TREVLIG VALBORG

78747-1586
Bild: Privat

EN RIKTIGT TREVLIG VALBORG ÖNSKAR JAG ER ALLA!

INGA VÅRTECKEN HÄR I NORR

78747-1585
Bild: Privat

Önskar jag skulle kunna blogga om vårtecken som de flesta andra gör. Men tvärtemot i morse vaknade vi utav att snöflingorna yrde utanför fönstret. Turligt nog valde inte snön att stanna kvar utan har tinat bort men då är det inte utav värme den har gjort det utan det måste vara de isande vindarna som pustat bort den.
Fruktansvärt kallt har det varit den här helgen, men så är det väl när man blir lurad utav den för tidga våren då kommer det bakslag.

Tur att vi har haft en andra saker som värmt vårat hjärta den här helgen i vårsolens avsaknad. Det klarade Lilla Skrutten galant av att göra i går då det var hennes dop i en utav kommunens gamla vackra träkyrkor.  Mysig liten stund fick vi oss i kyrkan. Till och med en liten tår i ögonvrån när trubaduren så vackert framförde Markus Fagervalls låt  Everything Changes. Verkligen en passande text för det är verkligen en stor förändring i livet när två blir tre...

Bloggare som man är så skulle så klart doppresenten förevigas innan den fick papper runt sig. Men det var ingen lätt uppgift att försöka få en vettig bild som ger den rättvisa. Färgerna och mönstret blev helt annat på bild än i verkligheten. Även om jag försökte fota utomhus blev det inget bättre får väl skylla på att det var så konsigt ljus;)

Men jag vill ändå ge er en liten tjuvkik på Babyfilten i ren ull med motiv från Tornedalen på och det bästa av allt den är både designad och tillverkad i Övertorneå. På Simu Nordic som jag har bloggat om tidigare. Jag har beställt filtar tll bebisar av henne tidigare och tycker verkligen att det är något som hon borde börja marknadsföre och sälja på nätet.  Men då är det nog bäst att ta fram lite bättre bilder som gör den rättvisa.

Snart är helgen slut för att avlösas av en ny , härligt:)


SOM ETT BREV PÅ POSTEN :D

För det mesta brukar posten innehållat tre saker som börjar på bokstaven R- Räkningar, Reklam och Roska (som vi säger här uppe det betyder skräp).  Men till min stora glädje innehöll brevlådan häromdagen en annan sorts R nämlingen tre Roliga saker:)

Ett nytt nummer av Hus & Hem, Kuvert från Fotoquick och  det bästa utav allt ett litet gulligt spännande paket. Med texten Sveriges godaste hälsning...

78747-1584
Bild: Privat

Döm om vår förvåning och glädje när kartongen öppnades för inuti fanns en smarrig kaka och världens gulligaste kort med rim och allt. Tänk vad rart av paketets avsändare världens gulligaste lilla skrutt som ville ge oss lite vardagslyx. Det var det verkligen!  Att få ett överraskningspaket med så gott innehåll det var verkligen sann vardagslyx som vi alla blev så glada över. Tack snälla söta skrutten !!:D

Vill ni överraska någon på detta visa så kan ni surfa in på Postkakas hemsida och välja kaka, skriva  kort och till vem ni vill skicka det:)

DAGENS BILD

78747-1583
Bild: Privat

Vindspelet från Ikea en klar favorit i hemmet!
Bli nu inte lurade utav all snö bilden är tagen för några veckor sen;)

KOPIERA GÄRNA DETTA;)

Lite text, korta svar på kommentarer och själv dålig på att kommentera har jag varit senaste dagarna. Men det har sina skäl och sin förklaring.

Min blogg har blivit kopierad och kopieras hela tiden alla mina texter och bilder med vissa snuskiga tillägg och länkar till porr finns det på den sidan.  Ni förstår nog alla att det är något jag tar starkt avstånd i från och hur det känns. Tänker inte skriva om det för att ge den perverse bloggaren den njutningen att få läsa om mina känslor över det som händer och sker.

Har funderat fram och tillbaka ett par dagar hur jag ska göra:
Ska jag berätta om det??
Ska jag fortsätta blogga??
Kommer detta att ta slut??

Tankarna är många och än så länge är svaren väldigt få men det enda som jag är säker på för tillfället är att jag tänker försöka kämpa med alla medel.

Kräniningar av alla de slag är något jag är stark motståndare emot . Har kämpat mot det tidigare IRL i många många år och nu får jag lära mig göra det i Cyberspace.


Tillsist några ord till copycaten :

DET HÄR INLÄGGET GER JAG DIG TILLÅTELSE ATT KOPIERA SÅ FÅR ALLA SOM LÄSER DIN BLOGG TA DEL UTAV DET!!!!

RÖRELSE

78747-1581
Bild: Privat

Tisdagstemat i dag är Rörelse och jag väljer att lägga in bilden på min retrovisp som snurrar även om det är gammla skåpmat.

DAGENS BILD

78747-1579
Bild: Privat

NYTTA OCH NÖJES HELG

78747-1578
Bild: Privat

Det här har varit en helg som vi lyckats förena både nytta med nöje...

VI börjar väl med det roligaste först som var nöjet då. Grillpremiär var det i går med kompisar som gjorde oss sällskap vid bordet. Otroligt det är mitten av april och vi har redan kunnat ta ut grillen våren är verkligen tidig i år. Men jag klagar absolut inte för det är verkligen så gott med grillat kött med någon slags potatis och naturligtivs kalla såser till det. Mums!!

Efter en lång och trevlig kväll var det så dags att göra lite nytta också den här helgen;)
En del gjorde jag förstås redan i går men i dag var det verkligen många punkter på min att göra lista som ströks. För i dag har det varit den stora rensardagen. Här har det rensats i både det ena och det andra , tro nu inte att jag menar i rabatterna då för riktigt så långt har inte våren kommit.

Nej utan jag har hållt till inomhus i vår klädkammare eller kanske jag skulle säga Walk in closet som det heter i dag. Det slog mig faktiskt att vi faktiskt är rigtigt hippa för vi har ju faktiskt en sån bara det att på den tiden när vi byggde huset hette det klädkammare. Förstås är den långt i från lika snyggt inredd som dagens så det är kanske bäst att fortsätta kalla den för klädkammare.

En nackdel med en sån stor klädförvaring som jag och maken har i vårt sovrum är att man samlar på sig så himla mycket onödigt. Blir inte att rensa för det finns ju plats att trycka in lite till...
Men äntligen i dag gjorde vi en liten insats (läs jätteinsats) och sorterade upp alla kläder i tre högar. Kläder som ska sparas, slängas och till Röda Korset.  *Fniss* Maken blev nog lite nervös när han kikade på min spara hög som var väldigt väldigt liten jämfört med de andra. Du kommer inte ha något alls kvar att ha på dig tyckte han men vaddå man gillar väl att shoppa;) Förresten så är det så att har man inte använt ett plagg på ett år så kommer man inte att göra det. Vilket är en filosofi som jag försöker leva efter och tycker är en av de saker som är så himla klokt med Feng Shui.

Rensa i sin röra får en verkligen att må bättre och när jag ändå hade ångan uppe fick sig min dator även en rejäl omgång. Foton i massor som man bara tömt från kameran utan att kassera dåliga bilder eller sortera och organisera. Papperskorgen fick sig massor av bilder ska ni veta och snart är jag klar:)
 
Har också hunnit med både en lång promenad och tvätta undan vinterkläder så det där med att man får energi utav att rensa stämmer utmärkt! Så nu gäller det att fortsätta smida medans järnet är varmt och jag har ångan uppe för det finns  kvar många punkter på min att göra lista;)

REISENTHEL FAVORITER

78747-1577
Bild: Eget kollage med bilder från Inreda

Det här är absolut inte första gången jag bloggar om Reisenthels och säkerligen inte sista gången heller. De har verkligen massor av fina saker och är man svag för olka sorters väskor som mig så är man;)
 
Min systerdotter Prinsessan brukar undra varför jag har så mycket väskor och det är faktiskt inte en så lätt fråga att svara på. Kanske det är så att väskor och skor är min stora passion.

Väskan för flaskor har jag i en härlig grön färg och det är perfekt att frakta drycker till utlflykter eller utebastun. En annan välanvänd  favorit är den fina korgen som jag fått i present utav mina systrar. Nu kan man även köpa lock till korgen och det kanske vore praktiskt.

Fast det är nog inte den som står högst upp på min Reisenthel önskelista. Nummer ett är shoppingväskan men den har en stark konkurrent om första platsen. Utav den underbara cykelkorgen som dessutom verkar väldigt praktisk. Men det är nog en av de sakerna jag gillar med mina Reisenthal både praktiska och snygga.

Blir ni nyfikna på att se mer utav dessa fina saker så gör ett beök hos Inreda där ni kanske rentav klickar hem er egna Reisenthal pryl.

En fortsatt trevlig helg önskar jag er alla!

STRÖSSEL PÅ FÖNSTRET

Favoriter i hemmet är en kategori som jag inte uppdaterat med något nytt inlägg på evigheter. Så jag tänkte ta mig i kragen och göra det i dag.

78747-1575
Bild: Privat

I vårt badrum har vi ett litet fönster där jag laborerat med många olika gardin lösningar men det har aldrig kännts bra. Blev less på det så på senare år har vi inte haft något alls i det fönstret förutom en eller annan krukväxt men det har kännts så kalt. Dessutom är det ju ett badrum och man kanske inte vill att alla ska se in när man springer runt där i bara mässingen.

*Ler* Ja det förstås fönstret är på övervåningen och vi har inga grannar på baksidan. Utan bara skog och ängar men där brukar det vara både renar, älgar, fåglar och harar. Vi kan ju inte riskera att skrämma slag på de stackarna;)

Fönsterfilmen strössel som vi satte dit för ett par år sen var en perfekt lösning som löste problemet till allas belåtenhet. Vi har köpt vår på Designtorget men den finns att klicka hem på nätet hos många nätbutiker en utav de är Designonline.

Både Sara och Camilla har tidigare visat sina fina fönster med likadan fönsterfilm men jag kan inte låta bli att visa mitt.  För den är ju så fin och passar heltklart perfekt in i kategorin Favoriter i hemmet:)

MERA TRÄDGÅRDSINSPIRATION

78747-157378747-1572
Foto: Anneli Levin


Massor av fina nyhteter har nätbutiken Cosas fått in och ett besök där är alltid lika roligt. För Anneli är en mästare på att fota underbara bilder och presentera de väl utvalda produkterna på ett tilltalande sätt.

Blev nog nästan kär när jag såg dessa oljelampor i porslin som finns i ett flertal färger . Mångsidiga är de dessutom man kan sätta lampan på en pinne och använda som en fackla.  Eller som Annlei skriver så kan man "ställa de i rabatten så har man blommor som garanterat inte vissnar". Låter väl helt perfekt för mig som absolut inte har några gröna fingrar och god hand med blommor.

I bland blir jag lite avis på er som bor längre söderut och får mörkt på kvällarna - nätterna. För vi som bor här uppe i norr har ju ljust dygnet runt under sommaren.  Så vi kan inte njuta av alla fina oljelampor och ljuslyktor ute i trädgården på samma sätt.  Men det är klart vi som har mörkt nästan dygnet runt  delar utav året behöver nog de ljusa sommarnätterna för att klara oss den tiden.

DJUR

Hjälp tisdag och tisdagstemat är Djur ingen lätt utmaning för en familj full av päsldjursallergiker. Vad sjutton ska jag hitta att fota. Kanske man ska väldgästa grannens ladugård för att få några läckar bilder på kossor eller ridstallet i byn. Men med närmare eftertanke känns det inte som något lockande alternativ även om jag är uppvuxen på landet tilltalar inte doften på något av de ställena mig.

Så det blev till att rusa runt här hemma i panik och försöka hitta något slags djuraktigt som jag kan fota. Helst något annat än sönernas gossedjur tänk er hur pinsamt det skulle vara för de;)

Men vad kul det var för jag upptäckte faktiskt att vi hade en hel del djur hemma : Häst i köket, fågel i vardagsrummet, hund i allrummet och sist men inte minst vårt lilla får som står och välkomnar oss i hallen.

78747-1571
Bild: Privat

Fåret är inköpt hos Simu Nordic i Övertorneå och är tillverkat av en hantverkare i Estland.   Stackarn har redan bott hos oss i flera år och inte fått något namn. Så  ni som vill kan gärna lämna namnförslag och så kanske vi kan ha ett litet bloggdop såsomåningom. Juryn kommer att tillkännage vinnande namnförslaget nästa tisdag.

ALTAN INSPIRATION

Det var väldigt länge sedan jag knåpade i hop ett inspirationskollage. Det börjar ju bli dags snart (snart och snart) för att göra det sommarfint på altan. *Fniss* Det vill säga när den tinat fram under snön;)
Inte som hos er andra som bor längre söderut och antagligen redan sitter ute på era altaner och njuter...

Nu börjar jag längta efter att få packa upp paketen som vi inhandlade på Jysk i höstas på rean som innehåller nya trädgårdsmöbler. Saga (visst har de fint namn Saga?) heter de och jag såg i reklambladet som kom på posten i dag att de även fanns med i årets sortiment.

Hade så otroligt svårt i höstas att låta bli att packa upp de ur kartongerna och få prova hur det ser ut på altanen när de är på plats. Ni vet det där med att vänta är inte min grej, men jag är så glad att maken övertalade mig för vad spännande och kul det blir nu i vår i stället.

Men det finns fakiskt en och annan sak som jag drömmer om att komplettera med till altanen och har satt i hop ett litet inspirationskollage.

78747-1570
Bild: Eget kollage med bilder från respektive företag

Ikea har jag spanat in Storön soffa som skulle passa perfekt antingen på altanen eller någonstans ute i gröngräset. En dyna på soffan för att sitta lite mjukare skulle vara skönt och kudden Grenö pricken över i.

Sån tur hade vi inte när vi fyndade på halva priset att vi hittade dynor utan det måste vi ta och köpa nu i vår och Sälsön Sittdyna skulle nog kunna vara fina. Det bliv väldigt väldigt hett på vår altan så ett parasoll som ger lite skugga är ett måste. Annars går det inte att sitta där och visserligen har vi ett men Karlsö skulle nog vara bättre för om jag kommer i håg rätt så fanns det inget parasollhål i bordet.

Inte går det för sig att bara sitta och mysa i skuggan på altanen utan man måste väl även dricka något gott till kakan. Saften skulle med fördel få serveras ur Marimekkos kanna och drickas ur glasen i samma serie Unikko som finns i två olika storlekar hos Favoritsaker.

Sen är det bara ett måste för de som inte dricker saft att få dricka sommarkaffet ur dessa fina muggar av Hanna Werning. På nätet finns de att klicka hem hos Designonline i flera olika färger. För även om man har skåpet fullt i muggar så måste man väl få ha fina sommarmuggar till altanen;)

Nu börjar jag riktigt att längta tills det är dags att skrida till verket, snart förhoppningsvis:D

STACKARS MONIKA

78747-1568
Bild: Privat

Stackars Monika den fina Bamboon som fick följa med mig hem från Ikea för två månader sen. Det blev inte alltför långvarig vistelse för den hemma hos oss innan den gav upp. Insåg väl att det är lika bra att ge upp så snart som möjligt för hos den där tjejen som pinar oss blommor har man inte en chansh. Så det är lika bra att göra pinan kort...

Vet jag är helt hopplös på det här med blommor men jag ville så gärna pröva något annat än suckulenter och garderombsblommor. Tyckte de var så fina Bambooon så jag var bara tvungen att försöka men nu är det bevisat jag är helt hopplös. Men det lustiga är att de har fått precis samma behandling bägge två och den ena är grön och lever än.

*Fniss* Vet ni det fanns ju faktiskt instruktioner på blomman om hur man ska sköta de ser jag nu när jag ska plocka bort den döde stackarn.
Placeras ljust - jepp har jag gjort
Kan placeras i badrum - Nej har jag inte
Jorden bör ej torka ut - oj då det kanske inte räcker med vattning en gång i veckan
Gödning ges 2 ggr/månad - Gödning vad är det??
Har viss luftrenande förmåga - Perfekt i ett hus med allergiker
Endast för dekoration ej lämplig för konsumtion - Vilken tur att jag inte tagit mig en smakbit;)

Annars har helgen varit bra och vi har varit en sväng till Luleå för både nytta och nöje. Har varit där på en kurs och sen stannade vi kvar för att besöka storasyster. Givetvis har vi gjort stan osäker och strosat runt i de olika köpcentren. Men faktiskt har jag inte den endaste endaste ynka liten shoppingdeklaration att göra när det gäller inredning. Börjar kanske tappa stinget;)

Har hunnit surfa runt lite i bloggvärlden denna eftermiddag och sett på flera ställen att det här med Länktåget kanske inte var så bra i alla fall. Jag är egentligen inte en vän av utmaningar eller kedjebrev brukar nog ofta bryta sånt. Men den här gången var jag med men nu har jag ändrat mig efter att läst vad det kan vara för något slags Tåg. Fel eller rätt det vej jag ej men jag har i alla fall plockat bort mitt inlägg i Länktåget.

Hoppas ni haft en bra helg och får en härlig ny vecka!

UTIFRÅNPERSPEKTIV

Eftersom Blogg aviserat driftstopp så tänker jag göra som Nilla som har denna temavecka publicera fredagens bidrag redan nu. Vill också tacka Nilla för ännu en rolig och spännande temavecka. Hoppas det kommer fler!

Fredagen den 13/4: Utifrån och in "Utifrånperspektiv"

78747-1566
Bild: Privat

Jag är lite nog både lite tjatig och tråkig i mitt val av bilder. Först är det gamla bilder och att sen dessutom ha två olika motiv bara. Första två dagarna från ett hotell och de två andra dagarna från en restaurang;)

För även denna bild är tagen på Kattilakoski Gastronomi som den förra men från andra sida så att säga. Tycker faktiskt att det är lite häftigt att först titta ut och sen titta in.

INIFRÅNPERSPEKTIV

Ny dag och ett nytt perspektiv i Nillas temavecka.

Torsdagen den 12/4: Inifrån och ut "Inifrånperspektiv"

78747-1565
Bild: Privat

Vid ett besök på restaurangen Kattilakoski Gastronomi får man inte njuta av bara god mat och dryck utan även den underbara utsikten.  Tänk att vi i lilla Övertorneå har en restuarang som är med i White Guide och tilldelats pris som Årets Krog.

Det är inte bara restuarangen som tilldelats pris utan det har även byggnaden fått.

"År 2002 mottog Mats Winsa, arkitekten bakom restaurangbyggnaden, ett prestigefyllt pris för byggnadens utformning. Genom restaurangens panoramafönster kan du betrakta Torneälvens ljuvliga skådespel samt Finland som ligger på andra sidan av gränsälven. Genom restaurangen går 1787 års polcirkellinje."

Så ett besök i Kattila är en fröjd för både ögat och gommen det kan jag lova!

SKYLTAR

Trodde att det inte var något tisdagtema denna vecka och vad skådar mitt norra öga när jag surfar in hos Sara. Det är något försenat tisdagstema och jag som har lovat mig själv att vara med varje vecka (nästan i alla fall). Skyltar var veckans tema så det gällde att leta runt bland gamla bilder om jag hade några skyltar.

Vilken tur jag hade flera stycken foton på skyltar i både olika former och material. Två av de är visserligen fotade utav Tonåringen men det är ju inom familjen i alla fall. Så det kan väl inte vara fusk;)

78747-1564
Bild: Privat

En salig blandning av skyltar både nya och gamla både handgjorda och masstillverkade. Materialet varierar från is till trä och stål.

GRODPERSPEKTIV

Nillas temavecka fortsätter och i dag är det grodperspektiv som gäller. Så jag "står kvar" med kameran på samma ställe som i går Quality Hotel 11 i Göteborg. Tar bara och riktar den åt andra hållet i stället nerifrån och upp så får jag mitt bidrag till även denna temadag.

Onsdagen den 11/4: Nerifrån och upp "Grodperspektiv"

78747-1563
Bild: Privat

Ganska kul egentligen att bilder som man tagit för nästan ett år sen nu kommer väl till pass. Saker som andra nog tycker är lite konstigt att fota kan jag nu använda som bidrag till en temavecka;)

FÅGELPERSPEKTIV

Vad kul det är återigen dags för en temavecka:D

Det är ännu en gång Nilla som varit så påhittig och kreativ och fixar temavecka, Tack för det Nilla!!
Hon har tidigare haft temaveckor i både färger och mönster som jag varit med på och naturligtvis vill jag inte missa denna roliga temavecka med perspektiv.  Så här är mitt första bidrag :

Tisdagen den 10/4: Uppifrån och ner "Fågelperspektiv"

78747-1562
Bild: Privat

Vilken tur att man har lite gamla bilder att plocka fram som passar temaveckan i dag är det så trist väder. Så det skulle inte vara kul att fota varken inomhus eller utomhus.

Bilden är från Quality Hotel 11 där vi bodde några nätter i somras. Häftig gammal byggnad var det som faktiskt en gång i tiden varit Varvets Maskinhall.

TILLBAKA FRÅN PÅSKLOV

78747-1556
Bild :Privat

Tillbaka i bloggvärlden efter några lata lediga dagars härligt påsklov. Vi har haft några toppendagar med alla de ingredienserna såna dagar bör innehålla.

* Utomhusaktiviteter i vårsolen såsom skidåkning, långa promenader, korvgrillning och skoterkörning.
* God mat och inte att förglömma gott godis.
* Trevligt sällskap utav både släkt och goda vänner.
* Badat utebastu.

Sist men inte minst avslutades en superhärlig helg med ett besök på Ikea i eftermiddag. Ni förstår väl att jag var tvungen att offra mig och följa med Storasyster som bönade och bad ;) Så nu ligger en hög platta paket och väntar på att monteras. Får väl ge mig till tåls till i morgon även om det inte är lätt försöker *blink blink* övertala maken om att det vore bäst om de packades upp redan nu. Men det går inget vidare så det är väl bara att vänta;)

 

STUND I SOLEN

78747-1554
Bild: Privat

Trots hårda vindar i dag  fick vi oss en härlig stund i solen med en kopp kaffe och inredningstidning. *fniss* Den var det förstås jag som njöt utav . Härligt!

Vilken tur att altanen vid vår utebastu tinat fram under snön för där var helt perfekt att sitta bättre skydd mot de hårda vindarna kunde man inte få. Tänk vad häftigt att det en gång i tiden varit min Farfars hölada som nu ger oss njutning och avkoppling på många sätt:D

VARNING!!!
Flitiga Myran har utsatts för Mafiosos som använder sig utav hennes namn för inlägg och även nu för att lämna kommentarer. Jag fick en påskhälsning utav denna sjuka falska Myra och när man klickade på länken kom man till en sida som inte var så rumsren så nu vill jag uppmana alla andra bloggare att blocka denne från att lämna kommentarer.  Blocka IP nummer : 58.8.6.184,  84.243.241.92
Ett sätt för oss alla att försöka hjälpa den riktiga duktiga Flitiga Myran att stoppa att hennes namn missbrukas!!!

Ha en fortsatt härlig Påsk!

GLAD PÅSK !

78747-1551
Bild: Privat

GLAD PÅSK!

Vill bara önska Er alla en riktigt riktigt Glad Påsk!
Hoppas ni får några härliga lediga dagar tillsammans med era nära och kära.

Massor av kramar
Vicke

KÖKSFUNDERINGAR...

78747-1550
Bild: Privat

Precis som jag varnade er så var det rätt så "tråkig" Ikea shopping som jag gjorde under helgen. Kryddinsats till kökslådan och så nu det här. Handtag till köksskåpen ...;)

Som ni redan vet så skulle vi byta fläkt i köket och fläkten bidde nya tapeter som bidde uppfräschning av förvaringslösningar i skåpen som bidde nya handtag till luckorna. Känner jag mig själv rätt så är risken för att det blir en fortsättning rätt så stor;)

En sak som är säker är att några nya köksluckor blir det inte i köket. Eftersom vi byggde vårat hus för 17 år sen och då bestämde oss för att satsa på rejält kök. De är i massiv vitlaserad ek och det enda jag kan önska i dag är att det vore släta.  Men jag tänkte att man kanske kunde modernisera de litegrann genom att byta bort handtagen (de till vänster) mot lite nya tuffare ( de till höger). Så nu vill jag bara fråga er om vad ni tror om det?
Flipp eller Flopp??

 Det är verkligen en sann lyx att man kan köpa med sig två handtag för att prova hemma på skåpen för att se om det passar. Sen när man har bestämt sig så är det bara att åka till Ikea för eventuella inköp av fler:D

VÅRTECKEN

I dag är det vårtecken som gäller för tisdagstemat och jag började fundera på ett vårtecken att fota. Men mina tankar började vandra och jag kom att tänka på vad mina vårtecken har förändrats. I dag när jag (förhoppningsvis) kan kalla mig vuxen skulle det nog vara en blomma, fågel, sitta ute i solen och dricka kaffe eller att snön börjat tina bort.  Tror nog att ni andra förstår vad jag menar.

Men när jag var liten var det något helt som var vårtecken för mig. Kommer ni i håg den där längtan och väntan på att det skulle vara dags. Tjatet på mamma och pappa om att alla andra har fått ta fram den men inte jag...


78747-1548
Bild: Privat

Naturligtvis menar jag cykeln, när den togs fram från vinterförvaringen då var det VÅR!! 
Att sen dessutom få ta på sig nya vårjackan och vårskorna när man susade fram på sin gula cykel det var vårkänslor som heter duga.

Tänk vad tiderna förändras nu tjatar jag inte om sånt längre på våren utan jag är den som får ta emot tjatet...

När får jag ta fram den?
Kan jag ha min nya vårjacka i dag?
Jag är den enda på skolan som har vinterskor och mössa på mig. Är det inte dags för keps och skateskor?
Alla andra får men inte jag...

78747-1549
Bild: Privat

Nu när jag sitter här framför datorn är det lätt att skratta åt det. Men jag lovar det är långt i från lika lätt på morgonen när man är trött och stressad som ska i väg;)ORDNING OCH REDA...

78747-1547
Bild: Privat

Kanske även Blogg.se borde ta och rena och organisera lite i sin röra. För igen var det helt hopplöst att komma in eller ladda upp en bild...

Jag är i alla fall glad för nu är hälften av köksskåpen genomgågna och rensade. Jösses amalia vad mycket prylar man samlar på sig genom åren. Det är väl en av nackdelarna med att ha mycket köksskåp att det finns gott om plats att samla prylar i . Så man rensar långt i från så ofta som man borde.  Men nu har i alla fall jag kommit en bra bit på väg:D

Tänk vad en ny köksfläkt för med sig massor av ny inspiration att äntligen göra det man tänkt länge länge.

Sen måste jag ju visa den låda som jag är mest nöjd med vår nya kryddlåda.  Samtidigt får jag bevisa för Sara att jag inte alls ännu tillhör de som har Ikea så nära att jag lämnar kassorna utan att ha handlat;) En ocn annan liten sak hade jag ju med mig.
 
En av de var dessa fiffiga lådinsatser för kryddburkarna.  Våra har tidigare varit i skåpet ovanför fläkten som nu snart förhoppningsvis kommer att ersättas utav en fläktkåpa i stället. Måste säga att detta alternativ är tusen gånger bättre. Så lätt och överskådligt att både se vad man har för kryddor och ta fram de. Tidigare var det alltid så att den krydda man behövde var naturligtvis längst bak i skåpet.  Det var också svårt att se vad som fanns hemma så i bland köpte man hem både dupletter och tripletter.

Så nu gäller det bara att fortsätta agera medans jag har ångan uppe och fortsätta med resten utav skåpen. Man kanske rentav skulle önska regn under påsken så att man skulle kunna göra klart;)

HELG FULL AV UTFLYKTER

Den här helgen har gått i utflykters tecken ...

I går blev det en tripp till Vickes favorit utflyktsställe och jag tror nog att ni redan har gissat vart *ler* ;)

Precis som ni nog säkert trodde så var det en liten tripp till Haparanda och Ikea. Där vi bland annat botaniserade runt en hel del på köksavdelningen. Kul att få lite inspiration för den kommande köksrenoveringen. Det finns så mycket fiffiga lösningar för att inreda och organisera upp inuti köksskåpen. Shopping blev det faktiskt inte så mycket  utan bara lite köksattiraljer som ni ska få se senare i veckan.

Även om det inte blev så mycket shopping så fick jag massor massor av både energi och inspiration av att se alla välsorterade organiserade kök. Så både i går och i dag har jag rensat i röran i våra köksskåp och lådor. Flera kartonger av saker som aldrig används står nu i hallen och väntar på att förpassas till återvinningen. Det kallas Feng Shui och det är verkligen härligt som ger en massor av positvi energi.

Men vi har även hunnit med en utflykt även i dag och trots avsaknad av sol så beslutade vi oss för att äntligen fara på en liten tur med skotern. Vilket vi är väldigt glada för eftersom det nog blev både säsongens första (för hela familjen)  och sista . Det har verkligen varit en konstig vinter först hade vi inte snö och sen kom den tillsammans med den långvariga  kylan. När det sen äntligen var dags att börja njuta av den bästa och femte årstiden vi har här uppe vårvintern så tinar snön för fort...

Visst är det konstigt det här med väder alltid finns det något att klaga över. Men det kan jag verkligen inte göra över utflykten i dag. Så mysigt att komma ut i skogen och tystnaden för att bara få vara. Det är verligen något som vi har gott om häruppe massor av fin natur som det gäller att ta till vara på bästa sätt!

78747-1543
Bild: Privat

Som ni ser så har myrorna inte vaknat  ur sin vintersömn men några som var vakna var Norrbottens Landsskapsfågel Lavskrikan. De mumsade gladeligen i sig våra rester  och vi hade nöjet att få studera de en lång lång stund. Önskar bara att batteriet i kameran inte hade tagit slut eller ännu mer att jag hade haft en bättre kamera med ordentligt teleobjektiv.

Dags att avlsluta min helgrapport och surfa in hos er andra för att se vad ni pysslat med.

Uppdaterat
Måste nog bara förtydliga det där med köksrenovering det blir inte nytt kök utan bara ny fläkt, tapter och lite andra små detaljer. Så ordet renovering är nog att ta i skulle ha använt lightrenovering i stället;)

RSS 2.0