FÖRVARING

78747-1512
Bild: Privat

Förvaring är verkligen något som man aldrig kan han ha för mycket av. Det gäller att försöka organisera och fixa olika lösningar för att få lite ordning och reda.  Det är en av de sakerna som Ikea är jätteduktiga på och man kan få massor av inspiration på det stora varuhuset.

Den här tidningsförvaringen har vi precis skruvat upp i Tonåringens rum. Vi har länge letat efter någon väggförvaring för tidningar tll honom. Men kruxet har varit att den inte kan vara så speciellt stor. Men nu är det problemet löst för  Rationell Grytlockställ inhandlades vid det senaste Ikea besöket. Det blev superbra och väldigt billig var den endast 19 kronor. 

UPPDATERAT
Bäst att jag lägger till att idén var inte min utan jag har sett det tidigare på Ikea och hos en granne;) Äras den som äras bör...

AKTIVITET

Ny tisdag och det innebär ett nytt tisdagstema  som denna gång är aktivitet. Blev extra glad denna vecka för detta var verkligen ett tema som passade mig så bra. Vad kul och lätt för aktiviteter finns det gott om hos oss och också massor av bilder från olika aktiviteter.

Speciellt den här årstiden för bor man långt upp i norr som oss så gillar man vinter och den typen av aktiviteter som den för med sig. Så det är bara att leta bland mina bilder och välja ut en som passar.
Den stora frågan är bara om jag ska ta en från
Hockey
Slalom
Längdskidåkning
Skoterutflykter
Pimpelfiske

Slalom kanske vore kul eftersom det är det jag har ägnat den här kvällen åt så det skulle verkligen vara en färsk aktivitet. Men förresten då blir jag bara påmind om hur ont mina otränade muskler gör efter kvällens äventyr i backen. Nej ska försöka ta något som man inte får så ont utav att utöva och då faller faktiskt alla de andra alternativen bort.
Hockey - Brukar faktist ha ont i magmusklerna efter mitt "hejande" och skrikande. Kanske skulle investera en megafon som en mamma från ett motståndarlag har gjort;)
Längdskidåkning - *finss* Herregud visste inte ens att jag hade muskler där...
Skoterutflykter - Stackars mina armar om jag kört en stund i stället för att vara passagerare
Pimpelfiske - Kan ge ont i armarna även det om man måste borra hålen i isen själv

Så jag väljer faktiskt en helt annan aktivitet som är ett tämligen nyväckt intresse hos mig. Det är också en aktivitet som de flesta av oss bloggare utövar och speciellt så här på tisdagar....;)

78747-1510
Bild: Privat ( och jag har faktiskt tagit det helt själv så det är inget fusk utan med spegelns hjälp)

Fotografering naturligtvis visst är det en så rolig aktivitet och jag tycker nog att det var ett rätt passande val. Men faktiskt så har jag även fått träningsvärk utav den aktiviteten. Vet det låter helt otroligt men det är så sant.  Har haft så ont i benen i bland efter att jag fotat efter alla konsitga knäböj och krypövningar jag utövat för att försöka fånga mitt motiv;)

Nu ska jag försöka hälsa på hos er andra för att se vad ni har för tolkning av tisdagstemat. Om nu Blogg.se funkar bättre i kväll än i går....

RASANDE SNABB HELG

78747-1506
Bild: Privat

Att vispa grädden med den fina retropvispen som jag fyndat på Loppis går i rasande snabb fart.  Det är faktiskt nästan lika effektivt och snabb som en elvisp trots att den drivs med handkraft. Supernöjd är jag med mitt fynd och den är mycket roligare att vila ögonen på än min fula elvisp.

Så att symbolisera mitt inlägg om helgen med bilden på denna  rasande snabba visp är perfekt eftersom det är precis så de lediga dagarna varit.

* Tiden har gått rasande snabbt och det är redan söndag kväll
* Lördagens sovmorgon var rasande snabb när klockan ringde 04.45
* Hockeyresan i buss till Älvsbyn gick rasande snabbt
* Killarnas framfart på isen var rasande snabb och slutade med seger i alla tre matcher
* Den långa lördagen avslutades med en rasande snabb schlager kväll
* Vindarna iute i dag har varit rasande snabba
* I dag har det varit säsongpremiär för slalomåkning och jag har susat ner i backen rasande snabbt
    Ja det kanske inte riktigt alla håller med om ;)  När jag skulle investera i slalomglasögon så 
    sa H genast att det inte gick för sig. Mamma det skulle se så töntigt ut du åker alldeles för sakta...;)
* Tonåringen vispade grädden till söndagsmiddagen rasande snabbt
* Testade fota visparna i  kamerans sportlägesom är till för rasande snabba situationer

Så här var alltså en rasande snabb sammanfattning av min toppenhelg hoppas även er helg varit detsamma!!

TREVLIG HELG

78747-1505
Bild: Privat

Ljuset har börjat återvända även till våra breddgrader...
Vilket är lika härligt varje år efter en lång och mörk vinter . Visst har vi superkallt utomhus ännu men solens strålar värmer både hjärta och själ. Så härligt att det är ljust när man vaknar på morgonen och fortfarande är det när man kommer hem från jobbet. Vi går helklart mot ljusare tider:D

Vill bara önska er alla en riktigt trevlig helg!! Med ett kort inlägg för nu måste jag gå och vässa skrillor och öva på hejarramsor. För i morgon är det dags för ännu en ny hockeyresa för H:s lag och naturligtvis alla trogna supporters.

ENDAST FANTASIN SÄTTER GRÄNSER...

Vi har ett stort skrivbord uppe i vårt kombinerade all- och arbetsrum.  Så stort att man lätt ska kunna sitta två och jobba vid det bordet. *Fniss* Om då inte förstås den ena av personerna brer ut sig rejält och tar upp all plats. Ni kanske kan räkna ut at denna ena är "lilla" Vicke ...

Så stackars maken har nästan aldrig någon plats för sig eller sin bärbara dator.  När jag då såg det lilla Laptopbordet Dave Ikea  i söndags köpte jag med mig det som en liten present till honom. Tänkte att  även han skulle få ett eget litet arbetsbord.  Ja ja kanske också lite för att jag själv skulle få okupera det stora stora bordet varje kväll;)

När vi kom hem och Tonåringen monterade upp det nya bordet så la H genast beslag på det. Han hade en helt egen idé om vad man kunde använda det till...

78747-1502
Bild: Privat

Det perfekta ritbordet tyckte han! Så här har det varit rena konstfabriken hela veckan. Till och med på morgonen innan det varit dags att gå till skolan har det jobbats. Tänk vad härliga barnen är med deras enorma fantasi. De ser helt andra saker som vi vuxna inte gör vilket också skapar möjligheter.

*Ler* Ja så det kan gå nu är maken utan arbetsbord igen;)

IKEA MUGGAR

78747-1501
Bild: Eget kollage med bilder från Ikea

Fick en fråga från Birgitta som undrade om det fanns några fina och billiga muggar på Ikea.  Hennes familj förbrukar muggar i rasande fart ....

Men visst finns det naturligtvis det på Ikea det mesta som finns där är väl just det både billigt och snyggt. Så det bästa sättet att visa mina favorit muggar och koppar från mitt favoritvaruhus är väl naturligtvis med ett litet kollage.

Billigare mugg än Trofé är det nog inte lätt att hitta den finns i två färger.
Dinera mugg finns i tre olika färger.
Maräng mugg med tillhörande underlägg och sked. Det finns även en mönstrad och jag tyckte att det kändes som om den var större IRL än vad jag hade tänkt mig.
Dinera kaffekopp med fat som är ett set med 6 st och finns i tre olika färger. Kaffe har jag druckit ur dessa många gånger hos vänner och det är faktiskt en riktigt bra kopp som gör kaffet gott.
Ikea 365+ tekopp med fat som finns även i en mindre storlek för kaffe.

UPPDATERAT
Ni som vill se ett underbart tips om vad man även kan göra med muggen Maräng bör genast surfa vidare till Camilla!!  Superbra för alla oss som har för mycket muggar i skåpet och gärna vill ha Maräng:D

NYTTIG.

Måste säga att det var verkligen ett härligt Tisdagstema en dag som denna.  Herregud det är Fettisdag och så ska man försöka hitta en utmaning på temat nyttig.  Ojoj det enda som man tänker på i dag är allt utom nyttigt. Ni vet sånt som hör en sån här tisdag till såsom bruna bönor, fläsk och så naturligtvis det bästa av allt semlor.

Vi som har så härligt goda hembakta semlor som Tonåringen haft med sig från Hemkunskapen i skolan. Som sen H har ägnat kvällen åt att fylla och garnera och jag ska blogga om nyttig...

Har lärt mig under de tisdagar som varit att det första jag kommer att tänka på när jag ser vilket tema det är brukar bli det bästa. Så jag gör väl som jag alltid brukar med en liten modifikation;)

78747-1500
Bild : Privat

DET MAN LOVAR...

Precis som jag trodde i går så gick jag och lovade lite för mycket när jag lovade vardagsrumsbilder i dag.  Inte för den skull att det inte var klart för fotografering för det var det redan i går kväll . Utan för att det var både ont om solstrålar och tid på lunchen. Men har man lovat så har man lovat så det blev vad det blev. Men jag vet att det finns så många nyfikna själar därute som väntar på bilderna;)

Så här är ett litet kollage från halva vårt vardagsrum som är den delen som genomgått light uppiffningen. Den andra halvan är den delen där vi har vårt matbord och en bokhylla som också kommer att få lite nya fina stolar och sånt. Så detta är inte sista avsnittet på Vickes vardagsrums såpa utan ett litet uppehåll...

78747-1497
Bilder: Privat

Soffa, bord och Brickbord från Svenska Hem.

Kuddar, filtar, ljuslyktor (egentligen coktailglas), tygtavla,  tidningsställ, lampa på tv bänk, träd, matta från Vickes favortvaruhus Ikea.

Tavlor, taklampa har jag fått "ärva". Golvvalsen är köpt på Loppis och Ljuskvistarna från Ellos Blomkrukor från Village och fönsterlampan från EM.

Den fina Ängeln som jag fick av Flitiga Myran har fått en hedersplats på väggen ovanför soffan:D

FORTSÄTTNING FÖLJER...

78747-1495
Bild: Privat (moblibild men nöden har ingen lag;)

Inte svårt att gissa vart Vicke varit denna eftermiddag och vad hon pysslat med.

Nåja som ni alla säkert vet vid det här laget efter allt mitt tjat så håller vi på med en liten light vardagsrum uppiffning. Förstår att  det kanske börjar bli både lite tröttsamt och långdraget nu att vänta.  Hade varit klart redan förra veckan om inte hosta sattit käppar i hjulet. Men snart är det slut på er väntan kära vänner. För i dag har jag och Tonåringen varit till Haparanda och Ikea för att införskaffa det sista piffet. 

Normalt brukar det inte ta så lång tid för mig från det att startskottet går innan det är klart.  Med mitt dåliga tålamod så är det alldeles för jobbigt att vänta så det ska helst blir klart på en gång.

Men i alla fall i dag har jag tillsammans med Tonåringen tillbringat eftermiddagen på det stora varuhuset. Det var riktigt lugnt och vi behövde inte trängas alltför mycket. Knappt några köer alls så vi hann gå runt och titta i lugn och ro.  Jätteskönt!  Så när vi lämande varuhuset var det inte bara våra kassar som var välfyllda. Utan  det var även vi utav både god mat , kladdkaka och en mysig stund tillsammans.

Så snart mycket snart får ni se den spännande fortsättningen på Vickes vardagsrumssåpa. *Fniss* Jag har redan sett det avsnittet nu i kväll. Men ni andra får snällt vänta till i morgon då och det förstås om jag hinner fota när det är dagsljus.

Men jag lovar jag ska göra mitt bästa för att hinna....

Oj oj hoppas jag nu inte lovar för mycket;)

TACK SOM F_N

78747-1494
Bild: Privat mobiltelefonbild kompletterad med bild från Markus hemsida

Så i dag var det då dags för Markus Fagervalls konsert på hemmaplan. Givetvis var jag och killarna på plats för att se honom uppträda. *Fniss* Kan bara säga att vi inte var de enda som var på vår Sporthall denna eftermiddag. Har nog aldrig sett så många människor samtidigt i vår lilla lilla by...

Ringlande långa köer var det och vad häftigt det måste vara för Markus att återvända hem till byn och mötas utav detta. Tänk att nu stå i den hall där han tidigare idrottat och plötsligt vara där som en stor hjälte-stjärna och mottas av nästan 1500 personer.  Det är är vädligt bra i en kommun som har totalt 5700 invånare!

Markus sa det själv däruppe på scenen att det kändes så stort för honom att få uppleva detta. Han sa även att han är stolt över att vara från Övertorneå och tyckte att även vi skulle vara det. Gissa om taket höll på att lyfta;)

 Konserten var grym som en riktig rocker skulle ha sagt och även om jag inte är det så håller jag med.  Killarna tyckte det var så kul att få se Markus uppträda och att få höra Idol vinnarlåten live gav mig gåshud.

Just nu har han sitt andra uppträdande här i sin hemby denna gång på Hotellet.  Men då är nog medleåldern på publiken  betydligt högre än den var på eftermiddagen.

ROLIG LÄSNING

78747-1493

Bild: Privat


Vad glad jag blev i dag när jag fick posten. Över att jag föll för den mördande reklamen som landade i vår brevlåda för tre veckor sen.  Inte kommer jag bara att få en Himla massa fina välkomstpresenter utan att jag fick mitt första nummer  av den nya tidningen redan i dag. Så om jag inte lockats av  erbjudandet så hade jag inte fått läsa det jättefina reportaget om Isa och hennes familj. Få se de fina bilderna från deras underbart vackra hem.

För i vår lilla by finns det inte så stort utbud på tidningar och jag tror knappast att Family Living är en av de som finns.  Tänk vilken tur att jag är så himla lättlurad ;)

 Jag har ju lite dåligt minne i bland och när vi köpte vårt nya soffbord hade jag en känsla av att jag sett det någonstans tidigare. *Ler* Nu när jag läste reportaget såg jag ju vart det var hemma hos Isa.  Kommer nu i håg att jag kommenterat hos henne om att det var fint.  Häftigt nu står det ett så fint bord även i vårt vardagsrum.

Så jag fick både läsning som jag annars missat och en förklaring till vart jag sett bordet tidigare tack vare min nya prenumeration.  Nästan så att man börjar tro på ödet...

Har nu ännu fler anledningar att nappa på så bra erbjudanden fler gånger man vet aldrig vad det leder till;)

BORD DUKA DIG

78747-1492
Bild Privat

Kommer ni håg sagan om den som bara kunde säga bord duka dig ...  Många gånger har jag hört den som liten men nu kan jag inte ens komma i håg vad den heter. Hmmm undrar om det är ett tecken på att jag börjar bli gammal eller. Tänk vad härligt det skulle vara med ett sånt bord efter en lång dag på jobbet;)

Nå nu ska jag väl i alla fall försöka sluta svamla kring ämnet bord och försöka pränta ner det jag tänkte när jag knåpade i hop detta inspirationskollage.

Det är ett kollage tillägnat Storasyster som jag vet drömmer om ett nytt matsbord. De (läs hon) har länge letat och tittat efter ett matbord som skulle passa deras matplats. Glädjande nyheter till dig kära syster nu har jag hittat det perfekta bordet som även nog har många av de egenskaper du vill att det ska ha. Dessutom blir du inte ruinerad utav att köpa det eftersom det finns på din systers favoritvaruhus Ikea:D

Bordet heter Bjursta och sen finns det ju flera fina stolar på Ikea som skulle matcha till bordet. Det är bara att bestämma sig om du vill att RogerEgon,  eller Folke ska flytta in hos er. Får förstås inte glömma den sista i raden av stolar då Henriksdal.  Men håll med mig om att det låter ganska mycket roligare att få säga åt sina gäster varsågod och slå er ner på Roger, Egon eller Folke än Henriksdal.

Vet att ni precis har gjort en investering så om inte annat så har jag i alla fall gett dig lite inspiration att drömma vidare.


 

HJÄRTLIGA HÄLSNINGAR

78747-1491
Bild: Privat

Med den här bilden och min favorit dikt vill jag skicka er alla en hälsning så här på Alla Hjärtans Dag. Vet att det egentligen är rosor som man brukar ge på denna dag. Men jag älskar tulpaner så därför ger jag er alla en jättebukett med stora vackra tulpaner som tack för att ni finns. Min familj, mina vänner  både IRL och bloggvänner och förstås alla ni som besöker min blogg.

En speciell hälsning skickar jag även till vår älskade Tonåring som befinner sig i vår huvudstad för tillfället. Kram på dig världens bästa Tonåring!! Jag älskar dig så mycket...

Dikt skriven av Margareta Melin

Dygnets växlingar mellan dag och natt
vittnar för människan hur hon har att leva.
Också andingens rytm i hennes kropp
vittnar om detsamma.

Hon bör leva i balans
mellan utgivande och mottagande
mellan satsning och återhämtning.

Mottagande är lika viktigt som utgivande
vila lika viktigt som arbete.
Ensamhet är lika nödvändigt som umgänge
tystnad lika nödvändigt som tal.

Allt har sin tid och betydelse.

Hoppas ni alla haft en underbar dag i dag fylld av kärlek.

AVLÅNG

Veckorna går fort och det är redan tisdag igen och det innebär en ny utmaning.  Men det är alltid lika roligt och spännande att se vad veckans utmaning är. Nästan så att man längtar till tisdagar i bland...

Den här veckan är det former och då snackar vi inte om några kvinnliga former om ni tror det;)
Nej utan formen avlång är det som är tisdagstemat denna vecka.

Det blir inte alltid som man tänkt sig. Kom genast att tänka på den fina vinterbilden jag fotat från bilen under en färd i Finland på en superlång raksträcka (flygraka) . Så jag gjorde ett litet besök i mitt bild bibliotek för att leta fram den. Men jag kunde inte hitta den hur jag än letade så det blev avlånga bilder från en helt annan årstid nämligen sommaren. Fast de kanske kan göra alla som längtar efter sol och värme lite glada:D

VICKES BIDRAG TILL TISDAGSTEMAT AVLÅNG

78747-1489
Bild: Privat

BORDSMYSTERIET

78747-1486
Bild: Privat

Jag har ett stort mysterium som jag behöver hjälp med att lösa. Det här är en bild på vårt gamla soffbord som förpassades till kallvinden nu när vi håller på och fräschar upp i vardagsrummet. Vilket är mycket ovanligt för att vara mig jag brukar inte förpassa saker som jag rensar till förvaring där. Utan de brukar skickas  vidare via Blocket, Loppis eller lämnas till Återvinningen. Men av någon anledning kunde jag inte låta vårt gamla bord möta det ödet.

Nu till bordets historia det är ett gammalt bord som vi fått av min mammas moster. Vi har kapat benen på det och målat om det för många många år sen. Sen har det stått i vårt vardagsrum och det jag absolut gillat bäst med det är den lilla utdragbara lådan som varit perfekt förvaring för alla mindre vackra kontroller.
Det har även två klaffar på bägge sidor som går att fälla upp som varit praktiskt när man är fler.

Men nu till det stora mysteriet som jag hoppas någon av er där ute i cyberspace kan hjälpa mig med. Så kanske jag äntligen kan sluta fundera på den stora frågan. Som ni ser på bilden går den stora bords-skivan att fälla upp. Den är bara fäst i ramen med gångjärn på ena långsidan.

Bordet  har säkert tillverkats med den funktionen av någon speciell anledning men av vilken??

ÄNDRADE PLANER

I dag blev det ändrade planer ...

Tro nu inte att det var att vår Vardagsrums light projekt redan tog slut nej nej. Inte det utan det blev ingen resa till Haparanda eftersom H hade sån hiskelig hosta. Så det blev till att stanna hemma och vila i dag men det var inte populärt vill jag lova. 

Men det blev på sätt och vis både bra och dåligt för vardagsrumsprojeketet. Dåligt eftersom jag hade tänkt gå på Ikea för att köpa lite saker till det sista piffet. Men i stället fick jag lite extra tid över för att hinna fixa med det som inte hanns med i går. Så det blev trots allt blev det en riktigt bra dag.

78747-1484
Bild: Privat

Så nu fick jag äntligen hämta in kassar från förrådet med prylar jag fyndat på reor till lightprojektet.  Jag brukar normalt inte vara den som orkar vänta med att  få på plats mina inköp. Men nu är jag riktigt glad att jag gjort det. För vad kul det var att få fram dem nu när nya soffan är på plats. Då känns det verkligen som en liten uppfräschning trots att vi inte taptserat eller något sådant.
 
Fönsterlamporna har jag fyndat på EM och de fyrkantiga krukorna även de ett rea fynd från Village.  Gardinerna däremot har jag fyndat på Hemtex för ett par år sen men de har bara varit i skåpet och samlat damm. Eftersom det kändes fel med de till den blårutiga soffan men nu kändes de helt rätt.

Så i stället för Hockey och Ikea shopping blev det vardagsrumstid:D

TJUVTITT

Vet att det är många som är nyfikna på att få se hur nya soffan ser ut så jag bjuder på en liten tjuvtitt.
Egentligen borde jag göra mig i ordning i stället för att sitta här och blogga vi ska snart i väg på middag...
Men eftersom vi åker till Haparanda på hockey tidigt i morgon bitti så vill jag ju inte låta er vänta ända till i morgon kväll för att få se;)

Lovar det kommer att komma mer vardagsrumsbilder längre fram i veckan från vardagsrum light projektet.

78747-1481
Bild: Privat

SNART START...

78747-1480
Bild: Privat

I dag har det anlänt en massa stora paket hem till oss. Givetvis kliar det i fingrarna att genast börja slita bort skyddsplasten.  Men jag tror faktiskt att jag väntar ända till i morgon bitti. Trots allt är det fredagkväll och en sån kväll när man brukar vara rätt så mosig. Så då kan det vara skönt att slänga sig i den gamla soffan och se på lite TV och mumsa på något gott.

Dessutom är det sista kvällen tillsammans med vår blårutiga soffa så vi får väl ge den värdigt avsked som tack för alla år. Men i morgon är det slut på det då bär det av för den till soptippen och vårt projekt Vardagsrum light uppfräschning tar sin början....

Ha en mysig fredagkväll det ska jag!!:D

HJÄRTEVÄRME

I går skrev jag om vinter och kyla och i dag har jag verkligen fått välbehövlig värme. Hjärtevärme i massor...
Ja jag vet det är inte Alla Hjärtans Dag i dag utan nästa vecka på onsdag. Desto roligare blir det att få såna här roliga överraskningar en helt vanlig torsdag.

78747-1479
Bild : Privat

Först fick jag en fin stor bukett med blommor utav en kollega som bor i södra Sverige som var på besök hos oss i dag.  Med de vackra blommorna ville han tacka mig och säga att han kommer att sakna mig. För i morgon jobbar jag sista dagen på mitt gamla jobb och på måndag börjar jag ett nytt.
Ni ska veta hur glad och rörd jag blev :D

Sen när jag kom hem från jobbet så fortsatte det med mera hjärtevärme. H som varit sjuk hela veckan och var hemma från skolan hade med pappas hjälp bakat. En sockerkaka som han glaserat och dekorerat med ett hjärta. Mitt mammahjärta blev så varmt så det nästan smälte ...

Så med ett leende på läpparna kommer jag snart att gå och lägga mig efter en så "varm" dag trots den bistra kylan ute!

RIKTIG VINTER

78747-1473
Bild: Privat

Jag som har efterlyst riktig vinter har verkligen fått det och med råge dessutom. Kylan har hållt oss i ett järngrepp nästan en månad nu. *Ler* Nog är det konstigt det här med väder aldrig är man nöjd...

Bilden på termometern är tagen tidigt i går morse och efter vägen till jobbet var det minus 37 grader. I dag hade vi mycket varmare bara minus 23 grader. Men nu på kvällen har den återigen närmat sig trettio strecket. Eller strecket kanske man inte säger nu i moderna digigal termometer tider;)

MUSIK

I dag är det tisdag och dags för ett ny utmaning för mig och min kamera. Tisdagstemat denna vecka är Musik.

78747-1471
Bild: Privat

Övertorneåbo som jag är så förknippar jag givetvis ordet Musik med vår stora hjälte. Idolvinnaren Markus Fagervall som verkligen placerat vår lilla by på musikkartan.  Det var nog den mest spännande säsongen av Idol som jag någonsin sett. Tror nog att nästa varenda Övertorneåbo gammal som ung följde programmet varenda eviga fredag.  Röstade så att telefonledningarna glödde varma ...

Alla i byn är väldigt stolta över den succé som Markus gjort och vårt "torg" vid buss stationen har bytt namn till Markusplatsen.

Snart kommer Markus hem till byn för konsert och på vår anslagstavla väntar biljetter till den...
Ska bli så kul att få sen honom uppträda och dessutom på hemmaplan:D

DAGENS IKEASHOPPING

78747-1470
Bild: Privat

Ikeabesök i dag , härligt!!  Synd bara att inte alla de nyheterna jag ville spana in hade kommit till butiken ännu. Bland annat det fina trevåningsfatet Ikea 365+.  Vilken tur att det är hockeymatcher i Haparanda även nästa söndag. Kanske det hinns med ett litet Ikeabesök även då;)

Undrar om jag har någon konstig böjelse för lampor eller drabbats av någon sjukdom" lampsjukan". Ni ser jag har ju till och med en egen kategori som heter Dagens Lampa på min blogg. Som jag visserligen inte uppdaterat specieltt flitigt senaste tiden. Men det kanske är bäst för att jag inte ska frestas att köpa några nya lampor.

Börjar ha ett helgt lager med lampor som jag inte har plats för . Skulle nog nästan kunna starta en butik med begagnade lampor snart.  Eller ännu bättre eftersom vår kommun inte har någon gatubelysning skulle de kanske kunna använda Vickes överblivna lampor;)

Trots det så klev jag ut från Ikea i dag med en nyinköpt lampa i min kasse. Förstår inte hur det kunde gå till...  Kan det ha varit någon som la den i min kasse av misstag??

Men det gör ingenting för jag blev jag så förtjust i bordslampan Forsed som snart kommer att  stå i vårt vardagsrum.   Det  som väntar på den nya soffan som förhoppningsvis kommer nästa vecka och då kan vårt projekt  Light uppfräschning vardagsrum börja:D

IKEA NYHETER

I morgon bär det av till Haparanda för att se på hockeymatch som H spelar. Men sen kommer det även att bli ett besök på Ikea efter det. Är riktigt länge sen jag varit där sist. Tro det eller ej jag har inte varit där en enda gång detta år. Börjar visst tappa stinget;)

Tänkte spana in lite av nyheterna jag sett på nätet i verkligheten . Sen får vi väl se om det är något utav det eller något annat som får följa med hem i shoppinkassarna.

78747-1469
Bild: Eget kollage med bilder från Ikea

KNIPSA korg
ÄNTRA dekoration par
IKEA 365+ uppläggningsfat
PJÄTTERYD tavla
AVSATS bricka
ANGELSBO golvkudde
MÅSÖ fåtölj

LIVSSTIL

78747-1468
Bild: Privat

Hittade en kul länk hos Camillas nya hem  som  alla vi som inte sitter bänkade framför tv:n och Lets Dance kan roa oss med.  En sida där du kan ta reda på vilken livsstilstyp din adress har. Man skriver in sin adress och får fram vilken livsstilstyp som kännetecknar de människor i det området du bor.

Så här kan ni se sanningen om Vickes bostadsområde
 • Pensionärer
 • Yrkesutbildade
 • Gifta par utan hemmaboende barn
 • Låginkomsttagare
 • Mindre jordbruksfastigheter i glesbygd
 • Friluftsintresserade
 • Traditionalistiska kollektivister

 • När jag skulle välja bild till detta inlägg så tyckte jag att den som jag tagit på vår utebastu passade bra till livsstilsbeskrivningen.


  *Fniss* Nu är det väl bara för er att sätta i gång och gissa vilka av dessa punkter som stämmer in på Vicke;) Eller sufra in på Teleadress för att ta reda på vilken livsstil som gäller i ert eget bostadsområde.

  Ha en riktigt mysig fredagkväll!!

  HEMKUNSKAP

  78747-1466
  Bild: Privat

  Det är inte bara matte och svenska som de lär sigi skolan utan  det sys förkläden och bakas bullar på Hemkunskapen. Inte vilka bullar som helst utan Pizzabullar som dessutom fick följa med hem från skolan.  Så det var inte bara bagaren/eleven som fick smaka utav de utan även resten av familjen...

  Mumsiga var de verkligen och precis som Tonåringen sa ett bra tips inför Sportlovsmatsäcken nu när det börjar närma sig. Så naturligtvis vill jag dela med mig av det tipset till er alla andra som ännu inte har barn som kommer hem med både bullar och recept. Tyvärr endast av receptet för av bullarna återstår absolut inte en smula;)

  PIZZABULLAR 16 st
  225 grader i 12-13 minuter

  50 gr jäst
  2 1/2 dl vatten (37 grader)
  1 msk olja
  1 tsk socker
  1/2 tsk salt
  1/2 ägg spara resten till pensling
  ca 7 dl vetemjöl + lite till utbakning

  Fyllning
  1 msk olja
  8 tsk chilisås eller ketchup
  ca 150 gr rökt skinka
  ca 150 gr riven ost
  2 tsk pizzakrydda

  Jäs degen 30 minuter och kavla ut till en platta. Lägg på fyllningen och rulla i hop. Skär i skivor, som med kanelbullar. Jäs igen i ca 30 minuter.
  Pensla med ägg och grädda.
  RSS 2.0