DETALJER


Med risk för att bli alltför tjatig om vår lilla Funkisfriggebod altan måste jag bara få göra ett liiiitet inlägg till om en detalj eller två.

Fick en fråga om vad det är för stolar , Ammerö Fåtölj från Ikea och dessa har vi faktiskt investerat när snön låg kvar på marken. Dvs i god tid, de kändes rätt både i färg och form , dessutom uppfyller de verkligen mitt krav på att inte ta för "stor plats" utrymme från utsikten.

Svårare var det att hitta det perfekta bordet till stolarna , inte för stort- inte för litet- inte för högt- inte för lågt- rätt färg - inte själa utsikt ....

Ja ni förstår nog mitt dilemma, om inte så är det Ok;)

I alla fall så gjorde jag ju en Loppisraid förra veckan och på det sista stället stod det här bara där och väntade på just precis mig och vår altan. *Ler* nja nu såg det ju inte riktigt exakt ut så här utan mer så här:Men direkt jag la ögonen på det förstod jag att det här var precis ett sånt bord som jag i veckor letat efter, med lite färg skulle det bli helt perfekt för mig och min kravlista. Så för hela 50 riksdaler var bordet mitt och fick följa med hem till garaget och lite lackering.

Det är en underbart härlig känsla det där när man bara råkar ramla över det perfekta fyndet, något man letat efter men inte vetat riktigt hur det ser ut. Härligt och den känslan bara förstärktes när jag lyfte bordet på plats, det var ju faktiskt precis ett sånt bord jag ville ha!

OFICIELLT INVIGD


Nu var den då oficiellt invigd, vår Funkisfriggebod som kommit hem för att stanna hos oss för alltid. Nu får det vara slut på resor och äventyr, nu får de som vill hälsa på resa till den i stället. 

Som jag skrev i förra inlägget har vi förra veckan fixat i ordning den för att kunna mysa där hela midsommarhelgen.

Såklart måste även ni mina kära läsare som följt Funkisfriggebodens äventyr från första början få se hur det blev nu när det börjar vara klart. Bäst att skriva börjar för helt klar blir man väl aldrig;)

I dag tänkte jag vi skulle ha lite fokus på det första man beskådar när man kommer till stugan, den 10m2 stora altanen.Som förövrigt varit den del av projektet som gett mig mest huvudbry, mycket mycket svårare att inreda än jag hade föreställt mig.

Varför det då kanske ni undrar, jo det beror nämligen på det stora glaspartiet eller *fniss* eller så är det bara som vanligt jag som är väldigt konstig. Men jag kände i alla fall som så att har man ett stort parti glas med utsikt och ingen insyn ( eftersom vi bor på landet) så vill man inte knöka igen framför de härligt stora fönstrena.

De bidrar så mycket till den underbara känslan av "rymd" , att friggeboden känns så mycket större än sina 13 m2 och släpper in massor med härligt ljus. Det gäller att ta tillvara på ljuset den här årstiden och bunkra upp massor så man klarar den långa långa mörka vinter;)

Men usch usch den vill vi inte tänka nu utan nu är det ljus, sol och värme vi ska ha i vårt sinne...

Otal är de kataloger, hemsidor, böcker och tidningar som jag bläddrat i för att få inspiration för att inreda altanen precis som just JAG vill ha den. Men det har kännts stört omöjligt , inte har jag hittat de perfekta möblerna tillbehören ja nästan så jag gav upp där ett tag.

På ett eller annat konstigt sätt så löser det sig tillsist och med ett saligt hopplock av gammalt som jag haft, reafynd från förra hösten, loppisfynd, shopping på Ikea och faktiskt byns OK mack så blev altanen tillsist inredd.Jag vet att Karin stackarn väntar på bilder hoppas bara att hon inte hunnit slockna vid sin dator ;)

Jag lovar att det dyker upp fler bilder i veckan för det är inte bara altanen som blivit klar utan även inne i Funkisfriggeboden har det dykt upp en detalj eller två...

MIDSOMMARHELG
En lång härlig helg, inte vilken vanlig helg som helst utan midsommarhelgn närmar sig sitt slut och vi har i kväll smaskat i oss de sista resterna av jordgubbstårtan. Har även rensat bort den stackars midsommarblomman som blåst omkull ett otal gånger från bordet på altanen, men vad gör väl det helgen är som sagt var över och förresten hade inte vinden knäckt den så hade nog jag gjort det.

Vi har tillbringat det mesta av helgen i stugan, nära och bra har vi dessutom till vår egen lilla stuga;)

Härligt, även om jag under resans gång har förstått att det här kommer att vara ett väl värt investerat projekt är det inget mot vad jag tycker efter den här helgen!

Har ju alldeles nyligen fått hem den efter sista äventyret och i veckan har vi plockat in pinalerna igen samt lagt till några stycken. Som ni läst i förra inlägget har jag även varit i väg på Loppisbesök för att leta lite pryttlar som saknades. Kan bara säga att jag haft en mycket lyckad loppisvecka:D

Vi hann inte helt klart utan fixade de sista små detaljerna på självaste midsommarafton och nu är både altanen inredd, skåpet fyllt med porslin och lamellgardinerna på plats...

På plats det har även familjen varit hela långa helgen, det är verkligen ett ställe för avkoppling och njutning så mycket mer än en traditionell friggebod.

Lovar ni ska få se lite bildbevis på de sista detaljerna i veckan, hoppas ni också haft en lugn och fridfull midsommarhelg!

LOPPISBESÖK

Ett säkert tecken på att det faktiskt är sommar (även om det inte känns som så) är besök på Loppis. Tog mig en biltur dit i kväll och som vanligt hade jag turen med mig...

Det var både öppet och jag hittade det jag sökte och lite till då förstås;)

Lite till var bland annat dessa två söta små ljusstakar från Höganäs och även den gulgröna krukan ni kan skymta i bakgrunden. Var egentligen dit för att leta lite tillbehör till Funkisfriggeboden, äntligen har ängarna kring vårt hus torkat så att den kunnat landa på rätt plats efter sin lilla utflykt.

 Det var en sak främst som jag ville hitta och det var bestick från 60-talet vilket jag gjorde, det häftiga i det hela var att det inte var vilka bestick som helst utan de hade"tillhört" bordet som jag köpte där förra året till Funkisfriggeboden.

Med andra ord är det dags att färdgiställa projekt Funksifriggebod så att vi kan inviga den, förhoppningsvis lagom till midsommar.

Får fortsätta vara sakletare lite till för det är en och annan liten detalj som saknas ännu innan jag kan sätta status godkänd på Friggeboden. Men jag måste säga att det är väldigt mycket charmigare att leta saker på Loppis och sånt än att klicka hem eller handla nya saker i butik.

ROYALIST JAVISST ;)

I Januari när vi besökte Formex  där det då stundande Bröllopet (som ägde rum i går) fanns väl representerat fick jag frågan om jag är Royalist.

Ja vad svarar man på det, vet faktiskt inte tror jag nog jag gjorde då...

Men i dag är det heltklart ett rungande JA, Lina visst är jag Royalist så påverkad är jag av gårdagens stora händelse Prinsessbröllopet. Det var helt magiskt, underbart och otroligt rörande, tänk att "Grodan" en helt vanlig man av folket och Prinsessan fick varandra. Det gick inte att ta miste på hur mycket de älskade varandra, fullkomligt strålade av lycka.

Det kändes som att sitta mitt i en livs levande Saga trots att jag egentligen befann mig hemma i mitt eget vardagsrum. Där vi hela halva släkten satt bänkade i vår soffa och kände nästan oss som gäster på bröllopet lite grann i alla fall, vi hade dukat upp till fest med tårta, svenska flaggan, bröllopsseriens produkter, finporslin och silverskedar...

Kul att vi fick förmånen att följa det vackra bröllopet via Tv:n, ännu roligare var det säkert för de som befann sig i storstan som vår äldsta Tonåring och fick uppleva känslan av alla människor som ville vara med Victoria & Daniel på deras stora dag.

Men inte var det brist på känslor här hemma i tv-soffan heller , mina ögon var inte  torra alla gånger speciellt inte under de vackra talen. *Ler* borde ha behärskat mig för det kan få allvarliga konsekvenser...

Den yngre Tonåringen sa att det är illa om man sitter och gråter framför ett tv-bröllop, lilla mamma sa då att det inte är något mot vad jag kommer att gråta på hans. Svaret jag fick var drypande, du är INTE bjuden...

Voi voi, skulle nog hållt tillbaka mina tårar tänk att inte få gå och gråta på sin egens sons bröllop, hur ska jag klara det.

Men men i går var jag i alla fall "bjuden" på ett helt magiskt bröllop och det är jag glad för , får väl hoppas Tonåringen ändrar sig tills det är dags för hans;)

FOTOSESSION

I lördags fick jag och min kamera ett litet specialuppdrag av en kompis, fota en alldeles nyfixad Epatraktor. Ovanligt motiv både för Vicke och hennes kamera, men kul kul att få testa att fota något annat än blommor och inredning.

Men jag lovar ni ska inte få se bilder på någon Epatraktor, hade ni vart 15-åriga fjuniga, finniga Tonårskillar kanske ni fått det men jag tror inte jag har så många läsare i det spannet;)

Nåja det ena ledde till det andra, när uppdraget var utfört kom jag på att jag lovat Frun att föreviga hennes älskade "Hårbollar". Så jag tyckte det var lika att fortsätta bränna av lite bilder när kameran en gång var uppvärmd.

Det var faktiskt mycket svårare att fota husdjur än jag hade trott, katterna gick det bra med de var faktiskt värsta linslusarna som nästan åmade sig framför kameran. Men hundarna var det inte lika lätt att försöka fånga på bild, de var mycket skeptiska till både mig och kameran, får göra ett nytt försök en annan gång...

Skulle kunna säga att jag denna kväll slog tre flugor i en smäll, för deras Tvättstuga har jag många gånger tänkt att jag skulle vela ha med i min Kategori Vicke Besöker. Så vad kunde väl passa bättre än att äntligen föreviga även den när jag hade kameran med mig och allt...Är helt övertygad om att det både skulle bli roligare och gå så mycket bättre att fixa tvätten i den miljön!

Har många gånger suttit och beundrat den från deras köksbord, för de har nämligen lyft bort dörren mellan kök och tvättstuga.Mycket klokt det skulle jag också gärna göra om jag hade en sån snygg tvättstuga , men hos mig är det helt tvärtom här åker dörren dit igen fortare än kvickt om jag ser att vi får gäster;)

 

RSS 2.0