STÖKIGT

Har nu missat Tisdagstemat flera veckor och när jag kommer tillbaka med nya friska tag och ska vara med så är det ett supersvårt tema. Men det är väl egentligen bara så det ska vara  för ju större utmaning ju roligare blir det.

Varför är stökigt så himla svårt för mig då är det för att vi har det så perfekt hemma så det aldrig är stökigt , nej absolut inte men kanske för att jag gillar att det är undanplockat runt mig. Men *ler* då ska man inte titta in i skåpen för finns det ett snabbare sätt och plocka undan och städa än att sätta in saker dit;)

Var precis in och fotade i H:s rum där man minst sagt kan kalla det stökigt. Vilken tur då tyckte han att han inte hade städat undan då där så att jag kunde få några tisdagstema bilder ännu en bra anledning till att inte städa. *Skrattar* Men jag klarar i alla fall inte att lägga in de bilderna på min blogg för jag har ju bestämt att det bara ska vara saker jag gillar här och det är absolut inte något jag gillar;)

Tänk tänk...

Ja men visst det finns faktiskt stökighet som jag gillar , en hockeyplan som egentligen ska vara tom och ren efter avslutad finalmatch som absolut inte är det...

78747-1700
Bild: Vicke

Utan där ligger det massor med alla handskar, hjälmar och klubbor som ligger slängda överallt och spelare som ligger i en hög.  Så den stöktigheten betyder inget annat än lycka och glädje för spelarna som efter att ha kämpat sig egenom många matcher får maximal utdelning  och tar hem segern!

Skönt att jag hittade en postivi tolkning på temat stökigt så att jag kunde delta denna vecka;)

SVERIGERESAN DEL 1

Ja som jag skrev så blev vår resa till Skåne och Malmö en liten Sverigeresa. Det föll sig så eftersom vi hade så många dagar på oss att åka ner till Malmö och de inbokade dagarna där.

Men min reseberättelse börjar först lite längre ner  i vårt avlånga land på platser som är lite mer spännande och nya för oss. Sträckan hemifrån och till Stockholm är mest en transportsträcka för oss som åkt den så många gånger.

Det är så roligt att se nya delar av vårt vackra land så i stället för att ta den kortaste vägen till Malmö via Jönköping efter E4:an som vi åkt många gånger tidigare så valde vi att åka via östkusten.
 
Vilket vi var glada att vi gjorde eftersom det var nya outforskade områden för oss och vi fick se och uppleva mycket. Det bästa med att åka bil och inte ha så mycket planerat är att man kan vara spontan och stanna för när man känner för det och se sig om.

Göta Kanal och Söderköping var ett sånt ställe som vi bara råkade passera...

78747-1694
Bild:Vicke

Vi hade dessutom sån tur att det precis var slussning när vi kom dit, spännande att få se. Killarna som ganska nyligen sett filmen Göta Kanal 2 Kanalkampen  tyckte det var jättekul att få se en del av miljön i verkligheten.

Sen var nästa stopp Västervik  som verkligen var en pittoresk liten sommarstad och jag måste säga att jag blev så förtjust i landskapet med de öppna vyerna.  Känns så vackert och annorlunda men det kanske är för att jag är van vid att omges mest utav skog och berg . Vi övernattade också i ett gulligt litet torp  hos släktingar och vilken tur att vi inte är så långa i vår familj för det var inte högt till tak i torpet. Men ack så charmigt  och fyllt av historia.

78747-1695
Bild: Vicke

Har ni vägarna förbi Västervik tycker jag absolut ni ska besöka Tant Grön ett jättemysigt litet Café med de mest fantastiska mackorna. Det är nog de största räkorna jag någonsin fått på en räkmacka.

Här gör jag en liten paus innan resan fortsätter mot nya mål:)

VÄNTAR PÅ POSTEN

78747-1693
Bild: Vicke

Precis som så många många andra i vårt avlånga land väntar jag på posten för i dag ska börjar Ikeas katalog för 2008 delas ut. Så klart hoppas jag att det är redan i dag den kommer att trilla ner i min brevlåda, bibeln för alla Ikea frälsta som mig:D

Eller kanske jag blir utan katalog helt och hållet när jag lagt in den avslöjande bilden på att  jag i min ägo har en Lånekatalog som ska lämnas vid utgångskassorna;)

Till mitt försvar ska jag då säga att det faktiskt inte är jag som lagt vantarna på den utan min omtänksamma mamma. När hon besökte varuhuset i Stockholm så kom hon att tänka på sin Ikeatokiga dotter som kanske höll på att smäkta i hjäl sig efter den nya katalogen. Vad gör inte en mamma för sin dotter...

Så den slank ner i kassen och hem till en glad och lycklig dotter , som i och för sig redan hade fått ett ex. på posten men nog smäller det allt lite högre att ha ett plastat ex. med texten Låntekatalog som ska lämnas vid utgångskassorna på pärmen. *Ler* katalogsamlingen blev lite roligare med ett sånt exemplar i högen.

Nu är det bara att hålla tummarna för att brevbäraren och Ikea är snälla med mig och ger mig den nya katalogen redan i dag.  Vilken tur att jag dessutom har semester så jag kan låsa in mig på ett rum och få njuta utav den i lugn och ro. Det bästa av allt är väl dessutom att jag sen har så nära att besöka ett varuhus för att få se nyhteterna i.r.l.

Vill ni läsa två andra bra inlägg i detta ämne så tycker jag ni ska besöka Helena på Roomservice och Vildängel .

__________________________________________________________________________________________
Uppdaterat kl 12.16 Posten har kommit och jag får fortsätta vänta...:(

HEMMA IGEN

78747-1691
Bild: Vicke

Hemma igen efter en lång och härlig resa söderut och man kanske skulle kunna säga att det blev en liten Sverigeresa utav vår semester. Nästan 400 mil i bilen har vi avverkat och blickar vi bakåt i backspegeln finns det massor av upplevelser och roliga saker att minnas.

Lovar att ni ska få se lite mer bilder och läsa lite mer om resan när jag tagit hand om allt mindre roligt som väntar såsom alla högar utav tvätt som man får med sig hem.

Men det finns faktiskt en sak som jag inte kan vänta med att berätta om för er och det är ett mycket trevligt bloggbesök som vi gjorde i går. Det var nämligen äntligen dags för mig att få träffa rara Sara i.r.l så jag och familjen besökte henne och hennes underbara familj . Som jag redan anat efter att länge läst Saras blogg var hon en helt underbar tjej även i verkliga livet och deras hem var ännu vackrare i verkligheten än på bild.  Att sen även min familj tyckte det var supertrevligt att få träffa Sara och hennes familj var en bonus. Bättre avslutning på en mycket lyckad semester kunde man inte få och det var en bubblande glad familj som lämnade Umeå och styrde kosan hemåt.


78747-1692
Bild: Vicke

SEMESTER

78747-1690
Bild: Vicke

Väskan är packad och bilen tankad så tidigt i morgon bitti styr vi kosan söderut och målet för vår resa är Malmö och Köpenhamn. Vilket innebär att jag kommer att ha lite semesterstängt på bloggen under resans gång om nu förstås inte jag blir frestad att slänga in en litet inlägg någon dag;)

Men i alla fall så är det nog dags att hoppa i säng och inte sitta här framför datorn så att jag inte missar avresan. Vill bara önska er alla en fortsatt trevlig sommar och hoppas att solen kommer att lysa på oss lite mer än den gjort. Sen vill jag bara tacka för alla gratulationer jag fick på min födelsedag, har varit lite ont om tid att svara på kommentarer med alla reseförberedelser.

KRAM PÅ ER ALLA !!!!!!

MYGGPAVILJONG

Så mycket som jag har tjatat om detta myggtält där vi får sitta i lugn och ro och fika utan att störas av alla de där små djävlarna. Är det nog bäst att jag äntligen går till handling och lägger in en bild på det så ni får se med egna ögon vårt vapen i kampen mot de envisa myggen.

78747-1689
Bild: Vicke

SVENSK SOMMAR

78747-1686
Bild: Vicke

Inte blev det några mysiga myggtältsbilder i går heller och den här gången beror det absolut inte på att jag inte hann fram med kameran utan på vädrets makter...

Typisk sommarmeny hade planerats för kvällens middag tillsammans med (blogg) vännen Malin (Mrs Malinski) och hennes Sambo som befinner sig på semester här uppe i norr. *Ler* och det blev väl också typsikt svensk sommarväder som gjorde oss sällskap vid middagsförberedelserna. Precis när det var dags för maken och gå ut och grilla så var det som om hela himlen öppnade sig och det fullkomligt öste ner både jätte regndroppar och hagel. Vilken tur att det fanns skydd att tillgå för både grillmästaren och köttet;)

Så det blev till att äta inomhus men med så trevligt sällskap som vi hade så gjorde det absolut ingenting och timmarna bara rusade i väg. Helt otroligt egentligen vad häftigt med alla nya trevliga människor man hittat tack vare bloggandet och att sen dessutom få förmånen att träffa några utav de i "riktiga livet" är så roligt:D

Tack Malin med Sambo för en mycket trevlig eftermiddag och kväll , vi hoppas att det blir fler gånger vi kommer att träffas!!

Nu ska jag återgå till mitt tårtbakande för i dag är det ju faktiskt också min födelsedag:)

MYGGFRITT FIKA

78747-1684
Bild: Vicke

Helgen har bara rusat i väg och vilken toppenhelg det blev till och med vädrets makter har varit på vår sida. Solen har verkligen varit närvarande under nästan hela helgen. Varmt och skönt har det varit, med andra ord perfekt väder för att gå på marknad. Först nu i kväll har det regnat , tänk vad häftigt det var precis som om vädergudarna visste att nu var det OK att släppa fram regnet igen för nu var marknaden i byn slut;)

Slut är faktiskt också något jag också känner mig just nu och egentligen borde jag väl ta och krypa ner under täcket i stället för att sitta här vid datorn. Men jag måste bara få blogga lite först har ju varit ledig i flera dagar nu och det kliar i fingrarna. *Fniss* undrar om man har blivit beroende?;)

På tal om kliande så är det faktiskt något som besvärar en och annan Tornedaling för myggen har återvänt och det rejält. Vi som haft två härliga myggfria somrar och  kunnat sitta ute på altanen i lugn och ro utan sällskap av de rackarna (läs jävlarna).  Men nu är det tyvärr slut på det, vilket gör mig lite sur! 
Tänk  vi som har gjort det lite mysigare på vår altan eftersom de senaste somrarna varit som ett extra rum och nu är det omöjligt att sitta där utan att bli uppäten. *suckar djupt och kliar myggbett*

Men skam den som ger sig! Så ett stycke mygg lusthus har inhandlats och jag vill säga att ställningen nu  nog är 1-0 till oss i kampen mot myggen.

Det var meningen att jag skulle visa er lite bilder på lusthuset i dag hade jag tänkt. Men jag hann inte fram med kameran innan gästerna hann gåoch sätta sig i den "fixade" miljön och jag vill ju inte ha med de på bild. *ler* Stackarna fick sig nästan lite skäll för det men de höll sig snällt undan så jag han få en bild på Marimekkos fina pappersservis.  De erböjd sig faktiskt att hålla upp tallrikarna framför sina ansikten för att jag skulle få min bild redan i dag men så tokig är jag inte än i alla fall;)

Ska göra ett nytt försök med kameran i morgon för jag hoppas verkligen att vädrets makter är med oss även då. För det skulle verkligen vara roligt att sitta ute i lusthuset och äta middag med våra gäster. Tror nog kanske också att det inte är bara jag som fotar då eftersom vi får sällskap av en annan bloggare Malin och hennes Sambo;)

MARKNADSHELG

78747-1683
Bild: Vicke

Regnet det bara öser ner och det är nästan så att man börjar fundera på att avbryta semestern och jobba i stället. Min första semestervecka har regnat bort:(

Det är väl bara att fortsätta att hoppas på att solen ska hitta fram snart snart och helst redan i helg. Då det är årets största händelse i vår lilla by nämligen Matarenig Marknad.  Det är massor av folk i farten och massor som händer, många utflyttade Övertorneå bor som återvänder hem till byn. Två av de är mina systrar med familjer så ni förstår nog att jag inte kommer att ha mycket tid över för att blogga de närmaste dagarna. Utan jag ska umgås med släkten och ha trevligt på marknaden och säkerligen köpa mig en och annan godisrem;)

Därför skickar jag en stor kram till er alla och hoppas solen ska skina över er i helgen!

NOSTALGI

Eftersom jag har semester så gick jag in och kollade redan på morgonen vad det var för tisdagstema denna vecka. Men det kändes lite svårt att komma på något bra på nostalgi så där på en gång så jag tänkte att jag får fundera under dagen.

Vilket egentlige var bra för helt naturligt har det kommit upp saker som gjort mig nostalgisk i dag så det passar väl helt perfekt att visa de.

Det första var när jag skulle baka kanelbullar och drog på mig förklädet som är min Fasters gamla. Mitt absoluta älsklingsförkläde är det och kanske just för att det är hennes gamla fyllt av nostalgi. Min faster var en mästare i köket och något jag kommer i håg var hennes goda snorbullar som vi kallde de, vanliga bullar med marsankräm ovanpå. Så jag blev givetvis ännu mer nostalgisk och ville försöka återuppleva den goda smaken men tyvärr så hade vi ingen marsan hemma.

78747-1682
Bild: Vicke

Häftigt egentligen att det en dag som denna dök upp ännu en sak som också gjorde mig nostalgisk i dubbel bemärkelse. För när vi hade besök av lilla Skrutten och plockade fram den lilla lådan med små bebis leksaker dök det upp massor av nostalgi. I den finns nämligen våra stora killars gamla leksaker och även mina gamla så visst var det väl nostalgiskt.

78747-1681
Bild:Vicke

SOLEN SKINER I ALLA FALL I SINNET;)

78747-1680
Bild: Vicke

Min första semesterdag blev nog inte så tokig trots allt...

Även om starten inte kändes så bra för när jag vaknade i morse och såg att det absolut inte var något badväder drog jag täcket över huvudet och somnade om länge länge.

Men sen tog en riktigt bra dag start när telefonen ringde efter frukost och det var min frisör som undrade om jag kunde komma och klippa mig på en gång. För ni förstår jag hade glömt bort att boka tid till mig själv före hennes semesterstängning och hon lovade ringa om hon fick avbokning. Jag var övertygad om att det var kört för min del för inte är det någon som avbokar frissatid nu. Dessutom brukar jag aldrig ha tur, men det hade jag faktiskt någon hade glömt sin tid och gjorde mig jublande glad:D

Sen tog vi oss en liten tripp utomlands över bron för att spana in om de kanske hade bättre väder där. Men inte det inte så det blev en munk och kaffe på ett café som tröst. Kul när vi kan åka dit och fika eftersom det inte finns något hemma i byn.

Att eftermiddagen sen fortsatte med ett roligt mail från Unik Design som berättade att min present var på väg och  ett samtal från Sköna Hem som ringde upp sina bästa prenumeranter och erbjöd de en present från Design House Stockholm och tre nummer för endast 69 kr. *ler* Undrar om det beror på att jag sagt upp den prenumerationen och många andra eftersom jag inte hinner läsa de för alla bra bloggar? Men så klart man offrar sig för en sån  god sak (läs present)  och nu har jag en snart en ny prenumeration att säga upp;)

Sist men inte minst så avlsutades kvällen med en trevlig överraskning. För när jag satt i Tv soffan och kollade in vad Ernst pysslade med så pågick det febril aktivitet i köket. Det var H och Tonåringen  som skramlade och levde om, oljudet resulterade i mysigt fika. Tonåringen hade bakat äkta Engelska Scones och H hade mixat i hop smoothie , så nu är jag verkligen mätt och belåten jättegott var det.

Så om man ska summera dagen så kan man kan säga att det var i alla fall sol i sinnet i dag:D

INSPIRATION JULI

Längesedan jag satte i hop ett litet inspirationskollage över saker som jag gillar och gärna skulle ha. *Ler* vilken tur att jag kom att tänka på det nu när min födelsedag närmar sig. Fast egentligen är det  nog inte tillåtet att  skriva önskelista längre när man blir så gammal som mig. Men ett litet inspirationskollage är väl helt tillåtet;)

78747-1678
Bild: Eget kollage med bilder från respektive företag

Även om det känns som om man behöver vinterskor-gummistövlar ute just nu så hoppas jag på sol och värme. Då skulle det vara skönt att ha dessa guldfärgade Crocs i girls mary jane modellen och varför inte guldfärgade. Har velat ha guldskor ända sen Herryes vann med sina gyllene skor låten.

Min plånbok håller på att rasa i hop helt och hållet en ny skulle inte vara helt fel och den här finns hos Lindex som nu även har webbshop. Bra för alla oss som har långt till närmaste butik.

För att vår light uppfräschning utav vardagsrummet ska bli komplett drömmer jag om att köpa nya stolar till matbordet och Gilbert från Ikea skulle vara fina och bryta av mot det vita bordet.

Marimekkoskål och Pappelinamatta två fina saker som jag länge länge velat ha men det inte har blivit av att unna sig att köpa. Något annat som man sällan köper till sig själv är smycket och armbandet av Erica Huuva i serien Gardi skulle vara fin att ha som komplemment till ringen som jag fick i julklapp.

Att få vispa kaksmeten i en Rosti skål skulle vara en fröjd och att sen till kakan få servera saften ute på altanen i den fina kannan och glasen från Marimekko göra det hela fullkomligt.

En ny fin väska till kameran känns som ett måste och den här eleganta väskan från ON OFF gillade jag.

Så nu är det väl bara att hoppas att det är fler än mig som får inspiration utav mitt julikollage;)

JAG HAR INTE I ALLA FALL TUR MED VÄDRET....

78747-1679
Bild: Privat (med mobilkamera)

Hela veckan när jag har jobbat och slitit inomhus när nästan alla andra legat på stranden och njutit av sol och värme. Så jag har väntat tills det är min tur, vad händer då på fredag eftermiddag när det är dags för mig att få helg och semester. Fina vädret är som bortblåst och ersatt av moln, isande vindar och regnskurar. Vad är det här för något jag som tänkt gå omkring i bikini får ha på mig fleecetröja?

I går var vi i alla fall ute och åt en riktigt supergod middag med goda vänner för att fira att semestern har börjat. Vilket vi gjorde på Kattilakoski Gastronomi och att maten var superb vill jag lova, snålvattnet börjar rinna bara av tanken på den. Trevlig kväll hade vi och man får väl påminna sig själv om att det är sommar och semester på något sätt. Bli lite varm inombords utav lite gott rödvin i stället för sol;)

Men nu får jag hoppas att vädergudarna tar sitt förnuft till fånga och ger mig lite sol i stället för det går inte att pimpla rödvin i hela fyra veckor för att få lite värme. Dessutom är alla energi som bortblåst med vinden känner mig mest slö, slapp och likgiltig. Så snälla snälla sol och värme återvänd nu till oss så jag får lite energi och kan njuta av semester!

*Ler* Visst är det lustigt hur mycket vädret egentligen påverkar en och jag vet semestern har precis börjat och jag som bara haft två dagar med dåligt väder gnäller redan;)

HOMESTYLING

78747-1677
Bild: Vicke

Ja nog märks det allt att jag inte sitter ensam och tittar på alla inredningsprogram utan att killarna som oftast gör mig sällskap i soffan. Kanske det är alla de som inspirerat H att skrida till verket;)

För här har det skett homestyling i hög grad, från en lekstuga till en mekstuga. Ut flög alla "barnsliga" småbarnssaker och leksaker. Det rensades friskt och sorterades i högar precis som man ska göra:
Sparas
Slängas
Gömmas ( ni vet hur coolt är det med en kaffeservis i en mekstuga, men är bra att ha när små kusiner kommer)

Söta lilla klädhängaren som nu hängt med sen tonåringen var pytteliten som först bott inne i deras rum och sen fått flytta ut till lekstugan skruvades ner. En ny mycket tuffare hängare i H:s favorit färger svart och silver inhandlades på mammas favoritaffär Ikea. Mycket mer passande för en crosskille att hänga upp sina kläder på;)

Ut med alla söta puttinuttiga tavlor som smyckat väggarna och upp med häftigare affischer och leksakerna byttes ut mot verktyg...

Ja det pysslades en lång stund helt på egen hand och idéerna var många, en som jag tyckte var fiffig var att han häftade upp två kartonger från cross-skoter glasögon som blev verktygsförvaring.

Sist  men inte minst åkte den blå gula fasadflaggan från stugan ner och upp med den skräckinjagande Jolly Roger i stället. Så nu var H nöjd och stugan var nu en mekstuga precis i hans stil!

*snyft* Ja nu är det väl bara att inse att småbarn det finns inte i vårt hus längre de sista resterna som jag krampaktigt  försökt behålla är nu borta;)

DJURTRÄDGÅRD

78747-1672
Bild: Vicke

Det är inte bara fina servetter som passar bra att rama in för att få en tavla till en billig penning som dessutom är lätta att variera. Utan fina kort finns det också gott om och när jag såg det här kortet med mönstret Djurträdgård som är designat utav den duktiga Hanna Werning blev jag så förtjust.

Så det inhandlades en ram från Ikea för att göra en fin tavla utav det, men det känndes inte riktigt bra med den "kalla" silverramen.  Jag får nog byta till någon annan, tur att jag bara öppnade den lilla ramen för att upptäcka det. För nu kan jag byta de stora ramarna som jag köpte till foton som jag framkallat och tänkt rama in till en lite "varmare" variant

. *Ler* När jag äntligen kommer mig för att beställa foton för att hänga upp på väggen går jag och köper fel ramar. Men vilken tur att Ikea har så bra bytesrätt så jag kan rätta till det och dessutom få ett besök till på varuhuset;)

RENT

Då var det redan tisdag igen och ett nytt tisdagstema och rent är det denna gång. Svår utmaning var det denna tisdag  för hur ska man tolka det och framförallt fota det. Visst  var det första jag kom att tänka på ett rent hem. För visst är det härligt och rent med ett nystädat , nyskurat hus men jag som suttit inne och jobbat hela dagen i det fina vädret väljer att lägga mig ute i en solstol i stället för att börja skura. 

NÄr  jag låg där i solstolen och läste en inredningstidning (läs halvsov) kom jag faktiskt att tänka på att två assistenter som är helt oumbärligt i det dagliga hushållsarbetet med att hålla rent...


78747-1676
Bild: Vicke

Naturligtvis tvättmaskinen som tar hand om all smutsig tvätt och ser till att det blir rent. Synd bara att den inte ännu lärt sig hänga, ta in , stryka och sätta undan kläderna;)

Dessutom är det en extra bonus med ren tvätt den här tiden på året, den ljuvliga doften finns det någon bättre doft av rent än nytvättade kläder som torkat ute i det fria.

En annan bra assisten i hemmet är diskmaskinen som gör allt smutsigt porslin rent och glänsande igen. Det är väl samma sak där tänk om den kunde plocka i ur sig själv vore den helt perfekt.

Men visst är de helt suveräna våra hushållsvänner som hjälper till med en stor del av det dagliga arbetet med att se till att smutsigt blir rent!

Suveränt tema var det också denna vecka för det gav mig lite fart att tvätta undan lite tvätt , eftersom jag ville fota en tvättmaskin som var i arbete:)

UTMANING

Blev utmanad utav både Barbro och Tina i går kväll och det här var helt klart en så rolig utmaning som jag inte kunde låta bli.  Det var redan i går kväll jag satt och skrev mina svar eftersom jag visste att måndagskvällen skulle vara fullspäckad. Så det är som söndag nu när ni läser mina svar...

78747-1675
Bild: Vicke

Nämn något som gjorde dig glad igår:
En söt liten skrutts glada smittande gulliga gurglande baby skratt.
Vad gjorde du kl 08 imorse?
Sov så skönt.
Vad gjorde du för 15 min sedan?
Tittade tv.
Det sista du sa högt? 
Startar du diskmaskinen innan du kommer upp?
Det senaste någon sa till dig: 
Ja , svarade maken.
Vad har du druckit idag?
Vatten, apelsinjuice, kaffe och cola.
Vad var det senaste du åt?
Köttbullar på Ikea.
Vad var det senaste du köpte?
*ler* Ja om ni ser vart jag åt så förstår ni att det var en liten kasse med Ikea saker bland annat några nya ramar till foton som jag äntligen kommit till skott att beställa.  En liten present till storasyster egentligen bör man inte avslöja sånt i förväg men det är så kul för nu vet jag att hon kommer att spricka av nyfikenhet *fniss*
Vad är det för färg på din ytterdörr?
Ockragul.
Vad är det för väder hos dig nu?
Klart med kvällssol äntligen!
Godaste glassmaken?
Gammeldagsvanilj och ännu bättre riktig finsk vaniljglass (de har massor med gräddei den)
Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Absolut!
Sover du tungt?
Nej väldigt lätt.
Drömmer du mardrömmar?
Ja i perioder gör jag det och det kan vara längre perioder och många kvällar i rad. Dessutom fortsätter de om jag vaknar och  sen somnar om. Ungefär som en reklampaus... Usch!
Trivs du med ditt jobb?
JAAAAA!  Absolut är så glad över mitt nya jobb som är det bästa som hänt mig på länge länge:D
Favoritklädsel?
Jeans och tunika.
Favoritlåt just nu?
Det var faktiskt en fråga som var supersvår att svara på är nog lite allätare som mest lyssnar på radio på dagarna.
Vad ser du om du tittar till höger? 
Fönster med persienner som är neddragna i hopp om morgonsol.
Vad gör dig glad just nu?
Alla härliga bloggvänner :D
Vad ska du göra härnäst?
Borsta tänderna och hoppa i säng.
Höger el vänsterhänt?
Höger
Humör just nu?
Glad och avslappnad.
Favoritgodis? 
Choklad är min absoluta favorit.
Kläder just nu?
3/4 byxor och t-shirt i favorifärgerna brunt.
Sommarplaner? 
Vara ledig och bara få vara tillsammans med min familj och ha det skönt. Sen blir det en liten resa också ända ner till Skåne  - Malmö ska vi åka.
Hur många kuddar sover du med?
En och absolut inte dunkudde det tål jag inte.
Spelar du ngt instrument?
*fniss* Absolut inte har en gång i tiden spelat blockflöjt och orgel men det var väldigt väldigt länge sen. Förresten så är blockflöjten i ett skåp brevid mig kanske man skulle ta fram den;)
Morgon eller nattmänniska?
Som Barbro: Både och.. men mest natt
Vad är viktigast för dig?
Mina barn, min man, min familj och att vi får vara friska.
Är du kittlig?
Superkittlig och det är verkligen ett säkert sätt att utpressa mig , fråga mina systrar de vet;)
Snarkar du? 
Nej, inte vad jag har hört.
Stjärntecken?
Kräftan
Äckligaste insekten?
Koppakiiski, som vi i Tornedalen säger men timmerman eller något sånt tror jag ni andra säger.
Stökigt el välstädat?
Välstädat mår jag bäst av men har varit tvungen att släppa lite lite på det eftersom vi jobbar mycket.
Längtar du mest efter just nu?
Sol och semester.

Till sist utmanar jag Sara, Saga och Malin .

SOMMARFAVORITER

78747-1671
Bild: Vicke

Äntligen hade Ica fått hem lemoncurd som var helt slut när jag skulle köpa det  till midsommar. Tror nog det måste vara fler än mig i byn som tänkt baka Sagas marängtårta med jordgubbar;)

Men nu lyckades jag i alla fall få med mig hem en utav de viktiga ingredienserna till den så den fick bli lördagens efterätt. Säger bara mums så god den var helt gudomlig och superlätt att göra, så det är säkert inte sista gången den dukas fram i vårt hus. 

*Ler* Till och med gästerna hos oss har börjat lära sig vart jag hittar alla smarriga kak och tårt recept, så är ni sugen på något gott kika in hos Saga. Jag lovar ni blir absolut inte besvikna det finns massor med godsaker att välja på och så vackra bilder till alla recept!

Sen måste jag ju även tipsa om den helt suveräna oumbärliga lilla jordgubbs snoppare (heter det så?) som lillasyster gett oss i sommarpresent för ett par år sen. Det är så enkelt att få bort den lilla gröna saken med:)  Kanske ett litet tips på den perfekta gåborts presenten till sommarens alla grillfester i stället för vin eller en blomma kan man ge en ask jordgubbar och en sån.

Hoppas ni andra också haft en bra helg!
RSS 2.0