VÅRTECKEN ?


Bild: Vicke

Känns lite dåligt med vårtecken därute så man får väl se till att fixa några själv;)

Trana enligt Wikipedia:
Tranan har på många platser setts som ett viktigt vårtecken och under antiken menade man att tranans trumpetande på våren var en signal till jordbrukarna att börja plöja åkrarna. I norra Europa har tranan setts som bringare av ljuset om våren. I Norden finns det många traditioner kring tranans ankomst bland annat att man inte längre fick tända ljus om kvällen och på vissa platser innebar den att man efter detta skulle få ett extra mål mat mellan middag och kvällsmat.

Dessa två tranor är förresten mitt näst senaste "loppisfynd", vi har numera ett suveränt sätt att köpba/byta och sälja saker i byn. Finns nämligen en sida / grupp som en tjej startat där man kan lägga in annonser, superenkelt och verkligen lätt att få sålt prylarna där och även möjligheter att göra en del fynd finns det också.

*Glad* i dag lyckades jag lägga vantarna på en superfin herrbetjänt i teak som ska få flytta ner till Stockholm till sommaren.

Återvinning på hög nivå vill jag lova :)

SPÄNNANDE MÖTEN


Bild: Vicke

Väldigt lugnt här på bloggfronten måste jag börja med att erkänna, känner efter och funderar om det här med blogg längre är min grej eller inte. Tills jag har bestämt mig så får ni nöja er med något sporadiskt inlägg emellanåt;)

På hemmafixarfronten har det faktiskt hänt litegrann och ett efterlängtat projekt som äntligen blivit av och dessutom står helt klart är uppdateringen av H:s rum.  Vilken härlig känsla nu känns det som om det äntligen är ett rum som passar en STOR kille, dessutom en kille med väldigt bestämd och egen smak.

*Ler* tur för mamman är i alla fall att den inte är helt wild and crazy utan om jag får säga det så har han faktiskt rätt så bra smak.  Helt okej (läs superfint) blev det i alla fall och det viktigaste av allt är faktiskt att han är supernöjd med det hela och det verkligen känns som hans rum. Då är det väl precis så det ska vara...

Måste bara få visa er pricken över i , Ikeas lampa Maskros  som mamman själv så gärna hade velat ha i vardagsrummet men då tyvärr får skippa eftersom sonen hade den goda smaken att hinna före. Nåja det passade verkligen bra som kontrast till allt det mörka i rummet och det blev ett spännande möte. Ett möte mellan land och stad ...

ÖNSKAR ER ALLA EN

RSS 2.0