PROJEKT

Även om det har varit tyst här på bloggen en lång tid så finns det inte egentligen så många projekt att berätta om. Antar att det också är effekten av ett händelserikt år , har väl inte funnits
varken tid lust eller energi till att dra i gång några projekt.

De få projekt på hemmafronten vi genomfört har inte varit många men man kan säga att de varit lååååånga vilket är väldigt ovanligt för oss. När vi väl sätter igång brukar det gå undan och vi brukar veta vad vi vill göra och hur vi vill ha det. *Ler* nåja kan väl vara nyttigt och lärorikt att det inte alltid är som det brukar.

Det projekt jag tänker på är renoveringen av vårt badrum på övervåningen, vi hade som börjat tröttna på lila golv och vit/blå/lila fågelmönstrade väggar. Har faktiskt inte några före bilder men  ni förstår kanske vad jag menar. För tjugo år sen (huuva tjugoo år sen låter som om vi vore supergamla men det är vi såklart inte utan vi var kanske ovanligt unga när vi byggde vårt eget hus) var det superduper inne med pastellfärger . Såklart följde vi den trenden slaviskt, dessutom olika pastellfärger i varje rum ju fler desto bättre ;) 

Vi valde att göra ett lite "enklare" badrumsprojekt och det blev nya golv- och väggmattor. Tack och lov finns det lite nytt utbud på den fronten,  men då är det betoning på lite. Det känns som om just detta vore ett sortiment som skulle behöva uppdateras ännu mer till tjugohundratalet många färger och mönster känns som om de lever kvar i det förgångna.


Bild: Vicke

Vi var som sagt var less på pastellfärger och valde en vit väggmatta och ett svart golv. Golvet är av den varianten som har små upphöjda cirklar, hoppas ni förstår vad jag menar . Maken ville ha in något som bröt av de vita väggarna i duschen kom med en massa goda ideér som hans Fru vänligt men bestämt avslog. Av den anledningen att hon inte ville ha in tre olika "delar", men skam den som ger sig tillsist kom han på en så genial lösning som inte ens en bestämd Fru kunde säga nej till utan var tvungen att säga men det kan ju funka. Gäller ju att försöka kontrollera sitt jubel över en så bra idé som man inte själv kom på;) Alltså att låta golvmattan klättra upp efter väggarna i duschen.

Sagt och gjort så fick det bli och mattläggaren och rörmockaren blev klar med sin del innan studenten som vi önskat. Sen fortsatte vi med resten och det gick väldigt bra till en början, det är nu det konstiga börjar. Vi fastnade nämligen i en liten liten detalj vilket inte är likt oss. Badrumslampa som passade till både den nya spegeln, inredningen och den gamla eldragningen. Shit det var inte en lätt uppgift, det tog faktiskt flera månader innan vi lyckades...

Sökte med ljus och lykta på en massa ställen köpte hem ett par lampor som fick återlämnas. *Fniss* man brukar väl säga att det finns närmare än man tror. Efter många månaders letande och funderande kom jag på att vi har en lokal elaffär som faktiskt säljer lampor och vad fanns väl där en passande lampa. Vi kunde äntligen leva lyckliga i alla våra dar med vårt badrum:)

Fortsättning följer det finns en liten detalj till i badrummet som jag måste berätta mer om det där oväntade som bara blir så bra...Kommentarer
saravillfara

Vad duktiga ni är, och vad bra det blev!

Vi skulle också behöva göra om vårt originalbadrum på övervåningen. Vill ni kanske komma och göra något liknande hos oss?

Kram på dig fina Vicke!

2011-12-07 @ 23:52:00
URL: http://saravillfara.se
Malin

Mycket stiligt!! Jag kan hålla med om att det varit dåligt utbud på badrumsmattor, men du har verkligen fått till det. Svart o vitt är läckert och det golvet är "ascoolt" (lär mig uttryck av tonårsdotter)!

2011-12-08 @ 08:21:56
URL: http://malkins.blogg.se/
Liza

Ni lyckades ju jättebra med badrummet! Vi ska igång med våra så småningom och det finns verkligen inte många väggmattor som är uppdaterade. Nåja, det får bli en senare fråga.

Svart och vitt är ju jättesnyggt och inte tröttnar man heller. Tror aldrig att vi som var med på pastelltiden kommer att gå tillbaka även om det blir en ny trend...

Ha det gott!

Kram!

Liza

2011-12-08 @ 16:36:29
URL: http://vardagslycka.blogg.se/
Helena

Jaha, då var det redan tredje advent imorgon. Vad tiden går fort !

2011-12-10 @ 15:50:00
URL: http://helenaskvarter.blogg.se/
Camilla

Det blev ju suuuupersnyggt i ert nya badrum. Bra jobbat!! :)

2011-12-11 @ 09:58:39
URL: http://hantverkaregatan.blogg.se/
Birgitta

Fint! Pastell... våra badrum går i aprikost och ljustbeige ala 1990. Jag har tidigare varit inne på kakel och klinker men tycker att det finns många fina våtrumsmattor numera. Just den ni har på golvet har jag tittat på!:)

2011-12-14 @ 20:39:32


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0