PRESENT

78747-297

Mitt första presentinköp på nätet som jag gjorde i måndags fungerade mycket bra, paketet anlände till mottagaren redan dagen efter.
Vad kul att det funkar kommer att använda mig av denna tjänst många fler gånger!

KOKBOK

78747-283
Bild: Arla

Har tidigare bloggat om fotobok nu kan man även göra sin egen kokbok Arlas hemsida . Man samlar alla sina favoritrecept från Arla och får en riktig kokbok tryckt och klar med texter och bilder, man kan även lägga dit egna digitala bilder.
Gör din egen kokbok eller varför inte göra en som present med dina bilder och favoritrecept och ge bort  till födelsedag eller bröllop .

POST

78747-351
Bild: memyselfandi

Det är alltid roligt att få post och ännu roligare vore det att hämta den om man hade så här fin brevlåda. Letterman från Cologne Radius Design, men då kanske det är bäst att posten innehåller mycket avier med pengar för den var inte billig.

DAGENS LAMPA

78747-352
Bild: danskdesign

Vet jag har redan haft en Norm som dagens lampa men även den här är så fin så jag måsta ha med den det är Norm 03 designad av Britt Kornum och lampan har vunnit designpriser. Den levereras omonterad i 39 bitar som ska sättas i hop, något för den pyssliga. Kanske då inget för mig för jag har nog inte tillräckligt med tålamod att sitta och pyssla.

HALL 6

78747-314
Bild: Room

James the doorman från R.o.o.m vore väl en rolig liten detalj att ha i hallen så att dörren stannar där den ska. Gjord i gummi och finns i de här tre färgerna.

HALL FÖRE

78747-329
Bild:Privat

Usch får värsta ångesten här och lägga in bilder på vår furugula hall, men jag har lovat Malin beskrivning av vår garderobsvägg. Ni får komma i håg att det här verkligen är före bilder!
Sidorna är gjorda av limfogsskivor och dörrarna två i frostat glas och en spegel är beställda hos vår lokala glasmästare.
Sen är skåpet inrett med trådbackar, hyllor och stång så alla våra kläder ryms in i skåpet .
Det finns ju mycket fina garderobslösningar på Ikea och en massa fin inredning till dessa.
Men eftersom vi ville ha in så mycket skåp som möjligt passade ingen standardlösning.

Tänk er allt gult vitt och någon häftig fondvägg det är så min vision av vår hall ser ut.

HALL 5

SERIE FRÄN

78747-273
78747-274
78747-272
Bilder: Ikea

Lite billigare alternativ till hallen är serie Frän från Ikea tyckte det var roligt med den röda färgen.
Hatthylla
Skohylla

Krokar



HALL 4

78747-264
Bidl: S&B Nord

Även den här fällsitsen Lobby är en av nyheterna hos S&B Nord och är designad av Mårten Cyrén .
Den finns i valnöt och massiv ek, tycker att valnöt är snyggt och lite variation till all ek som varit inne ett tag nu.
Skulle vara bra i vår hall när man ska sitta och sätta på sig skorna, det finns nämligen inte plats för någon stol eller pall, man får sätta sig på trappen upp till vindan.

HALL 3

SKOFÖRVARING

Skor har i alla fall vi massor av och det är alltid problem med förvaring av de .
I vår tvättstuga har vi ett skoskåp från Ikea och det ryms ganska många par i det , här kommer lite andra skoskåp från Ikea

TRONES

78747-268
INNVIK

78747-269

SANDNES

78747-270
Bilderna kommer från Ikea

HALL 2

78747-284
Bild: S&B Nord

Spegel spegel på väggen där......
Spegeln med det passande namnet Snygging kommer även den från S&B Nord och är designad av Karin Mannerstål som säkert de flesta känner igen.

HALL

Eftersom vi har planer på att göra om i vår hall till hösten så är jag ute och surfar runt efter lite saker och inspiration till hall . Har hittat så mycket fint så i dag tänkte jag köra en liten temadag med tema hall.

Här kommer nummer 1

78747-266
78747-267
Bild: S&B Nord

Hatthylla Enter och Skohylla Enter designade av Mårten Cyrén och är en av nyheterna hos företaget S&B Nord som jag tidigare bloggat om.




DAGENS LAMPA

78747-330
Bild: Rydéns

Lampan Reflex från Rydéns i Gnosjö finns i de här två färgerna och är i dag mitt val till dagens lampa.
Hittade lampan på nätbutiken Me Myself & I har även sett den på några andra nätbutiker.


VICKES FAVORITAFFÄR

78747-321

Har skrivit lite om vad som inte är mina favoritaffärer så det är väl dags att skriva om vilken som är det. Givetvis Ikea och vad jag blir så glad över är att i dag har vi 70 mil dit och vid årsskiftet 7 mil när de inviger i Haparanda. Det blir lite skillnad, men det kanske också blir så att det blir för lättilgängligt och sen en annan sak kan vara att alla kommer att ha Ikea grejor då är det inte lika roligt. Nå det får tiden utvisa nu känns det i alla fall så bra.
Det positiva är också att det följer med massor av andra stora affärskedjor i Ikeas spår och etablerar sig i Haparanda.

Här kan man följa Ikea bygget i Haparanda via en webbkamera.

Husmusen har nyligen bloggat om årets höjdpunkt nya Ikea katalogen som kommer till hösten, vi brukar alltid få den senare än te.x min syrra som bor i Stockholm. Men i år får man väl se det kanske kommer snabbare nu när de vill locka oss till Haparanda. Man kan ju alltid hoppas, det såg spännande ut på de bilder man fick se hos Husmusen.
Väntar med spänning......

BLOCK

78747-287
Bild: LaNinja

Är supertrött men jag kan bara inte gå och lägga mig innan jag gjort något till inlägg i min blogg.
För det går bara inte att avsluta dagens bloggande med ett inlägg om Rusta,  inget illa ment till er som gillar Rusta det är bara inte min favoritaffär.

De här superfina anteckningsblocken från LaNinja skulle vara perfekta att ha i handväskan för anteckningar till bloggen.

FAVORITER I HEMMET 9 DEL 2

78747-315

Bild: Rusta

Jaha då får man förvånas över Rusta igen, Tonåringen är i Luleå på semester och ringer från Rusta och säger att det finns en liknande hängstol som den vi slåss om hemma på halva priset 75 kr.
Så nu har vi två stycken och slipper slåss om en, den ser ganksa snarlik ut det som störde mig lite var att stången som är överst var annan färg.   Men den var ju så billig så passar den inte så är det inte hela världen.

GUNGA

78747-285
Bild: Finnishdesignshop

Den här härliga gungan i laminerad björk designad av  finska Mikko Kärkkäinen  skulle gärna få hänga i ett träd i vår trädgård.

SOMMARVÄSKA 2

78747-293
Bild: Inreda

Vilken härlig sommarväska Inreda hade fått in till nätbutiken, det är nog bäst att väskoman Vicke låter bli att titta allt för mycket på den. Har nog tillräckligt många sommarväskor redan:)

SOMMARDISK 2

78747-289                                                  78747-288
Bild: BOXdeLUX

Roomservice bloggade i går om den danska nätbutiken  BOXdeLUX och deras fantastiska olika korgar fanns massor av fina. Bra nätbutik som även levererar till Sverige. Hittade även i deras butik de här läckra plastbaljorna för sommardiskningen eller något annat roligt kanske till och med skulle gå och ha sommarblommor i.
Visst var de fina och somriga.


VIRKADE LEKSAKER

78747-29078747-29178747-292

Bilder: Inreda


Set med virkad boll och kägla
Virkad randig nalle
Stor virkad bil

Det här var de gulligaste leksaker för mindre barn som jag sett på länge, de är i 100% bommul med mjuk fyllning.  De tillverkas av  Danska Sebra och finns att köpa på Inredas nätbutik.
Vilken rolig och annorlunda present till ett nyfött barn, barndop eller födelsedag. Funderar på att köpa en sån bil till min systers tvillingpojkar som fyller 1 år till hösten, lite roligare än alla plastleksaker och mjuka plysch grejor.

DAGENS LAMPA

78747-295
Bild: Designonline


Ice Ljuskrona designad av Sofie Refer är en mordern ljuskrona med munblåsta glasklot finns i två storlekar och tre färger Ice Blue,  Ice Clear och Ice Black.

78747-294          78747-296
Bild: Designonlie

FISKEKVÄLL

Vi har varit ute och fiskat i kväll, det var jättehärligt vilken avkoppling. Det nappade lite dåligt jag fick en mindre abborre men så klart blev jag så till mig så jag glömde bort att jag hade kameran i fickan.
Men sen kom jag på det och här kommer lite bilder

78747-356

78747-35578747-35478747-35778747-353

SOMMARDISK

78747-300
Bild: Inreda

Perfekt diskbalja till sommarstugan, båten eller husvagnen den är lätt att ta med och stuva undan.
Den har till och med vunnit designpris: Design  Plus 2002 och designad av Ole Jensen för Normann Copenhagen.
Det du hur många har en diskbalja som vunnit designpris, tycker att man blir så glad av att se den så det kanske även gör diskningen lite roligare.



TRÄDGÅRDSMÖBLER

78747-292
Bild: jysk

Brukar vara lite anti mot affärer som Jysk och Rusta men måste säga att jag blev väldigt positvit överraskad över den här möbelgruppen från Jysk som vi köpte till mamma i present.
Den var väldigt robust och fin, priset är ju helt otroligt 1.250 kr för fyra stolar och ett bord.
Kanske inte bara ska sålla bort de affärerna helt hittade blomkrukor på Rusta tidigare och nu det här på Jysk som mina systrar inhandlade. Man kan tydligen hitta även bra saker på dessa affärer.

DAGENS LAMPA

78747-369
Bild: Mio

Bordlampan Dawo i abacca brun med naturfärgad bommulsskärm från Mio Möbler som finns i två olika storlekar blir dagens lampa.


DRAPERI

78747-318

Bild: Inreda

Har flera gånger redan sneglat på ett silkesdraperi på Inredningsbutiken , men vet inte riktigt vart man skulle kunna ha det men fint är det.
Det här Jalusiet i metallic, kakao /guld från Etol som finns på Inreda  i fyra olika nyanser var också jättefint.


PRESENTER

Dags för födelsedag inom familjen igen och presentinköp, den ska skickas så det gäller att göra inköpet i tid och  att tänka på vad man köper eftersom frakten är så dyr. Skickade ett litet paket lego i julas frakten kostade 120 kr, hutlöst.
Kom då på att jag sett någon hemsida där man kan handla paket som skickas direkt till den som fyller år färdiginslaget så jag började leta.

Hittade vad jag sökte så nu har mitt första presentinköp på nätet skett, och paketet skickas direkt till födelsedagsbarnet. Frakten var mycket billigare än när vi skickat själv, ska bli spännande att se hur det fungerar.

Har surfat runt lite efter andra nätbutiker som man kan köpa presenter hos och få de skickade direkt till mottagaren här är en liten lista.


1.  Bluebox.se
Hos Bluebox kan du beställa och skicka presenter och prylar direkt på nätet. De har ett stort utbud som kan skickas presentförpackade direkt till den du vill överraseka. Du hittar bl.a inredningsartiklar, underkläder, smycken, leksaker och böcker.
Har till och med en tjänst där man kan få hjälp att komma i håg vem som ska firas och när bra för den glömske.

2. Inreda.com
Hos Inreda kan du beställa eller skicka presenter direkt på nätet de slår in ditt paket i fint presentpapper, snöre och kort skickar det till mottagaren med en hälsning från dig.

3. Danskdesign.nu
Hos Danskdesign kan du handla till en vän och få varan både presentinslagen och levererad direkt till personen ifråga.

4. Formodesign.com
Hos Formodesign kan man handla och få det inslaget samt hemskickat till sig om man inte gör som jag, la upp min syster som engångskund handlade och betalade. Så nu skickas det inslagna paketet hem till de och min svåger får det på sin födelsedag.

5. Presentkorttorget.se
Hos PresentkortTorget.se kan man enkelt och snabbt skicka presentkort från en lång rad svenska affärskedjor, restauranger och attraktioner – och bifoga en fin hälsning med text och bild.

6. Postkaka.com
Hos Postkaka kan du visa dein omtanke på ett enkelt och roligt sätt genom att ge bort en postkaka i present. Du sänder den lika enkelt som ett brev på posten och dagen efter står kakan hos mottagaren.

7.Nallegram.com
Hos Nallegram kan du beställa  personliga nallar och mjukisdjur för de flesta tillfällen, om du vill kan du få ett personligt budksap broderat på nallen.

8. Global Star Registry
Hos Global Star Registry kan du föreviga ditt eller någon annans namn bland stjärnorna genom att ge bort en alldelses riktig stjärna i present.

9. GoldenMoments.se
Hos GoldenMoments kan du köpa ett presentkort på en flyglektion, spaka en helikopter, stuntman för en dag, SPA upplevelser allt levereras i en exklusiv presentförpackning färdig att ge bort.

10. Euroflorist.se
Hos Euorflorist kan du beställa och skicka blommor över nätet till vem du vill över hela världen.Blommor och blombuketter är oftast den ideala presenten.



78747-297


IKEA STOCKHOLM 5

IKEA STOCKHOLM TIDNINGSSKÅP

78747-331
Bild: Ikea


IKEA STOCKHOLM 1,5 SITS FÅTÖLJ

78747-324
Bild: Ikea

IKEA STOCKHOLM 4

IKEA STOCKHOM STAD KUDDE

78747-329
Bild: Ikea


IKEA STOCKHOLM 3

IKEA STOCKHOLM Elegant Soffa

78747-326
Bild: Ikea

IKEA STOCKHOLM PUFF

78747-327
Bild : Ikea

IKEA STOCKHOLM 2

IKEA STOCKHOLM Avlastningsbord

78747-325
Bild: Ikea

IKEA STOCKHOLM Tv-Bänk

78747-332
Bild: Ikea

IKEA STOCKHOLM

IKEA STOCKHOLM kollektionen består av 82 produkter: sittmöbler, förvaringsmöbler, matplatsmöbler, belysning och dekorationsdetaljer. Allt med mjuka linjer och sköna former, fulla av inspiration. Produkterna är lika vackra tillsammans i koordinerad kombination som i sin enkelhet som individuella solitärer. Med fyra färguttryck passar de alla smaker: det gyllenbruna har ett maskulint uttryck medan det svart-vita känns mer feminint. Beige lyser upp de flesta hem och rött står för energi och ungdomlighet. Bakom kollektionen finns tio kreativa designers varav fem IKEA designers och fem frilansande designers.

Varför ska kvalitet och god design bara erbjudas till vissa? IKEA STOCKHOLM är en prisvärd kvalitetskollektion som erbjuder vardagsglädje för alla. För IKEA handlar kvalitet inte bara om den fysiska kvaliteten, utan om funktionen och hur mycket arbete som ligger i detaljerna.

Möblerna i kollektionen är klassiska, samtidigt som de har ett modernt uttryck. Den höga kvaliteten till trots är priserna låga i den nya kollektionen.

Har tidigare bloggat om fåtöljer ur serien IKEA STOCKHOLM samt ett tyg i dag tänkte jag lägga in ytterligare lite fint från den serien den är verkligen något som tilltalar mig.

Här kommer det första och min absoluta favorit som finns på min att handla på Ikea lista Ikea Stockholm skål

78747-328
Bild: Ikea

DAGENS LAMPA

78747-370
Bild: Lamp Gustaf

Lampan Slim från Lamp Gustaf som finns i de här tre olika färgerna blir dagens lampa så här på måndag morgon.

FAVORITER I HEMMET 9

78747-600
Bild: Privat

Det här är en av hemmets absoluta favoritplatser på sommaren, det gäller och vara snabb om man ska hinna sätta sig i den och få njuta av en inredningstidning.
Även denna favorit är en present från mina systrar, visst har de bra smak.

TRÄDGÅRD

78747-37978747-372Vilken underbar eftermiddag det blev så varmt och härligt här är lite bilder från vad som pågår i vår trädgård just nu

78747-375
78747-374

78747-371

78747-376

78747-377

78747-379

De här små rackarna har flyttat in i vår hägg och ser så äckliga ut , hjälp !!

78747-378

DAGENS LAMPA

78747-380
Bild: Ikea

Dagens lampa är Stöllet från Ikea som är formgiven av
C Halskov/H Dalsgaard.


MIDNATTS SOLEN

78747-38178747-38378747-391
Bilder: Privat

De här bliderna på midnattssolen har jag fotat kl 02.15 när det var dags att krypa till kojs efter en härlig dag.
Flaggan får vaja kvar på stången enligt reglerna är det enda dagen på året den får vara dygnet runt.

MISOMMARAFTON

78747-385

Traditionellt midsommarfirande med  7-kamp som killarna gillade!

Givetvis även ett besök på Tombolan
78747-388

Tonåringen hade tur som vanligt och vann två fina muggar!
78747-258

Sen fortsatte firande  med gäster och massor av god mat sill och lax till förrätt och grillat som serverades med Camillas supergoda färskpotatis till varmrätt . Det hela avslutades med en rabarberpaj vaniljsås och glass.
78747-39078747-389

Kvällen och natten avrundades med kubb och utebastu, härligt.

78747-386




DAGENS LAMPA

78747-222
Bild: Rydéns

Fortsätter med temat midsommar björkmöstrade Golv- och bordslampan Seaseon från AB Rydéns blir mitt val, björkarna är lyckligtvis lite grönare just nu.

GLAD MIDSOMMAR

78747-384
Bild: Privat

GLAD MIDSOMMAR

DAGENS LAMPA

78747-394
Bild: Kraxa

Midsommarafton i dag och då blir givetvis valet av dagens lampa Midsummer Light som är prisbelönt belysning från Men at Work designad av Tord Boontje .
Roligt med denna är att inget exemplar är det andra helt likt eftersom den som monterar den sätter sin personliga prägel på den.

Inreda finns den i fler färger
78747-395

KRYP

Jag har nyss kommit in efter att ha varit och hoppat hopprep med mina killar, de villa köpa ett när vi var och handlade midsommar maten. Oj vad roligt vi har haft med jag är helt slut det är många många år sen jag hoppat sist.

I pauserna såg vi lite olika kryp här är lite bilder

78747-39378747-392

MIDSOMMAR BLING

78747-31978747-320

Bild: Tott & Co

Fint till midsommarklänningen vore de här smyckena halsband med matchande armband från svenska Fancy Fanny.

UTMANING

78747-244
Bild: Privat

Flera bloggare har nyligen fotograferat det första man ser när man vaknar och utmanat varandra.
Tänkte köra en liknande utmaning men den här gången ska man fota vad man ser på jobbet.
Har man inte något jobb får man väl lägga in vad man skulle vela se på jobbet.
Det här är utsikten från mitt jobbfönster.
Du bloggare som antar utmaningen lägg in en länk på kommentarer till vad du ser på jobbet!

REGN

78747-243
Bild: 4her

Ute är det grått trist och regnigt får verkligen hoppas att det inte gör det över midsommar, då man verkligen vill kunna vara ute. För att förgylla en grå och regning tillvaro kanske ett paraply från Marimekko vore bra fanns i massor av färger och mönster.


DAGENS LAMPA

78747-237
Bild: Lampor.nu

Lampan Viborg
finns både som bords- och golvlampa finns i färgerna röd, creme, orange, svart och vit.
Den har en trestegs touchkontroll som innebär att man reglerar ljusstyrkan bara genom att nudda vid lampan. 
Vi är för tillfället utan läslampor i sovrummet efter att vi gjort om där nu är det ju ljust men det blir såsmåningom höst funderar på om en cremevit sån här skulle passa där.

FAVORITER I HEMMET 8

78747-234

Bild: Privat

Den här  fina har jag fått av min systerdotter som är en riktig liten pysseltjej alltid något projekt på gång.
Det föreställer så klart hennes moster alltså mig  med handväska och allt. Hon har minsann uppmärksammat vilken väskoman hennes moster är. Har den vid min arbetsplats hemma så jag kan se den varje dag.
Tack för den fina saken världens gulligaste prinsessa!

VAS

78747-230
Bild : Ikea

En nyhet på Ikea är den här fina vasen Parodi som finns även i vit och klarglas.
Funderar på om den skulle bli fin i vår hall till hösten när vi ska göra om där, har tänkt mig en vit och svart hall.

BLOMMOR

78747-232
Bild: Privat

Mamma fick massor av blommor när hon fyllde jämt förra veckan, men det här tyckte jag var en superbra idé . Hon fick en stor sommarplantering i kruka som hon kommer att ha glädje av hela sommaren ute i trädgården, perfekt blomma till någon som fyller år den här årstiden.
Man kan dessutom fixa det själv köpa kruka och blommor plantera detta.

DAGENS LAMPA

78747-229
Bild: Lyktan-Bankeryd

Ebba
heter dagens lampa vilket gulligt namn på en lampa, foten är av ek och kupa av glas och frostat glas.  Vi har en sån här i vårt allrum som även den är inhandlad på ortens Elkedjan.

CAMPING

78747-236
Bild: Privat

Vi har inget tält i vår ägo och H ville så gärna tälta på sitt sommarlov och det absolut i dag. Så vad gör man han och jag satte i gång med tältbygge i hans rum, gardinstänger och överkast använde vi oss av. Sen sprang han ut till förrådet och letade fram sovsäcken så nu campar han i sitt rum. Får bara hoppas att vår konstruktion håller så det inte rasar i huvudet på honom.
Kanske dags att investera i ett tält  så H och storebror kan få campa på riktigt.

KLÄDHÄNGARE

78747-22878747-227 
Bild: Royal Shopping

Hittade till Royal Shopping som är en dansk webbutik via Leicas blogg , där fann massor av fint.
Hittade där de här fiffiga krokarna Knax som fanns på vårt hotellrum i Stockholm som jag såg när vi var där i våras.
Krokarna fälls in när det inte hänger någonting på de smart lösning och snygga är de också.

DRÖMMAR

78747-223
Bild: Katrines

Blev så glad när jag låg och läste Hus & Hem i går kväll av en artikel om ett par från Danmark Katrine och Thomas som lämnat sitt vitputsade stenhus i sitt hemland för ett rött gammalt trähus i Sverige.
De har renoverat huset och inrett det med loppisprylar, containerfynd och auktionsklipp.
Paret älskar gamla ting och i dag lever de fjärran från den IT-värld som sysselsatte de i Köpenham i stället säljer de antika möbler på Internet. Det är som en askungesaga ett bra exempel på en familj som lever ut sina drömmar.
Däckstolen ovan är en av de ting som finns på nätbutiken och den skulle inte vara fel att ha på altanen hemma. Lägger in lite andra bilder på annat fint som fanns i butiken , som är värt ett besök.

78747-22678747-22578747-224
Bilder: Katrines

DAGENS LAMPA

78747-220
Bild: Lamkultur

Montana från Lamp Gustav som är gjord av plastband på metallställning i 60-tals inspirerad design hänger i vårt sovrum . Den är köpt på ortens Elkedjan butik som har massor med fina lampor och samarbetar med Inredningsbutiken där de visar sina lampor.

FAVORITER I HEMMET 7

78747-219
Bild: Privat

Min absoluta älsklingsblomma hemma är mina orkideér, den vita har precis börjat blomma igen tre blommor och 5 knoppar att se fram emot. Det här är bara en billig variant från Ica som jag haft i ett par år men tipset som jag fick av en tant om att låta den dra avsvalnat kokt vatten underifrån verkar göra susen.
Vattnet tar jag från vattenkokaren där  det alltid finns kvar avsvalnat vatten och var tionde dag får den stå och dra.

ALTANDRÖMMAR

78747-218
Bild: Designrummet

Fortsätter med mina drömmar om en mysig altan, förra hösten när vi plockade undan inför vintern kördes vår hammock till soptippen. Det här vore väl något att ersätta den Vincent Glider skulle vara mysigt tänk att sitta och gunga i sakta mak med en bra bok i solen.
Men den var såpass dyr så det är nog bara att fortsätta drömma , men tänk vad tråkigt om man var utan drömmar!

KORT

Det finns flera nya roliga sätt att skicka vykort på i dag i stället för de traditionella här är två av de sen tänkte jag även visa ett roligt kort att sätta i blombuketten.
78747-216
Bild: Posten

Postens hemsida kan du skapa ditt vykort dirket på nätet och betala det och mottagaren får det i brevlådan. Det allra roligaste med de är att man kan använda en egen digital bild till framsidan, skickade några såna kort till jul.

78747-214
Bild: Ramogram

Här är en lite dyrare variant Ramogram som är som kort och present i samma , det är två unga killar i Luleå som startat detta företag.
Kunden väljer motiv på tavlan och de sköter resten.


78747-217
Bild: Inreda

En blompinne till buketten eller krukan som är från Evas presentverksta finns att beställa på Inreda.

SOMMARVÄSKA

78747-213
Bild: Privat

Den här fina sommarväskan fick jag i förskotts födelsedagspresent trots att det är en månad kvar till min födelsedag. Men jag fick den av mina systrar med familj och eftersom de var här för att fira mamma passade de på att fira mig lite i förväg.  Min lillasysters man tyckte det var helt otänkbart att ge en present en månad i förväg men de fick vara lite praktiska denna gång eftersom de bor en bra bit från oss, och om jag skulle vela byta skulle det vara lite för lång tid att vänta.
Men att byta var naturligtvis inte att tänka på en väskoman som jag är blev jag naturligtvis överlycklig över 
denna fina sommarväska som de köpt här på Trendia, det är en väska från Mique.
Har stått och tittat på den på Trendia och nu är den min:)

DAGENS LAMPA

78747-212

Bild: Mio

Pop är en taklampa i Linne och finns i färgerna mörkbrun, röd och vit finns på Mio Möbler och är mitt val till dagens lampa.

DISKTRASOR

78747-211
Bild : Privat

Har tidigare bloggat om fina designade  disktrasor   hatar alla tråkiga wettexdukar , men vad ser jag när jag är och handlar i fredags Wettex har kommit med en nyhet lite roligare disktrasor i 4-pack med en grön, två lila och en svart. Kul med lite nytt att torka upp smulorna med.

HORTENSIA

78747-210
Bild: Privat

I går fortsatte firandet av mamma med släkt och vänner på fest , tur att det var fint väder så man kunde vara ute i trädgården.
Kan inte låta bli att visa bilden på den här vackra hortensian som hon fick i present .

DAGENS LAMPA

78747-209
Bild: Inreda

Dagens lampa är Norm 69 som är designad av arkitekt Simon Karkov den  har fått designpriset Formlandprisen 2002.

DAGENS LAMPA

78747-208
Bild: Form & Design

Dagens lampa gobi är en design av Ulrika Elofsson  , skärmen finns i brun, olivgrön och djupröd är 50% lin och 50% bomull. Lampfoten är i stål med borstad yta, har tidigare bloggat om disktrasor av samma designer.




RETRO

78747-20778747-20678747-20578747-20478747-203
Bilder : Oliko bohag

För dig som är intresserad av retro prylar är Oliko bohag en rolig webbshop som säljer bohag från
50-talet
60-talet
70-talet
Gillar du inte retro kan du göra som mig surfa runt och bli nostalgisk tänka tillbaka . Prylarna ovan är saker som funnits i mitt barndomshem under min uppväxt , i och för sig finns det mesta kvar än i dag.
Det roliga var också att det fanns något i varje decennie som jag kände igen hemifrån.
Har till och med fått en egen Prinz gryta från Karl Johan som mamma ropat in på auktion åt mig.
Surfa runt och minns din barndom eller köp retroprylar.

CANVASBILD

78747-202

Bild: Fotoquick

Det här var vad mamma fick i present av mina killar i går en canvastavla av ett foto på de, hon blev jätteglad över en ny fin blid på barnbarnen. Har beställt den för flera veckor sen och vilken tur den kom precis i går med posten.
Gillar canvastavlor och med eget motiv blir den mer personlig.

DAGENS LAMPA

78747-153
Bild: Mio

Dagens lampa är Jave från Mio som finns i de här tre färgerna.

MIDDAG

Som jag skrev i går skulle vi besöka Kattilakoski Gastronomi för att äta god mat och fira mammas födelsedag här är lite bilder från kvällen:

78747-201

78747-196

78747-195

78747-199

78747-193

Min syster bad få värmt barnmat till hennes tvillingar och se hur fint den serverades i Iitalas skålar Origo.

Tur att de hade tagit på sig sina haklappar från Marimekko som jag och min familj gav åt de i julklapp:)
Så de matchade de fina skålarna.

78747-194

KVÄLLENS MENY

Förrätt

78747-197

Varmrätt

78747-198

Barnens efterrätt gick passande nog i fotbollens tecken

78747-200

Bilder: Privat


Kan bara säga att det var så underbart att sitta i denna miljö och få äta så otroligt god mat och som ni kan se var det inte bara restaurangen som var en fröjd för ögat utan uppläggningen av maten.
Det som också är roligt där är att barnen kan få njuta av samma mat som oss vuxna men en halvportion då till halva priset vilket de större barnen uppskattar.

KATTILA

78747-192

I kväll blir det middag på Kattilakoski Gastronomi som serverar supergod mat, de har kommit med i White Guide( tror det var så den hette) över restauranger och en av kockarna har deltagit i tävlingen årets kock. Det använder sig mestadels av lokala råvaror vilket gör det ännu roligare att äta maten som serveras.

Men det är inte bara maten som är en fröjd utan själva lokalen är väldigt speciell:
Mats Winsa är namnet på arkitekten som skapat den prisbelönta byggnaden vid Kattilaforsen i Niskanpää. Polcirkelns förflyttning norrut och 1787 års linje går igen i byggnadens utformning, liksom intryck från ljus och vetenskap. Byggnaden har långfasader mot forsen och mot de trafikanter som färdas på vägen. Byggnadens form påminner om en enkel lada. Restaurangens öppenhet och höga tak förstärker effekten av panoramafönstren och utsikten är fantastisk över det natursköna området med klipporna och den brusande forsen i Torneälven

Så i kväll kommer vi att sitta i den "enkla ladan" i Kattila och njuta av god mat till mammas ära.

BLOMMOR

78747-190

Min mamma fyller jämna år i dag och jag har precis varit och köpt blommor till henne det blev en bukett med den här fina blomman som heter Afrikas Lilja blandat med lite gröna kvistar.
Enkelt och stilrent precis som jag gillar.
Present får hon i kväll turligt nog kom den precis i dag med posten.

GRATTIS GRATTIS MAMMA!

BRÖDBOX

78747-189
Bild: favoritsaker

En brödbox att förvara mjukbröd i är något som skulle vara fint i köket gillar den här Typhoon som är av emaljerat rostfritt stål och i 50-tals retro.

Även brödlådan Gandy från Designtorget som är en retroklassiker efter original från 40-talet är fin men röd är inte riktigt den färg som skulle gå i vårt kök, men brunmetallic kanske vore något undrar hur den ser ut?

78747-188
Bild: Designtorget
                    

                    


DAGENS LAMPA

78747-187
Bidl: Pid

Dagens lampa är en annorlunda kristallkrona Glo Canvas från Generate som är både lampa och tavla i ett. Har läst i Roomservice blogg om en liknande variant med instruktioner från Vi villa om hur man gör en sån själv. Kanske något för den händige och så kan man använda sitt favorittyg och byta tyg för att variera lite.


STENKUL

Omöjligt att blogga i går kväll igen! Försökte lägga in lite bilder om mitt lilla stenprojekt från tisdagskväll, satt på bron och njöt av finvädret och kom då på att jag skulle ta och hitta på något med stenar.
Här är resultatet

FÖRE
78747-171

EFTER

78747-186

MERA VÄSKOR

78747-185
Bild: LaNinja

Vet jag har bloggat i massor redan om olika väskor för picnik men eftersom jag är lite av en väskoman så kommer här en till en förvaringsbag.
De här stora kassarna är helt suveräna att ha med när man är ute och badar rymmer massor av handdukar, badkläder och filten.
Även om rosa egentligen inte är min favoritfärg är det lite förvånansvärt att jag fastnade för denna, men i och för sig är ju brunt en av favoritfärgerna.

DAGENS LAMPA

78747-183
Bild: Inreda
Dagens lampa är Nightfly, textilt ljuselement  av Catarina Larsson en fantastiskt fin lampa av vita tygblommor som ser ut att hänga i luften. Den finns i två olika storlekar .

Det här absolut nr 1 på min vill ha lista har tittat på den på Inredningsbutiken flera flera gånger.


SKOLAVSLUTNING

78747-181
Bild: Övertorneå Församling

I morgon bitti är det skolavslutning i vår fina gamla kyrka, helt otroligt att ett helt skolår redan är slut.
Tiden bara rusar i väg......
Hoppas att det blir lika fint väder som i dag när alla barn ska gå från skolan med sina fina sommarkläder till kyrkan med svenska flaggor i handen, det är så högtidligt.

Den blomstertid nu kommer spelas på vår anrika gamla orgel

78747-182
Bild: Övertorneå Församling

Orgeln i Övertorneå är den enda stora 1600- tals orgel i Sverige som är spelbar. Den byggdes av Paulus Müller i Spandau 1608-09 och kom att användas i Tyska kyrkan i Stockholm. Då komminister Nils Wiklund i slutet av 1700-talet vistades i Stockholm köpte han för sin hemförsamlings räkning Tyska kyrkans gamla orgel. Den transporterades till Övertorneå 1781.



TYG

78747-180
Bild: Ikea

Ikeas nya serie Stockholm har många fina saker som jag gillar det här tyget Blad är en av de.
Det måste jag kolla närmare på vid nästa Ikea besök.



KYLVÄSKA

78747-178
Bild : Inreda

Bloggade en massa om olika väskor för picnik förra veckan och så såg jag den här fina kylväskanInreda så jag måste bara blogga om den . Snygg skulle inte vara helt fel att ha med till stranden i sommar.
Fanns även i lite pastelligare färger rosa och turkost  men som vanligt fastnade jag för den beiga.





SILIKONUNDERLÄGG

78747-177
Bild: Designtorget
Silikonunderlägg för glas, skålar, karotter eller mindre grytor som är designad av  Anna Irinarchos.
Rolig att lägga fram på bordet eller varför inte ta med när du är bortbjuden som en liten present.


SITTSÄCK

78747-174                                78747-176

 78747-175
Bilder: formandfunction

Sit on it är en modern sittsäck från Belgien som finns i 15 olika färger. Den är gjord av polyester som är coatad  vilket gör att det är lätt att torka av den och den är fylld med mindre kulor.
Kanske vore något för killarnas rum vi har tagit bort deras fåtöljer de tar alldeles  för stor plats.

DAGENS LAMPA

78747-158
Bild: Inreda

Lampan Lampel  från BSweden går att dekorera på många sätt är en lampa och ampel i ett. Min första tanke när jag såg den på Homestyling var "hur ska man kunna vattna blomman" , vatten och el i kombination är ju farligt.


MAGNETLIST

78747-172
Bild: Designtorget

Man kanske inte alltid får plats med en anslagstavla vid sin arbetsplats då funkar det bra med en magnetlist i stället. Den här är från Designtorget och finns färgerna vit, oliv, svart och röd.
Själv har vi BAR från Ikea  ovanför vårt skrivbord , bilden gör sig inte riktigt rättvisa den ser bättre ut i verkligheten. Vi har svarta och vita magneter.



Bild: Ikea78747-173

TRÄDGÅRD

78747-171
Bild Privat

Vilket underbart väder vi haft i dag synd bara att man måste sitta inne hela dagen, men kvällen har jag i alla fall tillbringat ute med att göra ett ryck i trädgården.
Först var vi till Hietalas Handelsträdgård för inköp av sommarblommor, sen var det dags för plantering och att gå igenom blombänkarna.
Känns skönt när det är gjort, hittade några roliga nya sorters växter som jag satt i de här krukorna.
Fråga mig inte mig vad de heter för jag är värdelös på blomnamn, men det är kul med lite förnyelse.

Här är lite bilder på mina föräldrars äppelträd som är så fint när det blommar och det doftar gudomligt...
78747-17078747-16978747-168

Bild: Privat

KYLSKÅPSMAGNETER

78747-167
Bild: Marimekko

Kylskåpsmagneters vara eller inte vara är nog en fråga som vi många tycker olika i , jag vill inte ha någonting på mitt kylskåp andra vill det.
Om jag absolut måste ha något på kylskåpet skulle det nog bli en magnet från Marimekko.
Vad tycker du?

ALTAN

78747-166
Bild: Spikab

Både Kitchenbloom med en jättefin  färdig altan och Saravillfara som påbörjat sin bloggar om sina altanprojekt och jag är också så sugen på att hugga tag i vår tråkig altan. Men det får bli nästa sommar eftersom vi har målningsprojekt nu så får det räcka . Men jag får fortsätta drömma och leta inspiration och spara det till nästa sommar.
Det här räcket från företaget Spikab tycker jag är jättefint och skulle nog passa till vårt hus som är i gammeldags stil.


FÖRVARING

78747-16578747-162
Bild: Ikea

En av nyheterna på Ikea är lådan Lingo med lock, det är definitivt något som jag kommer att titta på vid mitt nästa Ikea besök. Förvaring har man aldrig för mycket av, att de dessutom är snygga är ju ännu bättre.

DAGENS LAMPA

78747-154
Bild: Mio

Dagens lampa är Glossy från Mio Möbler som finns i många olika färger.

BLING

78747-165
Bild: Tott & Co 


När jag köpte studentpresent i går så kan jag bara säga att man blir alldeles "sjuk" över allt  fint bling som finns. Det blev ett halsband från ett av mina för närvarande favoriter av märket  Snö Of Sweden, jättefint skulle gärna få ett själv i present.




DAGENS LAMPA

78747-155

Bild: Ikea

Lampan Minnen från Ikea är en egen kristallkrona till alla små prinsess tjejers rum , min systerdotter har den i sitt rum och det är jättefint.

MARIMEKKO

78747-162
Bild: Marimekko.com

Var in på byns andra inredningsbutik Trendia som hastigast i dag för att köpa studentpresent.
Då jag såg de här tekopparna  Samovaari på en hylla och de var såååååå fina.


RUMSAVDELARE

78747-161
Bild : Inreda

Koziol som delar av dagens lampa kom från har även fler användningsområden för dessa plastbitar som te.x rumsavdelare eller konstverk. Det är bara fantasin som sätter gränser....

78747-160
Bild: Inreda

DAGENS LAMPA

78747-157
Bild: Inreda

Dagens lampa är Fusion-Lamp från Koziol, den kan både hängas i tak och användas som bordslampa och finns i fem olika färger :
transparent rosa, transparent klar, transparent röd, transparent blå, transparent antracit.

SKOLRESA

78747-150

I morgon bitti bär det av på skolresa med H:s klass till Mariebergs Viltfarm, ska bli spännande.
Så det blir nog inte så mycket bloggande i morgon.

RABARBER

78747-159
Bild: Privat

Är alldeles ny rabarberodlare och fick höra att man skulle klippa bort denna från sin rabarber för att de inte skulle bli så "träiga". Så sag och gjort men jag nämndes inte slänga den utan den hamnade i en vas på vårt köksbord.
Lite annorlunda bukett.

DÖRRMATTA

78747-149
Bild: Europamöbler

Fortsätter väl ytterligare på temat mattor.
Dörrmatta Insekt från Europamöbler gjord av kokos skulle vara fint att ha utanför sin ytterdörr.

KOPIA

78747-152

När jag sätter mig för att läsa dagens post vad ser jag en kopia av Carrybagen som jag bloggat om och på Jula av alla ställen. Den ser inte ut att vara riktigt lika rejäl, men det är svårt att se på en bild har ju inte sett den i verkligheten.
Priset var ju mycket lägre än originalets.

PLASTMATTA

78747-147                 78747-148
                             

                               78747-151
Bild: Horredmattan AB

Det finns även en fin lite billigare plastmatta som jag sett på vår Färghandel som heter Anemone och tillverkas av Horredmattan.

MERA PAPPELINA

78747-144
Bild: Designonline

Har bara för några dagar sedan bloggat om Pappelina men jag kan inte låta bli att göra det igen när jag såg de här superfina mattorna  som är designad av Lina Rickardsson.

78747-143 Matta Siri
Bild: Designonline

78747-145   Matta Lilo
Bidl : Designonline


78747-146   Matta Vera
Bild: Designonline

DAGENS LAMPA

78747-142

Living by W brukar blogga dagens kudde och nu tänkte jag ta och vara en liten copycat och börja blogga dagens lampa eftersom jag gillar lampor.Här kommer den första som jag även den såg i Äntligen Hemma när de fixade brödernas lägenhet som jag bloggade om i går.

Lampan heter Random Light och är designad av  Monkey Boys 2002  .

KOMMER SOLSKEN OCH GULT

Här är fortsättning på mitt inlägg Efter regn.....

Det kommer faktiskt solsken och gult här är lite bilder som jag tog i går kväll och förgäves försökte lägga in men blogg var helt omöjlig så jag gav upp.

78747-135

78747-136

78747-138

78747-139

78747-140

78747-141






ÄNTLIGEN HEMMA

78747-133
Bild: Tv4.se

Såg givetvis på Äntligen Hemma i går kväll och Jimmy och Isabelle inredde en lägenhet till två bröder. Har alltid tyckt att varianterna när man bygger förvaring och säng i samma är en bra idé.
De använde sig av bland annat byrå Malm från Ikea för att bygga sängen och här ser ni slutresultatet, fint.

MERA FLASKVÄSKA

78747-13178747-132

Bild: Reisenthel

Har en grön sån här flask väska som även den är från Reisenthel såg min systers och ville så gärna ha en egen så hon var ombud till mig och köpte den från sin sons favoritaffär Bygg Olle .
Även den är praktisk och fin.
 

FLASKVÄSKA

78747-128
Bid: shop.formfaktor

Fortsätter på tema väskor och picninc med den här fina väskan för flaskor vin eller vatten det är bara att välja själva.
Eller tänk er vad fint att använda som inslagning av vinflaskor som man ger bort i present.

CARRYBAG

78747-123

78747-12578747-126
Bilder: Inreda

Har fått en röd sån här Carrybag från Reisenthel i present av mina kära systrar för ett par år sen.
Det är en både fin och väldigt praktisk korg som vi mest använder till picnic, dessutom är den hoppfällbar och lätt att förvara under vintern .
Ramen är gjord av aluminium och tyget av tålig polyester nu finns det även mönstrade och går även att köpa lock till korgen.
Carrybag har vunnit flera designpriser och det kan jag förstå för den är så snygg.

SWEDESE

78747-120

Bild: Swedese

Vad passar väl bättre i dag på Sveriges Nationaldag än att blogga om företaget Swedese som är ett klassiskt svenskt möbelföretaget.
Många har säkert sett det fina Klädträdet eller fåtöljen Lamino, men min absoluta favorit hos de just nu är soffbordet Flower som jag sett på Inredningsbutiken här hemma i vitt.
Det är så fint , skulle så gärna vela ha ett.

Kul nu när jag var inne och surfade runt på deras hemsida så hittar jag två stycken fina brickbord som till och med är hopfällbara vilket har varit en av mina önskemål för brickbord som jag är ute efter till tv-hörnan  dit upp.

78747-122
Bild: Swedese


78747-121
Bild : Swedese

Undrar bara i vilken prisklass de är , får nog be Inredningsbutiken kolla upp det åt mig.

MÅLNING

78747-119

Vi har tillbringat hela dagen med en målarpensel i handen och vilken träningsvärk jag har!
Blev lite nervös först när vi började pensla på vår faluröda färg, den såg nästan gammelrosa ut.
Men tur nu när den håller på att torka så blir den rätt färg.
Vi har målat om allt för 3-4 år sen och nu är det bara att göra om , så går det när vi valde en billigare färg från K-Rauta . Men vi tänkte att det är ju en stor finskt märke hur dålig kan den vara, men den var inte bra så då är det bara att börja från början igen. Inte så roligt men man lär sig så länge man lever oftast är det nog så att man får vad man betalar för.
Så nu är det Becker som gäller för oss i framtiden.

SNÄCKSKALS MOBIL

78747-117
Bild: Boa Design

Såg en sån här snäckskalsmobil på Europamöbler när vi var där för två veckor sen och har letat efter en bild för att kunna blogga om den. Äntligen hittade jag en på Booa Design  där den också finns att beställa.
Man kan lägga till en ljusslinga eller lampa så får man det här resultatet

78747-118
Bild: Booa Design

På EM hade de som förslag att använda den som belysning ovanför trädgårdsmöblerna, säkert fint men här i  norr har vi ju midnattssolen så jag skulle nog ha den inomhus.

HEDERSUPPDRAG

78747-116
Bild: Privat

Har blivit tilldelad ett riktigt hedersuppdrag av min systerdotter , hon frågade om jag kan vara barnvakt åt hennes planta när de är i varmare länder två veckor. Hon har sått den och fixat krukan själv med ett gulligt litet hjärta på andra sidan med hennes namn på-
Kanske inte rätt person att fråga eftersom jag absolut inte har några gröna fingrar , men puh har lyckats hålla den vid liv och den har till och med vuxit.  Om några dagar kommer de hem och hon får frakta hem den de 16 milen igen.
Hon skickade vykortshälsning till mig i dag att hon var i ett Eldorado för alla hanväskälskare, vet hur svag hennes moster är för handväskor.

BRICKBORD

78747-115
Bild: Asko

Ett brickbord skulle vara rätt så praktiskt upp i vår tv-hörna , brickbordet Paus från Asko var fint.

VINDSPEL

78747-114

Bild: Ikea

Önskar det skulle börja bli lite varmare ute så att man får börja göra lite sommar ute i trädgården.
Plantera lite blommor, plocka fram trädgårdsmöbler och hänga upp det fina klockspelet som jag köpte på Ikea i våras.
Enligt Feng Shui lockar ett klockspel positiv energi till huset och det kan man aldrig ha för mycket av.

NORRBYSKÄR

Förra året den här tiden var jag med min sons klass på skolresa till Norrbyskär som är Västerbottens enda skärgård det var så otroligt fin natur där så jag måste bara blogga om det och lägga in lite bilder.
Skulle gärna bo eller ha stuga vid vatten.

78747-102

78747-101

78747-103


78747-105

78747-104

Bilder: Privata

MERA G.A.D

78747-112
Bild G.A.D

Kristian Eriksson har formgivit denna bänk / pall som heter och  den belönades 1999 med utmärklesen "utmärkt Svensk Form" .  Finns att köpa på G.A.D , en sån pall skulle inte vara helt fel i hallen till hösten.


78747-113
Bild: G.A.D

GYLLENE SKOR

78747-110
Bild : G.A.D

Det börjar vara inne med träskor igen och hos G.A.D Stockholm kan man hitta den gyllene varianten i guld eller silver med matchande armband.
Häftigt !

78747-109
Bild: G.A.D

RECEPT

78747-107
Bild: Happylina

Har en massa lösa recept liggande hemma som jag fått eller klippt ut från tidningar det här vore nog något för mig för att få lite ordning på de. Hittade den här receptboken på Happylina, en annan kul kökspryl som fanns där är Garlic Card undrar om den funkar är det någon som provat den?

78747-108


Bild: Happylina

EFTER REGN ?

Kommer vaddå, man kan ju börja undra det känns som det bara regnat i veckor snart.
Vi var ute en sväng nyss i ett uppehåll och kallt var det bara att gå in och hämta fingervantar och täckvästen och det är 4 juni.

78747-10078747-9978747-9778747-9578747-94
Bilder: Privata

TYGER

78747-93

Bild: 4her.nu

Har sån lust att göra en tavla av tyg till något rum men vet inte riktigt vart, var ute och surfade efter tyger och stötte då på det här fina Marimekko tyget  på 4her .
Gillade det!

FINA GAMLA TAPETER

Förra sommaren höll vi på att göra i ordning en lägenhet och i vardagsrummet när vi rev bort gamla tapeter för att kunna sätta nya hitta vi dessa vackra tapeter som varit de ursprungliga.

Överst var det grönt
78747-91

Sen kom nästa lager
78747-92

Och tillsist kom denna gamla vackra gamla tapet fram synd att den inte gick att bevara!
78747-5978747-58

PRESENTER

Regnet bara fortsätter ösa ner där ute så det blir inget av vårat målande i dag , tyvärr.
Så jag får väl fortsätta att blogga lite i stället.

Yngste killen frågade varför jag inte bloggat om något som jag fått av honom så här kommer det till dig H

H hade åkt till Stockholm med sin mormor och morfar för att hälsa på moster med familj, de besökte fabriksförsälningen i Gustavsberg då han slösade nästan hela sin semesterkassa på att köpa med presenter till familjen. Det kan man kalla omtänksamhet!

Detta fick storebror och mamma varsin mugg av Iitalas Origo
78747-90

och till sig själv och Pappa blev det Arabias muminpappa mugg
78747-89

STELTON TERMOS

78747-88
Bild: Privat

Läste i Living by W: s blogg om danska termosen Stelton designad av Erik Magnussen och kan då inte låta bli och blogga om min egen vita eftersom jag köpte den på så roligt sätt.
Vi var på hockeycup i en öde stad som heter Malmberget och i en paus tog vi en promenad och jag såg ett Loppis som jag gick in på. Det var värsta sunkiga lokalen som var full av skrot , var på väg att gå ut och då såg jag den nästan nya Stelton termosen på ett bord bland en massa andra termosar . Hittade inget pris på den så jag gick och frågade , han frågade mig om den var av plast och jag svarade ja. Då får du den för en tia....
Det här är nog mitt bästa och roligaste loppisfynd någonsin, hem och koka ur den med maskindisk och blir lika glad varje gång jag ser den eftersom den har så rolig historia bakom sig.

BASTU

78747-87
Foto: Tonåringen

Fredagkväll och jag tänkte ta och gå ut och elda utebastu, det är så avkopplande.
Bastun har ursprungligen tillhört min farfar och har varit en hölada.
Hoppas det blir fint väder i helg så att vi kan börja måla garaget, så om solen skiner hinner jag inte blogga utan står med en pensel i handen.
Trevlig Helg :)

BOKTIPSET

78747-86

Här får du inspiration att röja och rensa som aldrig förr. Att gå igenom lådor, garderober, bokhyllor, vinds- och källarutrymmen, lägga i olika högar beroende på vad som ska hända med sakerna, skänka bort, sälja på loppmarknader, annonsera. När du städar och röjer ut befriar du dig samtidigt från negativa känslor och bereder plats för ny och positiv energi.

Karen Kingston har många års erfarenhet av att arbeta med feng shui och hon förklarar hur alla onödiga saker vi har i våra hem får energin där att stagnera. I den här lilla men innehållsrika boken ger hon handfasta råd och många inspirerande exempel på hur andra har gjort - och vilka omvälvande resultat de har uppnått.

Karen Kingston har arbetat med feng shui i drygt tjugo år och utvecklat en speciell energireningsmetod. Hon håller kurser och seminarier över hela världen.

RULLGARDIN

78747-82
Bild: Mairo

Ett fint alternativ till gardin är en rullgardin från Mairo (www.mairo.se) de finns att få både i standard utförande och man kan även måttbeställa och välja från ett flertal fina tyger.
Har själv en vit med list längst ner i ett fönster som är ovanför köksinredningen och det blev jättefint.


78747-84

Bild: Mairo

DISKTRASOR

78747-7978747-7878747-7778747-76

Bild: Form & Design

I köket har man tidgare varit hänvisade till fula och tråkiga disktrasor men nu har en helt ny värld öppnat sig för oss inredningstokiga med alla fina designade trasor som kommit på marknaden.
Ulrika Elofosson har designat dessa disktrasor som kan förgylla din vardag och kök.
Hon har även designat många andra fina produkter såsom kökshandukar, kuddfodral, bordslöpare, servetter, brickor och lampskärmar.
Besök hemsidan http://www.form-design.se för att ta reda på vart närmaste återförsäljare finns.


KLOCKA

78747-74
Bild: Designonline

Önskar jag hade haft den här fina klockan att fästa ögonen på när min klocka ringde 05.30 i morse.
Den är från Design House Stockholm och designad av Marianne Abelsson, hittade den på :
http://www.designonline.se


INSYNSSKYDD

78747-73

Bild: form och design

Fönsterskydd Pelargon dom är designad av  Strössel design  är en film som är lätt att fästa på fönstret som inskynsskydd eller solskydd.
Vi har den på vårt lilla badrumsfönster i stället för gardin det blev jättefint, har köpt den på designtorget men hittade även den på nätet på :  www.formodesign.com
RSS 2.0