VACKRA ORD

Är så sugen på att blogga efter mitt lilla uppehåll men tyvärr är tiden knapp även denna vecka. Efter helgens flyttbestyr är det bara att fortsätta med att baka, laga mat och fixa inför den stora dagen som närmar sig. Det är nämligen dags för maken att fylla jämna år även om han nog själv helst inte vill tro att det är sant att han blir så gammal;)

Men i dag fick jag ett mail utav lillasyster med en så vacker dikt som jag så gärna vill dela med mig av till er. Hon var verkligen räddaren i nöden som försåg mig med så bra bloggmaterial och så vackert dessutom. Lovar det är inte ett öga som kommer att vara torrt ...

78747-1738
Bild: Vicke

Författarinnan heter Tina Pohl-Larsson

Jag födde dig raring, du kom ifrån mig
 Och hela mitt liv ska jag älska just dig

 Din hy är så fjunig din kropp är så varm
Jag håller dig nära intill på min arm

 Du somnar så nöjd och så trygg vid mitt bröst
Jag nynnar små visor till glädje
och tröst

Gyllene lockar och ögon så blå
Knubbiga armar och fingrar så små

Din hand i min hand, ditt gurglande skratt
För mig är du lyckan, en värdefull skatt

Du växer var dag, liten blir stor
 Jag gläds åt din framgång, jag är ju din mor

 Jag räddar från spöken som kommer om natten
Jag vänder din kudde och
hämtar dig vatten

 Snart springer du lätt på smidiga ben
Och kroppen blir knotig
som förr var så len

 Du pratar och skrattar och sjunger och gråter
Jag tröstar, förmanar och lyssnar, förlåter

 Du frågar om livet och allt runtomkring
Jag svarar på allt och på ingenting

 Du börjar i skolan med ryggsäck och allt
 Och vantar och mössa ifall det blir kallt

 Jag står där i fönstret och ser hur du går
 Jag ler fast i ögonen skymtar en tår

Vart tog de vägen, de år som försvann
Vad stor du har blivit, vad mycket du kan

 Snart blir du förälskad och kinderna glöder
 Och sen blir du sviken och hjärtat det blöder
 Jag tröstar och lyssnar och minns alltför väl
Hur sårbar man är i hjärta och själ

 Snart flyttar du ut, strax lämnar du mig
 Och livet går på, fast nu utan dig

Vi träffas ibland, du gör små besök
Du sitter som förr vid mitt bord i mitt kök
 Får nybakta bullar och dricker choklad
 De minnena värmer, de gör mig så glad

Och nu har du gift dig, har egen familj
 Och jag har små barnbarn som jag tittar till

 Fast pannan den rynkas och håret blir grått
 Så minns jag med glädje de åren som gått

Jag tackar för lånet - för stort och för smått
Du är den vackraste gåva jag fått!

________________________________________________________________________________________

Ännu en vacker dikt att lägga till favoriterna. Tack för att du delade med dig utav den syrran!

Får väl se om jag hinner med bloggen närmaste dagarna...

CHARMIG(T)

Redan är det tisdag igen och det innebär en ny utmaning för mig och min kamera eftersom det är dags för ett nytt tisdagstema. Som är carmig(t) och givetvis tänkte jag genast på killarnas små kusiner  och lille skrutten för små barn är nog bland det charmigaste som finns.

Men visst  måste det väl finns det en massa annan charm runt omkring oss.  Så jag har verkligen försökt klura för att komma på något annat. För jag hade med de söta busiga tvillingarna för två veckor sen när temat var busig och att använda de igen skulle vara för enkelt.  Men  förresten det är ju två av de så då kanske det är giltigt att använda de två gånger om;)

Nej skojar bara , men det är faktiskt det här som är det allra roligaste med tisdagstemat att försöka hitta en tolkning som man gillar och helst en som man får klura lite på.

Vilket jag  verkligen fick göra denna vecka innan jag kom på något i min vardag som jag tycker är charmigt nämligen H:s smeknamn på mig.

78747-1736
Bild: Vicke

Så Motsi det är vad lilla jag kallas här hemma i bland och det är hög charmfaktor för mitt blödiga mammahjärta:)

Tack vare tisdagstemat stannade jag upp och tänkte till lite grann och upptäckte en massa saker i min vardag som är charmigt. Tänk vad bra det är att stanna upp lite grann i bland och se de små sakerna här i livet:D

PAUSBILD

78747-1735
Bild: Vicke

Tar några dagars paus för att packa, bära, packa upp, sortera och möblera. Med andra ord vi ska vara flytthjälp i helgen så någon tid att sitta framför datorn kommer inte att finnas.

Kanske nyttigt med några dagars datorfritt;)

Vill därför redan nu önska er alla en riktigt härlig sensommar helg!

INSPIRATIONSKÄLLOR

Tidigare var en utav mina största inspirationskällor när det gäller inredning absolut främst inredningstidningar. Men de får nu stå tillbaka mer och mer för alla bra bloggar jag hittat och hittar på nätet och läser. Fast det finns även fler ställen och sätt att hämta inspiration på.

Det är lite kul att man faktiskt  i bland kan göra det på de mest oväntade ställen och sätt i samband med något helt annat syfte. Mitt egentliga syfte hos denna inspirationskälla är att med jämna mellanrum besöka det för att underlätta morgonbestyren och göra vardagen lite enklare. Med andra ord ett besök hos Sivs Hudvård för att fixa häxögonbryn som H brukar säga.

Siv har nyligen flyttat sin verksamhet till lite större och ändamålsenliga lokaler och även om det var jättemysigt och trevlig på det förra stället så är det nya en rikitg dröm för oss som gillar inredning. Hon och hennes make har lagt ner en massa tid och kraft på att renovera och fixa. Tänkte ni skulle få följa med mig på ett litet besök hos henne och se själva och kanske inspireras ni med.

78747-1731
Bild: Vicke

Fondtapeten ute i butiken är från Boråstapters nya kollektion Linné och rosen är verkligen en illusion för ögat. Det är ingen vanlig ros den är uppbyggd av en massa bokstäver eller rättare sagt vackra ord som handlar om kärlek.

78747-1732
Bild: Vicke

Tapeten som finns i rummet mellan butiken och behandlingsrummet är ur samma kollektion den med. Börjar man titta lite närmare på den tapeten kan man hitta en massa spännande detaljer;)

Så efter ett besök hos Siv går man inte därifrån med bara yttre skönhet utan massor av inre skönhet och inspiration :D

Kul att få visa er andra denna underbara miljö synd bara att jag inte har något riktigt fotoprogram utan måste kämpa på i Paint. Ser att bildkvalitén försämras när man sparar ner de där:(

Kanske dags att börja se sig om efter ett enklare inte så dyrt program...

GRÖN

Även om jag mest kände mig som en zoombie i morse vid frukostbordet så la jag märke till något fantastiskt vackert. Utsikten från köksfönstret var inte den gamla vanliga utan det var något väldigt speciellt. Ljuset som skimrade i det daggstänkta gröna gräset gjordet att det bara tindrade och glänste i olika gröna nyanser. Det var något magiskt över det hela...

Jag som knappt rört kameran på ett par veckor fick plötsligt sån otrolig lust att försöka fånga det magiska. Aldrig har nog morgonbestyren gått så snabbt. Bäst att skynda sig om jag skulle hinna ut och fota lite innan det var dags att åka i väg till jobbet. Så jag hoppade i mina fina röda blommiga gummiskor och sprang runt med kameran i högsta hugg.

Tänkte för mig själv att kanske jag har sån tur att dessa bilder på något sätt skulle kunna passa in i dagens tisdagstema.

Huuva fick nästan lite kalla kårar när jag gick in och kollade tisdagstemat när jag kom hem efter en hel dags slit.

78747-1730
Bild: Vicke

För det var faktiskt grönt som var dagens tema och det var ett vädligt passande tema för mina morgonbilder.
Undrar om jag är synsk eller var det kanske bara tur?? ;)

Roligt var det i alla fall att det råkade sig så:D

LÅT STÅ

78747-1729
Bild: Eget kollage med bilder från Åhléns

Skolstart i morgon och det är nog många därute som har lite fjärliar i magen inför morgondagen. Speciellt kanske för de lite mindre som börjar i ettan. En stor dag har de framför sig och många är åren de ska sitta i skolbänken, men jag lovar det går alldeles för fort åren.

Det där med att få handla lite sudd, pennor, bokpapper och skolväska inför skolstarten är också en del av det roliga och spännande. Minns själv hur det var när jag var liten och hur det var när killarna var små hur den nya väskan packades med de nya fina sakerna ...

*Ler* men nu när de ska börja 5:an och 9:an  killarna så är de inte så intresserade av att handla några sudd och pennor. "Men morsan sånt får vi ju i skolan",  så  de enda skolstarts grejorna mamma får shoppa är på nätet för att göra  ett kollage;)
 
Men det gör jag mer än gärna på Åhléns för en massa fint hade de till både små killar och tjejer. Där fanns även lite matnyttiga läxläsningstips och  ett fint schema man kan skriva ut.

En sak innebär i alla fall skolstarten att familjen återvänder till vardagen med lite mer rutiner, tider och allt som det innebär. Men vet ni jag tycker faktiskt att det ska blir rätt så skönt:)

HÖSTNYHETER FRÅN EM

78747-1728
Bild: Eget kollage med bilder från EM

Väntar med spänning på att katalogerna från de andra stora möbelvaruhusen ska börja komma.  Roligt alternativ till inredningstidningar för att bläddra i och inspireras av. Hos EM kan man läsa katalogen på nätet om man inte fått den i brevlådan än. Men jag tycker nog ändå att det är mycket bättre med pappersvarianten så jag väntar tills den kommer.

*Ler* man jag kunde inte låta bli att kika på lite av höstens nyheter på hemsidan  och det fanns mycket fina saker både möbler och accesoarer. Ni ser en del av de i mitt lilla kollage ovan och jag måste nog ta mig en tur till närmaste butik snart för att få se de i.r.l och speciellt Klädträdet Hemtrevnad som jag gillade mycket. Bara namnet tänk att ha ett träd som heter Hemtrevnad i sin hall så välkomnande;)

En annan bra sak som jag upptäckte var att man kunde handla E-presentkort direkt på nätet och få det skickat via e-mail eller sms. Perfekt om man vill skicka en present till någon som bor lite längre bort eller kanske om man glömt bort att köpa en present.

MERA MAIRO

78747-1727
Bild: Vicke

Mario har många många fina tyger och mönster som jag gärna skulle omge mig med.  Som ni vet har jag fyndat en rullgardin i Paisley mönster men det är inte enda Mario fyndet jag gjort denna sommar;)

Vet inte hur många gånger jag fingrat på tygrullen med detta tyg på Inredningsbutiken och beundrat det. Tyckt att det skulle passa så perfekt som gardiner till vardagsrummet. Men det är väl det som är en av nackdelarna med att ha många fönster att det går så rackarns mycket tyg. Att detta tyg då inte är så billigt per meter har gjort att det inte blivit något mer än en dröm...

Ända tills nu för nu har jag en bunt av det hemma som väntar på att någon ska förbarma sig över mig och hjäpa till att ta hand om tyget. Det där med att sy är inte min grej som ni vet sen tidigare.

Tänk vilken tur jag hade än en gång att på  halva priset rea få fynda ännu en Mairo favorit. Som dessutom säkerligen bara väntade på mig där i butiken eftersom det fanns exakt den mängd jag behövde kvar i rullen. Plus en halvmeter till som jag inte hade hjärta att lämna kvar det skulle vara snyggt med lite matchande kuddar.

Börjar längta efter att få börja höstpyssla här hemma och se hur det kommer att se ut med de gardinerna i vardagsrummet. *Ler* ja det gäller bara att hitta en snäll sömmerska först då;)

Ha en bra söndag!

SIRLIG DUK

78747-1726
Bild: Vicke

När jag började blogga för mer än ett år sen var en av de första kategorierna jag la upp i bloggen Favoriter i Hemmet.  Ni har nog börjat misstänka att jag inte har några såna eftersom det är så dåligt med inlägg i den kategorin.

Tänkte det är bäst att råda lite bot på det och börja lägga in lite mer av den varan...

Många är favoriterna i hemmet och det finns både gamla och nya. En ny favorit är den sirliga duken som jag blev förälskad i när jag såg den hos lillasyster i deras kök Givetvis frågade jag vart hon köpt den så att det skulle bli lite enklare att härmas;)

Så vart vi än stannade på semestern spanade jag efter en Duka butik så att jag kunde få göra mitt inköp. Men icke sa nicke sån tur hade jag inte.

 Skam den som ger sig när vi sen för ett par veckor sen var till Luleå så tänkte jag att det är väl bäst att skanna av deras duksortiment också. Jippi vilken tur för där var den äntligen den fina duken som jag så letat efter:D

*Ler* men jag valde i alla fall en anna färg än systers gröna.  Tror också att jag har en bra förklaring till varför vi systrar ofta gillar likadana saker, jo för att mamma ofta klädde oss alla tre systrar i likadana kläder när vi var små.

ISA + MORE = SANT

78747-1724
Bild: Pressbilder More of Scandinavia

Även om det redan är flera bloggar som skrivit om den stora roliga nyheten om More of Scandinavias nya formgivare.  Som är en mycket välkänd tjej i bloggvärlden den duktiga formgivaren Isa från Piteå. Många är vi som har hennes fina illustrationer på våra väggar runtom i Sverige och nu kommer vi även att kunna njuta av hennes vackra formgivning på våra bord.

Här är ett litet axplock ur kollektionen
Servetter
Muggar
Tallrikar och asietter
Bordstablett

Även i vår lilla by har vi en återförsäljare utav More produkter och jag hoppas verkligen att de kommer att ta in något från denna kollektion.

TvillingBUSIG

78747-1723
Bild: Vicke

Förra veckan var  tisdagstemat sött och många var det som tolkade förra veckans tema  med barn. Vilket passar så bra för barn är så söta så men motivet barn passar även perfekt in denna vecka då temat är busig.

För det är i alla fall det första jag tänker på när jag hör ordet busig, busiga barn...

Sommarens bästa möte med busiga barn var när vi hade besök i vårt kök av tvillingarna som plötsligt glömde bort att vara försiktiga mot alla farliga släktingar här uppe i norr;)
 
Oj vad roligt de hade sprang omkring så svetten lackade, skrattade och ögonen riktigt lyste utav bus. Härligt att få se och moster satt såklart mitt i händelsernas centrum för att försöka fånga de två charmtrollen på bild.  Det var verkligen en stor utmaning så det passar väldigt bra med de här bilderna av även den anledningen.   För meningen med tisdagstemat är precis det "en utmaning för dig och din kamera."

Charmigare och härligare utmaning kan man inte få vara med om än sprudlande glada busiga barn:D

*Ler* Kanske lite lättare att vara av den åsikten när man själv har stora barn och  de busiga dagarna börjar vara ett minne blott;)

LYSANDE NYHETER

78747-1721
Bild: Ikea


Hösten närmar så sakterliga och ett säkert tecken på att det gör det för oss här uppe i norr är mörkret. Under sommaren har vi ljust dygnet runt så både våra lampor och stearinljus får sig en liten paus. Men nu är det åter dags att börja tända både lampor och ljus. Vilket faktiskt känns riktigt roligt och framförallt så mysigt, tänk vilken tur egentligen att vi har så ljusa sommarmånader att man kan uppskatta mörkret.

Skulle inte ha något emot att få tända någon av dessa lampor ur serien Textur som är en utav höstens nyhter på Ikea. Finns både som bords- och golvlampa i flera olika mönster och färger. Att dessa som jag valt ut tillhör mina favoriter ur den serien kunde jag konstatera när jag såg de i.r.l. på Ikea i dag.

*Ler* Vet det var faktiskt en hel vecka sen jag var där sist men i dag var det ju inte för min egen skull jag var där. Vi åkte egentligen till Hapranda för att skjutsa H till hockeyskola och hade flera timmar på oss att fördriva i stan.   Då var det bra att göra det på Ikea och  passade också perfekt för jag hade lovat att hjälpa mina föräldrar att köpa en del saker de behövde. Så det var väl att slå två flugor i en smäll de fick ärenden uträttat och jag fick besöka mitt favoritvaruhus;)

Dessutom fick en nöjd och glad hockeyspelare gå på is igen så man kan väl säga att alla var nöjda och glada.Hoppas ni andra också är detsamma med er helg nöjda och glada:)

TÄNKVÄRDA ORD

Helgen är fulltecknad så det kommer inte att finnas någon tid för att blogga så jag tänkte ta och önska er alla en riktigt trevlig helg redan nu!

Lämnar er lite helgläsning i form av en tänkvärd dikt skriven utav Per Johansson. Jag gillar dikter och tänkvärda ord och den här har blivit en ny favoritdikt för mig.

78747-1720
Bild: Vicke

NÅGRA ORD PÅ VÄGEN

Försök att ta tillvara
allt gott som livet ger.
Se det stora i det lilla
så kan guldkornen bli fler.

Ge dig tid att reflektera
en stund i lugn och ro.
Låt sanningen bli vetskap
men släpp även fram din tro.

Och när du möter mörker
och livets tvära kast
- känn då hur livet rör sig
och ljuset får kontrast.

Känn att du får styrka
av det som gör dig svag
- att där finns nåt att lära
av allt som sker varje dag

TREVLIG HELG!!

FÖR EN FEMMA...

78747-1719
Bild: Vicke

Har tidigare skrivt om att gröna fingrar verkligen inte är en egenskap som jag besitter. Ni kan kanske föreställa er vilken dålig kombination det blir med min önskan om att ha gröna frodiga växter hemma.  Dessutom förbrukar jag krukor på löpande band, tro nu bara inte att jag är så värdelös blomskötare så att jag lyckas ta kål på deras krukor också;)

Nej utan krukor gillar jag att byta ut lite då och då, ett enkelt och rätt så billigt sätt att förändra.

Så att det i söndags på Ikea fanns gröna växter och krukor för fem kronor styck var väl som gjort för mig. Tänk att kunna få lite grönt och fint i fönstrena ett tag utan att det kostar skjortan. Dessutom var det små miniblommor och krukor helt perfekta för våra små fönster på övervåningen. Till de brukar det normalt inte vara så lätt att hitta grönska eftersom vanliga blommor ser ut som om de vore genmanipulerade eller så. 

Bra erbjudande för mig som jag inte kunde motstå och tänk att jag har så nära till Ikea nu så att man kan ta del av såna:D

SÖTT

Tisdagstemat denna soliga härliga dag är sött och givetvis tänkte jag genast på både godis, socker och småbebisar.  Det är väl bra exempel på sött både för gommen och ögat.

Sött finns även i vår natur och de som tar hand om det söta får jobba lite mer än oss människor som bara går till kiosken;)

78747-1718
Bild: Vicke

NYA DETALJER I TRIST TVÄTTSTUGA

Det rum som jag nog minst av allt tycker om i vårt hus är tvättstugan. Tror nog inte att det främst beror på den tråkiga uppgift som man utför där utan den tråkiga miljön...

Ljusblå plastmatta på golvet och matchande vit plastmatta med blåa blommor på klär väggarna, drömmer väl framförallt om en mycket större tvättstuga som har kakelbeklädda väggar och golv. Men jag får nog fortsätta drömma länge till för det är trots allt inte det rum som står högst upp på vår renoveringslista.

Så det gäller att försöka pigga upp den lite genom att byta ut lite detaljer , med andra ord en liten Light Makeover som inte är så kostsam.

Egentligen började det hela med en ny  röd vit randig matta som jag sett på flera bloggar och som inhandlades på Rusta och det kändes genast lite roligare att stiga in i tvättstugan.

När jag sen i Lördags på Fina Rum i Luleå la ögonen på den fina Mairo Rullgardinen som jag länge varit så förtjust i och såg att den var på halva priset var lyckan fullkomlig.   Glad i hågen vandrade jag ut ur butiken med gardinen under armen och inte ens 195 kr fattigare och fast besluten att försöka pigga upp lite för att göra ett så viktigt rum lite roligare. Förresten så fyndades även bastuskylten på samma butik och halva priset även den, jag älskar REA:)

78747-1717
Bild: Vicke ( Oj vad svårt det är att fota gardiner och röda saker som får så missvisande färg)

Söndagens givna utflyktsmål blev då Ikea för att få komplettera med lite nya förvaringslådor och krokar. Ut med allt blått och in med lite rött och piggt . Ni kan väl blunda för golvet och väggarna och bara titta på det nya fina;)

Det gör i alla fall jag och nu tror jag faktiskt att jag måste gå och se efter om det inte finns lite smutsiga kallingar som behöver bli lite rena:D

LÄTTARE ATT HITTA

78747-1715
Bild: Vicke
Sista dagen så här innan semestern är slut är det bäst att göra ett litet ryck för att få stryka åtminstone en punkt på listan "att-göra-på-semestern". *Ler* inte för att det har varit brist på dåligt-väder-dagar för att ta tag i projekt som man länge tänkt göra men inte gjort...

Ett av dessa är att sortera upp alla recept jag printat ut från nätet, visst är det bra med alla receptsajter som finns! Men det leder också till att en massa lösa recept ligger och skräpar i skåpet i köket. Det är verkligen den stora fördelen med kokböcker, recepten är sorterade och bundna ordentligt i fina böcker.

Äntligen är mina favoritrecept från nätet och urklipp från tidningar ordentligt sorterade i plastfickor i den fina Marimekkopärmen. Det är nu lätt att hitta det recept man söker vilket innebär att det är slut med att springa till datorn för att än en gång printa ut recept som man vet finns i högen men inte hittar.

Som det brukar så leder det ena till det andra och jag fick även skåpet som recepten förvaras i både städat och rensat. Tro mig det behövdes och nu är det en sann fröjd att öppna det, jag har till och med låtit skådörren stå öppen för att jag ska få njuta av det. Vilken härlig känsla det är när man äntligen får något gjort som man länge tänkt :D

Om jag inte minns fel så var detta något som jag och Malin utmanade varandra på, eller var det så Malin?? *Fniss* I så fall var det kanske jag som hann först. Men med lite fusk då för jag har även haft en medhjälpare;)

Sen har jag även hunnit med ett besök på Ikea. Ytterligare en punkt blev struken från listan som faktiskt tillkom i går när vi fyndade en så fin rullgardin på rea. Nämligen en light makeover av  mitt stora hatobjekt tvättstugan, husets tristaste rum som nu förhoppningsvis ska bli lite trevligare att vistas i. Kan vara en fördel om man trivs där för tvätt har vi gott om;)

Undrar om inte det bästa med att ha Ikea så nära är att man kan åka dit när man behöver någon liten sak till något projekt. 

Hade gärna visat lite bilder på tvättstugan, för att vänta gillar inte jag. Men de blev så dåliga så jag gör ett nytt försök i morgon.

Ska faktiskt bli riktigt kul att börja jobba efter semestern igen:)

GODIS ÄR GOTT

78747-1714
Bild: Vicke

Lördag i dag och det är nog den stora godisdagen för både stora och små gottegrisar. I dag kändes det extra roligt och högtidligt att hälla upp godiset i skål . För det var invigning av den nya fina Marimekkoskålen frå Iitala som jag fick i födelsedagspresent.  Tänk jag som så länge länge suktat efter en fick mina drömmar uppfyllda när jag öppande det fint inslagna paketet som jag fick på frukostbrickan:D

*Ler* det var faktiskt ganska bra att göra en liten önskelista och lägga ut på bloggen för efter födelsedagspaketen var öppnade och tårtan var uppäten så kunde jag stryka flera utav mina önskningar som gått i uppfyllelse.
Tänk att de var så bra på att veta vad jag önskar mig och drömmer om;)

Hoppas ni andra också haft en bra lördag och ätit lite godis för
GODIS ÄR GOTT!

ÖNSKAR ER ALLA

EN RIKTIGT

78747-1713
Bild: Vicke


KRAMAR VICKE

SVERIGERESAN DEL 4

78747-1704
Bild: Vicke

Efter flera dagar ute på de svenska vägarna var vi då framme i Malmö som var det planerade resmålet och givetvis även en dagstur över bron till Köpenhamn.

Malmö en stad som vi egentligen inte hört eller visste så mycket om sen tidigare var verkligen en positiv överraskning för oss. Vackra gamla bevarade stadsdelar och byggnader , en stad fylld av både spännande historia och nutid. Visste ni till exempel att Malmö:

* Är Sveriges cykltätaste stad vilket gjort att de varit tvungna att bygga en flytande parkeringsplats vid centralstationen för att lösa en del av parkeringsproblemen för alla cyklar.
* Är en mycket internationell stad och stadens 270 000 invånare talar över 100 olika språk och har sitt urpsrung i 160 olika nationaliteter.
* 76% av befolkningen bor i en eller två personers hushåll.

Vill ni läsa ännu mer om staden Malmö finns det lite mer information här.

Men det område som ändå berörde mig mest är det vackra området i och kring Västra Hamnen , ett område som var det som blev till för Bo01 - Bomässan

Där man har mycket bra utsikt över Sundet och givetvis Öresundsbron och där finns även den spektakulära byggnaden Turning Torso som är 190 meter hög. Vilken tur att fönsterputsning ingår i hyran där för jag skulle då inte vela putsa de fönstrena;) Området kring Västra Hamnen har blivit ett populärt utflyktsmål och strövområde för Malmöborna och har gott om mysiga cafeér. Kan verkligen förstå att det är många som söker sig dit för det var ett mycket trevligt ställe. Vi hade dessutom sån tur att det annars så gråa och trista vädret förbyttes till  solsken den kvällen vi var där:)

78747-1705
Bild: Vicke

Sverigeresan blev också till en liten utlandsresa.Trots att vi  hemma har så nära till ett annat land Finland och bara kör över bron dit så kändes det så häftigt att åka över tåget på (och under) Öresundsbron. Mer exotiskt på något sätt...

78747-1710
Bild: Vicke

Lite trist bara med det gråa regn vädret som var precis den dagen vi var till Köpenhamn och när vi kom med tåget till stationen  så fullkomligt öste det ner. Vilken tur att vi fått tips om att göra ett besök på Louis Tussauds vaxkabinett utav en van Köpenhenmans resenär:) Perfekt ställe att tillbringa den regninga förmiddagen på och det var nästan kusligt i bland hur riktiga vaxdockorna såg ut. 
78747-1707
Bild: Vicke och H (med betalt fototillstånd på hel 10 dkk)

Naturligtvis var också ett besök på Ströget ett måste *ler* kanske det var mamma i familjen som gillade det bäst av alla. Men visst fanns det saker för alla på den långa shoppinggatan de jättestora smarriga danska glassarna var omtyckt av även de mindre shoppinglystna i familjen. Det var en  ganska häftig syn i regnet med ströget fyllt utav guppande paraplyer. Synd att man inte kunde fota det från ovan.

78747-1706
Bild: Vicke

Shopping fanns det verkligen gott om på Ströget och en rena drömaffären Illums Bolighus hittade jag till tack vare Saga. Vilket himmelrike för alla design- och inredningsintresserade,  jag skulle nog varit kvar där än om inte killarna släpat ut mig därifrån för att det efterlängtade besöket på Tivoli skulle bli av;)

78747-1712
Bild: Vicke

Här var det andra än mamma som stortrivdes och det slutade precis regna när vi kom dit så killarna sprang runt och åkte karusell efter karusell i många många timmar. Där var det bara tur att det inte var så bra väder för köerna till attraktionerna var nästan obefintliga. Visst hade säkerligen varit vackrare att få se Köpenhamn och Tivoli i sol men det fanns trots allt vissa fördelar med att det inte var så bra väder.  Gäller att se det positiva i allt!

Dessutom att vi vill se Köpenhamn i solsken och vackert väder är ännu en anledning att återvända till den vackra staden  för ett nytt och lite längre besök en annan gång;) 

Efter fyra härliga dagar i Skåne var det så dags att börja åka norrut för en mellanlandning i Stockholm innan hemfärden till Tornedalen.

78747-1711
Bild: Vicke

Besök hos Lillasyster med familj för både umgänge och naturligtvis lek med kusinerna stod högst  upp på att göra listan i stan.  Men givetvis hann vi med ett  låångt besök på Sickla Köpkvarter som är mitt nya favorishoppingställe i Stockholm:D Supermysigt med många bra butiker och att de har Hantverks - och atéljebutiker där gör området lite mer speciellt än ett vanligt köpcenter. 

Nu börjar vi närma oss slutet på vår Sverigeresa resten är bara en transportsträcka (förutom då besöket hos Sara med familj)  hoppas ni inte blivit less på att läsa om allt mitt resetjat. Lovar att det ska vara färdigtjatat om resor för ett bra tag nu hos mig, måste ta och fylla på resekassan innan det blir dags för nästa resa. Men vet ni vi har ett fantastiskt land att upptäcka och se oss omkring i och även om det är avlångt så är det väl värt besväret.

Eller förresten besvär tyckte inte någon utav oss att det var tvärtom mycket trevligt och de 400 milen i bilen har gått jättebra. Helt klart mycket bättre än vi någonsin vågat drömma om och mitt bästa tips för långa resor är många bra CD böcker som man kan lyssna på i bilen  och den bärbara DVD:n till killarna är suverän.

SVERIGE ÄR FANTASTISKT!


SVERIGERESAN DEL 3

78747-1703
Bild: Vicke

Från Öland styrde vi kosan till Ronneby för övernattning och vilken tur vi (läs jag) hade än en gång. För nästa morgon var det Loppis i Ronneby Brunnsparken och det var visst en utav de största Loppisarna i Sverige.  Jag som normalt aldrig brukar lämna en sån tillställning utan att ha med mig något litet fynd gick tomhänt därifrån. Fick nog kanske en smärre chock utav att se så mycket saker och så många människor...;)

Vart man än vände sig så var det saker saker i massor och man blev nästan helt snurrig av allt. Tur min familj såg vad som höll på att hända med mig så de räddade (släpade bort)  mig nog från att svimma av alla intryck. Men visst var det en häftig upplevelse vi från lilla byn fick vara med om tänk att det finns så stoooora Loppisar:)

Genom det vackra Österlen åkte vi vidare och jag blev bara mer och mer faschinerad över de vackra öppna landskapen som vi såg. Vacker är nog bara förnamnet och sen alla fina typiska skånelängor (heter det så?). Önskar bara att jag just då inte hade haft kameran i bagagluckan för det hade varit kul att få föreviga det mer än i mitt hjärta.

Delmålet innan ankomst till Malmö var Smygehuk och Sveriges Sydligaste udde men då var det slut på vår tur för bara ett par mil innan vi kom fram så började det regna. Eller kanske ösa ner vatten skulle man kunna säga och det var inte lite. *Fniss* Föstår då inte varför ingen ville gå ut och vara med för att förevigas till familljealbumet;)

78747-1702
Bild:Vicke

Som ni förstår är inte vår resa slut än vi har inte ens kommit till Malmö och Köpenhamn som var vårt egentliga mål. Hoppas ni inte tycker det är alldeles för lång resa innan vi är framme;)

SVERIGERESAN DEL 2

Så var det dags att fortsätta min "lilla" reseberättelse från vår Sverigeresa och vi åker vidare till nästa resmål som vi hamnade på helt spontant...

78747-1701
Bild: Vicke

Från Västervik fortsatte vi vår resa via Kalmar, men är vi så här nära Öland tyckte maken så kan vi inte bara köra förbi. Så sagt och gjort vi åkte över den långa höga bron till Öland vilket jag nästan tyckte var lite läskigt :O

Där vi tillbringade några timmar och hann se oss om lite lite grann i alla fall och dett besök på Borgholms Slott var ett givet mål. Vi hade dessutom sån tur att det ännu var öppet trots att det hade blivit rätt så sent på eftermiddagen men det var bara till vår fördel eftersom det inte var så mycket folk där som vi behövde trängas med.

78747-1697
Bild: Vicke

Vacker gammal ruin var det och vilket magnifikt slott det måste ha varit innan branden.

78747-1698
Bild: Vicke

Trots att vårt besök på Öland inte var så många timmar så var det verkligen en upplevelse. Kanske ett ställe jag skulle besöka en gång till och då stanna lite längre. Öland verkar heltklart vara ett riktigt populärt resmål för husvagnsfolk så man kanske måste skaffa en sån då först innan man åker dit igen;)

En tanke som slog oss som är vana vid så långa avstånd häruppe i Norr var att , vad nära det är till allt när man kommer söder om Stockholm. Vad lätt det är att se sig om med bil när man väl kommit så långt  ner i vårt avlånga land så mycket sevärdheter inom så få mils radie.

Fortsättning följer ...

RSS 2.0