LJUS I MÖRKRET


Bild: Vicke

Hej på er goa vänner det var länge sen sist, har gjort några halvhjärtade försök det här året att komma i gång med bloggandet. Saknar ju både det och självklart alla er där ute...

Men på något sätt har det varit ett så händelserikt år, milstolparna i livet kan i bland bli för många och för jobbiga så en del saker får stå tillbaka. Nu känner jag att det börjar bli dags att återigen göra ett nytt försök att blåsa liv i Vickes Blogg, vi får väl se hur det går med det.

Här kommer i alla fall ett första tappert försök och vad ska det försöket egentligen handla om , Ljus i mörkret är väl en dag som denna verkligen en rubrik i dubbel bemärkelse. Mer än så vågar jag inte skriva, men jag tror de som bor här i byn förstår  vad jag menar;)

I alla fall ni har säkerligen hört uttrycket Less is moore och det är en devis som jag själv gärna anammar, men i det här fallet med ljusstakarna på bilden så måste jag säga att det här helt tvärtom. Fullkomligt älskar mina "nya" Iitala ljusstakar som sprider ljus i mörkret nästan dagligen hemma hos oss. Hade jag fått frågan för 5-10 år sen om jag vill ha ett gäng såna på mitt bord så hade jag utan tvekan svarat NEJ. Men vilken tur att man kan ändra sig för nu fullkomligt älskar jag de och säkerligen av flera anledningar.

Tycker inte bara de är snygga i dag utan de är så förknippade med minnen av en älska och saknad mamma som i så många år vårdat denna skatt så ömt. Hoppas hon förlåter mig från sitt moln i himlen över att jag faktiskt både använder de och valt att byta ut hennes röda bolljus mot vita vanliga. Förresten det vet jag att hon gör jag är helt övertygad om att hon ler varje gång vi tänder våra ljus och tänker på henne *minns och saknar*.

Väljer att posta detta inlägg under Favoriter i hemmet för det är precis det ljusstakarna är...

Hoppas ni andra också kan hitta lite ljus i mörkret :)
KRAM PÅ ER


Kommentarer
Lisa

Hej fina Vicke! Och visst är de underbara, dina ljusstakar... själv har jag "bara" fyra av dem så några av dina skulle gärna få flytta söderut:) Fast jag förstår mer än väl att du skyddar dem noga, saker som förmedlar minnen är så mycket mer än bara saker. Och vet du, jag tycker nog att det vore läckert med klotljus i dem. Din mamma var före sin tid jag kan absolut tänka mej att sätta klot i mina! ( i olika färger -tänk så snyggt!)Och nu hoppas jag att du stannar här i bloggosfären, du är ju en av mina bästa och första bloggisar (du vet ju att bloggisar är nutidens brevvänner, eller hur?) - så jag hoppas vi "hörs snart"!!!JÄTTEkram från syd!

2011-11-30 @ 19:00:44
URL: http://lisasbibliotek.blogg.se/
Malin

Ja tänk vilken tur att man kan ändra sig, jag tycker också att dessa ljusstakar är underbara numera. Och jag förstår att de betyder extra mycket för dig.Vore jätteskoj om du kom igång igen med dina inspirerande inlägg och fina foton!Kram

2011-11-30 @ 19:17:57
URL: http://malkins.blogg.se/
Lotta

Dessa Iitala ljusstakar är förknippat med minnen för mig med. Så fort jag ser dom så påminns jag om min mormor. Dom har dock inte flyttat in hos mig utan står kvar hos morfar, med röda & vita klotljus i =)

2011-12-01 @ 15:15:56
URL: http://www.lottaskrypin.se
♥ EVA ♥

Hej vännen ! Roligt att höra från dig igen !Helt underbara ljusstakar...och visst är det så att det man aldrig skulle tagit in i huset för 10-15 år sen, nu står här och man är superlycklig över det !Läste i vårt världsblad att ljuset hos er är nära nu...håller tummar och tår !♥ ♥ ♥KRAAAM EVA

2011-12-01 @ 15:21:06
URL: http://whiskyochchampagne.blogg.se/
Liza

Åh, så roligt att du är tillbaka, har saknat dig!!

Samma här när det gäller ljusstakarna, nu skulle jag gärna ha ett gäng hemma.

Som sagt välkommen tillbaka, nu kan vi synas och höras ofta!

Många kramar!

Liza

2011-12-01 @ 16:02:21
URL: http://vardagslycka.blogg.se/
Linda

Underbart fina ljusstakar!

Det är härligt att ha dig tillbaka och hoppas att du hittar ny kraft och energi. Må så gott!

2011-12-03 @ 20:52:13
Birgitta

Kul att läsa ett nytt inlägg ;) Välkommen "tillbaka"! Ta väl hand om din skatt:)

2011-12-03 @ 23:50:55


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0