HÄRLIG LÖRDAG

78747-1810
Bild: Vicke

Så skönt det känns när man lyckas få undan lite saker som man länge känt att man skulle behöva ta tag i men inte hunnit eller haft energi till. Vi har nu lyckats få ut de sista resterna av sommarens jackor och skor ut i förådet och vad gott om plats vi plötsligt fick i hallgarderoben. Hoho här ekar det nästan, *ler* men inte så länge till misstänker jag för på något underligt sätt lyckas det alltid förr eller senare bli fullt igen;)

Något annat gott som det lilla rycket också förde med sig var att jag äntligen tog in min lilla kartong med saker som legat där sen hösten och bara väntat. Sakerna är från mitt barndomshem som vi tömt i höstas när mina föräldrar flyttade till en lägenhet. Ni ska bara vet att det fanns gott om saker och prylar i deras hus, man hinner samla på sig mycket under 35 år.

Har inte bara tagit in kartongen utan även hunnit med att packa upp den och en hel uppsättning av olika Iitala glas i serien Ultima Thule ligger nu  i diskmaskinen för att sen få flytta in i vårt vitrinskåp. Tänk vad man ändrar sig hade mamma frågat mig för ett par år sen om jag vill ha de hade det absolut blivit ett blankt Nej. Men nu tackade jag gladeligen JA:D

Sen var det så häftigt när jag packade upp och förstod att det fanns en speciell mening med att jag bestämt mig för en brun jul i vårt hus...

Den fina gamla keramikskålen som varit fylld med nötter varje jul sen jag var liten passar nu perfekt in i det temat. Vilken tur att jag hann rädda den från att åka med sakerna som for till Loppis.


Önskar er alla en fortsatt trevlig helg!


Kommentarer
TiniTott

Vad roligt när man kan göra sådana fynd hemma hos föräldrarna =) Och skålen är ju jättesöt, och sen med det minnet, passar perfekt till din jul =) Trevlig helg!

2007-11-24 @ 16:57:45
URL: http://tinitott.blogg.se
E

Vad kul att få användning för sina gamla saker och särskilt till jul som verkligen går i traditionens tecken. Finns förresten massor med bruna julgodsaker, russin, nötter, must och choklad, som passar till din nya julfärg. Gott m brun jul :)

2007-11-24 @ 17:09:02
Malin

Vad roligt att få med sig lite barndomsminnen som dessutom passar in så bra! Själv har jag-håll i dig-köpt lite nya julgranskulor, vita o slivriga o svarta har inte riktigt bestämt vad det blir av dem. Måste förhandla m barnen om jag skall få pynta granen som jag vill...annars kanske de får ligga
på ngt fat el liknande.

2007-11-24 @ 18:56:47
URL: http://malkins.blogg.se
Esters mamma

Glasen känner jag igen, både mamma och mormor hade samma. Finns nog litevarstans vid gränsen :-)
Hoppas att ni alla har en bra helg.
Kram

2007-11-24 @ 20:55:01
URL: http://estersmamma.blogg.se
Erika

Jag hör till dem som har tackat nej en gång till dina glas, tror att de är borta...... :(
Kul att få använda något man har fina minnen av! Ha en fortsatt trevlig helg och kramis från hon som fortfarande syr.
(Symaskinen jä...s med mig,inte roligt att sy längre.... )

2007-11-24 @ 22:33:59
URL: http://www.mrum.blogg.se
Lilla My

Hihi..ja,det är nästan så att jag börjar bli rädd att skänka saker som jag har blivit less på till Röda Korset...en dag kommer jag att vilja ha dem igen..Men jag brukar tänka att det har kommit nån annan till glädje under tiden och så går det till en god sak..En brun jul låter mysigt...Ha det bra

2007-11-25 @ 17:46:18
URL: http://myslivochhem.blogspot.com
Liza

Slänger eller rättare sagt skänker nog bort alldeles för mycket ibland.. en dag kommer jag nog att ångra mig. Skålen är jättefin - det är kul med traditions/minnessaker som går att använda!
KRAM!

2007-11-25 @ 21:39:49
URL: http://vardagslycka.blogg.se
saravillfara

Visst är det vansinnigt skönt att få så´na saker bortstökade! Man blir liksom så lätt och lycklig :)
Vilken fin skål till julnötterna, visst är det underligt vad man ändrar sig genom åren? Precis som du är ju även jag!
Kramar, med en förhoppning om att det snart börja lugna ner sig med allt!

2007-11-25 @ 22:25:36
URL: http://saravillfara.blogg.se
Hilajn

Det är verkligen toppenskönt när alla ickesäsongsgrejer städas undan och lämnar plats för annat. Vacker skål.

2007-11-26 @ 14:44:17
URL: http://hilajns.blogg.se
svartpeppar

ultima thule? fick mig direkt att tänka på annat. konstigt vad tragiska saker fastnar lätt på huvudet så man genast associerar till sånt.

2007-11-26 @ 17:13:15
URL: http://svartpeppar.blogg.se
Johanna

Brunt till jul låter jättefint. Mer naturlig färg och mindre jobbigt än allt det röda och glittriga. Fin blogg du har!

2007-11-28 @ 10:24:09
URL: http://endorfinerna.blogspot.com


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0