte leka med elden!

GUL LÖRDAG

Redan dags för avslutning på den så roliga färgveckan och  i dag på Påskafton är färgen gul.  Hade det inte varit så här i påsktider så hade nog gult annars varit en färg som precis som rosa varit rätt så svår för mig att hitta.

Trots att allt är upp och ner för tillfället på hela nedre våningen kunde jag inte låta bli att göra lite påskfint i alla fall. Så nog finns det en och annan liten sak som så härligt lyser upp mitt i allt stök i alla fall, lite gula tulpaner och lite påskris som man numera kan fixa på så enkelt sätt;)

78747-1891
Bild: Vicke

*Ler* bor på landet gör man och har massor av påskris bara runt knuten som man kan hämta in, ändå går jag och köper  mig en knippe från ICA. Ganska skönt och bekvämt var det faktisk den var till och med färdig med fjädrar och allt bara att sätta ner i en vas som för vår del blir en utan vatten eftersom vi har pollenallergi.

Tack Nilla för ännu en rolig temavecka !

Önksar er alla en fortsatt bra påsk!

SVART FREDAG

En betydligt lättare färg så här i dag Lååååångfredag , svart är också nämligen en färg vi använt i vår renovering.  Två fondväggar har den färgen och  så har vi  även en del svarta detaljer i vårt allrum som vi piffat upp lite. Som ni aldrig fick se innan min paus men jag lovar det kommer...

Ni kan få se en lite tjuvkik på en av de svarta detaljerna därifrån i alla fall.

78747-1890
Bild. Vicke

Skrivbordssetet virr från Åhléns som äntligen pryder våra nya skrivbord i arbetshörnan:)

Ha en bra Långfredag !

ROSA TORSDAG

Precis som Sara förstod jag att torsdagens färg rosa skulle vara den svåraste att hitta ett bra motiv till. Det finns nog nästan inte något av den färgen hemma hos oss och det kanske inte är så konstigt egentligen. Jag har nog förbrukat den färgen för en hel livstid redan så där för 20 år sen, då det nog nästan inte fanns en endaste pinal i vårt kök som inte var den färgen;)

Men i alla fall så löste sig mitt dilemma på precis på samma sätt som för Sara , nämligen med ett paket på posten.

78747-1889
Bild :Vicke

*Ler* det bästa av allt med den här historien är nog i alla fall hon att som tror att vi inte tänker på rosa när vi tänker på henne var den som gav mig något att fota till just den färgen. Så nog sjutton kommer jag minsann alltid att tänka på rosa när jag tänker på Påskharen från Umeå;)

GRÖN ONSDAG

Det är så kul med färgveckan och extra kul den här gången eftersom färgerna anknyter till den renovering som vi snart är på mållinjen med.

Köket och hallen är de rummen som fräschas upp och som jag skrev i går så är färgen vit flitigt använd, *ler* synd att vi bytt ut de gröna tapeterna i köket mot vita. De hade passat så bra in på dagens tema GRÖN , men vad gör väl det när accentfärgen som jag tänkte ha i köket är samma som den som var på gamla tapterna.

78747-1888
Bild: Vicke

Så i dag när jag började röja undan det värsta i köket så var jag bara tvungen att prova lite av de härligt vårgröna detaljerna som ska få flytta in där snart snart:D

Men än får jag ge mig till tåls ytterligare några dagar innan det är dags för det sista piffet och det är som ni förstår inte så lätt...

Tillägg:
Att vänta alltså;)

ELEKTRISK - TISDAGSTEMA

Givetvis måste jag hinna med ett litet bidrag till veckans tisdagstema också, som i dag är Elektrisk.

78747-1887
Bild: Vicke

*Ler* när jag satt och kollade på mina bilder av glödlampan som jag fotat så kom jag att tänka på denna låt .

Hör den i mitt huvud hela tiden och så börjar jag också tänka på en av mina gamla favoritfilmer Top Gun där den var med. Tänk vad mycket tisdagstemat kan föra med sig, en liten tur på minnenas allé´;)

VIT TISDAG

Dagens färg i Nillas temavecka är vit och en mer passande färg just nu för min del kan man nog inte hitta...

78747-1885
Bild: Vicke

Eftersom det är en flitigt använd färg i renoveringen som pågår hos oss och jag säger bara no more no more no more furugult i vår hall som äntligen är VIT. Den fullkomligt badar i ljus, rena ljusterapin faktiskt och jag blir lika glad varje gång jag kliver in genom ytterdörren och kanske också lite förvånad .  Nästan så jag tror jag gått fel för inte kan väl den här härligt ljusa snygga hallen vara vår??

Jag säger bara länge leve färgen VIT :D

BLÅ MÅNDAG

Det är alltid lika roligt med Nillas temaveckor så givetvis är jag med även denna gång. Dags för en ny färgvecka och i dag måndag är det alltså färgen blå som gäller.

Min första tanke var oj vad svårt jag har inte så mycket blått, eller ?

Tills jag kom att tänka på det stora blå vi har ovanför oss varenda eviga dag, som skiftar i både nyans och utseende väldigt ofta. 


78747-1884
Bild: Vicke

Som naturligtvis just i dag var mera grå än blå, men vad gör väl det när man kan fuska lite genom att ta en bild som är tagen för ett par veckor sen då himlen verkligen var klarblå.

TITTUT...

78747-1882
Bild: Vicke (På vårt nya fönster i hallens innerdörrar som faktiskt heter just Tittut)

Jag är tillbaka ute i bloggvärlden igen efter min paus och under den tiden har det hänt massor här hemma. Vi har haft och har besök av både influensa och hantverkare så nog kommer det att finnas saker att blogga om för mig framöver.  *Ler* och som ni säkert kan lista ut så är det inte influensan jag menar;)

I alla fall så är det härligt att vara tillbaks hos er mina vänner ni ska veta att jag saknat er och jag har hälsat på hos er under pausen trots att jag inte lämnat några spår efter mig.

Lovar vara tillbaks redan i morgon igen med ett nytt inlägg , för givetvis tänker jag vara med på Nillas spännande temavecka. Den vill jag för allt i världen inte missa , det är alltid lika roligt med temaveckor :D
RSS 2.0