JAG TAR ...

78747-1880
Bild: Vicke

LÄNGTAN - TISDAGSTEMA

Ja det var kanske ett passande strul i går kväll med Blogg.se när jag sent omsider (kl23.30) skulle göra mitt inlägg till tisdagstemat.  För LÄNGTAN att de skulle sluta kasta ut mig och inte fungera var mycket stor och efter en timmes kämpande kan jag säga att då hade min LÄNGTAN förbytts till ilska. Jag som varit så glad över att jag hade kommit på en tolkning och skulle hinna vara med.

Så ni får väl låtsas att detta inlägg är skrivet sent sent på tisdag kväll;)

Alltså vad jag skulle svara på frågan i går kväll (natt) om vad jag längtar efter ? *Ler* ja svaret var faktiskt väldigt givet för min del efter en lång dag och vid så sen timme...

78747-1878
Bild: Vicke

Var det såklart min kudde och sköna säng:)

EN LAPTOPMOTSTÅNDARES BEKÄNNELSER...

78747-1877
Bild: Inreda.com


Jag som är en ivirig försvarare och förespråkare för en stationär rejäl ordentligt dator i stället för en sån där liten bärbara variant.  Vet att det nog är en vanesak och väldigt individuellt vad man väljer , *ler* men till och med jag har börjat mjukna lite.

Kan man göra annat när man ser dessa underbara Laptop väskorna från Reisentehl som finns att klicka hem hos Inreda

Eller kan en som inte äger någon Laptop kanske ha två väskor avsedda för det ändamålet för jag har faktisk redan en eftersom  lilla väskomanen i mig kunde inte låta bli en på det stora varuhuset. Ja jag vet att jag kanske inte kan få ner min stationära älsklingsdator i den men åtminstone tangentbordet.

*Hrmmm*  undrar om det inte vore bra med två i alla fall kanske man kan få ner skärmen i den andra;)

FENG SHUI :D

78747-1876
Bild: Vicke

Snart dags att runda av den här helgen och snart börjar en ny vecka igen, det är inte klokt så snabbt dagarna bara rusar i väg.

Det har likaså helgen gjort , gått så snabbt - för snabbt och jag som hade hoppats hinna få ta några bilder på nya arbetshörnan för att  visa er. Men jag var nog lite tidsoptimist kanske, trodde jag skulle hinna fixa klart det sista eftersom vi för en gång skull inte haft några inplanerade aktiviteter (hockey eller annat)  denna helg. 

Så min tanke var alltså att flytta över det sista fråna gamla arbetshörnan till den nya och hinna piffa och fixa för att kunna fota. Men jag kunde nog inte i mina vildaste fantasier förstå att det skulle ta sån himla tid att rensa och sortera, *ler* börjar nästan misstänka att det är någon granne som burit över även sitt skräp till oss;)

Har alltså mesta delen av denna helg sorterat, slängt och återigen sorterat och slängt...

Men det är verkligen en underbart skön känsla det där med att sortera och slänga saker som inte behövs och som både stjäl en massa plats och energi:D

Så det är med en massa ny härlig energi jag ser fram emot måndag morgon som närmar sig med stormsteg;)

HJÄRTANS RARA

78747-1874
Bild : Vicke

Ett brev betyder så mycket...

Är något vi fick erfara i dag , Alla Hjärtans dag för bland alla andra trista brev (räkningar räkningar och åter räkningar) fanns det ett spännande kuvert. Som innehöll det vackraste kort jag någonsin skådat och inte bara det utan även sockriga söta goda små röda hjärtan.

Tack snälla rara gulliga busungar för den fina Alla Hjäratans Dag hälsningen som förgyllde vår dag!

Skickar er alla i storstan en bamsekram från oss häruppe i norr och såklart vill jag också göra detsamma till alla andra både släkt, vänner och läsare så här på Alla Hjärtans Dag.

KRAM PÅ ER ALLA!

OKÄND - TISDAGSTEMA

Denna veckans tisdagstema måste jag nog ta och utnämna till det svåraste temat sen jag börjat. Okänd, hur sjutton ska jag tolka det ?

Har verkligen stått helt still , ska man kanske ta och steppa fram till någon helt okänd på gatan och fråga om man får ta ett foto. *Ler* helt omöjligt förresten när man bor i en liten by som mig där alla känner alla, antalet okänd är inte många så det lär inte vara stor chansh att lyckas;)

Får väl ta och fuska lite så i stället och bläddra igenom mina gamla bilder på hårddisken för att se om det finns något där jag kan använda som min tolkning av okänd.

*Blädder blädder klick klick* ...

Men nog är det väl sjutton också så många bilder men inte någon eller något okänd i sikte , bäst att kolla en sväng till då. 

Förresten där fanns det faktiskt en bild från sommaren-06 som jag faktiskt kan använda, skönt då lyckas jag hänga med även denna tisdag.

78747-1873
Bild: Vicke

En rostig gammal cykel upphittad på en sandbank mitt i Torneälv som har :

Ägare - Okänd
Märke - Okänd
Färg - Okänd
Typ - Okänd
Ursprung - Okänd (Sverige eller Finland är alternativen eftersom Sanbanken ligger mitt emellan de två längderna.)

Ja frågorna och funderingarna kring detta fynd är många men svaret på de lär förbli okänd.

ARBETE PÅGÅR...

78747-1872
Bild: Vicke

Arbete pågår, *ler* säger hon som sitter bekvämt tillbakalutad och surfar runt på nätet. Tur att man har en händig karl som kan ta hand om alla platta paket som jag släpar hem. För om det skulle vara upp till mig och se till att de blev monterade skulle det sluta precis som på den sista bilden i Ikeas lilla anvisning;)

Så jag håller mig till att göra den del av arbetet jag är bra på, ni vet nästan som Inredarna på TV, ideérna, inköpen och piffet. Att vara inköpsansvarig till våra projekt är ingen lätt uppgift alla gånger. Men gör man det tillsammans med ett så roligt sällskap som jag hade i dag går det både snabbt och lätt att utföra. *Fniss* jag fick till och med plusspoäng när jag kom hem för att det gick så snabbt, familjen hade inte väntat hem mig på många många timmar än. Så E nästa gång vi åker behöver vi inte ha så bråttom och "bara" stanna drygt tre timmar på varuhuset;)

Härligt nu börjar arbetshörnan ta sin form och det är dags att börja organisera, rensa och sortera och sen till det roligaste av allt, det sista piffet! :D

Hoppas ni haft en bra helg!

SNABB LEVERANS

78747-1870
Bild: Vicke

En av nackdelarna med att fota digitalt är att det tyvärr väldigt sällan eller nästan aldrig blir att man skickar in och beställer några "riktiga" foton.  Jag var ganska flitig på det där i början av min digitalkameratid men det var i början det, nu är det verkligen motsatsen. Bilderna samlas och samlas i datorns hårddisk , stackarna  de bara ligger där utan varken rensning av dåliga bilder eller sortering.

Hoppas att jag en dag får lite tid över för att ta tag i det och framförallt kommer till skott och ser till att det finns någon slags säkerhetskopierng på bilderna. Det vore en katastrof om datorn rasade...

De gånger jag har beställt bilder på nätet har jag provat olika leverantörer , men jag har tack vare Sara hittat min absoluta favorit nämligen Proprint . Blir alltid lika förvåndad och överraskad över deras snabba leveranser och goda kvalitet. Det tar kring två dagar från att jag skickat in beställningen innan de landar i min brevlåda och det kallar jag service.

Bilderna ska användas i vårt allrums projekt, de tidigare fotona på familjeväggen ska bytas ut mot mera enhetliga bilder i svart vitt . Som matchar färgsättningen och fondväggen mycket bättre än de i färg som hängt där länge och väl nu.

Det är inte bara fotobutiken jag hittat till tack vare Sara (den rackarn som får bilderna bara på en halv dag hon;) utan hon har även fått mig att inse hur supersnyggt det är med bara svart-vita bilder .

Så jag kan bara inte låta bli att härmas litegrann, hon är verkligen en stor källa till inspiration den tjejen!

PERSONLIGT VITRINSKÅP

78747-1869
Bild: Vicke

Helena bloggade i går om sitt nyinköpta vitrinskåp och hennes tankar om att förändra det invändigt på något sätt.  Flera av förslagen hon fick var att hon skulle tapetsera det och jag kom då att tänka på min vännina som gjort det med sitt Linnarp skåp.

Så även om ni tidigare har varit på besök i E:s kök  tar vi en liten tur dit igen för att kika lite närmare på hur det ser ut. Alltid lite lättare att förstå hur det blir om man får se det på bild. E har valt att tapetsera med samma tapet som är på fondväggen ovanför köksinredningen. Passar bra eftersom  skåpet står i det rummet, hon som är pysslig tyckte det var enkelt och säger att två våder räckte precis.  Önskar att jag också var lite pyssligare i bland, tänk om man bara kunde smacka dit lite tapeter här och där;)

Jag som sett skåpet på nära håll och i verkligheten kan intyga att det är skitsnyggt , med andra ord en mycket bra idé. Bara att välja tapet efter eget tycke och smak för att på ett ganska enkelt sätt få ett lite personligare vitrinskåp.

FETTISDAG

78747-1868
Bild: Privat

Det är inte bara tisdag och tisdagstema i dag utan även en speciell tisdag Fettisdag och då är det väl obligatoriskt att äta en semla. Eller kanske två som jag då;)

Men bor man så här nära gränsen till ett annat land som då i mitt fall är Finland måste man även provsmaka deras semlor. Det var faktiskt premiär för mig trots att jag bott här hela mitt liv så det var spännande.

Här har ni mitt testreultat:

Bullen var lite mer lik kanelbulle än vår fastlagsbulle och sen var madelmassan ersatt med hallonsylt, visst var det väl gott det med. Men jag måste nog säga att den Svenska semlan avgick med seger, trots att jag inte är en vän av mandelmassa.

Konstigt egentligen men det är kanske det att man förväntar sig en viss smak på en semla och med något nytt så blir det mest konstigt...

Hoppas ni andra också mumsat semlor i dag:D

Förresten så har vi människor nog inte bara olika sorters semlor utan även olika sätt att äta de på, som ni ser på bilden mumsar jag i mig locket först.

CIRKEL - TISDAGSTEMA

På tisdag på tisdag på tisdag...

Det innebär ett nytt tisdagstema och jag måste säga att det nog är en av veckans bästa dagar numera. Eftersom det är lika roligt och spännande varje gång att se vad det är för utmaning som väntar. Bra för både hjärnkontoret och kameran att få arbeta lite för att hitta en tolkning som man gillar.

Cirkel är alltså det som gäller denna gång och jag har fotat något jätteroligt (tycker i alla fall jag) som snart ska förgylla vår nya läshörna...

78747-1867
Bild: Vicke

En cirkel som förvandlas till en lång platt avlång sak som limmas upp på väggen och blir till en fondvägg. Förhoppningsvis snart snart *väntar otåligt* , ni vet det där med att vänta är inte min starka sida;)

ÖNSKAR ER ALLA EN ...

78747-1866
Bild: Vicke

När vi dansade ut julen ur vårt hus så fick amaryllisen dispans att stanna kvar. Såg att den hade nya knoppar på gång så jag hade inte hjärta att slänga ut den. Nu i dagarna har den börjat blomma igen med ståtliga vita blommor och inte sjutton gör det något om det egenltigen är en julblomma , den är så vacker!

Helt otroligt dessutom att den har överlevt hemma hos mig en riktig kämpe med andra ord:)

Kram på er
RSS 2.0