VICKE BESÖKER

Håller på och höststädar bloggen litegrann, försöker sortera bland mina kategorier.  Någon försvinner och så har det kommit till några nya , *ler* tror jag får ta och övergå till att göra inlägg i någon annan av de nya än trädgård. Annars är det nog stor risk att ni skulle börja tro att det Liza skrev "numera även blommornas bästa vän" faktiskt är sant;)

Vicke besöker är alltså en helt ny kategori som trots det redan har några inlägg , de fick flytta in där i stället kändes som mer passande. Men jag lovar att det ska komme fler nya inlägg där, för det finns en hel del inspirerande hem och miljöer jag vill visa er.

Ni har tidigare fått följa med mig på både fotboll och hockey, H:s  stora intressen men lika mycket som han är intresserad av sport lika lite är hans storebror det. Tänk vad faschinerande egentligen att syskon kan bli så olika, men också så oerhört härligt för oss som föräldrar att få uppleva två så olika "världar" och människor.

I alla fall är Tonåringen en mycket samhällsintresserad kille och han är engagerad i massor av olika saker som har med det att göra.

Hur det hänger i hop med Vicke hälsar på kanske ni undrar nu ?

Jo det är nämligen så att i en av föreningarna han är med i har styrelsen varit som värsta "Roomservice team" och både planerat och genomfört renovering av deras lokaler.

Så välkomna in i deras nya fräscha möteslokal

 
Bild: Tonåringen

Som de alltså fixat helt själv ungdomarna, både målat om, varit på Ikea och shoppat, monterat upp möbler och inrett.

 (Klickbar bild måste testa hur det funkar;)


Bra jobbat och  vädligt snyggt blev det också!

REDAN FREDAG:)


Bild: Vicke

Blev så glad häromdagen för jag hade den stora äran att få en utmärkelse av Liza, supergulligt och dina rara ord värmde verkligen mitt hjärta.  Därför vill jag skicka dig en stor kram och säga tusen tusen tack för den!!

Sen är det alltså meningen att jag ska ska nominera 7 andra bloggar som jag gillar och länka till dessa, men det tycker jag är alldeles för svårt att bara nominera 7 när det finns många många fler bloggar därute som jag gillar så tänkte jag faktiskt hoppa över det. 

Är så tacksam över alla härliga bloggar jag hittat ute i cyberspace , det har gett mig så mycket både nya vänner, härliga stunder,glädje, skratt och massor massor av inspriation!

Tillsist ett litet tips till andra som också har många bloggar ni gillar , för att göra det lite lättare att hålla reda på när de uppdaterar och läsa bli medlem i Bloggkoll. Sen är det bara att leta upp bloggarna ni följer och lägga till. Superenkelt och ett jättebra sätt att följa dina "favoritbloggar" , du sparar massor av tid som kanske gör att du hinner följa några bloggar fler;)

KRAM OCH TREVLIG HELG!

NYTT & GAMMALT

Det är så kul att hänga med på tisdagstema igen efter min ledighet, kunde verkligen sakna den utmaningen för både mig och min kamera vissa tisdagar.

I ala fall jag är tillbaks med tematolkningarna igen, denna vecka blir min tolkning på temat nytt & gammalt en liten "specialare" , som kanske kan skapa lite eftertanke för oss alla. För de flesta håller nog med om att vi i dag lever i ett slit- och slängsamhälle, visserligen kan det väl bara både både på gott och ont...

Nåja nog om det här kommer mitt bidrag som jag kallar:

NYTT för någon - GAMMALT för någon annan


Bild: Vicke

Den här tavlan som nu hänger i vår hall är NY(TT) för mig men GAMMAL(T) för någon annan som skänkt den till Loppis,  för endast en tia blev jag lycklig ägare av tavlan :)

Vilken tur att Lillasyster med familj tog med oss på Loppis när vi besökte de i somras, det var tyvärr sommarens enda men ack så roliga Loppisbesök.

INTE BARA GOD UTAN ÄVEN VACKER...


Bild: Vicke

Odlar inte speciellt mycket grönsaker i trådgården, lite kryddor i kruka och denna sommar har jag även satt lite salladsfrön i kruka. *Ler* krukor är perfekt för oss som inte är så förtjusta i att krypa på alla fyra för att rensa ogräs;)

I alla fall var ruccola en av salladssorterna jag sådde, och jag blev lite förvånad när krukan inte bara fylldes med ruccola blad utan även denna blomma. Var helt övertygad om att det måste vara något ogräs som kommit upp tillsammans med salladen, vilken tur att jag i alla fall gick in för att läsa om ruccola innan jag rev bort de i tron att jag för en gång skull var duktig i trädgården. Tydligen har ruccolan även blommor, tänk det visste inte jag som normalt handlar min i grönsaksdisken på ICA.

Så nu vet jag att ruccolan inte bara är god utan även har väldigt vackra skira blommor:)

SPONTANT PROJEKT

Vet inte om det var fredagens bastubad som inspirerade oss (eller maken) kanske man skulle kunna säga till helgens helt spontana inredningsprojekt.

I alla fall så var vi på en liten "utflykt" till Happis i lördags, när vi strosade omkring på Jysk fick maken en strålande idé. *Ler* eller kanske han tänkte lite  högt, men det skulle han kanske inte ha gjort för när han väl sagt det så var jag redan i full gång. Med att titta och planera, för han hade ju rätt det var verkligen dags att göra en liten uppfräschning i vår bastukammare. 

Så det fanns alltså inte någon återvändo, dessutom skulle man göra det så var detta verkligen rätta tiden eftersom Jysks rea verkligen kan kallas rea med stora bokstäver eller små belopp;)

Ni har tidigare fått se vår utebastu utvändigt ett flertal gånger här på bloggen, men aldrig fått följa med in. *Fniss* det är nog något i mitt undermedvetna som stoppat mig, kanske att det inte kännts så "fräscht och fint". Men äntligen känns det som om det är dags för er att få kliva in genom dörren...Bastun är min Farfars gamla hölada som vi plockat ner och flyttat för att montera upp bakom vårt hus , sen byggdes den om till en bastu och i 10 år har vi varje sommar njutit där.  Här ser ni i alla fall hur det ser ut i själva "hjärtat" bastun och hur det såg ut i bastukammaren innan vi  bar ut möblerna .Som för övrigt väldigt snabbt såldes bort på Blocket, för även om jag gillar att förändra och göra om så gillar jag inte att bara kasta hela och bra saker.

I alla fall så inreddes bastukammaren i lite modernare stuk och det är faktiskt det som nog gjorde det hela så häftigt, det blev en härlig krock mellan gammal och nytt. Så jag måste nog erkänna att det inte bara var makens idé utan att han har rätt så bra smak i alla fall, för det var faktiskt hans inköpsförslag som vann den här gången. Det bästa av allt är nog också att det inte blev speciellt dyrt att genomföra detta projekt, kan säga att vi klarade oss under tusenlappen för rubbet. Hade vi gjort det i våras hade vi inte fått mycket mer än en stol för den summan, för de hade  nämligen kostat 999 kr/st tidigare och var nu nedsatta till 200kr/st. Även dynorna var på rea och bordet som nog de flesta känner igen är Lack från Ikea som inte är alltför dyrt trots att det inte var på rea.

Det mesta rensades ut från bastukammaren i möbler och piff, men oljelampan var det inte någon tvekan om att den skulle stanna. Helt klart en kär favorit som får stå kvar , men på ett nytt bord och dessutom ger den bra belysning i höstmörkret. Vilket behövs för i en riktitg utebastu finns det varken någon elektricitet eller rinnande vatten. En del av tjusningen...

Avslutningsvis tror jag nog maken kommer att tänka först och tala sen när det gäller något som har med inredning att göra;)

Eller förresten kanske inte eftersom vi bägge två faktiskt har  tyckt det varit ett roligt projekt med ett lyckat reslutat.


Bilder: Vicke

FREDAGSMYS


Bild: Vicke

Tror nog att det är ganska vanligt med bastukväll som fredagsmys här i Tornedalen. Verkligen ett bra sätt att börja helgen på, det är så avkopplande och härligt:D

Så jag tänkte det kunde passa bra att önska Er alla en riktigt Trevlig Helg med en bild från vår utebastu.

DET ÄR DE SMÅ DETALJERNA...

Som jag skrev i går så  hade jag en liten detalj kvar jag ville visa er.

 Små saker kan göra så mycket...

Tycker jag i alla fall , på något sätt blev bytet av lamporna pricken över i på vårt lilla projekt, nu är vi nästan i mål. Säger bara nästan eftersom jag nog  skulle vela ha ett litet träd på gräsplätten innan det känns helt klart, men vet inte riktigt vad. Så om det är någon som har bra tips på ett träd som inte blir så stort eller högt och gärna har en lite annorlunda form blir jag så glad över det. Hade lite funderingar på ett pilträd , men tror inte att det funkar utan skulle nog bli för stort där.


PROJEKT TRÄDGÅRD

Ni som är riktigt uppmärksamma läsare kanske har sett att det tillkommit en kategori i min blogg, nämligen Trädgård. Förstår att det genast är många som blir fundersamma om vad en som alltid säger att hon inte har gröna fingrar ska med en sån kategori;)

Det är nämligen så att vi har byggt ut vårt garage här i våras och som det brukar leder det ena till det andra, det kändes som om det också var dags att ta tag i vår trädgård. Börja om från början och ta en bit i taget...

Det är många år sen vi byggde vårt hus och vi var både unga och oerfarna på den tiden, så det blev nog mest så att man bara planterade saker lite här och där. Utan någon speciell tanke bakom, blombänkar skulle det vara längs väggarna det hade alla så det skulle också vi ha. Naturligtvis oavsett utan tanke på att man kanske ska ha gröna fingrar  som kan ge de stackars blommorna den skötsel de förtjänar och ska ha.

Så projektet göra något åt trädgården startade alltså i början av sommaren och det är också därför den nya kategorin tillkommit på bloggen.

 (Hann inte få någon bättre före bild)

Så här såg det alltså ut efter förlängningen av garaget som vi förresten valde att förlänga i stället för att bredda eftersom det skulle se ut som ett gammeldags uthus.  För att  bäst komplettera vårt hus som är i gammal stil och smälta in i den lantliga miljön kring oss.

Efter förlängningen såg det  lite konstigt ut.  Gräsmattan som tidigare gått jämns med garaget,.  blev  som så "avklippt" och likaså den stackars blombänken . Den som vi tänkt ta bort i många många år redan eftersom det är så varmt mot den väggen och de bara bränns sönder. Gällde bara att sätta i gång och hitta lite ideér och inspiration till vad man skulle göra i stället där...

Vart letar man efter det bäst då , på nätet såklart var in på diverse trädgårdsbloggar och bläddrade även i trädgårdsböcker men inte hittade jag något. Tills jag en dag var ute på en av mina vanliga bloggrundor och såg det här,  superfint eller som Ernst brukar säga något man går igång på. 

Buxbom och stenar (natursten) skulle det bli som fick rama in garaget och ersätta det gamla, så det var bara att kavla upp ärmarna och fullfölja planen. Vi är så nöjda över resultatet , det både förstärkte känslan av en lååååååång byggnad och band i hop det området med den stora grusdelen.

Nu är det bara att hoppas att buxbomen överlever den kalla vintern här uppe i norr, om det är någon som har bra tips hur man kan övervintra de så tar jag tacksamt emot de. *Ler* det var mycket grävande i detta projekt och jag glömde naturligtvis berätta för maken som skötte den biten att val av växt var ett experiment;)

Vi har också  färdigställt själva byggnaden med målning och lite annat "piff"...Framsidan smyckades med Tuijor i zinkkrukor, även det ett litet experiment men jag vet ju av erfarenhet att det kan lyckas. Så det är bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa.

 Den tidigare vita plastspaljen har bytts ut mot en i trä som målats i samma färg som fasaden, hade sett hur fint det var hos Barbro med en sån.  Det blir växten och det gröna som framträder i stället för det vita mönstret, synd bara att min klematis återigen drabbades av någon slags mask som käkar upp den. Ger nog upp mina försök med den, det här är nog tredje sommaren den börjar så fint för att sen bli uppäten.

Barbros blogg är förresten ett härligt ställe för trädgårdsinspiration, otaliga är de gångerna jag surfar in där för att titta och beundra, drömma mig bort en stund och önska jag hade en sån trädgård. Härligt även om jag också är realist och inser att någon sån  kommer jag aldrig att komma i närhten av.

Har en liten detalj kvar som jag vill visa er , men det här blev ett så fruktansvärt långt inlägg så jag ska skona er från det i dag . Det får bli en annan dag så fortsättning följer...

I VÄNTANS TIDER...


Bild: Eget kollage med skärmdump 

Många är vi nog som väntar extra mycket på posten i morgon, för då är det dagen med stort D för alla Ikeafantaster. En av årets största händelser! Den nya Ikea katalogen 2009 ska då börja landa i våra brevlådor och förhoppnings är jag en av de lyckliga som i morgon får bläddra i ett alldeles eget ex.

Annars får jag väl ta och strypa brevbäraren eller stämma Ingvar för nu orkar jag snart inte vänta längre. Eftersom katalogen (den i papper) är "helig" för mig har jag inte ens tjuvkikat på nätvarianten, det skulle förstöra årets Ikea högtidsstund.

*VÄNTAR MED SPÄNNING*
__________________________________________________________________________________________________
UPPDATERAT 080820 :  Behöver inte vänta längre, har den i min hand:D
Så om det  inte blir något nytt inlägg i kväll förstår ni kanske vad jag pysslar med;)

FOTBOLLSHELG


Bild: Vicke

Verkar som om det lönade sig att klaga på att vi inte haft så mycket värme och sol denna sommar för i tre hela härliga lediga dagar har vi fått njuta av den varan:D

Passade perfekt dessutom när det mesta av helgen skulle tillbringas vid olika fotbollsplaner för att heja på H och hans lag som deltagit i en stor turnering.Jag hade glömt bort hur mycket varmare det kan vara att vara fotbollsmamma än hockeymamma eftersom H inte spelat fotboll på många år. Men i våras bestämde han sig för att återuppta det intresset igen, och till mammas stora förtret som målvakt.

Visst vet jag som gammal fotbollspelare att varje lag måste ha en målvakt , men herregud det är så mycket ansvar ett litet misstag för en målvakt blir så mycket kännbarare för laget. Försökte förklara för tränaren att det  alltid minsann borde följa med valiumtabletter med målvaktströjan till mammorna, men han bara skakade på huvudet och skrattade.

Skulle de ha delat ut pris till hispigaste-nervösaste mamma under denna turnering hade nog jag varit en av kandidaterna. *Ler* mitt nervösa vandrande fram och tillbaka fick till och med moståndarna att tro att jag nog minsann var spion som försökte tjuvlyssna på deras taktik.  Tur jag kan finska och förstod vad de sa så jag kunde förklara för de att jag var helt ofarlig, bara en nervös stackars morsa. Ni skulle sett deras miner, de verkade inte tycka jag var riktig klok;)

Nåja , helgen och turneringen har nu avslutats och har haft med alla ingredienser som ska vara för att man ska kunna kalla den lyckad, både skratt och tårar - glädje och sorg - vinster och förluster.

Hoppas ni också haft en jättebra helg för det har jag !

LURAD PÅ SOMMAREN;)

Ute regnar det eller rättare sagt vräker det ner vatten och det är väl bara att inse att det är höst nu. Känner nog mig allt lite lurad faktiskt ,det känns inte ens som att det varit sommar. Precis som om vi hoppat över sommaren och gått direkt från vår till höst.

Jag som verkligen längtat efter sommaren och fixat i ordning både blommor och mys utomhus, så vi skulle kunna sitta ute och njuta. Förra året investerade vi i en myggpaviljong som verkligen skulle ge oss  möjligheten att få sitta i lugn och ro utomhus. I år var det så dags att ta och möblera den och göra det lite mysigt...Bild: Vicke

I vanliga fall är jag ganska försiktig när det gäller färger både i inredning och val av kläder, men nu kände jag att det här var det perfekta stället att vara mer vågad . Så inspirerad av vänninan E:s  nya accéntfärg  i köket   var mitt val av färg väldigt enkel, nämligen rosa och cerise.

Innan midsommar tog vi en tur till Ikea för att inhandla lite piff , det är nog kanske det som jag uppskattar mest med Ikea nu när jag har det så nära. Att bara kunna åka i väg dit och för en billig penning få med sig både det ena och andra som kan förhöja mysfaktorn:D

Men nåja nu ska jag inte bara sitta här och klaga för trots inte så bra väder så har vi haft en bra sommar och turligt nog var vi ner till huvudstaden just den veckan det var värsta värmeböljan.

Vi har också hunnit med lite små projekt här hemma och ni kommer nog få er en liten titt på det här framöver trots att sommaren är slut. Men jag tror att ni kanske kan stå ut med det;)

FRIDFULLT

Kul i dag är det tisdag och efter många veckors frånvaro från tisdagstemat är det dags för mig att försöka klura ut en tolkning på denna veckas tema. Som är fridfullt, vad kan jag hitta som är fullt av frid ?

På den frågan finns det bara ett svar för mig:


Bild: Vicke

Nämligen kyrkogården, det är den mest fridfulla plats jag vet trots att det också är en plats full av sorg och saknad.

Men för mig är det också en plats så förknippad med en känsla av fridfullt...

I´M BACK ...


Bild: Vicke

Livet börjar så smått återgå till vardag igen och sommaren som egentligen aldrig riktigt ville infinna sig börjar närma sig sitt slut. Jag är redan innan på min andra jobbvecka efter semestern och nästa vecka är det dags för killarna att återvända till skolan.

Så snart är ordningen i huset återställd och karusellen tar fart igen, det är bara att hålla i sig och hoppas att åkturen inte bara går fort utan framförallt för med sig mycket glädje och spänning.

Det hoppas jag att  bland annat bloggen ska kunna fortsätta ge mig, har alltså bestämt mig att jag ska fortsätta blogga. Precis som tidigare ska den återigen få bli en trevlig del av min vardag, eller rättare sagt ett sätt att koppla av från vardagen och alla dess förpliktelser.

Men i och med beslutet att fortsätta har jag givit mig själv en del löften om att det också är dags att ta ett kliv framåt, att utvecklas. Lära sig lite nya saker, så nu gäller det bara att hitta eller kanske ta sig tid att göra det.

Men för att inte sätta för mycket press på mig själv eller stressa fram något tänker jag inte precisera mina löften närmare. *Ler* men det kan ändå vara bra att göra löftet lite mer offentligt för jag vet hur lätt det är att glömma bort saker man lovar sig själv.  Ni vet typ , jaja jag kan börja mitt nya liv i morgon i stället.

Så nu kastar jag alltså mig ut i bloggvärlden igen och jag måste faktsiskt säga att jag känner mig väldigt nervös. Värre än när jag började för två år sen och tog mina första stapplande steg i det okända cyberspace.  Är säkert det som skiljer sig från då, att det nu inte är så okänt och att jag och min blogg inte är så okänd i byn längre.

Men vad sjutton det bjuder jag på, så välkomna att kasta er ut med mig igen på en "ny" resa. Kom bara i håg att resan sker på egen risk och ni väljer själv varför ni gör den och vad ni tycker om den.

Förhoppningsvis får vi en mycket bra resa tillsammans:D

KRAM OCH TREVLIG ÅKTUR!
RSS 2.0