ROLIG

Rolig sysselsättning det är vad jag har just nu i några dagar eller rättare sagt kvällar och helgen som kommer. Här smids det planer för fullt och snart sätts de till verket...


Bild: Vicke

Fortsättning följer...

Vill ni se fler tolkningar av tisdagstemat Rolig hittar ni de här.

KEJSARENS NYA KLÄDER

Det har varit stiltje på projektfronten länge nu, eller helt dött kanske man skulle kunna säga. Det är nog inget som hänt i inredningsväg på länge länge, förutom att vi har  investerat i några nya markiser men det var redan i våras. *Ler* börjar bli både gammal och glömsk som inte ens kommit på att blogga om detta tidigare;)Bild: Vicke

De vit-grå randiga markiserna har börjat göra sitt och nästa år ska även de få byta skepnad till samma mullvadsfärg som de tre nya har.  Men eftersom vi måste måla om huset så bestämde vi oss för att de andra fönstrena får vänta på sina nya klädsel. För det fina i kråksången är att vi inte behöver riva bort de gamla som vi haft i femton år redan,utan bara byter ut tyget som börjat bli slitet och behåller stommen. Blir både billigare och enklare, så vi tjuvstartade markisprojektet med att beställa nya till de fönster som varit utan, så klart hos vår lokala Återförsäljare;)

Var lite tveksam till den nya färgen först men nu känns det helt rätt . Jag som först (läs som vanligt) tänkte vara lite försiktig i mitt val av färg och ta någon  grå enfärgad fick en liten kick av texten i inspirationsbroschyren . " Med ett rött hus kan du våga välja färg på markisen. Varför inte bryta av med en härlig mullvadsfärg? "

Så sagt och gjort blev så inspirerad av både text och inspirationsbilderna på det röda huset med de mullvadsfärgade markiserna. Jag vågade ta språnget ut i det farliga okända och satsa på ett wildcard, men jag är glad att jag gjorde det för de kompletterar våra ockragula dörrar på ett bra sätt och ändå rätt så "neutrala".

PLÖTSLIGT HÄNDER DETHar länge haft en dröm om att en dag ha en Sturehofs kruka, har många många gånger tittat på de beundrat de och fortsatt drömma. För det har inte riktigt blivit av att unna mig själv en sån kruka, men nu äntligen har min dröm gått i uppfyllelse.

Helt otroligt egentligen mina systrar måste vara tankeläsare, för jag är helt säker på att jag aldrig berättat om denna dröm för de och trots det så är det deras förtjänst att den gått i uppfyllelse. Även om det är över en månad sen jag fyllde år fortsätter jag att få presenter än, *ler* fördelen med att smita när man fyller jämt är att man får dra ut på firandet lite längre;)

I alla fall fick jag en present av de innan vi reste bort och ett löfte om att ett paket till väntade på mig och det var alltså det jag fick nu i helg. Kunde inte blivit mer överraskad och framförallt lycklig när jag öppnade det och la ögonen på den vita skönheten, nästan så att jag ställde mig upp och skrek av lycka. Det var inte sant en alldeles alldeles egen Sturehof Kruka och den var till mig:D

Tack snälla rara systrar för den underbara presenten !

Den har redan fått inta en självklar hedersplats, där jag kan se den ofta ofta och jag både vet och lovar att jag aldrig aldrig någonsin kommer att tröttna på den .

Hamnar absolut under kategorin Favoriter i hemmet...

BORD DUKA DIG

I går när jag kom hem från jobbet och skulle sätta mig och äta middag hade maken dukat så fint åt mig:D


Bild: Vicke

STILLA

Måste säga att det känns nästan lite kusligt att skriva det här inlägget , för gårdagens inlägg spinner på sätt och vis vidare till dagens tolkning av tisdagstemat stilla...


Bild: Vicke

Strax efter jag postade inlägget i går så fick jag bege mig med H till Akuten, han hade "hoppat" med cykeln och nu är det STILLA som gäller för honom ett par veckor framöver. Slut på vaktandet av fotbollsmålet för den här säsongen, och nog måste jag säga att mammahjärtat mycket hellre väljer att se honom stå i mål än att se honom ha såna smärtor som han haft.

*Ler* nästan så att man funderar på om man inte skulle ta och låsa in honom i garderoben några år eller så för han är en kille full av energi och det händer både ett och annat. Inte lätt för lilla morsan alla gånger;)

KAXIG TYP


Bild: Vicke

Ännu en härlig helg har passerat och denna gång var det en helt i fotbollens tecken,  vi har besökt grannkommunen för att heja på H och hans fotbollslag.Det var återigen dags för BD-Open , stor fotbollsfest här i norr med hela 138 deltagande lag i olika sorter, åldrar och från olika ställen. Massor av fotbollspelare, ledare och sist men inte minst rätt så många föräldrar som agerar hejarklack.

Att vi dessutom fick göra det i strålande sol och värme var en extra bonus ovanpå alla härlig fotboll vi bjöds på. Lite underhållning fick vi också i form av den här kaxiga duvan som satt och gjorde H sällskap i straffområdet en lång stund. Ett tecken från ovan kanske, eller om inte annat ett tecken på att det var rätt så lugnt för H i målet den här matchen. Till mammas stora lättnad, usch det är så nervöst att vara en målismamma även om jag måste erkänna att det gått bättre den här säsongen än den förra. Kanske jag börjat vänja mig lite smått och tänk det var inte ens någon som trodde jag var spion detta år. Så det är väl ett klart framsteg för målvaktsmorsan;)(*fniss* med kaxig typ menar jag förstås inte målvakten utan hans polare duvan;)

TJUGO GÅNGER TVÅ ÄR VI NU


Bild: Vicke

Ja sist jag skrev ett inlägg var det tisdag och temat var upp och ner, *ler* det är också egentligen en bra beskrivning av hur jag känt mig den senaste veckan. Det är också förklaringen till att det varit så tyst här sen dess...

Men det är en rolig anledning till varför jag känt mig så, förra helgen har vi nämligen varit i väg på en liten eller liten och liten kanske man inte ska säga utan låååång weekendresa. Vi har varit ett gäng som rest över 100 mil söderut och då snackar vi enkel väg för att vara med om en hejdundrande fyrtioårsfest.

Det var en superrolig men intensiv helg fylld av roliga aktiviteter, lite sömn, massor av prat, massor av skratt ,god mat och god dryck . Superhärligt med andra ord , *fniss* men så här efteråt är det bara att konstatera att man inte är tjugo år längre utan tjugo år gånger två och att det inte är så lätt att återhämta sig efter en sån partyhelg.

En annan viktig ingrediens som helgen också innehöll var nostalgi, eftersom det var min bästis från ungdomsåren (nej men fy så gamla vi låter). Tror jag helt enkelt stryker det där med ungdomsåren och bara kallar jubliaren bästis i stället. Delvis för att vi inte ska låta så gamla (för det är vi ju inte) men också för att vår vänskap fortfarande består trots att vi bor 100 mil i från varandra. 
 
I alla fall så kände jag att en person som varit så viktig del av mitt liv för sisådär tjugofem år sen förtjänar en hyllning av något slag. Har funderat mycket fram och tillbaka på hur och vad jag ska göra för att förära jubliaren på festen, det där med att hålla tal är helt uteslutet för min del det är det värsta jag vet och skulle inte bli bra.

Det var i elfte timmen jag kom på vad jag skulle göra så två nätter innan avresan jobbades det febrilt framför datorn med att skanna/fota/redigera gamla foton från våra forna glansdagar tillsammans. Med start för 34 år sen , första gången vi träffades när vi började lekis...

Tog även en liten biltur med kameran runt halsen för att föreviga ställen som varit viktiga för oss på den tiden för att få ett komplett bildspel. The story of R och V kunde färdigställas och visas på festen, det var riktigt kul att både göra och visa verkligen en härlig resa bakåt i tiden fylld av nostalgi och härliga minnen.

Inte nog med att jag har en partyhelg att återhämta mig från så har också min vardag återvänt i måndags då det var dags att börja jobba igen efter en härlig semester.  Trots att jag kanske skulle behövt lite mer vila så var det bara att kliva upp på måndag morgon efter några få timmars sömn och kavla upp ärmarna. Sen har det varit full fart ingen mjukstart inte , skattemyndigheten flåsar mig i nacken deadline för moms på måndag så det är bara att köra i hundranittio .Om jag inte ska få fortsätta min semester länge länge till och på bekostnad av staten.

Så jag återkommer lite flitigare till er när jag nyktrat till , piggnat till menar jag naturligtvis;)

Tills dess önskar jag er en trevlig helg för tänk det är redan är fredag i morgon!

UPP OCH NER


Bild: Vicke

Upp och ner är temat denna tisdag och jag passade på att föreviga semesterns favoritpryl som ligger upp och ner på semesterns favoritplats solstolen på altanen:D

SAMBANDSCENTRAL


Bild:Vicke

Har i många år tidigare haft en Familjekalender men det här året har det inte blivit av att skaffa mig en sån, började bli lite less på den varianten jag brukat köpa från Jultidningarna. Har ju dykt upp massor av nya fina snyggare såna men det har som bara inte blivit gjort.  Men ack så saknad familjens sambandscentral varit i många månader ...

När jag la ögonen på denna enkla svart-vit grafiska varianten Kom i håg kalendern från Granit så slog jag genast till och dessutom var den från augusti 2009 till juli 2010, perfekt för oss som är lite slowstarters.

Augusti månad redan det är inte klokt snart är sommaren redan slut,eller det kanske den redan är när juli övergår till augusti. Lite svårt att förstå det att hösten närmar sig med det härliga väder vi har nu , sol och värme så det står härliga till.Rutorna i almenackan som snart kommer att fyllas får förbli tomma ännu, det är ju semester och ledigt en vecka till. Inte dags att börja tänka på vardag och måsten utan leva i nuet och bara vara, njuta av sommarens sista värmande solstrålar. Härligt:D

Är redan säker på att detta kommer att bli en Favorit i hemmet som kommer att hjälpa oss att hålla koll på allt när karusellen väl sätter igång igen. Men inte än inte riktigt än...

Förenkla ditt liv - få tid att leva ( som det står längst ner på nya favvisen)
RSS 2.0