MY DRESSINGROOM

Vårt senaste projekt som påbörjades och avslutades förra helgen är nu klart , ja förutom två små detaljer då. Ska kompletteras med en matta på golvet och ny taklampa men annars är det både invigt och i bruk. Blev så nöjd:)

Skämtsamt kan man kanske säga att detta är effekten av att barnen börjar lämna boet och vi helt plötsligt efter tjugo år fick en garderob över. Det ena ledde till det andra och idén om att förvandla vår trista klädkammare till ett dressingroom började gro.

Förra helgen blev då idén till verklighet och här kommer resultatet...
Det roliga med det här projektet är att det verkligen är återvinning på hög nivå. Idén har fått mogna några månader och det har bara varit bra för som sagt var det ena leder till det andra. Har ett par gånger under året lagt ut vår bokhylla som vi tröttnat på till försäljning på Blocket, men inget napp. Så den har fått stå kvar på sin plats i vardagsrummet i väntan på bättre tider eller som sagt var en ny ägare. Så plötsligt en dag när jag suttit och letat efter nya hyllor till mitt dressingroom så fick jag en idé som en blixt från klar himmel. Hmm kanske det skulle gå att återanvända bokhyllan i stället för att köpa nytt , borde funka med att det kan få bo kläder i den i stället för böcker...

Det funkade hur bra som helst, måtten stämde perfekt bokhyllan rymdes i det lilla utrymmet som varit klädkammare och skulle förvandlas till dressingroom. Var bara att skruva bort de små benen på hyllorna och skruva fast sektionerna i väggen så blev det en perfekt förvaring för kläder.

Vitrinskåpet fyller också sin funktion eller rättare sagt har blivit en plats för installation, i stället för glas får det husera fina skor, väskor och smycken.

Som jag sa så är detta projekt ett återvinnings eller återanvändningsprojekt på hög nivå, även den utflyttade sonens sängbord som blivit över fick flytta in i mitt dressingroom. 

Vår kostnad för projektet har hittills varit 198 kr för två rullar tapet, tror nog inte att slutnotan blir alltför dyr trots att matta och lampa återstår att investera innan det är helt klart.

Kan bara sammanfatta det hela med *Me like*Kommentarer
Camilla

Men wow.. vad bradet blev :D Och snyggt med vitrinskåpet till finskorna. Känns ju lite lyxigt att ha dom på det viset :)Mycket bra jobbat!! :DGod Jul

2011-12-18 @ 10:02:15
URL: http://hantverkaregatan.blogg.se/
Malin

Mycket läckert och vad roligt att ni kunde återvända bokhyllorna på detta fiffiga sätt!!!Vi fixade vårt förråd för ngt år sedan, där var sånt kaos innan och nu när vi har ändmålsenlig inredning så går det att hålla ordning. Fast vi har mest kläder som inte ryms i hallen och barnens sportkläder o sånt där så det är ingen glamour alls.Kram

2011-12-18 @ 13:54:47
URL: http://malkins.blogg.se/
Birgitta

Fiffigt! Vitrinskåpen ger en butikskänsla:)

2011-12-18 @ 23:01:11
E

Riktigt snyggt. Innehållet är också riktigt snyggt, du har så bra smak.

2011-12-24 @ 22:15:26
saravillfara

Vilket budget-fiffigt-fix, bra gjort av dig/er!

Jag skulle gärna haft ett liknande rum. Just nu är det ingen ordning alls bland våra kläder. Hmm, borde skärpa mig där faktiskt!

Tack för välbehövlig inspiration.

Kramen!

2012-01-10 @ 00:49:16
URL: http://saravillfara.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0