MERA IKEA NYHETER

Har precis varit in på mitt dagliga Ikea besök, tro nu inte att jag är så tokig att jag åker dit varje dag nu när vi fått det så nära. Nej jag surfar in på hemsidan dagligen för att se om det kommit något nytt eller bara kikar runt. Fick då syn på den här fina serien Syntes i svart och vitt.

78747-1542
Bild: Eget kollage med bilder från Ikea

Det verkar ha börjat komma in massor med spännande nyheter på Ikea så det kanske är dags för ett besök I.R.L snart. Kanske redan i helgen om det här stormiga vädret håller i sig och man inte kan vara ute i vårsolen och njuta. Tänk jag kan nog inte riktigt fatta det än att vi har så himla nära till favoritvaruhuset att man bara helt spontant kan åka dit om man känner för det:D

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!

PÅSK ÄGGSTRA;)

Ägg är nog något som de allra flesta förknippar med påsken eller i alla fall kanske både äter och målar. Så jag tänkte det kunde passa bra med ett litet äggkopps kollage.

78747-1541
Bild: Från respektive företag

Budget
Färgglada äggkoppar från Åhléns 20 kr / St
Äggkoppar i 4-pack från Åhléns pris 45 kr / pack
Äggkoppen Rotor från Rum21 pris 65 kr

Lyx
Äggkopp från PID.se pris 41 kr
Origo äggkopp från Dukat  Bord pris 79 kr
Sigvard äggkopp från Designonline pris 175 kr

Det finns en hel del att välja på när det gäller äggkoppar och jag måste säga att det skulle vara kul med lite nya fina. Våra är verkligen grälsigt fula...
Eller man kanske skulle ta och använda premien vi fick från Bingolotto till äggkoppar. Synd bara att vi endast fick två och att de inte direkt är i min favoritfärg. Så jag kanske måste ta och investera några andra i alla fall;)

Men vackra är de i alla fall Mine från Kosta Boda

78747-1540
Bild: Privat

NU ÄVEN HÖNOR;)

78747-1539
Bild: Privat

Påsken närmar sig sakta men säkert och jag har redan köpt påsklilja och nu också nya hönor. Är egentligen inte så mycket för påskpynt men redan när jag såg dessa hos Cult blev jag så förtjust i de. När jag sen såg bilder hos Camilla som också fallit för dess charm blev jag ännu mer övertygad om att de vill jag ha.

Vilken tur att vi har en butik hemma i byn som säljer Cult Designs produkter så att jag kunde investera de tre söta hönorna. Stackars hönor säger jag bara ni vet inte vilken behandling de fått sen de kom hem till mig. En av de har redan fått skador på vingarna. Ni förstår jag tyckte det blev så trista bilder när jag bara fotade de på bordet och tänkte att jag skulle sätta ner de i en blomma i stället. *Ler* Ja det var kanske inte det stadigaste och bästa stället för små hönor att balansera i . En liten stackare föll handlöst och har nu skadadt sig tack vare mina ideér.

Men egengtligen är det bara charmigt för varje gång jag ser det kommer jag att få ett stort leende på läpparna och tänka på vad man gör för att försöka få en bra bild;)  

STRUKTUR

Återigen dags för ett nytt tisdagstema som denna gång är struktur.  Jag fotade det första jag kom att tänka på när jag läste det ordet vår famljeplaneringskalender. För i dagens stressade samhälle krävs det en sån för att hålla koll på allt som händer och sker.  Vad man har för gympa, läxa, träningar , födelsedagar och annat som man måste komma i håg. Så den är vår absolut största hjälp när det gäller att strukturera upp tillvaron.

Men sen ångrade jag mig för att stressa upp alla människor ännu mer med att visa upp en almanacka känns inget roligt. För vad är det egentligen vi behöver mest av allt många av oss ?
Kanske att bara få vara och koppla av glömma alla almanackor, klockor och åtaganden...
Vart gör man då det bäst av allt ? Såklart ute i vår natur och solens strålar på den vita snön fick mig att se all struktur som vårt hus är omgivet utav. Massor av olika mönster, former och i olka storlekar en verklig variation av struktur nästan i oändlighet och skapat helt utav naturen själv.

78747-1538
Bild: Privat

TJUVSTART

78747-1537
Bild: Privat

Det är inte påsk riktigt än men när jag var och handlade i dag kunde jag inte motstå denna fina påsklilja. Förresten är det väl en vårblomma också lika mycket som en påskblomma. I södra delarna av landet har de redan vårblommor ute i sin trädgård men här har vi snö. Så i stället får man ha de inne i stugvärmen på köksbordet. Min fick flytta från sin plastkruka till favoritvasen från Ikea 

Vår vecka som värdfamilj är nu slut och det har varit en både rolig och jobbig vecka. Vi har lärt oss en del nya saker och förhoppningsvis lyckats förmedla lite svensk kultur och vanor till vår polske gäst. Det har faktiskt varit nyttigt att turista hemma i sin egen by. Man blir lätt hemmablind och tar saker som man upplever dagligdags för givet...

* Renarna är visst egentligen väldigt exotiskt.
* Snön och alla vinteraktiviteter såsom skidåkning och skoter.
* Att åka spark är inte så lätt som man tror när man aldrig gjort det.
* Att bara kunna färdas till ett annat land Finland över en bro eller kanske välja det andra alternativet färdas över Torneälv på isvägen ännu häftigare.

Sen har vi väl trots språksvårigheter fått lära oss lite mer om Polen. *Ler* Det var en hel del saker vi svenska värdföräldrar tyckte att våra barn skulle ta efter sina polska gäster. De sover inte bort halva dagen på helgen och på söndagar är det de som fixar frukost till sina föräldrar.  Dessutom gick de rätt så tidigt och la sig på kvällen.
Visst vore det väl härligt för oss tonårsföräldrar ;)

Men visst förutom att de Polska ungdomarna ligger långt efter med språkkunskaperna i engelska så var de nog rätt så lika våra egna.

 Så tyvärr Malin vi hade fullt upp med engelska och teckenspråk så det blev ingen flytande polska för mig. *Fniss* Visst försökte han lära oss vissa ord och fraser men jag säger vilket svårt språk, man vrickar ju tungan och snabbt pratar de!

En sak som jag tyckte var så häftig och som vi tar så förgivet något som finns i varje svenskt hem som de inte har är osthyvel. De skivar med kniv eller köper färdigskivad men nu kommer även de att kunna hyvla sin ost för med sig i resväskan fick han en från Sverige.

Just nu är vi nog en rätt så trött familj efter en tuff vecka men en erfarenhet rikare som vi absolut inte skulle vela vara utan!!

Nu ska jag ta och försöka läsa i kapp litegrann hos er andra på det jag missat innan jag stupar i säng för jag har klivit upp väldigt väldit tidigt i morse (natt) för skjuts till bussen.

SKÅL

78747-1536
Bild: Tonåringen

Nu kanske ni tror att jag sitter här och skålar så här en lördagskväll men nej nej utan jag försöker knåpa i hop ett litet litet inlägg...

Jag får väl skylla på tidsbrist eller att jag är så trött så att det är lättast att fortsätta spinna på ett tidigare inlägg. Nämligen Icehotel i Jukkasjärvi där man kan serveras dryck ur dessa fina isglas i isbaren. Med de bilderna vill jag bara önska er en fortsatt trevlig helg tills jag turistat klart hemma i byn. Tro nu inte att jag blivit helt galen och börjat leka turist hemma i byn. Nej för nu har vi faktiskt helt "laglig" orsak att göra det för vi måste vara bra värdar för vår utbytesstudent. *Fniss* måste säga att det faktiskt är riktigt kul;)

Så jag har inte glömt bort att göra inlägg eller hälsa på hos er alla andra bloggisar men just nu är jag på  tillfällig semester. Vi ses och hörs bättre till veckan!

Skål på er alla ha en riktigt fortsatt trevlig helg:D

DET BÖRJADE MED...

Vår köksfläkt börjar vara helt slut så det var verkligen hög tid att investera en ny. Som det brukar bli när man påbörjar något litet projekt hemma så leder det ena till det andra ...

78747-1534
Bild: Privat

Så nu ligger den här högen och pockar på uppmärksamhet och det är inte så lätt för det finns så mycket fina tapter. Det enda jag vet med säkerhet är att någon bård ska det aldrig i livet komma upp på våra väggar. Tänk att jag kunde göra det välja en tapet med bård på . Inget illa ment till er som har och gillar det men jag är spyless på både bården med den sockersöta kaffeservisen på och de gröna tapterna. Så en sak är då säker att det blir en mer "neutral" tapet denna gång. Mycket lättare att förändra genom att byta färg på accesoarer (stavas det så??) i stället för att tapetsera om.

Så nu gäller det bara att bestämma sig för man får nog inte låna hem katalogerna i flera månader;)

ICEHOTEL

I dag har jag äran att presentera en gästfotograf som ska visa lite bilder från sin utflykt . Det är nämligen Tonåringen som varit till Icehotel i Jukkasjärvi.  Han fick åka dit med en grupp från skolan i dag eftersom vi denna vecka är värdfamilj för en "utbytesstudent" från Polen.  Det är jättepirrigt och spännande att ha en helt främmande människa i sitt hem som dessutom inte kan så mycket engelska. Men jag skulle tro att det är ännu pirrigare för honom tänk att komma till ett främmande land med ett främmande språk och bo hemma hos en främmande familj. Tänk vad modigt gjord av en tonårskille.

Nu tänker jag inte skriva så mycket mer utan låta er njuta av vackra bilder:D

78747-1533
Bild: Tonåringen

Det är nästan så jag blir  avis på honom som fått se allt det vackra IRL en enorm upplevelse. Men vilken tur att jag skickade med honom kameran så även vi får ta del av sköna skapelser tillverkade endast i snö och is.


OMVÄXLANDE

78747-1532
Bild: Privat

Tisdagstemat är omväxlande och vad kan väl vara mer passande bild på det än Blogg.se...
Ena dagen fungerar det utmärkt och nästa dag är det segt som sirap omöjligt att lämna kommentarer eller göra inlägg. Lyckas man tillsist med att lämna en kommentar så poppar det upp fyra fem stycken. Så nu ger jag upp för i kväll hoppas bloggen är mindre omväxlande i morgon;)

LÄTTSKÖTT BLOMMA

78747-1531
Bild: Privat

Gröna fingrar är verkligen inte något jag har begåvats med. Men vilken tur att det ändå finns växter som är så tåliga så att de överlever även min omvårdnad. Succulenter är en klart favorit hemma hos mig och givetvis även garderobslomman. Tåligare blomma får man leta efter , precis som namnet avslöjar så skulle den nog kunna stå i en garderob och ändå överleva.

*Fniss* Är väl kanske en passande beskrivning på hur jag sköter mina blommor. Vattningen kanske inte alltid sker så kontinuerligt och byte av blomjord sker nog inte allt för ofta. Näring och annat sånt som kanske blommor ska ha?? Njae det är nog många år sen sist...

Men har man som denna garderobslomma vilken tidigare bott på mitt gamla jobb överlevt utan vatten långa långa perioder är det verkligen en lättskött tacksam växt för såna som mig. Nu har den faktiskt fått en riktig ompyssling med ny blomjord och en ny fin kruka. Måste ju matcha den övriga snygga inredningen på mitt arbetsrum och i morgon ska den och dess kompis få flytta in där;)

VÅR BÄSTA TID ÄR NU...

78747-1530
Bild: Privat

I dag letade sig vårsolen äntligen fram trodde nästan vi skulle bli helt utan dess underbara strålar denna helg. Men på förmiddagen sprack det upp. Så härligt :D

Det är en underbar tid vi har framför oss nu absolut en av mina favoritårstider vårvintern som vi säger här uppe i norr. Alla lediga dagar ägnas åt friluftsliv skidåkning både på längden och tvären och givetvis skotertturer. Ryggsäcken packas med massor av mat på morgonen sen far vi i väg och kommer inte hem förrän sent på eftermiddagen. Möra och trötta efter en hel dags äventyr ute i "vildmarken" med korvgrillning, varm choklad och mackor. Mums maten smkar nog aldrig någonsin så bra som den som man äter ute i det fria.

I går blev det en tur till slalombacken men i dag blev det faktiskt något helt annat vi åkte. Det blev en runda med sparkstötting tillsammans med lillasyster och son som varit på besök från stora staden. Kul!!  
Så efter det var vi välförtjänta utav Sagas goda kardemummakaka som jag för första gången bakade. Men det är absolut inte den sista för den var superdupergod.

Så nu är en härlig helg redan på väg mot sitt slut men det gör ingenting för i morgon börjar en ny och spännande arbetsvecka;) Det är så kul med nytt jobb och ännu roligare är att i veckan kommer vi att flytta in i de nya fräscha lokalerna. Dessutom har chefen varit och shoppat nya möbler till mitt arbetsrum och allihopa från Ikea *fniss* gissa om jag kommer att trivas där...

HA EN BRA HELG!

78747-1529
Bild: Privat

Detta inlägg måste jag tilägna Camilla som inspirerat mig! Har många många gånger stått och klämt och känt på muggarna Maräng. Muggar har vi redan för många utav i skåpen och förresten så är de nog lite för stora för mig att dricka kaffe ur. Men de är ju så fina...

Så förra veckan vid min snabbvisit på Ikea kunde jag gå ut genom dörrarna med dessa i min kasse. Nu vet jag äntligen vad jag ska ha de till tack vare Camilla. Krukor för kryddväxter och annat smått och gott är de helt perfekt till.

Nu står de på bänken i vårt kök och är så fina. I den ena bor en kryddväxt och i den andra en söt liten kokosnöt som jag inte kunde motstå när jag fredagshandlade. Så söt var den och den perfekta förvaringen hade jag redan;)

Med dessa bilder vill jag önska er alla en riktigt trevlig helg !!

MÖNSTRADE NYHTER

78747-1528
Bild: Kollage med bilder från Ikea

Har många gånger beundrat tyget Pernilla på Ikea och tyckt att det är så fint. Synd bara att man inte kan sy...
Blev så glad när jag såg att det fanns nyheter med det mönstret som inte krävde några sömnadskunskaper. För nu finns det även på både porslin och servetter.

Syntes heter de och du kan köpa assiett, djup tallrik med matchande servetter. En sak är då säker att vid nästa Ikeabesök får då i alla fall servetterna följa med mig hem.

PIFFA UPP DÖRRARNA

78747-1526
Bild: Svt

I förra säsongens Nya Rum gjorde Ernst bland annat om i ett kök. En sak som jag fastnade för speciellt i det inslaget var den här fiffiga upppiffningen av den gamla dörren.  Ett dekorfönster sattes in i den och fick den att se både ny och modern ut.

Både smart och fiffigt och när jag sen fick läsa om det i tidningen Vi Villa blev jag ännu mer intresserad för det var inte så speciellt dyrt heller. För ca 349 kr kan man köpa ett fönster i vitt eller silver och med frostat eller klart glas. Vill ni läsa mer om detta så kan ni surfa vidare till Lundbergs.

Det är i och för sig ett par månader sen jag läste det i tidningen men jag har sparat den för ett senare tillfälle. Det tillfället börjar bli aktuellet för vi har planer på att äntligen börja fixa i vår furugula hall. Där vi har två dörrar och det skulle passa perfekt med dessa fönster. Ni ska få er en liten liten titt på vad jag menar och då blir det bara en liten titt för ni skulle nog svimma om ni såg hur hemskt gul den är. Förstår inte vem det är som har inrett den;)

78747-1527
Bild: Privat

Nog om vår hemska hall ni kommer nog att få höra lite mer om det projektet lite längre fram. Om det nu inte kommer något annat emellan vilket jag nog tror. För vi har investerat en ny fläkt till köket och som ni vet brukar det ena leda till det andra och jag har hämtat hem tapetkataloger;)

Förresten så kom jag att tänka på en anna sak jag borde ta tag i när jag febrilt letade efter Vi Villa tidningen i mina jättehögar. Varför sparar man så mycket tidninger , visst det är bra och gå tillbaka och leta inspiration. Men varför i all sin dar klipper man inte ut saker man gillar ganska direkt och sätter in det in en pärm.  I stället för att sitta där och leta och leta efter något som man kommer i håg man har sett i någon tidning. Men i vilken tidning var det nu?? Nej det är dags att investera en snygg pärm för inspirationsbilder och tidningsklipp.

UTSMYCKAD

Tyckte det var nyss det var tisdag men nu har ännu en vecka gått och det är nytt tisdagstema. Denna gång är det utsmyckad som vi ska försöka fånga med våra kameror.

Man kan utsmycka både sig själv och sitt hem på en massa olika sätt men den naturligaste utsmyckningen står moder natur för. I många olika former och skepnader och varierande efter årstid och vart man bor.

78747-1524
Bild: Privat

Det här är bara en del utav de vackra utsmyckningarna som naturen ger oss under sommaren. Visst är det härligt!!

GOLVLAMPA EJ LÄNGRE SAKNAD;)

78747-1522
Bild: Privat

Vågar nästan inte ens publicera detta inlägg för risken att jag ska bli intagen på behandling är för stor.  Detta är bara ännu ett bevis på vilken enorm lampmissbrukare jag är. Förra veckans snabbvisit på Ikea resulterade i ännu en lampa...

Men ni måste förstå att jag har faktiskt inte en endaste ynka liten golvlampa i huset och det går ju bara inte;) Så när jag såg denna fina lampfot Ekarp på Ikea till det ringa priset av 249 riksdaler så kunde jag bara inte motstå den.  Passar perfekt till bordslampan som jag fick med mig från Ikea tidigare.

Däremot är jag lite tveksam till om det verkligen blev rätt skärm som jag valde. Hade lite beslutsångest men till sist var det bara att ta en för vi hade tyvärr väldigt ont om tid. Men jag får väl ta och fundera på saken och kanske ta och byta ut den till en annan.  Kanske någon i lite mörkare färg och annan form, vad tycker ni??

SNÖ-DROPPAR

Blev så inspirerad utav Saras jättefina bild på vårens droppar och har själv försökt fota lite naturens under i dag. Efter att jag satt i hop ett litet kollage med de bilderna surfade jag runt lite på andra bloggar. När jag var inne hos Flitiga Myran och fick se hennes fina bild på Snördroppen blev jag helt faschinerad. Tänk att det är så enorm skillnad i vårt avlånga land. För om man från henne reser 110 mil norrut är det en helt annan typ av snö-droppar man kan se.
SNÖ har vi på marken eller på väg ner från taket.
DROPPAR gör det från taket och istapparna.

78747-1520
Bild: Privat

Så med livet som insats har jag fotat våra SNÖ-DROPPAR i dag. *Fniss* För de jag ville fota var på andra våningen men vilken tur att det fanns ett litet fönster bakom de. Så jag slapp i alla fall klättra på en stege men inte vet jag nu om det var så mycket lättare att hänga ut genom H:s fönster. Det var nog nära att både jag och kameran höll på att trilla ner vid mina försök att komma närmare istapparna.  Ville ju så gärna lyckas fånga dropparna på bild men jag var inte lika snabb som Sara mästerfotografen.

Så nu har jag ont både här och där efter dagens fotobravader men det gör ingenting för det är så kul att fota. Får verkligen hoppas att det var någon som såg mig för annars är väl risken för att bli inspärrad stor. Så hör ni inte av mig på ett par dagar har jag nog blivit omhändertagen för vårdslöst beteende eller något sånt;)

OVÄNTAT BESÖK...

I morse när jag var på väg till jobbet fick vi oväntat besök. Vad kul nu kan vi fåt testa det där som vi sett på Tv reklamen så många många gånger. Ni vet den där drycken som man bara måste bjuda på när man får oväntat besök...

78747-1519
Bild: Privat (genom köksfönstret)

Men inte sjutton funkade det trots att vi försökte erbjuda de en kopp rykande färskt så vände de bara sig om och gick sin väg;)

Även om jag har bott här uppe i norr hela mitt liv och sett massor av renar var det första gången de kom upptrampamdes mot vår ytterdörr. *Fniss*  Så nästa gång någon säger till mig att det springer väl omkring Isbjörnar på gatorna hos er får jag svara nej men renar.

Önskar er allesammans en riktigt riktigt trevlig helg i vårsolen och hoppas att även ni får oväntat besök!!

CULT DESIGN FYND

78747-1518
Bild: Priva

Tiden man hinner fota i dagsljus är tyvärr ganska begränsad men jag har ju lovat Frida att visa vad jag fyndat på flyttrean. Så i dag skyndade jag mig under lunchrasten att bränna av en bild på de fina nya grytlapparna från Cult.  Tänk vad kul det kommer att bli att få ha dessa när man handskas med varma prylar i köket i stället för våra gamla lila...

Sen fyndade jag även den vita sparbössan där man själv kan välja vad man ska märka den med. *Fniss* jättebra idé men det är inte lätt när det är fyra personer som ska bestämma vilken av alla de 42 olika ettiketter som följde med man ska ha.  Vad ska våra besparingar gå till ska det bli till resor, nöjen, ATP , lördagsgodis,semester  ja valen är alldeles för många.  I alla fall för en familj med många envisa personer;)

Men jättefin är den i alla fall och det är klart att om mamma får bestämma kanske det skulle vara just en ny kamera man sparar till. Undrar om inte det är det som menas med etiketten som det står mutor på??

VICKE ÄR TAGEN....

Har blivit tagen (utmanad) utav Eva, Anna och TiniTott

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker omsig själv. Den som blir "tagen" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet.

Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentari deras bloggar så de vet att de är "tagna", och att de ska läsa ens egna blogg för mer information.

Här kommer mina och de går i Sportlovets tecken...

78747-1517
Bild: Privat

* Första gången jag åkte slalom tog ett åk en hel dag...
Storasyster hade fått i uppdrag att lära mig åka slalom och tog snällt med mig till backen. Det var inte tal om någon barnbacke utan direkt upp i stora backen. Men att ta sig ner för den var mycket värre än jag trott. Så högt upp och så svårt. Sakta och försiktigt plogade jag mig neråt och stannade och stannade. Varje gång syrran och hennes gäng fräste förbi mig och förökte få med mig så sa jag att jag ville se på utsikten. Inte sjutton kunde man väl erkänna för hennes tuffa gäng hur det egentligen var;)

* Jag har varit slalomlärare...
Säger då bara att det kan inte ha funnits några skidskolor på den tiden om man ber mig lära någon att åka. Stackars kusinen förstår verkligen att han valde att satsa på Hockeyn i stället;)

* När vi gick i nian var vi till Alperna på skolresa...
Det var vi och det mest otroliga av allt var att våra föräldrar lät oss åka själv med guider och en grupp andra turister som inte var så mycket äldre än oss. Ni må tro att vi hade roligt tillsammans med besök i både pister och pubar.
Men det är verkligen inte något jag skulle låta mina 15-åringar göra man kan lugnt säga att tiderna förändras;)

* Mina förra slalomskidor hade rosa undersida...
Självklart val för en tjej som var helt galen (besatt) i färgen rosa tidigare att välja den färgen på sina skidor. De var dessutom neonrosa så de konkurrerade nog nästan ut solstrålarnas lyskraft;)

* Jag har tagit mig gråtandes nerför puckelpisten i Hemavan...
Vi var där på fjällsemester och maken tyckte vi skulle prova en ny pist som vi inte åkt tidigare. Han glömde bara om att säga åt mig att det var puckelpisten. Det måste ha varit en härlig syn och se mig åka ner för den sittande på rumpan gråtandes;)

* Jag har plankat in på VIP läktaren under Värlscupen i slalom...
Vi var i finska Levi för att få se våra duktiga svenska slalomtjejer slåss om medaljer. Massor av folk var det överallt och svårt att hitta en bra plats. En kompis tog täten för att hitta en bra plats och vi andra följde honom. De mest konstiga snirkliga vägar gick vi och klev över både folk och staket. Men jösses vilken bra plats han hittat åt oss högst upp på en läktare fanns det lediga platser. Perfekt ! Vi såg jättebra därifrån och efter ett tag när jag kollade mig omkring märkte jag att alla andra utom vi hade något runt halsen. De hade ett slags pass *fniss* vi var på VIP läktaren inte undra på att vi såg så bra;)

Nu tänkte jag faktiskt avsluta min idrottsliga prestation genom att både fuska och ändra reglerna.
Kommer inte att göra någon lista med namn eftersom jag sett att det redan är så många som är utmanande utan alla som vill kan hänga på. Sen hade jag rätt att ändra reglerna vilket jag tänker göra ni som känner er manade att hänga på får skriva sex roliga saker om er själv. För det är varken någon eller något man gör som är underligt eller egendomligt. Alla människor är helt enkelt olika;)

DRÖMMAR

Drömmar är utmaningen för tisdagstemat och jag måste då säga att det var en stor utmaning. Den här veckan var det verkligen svårt att komma på något.

Drömmar vad är det för mig?? Det är verkligen ett omfattande ord...
Det första jag kom att tänka på när jag läste ordet Drömmar var såna som man har på nätterna och för mig är det nog periodvis vanligast med mardrömmar. Vilket är både svårt att fota och trist att visa

Men det finns också så många andra sorters drömmar
Man kan drömma om
Lycka, Kärlek, Glädje, Fred
Pengar
Prylar
Resor
Framtiden ( drömde om att bli balettdansös när jag var liten *fniss* Herregud )
Saker man vill göra och uppleva
Dagdrömmar

Det finns kakor som heter drömmar men nu ska jag inte sitta här och skriva mer om ordet. För det är trots allt en utmaning för mig och kameran . Dags att  slutas vamla och visa min bild i stället innan ni hinner somna av tristess och kanske börja drömma;)

Bilden jag har valt har jag fotat på Norrbyskär och den sammanfattar verkligen min tolkning av ordet drömmar. Moln ären symbol som jag förknippar med det ordet och så har jag faktiskt som de flesta andra en stor dröm. Jag drömmer om ett hus eller en stuga vid havet ...
Tänk er att få sitta på stranden och titta in i molnen och drömma sig bort till ljudet av de kluckande vågorna.

78747-1516
Bild: Privat

Så med den här bilden vill jag uppmana alla att fortsätta drömma för det sätter guldkant på tillvaron!!

SPORTLOVS INSPIRATION

78747-1515
Bild: Eget kollage med bilder från Ikea

I dag har sportlovet börjat för skolbarnen här och vilken fantastisk inledning det blev på det. Strålande sol från en klarblå himmel visserligen var det lite kallt på morgonen men blev varmare under dagen. En sån här dag skulle man också vara sportlovsledig för att få åka lite skidor i vårsolen.  Det får mig att tänka på vad H sa när han var liten " mamma du borde jobba som lärare under loven". * Fniss* Det vore kanske inte så tokigt men det är nog också enda gången jag skulle vela vara lärare;)

Ännu härligare vore det att få tillbringa sportlovet i en mysig fjällstuga och bara njuta. Det är verkligen avkoppling med stort A. Superhärligt!!

Men eftersom jag varken är ledig eller i en fjällstuga så kan jag i alla fall ta och drömma mig bort en liten stund. Ta och inreda en mysig storstuga i fjällstugan där man kan sitta och mysa efter en lång dags skidåkning.

Konstigt nog så tar jag och inreder den med prylar från Ikea;)
Lampskärm Alfhild fågel
Melina Jalusi
Polarvide Pläd
Kuddar: Alvine Krans, Alvine Flora,  Freja Lamm
Sirlig Ljuskrona
Ludde Fårskinn 
Karlslund Vilfåtölj
Lillberg 3-sits soffa

Lillberg gungstol
Oregano Värmeljushållare

Visst är det härligt med drömmar som ger en lite guldkant i tillvaron och dessutom är de gratis...

SHOPPING FYND

78747-1514
Bild: Privat

Lite shopping är väl aldrig helt fel och om det dessutom är på rea gör väl saken ännu roligare:D
Att det dessutom är hemma i byn man kan göra så fina fynd är faktiskt lite ofattbart. Trots att det är en så liten by har vi två fina Inredningsbutiker med bra utbud, Jättekul!!

Den här gången fyndade jag på Trendia som ska byta lokal och därmed har rejäl flyttrea. Har tidigare visat Marimekkomuggen men det var inte det enda som följde med mig hem i kassen.
Blev så förtjust i denna glansiga kudde från Miljögården till vårt sovrum och även en mjuk härlig filt.
Sen slank det även ner ett par saker från Cultdesign  i kassen  men det kanske ni får se en annan dag . För nu ska jag göra något annat än att sitta framför datorn.

Säger bara att vad jag älskar fynd;)

Ha en härlig vasaloppssöndag och njuta av vårsolen det tänker jag göra...

FÖR MYCKET MUGGAR;)

78747-1513
Bild: Privat

Får hålla tummarna för att Blogg.se äntligen ska vara såpass snäll med mig att jag lyckas posta ett inlägg så här före helgen.

Vilken tur att Camilla visade vad hon gjort med de fina Marängmuggarna från Ikea. Hon inspirerade mig att börja se andra användningsområden för fina muggar. För det är ändå begränsat hur mycket muggar man behöver och får plats med i skåpen;)

Så i går kväll när jag var på byns kvällsöppet och fyndade lite smått och gott på Trendias flyttrea tänkte jag på Camilla. Hennes tips gjorde att den fina Marimekkomuggen Samovaari  fick följa med mig hem. Den pryder nu vårt skrivbord och är både en snygg och bra förvaring för alla pennor som annars ligger löst och skräpar. Man kan faktiskt använda de till annat än att dricka ur har jag lärt mig ...

Ha en riktigt trevlig helg !!
RSS 2.0