TEMAVECKA 4

78747-1320
Bild: Privat

Ni kan väl inte gissa vart jag har varit i kväll ;)
Efter middagen åkte jag och killarna i väg till Haparanda och det nya IKEA-varuhuset. Mannen vågade nog inte åka med eftersom hans rykte som macho Tornedaling är i farosonen efter tidningsartikeln.Det stod ju att även han tillhör fansen, snacka om knappsu. *Fniss* Nej, skojar bara han hade nog åkt med om han inte hade jobbat.

Vilken härlig känsla det var att en kväll kunna åka i väg till IKEA och det bara tog 45 minuter så var vi där. Helt rätt att åka i väg nu i kväll för det var inte alls mycket folk, kanske tycker det eftersom vi nästan alltid besökt IKEA varuhus under högsägsong. Semestertider och så, tänk att man nu kan välja att gå på IKEA när det inte är värsta ruschen.  Kan tänka mig att det kommer att vara betydligt mycket mer folk i helg när alla är lediga.

Måste säga att det kändes lite pirrigt att knalla omkring i varuhuset efter tidningsartikeln. *HiHI* Undrar om fok kände igen IKEA-fantasten, men det var ytterligare en grej som gjorde min premiärshopping lite speciell. Det  var min känsla jag hade när jag följde pilarna genom varuhuset. En känsla av lugn och harmoni, ingen stress , ingen press och ingen lång lista med en massa saker som jag MÅSTE ha med mig innan jag går ut. Eftersom det nu är så nära så om jag glömmer något eller något är slut så kan jag bara åka tillbaka en annan dag. För med våra norrländska mått mätt är 7 mil väldigt väldigt kort bit att åka.

Ni kan ju bara gissa vilka glädjetjut jag skrek ( läs tänkte skrika) när jag såg den. Skålen med stort S , IKEA Stockholm fanns. Så den åkte ner i kundvagnen snabbare än kvickt.
Blev väl en och annan liten sak till som åkte med ner i kundvagnen, mestadels julsaker ljus och annat småplock. För det är ingen stress vi kan ju åka till IKEA precis när vi vill nu!:)


Kommentarer
saravillfara

JA!! Äntligen hittade du skålen! Oj, vad du ska sova gott inatt nu :) Försök att inte ta med den ner i sängen, jag tror det kan bli lite obekvämt då ;)
Förstår att det känns jättelyxigt och nära med futtiga sju mil, det skulle jag också tycka. Avis, jag? JA!
Kram och natti, natti!

2006-11-16 @ 23:27:13
URL: http://saravillfara.blogg.se/
Helena

Visst ger det en viss frihets kännsla att ha Ikea nära? Ha ha jag skojar inte, här har vi typ alltid haft nära till den stora butiken med de blå kassarna men när jag bodde utomlands då var det såååå långt. Ca 80 mil var det till Ikea enkel resa, huu! Det borde finnas ett Ikea nära för alla! :) Grattis till nya fina skålen!

2006-11-16 @ 23:35:04
URL: http://astridsmamma.blogsome.com/
Kokospricken

Grattis till inköpet! Visst är det skönt att ha IKEA nära...själva har vi nu si så där 5 min biltur till närmaste butik...det är härligt, härligt, men farligt, farligt. :)

2006-11-17 @ 00:14:48
URL: http://kokosprick.blogg.se
Saga

Nu blir även jag avis på dig, sååå himla nära som du nu har till IKEA! Vi hoppas hinna dit under mellandagarna, och vi räknar med få hela varuhuset för oss själva (big not!) som du ju hade :)
Den skålen är jättefin och kommer såklart att passa perfekt i ditt hem.
Nu till något allvarligt! *skräms*
Jag är så crazy att jag funderar om vi, du och jag, inte skulle hinna träffas en liten stund i helgen!? Antingen är du välkommen hem till mig, eller så möts vi på något café... Äh, jag vet inte.. bara en tanke jag fick. *osäker min*
Kram på dig, vår IKEA-pingla!

2006-11-17 @ 00:31:05
URL: http://kitchenbloom.blogg.se
Anneli

Gulle dig:) Jag blir alldeles varm i hela kroppen när jag hör din entusiasm:) Jag blir lite lätt "avis" över att kunna känna sån glädje över något som blivit "vardag" för de flesta. Kram på dig!

2006-11-17 @ 01:09:17
URL: http://flitigamyran.blogg.se
Anna

Har inte riktigt förstått det här tror jag..alltså vad stort det är! Lästa en artikel i DN igår om öppnandet av Ikea i Haparanda. Kamprad har velat göra det i 15 år!!! Och ingen räknenisse tyckte det var en bra ide! Men nu blomstrar det runt Haparande pga Ikea!? Helt otroligt. Jag har ju varit bortskämd med Barkarby i flera år. Innan dess var det Kungens kurva, och dit är det kanske 7 mil. Men nu har jag 3-4 mil. Det är så härligt att läsa det du skriver för det är sån entusiasm! Härligt härligt!!

2006-11-17 @ 07:47:59
URL: http://blandblommoroblad.blogg.se
Jessica

Åhhh...jag vill också åka dit, men det känns som att det fortfarande ska vara kaos där. Väntar nog till januari istället...

2006-11-17 @ 07:52:13
URL: http://missla.blogg.se
Zassi

Vilken lycka att läsa! Jag förstår dig precis :) Jag skulle ha precis samma känsla som du! Nu har jag något längre till IKEA - det är inget man swischar till en torsdagkväll utan det krävs planering och det får bli som en utflykt :)
Jag är så avis men gläds så med dig och återkommer hit för att få se alla dina fynd framöver :-)

2006-11-17 @ 07:56:23
URL: http://katterochpasta.blogg.se
Vicke

saravillfara: Jaaa äntligen är den min! Har sovit jättegott i natt:) Visst är det både lyxigt och nära nu, förstår att du är avis. Men du ska veta att jag tänker på dig varje gång jag är till IKEA:)*kram*
Helena: Då har du upplevt bägge sidor både att ha långt och nära till Ikea och vet hur det är. Är så glad för nya skålen:)
Kokosprick: 5 min till IKEA oj det är nog farlig nära. Eller så är det för nära så det blir inte att fara dig för den skull;)
Saga: Det tycker jag verkligen att ni ska göra en liten utflykt under mellandagarna. Var in på en grannbutik till IKEA i Ikano huset i går med massor av Iitala, Aalto och såna prylar tror du skulle gilla den:)
*hihi* Du inte ett dugg crazy tycker jag du är har tänkt precis samma tanke som dig. Skulle vara jättekul ska kolla matchtiderna i kväll så kan jag maila dig så kan vi ta och bestämma var och hur. Tur att du var lite tuffare och vågade föreslå det, tänkte samma men var för osäker. *kram på dig*
Anneli: Tack för dina gulliga ord! Egentligen är det också det som gör mig lite "rädd" att ha IKEA så nära att det blir så mycket vardag;)
Anna: Det är MEGASTORT för hela bygden!! Skapar både massa nya arbetstillfällen och nya butiker följer i Ikeas spår. Framtidstron har kommit med IKEA till Tornedalen! Det är helt otroligt vad ett företag kan föra med sig!! Härligt att du vill läsa det jag skriver:)

2006-11-17 @ 07:58:10
URL: http://www.vickes.blogg.se
caroline

den är verkligen underbar den skålen vad kostar den?

2006-11-17 @ 08:32:18
URL: http://carolinesblogg.blogg.se
Camilla

Åhh.. har du fått tag på den skålen nu.. *tittar avundsjukt* Förstår att det nästan blev ett glädjetjut :D

Nu måste jag lämna datorn igen..
Ha en trevlig helg!
*kram*

2006-11-17 @ 09:28:55
URL: http://camilla.hopto.org
Birgitta

Jippie! Vad underbart att de hade skålen med stort S!!
=)

2006-11-17 @ 10:16:49
Veronica

Ja, den är verkligen fin den där skålen, vad kul!

2006-11-17 @ 10:24:47
URL: http://veramedflera.blogg.se
Purple

Blir lite avundsjuk. Jag har försökt få tag i det där fatet länge. Det har inte funnits i något av våra IKEA här i Skåne.

2006-11-17 @ 11:11:15
URL: http://www.purplearea.blogspot.com
isabelle

Å din lyckost!!! Nu får du sluta plåga oss med dina ikea-eskapader :) Jag ska göra ett övertalningsförsök på sambon, han är ledig måndag, hur ska jag lägga upp det *tänka tänka*. Var det hemskt mycket folk förresten?

2006-11-17 @ 12:00:37
URL: http://www.isa.nu
Tant Ulla

Jag är inte ett dugg avundsjuk, näh inte alls.... jo jätteavis är jag! 7 mil till IKEA. Ja, jag får väl fortsätta drömma...

2006-11-17 @ 12:24:36
URL: http://www.tantulla.blogg.se
Birgitta

Glömde fråga: klarade Ikea att hålla köerna flytande? Funkade det bra på p-platsen?

2006-11-17 @ 12:55:59
Vicke

Ja nu sitter man och bloggar på sin kafferast;)
Jessica: Om det är som i går kväll så är det inte ett dugg kaos. De har öppet ända till kl 22 denna vecka.
Zassi: Härligt att du förstår mig. Men att kunna göra en dagsutflykt till Ikea är inte tokigt det heller. Men vi har haft så långt som 70 mil enkel väg tidigare. Vad kul att du kommer tillbaka till min blogg:)
caroline: Visst är den och den kostar 249:-
camilla: Ja äntligen har bara jagat den flera månader och nu är den min. Lycklig!! Ha en trevlig helg du med!!*kramis*
Birgitta: Ja jätteunderbart:D
Veronica: Den var ännu finare i verkligheten än vad jag hade trott:)
Purple: Du får ta en tripp till Haparanda;)
isabelle: *fniss* Ska försöka låta bli, men det är så härligt att ha så nära nu:) Du får försöka komma på någon superbra strategi så det blir av att åka på måndag. Missa inte Fabriksbutiken i Ikanohuset och Village! Nej, det var inte alls hemskt mycket folk. Vet inte om alla låter bli första veckan för att man tror att det ska vara så mycket folk. Dessutom var vi där på kvällen. *kram*
Tant Ulla: *Fniss* Vad härlig att folk kan vara avis på att jag nu helt plötsligt har så nära till IKEA;)
Birgitta: Absolut inga problem varken i restaurangen eller kassorna. Trevlig personal var det:) Gott om p-platser fanns. Det var i och för sig inte så extremt med folk...
Blev det ingen resa för dig i dag??

2006-11-17 @ 14:03:55
URL: http://www.vickes.blogg.se
Tina

ÅÅHHHH du har fått den! Min avundsjuka bara ökar... Nu har du både skålen och nära till IKEA ;) Vad skojigt att du lyckades hitta den =) Jag ska passera Barkarby imorrn lördag, så jag får också en liten IKEAdos i helgen. Ska på en liten shoppingtripp per buss med min mor, ska bli trevligt. Men skålen finns tyvärr inte i lager står det, så jag får klara mig utan :/ Men jag hittar säkerligen något annat skoj, det är ju trots allt IKEA vi pratar om *leende*

2006-11-17 @ 14:44:58
URL: http://tinitott.blogg.se
Birgitta

Jag fick inte med mig ngt sällskap i dag så nu siktar vi på morgondagen. (Är man klok, eller... en lördag... *gulp*)
=)

2006-11-17 @ 15:00:14
heidi

Åja vicke jag vet hur det er. Ikea kom til stan for några år senn. Innan måtte jag enten til Bergen eller Oslo og det begrenset vad jag kunde kjøpe. Nu kan man bare gå å myse og handla litt i taget, det er så skønt : )

2006-11-17 @ 19:29:50
URL: http://julie-k.blogspot.com
Vicke

Tina: Håller tummarna för att skålen ändå finns på lager. Annars finns det som du säger massor av annt skoj:) Lycka till!
Birigtta: Men vad synd, hoppas ni inte behöver trängas allt för mycket;) Hoppas du finner vad du söker, som den fina mattan:) Trevlig Helg!

2006-11-17 @ 19:29:57
URL: http://www.vickes.blogg.se
Vicke

heidi: Vad kul då vet du precis vad jag menar:) Visst är det härligt!

2006-11-17 @ 21:41:25
URL: http://www.vickes.blogg.se
Vildangel

Gud vad kul att Ikea äntligen har öppnat! Jag ska försöka ta mig dit nån gång jag med, men det blir då absolut inte före julen.... *längtar*
//V

2006-11-18 @ 10:25:04
URL: http://vildangel.blogg.se
Malin

Visst är den fin! Jag såg att den fanns på lager i Örebro...hmmm....undrar om jag orkar ta en tur dit igen? ;)

2006-11-19 @ 11:53:59
URL: http://mrsmalinski.blogg.se
Carolina

Oj vad jag känner mig bortskämd, som har 5 minuters resväg med bil till IKEA här i Malmö...
Skålen är SÅ snygg!

2006-11-22 @ 00:09:23
URL: http://carolinadeluxe.webblogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0